|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
Tak, karmie piersia, ale od 3 tygodni mala je juz warzywka, tak jak pisalam, najpierw marchewe, potem cukinie, potem marchewa z cukinia, a teraz jeszcze z ziemniakiem. W najblizszym czasie, podam jej buraczka, moze brokula, pataty (patates douces, nie wiem jak sie to zowie po polsku); no i chyba jutro jej dam banana, bo raz dalam jej na czubeczku lyzeczki i baardzo smakowal, ale nie wiedzialam czy mozna od banana zaczynac. Soczki, to moze faktycznie dalabym jej po obiadku, ale w jakims odstepie, moze tak by nie chciala za szybko cyca, bo tak to chce, po pol, albo po godzinie; tylko czesto juz jest spiaca, a cyc jej do usniecia potrzebny. Tylko nie wiem jak to bedzie z soczkami, bo Basia butli, jak i smoczkow nie trawi. Pewnie sie skonczy lyzeczka, albo moze trzeba bedzie jakies kubki wyprobowac. Kaszke manne chyba podam, juz pora przeciez na ten gluten. Mam taka zwykla, to moze ja wrzuce do warzywek? A co to znaczy ze ta kaszka mleczna jest? Tam w niej mleko jest? I jakie? I czy pasuje to do zupki, czy lepiej sama sie podaje ??? A, co do pieluch dokupilam teraz 3 takie malutkie dodatkowe wklady bambusowe. Na wieksze siusiu. Faktycznie sa mieciutenkie. na razie Basia testowala paszcza, bo ona lubi rozne szmatki, skarpetki, sliniaki przezuwac. Cytat:
No, no, ciekawe czy bedzie druga mala zabcia ![]() Co do pieskow dla dzieci b dobre tez sa Haskie, jesli lubisz wilczurki. Sa baardzo cierpliwe i kochaja dzieci. Uzywa sie ich, podobnie jak labradorow w dogoterapii. Uwielbiaja aportowac, skakac, biegac. Przyblakal sie kiedys taki jeden do moich rodzicow; dziecko moze mu zrobic wszystko, sama lagodnosc, wywraca sie lapami w gore. Tyllko uwaga, jest to rasa dosc specyficzna. Po pierwsze piesek, potrzebuje duzo biegac, normalnie biega w zaprzegach. Ma tendencje do ucieczek i swobodnego biegania, bo lubi wolnosc (ale pewnie jak ma duzo ruchu, to nie ucieka). Blizej jest spokrewniony z wilkami, wiec taki dziki. Po trzecie wyje, nie szczeka, ale to moze byyc urokliwe. Bywa, ze maja te wade bioder. No i jeszcze jedna cecha, niespodzianka..... ; powiem nizej No i sa cudne. ta co do nas przyszla, bo sunia to byla, miala cudoooooooowne blekitne oczeta Cytat:
Cytat:
Dzis usnela przy cycu i za godzine oczywiscie placz. Ale chyba na bekniecie sie obudzila. przeszkadzalo jej. Ale ponosilam ja, potulilam, ona pokwilila i w koncu zasnela wtulona we mnie, ale bez cyca ![]() Cytat:
Cytat:
; Piesio haski to urodzony lowca. I baaardzo gustuje w kurkach i innych skrzydlatych ; I nie trzeba go nawet specjalnie tego uczyc. Tylko to na serio, moze byc problem, jesli pies wyrwie sie na wolnosc i zasmakuje w kurniku sasiadow, albo tescia. Pozniej, jak sie nie upilnuje, bedzie to jego zwyczaj.
|
||||||
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
już możesz mu dać spróbować one się fajnie rozpuszczają w buzi, ja mojemu chcę kupić teraz te malutkie chrupki żeby sie nauczył w paluszki łapać , bo mu jeszcze nie za bardzo idzie
|
|
|
|
#1713 |
|
Rozeznanie
|
drcon- sliczne sa te twoje robotki; ja tez troszke potrafie robic na szydelku, ale tylko serwetki probowalam. A powiedz, czy Ty to robisz ot tak z wyobrazni wlasnej wszystko, czy masz jakies wzory?
|
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To u was też widze cała apteka tak jak u nas 2x dziennie ketotifen, 3x dziennie pyrosal, 3x po 10 kropli cebionu i jeszcze wit,D i jeszcze nasivin i woda morska i jeszcze wikiem smaruję. Miko jak tylko widzi że mu się do buzi zbliżam z czyms to już się drze i wyrywa , co ja sie muszę namęczyć żeby go przytrzymac, ostatnio pół butelki tego syropu wylałam na kanapę _________ A u nas dzisiaj to Miko przeszedł sam siebie ze spaniem wstał dopiero o 8 rano od 20 nie budząc się w nocy , ja jednak przez sen dawałam mu pić ze wzgledu na ten katar bo buźka oddychał. Czyli to 3 noc z rzędu cała przespana W dzień tez było nieźle spał raz 2 godz i 2 razy po pół może to pogoda ![]() Pojechałam dzisiaj na zakupy z chłopakami , bo w tyg nie mam niestety kiedy , małemu kupiłam już kurtkę zimową i kamizelke ocieplacz . Miał taka kurteczkę jesienną ale przez jakiś tydzień nie miał zakładanej bo to ciepło było a ja dzisiaj do kurtki a tam rękawy krótkie no i w te pędy pojechałam po kurtkę bo tu zimno idzie a dziecko nie ma w co ubrać. I jak zwykle im nakupiłam rzeczy a sobie oczywiście nic A leje u nas okropnie. ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cigi ja słyszałam jeszcze że haskie są nieposłuszne że jak wyczują ze mają przewagę nad Toba to po tobie one rządzą i że w ogrodzie kopią dziury i 2 metrowe ogrodzenie to dla nich pikuś. Ja co prawda nie mam haskiego ale ojciec mojego psa to był mieszaniec haski i mój pies to potrafi takie dziurska wykopać że niedźwiedź by się tam zmieścił jak ktos nie wie to giry mozna połamać. No i wybiegać tez musi mój to nie zawsze wybiegany nie ma kiedy , a syn nie da rady bo go po łące wlecze taką ma siłę. Jak go nie raz puszczę w pola to idzie jak perszing i nie wróci choćby nie wiem co póki sam nie zechce jak już ma dość. |
|
|
|
|
#1715 | |||
|
Rozeznanie
|
Jejunku, nie moge Was dogonic, a tylko w nocy czas mam zeby cos napisac.
To ja a propos jeszcze tych szydelkowych ubranek. Wiadomo, ze takie rzeczy to troche kosztuja, bo nici drogie i kupe pracy. Sa tez niestety chinskie wyroby (serwetki), tansze toto od nici... Cytat:
Cytat:
A co do gadow, to w Polsce moze byc zaskroniec, ktory zupelnie nie jest grozny i mozna sobie go do reki zlapac, bo na dodatek jest milutki w dotyku, moze byc bardzo rzadki waz Eskalopa, jest charakterystyczny, ma takie plamy, jak uszy, zolte, czy czerwone, nie pamietam i jest chyba zielonkawy, jest cudny i chroniony. Nie jest grozny. I jest zmija, ma zygzak na grzbiecie i jest jadowita. Inne nie sa mi znane. Mam apel, plisssssss ; nie zabijajcie stworow, kiedy sie na nie natkniecie. Sprobujcie poradzic sobie z nimi inaczej, wyploszyc, wyrzucic, a to, to w ostatecznosci naprawde.A i jeszcze chcialam dodac, ze na myszy i inne gryzonie, to nie jakis tam kotek, tylko nie ma to jak...... wlasnie waz. Moze dlatego sie tam pojawil.Cytat:
izaizula- bardzo ladna corcia; te Baski cos w sobie maja .. ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Gmyrelka -naj dla Marcelka; Asiulek -jupi, jest zabek |
|||
|
|
|
#1716 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ten wtorek dobrze, że mała zostaje z teściami a nie kimś obcym(teść pewnie zostanie jej ulubionym opiekunem poza mamą oczywiście )Cytat:
cwaniakCytat:
Cytat:
Za każdym razem strasznie przeżywałam śmierć zwierzątka im byłam starsza tym gorzej. Bardzo współczuję i Haneczce i Tobie, że widzisz jej przeżycia Cytat:
Kupiłam kadym do mikrodermabrazji w warunkach domowych. Specyfik kosztował 8,90 i jest w formie sypkiego pyłku\proszku dodaje się go do kremy najlepiej nawilżającego i masuje się skórę twarzy ok. 3-4 min kolistymi ruchami. Skóra po tym może być zaczerwieniona do 48godzin ja jednak miałam lekkie zaczerwienienie do 1 h. Zabieg ten winno się powtarzać nie częściej niż raz na tydzień. Na efekty w moim przypadku będę musiała trochę (czyt. 7 zabiegów minimum) poczekać. Kupiłam też glinkę zieloną. Jest to maseczka dla cery trądzikowej. Użyłam jej dzisiaj ale wytrzymałam tylko 6min. z nią bo strasznie mnie swędziała twarz. Zmyłam ale nie jest zaczerwieniona. Poprawił się koloryt skóry, twarz jest świeża. Polecam. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
będzie miała czym gryźć![]() Moja Lenka też jeszcze bezzębna. Wcale mnie to nie martwi wręcz rozczula mnie tej jej piękny uśmiech z samych dziąsełek ![]() Cytat:
Czy ono ma regulowany podnóżek bo nie ma takiej informacji na stronie??? Nie ukrywam że szalenie podoba mi się to lkrzesełko i zamierzam tkupić takie sameJa chrupki kukurydziane podaję od jakiegoś tygodnia. Lenusia je uwielbia i zawsze z taką oczekującą miną patrzy na mnie i czeka, aż jej podam następnego ![]() AniaP świetne zdjęcia a fotka Oli w umywalce jest najlepsza na świecie Fajne warkoczyki Dobrze, że wypoczęłaś. A teraz wielki powrót do zimnej i deszczowej rzeczywistości Witam w Polsce!!!!
|
|
#1717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Brawo, brawo. Jak ja bym tak chciala i zeby jeszcz w dzien bez cyca i spaceru usypiala, tak jak wczesniej jej sie zdarzo ylo na macie. A Twojemu synkowi rosna zabki tak? Bo troche mi sie w glowie lasuje, bo po nocach czytam i nie pamietam dobrze; Jesli tak to jak dlugo mu juz wychodza? No i w ogole piekny z niego chlopak Co do psiakow to mysle, ze w ogole jak jakikolwiek pies wyczuje, ze ma przewage to bedzie rzadzil. Ze mna jamnik tak probowal, ale on mial charakter, moj kochany. Co do dziur to prawda i ogrodzen. Podobno. Tak tez czytalam dokladnie jak w Twoim opisie. Te pieski po prostu maja bardzo duze poczucie niezaleznosci i potrzebe wolnosci. No i biegania. Ale ta co u nas byla, ladnie chodzila przy nodze, bez smyczy i wracala do domu. Podobno jednak jak upatrza sobie cel, to musza do niego dotrzec i nic nie stanie im na przeszkodzie. Ale ja mysle, ze to tez wszystko zalezy jak sie pieska ulozy od poczatku i czy zapewni mu sie odpowiednie warunki, zeby nie musial kombinowac, a wiec wtym przypadku mozliwosc wybiegania. No i tak to z nimi jest haski prowadzi i ciagnie za soba czlowieka... aniap- Fajne zdjatka; A malutka na jednym z nich wyglada jakby delektowala sie babeczka piaskowa Zmykam spac; |
|
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Ania fajne zdjecia , ale dla mnie w umywalce wymiata!!!
Gratuluje ząbków i ukończonych "pół roczków" Dzieciaczki śliczne. Ja mialam wczoraj rozmowe z tezetem-umie ze mna rozmawiac, trzeba mu to przyznac. Dzis czuje sie juz troche lepiej. Ale dzien nie ciekawy wiec zobaczymy jak to bedzie... Co do powrotow do pracy ja zostalam juz bez pracy bo teraz nie ma sensu tam wracac , to nie ta sama szkola, zastepczyni tytul oddaje, bo tez nie wyrabia i nie nadaje sie prawde mowiac do tej roli wiec niedlugo konczy mi sie umowa i juz na pewno nie wracam i poki co perspektyw brak. ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- malutka spala cala noc za to ja z 3 godziny moze ;/ ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Jeszcze ostatnio dopadl mnie dol caloksztalt ale tz mnie z niego wyciagnal skutecznie pokazal pewne rzeczy na pewnych przykladach i tak jakos .... nooo wracam po woli ale i TAK NIE CHCE TAM ISC! Zaraz bede szykowala siebie i mala do lekarza, na 10 idziemy.....
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znów pewnie tylko na chwilę. Ostatnio nie mam czasu na dłuższe siedzenie, bo odkąd idą jej zęby to jest bardzo marudna- cały czas miauczy... tylko na rączkach jest dobrze. Poza tym zawsze spała chociaz raz w dzien min. 2 godziny a teraz śpi po 15-20 minut. Jest zmęczona a nie moze zasnąć- co za tym idzie- marudziii.... Więc jestem trochę zmeczona. Chociaż na spacerach jest grzeczna mimo, ze mało spi, wiec sporo spacerowaliśmy w weekend.
No i w nocy dośc ładnie śpi. Wczoraj troche nerwowo ale nie budzila się. Budzi sie około 6-6.30 a zasypia ok 19.30 wiec nie jest źle... ale w dzień nadrabia... Teraz mam pytanie- jak już zabek się przebije i jest wyczuwalny (nawet troszkę go widać ) to jak długo rośnie do maksymalnych rozmiarów?? Bo ja juz sie nie mogę doczekać... ![]() Aniap- fotki przepiękne. Dzieci masz po prostu śliczne... te rzęsyyyyyyyyyyyy..... no i fota w umywalce- rewelka mała zadowolona
|
#1720 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ma racje mnie tez sie chciało małego białego domku z ogródkiem. I mam ale musze sie przyzwyczaic do życia tutaj bo ja z tych co w blokach całe życie mieszkały. Duzo czasu spedzałam na wsi u babci ale to nie to samo. Dziekuje w imieniu Basiulka za komplementy ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Dziewczyny RATUNKU Powiedzcie mi jak mam nauczyc tego mojego kociaka załatwiania do kuwety. Bo ja pierwszy raz w życiu mam kota w domu i jeszcze troche i ten nieszczęsny zwierzak wyladuje w garazu czego chciałabym uniknac. Zrobił sobie z mojego łóźka kuwetę cholernik |
||
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane,
ja po ciężkim weekendzie. Igor walczy chyba z zębami - tych nie widać, ale za to miałczy cały dzień i dopiero po Panadolu mu mija. Jest płacz i ogólna frustracja. Żebym nie zapomniała AniaP - lanie Ci się należy za te zdjęcia (oczywiście pękam z zazdrości). A mała jakie ma fajne wałeczki na rączkach... a mój chudzinka przy niej - wałeczków brak ![]() A i w ogóle nie ma to, jak pięknie zacząć dzień. Idę ja sobie do kuchni po 5 rano, biorę się za ciasto (a co - każda pora jest dobra), a kątem oka widzę, że coś lezie mi po szafce. Patrzę, a tam PRUSAK ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- I jeszcze GRATULACJE Z OKAZJI ZĄBKÓW! I BUZIACZKI ZA UKOŃCZENIE PEŁNYCH MIESIĘCY
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj po pierwszej jeździe autem w nowym foteliku. No i Erwin nie wyglądał na zadowolonego, ale to pewnie wina jego godziny spania, i braku smoka. Jakoś jak mam zamontowany tyłem do kierunku jazdy to nóżki ma już na oparciu fotela, i chyba jednak też będę musiała wozić przodem do kierunku jazdy.
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu normalnie super tobie w nowej fryzurce, pasuje
megi w porównaniu do córci Ani,mój Erwinek to chudzinka straszna. Idę go nakarmić, bo śpi ![]() Je myślę że dużo, bo 4-6 razy cyca(150-200ml) 2x kaszkę 180ml, banan cały z jabłkiem, i zupka(200ml) A chudzina taka, ale strasznie ruchliwy, w spokoju nie usiedzi i nie poleży, tylko jak śpi.
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysoki karton miałam i kotek przez pierwsze dni w domu spał tylko w kartonie bo był chory.. na noc przez 2 msc tez był zamykany do kartonu. i tam miał mały pjemnik kuwete z grysikiem.. nauczył sie sam.. ale potem był problem z kupa bo na dywan robił jakis czas więc jak zaczynał drapac w dywan szykując sobie miejsce to go odrazu do kuwety, ale wtedy uciekał i znowu próba na dywan.. to wtedy kuweta do kartonu i na przymus go wsadzilismy i zrobił kupke.. ale jak juz wyczuł że na łózku może i bedzie problem.. ale do pokonania ja walczyłam bo tez nie chciałam aby na dworzu wyladował a zima sie zbliżała. Michalinka od wczoraj ma poniżej 38 st. wiec juz dobrze wiec nie zbijamy juz tej temp czopkami. ale czesto zaczyna płakać czy to zabki sie wyrzynaja ? bo gryzie smoczek? bardzo płacze az taki zal słychac z bólu i łezki leca... do tego jak lezy i chce ja podnieśc to zawsze płacze jakby z bólu... mało tego.. ona ma takie jakby drgawki.. jakby tiki nie ciągle ale ma.. rączki, nózki głowka.. w sumie całe ciało tak podryguje. na 15.00 mamy wizyte u lekarza .. nie mam pojęcia czy to od ząbków
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie to nic takiego ale lepiej dmuchać na zimne A moze to drgawki od goraczki? Podobno moga takie wystapić... tylko jak mowisz ona ma juz niską temperaturę... wiec nie wiem... ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Dziewczyny, nie wiem dlaczego... ale ten filmik tak mnie rozbawil, że się popłakałam... Kondrat zagrał tu rewelacyjnie http://www.youtube.com/watch?v=K-DhJswjTxg
|
|
#1727 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a to kocurek czy kocica? bo jak kocurek to lepiej go wykastruj bo później będzie teren znaczył, moje tak robiły waliło walerianą jak nie wiem a jak moich juz nie ma to sąsiadów koty mi pod drzwi leją |
||||
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
JA dzisiaj z samego rana zamiast prosto do parcy to pojechałam prosto do LIDLA!! No i nakupiłam rajtusków, skarpetek, kupiłam 2 te kombinecony do wózka, buciki itp itd. A ile tam już ludzi z samego rana .Te kobinezony to takie cieńkie są i tak bardziej jesienne a nie zimowe ale fajne.
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj znalazłam przy karmieniu kaszką coś mi haczyło o łyżeczkę mam nadzieje, ze lada chwila go zobaczę bo już sie nie mogę doczekac uśmieszku z jednym ząbkiem
|
|
#1730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Megi no nie zazdroszcze współlokatorów już sobiewyobrażam jak sie wściekłaś
Madziwnia dobrze że już gorączka spada biedne te dzieciaczko takie chore Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas kolejna nocka przespana cała katar jakby odpuszcza ale mały jeszcze kaszle nawilżacz mi sie zepsuł ręcznik mokry mu wieszam na łóżeczkuU nas lało całą noc i leje dalej ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Asiulek u nas tez jedynka dolna najpierw była a teraz czekam na górne i czekam i czekam i się doczekac nie mogę Pop ja jednak nie pojechałam jeszcze do tego lidla miałam jechac z rana ale mały cos marudził może zaraz się zbiorę a te kombinezoniki to dla chłopców też były? ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Jednak rajtuzki też mam i piżamki bo wczesniej to samo było w niemieckim lidlu i tz kupił. Piżamka fajna ta dwuczęściowa |
|||
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, ze ten katar u mojej Werci to chyba sprawka ząbkowania... bo żadnych innych dolegliwości nie ma...
dziewczyny, w ogole to jestem załamana. W pokoju Werci wychodzi nam grzyb na suficie... co ja mam robic? zglosiłam do wspólnoty ale coś się nie kwapią przyjść zobaczyć... dzis ją przenosimy na noc do drugiego pokoju... ostatnio nam malowali znów blok i bardzo dużo lali na niego wody, cale dwa dni ciągle go oblewali woda z węża. Myślę, że to od tego... boje sie ze to się odbije na zdrowiu Werci...
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
To rzeczywiscie kiepsko na pewno od tego polewania woda teraz wyłazi wszystko,ale nie wiem czy cos z tym sie da zrobic, moze kup odciągacz wilgoci
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Asiulek nie są tanie ale może to pomoże jak wam nic nie zrobią z tym http://allegro.pl/listing.php/search...rza&category=0 |
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety, nie stać nas teraz na taki wydatek
chyba ze dostaniemy coś kasy, bo zgłosimy do ubezpieczyciela... zobaczymy ale nie jest dobrze, bo się powiększa. Podejrzewam, że jak tak lali to ta woda weszła między płyty (wiadomo- stare, komunistyczne bloki) i teraz to wyłazi...
|
#1734 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak na chwilkę....Dopadło i mnie przeziębienie...
Katar straszny (hkmmm...A może ja ząbkuję? I tak z tego co pamiętam: Drcron, ale super te Twoje dzierganki śliczne i oryginalne, dziewczyny dobrze piszą-rozkręcaj interes, może nie będziesz musiała tam tego baru otwierać, bo sprzedaż internetowa nie wiąże Cię z miejscem, możesz nawet mieszkać w puszczy Białowieskiej ![]() Ferrou makijaż drapieżny, ale pasuje Ci bardzo ![]() Fajny filmik, masz talent kobito AniuP witamy w kraju! Ola w umywalce czuje się świetnie (a my wymyślamy tu jakieś superhiper wanienki... I dobrze Ci w warkoczykach Tęskniłyśmy..![]() Wszystkim pierwszym i drugim i trzecim ząbkom gratuluję!! ![]() My nadal bezzębni Już nie pamiętam co komu miałam napisać, ale głowa mi pęka Ale mam nadzieję, że naprodukuję dużo przeciwciał i pokonamy tego wirusa ![]() Oho! Słyszę odgłosy pieluszkowokupkowe, dzieć wzywa
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-09-27 o 10:43 |
|
|
|
#1735 | ||
|
Rozeznanie
|
I ja sie witam; Tym razem z rana, tylko pewnie nie na dlugo, Basia juz sie wierci.
U nas w koncu zimno. Od trzech dni. W dzien gdzies z 15 stopni i ziiimny wiatr. Wiec w koncu jesien. Powiem wam, ze lubie ten chlodek. Jak sie jest dobrze ubranym, jest ok. To dluugie tutejsze lato doluje mnie. Lubie zmiany sezonow, jesien daje mi odpoczynek. Ale przyznam, ze w Polsce mozna miec jej dosyc. Leje i leje. I szaro i buro. No i zime uwielbiam a tutaj nie ma. Wlasnie wtedy bura jesien i mam jej wtedy dosc. Snieg bywa 2, 3 dni i tyle , buuu, ja bardzo lubie snieg. Zawsze wtedy wyprawy urzadzam. ![]() Cytat:
Tez u nas sie to zdarzylo dwa razy i bylo wielkie maga czyszczenie i psikanie. Przylaza gdzies z zewnatrz. Raz to byla wizytacja (2 nie wiecej), jak jakas taka rodzinka niezbyt fajna, tzn czysta, sie wyprowadzila. A w ogole po kazdym powrocie wakacyjnym z Polski, mamy nalot wolkow zbozowych zdaje sie i pol zarcia do wyrzucenia. Kurna, tez nie wiadomo skad nadlatuja i wlaza we wszystko. Zezeraly nawet czekolade i znalazlam kokon pod zakretka sloika z miodemCytat:
Tutaj polowa populacji podejrzewam zyje w takich warunkach, wilgoc w tych domiskach i tyle. I jakos sa zdrowi, nie jest zle. W ogole nie przejmuja sie tutaj tak, wydaje mi sie, zdrowiem, dziecmi. dzieci po zimnych podlogach kamiennych raczkuja. na dodatek chodza po domach w butach, i po tym dzieciaki maszeruja na 4 lapach i jakos zyja. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Asiulek, podobno jest jakas farba antygrzybowa tez; Slyszalam, ale nie zweryfikowalam. A ja o porade prosze mile kobitki ; Musze kupic czy zamowic dzis zelazko, bo tz zwalil na ziemie mojego Philipsa azur , stare bylo, ale jare ;No i chcialam sie was poradzic, jakie brac, na co zwracac uwage, ew jakie marki. Moje bylo calkiem niezle, nie powiem, sluzylo dlugo, a takie zwykle. Tyle tylko, ze na niskiej temp (1, 2 kropki) nie bardzo chcialo parowac, a bez parowania srednio wyprasowane bylo.Ale tuz powyzej 2 juz ok. Bardzo drogiego nie chce. Co polecacie? |
||
|
|
|
#1736 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A ten fotelik nie jest teraz w pozycji półleżącej? U Darusi wydaje mi się, że dziecko bardziej mogło leżeć, ale to może kwestia tego, że u Darusi ten fotelik jest zamontowany przodem do kierunku jazdy. Cytat:
Cytat:
Nie zrobię zakupków. W weekend była wyprzedaż, ale nie mieliśmy czasu, żeby podjechać. Już w sobotę demontowali puste półki.Na szczęście na zimę mam dla Oli dwa kombinezony, jeden Coccodrillo, a drugi no name po innym dzieciaczku, ale wygląda też dobrze. Darusiaaa -wiem, że juz za późno bo wizyta na 10tą - trzymaj się Nie mogłam wcześniej bo sama też byłam z Małą u lekarza. Poprosiłam pediatrę o skierowanie na rehabilitację, więc wpisała w skierowaniu "nieco wzmożone napięcie". Dziś lekarz obejrzał Olę, posadził, postawił, popatrzył jak się turla na brzuszek i mówi do mnie z pretensją: "a jakie ma Pani zastrzeżenia do rozwoju dziecka???" No to Niepotrzebnie Małą wyciągałam z tym katarkiem z domu ![]() Nie pochwaliłam się Wam jeszcze - moja chcrześnica ma już 18 lat Znaczy, że ze mnie już stara Żeby nie było -moja chrześnica jest teraz chrzestną Oli AniaP - fajnie, że urlop się udał. Dziękuję za rady. Zdjęcie Oli w umywalece też mnie najbardziej urzekło ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
A podpowiedz mi, proszę, jakiej firmy kupić chustę tkaną? Podobają mi się Hoppediz i Lenny Lamb. W elastycznej już nie daję rady bo mała za ciężka. Akurat na taką paskudną, w kratkę pogodę chusta przydałaby mi się na krótkie spacerki.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-09-27 o 10:58 |
|||||
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko się ciesz że lekaż tak tobie powiedział. Mój ma koc na podłodze, a i tak robi wszystko żeby sie z niego wydostać, chyba wyczaił że to jego terytorium, i chce się z niego wydostać ![]() Moja chrzestnica ma 15 lat, a pannica jest odemnie wyższa(ja mam 178cm, a ona 182 )Fajny pomysł miałaś z tym pierścionkiem, zawsze pamiątka zostanie, a nie jak kasa się rozejdzie
|
|
|
#1738 |
|
Rozeznanie
|
A! Już przypomniałam sobie, co miałam jeszcze napisać.
Madziwnia trzymaj się kochana Dech zapiera!I wogóle zdrowia wszystkim katarkom i wszelkim innym chorym bidulkom, łączę się w bólu.... ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Dusiaka, dziękuję Ja mam narazie elastik i żeby Hani za grubo nie ubierać, to wkładam jej za plecki(pod chustę) złożony mój szal z kaszmirem, on taki cienki i cieplutki jest, a z przodu to grzeje już mamusia albo tatuś
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-09-27 o 11:16 |
|
|
|
#1739 |
|
Rozeznanie
|
Takie dobre? To nowsza wersja tego co mialam; Stopa stalowa SteamGlide;
http://www.laredoute.fr/vente-fer-a-...e=1&pos=12_n_n A takie z centrala na pare, tzn osobny stojak z pojemnikiem na wode, sa duzo lepsze? i w czym? Ma ktoras z was? Przepraszam ale nie chce mi sie pogrubianie wylaczyc nie wiem czemu? |
|
|
|
#1740 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko bylo na dobrej drodze, bo budził się 1-6,7 a teraz znowu powrót do starych zwyczajów. Co do zasypiania przy cycu to mój tak wieczorem chciał. Na początku zastapiłam cyca butla (po cichu mając nadzieję że może dłużej pospi) a poźniej jak go uczyłam samodzielnego zasypiania to nie dawałam, pierwszy wieczór był męczący bo kręcił się z 40min, ale później już się nie domagał. Cytat:
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o kotki to potrzebna jest cierpliwość. Kilka maluchów już nauczyłam Na początku dobrze by było aby spanie miał obok kuwety, najlepiej aby nie była zbyt wysoka, aby kot się zbytnio nie męczył przy włażeniu (ja stosowałam pudełko tekturowe). Musicie go często tam wkładać. Na pewno poczatkowo będzie się tym żwirkiem bawił, np będzie to jadł , ale pokażcie mu ze mozna w tym kopać. Musicie go obserwowac, gdy zaczyna w jakimś miejscu coś kombinować to od razu dawajcie go do kuwety. Po zrobieniu go z niej wyciągajcie jeżeli sam nie wyjdzie. Powinien szybko załapać jak to młode kocię jest. Zapewne matka go nauczyła "robić" do piasku lub coś w tym stylu, więc z kuwetą nie powinno być problemu.Cytat:
![]() Cytat:
Może poxniej podjadę i zobaczę czy coś fajnego zostało ![]() Cytat:
Są też tańsze osuszacze: http://allegro.pl/osuszacz-powietrza...238586870.html Zastanawiam się czy tez coś takeigo nie kupic, bo my mamy bardzo duża wilgotnośc w pokoju a jak jest zimno to nam wyłazi grzyb w najzimniejszym rogu pokoju. Czekamy tez aż zaczną grzać bo wtedy problem sam znika (wiosna jak było zimno to wyłaził, latem nie mielismy problemów, teraz znowu sie pojawił...) Ale na początek kupimy pochłaniacz wilgoci - jest to koszt jakoś 25-30zł. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Madziwnia, dobrze że małej juz przechodzi Fasolka, dzięki za miłe słowa ![]() Asiulek, któraś z dziewczyn pisała tez o jakiejś metodzie że można ścianę pomalować klejem do kafelek, chyba Libra.... Sprawia to, ze ściana jest wodoszczelna i nie łapie wilgoci i nic nie wyłazi. Próbowałam poszukać tego posta ale nie znalazłam - więc proszę o jeszcze raz napisanie przepisu ![]() Cigi - przypomniałaś mi że mam wielką stertę do prasowania ![]() A u nas leje i leje i leje... nie lubię takiej pogody ...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

no i sie martwie ze cos sie tam zasialo nie zebym sie nie cieszyla ale ja sie boje bo ja jeszcze fizycznie i psychicznie nie gotowa na ciaze a od kilku dni mnie tam cos od czasu do czasu zakluje
i wczoraj caly ranek spedzilam w wc
mam nadzieje ze to z nerwow no i jestem ciagle
ale to pewnie przez pogode 

; powiem nizej 

Serce mi pęka jak patrze na to jak Ona to przeżywa 

.
Katar straszny (hkmmm...A może ja ząbkuję?