|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
Cytat:
żartowałam (hehe mi pomaga
|
|
#4922 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś w formie cholery jasnej ![]() A podpis już stary bo widniała pierwsza część od początków ciąży a po porodzie powstała druga jego część ![]() Cytat:
![]() Nie szkoda mi było wywalić 260zł bo i tak nie wydałam żywej gotówki tylko miałam kartę z bonem na 300zł do wydania w MediaMarkt, niech ich piekło pochłonie ![]() Cytat:
Mężowi szyłam rozdarcie na rękawie kurtki - efekt - zaszyty rękaw.. Sobie przyszywałam guzik w płaszczu - efekt - zaszyta kieszeń.. i jak wkładam rękę do kieszeni to muszę palce rozdzielać jak na reklamie tłiksa Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sama już nie wiem.. i tak samo żeście namieszały z tymi otrębami ![]() Właśnie! Zakupiłam po 4 paki otrębów i owsianych i pszennych.. ale wszystkie mielone ![]() I nie wiem czy dobrze zrobiłam, że wzięłam mielone czy przydałoby się do czegoś trochę "całych"?? Japierdoła, nadrobiłam 6 stron ![]() Ale wczoraj i dziś popłynęłam z jedzonkiem ![]() Wczoraj.. bogracz, sałatka warzywna, małe ciasto, coś jak pasztecik (mięso w cieście) i kawałek tortu... no ale 18stka kuzynki była ![]() A dziś wpierdzieliłam pół blaszki jabłecznika, pół piwa, 3 drinki i chipsy no ale musiałam się pożegnać ze śmieciowym żarłem skoro od jutra zaczynam dietkę ![]() Jutro z rańca oficjalne pomiary i ważonko.. ![]() jeszcze raz dla pewności teścik Dukana i jazdaaaa
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||||
|
|
|
#4923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4924 |
|
Wtajemniczenie
|
Sala Bala trzymam kciuki za Ciebie , dasz radę. Ja też wczoraj poszalałam, ale bradziej z alkoholem
![]() Chciałam się wykąpać a teraz okazało się że rano piecyk zgasł, TŻ go "wyłączył na chwilę", zapomnieliśmy włączyć, ja teraz wpadam do łaźni aby się wykąpać a tu piecyk...zgaszony0-nie ma cieplej wody Sama nie odpalę bo mam wrażenie że wtedy odpalę cały Kraków
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
Przy mojej dawce kodeiny (4 razy dziennie po 60 gram) to nawet powachanie wodki by mnie odeslalo na pogotowie
![]() Konczi w takim wyborowym towarzystwie to az sie dukac chce U mnie zaraz bedzie 3 miesiace na diecie a tu nawet jeszcze 15 kg nie ma a watpie zebym zrzucila 3 kilogramy do piatku
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Siala bala od jutra za taki jadłospis będzie bacior zrozumiano ?
![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
Simply u mnie też za kilka dni będzie 3 miechy i do - 15 nie dobiję no popłynęło mi się i cóż poradzić? no nic nie poradzimy grzecznie wracamy do pionu
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2010-09-26 o 19:58 |
|
|
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Konczi a Ty ile masz jeszcze do zrzucenia?
|
|
#4929 | |
|
Zakorzenienie
|
Można mieć w PDFie - taniej
![]() Cytat:
Takie i takie W tym sklepie też nabyłam skrobię kukurydzianą Taką - pół kilo za 6zł - wszystko w dziale ze zdrową żywnością ![]() Si Konczita Mam w domu wszystko co mi potrzebne do dietki, oprócz kurakowych piersi i oleju parafinowego/rycynowego Jestem przygotowana i na 1 i na 2 fazę ![]() Nosz nawet piekarnik kupiłam by chlebek piec i pyszności insze
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-09-26 o 20:14 |
|
|
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm z tymi nagrodami to fajny pomysł mój mąż wymyślił że za każe 5 kg będzie zabierał mnie na obiadek hmmm mało fajny pomysł bo po obiadku waga poszybuje ale chłopak się starał czyż nie ? ... jak dobiję do - 15 wybiorę się na masaż kamieniami lub stemplami ziołowymi ful wypaśny relaks będzie
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4932 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sparta szczypiorku minimum to jeszcze 12 ale chciałabym z 18 heh ... się mi marzy co ! Cytat:
czyli od jutra startujesz? trzymam za Ciebie kciuki ! uda się zobaczysz .... ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
o proszę jakie wygodnisie hyhyhy ale faktycznie mogliby dla nas takie mielone zrobić ... chociaż w młynku tez daje radę
|
|
#4934 |
|
Wtajemniczenie
|
Konicz damy radę, ja chcę tak z 4-5-6- kg jeszcze
![]() Lecę kochane oglądać Miłość nad rozlewiskiem Potem do łózeczka bo zaczybamy nowy tydzień oby lepszy i chudy ![]() Dukanoc
|
#4935 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() wciąż nie mam czasu tu do was zaglądać. a jak już wejdę to tyle do przeczytania ,że i tak nie zdążę wszystkiego nie lubię końcówki września.latam ,załatwiam, już się wkręcam w studia na nowo a w tym roku dodatkowo jeszcze praca. staram się ,żeby wzięli mnie na same soboty od października.każda kaska się przyda biednemu studentowi;p tym bardziej,że proteinki kosztują dziś dzień wolny ,ale zamiast siedzieć i czytac wasze pościki poszłam pichcić coś trzeba jeść w tygodniu![]() znalazłam w internecie przepis na deserek z serków homo, żelatyny i aromatu waniliowego. wyszła pychota! nawet mój tata się zajadał. a on nigdy nie tyka moich dietetycznych przysmaków. potem zrobiłam sernik z kakaowym biszkoptem. oczywiście z samymi dozwolonymi produktami. także teraz siedzę przed tv i się zajadam ![]() ciekawe czy jutro ujrzę jakiś spadek na wadze <myśli> Pozdrawiam was wszystkie
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sparta siostro a no damy radę damy - takie wsparcie to i mobilizacja większa jest spokojnej nocy życzę i owocnego spadeczku
|
|
#4937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety teraz nie podam wam firmy bo rozdarłam opakowanie i musiałam przesypać do woreczka,ale jak kupie kolejną porcję to się pochwale.
|
|
#4938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba bedzie trzeba zrobic nasepna inwestycje tak samo jak marzy mi sie gofrownic |
|
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
jak to zwykłe ?
![]() Jak macam je przez opakowanie to taki proszek jest nieco grudkowaty-nie taki jak np.mąka. A otręby to myślałam że to są takie jakby.. ziarenka rozplaszczone xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hmmm a masz robot wielofunkcyjny? ja swego czasu mieliłam w malakserze takim do rozdrabniania np lodu i dawało radę
|
|
#4941 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam do was pytanie.
Chciałabym wiedzieć, czy nie macie podczas tej diety problemów z nerkami, bo słyszałam różne opinie na temat metody Dukana. Jak zapobiegać tym problemom? Aha i słyszałam także o zakwaszaniu się organizmu, czy to prawda, bo opinie są różne. Sama w sobie dieta ta działa, ale boję się jej efektów ubocznych. Bardzo chcę ją zacząć, bo próbowałam już różnych diet i żadna nie pomogła na dłuższą metę. A słyszałam, że metoda Dukana naprawdę może pomóc. Pozdrawiam
|
|
|
|
#4942 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ważne, że mimo wszystko, do przodu! Cytat:
A przez taką pogodę to mi się jeść ciągle chce. gastrofaza, że hoho ![]() [QUOTE=broadwaydream;22309 648]No cóż, to tylko o tym profesorze świadczy (...)/QUOTE]Ahh masz zupełnie rację, to tylko źle świadczy o nim jako człowieku ![]() A co do dukania, to może faktycznie za jakiś czas, mimo nieosiągnięcia celu przejdę na III fazę i utrwalę to ,co osiągnęłam do tej pory....a co do grzechów to wiem, też z autopsji, że potem trudno się ogarnąć... joanasz a masz za kiełbasę i inne grzechy: ![]() [QUOTE=twinsplus1;22311308] CzarnaKropka to ci profesor (...)/QUOTE]Ja akurat studiuję europeistykę, ale to w sumie praktycznie to samo co politologia... 11 tys na półrocze? o losie, teraz dużo potaniało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ok, ja lecę,a niedługo mecz siatkówki POLSKA-NIEMCY ....musimy wygrać!
|
||||
|
|
|
#4943 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A TZ tez pomyslowy, najwazniejsze, ze checi sa Cytat:
Jesli ktos ma zdrowe nerki i bedzie pil odpowiednio duza ilosc plynow 1,5 do 2 litrow dziennie i czesto oddawal mocz to nie powinno byc z nimi problemu. Dieta ta nie jest polecana za to dla osob, ktore maja problemy z nerkami przed rozpoczeciem jej. Ja bylam juz na tylu dietach i pseudodietach, ze ciezko az policzyc. U dietetyka tez sie odchudzalam i wszystko wrocilo (tyle, ze ja cierpialam na kompulsy i poczatki bulimii). Ta dieta jest dla mnie idealna bo mowi mi co moge a czego nie, nie ogranicza mnie w ilosci spozywanych pokarmow, poza tym sa przepisy na slodkosci i inne ulepszacze wiec nie jest nudno. Dzieki temu, ze jest podzielona na fazy nie zostajemy sami po tym jak juz dojdziemy do upragnionej wagi - poprawnie przeprowadzona III faza jest ''gwarancja'' tego, ze waga nie wroci, jesli oczywiscie nie wrocimy do starych nawykow zywieniowych. Jest tutaj sporo osob ktore zrzucily po 15- 20 kg i potrafia to utrzymac. Owszem zmeczenie materialu sie zdarza, ale po to tu jestesmy by postawic do pionu ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
Rowniez trzymam kciuki za siatkarzy ![]() Jutro musze wstac o 5.30 rano
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
czuli SimplyDivine dążymy do nagrody tak ?ja się z Wami żegnam ... jutro mam jeszcze urlop ale troszkę biegania mamy ![]() po cichu Wam powiem że jedziemy oglądać dom ... ehhhh moje marzenia się spełniają kroczek po kroczku ... może nie jest idealnie ale idealnie sobie z tym radzimy więc jak nam się jutro spodoba to ruszam ze sprzedażą tego mieszkania i zaczynamy kolejny etap )))
|
#4945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kiedy zakupię odpowiednie artykuły spożywcze to zacznę dietę i dołączę do Was. Życzę sukcesów w utracie wagi
|
|
|
|
|
#4946 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem załamana. Znów kompuls, nie wiem, czy mam jeszcze starac sie dukac dalej czy sie poddac. W napadzie zjadlam popcorn, 2 rafaello, makaron smażony na oleju z bułką tartą i jajkiem i ciasto dukanowe. Ciągle obiecuje sobie, ze zaczne i dam rade, dukam grzecznie 4, 5 dni a potem nachodzi mnie dzien jak dzis i szamie.
Nie wiem, chyba jutro podejde ostatni raz do dukana, jesli nie wyjdzie, poddaje się, (czyli metoda twinsplus1). Proszę o baty.
![]() Edytowane przez broadwaydream Czas edycji: 2010-09-26 o 21:33 |
|
|
|
#4947 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na prawdę wiem co piszę,bo przeszłam przez anoreksję,początki bulimi a potem kompulsy i zaczynałam różne diety 1000 razy i zawsze kończyły się tak samo- napadem. musisz najpierw wyleczyć wnętrze a potem zająć się tym co jest na zewnątrz
|
|
|
#4948 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() a teraz jak juz nadrobilam, odpisalam co chcialam to powiem jak moja corcia papa cze baj dukanoc patyczaki
|
|
#4949 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w zaleznosci od funduszy to albo beda buciki albo wybiore sie na relaksujacy pedicure ![]() Trzymam kciuki za domek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ty musisz zmienic nastawienie - bo inaczej zawsze bedzie sie tak konczylo. Tak dobrze szlo, gotowalas sobie na kolejne dni, pilnowalas sie... Moze rzeczywiscie tak jak airwaves wspomniala jakas fachowa pomoc by sie przydala? Wspiera Cie ktos w Twojej diecie? Rodzina, znajomi? Moze jest ktos zaufany z kim moglabys porozmawiac? Bo my przez internet to mozemy doradzac, ale w takich chwilach potrzebny jest ktos blisko, kto przytuli Ja tez cierpialam na kompulsy, do tej pory boje sie sama w domu zostac bo juz mam odruch by pojsc do lodowki i szybko zjesc tyle ile sie da... A potem wyrzuty sumienia i zmuszanie sie do wymiotow. Mi bardzo pomogl moj TZ, Ty tez powinnas miec kogos kto Ci w tym pomoze.. Jesli nie ktos najblizszy to specjalista
|
|
#4950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez tak mialam. 4dni bialka wzrowo, dni PW to obzarstwo (na szczescie czesciowo dukanowe, wiec nie bylo szkody wielkiej). tym sposobem bujalam sie jak debil... a potem trzeba bylo odrabiac straty.... niemniej, co zdecydujesz, ja trzymam kciuki Dzióbku
http://bajecznemieszkanie.blogspot.com/ Edytowane przez Aleksandra_M Czas edycji: 2010-09-26 o 21:51 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

żartowałam (hehe mi pomaga 
tzn ktos super lub niesuper
tylko juz nie jest taki blyszczacy i czysty![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

no ale musiałam się pożegnać ze śmieciowym żarłem skoro od jutra zaczynam dietkę 

czyli od jutra startujesz? trzymam za Ciebie kciuki ! uda się zobaczysz .... 

Ty musisz zmienic nastawienie - bo inaczej zawsze bedzie sie tak konczylo. Tak dobrze szlo, gotowalas sobie na kolejne dni, pilnowalas sie... Moze rzeczywiscie tak jak airwaves wspomniala jakas fachowa pomoc by sie przydala? Wspiera Cie ktos w Twojej diecie? Rodzina, znajomi? Moze jest ktos zaufany z kim moglabys porozmawiac? Bo my przez internet to mozemy doradzac, ale w takich chwilach potrzebny jest ktos blisko, kto przytuli