Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-26, 12:05   #1651
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Czołem laski
Dotarliśmy wczoraj wieczorem .
Mieliśmy mieć postój w czechach ale zdecydowaliśmy się jechać na raz .
przejechanie tych 1300km z dwójką dzieci na raz uważam za wyczyn ale jakoś się udało he he . na szczescie chyba moje dzieciaki jakieś typowo są samochodowe .
Na wakacjach bylo rewelka potem zamieszcze jakies fotaski i napiszę coś wiecej
Może jakies streszczenie z ostatnich dwóch tyg ? wyd. się coś mega ważnego ?Plis napiszcie bo ja nie dam chyba rady tego wszystkiego przeczytać
To bunia ide robić kolejne pranie eehhh
Stary 2010-09-26, 12:14   #1652
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
no wlasnie niby nowe tylko te wisnie z soku... bo inne juz jadla, tylko sloiczkowe... tez wole gotowe. jakos mi strzelilo do glowy, ze bede lepsza mama jak sama ugotuje no to mam moje nowoczesne iDziecko nie lubi domowej roboty.. woli iCyc (butla) iMleko (nie z piersi) iPieluchy (nie tetra) i najwyrazniej iObiadki (nie domowe)

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

drcron to kiedy testujesz????:br zydal:
nie wiem boje sie ale jak nadal tak paskudnie bede sie czula to w srode podjade do lekarza zeby zrobic test z krwii bo jak na paskowym wyjda II krechy to chyba umre a tak to bede miala 100 % pewnosci

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Drcron polecam pieska o rasie Golden retriever te pieski są wspaniałe. Moi znajomi mają psa i dziecko tzn. najpierw mieli goldena a potem pojawił się mały Tomek. Od małego jest z psem(to znaczy suczką Poli) i razem się wychowują Tomek traktuje psa jak siostrę, wyjada jej z miski jedzenie i wypija wodę jak mama nie widzi naśladuje ją i tak szybko zaczął raczkować. Jak się budzi to pierwsze co to woła psa. Poli jest bardzo radosnym i łagodnym psem chociaż dużym. Nigdy nie zrobiła Tomkowi krzywdy a on ma już 2 latka.
A jakie czapeczki robisz????? Daj linka lub fotkę może kupię
a co do wymiotów i senności:brzydal : może to jakaś mała fasoleczka i dobrze, że się wyprowadzasz na jakiś czas odpoczniesz od teścia

Pytałam o mleko następne bo widzę, że skład między 1 a 2 mało się różni poza zawartością żelaza. W bebiko2 jest go 2razy więcej niż w bebiko1 a my podajemy Lence dodatkowo żelazo w syropie i teraz nie wiem co dalej robić. Czy dawać bebiko1 czy bebiko2 i czy to żelazo dalej dawać?????? Ehhh Jutro zrobię jej wyniki krwi i zobaczę jak hemoglobina. Po bebiko2 i żelazie z syropku robi czarne kupki. takie całe czarne
ja myslalam o samym labradorze golden dla mnie ma zadluga siersc ale skoro go polecasz to sie nad nim zastanowie
ja robie czapusie szydelkowe zaraz zamieszcze fotki ostatnich jakie zrobilam wczoraj i dzisiaj w sumie one sa takie same tylko kolorami sie roznia no i zrobilam Julce na jeslien taka ala beret fajnie w niej wyglada

ja nie czytalam skladu ale jak przeszlismy na 2 to Julka zaczela robic bardzo zbite kupcie takie bobeczki i troszke sie przy tym meczy a herbatki nie chce pic koperkowej
ani soku z jabluszka

a macie jeszcze jakis sposob na zatwardzenie u dziecka ??
bo ona robi 6 kupek dziennie ale sa to takie malusie bobeczki cos wielkosci duzego paznokcia u kciuka

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Czołem laski
Dotarliśmy wczoraj wieczorem .
Mieliśmy mieć postój w czechach ale zdecydowaliśmy się jechać na raz .
przejechanie tych 1300km z dwójką dzieci na raz uważam za wyczyn ale jakoś się udało he he . na szczescie chyba moje dzieciaki jakieś typowo są samochodowe .
Na wakacjach bylo rewelka potem zamieszcze jakies fotaski i napiszę coś wiecej
Może jakies streszczenie z ostatnich dwóch tyg ? wyd. się coś mega ważnego ?Plis napiszcie bo ja nie dam chyba rady tego wszystkiego przeczytać
To bunia ide robić kolejne pranie eehhh
fajnie ze juz do nas wrocilas i ze wyjazd sie udal z niecierpliwoscia czekam na zdjecia

ja uwielbiam ogladac wasze zdjecia to znaczy wszystkie jakie tutaj dajecie ogladam po kilka razy

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 12:49   #1653
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
kurcze, to musze sie bardziej postarac, zeby klientow przyjmowac
ja juz kliknelam!
wyczytalam dzisiaj, ze pod koniec piatego miesiaca, to juz dziecko moze siadac i obracac sie z brzuszka na plecki i stawac czasami trzymane za raczki... chyba przesada?

Pod koniec 5 mc, to chyba chodzi o 6 mc. Eryk jak miał 6,5 mc to w łóżeczku przy szczebelkach chodził, sam siadał tylko jak się trzymał. Teraz będę tak robiła by Erwi nie miał za dużo ku temu okazji, bo jednak wolę żeby długo raczkował niż szybko chodził.

Mój na dzień dzisiejszy to kula sie w obydwie strony, więc w ten sposób zbiera zabawki po pokoju. Jak jest poza kocem, tylko na panelach to leżąc na brzuszku odpycha się rękami i tak się kręci, troszkę się nawet przesówa i do przodu i do tyłu. Ma jedna grzechotkę co mu chyba wygląda jak samochód, i jak Eryk się swoimi autami bawi to ten tą zabawkę bierze i nią udaje że jeździ, tak śmiesznie szura po panelach.Do siadu sam sie podnosi, jak tylko coś w ręce złapie, ale nie pozwalamy mu, bo jak chce usiąść to moim zdaniem niech z leżenia na brzuchu siada. Jest bezzębny, mama mówi tylko jak strasznie płacze,tak przypadkiem. Ale ostatnio są chwile że jak sie bawi to sobie śpiewa lalala.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
ochyba za duzo nowych składników na raz...
i dlatego własnie nie kupuję warzyw w sklepie i wole gotowe deserki
Ja myślałam że ty będziesz miała wszystko ze swojego ogródka
Ja mojemu zupki gotuje i zamrażam, a deserki na świeżo robię.
Deserki robię tak samo jak przy Eryku, dzisiaj np zjadł banana z jabłkiem. Banan w kostkę i jabłko też, blenderuje i podaję. To jest na jeden raz, a deserki słoikowe to musiałby mieć dwa.

We wtorek idę z Erwim na ostatnie USG bioderek, a za dwa tyg. na ostatnie w tym roku szczepienie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 12:50   #1654
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Drcronik jesli chcialabym labradora to ja Ci moge polecic , wejdz na nasza klase wpisz Sylwia Opalińska tam sa zdjecia jej psóa( to moja krawcowa) suka z rodowodem, pies rowniez SA PRZEPIEKNE , wlasnie maja teraz 11 malych pieskow, sa rownie piekne jak rodzice, oba duze psy niesamowicie ulozone, male juz reaguja na przybieganie jak uslysza klasaknie- maja 5 tygodni.
Niestety nie maja rodowodu poniewaz nie moge miec, suka musi miec ukonczone 2 lata a ta jeszcze nie ma.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Ewentualnie Darek Korzeniewski ( mam go w znajomych)
Ja sama bym tak bardzo chciala wziasc pieska od nich ale niestety z moim nie ma na to szans.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 12:50   #1655
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość

Moge jej dac banana? Czy moze alergizowac? Mam dla niej sok z jablek z winogronami. Dac? nie wiem za bardzo jak, kiedy podawac te soczki.??
jasne że możesz dać, dzieciaki ogólnie lubią banany. Niby to bezpieczny owoc, ale jednak może wystąpić uczulenie - tak jak przy podawaniu nowych rzeczy trzeba obserwować

Cytat:

wow jaka wampirzyca!!!!!!!!!!!!!!! !! filmik fajnie nakręcony i jaka muzyka życzę powodzenia w konkursie. Masz talent. Ja tu w wierszyku piszę, że pomalujesz nas nawet w kościele a ty z takim mrocznym makijarzem wyskakujesz

Mam pytanie(dzieci butelkowe) czy wy wprowadziłyście już dla swoich dzieciaczków mleko następne 2???????????????????????? ????????????????????????? ?????????????????????

za dwa tygodnie mamy chrzciny Lenki. kupiłam na tą intencję kreację dla córci http://allegro.pl/wyjatkowa-sukienka...243388583.html
Ja tam nie wiem skąd Ty wytrzasnęłaś ten Kościół Ale już się nie sprzeciwiałam
My już dajemy 2. Po 6 miesiącu zwiększa się u dziecka zapotrzebowanie na żelazo, stąd jego zwiększona ilość. Także też dlatego podaje się mięsko
A sukieniusia śliczna

Madziwnia
- te szydełkowe cudo świetne jest cena też rozbrajająca

Cytat:

Ferrou- zazdroszcze smoczka i latwosci w zasypianiu . Ja moge wstawac i tak robie to na pol spiaco, no ale zeby ja usypiac 2 godziny, a potem znowu po trochu... A i bardzo ciekawy makijaz. Ja nie widzialam Twoich innych makijazy, bo jeszcze nie zarejestrowana na wizazu nie bylam. Ale widze, ze talent jest.

No i ja chcialam zadac nurtujace mnie od jakiegos czasu pytanie: Zdarzalo sie mojej corci, ze gdy zasypiala przy piersi, trzesla jej sie rytmicznie glowka. Takie malutkie, ale szybkie, rytmiczne ruchy, przez pol, do jednej minutki. Ostatnio ze 3 tyg. temu, a wczesniej miesiac przed tym ze 2 razy i wczesniej przez miesiac co tydzien. na razie jest z tym spokoj. Nie towarzysza temu zupelnie zadne inne dziwne, niepokojace objawy. Tylko to;
Czy ktoras z Was spotkala sie z czyms takim? Wyprosilam skierowanie do neurologa, ale lekarz odradza mi udanie sie do niego, jesli to nie bedzie sie powtarzac. A neurolog daleko i trzeba do niego dojechac.
Ale nie zawsze smoczek działa. Od 2 dni mojemu dziecko się odmieniło ze spaniem i próbuje wrócić do starych zwyczajów. Dzisiaj w nocy budził się o 1,4 i dopiero o 8. A o 4 to się zerwał z płaczem, nie dał się uspokoić. Albo mu się coś przyśniło, albo go coś ugryzło, jakiś komar czy inny owad, bo na policzku ma dużego czerwone pryszcza. A dzisiaj jak go kładłam to płacz niemiłosierny. I ostatecznie to usnął mi na rękach - może potrzebował mojej bliskości. A np wczoraj wieczorem to normalnie sam zasnął
Jeżeli Ciebie coś niepokoi to lepiej pójść do lekarza niż się zamartwiać

Cytat:
kurcze, to musze sie bardziej postarac, zeby klientow przyjmowac
ja juz kliknelam!
wyczytalam dzisiaj, ze pod koniec piatego miesiaca, to juz dziecko moze siadac i obracac sie z brzuszka na plecki i stawac czasami trzymane za raczki... chyba przesada?

Dziękuję za oddany głos
Wiesz, każde dziecko rozwija się innym tempem. Nasz szkrab to jakoś po 5 miesiącu zaczął się przewracać na boki, teraz robi to namiętnie. Siadać sam nie siada, ale jak go się posadzi to kilkanaście sekund wytrzyma w tej pozie - a zaczęliśmy to robić dość niedawno, jak skończył 6 miesięcy

Aniap - witamy Dobrze, że wypoczęliście I czekamy na mini relację ze zdjęciami

Drcron - niby mówi się że labradory to takie przyjazne zwierzęta. A ja się spotkałam też troszkę z innymi opiniami, że to takie zadziory są i mogą ni stąd ni zowąd coś zrobić
Jakie tabletki bierzesz i o ile się spóźniłaś? bo wg ulotek np na Azalii można się spóźnić nawet do 12 godzin i nic sie nie stanie, natomiast lekarka mi mówiła że tylko do 2h, a poźniej to przez tydzień trzeba też inne zabezpieczenie mieć.
Stary 2010-09-26, 12:55   #1656
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
ja myslalam o samym labradorze golden dla mnie ma zadluga siersc ale skoro go polecasz to sie nad nim zastanowie
Koleżanka kupiła córce labradora biszkoptowego, po pół roku się okazało że ma obydwa biodra do operowania( podobno to dość częste u tej rasy) po 700 zł jedno, w odstępie rocznym. Masakra jak musieli go nosić na specery, a to wielkie. Więc jak się na takiego zdecydujesz, to najpierw do dobrego weterynarza żeby tobie dokładnie wszystko sprawdził. Bo ona tamtego nie mogła dopuszczać bo to dziedziczne

Idę małego karmić bo śpi. miłego dnia. Dzisiaj już nie wpadnę tutaj bo coś mam nerwa i wogle.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 12:55   #1657
Darusiaaaa
Zakorzenienie

OOOooo Hello Aniu.
Fajnie, ze jestes i szczesliwie dotarliscie.
Czekamy na fotki, na pewno jak murzyn wygladasz;D
A.Camus
Stary 2010-09-26, 12:57   #1658
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
a my mamy chrzciny za tydzien 2 października i kupiłam jej ręcznie robiony na zamówienie komplecik szydełkowy nawet płaszczyk jest dziergany całośc bagatela 170 zł... ale wystawie na allegro i mam nadzieje koszty troszke sie zwrócą..
Cytat:
o prosze ja kupiłam taakie cos na rozm 74 podałam swoje wymiary i jade po odbiór w srode. bo babeczka z Koszalina
mam nadzieje że bedzie dobre...

http://allegro.pl/szydelkowy-komplet...235713920.html
Madziwnia - zdrówka dla Michasi
Łazienka fajniutka, kolorki super. Luksus w łazience

Olunia miała też komplecik ręcznie robiony z firmy Józefinka, bagatela 250 pln W moim avatarku jest jej zdjęcie w tym ubranku (bez sweterka) . Właśnie ten komplet wystawiłam na All:
http://allegro.pl/jozefinka-komplet-...238060803.html

Takie komplety z dzianinki ładnie się układają i maluszki w nich tak słodko wyglądają. Sama byłam w czymś podobnym ochrzczona.
Faktycznie sporo używanych strojów do chrztu jest obecnie na aukcjach. Wystawiłam też dwie sukienusie Wójcika z nadzieją, że za trzy komplety uzbieram kaskę na jakiś nowy ciuszek.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 12:58   #1659
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Co do psow- zalezy z kim przebywają, czego są uczone od małego, czy sa zamkniete, czy sa w domu, czy na dworze- wszystko ma na nie wpływ.
Tak samo sie mówi ze amsaffy sa groźne- hm...jak popatrze na mojego to watpie w jego istnienie, za Oliwka chce sie skichac, ona za nim rowniez, jak mala zaplacze to on juz stoi w drzwiach.
Do wszystkich sie cieszy , ale wlasnie tego byl uczony, zadnej agresji, nikt go u nas nigdy nie uderzyl i teraz jest taka pipka:P ale to bardzo dobrze, ci co nie wiedza boja sie wejsc a ci co wiedza to by mogli nam tak na prawde caly dom wyniesc i Bors poszedlby jeszcze z nimi....
A.Camus
Stary 2010-09-26, 13:01   #1660
drcron
Zakorzenienie

dodaje zdjecia
1. Julu w czapeczce
2. czapki
3. czapki
4. czapka beret na jesień
5 moja mała kaczuszka
6. to tez ostatnio dla Julki robilam do malinowego plaszczyka

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2010-09-26 o 13:09
Stary 2010-09-26, 13:03   #1661
Darusiaaaa
Zakorzenienie

maluchy ( zaraz moze znajde gdzies zdjecia doroslych psow- ja jestem w nich zakochana) W CAŁEJ 13
A.Camus
Stary 2010-09-26, 13:18   #1662
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Drcronik jesli chcialabym labradora to ja Ci moge polecic , wejdz na nasza klase wpisz Sylwia Opalińska tam sa zdjecia jej psóa( to moja krawcowa) suka z rodowodem, pies rowniez SA PRZEPIEKNE , wlasnie maja teraz 11 malych pieskow, sa rownie piekne jak rodzice, oba duze psy niesamowicie ulozone, male juz reaguja na przybieganie jak uslysza klasaknie- maja 5 tygodni.
Niestety nie maja rodowodu poniewaz nie moge miec, suka musi miec ukonczone 2 lata a ta jeszcze nie ma.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Ewentualnie Darek Korzeniewski ( mam go w znajomych)
Ja sama bym tak bardzo chciala wziasc pieska od nich ale niestety z moim nie ma na to szans.
ale ja szukam psa z rodowodem zeby wykluczyc u niego genetyczna wade bioder ewentualnie ktos musi mi dac 100 % pewnosci ze pies a bardziej suka bo psy ponoc smierdza jest wolna od tej wady no i jeszcze dochodzi transport jesli by mi wyslali pieska poprzez kuriera albo poczta to biore juz dzis

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
jasne że możesz dać, dzieciaki ogólnie lubią banany. Niby to bezpieczny owoc, ale jednak może wystąpić uczulenie - tak jak przy podawaniu nowych rzeczy trzeba obserwować

Ja tam nie wiem skąd Ty wytrzasnęłaś ten Kościół Ale już się nie sprzeciwiałam
My już dajemy 2. Po 6 miesiącu zwiększa się u dziecka zapotrzebowanie na żelazo, stąd jego zwiększona ilość. Także też dlatego podaje się mięsko
A sukieniusia śliczna

Madziwnia
- te szydełkowe cudo świetne jest cena też rozbrajająca

Ale nie zawsze smoczek działa. Od 2 dni mojemu dziecko się odmieniło ze spaniem i próbuje wrócić do starych zwyczajów. Dzisiaj w nocy budził się o 1,4 i dopiero o 8. A o 4 to się zerwał z płaczem, nie dał się uspokoić. Albo mu się coś przyśniło, albo go coś ugryzło, jakiś komar czy inny owad, bo na policzku ma dużego czerwone pryszcza. A dzisiaj jak go kładłam to płacz niemiłosierny. I ostatecznie to usnął mi na rękach - może potrzebował mojej bliskości. A np wczoraj wieczorem to normalnie sam zasnął
Jeżeli Ciebie coś niepokoi to lepiej pójść do lekarza niż się zamartwiać

Dziękuję za oddany głos
Wiesz, każde dziecko rozwija się innym tempem. Nasz szkrab to jakoś po 5 miesiącu zaczął się przewracać na boki, teraz robi to namiętnie. Siadać sam nie siada, ale jak go się posadzi to kilkanaście sekund wytrzyma w tej pozie - a zaczęliśmy to robić dość niedawno, jak skończył 6 miesięcy

Aniap - witamy Dobrze, że wypoczęliście I czekamy na mini relację ze zdjęciami

Drcron - niby mówi się że labradory to takie przyjazne zwierzęta. A ja się spotkałam też troszkę z innymi opiniami, że to takie zadziory są i mogą ni stąd ni zowąd coś zrobić
Jakie tabletki bierzesz i o ile się spóźniłaś? bo wg ulotek np na Azalii można się spóźnić nawet do 12 godzin i nic sie nie stanie, natomiast lekarka mi mówiła że tylko do 2h, a poźniej to przez tydzień trzeba też inne zabezpieczenie mieć.
zapomnialam dopisac genialny ten makijaz zreszta jak wsyztskie pozostale
ja biore Cerazette i je sie bierze co do godziny bo inaczej nie dzialaja a ja wzielam rano poprzedniego dnia i dopiero kolo poludnia drugiego dnia bylo kolo 6 godzin roznicy bo cos mi sie pomylilo
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Koleżanka kupiła córce labradora biszkoptowego, po pół roku się okazało że ma obydwa biodra do operowania( podobno to dość częste u tej rasy) po 700 zł jedno, w odstępie rocznym. Masakra jak musieli go nosić na specery, a to wielkie. Więc jak się na takiego zdecydujesz, to najpierw do dobrego weterynarza żeby tobie dokładnie wszystko sprawdził. Bo ona tamtego nie mogła dopuszczać bo to dziedziczne

Idę małego karmić bo śpi. miłego dnia. Dzisiaj już nie wpadnę tutaj bo coś mam nerwa i wogle.
wiem ze to ponoc czeste dlatego kupujac psa z rodowodem mam 100c% pewnosci ze jest wolny od wad genetycznych

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
maluchy ( zaraz moze znajde gdzies zdjecia doroslych psow- ja jestem w nich zakochana) W CAŁEJ 13
przepiekne te pieski
ja szukam czekoladowego nie wiem dlaczego ae takie najbardziej mi sie podobaja

a wyczytalam na necie ze labradory to psy lowne uzywane do polowan hehe a jakby go nauczyc zeby na kury tescia polowal

Stary 2010-09-26, 13:24   #1663
Darusiaaaa
Zakorzenienie

No to zobacz
Milka i Kastor - Milka jest wlasnie czekoladowa.
Jednak patrzac na Mile i Kastora mnie osobiscie jako pies bardziej podoba sie kastor
A.Camus
Stary 2010-09-26, 13:28   #1664
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Tylko na tej fotce Milka miala gdzies z pol roku. Kastor juz ok roku.
Nawet wszystkie usg ogladalam jak maluchy jeszcze u Milki w brzuchu mieszkaly

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Kurde....jutro przede mną ciężżżżżki dzień.....jakoś nie moge przestać myślec....wcale nie chce tam iść!

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

jeszcze na 10 rano na test z Oliwią a na 13:30 zawieźć Michała na lasery masaż i coś tam jeszcze..
A.Camus
Stary 2010-09-26, 13:30   #1665
drcron
Zakorzenienie

no to faktycznie Kastor ladniejszy Mika jakos niemrawo tu wyszla ale i tak bardziej czekoladowe mi sie podobaja albo czarne

Stary 2010-09-26, 13:35   #1666
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Drcron zaden z tych psow nie ma wady.
Suki labradora mniej mi sie podobaja, a jak sie dba to nie smierdzi zaden pies.
Nie ma mowy o wysłanie psa kurierem- oni by chyba ześwirowali jakby psa mieli kurierem wyslac
Kazdego kto bierze szczeniaka jak by to powiedziec "przesluchuja" warunki, co bedzie jadl, ile miejsca na wybieg ma itp.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Czarnych jest 6 , jasnych 5, abo na odwrot:P juz mi sie myli:P w kazdym badz razie sa cune i ja bym strasznie chcialaaaaa! ale nie moge
A dobrze ich znam wiec nie mialabym żadnych oporów zeby brac od nich psiaka.
Czarne tez mi sie podobaja ale jasniejsze jakos bardziej
Gdybym wiedziala, ze pozniej bede mieszkac w domu a nie blokach to bralabym juz a tak to do blokow to nie ma sensu.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Jak sie juz wyprowadzimy to ani ja ani tz bez psa nie wytrzymamy wiec kupimy jakiego malego pewnie buldoga francuskiego bo sa smieszne niesamowicie, nie duze , nadaja sie do blokow.
No i te ich nietoperzowate uszy sa po prostu.....!!!!
A.Camus
Stary 2010-09-26, 13:37   #1667
drcron
Zakorzenienie

Darusia ani jedno ani drugie nie jest w Twoich znajomych albo ja nie umiem szukac

Stary 2010-09-26, 13:41   #1668
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wpisz sobie Darek Korzeniewski jest na pewno ale jesli nie mozesz znalesc to wejdz w moich znajomych wpisz Małgorzata Mastalerz i w jej znajomych Darek jest na 100%! U mnie na bank tez

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

no kurcze jeszcze sprawdzilam, darka mam na pewno.
A.Camus
Stary 2010-09-26, 13:41   #1669
drcron
Zakorzenienie

no widzisz a ja nie mam mozliwosci odbioru osobistego wiec zostaje tylko poczta albo kurier oczywiscie z zachowaniem humanitarnego transportu czesto zamawiamy tak zwierzeta < czytaj golebie> wieczorem sa nadawane na poczcie w warszawie a rano kolo 8 nastepnego dnia sa u nas tak samo jak jada kurierem jada tylko noc co prawda koszt troche duzy ale jak sie nie da inaczej

nasz poprzedni pies byl na karmie od weterynarza takiej w puszeczkach malych

Stary 2010-09-26, 13:50   #1670
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Moj wybredny, nie chcial nic od weta;/ ani purine ani nic, kurczaczka to takkkk z kasza i warzywkami- koalcja musi byc...
A.Camus
Stary 2010-09-26, 13:50   #1671
drcron
Zakorzenienie

juz znalazlam
ale ona ma superowe wlosy doslownie napatrzec sie nie moge

Daria to Twoja mama

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2010-09-26 o 13:54
Stary 2010-09-26, 13:50   #1672
Ferrou
Zakorzenienie

Darusia, masz rację, dużo zależy gdzie pies dorastał i jak był wychowany Ja miałam w sumie 2 razy stycznosć z tymi psami: raz to jeden chciał mnie gwałcić.. yy.. tzn moją nogę bo moja sunia miała akurat wtedy cieczkę. A drugi labrador którego znam to użarł swojego właściciela. A jeżeli chodzi o amstaffy Dopóki nie miałam z nimi styczności to uważałam je za groźne psy, więc omijałam je z daleka. Jak usłyszałam że ciocia TŻ chce takiego sobie sprawić, ba i to jeszcze rocznego bo z fundacji to już w ogóle czarne myśli mnie nachodziły... Wynikało to tylko i wyłącznie z mojej niewiedzy. ALE zaczęłam trochę czytać na temat tych zwierząt, Lesio - bo tak się zwie amstaff cioci - to do rany przyłóż, jest bardzo przyjazny, wesoły, szczęśliwy, bez problemu z paszczy mogę mu cokolwiek wyciągnąć... nazywamy go Lesio Pierdoła Nie lubi tylko kilku osób np faceta od liczników (ale temu to się nie dziwię ) Psy lubi, choć potrafi pogonić jak jakiś sobie za duzo pozwoli. Jak tam przychodzimy to skacze ze szczęścia, małego to by chyba wylizał całego... choć jak ciocia Kubę wzięła na ręce to widać było że zazdrosny I tak sobie myślę...jasne że te psy zostały stworzone do walk, ale dobrze wychowane są przemiłe. I to tylko stereotyp że pożera żywcem i rzuca się na wszystko (często takie sytuacje wynikają po prostu ze złego wychowania i podburzania zwierzęcia do ataku. ) I zdarza się to z każdą rasą, tylko o amstaffach się głośno mówi. Można rzec że mają predyspozycje, ale np owczarki niemieckie przecież to też zostały stworzo ne do pilnowania i atakowania, też atakują, też są groźne i robią krzywdę - tylko o tym się już nie mówi. Moim zdaniem groźniejsze są psy typu york itp.. bo to zazwyczaj nie wychowane jest, szczeka i się rzuca na wszystko. Różnica jest tylko taka, że amstaff ma 5tony ścisku a taki pimpek to jedynie uszczypie i tyle

tutaj trochę o Lesławie: http://www.amstaff-pitbull.eu/viewto...t=lesio#p26853

Drcron, śliczne czapeczki, szkoda że trochę takie niemęskie bo bardzo mi się podobają
Stary 2010-09-26, 13:56   #1673
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
o prosze ja kupiłam taakie cos na rozm 74 podałam swoje wymiary i jade po odbiór w srode. bo babeczka z Koszalina
mam nadzieje że bedzie dobre...

http://allegro.pl/szydelkowy-komplet...235713920.html

wczoraj bylusmy na plebani na naukach dla rodziców....
i przypadkiem sie dowiaduje że ksiądz jeszcze mszy w sobote nie przesunął z 18 na 17-ta... i że moje hcrzciny maja buc dopieor na 18.00 jak sie wkurzyłam az sie z nerwów czerwona zrobiłam... powiedziałam że mówił ż ejuz bedzie na 17 bo to październik i ciemno... i że co ja pójde na msze z goścmi masza do 19tej i co na noc ich zaprosze na obiad i wogle na chzrciny?????
że dziecko godzine i spac pójdzie!!!!!

To poszedł mi na ręke bo na szczęście przyjechał do niego drugi kasiądz i będą dwie msze.. moja masza osobna dlas mioch 30 gości o godez. 16-00 msza w intencji naszej na 3 rocznicę ślubu i odrazu chrzest.
i na 18 msza normalna ta niedzielna....

Dopieor bedą gadac że układy z księdzem mam bo nawet osobną msze jej robi hahahaah

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

chyba za duzo nowych składników na raz...
i dlatego własnie nie kupuję warzyw w sklepie i wole gotowe deserki

oooo a powiedz jak je robisz i w co je wkładasz? i na ile ci starczaja w sensie jak długo mozna je przechować i w czym,...

ale pytan
Ja mialam chrzciny na 18-tą bo u nas w kosciele tylko o tej porze robia. Ale zrobiliśmy obiad wczesniej- na 16-tą a po kościele mala poszla już spać a wtedy była kolacja i ciacho, tort itp.

Ja mialam podobny stroj dla małej na chrzciny i wszyscy podziwiali Nawet ksiądz jak podszedl zrobić jej znak krzyża to powiedzial "jak ślicznie ubrana" Ja nie lubie takich falban, swiecących materialow... ale to wiadomo, to kwestia gustu...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-09-26 o 14:04
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 13:56   #1674
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Normalnie jak byś opidywała moją pierdołe
Jedyne czego nie znosi to wlasnie owczarki, mysle ze jak byl szczeniakiem zanim go wzielam to mial stycznosc z owczarkiem i sobie zapamietal to bardzo dokladnie!
Wtedy jest wrrrr.... ;/
A.Camus
Stary 2010-09-26, 14:02   #1675
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A to fotki:
sukieneczka, kapelusik i do tego kamizelka bo bylo chłodnawo

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 14:06   #1676
drcron
Zakorzenienie

Ferrou specjalnie dla Ciebie

Stary 2010-09-26, 14:09   #1677
Darusiaaaa
Zakorzenienie

śliczne!

Drcron ja tez nie jestem za przewozem zwierząt, przykładem był nasz Bokser, który był aż z Gdyni i odbierałam go z moim wujkiem osobiście.
On sie znał ( treser) i wybral w sumie najmniejszą suczkę ze wszystkich a wyrosła na pięknego boksera! Płakaliśmy 3 tyg po niej a pozniej dluuuugo w domu bylo smutno mimo ze byl juz Bors.

Chociaz w sumie ty mówiłaś, że będziecie sie wyprowadzać a sama nie wiesz gdzie wiec moze wstrzymaj sie z kupnem psa, zobaczysz warunki jakie bedziecie mieli i gdzie to w ogole bedzie.
Warunki dla psiaka to bardzo duzo.... dlatego ja tez od nich nie biore bo szkoda mi takiego psa w blokach

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

U nas dzisiaj jakis piknik rodzinny wiec tz zje obiadek( ja nie):P
ja sobie ugotuje pozniej, mala sie obudzi, zje i pojdziemy na spacerek

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

a teraz uciekam, moze zajrze wieczorkiem-paa
A.Camus
Stary 2010-09-26, 14:37   #1678
aixa
Rozeznanie

Cytat:
dodaje zdjecia
1. Julu w czapeczce
2. czapki
3. czapki
4. czapka beret na jesień
5 moja mała kaczuszka
6. to tez ostatnio dla Julki robilam do malinowego plaszczyka
ja chcę taką czapkę ile za jedną szt.???? na pw albo tutaj proszę cenę podać

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

jejku wy piszecie, że chrzciny na 18 to jest jakieś nieporozumienie. Przecież teraz o tej porze będzie już ciemno. Dzici są śpiące i jak tu przyjęcie zrobić??? My mamy mszę na 11:30 akurat po kościele na obiad do knajpy potem poczęstunek w formie ciasta i torta. Piękne te ubranka robione na szydełku. Mogłyśmy się dogadać. Każda z nas kupiła nowe ubranko a teraz sprzedaje na all. Trzeba było jednej kupić i całe nasze dzieciowe forum byłoby w tym na chrzcie. Bo gusta mamy podobne. Ja w ostateczności zdecydowałam się na sukienkę bawełnianą ale też piękna. Podawałam wczesniej linka. Mó tż był za bawełnianą bardziej niż za szydełkową.

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 14:43   #1679
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
ja chcę taką czapkę ile za jedną szt.???? na pw albo tutaj proszę cenę podać

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

jejku wy piszecie, że chrzciny na 18 to jest jakieś nieporozumienie. Przecież teraz o tej porze będzie już ciemno. Dzici są śpiące i jak tu przyjęcie zrobić??? My mamy mszę na 11:30 akurat po kościele na obiad do knajpy potem poczęstunek w formie ciasta i torta. Piękne te ubranka robione na szydełku. Mogłyśmy się dogadać. Każda z nas kupiła nowe ubranko a teraz sprzedaje na all. Trzeba było jednej kupić i całe nasze dzieciowe forum byłoby w tym na chrzcie. Bo gusta mamy podobne. Ja w ostateczności zdecydowałam się na sukienkę bawełnianą ale też piękna. Podawałam wczesniej linka. Mó tż był za bawełnianą bardziej niż za szydełkową.
na pw podaj mi adres i rozmiar glowki i jaka chcesz no i jaki kolor mam jeszcze rozowa wloczke turkusowa jaskrawa rozowa zielona szara ciemno rozowa biala niebieska brazowa zolta i czerwona tylko koszty przesylki bedziesz musiala pokryc no i wylicytowac na allegro i dac komentarza jesli pasuje to czekam na dane
jak pozniej wystawie na allegro to podam linka

Stary 2010-09-26, 15:25   #1680
catro
Rozeznanie

Cytat:
Zaczelam sie dziwowac, skad te pobudki, i ogladalam jej paszczeke. Nie jestem pewna, ale cos mi wyglada na dole jakby 2 zebiska sie czaily; Dziewczyny, jak to wyglada???
I pytanie do mam cyckowozabczastych (to taki zlepek a la Fasolka), czy to da sie przezyc, to wbijanie w cyca zebuchow? Przyzwyczaja sie?

Bo dzis bylam u innej lekarki i nic nie stwierdzila, wszystko z nia dobrze; zaszczepilam, ale tylko jedna szczepionke a na ostatnie pneumo umowilam ja za miesiac, bo dzis jej plasterka nie przykleilam, bo myslalam, ze chora i nie bedzie szczepienia.
Jak ząbki się szykują, to dziąsła są jakby rozpulchnione, no i gmeranie paluszkami w tym konkretnym miejscu (moja cały czas trzymała paluszka w tym miejscu).

A co do karmienia piersią to myślałam, że będzie gorzej - już dawno mnie nie ugryzła Tak to jest grzeczna, tylko jak czasem już nie chciała jeść a ja "nie rozumiałam" to mnie uświadamiała konkretniej

Młoda świetne te zabawki - jakby tata TZ miał coś do odsprzedania to pamiętaj o nas

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
My po wizycie u lekarza , Miko osłuchany i nic oskrzela czyste a kaszel z tąd że ma tam wysuszone wszystko od tego kataru ,mamy zlecone inhalacje 4 razy dziennie , cebion(3x dziennie po 10 kropel) i jakiś syrop na przeziębienia ale zapomniałam nazwę. Także jest w sumie ok.
Tylko lekarz mówi że teraz przy tej pogodzie takiej wilgotnej jesiennej to może się małemu pogarszać ten oddech taki własnie astmatyczny ma, ale na to tylko inhalacje i nawilżać w domu .Jest nadzieja że wyrośnie z tego.Żeby jeszcze ten katar minął

I pochwalę się Miko zaczął pełzać , najbardziej go motywuje pilot od tv sunie jak perszing ,śmiesznie tak.
A nocka była cała przespana do rana czyli juz coraz lepiej
Pytałam lekarza o jedzenie a właściwie o nie picie mleka , bo teraz jak przesypia noce to już nie pije, mówił że nie ma się co martwić jak on dostaje tą kaszkę na mlaku 2 razy dziennie i jeszcze jakis deserek albo serek czy jogurcik to jest ok.
No i dla Miko za wizytę u lekarza
Ale jeszcze większe za pełzanie

madziwnia - zdrówka Michasi życzę

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

My dalej z synem zdychamy Ale u nas to ponoć typowa wirusówka bo nie mamy temp tylko wręcz osłabieni jesteśmy (36 stopni) Wczoraj znowu byłam u lekarza żeby Go osłuchał i nic nie słychać i ponoć w gardle poprawa - mniej spływają gluty i gardło już nie czerwone. Ciekawe tylko od czego ta poprawa jak chodzimy na dwór, jeździmy po sklepach a syropem pluje No ale co tam grunt że jest lepiej Ja za to kaszle jak stary zaprawiony w boju palacz
No i kolejni zachorowani - dużo zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

dzisiaj bylismy na zakupach w aucie coś mi przemknęło białego w buzi Daniela patrze i jest-1 ząbek w 7 m-cu życia właściwie to juz 8
spał w nocy ładnie nic by nie wskazywało na tego małego kiełka.
Gratki z powodu ząbka

Cytat:
jeeezu
od 3 dni Was nadganiam i nadgoniłam w koncu, chociaz z 5 stron gdzies przed 45tą mi umknelo...
jestesmy juz przeprowadzeni. drzwi nadal nie ma, wiec koty jeszcze w starym mieszkaniu dziczeja (tesciowa je odwiedza). caly czas jest tu jeszcze kupa rzeczy do zrobienia, a TZ ma takie zmiany w pracy, ze nie ma kiedy dzialac (jak Toś spi, to nie moze juz halasowac...)

z mala wczoraj bylismy na szczepieniu. pierwszy raz bez Emli (zaplakala tylko raz i za chwilke juz bylo dobrze). szczepienie bylo przekladane tydzien temu, bo ma jakis dziwny katar z temp 37,5 od czasu do czasu.. co to moze byc?? zabki? ale juz 1,5 tygodnia sie trzyma...
obraca sie na brzuszek, ale tylko na jedna strone na razie. czy to zle??
dzisiaj zrobilam jej brokuly z ziemniaczkami i kurczakiem, ale chyba jej nie smakowalo chyba woli kupne... moje nowoczesne dziecko

zlozylam podanie o przedluzenie terminu oddania pracy mgr.. jakos mi ulzylo po tym. i jeszcze sie okazalo, ze zapomoge moge dostac za urodzenie dziecka 500zl. niezaleznie od dochodow. zaplacilam za te studia juz 25tys zl, wiec wezme 500 a co!

nie chce mi sie wracac do pracy duzo sie pozmienialo, i najprawdopodobniej zabiora mi moje stanowisko.. dziwnie jakos.

niani nadal nie mam. napisala maila jakas babka i nawet sie nei podpisala ani "witam" zadnego... nie chce zeby moja corka sie opiekowala taka osoba...

A fotkami chałupki się podzielisz?

Jak dziąsełka nie gotowe na ząbki, to raczej jakiś wirus tylko

Rany - mi też się nie chce do pracy wracać (już za tydzień )
Mi się dodatkowo nie chce, bo z mała ma zostawać teściowa z teściem (tak - oboje będą nad tym żuczkiem siedzieć - po kiego grzyba razem, pojęcia nie mam) a ja za teściem nie przepadam (tak delikatnie mówiąc), teściowa za to złota kobieta.

no ja też bym taką nianię od razu skreśliła

Cytat:
Ferrou specjalnie dla Ciebie
Genialne te butki - samochodziki!!

To ja już zamawiam komplecik - czapeczka + jakieś buciki takie wybajerzone Cennik poproszę na pw (albo linka do allegro, jak już będzie aukcja)

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości