|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Czołem laski
Dotarliśmy wczoraj wieczorem . Mieliśmy mieć postój w czechach ale zdecydowaliśmy się jechać na raz . przejechanie tych 1300km z dwójką dzieci na raz uważam za wyczyn ale jakoś się udało he he . na szczescie chyba moje dzieciaki jakieś typowo są samochodowe . Na wakacjach bylo rewelka potem zamieszcze jakies fotaski i napiszę coś wiecej Może jakies streszczenie z ostatnich dwóch tyg ? wyd. się coś mega ważnego ?Plis napiszcie bo ja nie dam chyba rady tego wszystkiego przeczytać ![]() ![]() To bunia ide robić kolejne pranie eehhh
|
#1652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
ale jak nadal tak paskudnie bede sie czula to w srode podjade do lekarza zeby zrobic test z krwii bo jak na paskowym wyjda II krechy to chyba umre a tak to bede miala 100 % pewnosci---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
ja robie czapusie szydelkowe zaraz zamieszcze fotki ostatnich jakie zrobilam wczoraj i dzisiaj w sumie one sa takie same tylko kolorami sie roznia no i zrobilam Julce na jeslien taka ala beret fajnie w niej wyglada ![]() ja nie czytalam skladu ale jak przeszlismy na 2 to Julka zaczela robic bardzo zbite kupcie takie bobeczki i troszke sie przy tym meczy a herbatki nie chce pic koperkowej ![]() ani soku z jabluszka a macie jeszcze jakis sposob na zatwardzenie u dziecka ?? bo ona robi 6 kupek dziennie ale sa to takie malusie bobeczki cos wielkosci duzego paznokcia u kciuka Cytat:
![]() ja uwielbiam ogladac wasze zdjecia to znaczy wszystkie jakie tutaj dajecie ogladam po kilka razy
|
|
#1653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój na dzień dzisiejszy to kula sie w obydwie strony, więc w ten sposób zbiera zabawki po pokoju. Jak jest poza kocem, tylko na panelach to leżąc na brzuszku odpycha się rękami i tak się kręci, troszkę się nawet przesówa i do przodu i do tyłu. Ma jedna grzechotkę co mu chyba wygląda jak samochód, i jak Eryk się swoimi autami bawi to ten tą zabawkę bierze i nią udaje że jeździ, tak śmiesznie szura po panelach.Do siadu sam sie podnosi, jak tylko coś w ręce złapie, ale nie pozwalamy mu, bo jak chce usiąść to moim zdaniem niech z leżenia na brzuchu siada. Jest bezzębny, mama mówi tylko jak strasznie płacze,tak przypadkiem. Ale ostatnio są chwile że jak sie bawi to sobie śpiewa lalala. ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() Ja mojemu zupki gotuje i zamrażam, a deserki na świeżo robię. Deserki robię tak samo jak przy Eryku, dzisiaj np zjadł banana z jabłkiem. Banan w kostkę i jabłko też, blenderuje i podaję. To jest na jeden raz, a deserki słoikowe to musiałby mieć dwa. We wtorek idę z Erwim na ostatnie USG bioderek, a za dwa tyg. na ostatnie w tym roku szczepienie
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Drcronik jesli chcialabym labradora to ja Ci moge polecic , wejdz na nasza klase wpisz Sylwia Opalińska tam sa zdjecia jej psóa( to moja krawcowa) suka z rodowodem, pies rowniez SA PRZEPIEKNE , wlasnie maja teraz 11 malych pieskow, sa rownie piekne jak rodzice, oba duze psy niesamowicie ulozone, male juz reaguja na przybieganie jak uslysza klasaknie- maja 5 tygodni.
Niestety nie maja rodowodu poniewaz nie moge miec, suka musi miec ukonczone 2 lata a ta jeszcze nie ma. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Ewentualnie Darek Korzeniewski ( mam go w znajomych) Ja sama bym tak bardzo chciala wziasc pieska od nich ale niestety z moim nie ma na to szans.
|
|
#1655 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale już się nie sprzeciwiałam My już dajemy 2. Po 6 miesiącu zwiększa się u dziecka zapotrzebowanie na żelazo, stąd jego zwiększona ilość. Także też dlatego podaje się mięsko ![]() A sukieniusia śliczna Madziwnia - te szydełkowe cudo świetne jest ![]() Cytat:
![]() Jeżeli Ciebie coś niepokoi to lepiej pójść do lekarza niż się zamartwiać Cytat:
Wiesz, każde dziecko rozwija się innym tempem. Nasz szkrab to jakoś po 5 miesiącu zaczął się przewracać na boki, teraz robi to namiętnie. Siadać sam nie siada, ale jak go się posadzi to kilkanaście sekund wytrzyma w tej pozie - a zaczęliśmy to robić dość niedawno, jak skończył 6 miesięcy![]() Aniap - witamy I czekamy na mini relację ze zdjęciami ![]() Drcron - niby mówi się że labradory to takie przyjazne zwierzęta. A ja się spotkałam też troszkę z innymi opiniami, że to takie zadziory są i mogą ni stąd ni zowąd coś zrobić Jakie tabletki bierzesz i o ile się spóźniłaś? bo wg ulotek np na Azalii można się spóźnić nawet do 12 godzin i nic sie nie stanie, natomiast lekarka mi mówiła że tylko do 2h, a poźniej to przez tydzień trzeba też inne zabezpieczenie mieć.
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę małego karmić bo śpi. miłego dnia. Dzisiaj już nie wpadnę tutaj bo coś mam nerwa i wogle.
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
OOOooo Hello Aniu.
Fajnie, ze jestes i szczesliwie dotarliscie. Czekamy na fotki, na pewno jak murzyn wygladasz;D
|
|
#1658 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Łazienka fajniutka, kolorki super. Luksus w łazience Olunia miała też komplecik ręcznie robiony z firmy Józefinka, bagatela 250 pln http://allegro.pl/jozefinka-komplet-...238060803.html Takie komplety z dzianinki ładnie się układają i maluszki w nich tak słodko wyglądają. Sama byłam w czymś podobnym ochrzczona. Faktycznie sporo używanych strojów do chrztu jest obecnie na aukcjach. Wystawiłam też dwie sukienusie Wójcika z nadzieją, że za trzy komplety uzbieram kaskę na jakiś nowy ciuszek.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Co do psow- zalezy z kim przebywają, czego są uczone od małego, czy sa zamkniete, czy sa w domu, czy na dworze- wszystko ma na nie wpływ.
Tak samo sie mówi ze amsaffy sa groźne- hm...jak popatrze na mojego to watpie w jego istnienie, za Oliwka chce sie skichac, ona za nim rowniez, jak mala zaplacze to on juz stoi w drzwiach. Do wszystkich sie cieszy , ale wlasnie tego byl uczony, zadnej agresji, nikt go u nas nigdy nie uderzyl i teraz jest taka pipka:P ale to bardzo dobrze, ci co nie wiedza boja sie wejsc a ci co wiedza to by mogli nam tak na prawde caly dom wyniesc i Bors poszedlby jeszcze z nimi....
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
dodaje zdjecia
1. Julu w czapeczce 2. czapki 3. czapki 4. czapka beret na jesień 5 moja mała kaczuszka 6. to tez ostatnio dla Julki robilam do malinowego plaszczyka
I w taką piękną wiosnę przyleciał do nas bociek, i przyniósł maleńką dziecinę, a razem z nią - sto pociech. nasz mały wielki cud Edytowane przez drcron Czas edycji: 2010-09-26 o 13:09 |
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
maluchy ( zaraz moze znajde gdzies zdjecia doroslych psow- ja jestem w nich zakochana) W CAŁEJ 13
|
|
#1662 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest wolna od tej wady no i jeszcze dochodzi transport jesli by mi wyslali pieska poprzez kuriera albo poczta to biore juz dzis Cytat:
![]() ja biore Cerazette i je sie bierze co do godziny bo inaczej nie dzialaja a ja wzielam rano poprzedniego dnia i dopiero kolo poludnia drugiego dnia bylo kolo 6 godzin roznicy bo cos mi sie pomylilo Cytat:
Cytat:
ja szukam czekoladowego nie wiem dlaczego ae takie najbardziej mi sie podobaja ![]() a wyczytalam na necie ze labradory to psy lowne uzywane do polowan hehe a jakby go nauczyc zeby na kury tescia polowal
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
No to zobacz
Milka i Kastor - Milka jest wlasnie czekoladowa. Jednak patrzac na Mile i Kastora mnie osobiscie jako pies bardziej podoba sie kastor
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko na tej fotce Milka miala gdzies z pol roku. Kastor juz ok roku.
Nawet wszystkie usg ogladalam jak maluchy jeszcze u Milki w brzuchu mieszkaly ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Kurde....jutro przede mną ciężżżżżki dzień.....jakoś nie moge przestać myślec....wcale nie chce tam iść! ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- jeszcze na 10 rano na test z Oliwią a na 13:30 zawieźć Michała na lasery masaż i coś tam jeszcze..
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
no to faktycznie Kastor ladniejszy Mika jakos niemrawo tu wyszla ale i tak bardziej czekoladowe mi sie podobaja albo czarne
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Drcron zaden z tych psow nie ma wady.
Suki labradora mniej mi sie podobaja, a jak sie dba to nie smierdzi zaden pies. Nie ma mowy o wysłanie psa kurierem- oni by chyba ześwirowali jakby psa mieli kurierem wyslac Kazdego kto bierze szczeniaka jak by to powiedziec "przesluchuja" warunki, co bedzie jadl, ile miejsca na wybieg ma itp.---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Czarnych jest 6 , jasnych 5, abo na odwrot:P juz mi sie myli:P w kazdym badz razie sa cune i ja bym strasznie chcialaaaaa! ale nie moge A dobrze ich znam wiec nie mialabym żadnych oporów zeby brac od nich psiaka. Czarne tez mi sie podobaja ale jasniejsze jakos bardziej Gdybym wiedziala, ze pozniej bede mieszkac w domu a nie blokach to bralabym juz a tak to do blokow to nie ma sensu. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Jak sie juz wyprowadzimy to ani ja ani tz bez psa nie wytrzymamy wiec kupimy jakiego malego pewnie buldoga francuskiego bo sa smieszne niesamowicie, nie duze , nadaja sie do blokow. No i te ich nietoperzowate uszy sa po prostu.....!!!!
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia ani jedno ani drugie nie jest w Twoich znajomych albo ja nie umiem szukac
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
wpisz sobie Darek Korzeniewski jest na pewno ale jesli nie mozesz znalesc to wejdz w moich znajomych wpisz Małgorzata Mastalerz i w jej znajomych Darek jest na 100%! U mnie na bank tez
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- no kurcze jeszcze sprawdzilam, darka mam na pewno.
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
no widzisz a ja nie mam mozliwosci odbioru osobistego wiec zostaje tylko poczta albo kurier oczywiscie z zachowaniem humanitarnego transportu czesto zamawiamy tak zwierzeta < czytaj golebie> wieczorem sa nadawane na poczcie w warszawie a rano kolo 8 nastepnego dnia sa u nas tak samo jak jada kurierem jada tylko noc co prawda koszt troche duzy ale jak sie nie da inaczej
nasz poprzedni pies byl na karmie od weterynarza takiej w puszeczkach malych
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Moj wybredny, nie chcial nic od weta;/ ani purine ani nic, kurczaczka to takkkk z kasza i warzywkami- koalcja musi byc...
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
juz znalazlam
![]() ale ona ma superowe wlosy doslownie napatrzec sie nie moge ![]() Daria to Twoja mama
I w taką piękną wiosnę przyleciał do nas bociek, i przyniósł maleńką dziecinę, a razem z nią - sto pociech. nasz mały wielki cud Edytowane przez drcron Czas edycji: 2010-09-26 o 13:54 |
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia, masz rację, dużo zależy gdzie pies dorastał i jak był wychowany
Ja miałam w sumie 2 razy stycznosć z tymi psami: raz to jeden chciał mnie gwałcić.. yy.. tzn moją nogę bo moja sunia miała akurat wtedy cieczkę. A drugi labrador którego znam to użarł swojego właściciela. A jeżeli chodzi o amstaffy Dopóki nie miałam z nimi styczności to uważałam je za groźne psy, więc omijałam je z daleka. Jak usłyszałam że ciocia TŻ chce takiego sobie sprawić, ba i to jeszcze rocznego bo z fundacji to już w ogóle czarne myśli mnie nachodziły... Wynikało to tylko i wyłącznie z mojej niewiedzy. ALE zaczęłam trochę czytać na temat tych zwierząt, Lesio - bo tak się zwie amstaff cioci - to do rany przyłóż, jest bardzo przyjazny, wesoły, szczęśliwy, bez problemu z paszczy mogę mu cokolwiek wyciągnąć... nazywamy go Lesio Pierdoła Nie lubi tylko kilku osób np faceta od liczników (ale temu to się nie dziwię ) Psy lubi, choć potrafi pogonić jak jakiś sobie za duzo pozwoli. Jak tam przychodzimy to skacze ze szczęścia, małego to by chyba wylizał całego... choć jak ciocia Kubę wzięła na ręce to widać było że zazdrosny I tak sobie myślę...jasne że te psy zostały stworzone do walk, ale dobrze wychowane są przemiłe. I to tylko stereotyp że pożera żywcem i rzuca się na wszystko (często takie sytuacje wynikają po prostu ze złego wychowania i podburzania zwierzęcia do ataku. ) I zdarza się to z każdą rasą, tylko o amstaffach się głośno mówi. Można rzec że mają predyspozycje, ale np owczarki niemieckie przecież to też zostały stworzo ne do pilnowania i atakowania, też atakują, też są groźne i robią krzywdę - tylko o tym się już nie mówi. Moim zdaniem groźniejsze są psy typu york itp.. bo to zazwyczaj nie wychowane jest, szczeka i się rzuca na wszystko. Różnica jest tylko taka, że amstaff ma 5tony ścisku a taki pimpek to jedynie uszczypie i tyle ![]() tutaj trochę o Lesławie: http://www.amstaff-pitbull.eu/viewto...t=lesio#p26853 ![]() Drcron, śliczne czapeczki, szkoda że trochę takie niemęskie bo bardzo mi się podobają
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mialam podobny stroj dla małej na chrzciny i wszyscy podziwiali Nawet ksiądz jak podszedl zrobić jej znak krzyża to powiedzial "jak ślicznie ubrana" Ja nie lubie takich falban, swiecących materialow... ale to wiadomo, to kwestia gustu...
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-09-26 o 14:04 |
|
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie jak byś opidywała moją pierdołe
Jedyne czego nie znosi to wlasnie owczarki, mysle ze jak byl szczeniakiem zanim go wzielam to mial stycznosc z owczarkiem i sobie zapamietal to bardzo dokladnie! Wtedy jest wrrrr.... ;/
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
A to fotki:
sukieneczka, kapelusik i do tego kamizelka bo bylo chłodnawo
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Ferrou specjalnie dla Ciebie
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne!
Drcron ja tez nie jestem za przewozem zwierząt, przykładem był nasz Bokser, który był aż z Gdyni i odbierałam go z moim wujkiem osobiście. On sie znał ( treser) i wybral w sumie najmniejszą suczkę ze wszystkich a wyrosła na pięknego boksera! Płakaliśmy 3 tyg po niej a pozniej dluuuugo w domu bylo smutno mimo ze byl juz Bors. Chociaz w sumie ty mówiłaś, że będziecie sie wyprowadzać a sama nie wiesz gdzie wiec moze wstrzymaj sie z kupnem psa, zobaczysz warunki jakie bedziecie mieli i gdzie to w ogole bedzie. Warunki dla psiaka to bardzo duzo.... dlatego ja tez od nich nie biore bo szkoda mi takiego psa w blokach ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- U nas dzisiaj jakis piknik rodzinny wiec tz zje obiadek( ja nie):P ja sobie ugotuje pozniej, mala sie obudzi, zje i pojdziemy na spacerek ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- a teraz uciekam, moze zajrze wieczorkiem-paa
|
|
#1678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ile za jedną szt.???? na pw albo tutaj proszę cenę podać---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- jejku wy piszecie, że chrzciny na 18 to jest jakieś nieporozumienie. Przecież teraz o tej porze będzie już ciemno. Dzici są śpiące i jak tu przyjęcie zrobić??? My mamy mszę na 11:30 akurat po kościele na obiad do knajpy potem poczęstunek w formie ciasta i torta. Piękne te ubranka robione na szydełku. Mogłyśmy się dogadać. Każda z nas kupiła nowe ubranko a teraz sprzedaje na all. Trzeba było jednej kupić i całe nasze dzieciowe forum byłoby w tym na chrzcie. Bo gusta mamy podobne. Ja w ostateczności zdecydowałam się na sukienkę bawełnianą ale też piękna. Podawałam wczesniej linka. Mó tż był za bawełnianą bardziej niż za szydełkową.
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i wylicytowac na allegro i dac komentarza jesli pasuje to czekam na dane jak pozniej wystawie na allegro to podam linka
|
|
#1680 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do karmienia piersią to myślałam, że będzie gorzej - już dawno mnie nie ugryzła Tak to jest grzeczna, tylko jak czasem już nie chciała jeść a ja "nie rozumiałam" to mnie uświadamiała konkretniej ![]() Młoda świetne te zabawki - jakby tata TZ miał coś do odsprzedania to pamiętaj o nas Cytat:
dla Miko za wizytę u lekarzaAle jeszcze większe ![]() za pełzaniemadziwnia - zdrówka Michasi życzę Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A fotkami chałupki się podzielisz? Jak dziąsełka nie gotowe na ząbki, to raczej jakiś wirus tylko Rany - mi też się nie chce do pracy wracać (już za tydzień Mi się dodatkowo nie chce, bo z mała ma zostawać teściowa z teściem (tak - oboje będą nad tym żuczkiem siedzieć - po kiego grzyba razem, pojęcia nie mam) a ja za teściem nie przepadam (tak delikatnie mówiąc), teściowa za to złota kobieta. no ja też bym taką nianię od razu skreśliła Genialne te butki - samochodziki!! To ja już zamawiam komplecik - czapeczka + jakieś buciki takie wybajerzone |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

no to mam
moje nowoczesne iDziecko nie lubi domowej roboty.. woli iCyc (butla) iMleko (nie z piersi) iPieluchy (nie tetra) i najwyrazniej iObiadki (nie domowe)

to znaczy wszystkie jakie tutaj dajecie ogladam po kilka razy 

. Ja moge wstawac i tak robie to na pol spiaco, no ale zeby ja usypiac 2 godziny, a potem znowu po trochu... A i bardzo ciekawy makijaz.
Ja nie widzialam Twoich innych makijazy, bo jeszcze nie zarejestrowana na wizazu nie bylam. Ale widze, ze talent jest.