|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Wszystkiego najlepszego
cudny jest Witamy w gronie 30-tek ![]() Ja już 32 mam skończony ![]() Dziś już lepsza nocka była i prawie się wyspałam ![]() Teraz trzeba by pomyśleć o jakimś śniadanku ale jakoś weny nie mam - najchętniej zjadłabym to co by mi ktoś zrobił i podał - no ale niestety jestem sama w domu więc muszę sobie sama radzić..... |
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Żeby nie było tak całkiem ponuro to powiem, że mąż z Tatą złożyli łoże
Powlekłam nową pościel (poduszki i kołdra na różne sezony, taka:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90129230), oczywiście nowymi powłoczkami (troszkę śmierdzą nowością, ale to nic ) i... powiem Wam, że bajecznie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30176309 materac rewelacyjny, szerokachny (160cm, a dotąd spaliśmy na wersalce 110cm ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- A wczoraj się napracowaliśmy okrutnie (my z Mamą m.in. skręcałyśmy szuflady do komód i łóżka), Rodzice spędzili u nas prawie 8 godzin My z mężem położyliśmy się po północy, dziś mąż wstawał na "zerówkę, czyli o 5,30 Obudziłam się też, zrobiłam mu sniadanie, zdrzemnęłam się jeszcze trochę, a zaraz będę się dalej zabierać do pracy - mnóstwo sprzątania czeka...
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-27 o 08:38 |
|
|
|
#3303 |
|
Wtajemniczenie
|
Kretencja
Ja bym wymienila te komode. W czasie uzytkowania pojawia sie nowe rysy itp. wiec lepiej od poczatku miec cos, co wyglada na nowe. A co do remontu- nie przejmuj sie,prawie zawsze tak to wyglada, ze zawsze cos idzie nie tak. Jak sie przeprowadzilismy 3 lata temu, zamiast porzadnych mebli do kuchni, dostalam prowizorke. Miala byc zmywarka, nie ma Instalacje zaczely sie sypac, jedno okno wylatuje z futryny do dzisiaj. Bo wlasciciel obiecuje od dwoch lat, ze je wymieni.Jak moi rodzice budowali dom, to co chwila cos bylo nie tak. Lacznie z krzywym dachem i scianami Wiec, pomysl, ze moze byc gorzej ![]() I wiem po swoich remontach, bo przeprowadzalam sie juz 9 razy- nie warto sie tym wszystkim przejmowac,tylko robic wszystko powoli ale dokladnie. Kiedys w koncu nastapi kres remontu i nie warto sobie niszczyc tym nerwow. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-09-27 o 08:52 |
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja no z 110 na 160 to Ci sie teraz wydaje wielkie
hihihi za meisiac juz bedzie za male. wiem po sobie Ale nie mam miejsca na wieksze lozko hahaha
|
|
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwa, też nie mam miejsca. I tak przy tym 160 ledwie jest w sypialni miejsce na przejście koło łózka i łóżeczko małego
![]() De, mąż chce sam front szuflady wymienić. Mam nadzieję, że się da.
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja - najważniejsze, że zbliżacie się już małymi kroczkami do końca remontu - za kilka miesięcy zapomnisz o tym całym stresie, nerwach itd.
Ja wynalazłam w lodówce resztkę wczorajszego obiadu więc juz mam śniadanko )
|
|
|
|
#3307 |
|
Wtajemniczenie
|
Moze w tym tygodniu przyjdzie lozeczko, to bede chociaz miala co robic i bede skrecac
Dokupimy komode z Malm i na kilka miesiecy prowizorka wystarczy. I tak bedziemy sie przeprowadzac i to 800km, wiec wiem z doswiadczenia, ze teraz lepiej drogich i duzych mebli lepiej nie kupowac. A chcemy do pokoju malego pojemna szafe, komode i regal. Ale to juz na nastepnym mieszkaniu, gdy bedzie wiadomo, jak je urzadzic.Wczoraj upieklismy kaczke (jejku jaka ta skorka byla chrupiaca ) w sosie karmelowo- sliwkowym. Niebo w gebie. Zostawilam sobie troszke na dzisEdytowane przez De28 Czas edycji: 2010-09-27 o 09:08 |
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ja tylko na chwilke zaglądam ![]() kootek ślicznego masz synka |
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Kootek Michaś śliczny Przede mną cięzki tydzień-jutro i w czwartek mam poprawki więc czekają nas podróże do warszawy no i siedzę i się uczę od rana...
|
#3310 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() 79 Marta wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Cytat:
Michałek śliczny ! takie maleństwo kochane a monitor oddechu ja też kupie -wcześniej się nad nim zastanawiałam ale przekonałam się po tym jak znajoma kupiła dla swojej córci (urodzona w terminie) i załączył się im już dwa razy - przyda się czy nie napewno ja będę spokojniej spać chciałabym, żeby mój synuś był już na zewnątrz -bo od tygodnia się zamartwiam (znaczy od kiedy moja koleżanka miała te straszne przeżycia - no nie potrafię przestać o niej myśleć -i chyba zwariuję a tż razem ze mną (choć widzę, że to co się stało miało też duży wpływ na mojego męża- wcześniej w nocy mogłam go ledwo dobudzić a teraz wystarczy, że kaszlnę albo mocniej się poruszę a on się budzi i pyta czy mnie coś boli i co się dzieje - też się wystraszył choć nie daje tego po sobie poznać - chciałabym ją odwiedzić i nie mogę bo za daleko
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2010-09-27 o 09:30 |
|
|
|
|
#3311 |
|
Rozeznanie
|
pieknosci cudne
|
#3312 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- też dziękuję ![]() dziś zaczynam 35 tc. O żesz... żarty się skończyły ![]() ![]()
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2010-09-27 o 09:40 |
|
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, dopiero dzisiaj was nadrobiłam, bo od wczoraj dołączyłam do grona przeziębionych, ból gardła mnie dobija
mallinka delikatne mleczko do prania lovela kolor kosztuje około 25 zł Artystka23 ja na szczęście (odpukać ) nie mam żadnych rozstępów a niczym się nie smaruję ![]() czas spędzony w sr również uważam za bardzo przydatny i chętnie bym jeszcze pochodziła a czemu u was się płaci za sr? my mieliśmy bezpłatną, jest dofinansowana przez miasto.kootekk cudny synek gratuluję ![]() 79Marta gratuluję 35 tc ![]() ja dzisiaj zaczynam 32 tydzień Edytowane przez andziat Czas edycji: 2010-09-27 o 09:58 |
|
|
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
zarządzanie-uzupełniające
ależ się fatalnie dziś czuję znowu katar wrócił
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Wam powiem, jaką schizę załapałam to padniecie ze śmiechu
![]() Mój kot wczoraj upolował pająka - na oko zwykły kątnik, bardzo u nas popularny i oczywiście niegroźny, choć nieprzyjemnie wyglądający Dobiłam, zabrałam mu. A dzisiaj jeszcze jedną z jego nóg znalazłam na prześcieradle ![]() No i pomyślałam sobie - a może to wcale nie był kątnik, tylko jakiś egzotyczny pająk wyleciał z pościeli ikeowskiej "made in Bangladesh"? I tak się teraz zastanawiam - możliwe?
|
#3316 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki ;*
ale pogoda ;/ oO zasnęłam dopiero o 1 w nocy ale chociaż sie czymś zajęłam oglądając nowy sezon "plotkary" ![]() ![]() idę do dentysty może któraś ma ochotę iść tam za mnie Marta to już poważny wieeeek jeszcze tylko troszeczkę
|
|
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
mam zepsuty dzien od wczoraj, jestem strasznie nerwowa, peka mi glowa i na wymioty mnie zbiera nie wiadomo od czego!!!!!!!!!!! nie pisze za wiele jak tylko tyle ze jestm z wami wszytskim meczacym sie wspolczuje, swietujacym gratuluje i buziole przesylam Kotkowi ![]() i uciekam do wyrka przynajmniej na godzine pa |
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja niemozliwe. a noga pajaka pewnie spadla z wasow Twojemu kotu
|
|
|
|
#3319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O FEEE nienawidzę pająków
|
|
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra
Niby wiem, że niemożliwe i nie mam też jakichś poważnych problemów z pająkami (żadnej fobii). Ale kątniki jednak nieprzyjemnie wyglądają i jakoś tak nieswojo mi się zrobiło
|
#3321 |
|
Wtajemniczenie
|
a kątniki to te taki włochate czarne ?
|
|
|
|
#3322 |
|
Raczkowanie
|
Kootekk synek śliczny i to niezwykłe jaki malutki. Bardzo sie cieszę, że nadrabia wage i niebawem zmienicie lokalizację na tak sumiennie przygotowywany przez mamę pokoik
|
|
|
|
#3323 |
|
Wtajemniczenie
|
a to my w 32 t 3 d
|
|
|
|
#3324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka, raczej ciemno-brązowe. Chyba mogą być lekko włochate. To te, co wyglądają najbardziej groźnie z polskich pająków chyba, przynajmniej dla mnie
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Przede wszystkim są duże, większe osobniki mogą nawet do chodzić do 8cm (oczywiście razem z nogami)
|
#3326 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
oj ja tez się nie wyspałam z przeziębienia został mi wstrętny katar :/Powiedzcie mi czy tez tak macie, wczoraj normalnie chodzic nie mogłam i wstawać z łózka, a nie wspomne o nocnym wstawaniu do wc tak strasznie mnie boli krocze dzis troche mniej ale mówie wam masakra To normalne?? czy moze miednica zaczyna sie rozszerzac??
|
#3327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Wczoraj wieczorem miałam strasznie spuchnięte kostki a dzisiaj rano mam spuchniete dłonie Nigdy wcześniej tak nie miałam, co moge na to poradzić?
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zadomowienie
|
bardzo ładnie, a jaki zgrabny brzuś
![]() Cytat:
![]() teraz jest lżej trzeba próbować rozchodzić ale jak się nasila po chodzeniu to wtedy leżeć-tak mi gin powiedziała
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
ale masz zgrabny nrzus, ja to mam wielka pilke
![]() Przestancie o tych pajakach, ja mam arachnofobie ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

mamy rocznicę ślubu, a mąż w pracy

Powlekłam nową pościel (poduszki i kołdra na różne sezony, taka:
) i... powiem Wam, że bajecznie
Instalacje zaczely sie sypac, jedno okno wylatuje z futryny do dzisiaj. Bo wlasciciel obiecuje od dwoch lat, ze je wymieni.
)

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm