|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!!
Hawa - jeszcze jedno odnośnie tej kłótni. Sądząc po wszelkich przekazach medialnych, co się wydarzyło rano po zniknięciu Iwony, można wywnioskować, że wszyscy, którzy się z nią bawili tamtej nocy, wiedzieli, czy też przeczuwali, że dziewczyna nie wróciła do domu. Zachowywali się tak, jakby próbowali wybadać, czy już wszczynać alarm, czy poczekać jeszcze chwilę, bo Iwona przyjdzie. To też jakaś wskazówka do podwójnego życia, o którym oni jednak wiedzieli.
|
|
|
|
#1622 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale dziwi mnie, ze szeroko i chetnie informuje sie o tym, ze podejrzani sa Adria, Pawel, Kasia, pan recznik itd itp a nie ma praktycznie zadnych informacji o tym, czy ktos sprawdzal hipoteze, ze Iwona dotarla do domu i tam sie cos wydarzylo. Bylo napisane, ze jakies miejsce (rozumiem, ze zwiazane z Pawlem) sprawdzano na obecnosc sladow krwi. A czy takiego samego sprawdzenia dokonano w innych mozliwych miejscach? |
|
|
|
|
#1623 |
|
BAN stały
|
Janusz teraz pisze na gp, że to nie było odnośnie Pawła.
Nie wprost to pisze - "A gdzie ja to napisałem że to Paweł - widzę że wiesz więcej ode mnie , może w takim razie podzielisz się z nami tymi informacjami - mówisz ze ja manipuluje tak? hmmm" Nie wiem już o co chodzi z tym wszystkim. To jakie zatrzymanie,jaki ultrafiolet?
|
|
|
|
#1624 |
|
BAN stały
|
Tak ja wiem, że Janusz zrobił wiele dla sprawy i chwała mu za to.
Napisałam tylko uwagę co do naszych pytań do niego. Ale też nie mam podstaw nie wierzyć Januszowi ( juz zgłupiałam). Na oficjalnym forum jedna z administratorek napisała, że dziewczyny umówiły się o7 ej i że to Kasia wszczęła alarm a nie Paweł. Więc równie dobrze mogli sami napisać, że mama Iwony podejrzewa Pawła Co do mamy Iwony. Nikt z nas nie jest w jej sytuacji i nie wie co ona czuje wobec ciągłego milczenia policji i prokuratury, ciągłej niewiedzy co z jej dzieckiem. Siedzielibyście sobie w domu z założonymi rękami czy poruszali niebo i ziemię? Oglądam czasem również inne reportaże o zaginionych czy nawet zamordowanych gdzie np matka otwarcie mówi w telewizji kogo podejrzewa. A na jakiej podstawie jak nie artykułach z gazet czy reportażach niektórzy na tym forum opierają swoją wiedzę o podwójnym życiu Iwony? Te artykuły są jakieś wiarygodniejsze? Fakt nie ma dowodów o winie Pawła ale jak napisał kingincrimson mamy tylko monitoring, którego również nie wolno nam podważać. A teraz obiektywnie co do Iwony. Janusz sam napisał w którejś odpowiedzi, że Iwona strzeliła focha. Nie mówię, że kłotnia nie była o coś poważnego ale mogła być o pierdołę. . Po drodze Iwona z Adria wymieniały smsy – czy wskazują co mogło być powodem kłótni?, czy wynika z nich że dziewczyny się pogodziły? - Raczej nie , Iwona strzeliła focha . Iwona miała sobie zabrać swoje klucze po cichu i iść do swojego domu. - Po strzeleni foha tak postanowiła - rozmowa przy wejściu nr 3 to inny wpis z oficjalnego forum: Ja mam w zasadzie jedno zasadnicze pytanie? Komu wierzyć?? Artykuł w GW istotnie dobry, ale nie świetny (dla mnie). Jeden z lepszych, tak napisałabym. Jak do tej pory, było wiadome zupełnie co innego. Chociażby jeden przykład: Paweł spał u Adrii i w tvp też mówił, że u Adrii. W artykule GW: że u babci. Gdzie tak naprawdę spał Paweł? kojarzycie to? bo ja nie Edytowane przez burgund1234 Czas edycji: 2010-09-26 o 16:27 |
|
|
|
#1625 |
|
Raczkowanie
|
Ten post z oficjalnego forum mocno mnie ubawil. Chyba sie tam zarejestruje. Tym bardziej, ze to nie jedyna glupota, ktora mozna tam przeczytac.
"Byłam ciekawa opinii innych osób po wysłuchaniu tego materiału. Nie komentowałam tego wcześniej, bo chciałam zobaczyć jakie jest Wasze zdanie i odczucia co do postawy mamy Pawła. W mojej opinii wygląda to tak: 1. Każdy kto twierdzi, że artykuł w GW mówi nie prawdę, że są tam pomówienia i kłamstwa n/t Pawła powinien dochodzić swoich praw (sprostowania, wyjaśnienia, odszkodowania za straty moralne) w sądzie. Jeżeli tego nie robi, za to dzieli się swoimi sensacjami w mediach to jest dla mnie jasne, że argumenty stosowane przez mamę Pawła w tym wywiadzie są nieprawdziwe. Natomiast prawdziwe jest to co napisano w GW i nie tylko. 2. Jedyne określenie jakie mi się nasuwa po odsłuchaniu tej wypowiedzi to obrzydlistwo. Jako matka nastolatka nie wyobrażam sobie takiej postawy swojej w analogicznej sytuacji. Atak drugiej matki, która znajduje się w tak tragicznym położeniu? I wszystko pod płaszczykiem współczucia... 3. Jeżeli policja stosuje środek w postaci aresztu tymczasowego po tak długim czasie od zaginięcia to jest ku temu powód i przesłanka. To się nie dzieje na zasadzie wyliczanki: raz, dwa, trzy dzisiaj przez 2 dni posiedzisz Ty ze słynnej czwórki. 4. Dla mnie 22 letni facet to nie jest już dziecko. Dlaczego więc w jego imieniu wypowiada się matka? Zastanawiające... Na szczęście mamy wolność słowa i każdy ma prawo powiedzieć jakie jest jego zdanie i ocena tej sytuacji. Zgadzam się z Izą, że najbardziej zastanawiające jest to, że nagle wszyscy mają pomroczność jasna i nie pamiętają co było powodem kłótni..." Kto byl czasowo aresztowany? Ja sobie tez pokombinuje: czy to nie jest tak, ze krag podejrzen zaciesnia sie wokol rodziny i dlatego nastapil kontratak w postaci artykulu w GW a takze wzmozona aktywnosc na forach? Na oficjalnym forum Iwony jedna z uczestniczek, pisze: "... dla mnie od razu zeznania Adrii i PAwla smierdzialy i uwazam ze nie mowia prawdy. cos sie stalo i tylko oni wiedza co. widac ze ta Adria kretaczka." Zbanowany na tym forum, specjalista od mowy ciala obwieszcza: "ano musial cos zrobic aby bylo ze to nie on jakby spal to juz wogole utopiony by byl a babcia jego pewnie niedowidzaca i niedoslyszaca wiec kiepskie alibii by mu zapewnila."A cale oficjalne forum az kipi z oburzenia, ze mama Pawla smie wierzyc w jego niewinnosc. |
|
|
|
#1626 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1627 |
|
BAN stały
|
westlondon mnie najbardziej ubawiło to:
"W tych wszystkich oskarżeniach , pomówieniach cierpi na tym tylko sama Iwona i jej matka" ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Paweł w żadnym wywiadzie telewizyjnym czy prasowym nie mówił że spał u Adrii. Nie wiem kto to wymyślił i po co |
|
|
|
#1628 |
|
Raczkowanie
|
To jeszcze pogdybajmy dalej:
Iwona na dzialce zaproponowala wspolimprezowiczom udzial w dochodowym procederze , podala kilka szczegolow, nazwisk i . powiedziala, ze w DC beda osoby z ktorymi mogliby sie spotkac i ustali szczegloy. Na miejscu okazalo sie, ze chodzi o (odpowiednie podkreslic): handel organami, rozprowadzanie narkotykow, werbowanie dziewczyn do burdeli pod pozorem legalnej pracy. Adria, Pawel i reszta powiedzieli, ze absolutnie sie na to nie zgadzaja i zaczela sie klotnia. Poniewaz A. P. i reszta nie chca tego powiedziec wymyslaja jakis malo wazny powod klotni np. zazdrosc. Czy w swietle dwoch nr. telefonow, niejasnosci co do ilosci wizyt w DC mozna wykluczyc taki przebieg sytuacji? |
|
|
|
#1629 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1631 |
|
BAN stały
|
bezuczuciowa ten post to był czysty sarkazm (tak to odebrałam), całe oficjalne forum kipi od takich teorii, tyle że oczywiście role są zamienione - Iwonka oburzona, Adria i reszta to ci źli
![]() a z tym aresztowaniem to mogło być tak, że Janusz niefortunnie się wyraził i zabrzmiało to dwuznacznie. Mogło być też to w takim kontekście (to co pogrubione - ja dopisałam, reszta Janusza zamieszczona na forum w wypowiedzi do matkiPawła): (Paweł nie został zatrzymany bo) nikogo się nie zatrzymuje na określony czas - w tym czasie przeszukując wszystkie możliwe nieruchomości , sprawdzając ultrafioletem podejrzane miejsca - bez powodu. Myślę że nie był zatrzymany jednak bo gdyby był to albo by o tym napisali w gazecie, albo mama Pawła by to powiedziała - że był zatrzymany,sprawdzony, i nic nie znaleziono. Edytowane przez Kimikika Czas edycji: 2010-09-26 o 16:57 |
|
|
|
#1632 |
|
Raczkowanie
|
poza tym raczej nie można zatrzymać kogoś nie mając dowodów, tylko i wyłącznie na podstawie domniemania, że wyszedł przez okno.
no chyba, że ja jestem niedoinformowana to przepraszam.
|
|
#1633 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wypowiedz z gp - podejrzewam że to Janusz podesłał na pw temu użytkownikowi: "Ja to wiem od 10 dni że Pewien pan , nazwijmy go pan ''X'' został zatrzymany przez Policje na 48h , z tego co wiem to sprawdzano , czy w jego nowym domu nie ma nowych wylewek. To kim jest i jak sie nazywa , nie powinno moim zdaniem zostać napisane na forum z tego względu , że będziemy mieli po tym ''ujawnieniu'' masę postów i spekulacji. Może niedługo ktoś na forum ,napiszę kto jest tą osobą. Jednak ja się nie wypowiadam ,poproszono mnie o to." Więc już sama nie wiem,czy Paweł był zatrzymany czy nie. Ale jeśli tak i nic nie znaleźli na niego to chyba dobrze. |
|
|
|
|
#1634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chodzi mi tylko o to, ze dysponujac wiedza, ze tak powiem "publiczna" moge naprodukowac jeszcze kilka "wiarygodnych" teorii, ktorych nie da sie na obecnym etapie wykluczyc. Zmienia sie tylko "winni" |
|
|
|
|
#1635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Prosze uprzejmie, juz podaje: Każdy kto twierdzi, że artykuł w GW mówi nie prawdę, że są tam pomówienia i kłamstwa n/t Pawła powinien dochodzić swoich praw (sprostowania, wyjaśnienia, odszkodowania za straty moralne) w sądzie. - Wedlug mamy Pawla kontaktowal sie on z autorem arykulu z prosba o wyjasnienie fragmentu o usmiechaniu sie przy alibi. Autor odmowil, twierdzac, ze Pawel sie usmiechal. Dochodzenie takiego sprostowania na drodze sadowej zajmie kilka lat i i kilkadziesiat tysiecy zlotych na bieglych, ktorzy przez trzy kolejne lata beda definiowac usmiech. Pisanie wiec o dochodzeniu sprostowania jest glupota Jeżeli policja stosuje środek w postaci aresztu tymczasowego po tak długim czasie od zaginięcia to jest ku temu powód i przesłanka. To się nie dzieje na zasadzie wyliczanki: raz, dwa, trzy dzisiaj przez 2 dni posiedzisz Ty ze słynnej czwórki. - Policja bardzo czesto stosuje tzw areszt wydobywczy zupelnie bez zadnego powodu. Kogo i kiedy aresztowano w zwiazku z ta sprawa? Dla mnie 22 letni facet to nie jest już dziecko. Dlaczego więc w jego imieniu wypowiada się matka? Zastanawiające... - Dla mnie 19- letnia kobieta jest osoba dorosla i kompletnie nie mam pojecia dlaczego robi sie ogolnopolska afere z jej poszukowaniem. Jako osoba dorosla ma prawo wyjsc sobie z domu i nie wracac do niego przez piec lat. Albo 15. Nie jestem panienka. Nawet nie jestem kobieta. |
|
|
|
|
#1636 |
|
BAN stały
|
Wiecie co ja tak sobie analizuje ten wywiad z mamą Pawła.
Tak ma prawo bronić syna i to mi się tak wczoraj spodobało jak to odsłuchałam. Pani Iwona ma męża a mama Pawła publicznie mówi o nim konkubent. Nie mogę tego pominąć bo to było grubo nie w porządku z jej strony. |
|
|
|
#1637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No kurcze, rozszyfrowalas mnie. Tak w ogole to ja uprowadzilem Iwone uzywajac teleportera. Dziekuje za komplement (chodzi o to chlopcze) O co chodzi z tym zdrowym na umysle? Czytzm niektore inne fora i na ZADNYM poza oficjalnym nie rzuca sie takich oskarzen pod adresem (poki co ) niewinnych osob. |
|
|
|
|
#1638 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A może jest katoliczką i nie uznaje 2 małżeństwa? Bez przesady, słowo konkubent nie jest przecież niczym złym. |
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba robson się sklonował i powrócił.
|
#1640 |
|
BAN stały
|
z twoich ust odbieram to za komplement,więc dziekuję
![]() Jakby osoba twojego pokroju, pisząca tu takie absurdy przyznała mi rację albo pochwaliła to dopiero miałabym problem i musiałabym się poważnie nad sobą zastanowić. |
|
|
|
#1641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli 22- latek nie jest dzieckiem, to takim samym dzieckiem nie jest 19- latka. Jesli uwaza sie, ze w imieniu 22- ltaka nie powinna wystepowac jego matka, to rownie dobrze mozna uwazac, ze 19- latka mogla miec dosc mieszkania w jednym miejscu i postanowila sobie zmienic miejsce zamieszkania nie informujac o tym nikogo. Wolno jej. Tak naprawde to ona zaginela dla rodziny i np. niektorych znajomych. Dla mnie rownie dobrze mogla sobie zmienic miejsce zamieszkania a jako osoba pelnoletnia nie miala obowiazku nikogo o tym informowac. Dlatego tez policja pod odnalezionu takiej osoby nie ma prawa informowac nikogo o miejscu jej pobytu, Moze jednynie poniformowac rodzine, ze dana osoba zyje. Poniewaz nie wiadomo kogo aresztowano i czy wogole kogos aresztowano pisanie o tym jest glupota. Zadnych wpisow nie koloryzuje- sa to wpisy skopiowane z tamtego forum. Nie bylbym w stanie takich glupot wymyslic. Np. takiej, ze kazdy po takiej imprezie spi do poludnia. Ja np. bardzo czesto po takich imprezach wstaje po kilku godzinach bo mi leb z powodu kaca na....dala ![]() Ja do tamtych ludzi stosunek mam dosc obojetny. Matomiast nie uwazam, ze robienie z kogos przestepcy bez dowodow jest w porzadku. |
|
|
|
|
#1642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Nie karmić - zgłosić
|
#1644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- A jak sie zglasza? Bo ja tu nowy... |
|
|
|
|
#1645 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po lewej stronie posta masz przycisk ":zgłoś"
|
|
#1647 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1648 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dlaczego bronisz tej kobiety w taki spoób i jakie masz prawo do swoich sądów o Iwonie czy jej mamie? A idąc Twoim tokiem myślenia: Przeprosisz mamę Iwony kiedy sprawa się rozwiąże i okaże się, że Iwona była porządną dziewczyną? Przeprosisz tą kobietę za to,że uparcie twierdziłaś, że jej córka prowadzi podwójne życie tylko dlatego, ze zwineła mamie buty i miała 2 telefony? Paweł też miał i co z tego? Albo dlatego, że zrobiła ''strasznie dziwną rzecz'', bo zamiast spać do poludnia chciała iśc na mecz. No chyba, ze znasz jeszcze inne fakty z tajnego życia Iwony. Pozwalasz sobie na rozległe analizy kontaktów Iwony z matką. Myślisz , ze jej jest przyjemnie albo siostrze Iwony czytać to ? Troszczysz się o psychikę Adrii i innych ( zgadzam się z tym) ale nie myślisz o psychice np siostry Iwony. Edytowane przez burgund1234 Czas edycji: 2010-09-26 o 18:08 |
|
|
|
|
#1649 |
|
Raczkowanie
|
Ten dżemik to raz w formie żeńskiej raz w męskiej.Transik jakiś czy cuś
![]() To wszystko zaczyna mi przypominać kryminały Hitchcocka,każdy jest podejrzany. W sumie mama też by miała motyw-podprowadzone przez Iwonę nowe buty. No i Janusz, też pisał,że nie miałby nic przeciwko temu żeby taka dziewczyna jak Iwona z takim facetem jak on.... Jakby co, to był sarkazm. Zaczyna się robić baaardzo nieprzyjemnie. Edytowane przez Corrina Czas edycji: 2010-09-26 o 18:11 |
|
|
|
#1650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak czytam bo znowu nadrabiam a w dodatku choroba mnie ścięła i nie rozumiem albo w jedną stronę forum szło-że Iwona to cud,mód i orzeszki a teraz w drugą,że nie była święta itd dlaej bo powiedziała do koleżanki szmato.... Tylko czekam kiedy przeczytam,ze artykuł tak bulwersujący i irytujący jka każda z Was pisała na Interii okaże się,że "cos jednak w nim może być"
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

jakby spal to juz wogole utopiony by byl a babcia jego pewnie niedowidzaca i niedoslyszaca wiec kiepskie alibii by mu zapewnila."

klask i: dziewczyny uwielbiam was!!!