|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Patrycja, rosół
![]() Co do trudności z oddychaniem, to też mam takie dni, że wyraźnie trudniej mi nabrać powietrza. Może zależy jak się mały ułoży ![]() Jeśli chodzi o komodę, to ja jestem przekonana, że wszystkie ciuszki nam wejdą do 3-szufladowej, bo mamy ich naprawdę niewiele. Zresztą mamy tylko rozmiar 56 i 62. Jak się będzie kupować większe, to te za małe pójdą pewnie w jakieś worki i do piwnicy, będą czekać na drugiego potomka
|
#3242 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cześć!
Chyba przeziębienie mi przechodzi. Cytat:
A co do obecności męża przy porodzie, to nie wiem jak jest w innych miastach, ale w łódzkich szpitalach podobno zupełnie inaczej (czyt. lepiej ) traktują kobietę z partnerem. I nie tyczy się to jednego szpitala - tak jest we wszystkich. Tak słyszałam od znajomych już po porodzie i prowadzącej SR.
|
|
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w szpitalu nie moze byc mezczyzny obok niestety, przynajmniej na chwile obecna.
Kurde Wy chodzicie do SR a ja skonczylam ja w sierpniu a jeszcze bym pochodzila Eh mnie sie tez ciezko oddycha i w ogole zle sie czuje. Jutro ide do gina na godz. 12. Ja dzis mam obiad z wczoraj czyli zupa grzybowa i nozki z kuraka
|
#3244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() no właśnie chciałabym ją gdzieś dorwać w e-booku nie lubię czytać książek... w ten sposób przeczytałm "11 minut" i mimo, że książka fajna, to trochę się umęczyłam czytając Cytat:
ja bym nie mogła dwa razy przeczytać tej samej książki ![]() Kretencja - to jak już będzie finisz to czekam na jakieś foto uwielbiam oglądać mieszkania po remoncie ![]() płeć - my się dowiedzieliśmy w 20 tygodniu (na połówkowym), a w 24 tygodniu gin potwierdził, no i teraz będzie usg na wizycie 7 października i mam nadzieję, że dalej będzie dziewczynka ![]() własnie wszamałam pączka w czekoladzie a potem to sama będę jak ten pączek ![]() a ja nie wiem co dziś na obiad, bo w niedzielę obiadków nie gotuję
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-09-26 o 11:14 |
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ja jeszcze nie mialam szkoly rodzenia dopiero pod koniec pazdziernika polozna ma mi wylozyc ta kwestie. My oboje jestesmy przekonani ze cchemy razem przejsc przez poród ![]() Mnie ze szkoly rodzenia najbardziej zalezy na masazu i oddychaniu, kwestia przewijania i kapania jest malo wazna bo to umiem robic , a maz sie tego nie boi.
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie obudzil rano wielki skurcz w lydce
![]() Na dworze pada i zimno i nic sie nie chce. |
|
|
|
#3247 |
|
Rozeznanie
|
Wyslala bys mi linka na te lampki??
|
|
|
|
#3248 |
|
Dragonfly
|
ja za tydzien lub dwa koncze szkole rodzenia
i mysle ze nie byl to stracony czas ani pieniadze-warto bylo dzis wracam do domku,bo najwiekszy pokoj zrobiony i bede miala gdzie spacno a w przyszly weekend na nastepny ogien pojdzie przedpokoj,ale mamy z nim problem,bo stoja tam dwie ogromne szafy ktore sie rozsypia jak je ruszymy,a na razie nie mamy kasy na nowe no i na scianach jest tapeta,prawie gladka,diabelnie mocno przyklejona tylko ze zszarzala.Jak tz bedzie ja zrywal to znowu cekolowanie i trzy tygodnie bedzie sie to ciagnac wiec stwierdzilam ze pomalujemy ta tapete,juz nie ma za bardzo czasu na bawienie sie niestety..
|
|
#3249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wy co o tym myślicie?
|
|
#3250 |
|
Raczkowanie
|
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20010833
Dostępne pewnie też na Allegro.
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dziękuję za kciuki i ciepłe słowa
![]() Tż przywiózł mi laptoka i dzięki temu mam jakiś kontakt z ludźmi Ale długo się nie nacieszę, bo bierze wieczorem.Może napiszę co u nas Ja przeżyłam tak w piątek z dyżurnym lekarzem,że już chciałam wczoraj wyjść na własne żądanie. Mnie się pytał czy najpierw dajemy sterydy czy badamy glukozę(jakbym się na tym znała ). A wżne wyło,żeby najpierw zrobić glukozę, a dopiero później sterydy. Podobno dzięń by go nie zbawił.W końcu podjąlł decyzję,że jednak sterydy, bo krótka szyjka i ryzyko wczesnego porodu jest dość wielkie. A na wieczornym obchodzie jak była inna piel wyparł się wszystkiego i powiedział,że ja tak zdecydowałam(jakbym miała coś do gadnia i skończyła przynajmniej medycynę). Pielęgniarka powiedziała oburzona,że od kiedy pacjentki decydują. Przecież nie mają nic do gadania. I miała racę. Nie chciałam się kłócić z nim, bo i tak nie wygrałabym.Na moje szczęście schodził z dyżuru w sobotę rano. Tak poza nim to wszyscy są super, pielęgniarki również.Dostałam już zastrzyki i może jutro będę miała znów robioną glukozę po obciążeniu. Zobaczymy, bo jeszczze mają podjęć decyzję Szansa na jutrzejsze moje wyjście jest duża,ale jeszcze się tak bardzo nie cieszę. Choć się łudzę Już połowę rzeczy spakowałam tż i ma wziąć wieczorkiem Także jak nie wyjde do środy to w środę wyjdę na własne żądanie. I tak leżę i nic mi nie będą robić. To wolę siedzieć w domku Dzisiejszą noc źle spałam. Poszłam spać o 22, o 24 leki(budzą mnie piel), przebudziłam się w nocy i myslałam,że może już godz.6,a tu BYŁA DOPIERO 2,35 Także do :upy:Życzę miłego dnia
|
|
#3252 |
|
Rozeznanie
|
cos ten 30 tydzien ciazy pechowy dla mnie tez był
|
#3253 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ciesze sie że mam już to za sobąCytat:
Wybierałam sie do szkoły rodzenia, ale nie dotarlam przez tą szyjkę ![]() Cytat:
Ja obaliłam paczke kamyków.nie mogłam sie oprzec obiad robi mezulek ale dopiero jak wróci z pracy wiec zdążę zgłodnieć. dziś tortillaCytat:
Ale marudze dzisiaj przynajmniej nie pada i słoneczko świeci---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Aa i komode tez kupuje malm te z czterema szufladami.Całą sypialnie ma "malmową" wiec bedzie pasowac i co najważniejsze sa bardzo pojemne.
|
||||||
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
lisek, a to lekarz konował
takich sie powinno omijac szerokim lukiem. Ale jak lezalam w szpitalu tez jeden byl taki niesympatyczny a mlodziutki wiec dopiero zaczynal swoja "kariere".. to juz widze jaki bedzie po 20 latach pracy ![]() Zycze Ci szybkiego powrotu do domu Ja jestem wkurzona bo TZ mial przyjsc, nie widzielismy sie 3 dni, od wczoraj mial wolne do poniedzialku i mial przyjsc do mnie na te 3 dni, to mamusia wymyslila jego ze jest chora i trzeba sie nia zajac. Jak ja nienawidze tej baby!!!!Takze wczoraj sie nie widzielismy i dzis chyba tez nie bedziemy. Ale moze wieczorem przyjedzie i zostanie do jutra Swietnie.Tak w ogole mam ochote wyjsc i pochodzic po obuwniczych bo buty mi sie rozwalily i nie mam botkow w ogole, ale nie ma kantora otwartego w poblizu a ja juz kasy nie mam. No chyba ze pojade sobie do Reala, wymienie kase i tam kupie buty bo mi sie podobaly jedne ze wzgl na podeszwe z gumy. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Martinixx, no pewnie ze zaluje Aczkolwiek nie wiadomo jak bedzie wtedy kiedy ja bede rodzic. Poki co pobyt facetow na porodowce jest zawieszony u nas ze wzgl na duza liczbe porodow. Po za tym nie wiadomo czy nie beda transportowac rodzacych do miasta obok bo teraz tak jest ze nie ma miejsc
|
#3255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe jak zawsze bez komentarza![]() A mówili, że mało dzieci sie rodzi. Jesteśmy mniej wiecej w tym samym tyg ciąży, do porodu jeszcze zostało wiec miejmy nadzieję, ze jednak zostaniesz w swoim miescie i to z TZ u boku
|
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki Kochane
![]() Mam pytanko ![]() Wypatrzyłam świetne buteleczki i akcesoria z Kubusiem puchatkiem na takiej stronie internetowej: www.dajar.pl Akcesoria nie są drogie są np.buteleczki po 6zl.Mam dwie takie bo kiedyś udało mi sie kupić ale nie pamiętam gdzie. I byłabym chętna na zakup jeszcze. Może znajdą się chętne na wspólne zakupy??? Bo co najgorsze przesyłka kosztuje przy zamówieniu poniezej 300zl 25zl wiec korzystniej byłoby zamówić w większym gronie. I jak znajdą się chętne??? |
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcialabym zeby przez wiele porodow odbebniali w szpitalu fuszerkę.. Ojej u mnie na suwaku 33 tydzien Mała wlasnie mnie z boku znow kopie i wypina sie dosc ostro troche ponizej pepka z lewej strony aaaaaaaaaaaaaaa ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Ide sie przejsc, choc pada, ale co tam. Parasolka i heja.
|
|
#3258 |
|
BAN stały
|
czesc dziewczyny
![]() GARTULACJE dla KOTKa caluski dla Michalka przepraszam bo az miesiac sie nie odzywalam na watku wiem jestem zla forumowiczka hehehale niestey caly miesiac lezalam w spzitalu Gutek cche wyjsc juz na swiat a Mama i lekarze mu zabraniaja..... i ciagle musze cos lytac i byc pod opieka....maksara mowie wam 3 ciaza a takie"jaja" ehhh to juz 29 i 6 dni.jutro 30tc.: Okropnie....sie ciesze....oby jeszcze z 5-6 tygodni dzis jestem na przepustce w domciu....i strasznie mi smutno aptrzec na moje 2 dzieci biedne bez mamy![]() maly jak narazie wazy....1500g. wiec jest malutki..... nioo to was MOCNOOO caluje i do uslyszenia |
|
|
|
#3259 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzis baaardzo leniwy dzień. Nic mi sie robic nie chce. Dopiero pozmywałam po obiadku a teraz zrobiłam sobie kisiel żurawinowy bo tak mi sie chce czegos i sama nie wiem czego.
Mam ochote na kogel mogel ale czytałam ze nie powinno sie jeść w ciązy. A Wy jadacie??? |
|
|
|
#3260 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
![]() Irysowa,naprawde wspolczuje,zaciskaj mocno nozki by maly nie uciekl
|
|
|
#3261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Zadomowienie
|
No ja też właśnie uwiellllbiam kogel mogel
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym z koglem moiglem nie ryzykowala jednak
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2 minuty wystarczą.Dodam, ze jajeczka nie kupne a od babci prosto z dupki szczęśliwej kurki
|
|
|
|
|
#3265 |
|
Dragonfly
|
takie jajeczka to i ja bym zjadla
a nie te male z supermarketu,brakuje im tego smaku...dzisiaj tak caly dzien sie pokladam,troche posiedze i bach do lozka...normalnie az mi glupio ze sie taka leniwa zrobilam
|
|
#3266 |
|
Rozeznanie
|
a ja znalazłam takie info;
wiek wzrost waga 0/3 m-cy od- 62 cm 3.0 - 5.5 kg 3/6 m-cy 68- 74 cm 5.5 - 7.8 kg 6/12 m-cy 74- 80 cm 7.8 - 10 kg 12/18 m-cy 80- 86 cm 10.0 - 12 kg 18/24 m-cy 92- 98 cm 12.0 - 14 kg 2-3 latka 98-104 cm 14.0 - 16 kg 3-4 latka 104-110 cm 16.0 - 18 kg 4-5 latek 110-116 cm 18.0 - 21 kg
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-09-26 o 16:30 |
|
|
|
#3267 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie dziś smutno
mamy rocznicę ślubu, a mąż w pracy
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Tak prędko to się nie skończy
Podczas montowania expeditów popękała okleina na 4 (!) półkach więc mamy skręcony tylko jeden. Jutro mają przyjechać ludzie po stare meble, więc trzeba je opróżnić. Nie wiem, ****a, jak i gdzie Skręcamy z Mamą szuflady póki co, a faceci montują od 1,5 godziny łózko... Nie przeczytałam wszystkiego, ale zauważyłam, że było o obecności lekarza przy porodzie. Zdecydowanie podzielam pogląd, że lekarz jest od patologii. Porodowi powinno się pozwolić przebiegać własnym rytmem, pomagać powinna położna, a lekarz przydaje się wtedy, gdy coś idzie nie tak. A znacznie rzadziej idzie nie tak, gdy się niepotrzebnych interwencji medycznych nie wprowadza. W rzeczywistości, gdy pozwolić porodom toczyć się własnym rytmem, nie więcej niż 10% wymaga interwencji lekarza. Pisałam już tu o tym wiele razy, kolejny raz polecam film "Porodowy biznes" i książkę "Poród aktywny" Janet Balaskas
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
ojej, ale na pewno nadrobicie to wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu
|
#3270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego mnie nie ciągnie... ![]() 79Marta . Gratulacje z okazji rocznicy!! Która to już? ![]() A ja mam pytanie do dziewczyn, które robiły już usg po 30tyg: Czy po 30-tym tygodniu warto robić usg 3d?? Chodzi mi o to czy widać dobrze buźkę? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

), sposobach na kłopoty z laktacją. Pokazała też kilka prostych ćwiczeń na czas ciąży (aby zachować kondycję) oraz różne sposoby, jakie mąż może zastosować podczas porodu, żeby ulżyć kobiecie (proste techniki masażu na przykład). Mieliśmy takie ćwiczenie, że my siedziałyśmy na piłkach (BOSKO
) traktują kobietę z partnerem. I nie tyczy się to jednego szpitala - tak jest we wszystkich. Tak słyszałam od znajomych już po porodzie i prowadzącej SR.
?
i tak sobie lecę po kolei 

. Gratulacje z okazji rocznicy!!