Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-27, 02:41   #751
Alguien
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no je tylko z butelki i chocbym chciala to na sile jej nie wleje, poprostu kiedy ma dosc wypluwa smoczek i jak chce jej dac z powrotem to zaciska buzke i ani mysli otworzyc no i tak wciaga rozne ilosci, w zaleznosci jaki ma nastroj na jedzenie. ale w kazdym badz razie w ciagu dnia to ona malo spi max 3 h. a co do tego minimalnego przybierania to mi w szpitalu powiedzieli ze 700 g to jest minimum w ciagu miesiaca i tego sie trzymalam... no ale na modyfikowanym waga idzie jej troche do gory. w tym tygodniu bede ja wazyc u lekarza wiec zobaczymy ile przybrala w ciagu 2 tyg.
Dokladnie tak - nie wmusisz przeciez w dziecko, kiedy juz odmawia jedzenia. Mialam ten sam problem z Milena - baaardzo malo jadla, z tymze przybierala na wadze normalnie.
A co do spania w dzien, to ciesz sie, ze spi 3h, moja potrafi w sumie tylko 1,5h przez caly dzien!!!

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Dzisiaj jak gdyby nigdy nic tzn moja wina, bo ja chce wychodzic do znajomych
ehh

zabka
Milenka chodzi do spania miedzy 7 a 8, budzi sie o 3-4 i potem spi do 7-8. Takze jedno karmienie nocne jeszcze mamy. Narazie nie zapowiada sie na to, zeby mialo zniknac. Ale tak: moja corcia malo je przed snem (120 ml max), wiec i tak uwazam, ze niezle spi w nocy No i ja nie zageszczam mleka, a to pewnie tez przyspieszyloby przesypianie nocek. Jak bedzie na to gotowa, to przespi nocke. Ja tam nie narzekam, wysypiam sie i tak dobrze

hd
super, ze chrzciny udane, a Szymek slodki
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 05:03   #752
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
roztrzepaniec widze Cie
Hej No jestem w końcu Dopiero się skumałam, że to już nowy wątek leci Do tej pory nadrabiałam poprzedni Jakoś strasznie wolno mi to wszystko idzie - trochę podczytam i albo o fb mi się przypomni (te gry są okrutne), albo na gg ktoś napisze, albo mi ktoś smaka narobi (panierowane ziemniaczki a'la karolcia na mnie patrzą ) i biegnę do kuchni bo mnie zsie... i tym sposobem wizaż całymi dniami otwarty a czytam po kilka postów na raz tylko, ale obiecuję poprawę (muszę się wziąć za siebie, bo tak rozmemłana i niezorganizowana nigdy nie byłam ).

A więc tak (w dużym skrócie) Michalinka jedzie tylko na cycusiu, póki co i ładnie rośnie (kupę ciuszków już pochowałam, bo za małe). Gorzej, że bidulka ma skazę białkową i od ponad 2 tygodni mam szlaban na nabiał Męczyła się strasznie po jajkach i kalafiorze, więc też out z diety, przez co stałam się niemal weganką (miodku sobie nie muszę odmawiać ), no ale widzę, że jej to pomaga, więc nie mam co narzekać Dzisiaj moja kruszynka kończy 6 tygodni - jakoś to do mnie ciężko dociera -.- Kiedy to zleciało?
W tym tygodniu ma przyjechać M., chociaż z tym "ma przyjechać" to ostrożnie, bo już mu z 3 razy coś wypadło (od kiedy mała jest na świecie) Ma szczęście, bo stęskniłam się za nim szczerze mówiąc Ale to ostatni raz jak się z nim umawiam, jak nie przyjedzie znaczy ma na nas wylane chyba Bo różne rzeczy mogą wypadać, ale on się zbiera od 4 miesięcy Ja czekam jak głupek, A. się denerwuje... dobrze, że chociaż Michalince jest wsje rawno, ehh...

Miało być "w skrócie" ale coś nie wyszło

Edytowane przez roztrzepaniec989
Czas edycji: 2010-09-27 o 05:09
roztrzepaniec989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 08:03   #753
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witam, nocka udana, mala juz od rana krzyczy, piszczy a za oknem szaro, ponuru
Zaraz chyba bedzie padac...masakra...

roztrzepniec - to on nie widzial córki??
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-27 o 08:15
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 08:32   #754
hd2005
Zakorzenienie

co za pogoda

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 08:50   #755
entertete
Rozeznanie

My dziś spaliśmy od 20 do 5 rano, chyba te magiczne trzy miechy, co się zbliżają robią swoje, bo już co jakiś czas tak mu się zdarza.

ja znowu nie poszłam do gina na kontrolę (już ponad 11 tyg), najpierw miał urlop, potem nie mialam z kim zostawić dzidka, teraz dostalam okres, buuuu i to jeszcze przeze dwa dni nie mogłam przebywac w pozycji stojącej bo mnie tak naparzałozawsze miałam takie obrzmienia ale teraz masakra, no i byla 2dniowa przerwa w skaknce, ale dziś wracam

Pokazywałyście dzieciom na spacerze drzewa? ja mam zawsze ubaw jak wjeżdżamy pod drzewo))))
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 09:05   #756
papeteria
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
Ja znów z kupowym problemem
Nie wiem czy już wymyślam czy co...mój Adaśko meczy się od dłuższego czasu codziennie tzn...zrobi co ma zrobić nie minie wiele a on dalej ciśnie jakby nie zrobił do końca i to mu zaburza normalny sen(w nocy jest to samo..dziś spaliśmy z termoforem przy brzuszku i dziś nawet nie widziałam godziny 3:00 na zegarku bo ostatnio budził mnie co godzine.Dodam, że te kupy sa ze śluzem.Pediatra bagatelizuje sprawe a ja już zaczynam myśleć że może to nietolerancja laktozy Z drugiej strony przybiera na wadze wiec nie jestem pewna czy faktycznie (Arka siostra to miała).Kup robi w ilości 1 do 2 dziennie z przewaga 1 jednak.Myśle też czy nie ma jakiejś bakterii skoro ten śluz jest Oczywiście musiałam się naczytać w sieci Do południa jest jeszcze w miare ...uśmiechamy się, rozmawiamy , mimo że robi sobie przerywniki na skupianie i nawet pośpi poza tym pod wieczór nieraz to już koło 17:00 zaczyna się kolkowy koszmar ....już nawet suszarka nie daje rady
Mam nadzieje że to "tylko" kolki które wkrótce pójdą w cholere.....

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-09-27 o 09:08
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 09:11   #757
FraniaPirania
Rozeznanie

czesc czolem kluski z rosolem

a u mnie sie odmienilo i jak wstawalismy 2 razy w nocy, to teraz wstajemy 3 albo 4 a ja jak sie budze mniej wiecej o 1 na karmienie to nie spie do 2 albo dalej no a teraz od 7 buszuje a bylo tak pieknie, potrafil spac do 8 albo 9... zaraz pewnie zje i pojdzie spac, no a ja nie

niezawsze jak napisalas ze wy to macie od kolek, to tez o tym pomyslalam, az sie przestraszylam bo my kolek nigdy niet...
ale teraz watpie, bylismy u znajomych w sobote i mowie mojemu wczesniej ze wstyd gdziekolwiek isc jak takie sceny robi i chyba uslyszal, bo w gosciach ladnie zjadl butelke bez szemrania i w kimono i kolejne 4 karmienia bylo to samo, nawet w niedziele mi ladnie jadl, wiec zglupialam... ja teraz mam wrazenie ze on musi byc wyciszony zeby jadl, mozliwe to? teraz bedzie karmienie i ciekawe co...
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 09:12   #758
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
Nie wiem czy już wymyślam czy co...mój Adaśko meczy się od dłuższego czasu codziennie tzn...zrobi co ma zrobić nie minie wiele a on dalej ciśnie jakby nie zrobił do końca i to mu zaburza normalny sen(w nocy jest to samo..dziś spaliśmy z termoforem przy brzuszku i dziś nawet nie widziałam godziny 3:00 na zegarku bo ostatnio budził mnie co godzine.Dodam, że te kupy sa ze śluzem.Pediatra bagatelizuje sprawe a ja już zaczynam myśleć że może to nietolerancja laktozy Z drugiej strony przybiera na wadze wiec nie jestem pewna czy faktycznie (Arka siostra to miała).Kup robi w ilości 1 do 2 dziennie z przewaga 1 jednak.Myśle też czy nie ma jakiejś bakterii skoro ten śluz jest Oczywiście musiałam się naczytać w sieci Do południa jest jeszcze w miare ...uśmiechamy się, rozmawiamy , mimo że robi sobie przerywniki na skupianie i nawet pośpi poza tym pod wieczór nieraz to już koło 17:00 zaczyna się kolkowy koszmar ....już nawet suszarka nie daje rady
Mam nadzieje że to "tylko" kolki które wkrótce pójdą w cholere.....
Moja tez robi czasem ze sluzem, ale to nic strasznego, ostatnio robi kupki tylko w nocy, przez to je mniej
Moze podaj mu herbatke PLANTAX DUO moje pomogla...
A Nastka jak robi kupke tez sie wysila.

Frania - mozliwe, dziecko lubi w spokoj i mama musi tez byc spokojna

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-27 o 09:15
Stary 2010-09-27, 09:13   #759
FraniaPirania
Rozeznanie

aa niezawsze, pytalas kiedy on tak ma, wiec ma tak przez caly dzien, a wieczorem ze senny to spokuj
Stary 2010-09-27, 09:14   #760
entertete
Rozeznanie

Cytat:
cześć dziewczyny
Kolki miną, u nas już minęły, ale trochę im pomoglismy, czyli debridat przez tydzień i inne mleko. Co do kupek to nie wiem, powiem Ci jak u nas było.
Były częste a sluzowate potem zielone, w końcu z powodu zmian skórnych przeszliśmy na nutramigen, i o ile ze skórą nadal są małe problemy to kupa jedna dziennie, ale konsystencja i kolor jak trzeba.

W ogóle to teraz musze pwoiedzieć że mam bardoz grzeczne dziecko, dobra spadam bo mamy teraz okres aktywności, a od wczoraj dużo gada sobie i potrzebuje rozmowczyni.
Stary 2010-09-27, 09:16   #761
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
W ogóle to teraz musze pwoiedzieć że mam bardoz grzeczne dziecko,
taaaaaaaaa, nie chwal, wiesz jak jest, dzieci to jakby na zlosc, jak pochwalisz to sie odmieni
przynajmniej moj tak ma...
Stary 2010-09-27, 09:47   #762
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
taaaaaaaaa, nie chwal, wiesz jak jest, dzieci to jakby na zlosc, jak pochwalisz to sie odmieni
przynajmniej moj tak ma...
Moja tez
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

chrzciny się udały. Mały przespał całą msze, otworzył oczy gdy ksiądz polewał główkę wodą i ponownie zasnął.

Impreza tez była fajna. Mały spał do 18 tej, karmienia i potem zabawa (z rąk do rąk) do 21-wszej Obsługa była nadzwyczajnie miła a jedzenie smaczne.

MINUS
- czekaliśmy wieki na taksówkę Już myślałam, że się mały obudzi i głośno będzie się domagał kolacji.
Super ze sie udalo
Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość
A co do mleka to ja w nocy mam taki "nawał" ;/ w dzień nie, chociaż jak jest pora karmienia to już mam nabrzmiałe i mi cieknie.. ale w nocy nawet jak śpię na boku to jak w nocy karmię Natanka to mam aż grudki na piersiach (szczególnie na tej na której leżałam), ale jak wycyca to jest ok.
Karmię 2 miesiące a już mam dosyć.. tego że muszę wymieniać wkładki, że mogę wyjść z domu tylko na 3 godz bo inaczej cyce mi rozsadzi ;/

a mam pytanko.. dziecko potem robi sobie dłuższe przerwy na karmienie tak? Tzn załóżmy że ja karmię co 3 godz to z miesiąca na miesiąc będzie rzadziej chciał? Np. co 5 godz (załóżmy) to mleko samo mi się unormuje tak jak po porodzie zaraz i się przystosuje do dłuższego "odpoczynku?" Będę musiała potem znowu odczekać ten "nawał" jak już się zmienią godziny karmienia? mam nadzieję że nie zamotałam

Ahh i czy wy też tak macie że jedna pierś jest dużo większa od drugiej?Bo ja mam chyba w jednej piersi o wiele więcej mleka niż w drugiej bo mam większą i to naprawdę widać (tzn nie że rozmiar większa ale większa sporo) a ta druga taka..mała ;/
Mam w nocy to samo, zwlaszcza jak Mala dlugo spi. Jedna piers mam tez wieksza
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Martysek no ja w dzień z jednej piersi też tyle ściągam...Ale z dzisiejszej nocki to co zostało po jedzeniu Małej (jakoś przez to ściąganie nocne mam nadmiar mleka w nocy) ściągnęłam 250ml na 2 ciągnięcia . Masakra. Mam już takie zapasy, że mogę na tydzień wyjechać i dziecko na moim będzie żyło .
Tak jak przy kryzysie laktacyjnym Mała dostała ze 2 razy moje mrożone, tak teraz mam taką nadprodukcję, że nie raz mam problem z wyjściem na spacer, bo mi wkładki przeciekają non stop. A odbijanie dziecka na ramieniu przy piersi z której nie karmiłam kończy się zalaniem nawet spodni!!!
Kurcze u mnie teraz to samo, po tej nocy mam nadprogramowe 200ml, Mala spala od 20-4 i normalnie mnie zalalo. Na dodatek skonczyly mi sie wkladki laktacyjne i jestem sama w domu

Dziewczyny strasznie nie lubie sciagania laktatorem, bola mnie piersi, a teraz ciagle musze to robic bo mam nadprodukcje Tez Was boli sciaganie?

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 09:56   #763
Xawmeli
Rozeznanie

hej mamuski!!
my dzis do lekarza, mala ma karat, ze szok dzielnie w nocy spi, a ja slysze jak sie meczy
potem ja ide do gina........ciekawe co ja tam mam, ze mnie tak nadal boli.....
pogoda--szok!gdzie ta nasza zlota jesien.......
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 09:59   #764
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
hej mamuski!!
my dzis do lekarza, mala ma karat, ze szok dzielnie w nocy spi, a ja slysze jak sie meczy
To udanych wizyt

Stary 2010-09-27, 10:05   #765
hd2005
Zakorzenienie

Zapomniałam Wam napisać o wizycie u ORTOPEDY

Wszystko jest OK. Mamy skierowanie na USG ale powiedziała, że to tylko dlatego, że mały miał ułożenie miednicowe. Bardzo miła p. ortopeda (ul. Sanocka w W-wie)

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Xawmeli - trzymam kciuki za wizyte

Stary 2010-09-27, 10:07   #766
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystko jest OK. Mamy skierowanie na USG ale powiedziała, że to tylko dlatego, że mały miał ułożenie miednicowe. Bardzo miła p. ortopeda (ul. Sanocka w W-wie)

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Xawmeli - trzymam kciuki za wizyte
To super ze wszystko oki

A jak wyglada badanie u okulisty??

Stary 2010-09-27, 10:33   #767
Xawmeli
Rozeznanie

dziekuje mamusie
hd---w czym byl Twoj synus w kosciele??ja mam dla malej kiecuszke, ale nie wiem w czym ja do kosciola zaniesc--becik, kocyk bialy??
karolciu---klade moja o 20 godzinie po czesci dzieki Tobie ja przestawilam i co??wczoraj 19:55 i mialam wolny wieczor dla siebie i dawida
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 10:45   #768
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
hd---w czym byl Twoj synus w kosciele??ja mam dla malej kiecuszke, ale nie wiem w czym ja do kosciola zaniesc--becik, kocyk bialy??
Tylko jedno dzieciątko było w kocyku. Reszta (mój też) miało na sobie tylko ubranko.

Szymek spał w wózku, pod kocykiem a gdy przyszedł czas chrztu wzięliśmy go na ręce.

Miał na sobie białe śpioszki (chciałam aby mu było ciepło) a na to uroczyste spodenki i koszulkę. Czapka była na głowie tylko przez chwilkę

Stary 2010-09-27, 10:47   #769
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Frania - mozliwe, dziecko lubi w spokoj i mama musi tez byc spokojna
ale nie ma co narzekac, telewizor wylaczony, swiatlo sie pali tylko wtedy co trzeba, ale i tak go odwracam, bo by sie gapil w zarowke, a jedyne co go przestraszy to jego wlasny glosny cmok
teraz karmienie bylo takie ze on krecil glowa, raz na sufit, raz na mnie a ja tak latalam z ta butla ale zjadl ... 90
Stary 2010-09-27, 11:04   #770
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
My dziś spaliśmy od 20 do 5 rano,
to super, my tez tak kiedys spalismy ale sie Zosce odmienilo
Cytat:
cześć dziewczyny
ja nie wiem jak to jest. slyszalam juz rozne opinie lekarzy, jedni twierdza ze pojedyncze pasma sluzu sa ok a inni mowia ze nie. niestety nie pomoge
Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Tez Was boli sciaganie?
mnie nie boli
Cytat:
hej mamuski!!
pogoda fatalna, zdrowka dla Nadinki i powodzenia u gina
Cytat:
Wszystko jest OK
to super, i dobrze ze chrzciny udane

taka pogoda ze zeby sobie poprawic humor upieklam rano szarlotke i wlasnie wcinam do kawki
Stary 2010-09-27, 11:19   #771
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje mamusie
karolciu---klade moja o 20 godzinie po czesci dzieki Tobie ja przestawilam i co??wczoraj 19:55 i mialam wolny wieczor dla siebie i dawida
Bardzo sie ciesze ze cie zainspirowalam

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
ale nie ma co narzekac, telewizor wylaczony, swiatlo sie pali tylko wtedy co trzeba, ale i tak go odwracam, bo by sie gapil w zarowke, a jedyne co go przestraszy to jego wlasny glosny cmok
teraz karmienie bylo takie ze on krecil glowa, raz na sufit, raz na mnie a ja tak latalam z ta butla ale zjadl ... 90
Ja czasem nakrywam jeszcze pieluszka

Stary 2010-09-27, 11:22   #772
entertete
Rozeznanie

franiapirania to już nie chwalę
itakasia dzięki, pewnie jeszcze nie raz nie bedą przesypiać, ale idzie ku lepszemu

papeteria ja jeszcze pomęczę o matę, bo chyba Ty pokazywałaś taką skromniejszą wersję rainforest, zamówiłaś?
bo ja tak patrzę na allegro i ona wydaje się łatwa w demontażu, to może po zabawie wciskałabym pod łóżeczko, bo tak myślę nad tym miejscem którego brak a niedługo jeszcze jakieś krzesło do jedzenia trzeba będzie wcisnąć.
Stary 2010-09-27, 11:35   #773
vette
Zadomowienie

Trzymajcie kciuki! Jutro wyjezdzam na caly dzien do Lublina i mala zostaje z tesciowa taka mala proba przed piatkowym wyjazdem na wyklady ...
Dzis dziewczyny maja sie blizej poznac i mam zdradzic kilka magicznych trikow, ktore dzialaja na Jane

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Gorzej, że bidulka ma skazę białkową i od ponad 2 tygodni mam szlaban na nabiał

Powiedz mi jak u Ciebie zaczela sie ta skaza cala ...

xaw powodzenia!
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 11:54   #774
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
roztrzepniec - to on nie widzial córki??
Tyle co na zdjęciu z komórki, bo wysłałam mu kilka mms'ów Mówi, że chciałby ją zobaczyć, pyta o nią na gg, ale jak na razie to tyle... Miał przyjechać w czwartek w zeszłym tyg. bo miał mieć wolne w pracy, ale musiał zastąpić kolegę. Miał być w weekend, ale okazało się, że w sobotę i w niedzielę ma zajęcia cały dzień na uczelni, itp. itd.... Także mam nadzieję, że teraz przyjedzie, ale staram się już nie nastawiać

Muszę się ruszać - nie długo położna robi nalot
ps. ile i w jakiej temp piecze się te panierowane ziemniaczki?

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Trzymajcie kciuki! Jutro wyjezdzam na caly dzien do Lublina i mala zostaje z tesciowa taka mala proba przed piatkowym wyjazdem na wyklady ...
Dzis dziewczyny maja sie blizej poznac i mam zdradzic kilka magicznych trikow, ktore dzialaja na Jane

Powiedz mi jak u Ciebie zaczela sie ta skaza cala ...

Miała coraz więcej krostek wszędzie (głównie na buźce) i bardzo suchą kaszkę na polikach, później też na czole, za uszami - w dotyku taki papier ścierny Z uszu jej się skórka łuszczyła też dość mocno - odkąd jestem na diecie skórka jest gładziutka, zniknęła ciemieniuszka z brwi i wydaje mi się, że brzuszek już jej tak strasznie nie męczy
Stary 2010-09-27, 11:55   #775
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Tyle co na zdjęciu z komórki, bo wysłałam mu kilka mms'ów Mówi, że chciałby ją zobaczyć, pyta o nią na gg, ale jak na razie to tyle... Miał przyjechać w czwartek w zeszłym tyg. bo miał mieć wolne w pracy, ale musiał zastąpić kolegę. Miał być w weekend, ale okazało się, że w sobotę i w niedzielę ma zajęcia cały dzień na uczelni, itp. itd.... Także mam nadzieję, że teraz przyjedzie, ale staram się już nie nastawiać

Muszę się ruszać - nie długo położna robi nalot
ps. ile i w jakiej temp piecze się te panierowane ziemniaczki?
To nie dziwie sie ze jestes zla...moj to nawet jak do pracy idzie to nie moze sie doczekac powrotu

Ziemniaki w 200stopniach

Stary 2010-09-27, 11:57   #776
martysek
Zadomowienie

Anuszka, Bajka jakim mlekiem dokarmiacie swoje pociechy? Też muszę zacząc, bo Natka je co 1,5-2 godziny i nie nadążam za nią, a laktatorem nie ściągam więcej niż 30 ml
Jako że TŻ jest alergikiem musi to byśmleko HA i zasatanawiam się nad Humaną albo Enfamilem.
W ogóle to zdzierstwo, żeby ponad 40 zł takie mleko kosztowało.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:05   #777
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Anuszka, Bajka jakim mlekiem dokarmiacie swoje pociechy? Też muszę zacząc, bo Natka je co 1,5-2 godziny i nie nadążam za nią, a laktatorem nie ściągam więcej niż 30 ml
Jako że TŻ jest alergikiem musi to byśmleko HA i zasatanawiam się nad Humaną albo Enfamilem.
Moj BEBILON 1 w rossmannie kosztuje 37zl

Stary 2010-09-27, 12:05   #778
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

cześć mamusie i dzieciaczki nocka u nas oki
za to pogoda u nas do bani pochmurno i wieje jak diabli

Cytat:
trzymam kciuki za wizyty

dziewczyny zdjęcia dzieciaczków a przede wszystkim same dzieciaczki urocze

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:09   #779
entertete
Rozeznanie

Cytat:

a ile gram?? ja chwilę karmiłam nan ha to ok 25 zł za 400 w markecie (ale nie polecam tego mleka) a chyba bebiko albo inne na b tez coś koło tego.
Stary 2010-09-27, 12:16   #780
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
łooo jak fajnie a gdzie dokładnie?

Cytat:
ja dokarmiam ENFAMILEM mimo iż nie mamy problemów alergicznych
(ostatnio udało mi się kupić po 23złznajoma mi załatwiła bo normalnie to faktycznie kosztuje ponad 40zł.)

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
a ile gram?? ja chwilę karmiłam nan ha to ok 25 zł za 400 w markecie (ale nie polecam tego mleka) a chyba bebiko albo inne na b tez coś koło tego.
(ENFAMIL 400g.tyle kosztuje ale dostępne tylko w aptece) bebiko 1 kosztuje 12zł w carrefourze wiem bo kupowałam. chyba chodzi Ci o bebilon on kosztuje ponad 30zł

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-09-27 o 12:19
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości