3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-27, 11:23   #3331
Vcelka
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Hej,

Ja tylko Was przeleciałam, bo piszecie w zastraszającym tempie. Cały weekend była u nas teściowa, ale fajnie było, bo nie musiałam nic robić, nie musiałam gotować, zmywać itp - wszystkim zajęła się teściowa, a mi kazała odpoczywać

Kootek śliczny jest Michałek, trzymam kciuki, żeby zaczął ładnie jeść i żebyście go mogli zabrać do domku

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 11:31   #3332
Stokrotka_76
Raczkowanie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
79Marta gratuluję 35 tc

ja dzisiaj zaczynam 32 tydzień
Witaj w klubie ja też dziś zaczynam 32, termina na koniec listopada ?
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 11:33   #3333
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

ja juz nie mam sily, jest mi ciezko, mam wielki brzuch, nie moge spac ani sie przekrecac, robie po kropli siku i nie mam sie w co ubrac

ponarzekalam troche
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 11:40   #3334
rptrbj1978
Rozeznanie

poniewaz termin ktory w szpitalu sie liczy to 22 listopad zatem mam taki sam jak
Kotek81
Małgosiak25
dziewczyny ciekawe jak sie rozpakujemy.

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 11:45   #3335
Aliszcze
Zakorzenienie

ja mam podobnie jak Mallinka, może obie rozpakujemy się na pełnie 21 grudnia

ale nic mi się nie chcę, ta pogoda mnie dobija

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 11:46   #3336
zenia2211
Rozeznanie

Kootek synusia macie cudnego niech rosnie kruszynka.
Ja lampke kupie taka do kontaktu,taka mala dajaca delikatne swiatlo.Kolezanka mi polecila bo miala do swojego dziecka.Nie drazni nikogo po oczach a wszystko widac.
A ja bylam w sobote odwiedzic kolezanke ktora urodzila cudna coreczke.Normalnie sie nie moglam napatrzec.
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 11:46   #3337
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie ja też dziś zaczynam 32, termina na koniec listopada ?
na 23
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 11:53   #3338
mallinka
Zadomowienie

Aliszcze to 21 mamy pełnię... już się boję ale to zdążyłabym wyjść na Wigilię do domu

Irsin ja to Was podziwiam jak dajecie radę-bo ja jestem na początku 7 miesiąca i powoli wymiękam... a TŻ stwierdził że nie wyobraża sobie żebym jeszcze przytyła skoro już mi ciężko się poruszać i wszystko boli...

Także narzekaj do woli-oby tylko to ulgę sprawiło

U mnie jest dziś strasznie duszno, plus mój katar, to sprawia że ledwo oddycham

jutro jak będziemy w wawie to zajedziemy do ikei- co ciekawego mogę kupić poza lampką nocną? bo mam ochotę na jakieś duperele

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 11:54   #3339
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
na 23
o to Tydzień przede mna, ja na 29 . I dziś mam 31 tydzień i 1 dzień
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 11:56   #3340
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czesc dziewczynki. Ja własnie skonczyłam jesc sniadanko. Troche poleniuchiowałam dzisiaj bo tż dopiero o 18 bedzie w domu wiec na 12 nie musze robic obiadu a i tak od wczoraj rosółek został
Aż mi sie cięzko przełykało kanapeczki jak czytałam o tych pająkach co piszecie, brrrrr... Masakra.

A tak poza tym to od wczoraj jakoś mnie dziwnie bolą sutki, nie wiem czemu. Bardzo mam wrażliwe na dotyk Cała pierś ok tylko końcówki mega wrażliwe... Ale z jakiego powodu to nie mam pojecia????
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:01   #3341
Artystka23
Dragonfly

Andziat za szkole musielismy placic,bo to prywatna prowadzona przez polozna

Kretencja,masz jaja z tym remontem,ale juz i tak jestescie na koncowcetyle zdazyliscie zrobic... U nas tylko nasz pokoj zrobiony,reszta czyli przedpokoj i najmniejszy pokoj stoi.Ale na otarcie lez jade dzis z tztem kupowac jakis ladny karnisz i ogladac mebelki..Wreszcie bedziemy mieli ladna firane,zaslony,czyste sciany i duzo przestrzeniSzkoda tylko ze babka jak mnie nie bylo to wywiozla na wies koldre pod ktora spalam i teraz musze sobie kupic nowa,oraz zabrala taki ladny nowy fartuszek do kuchni,lapki do garow,rekawica do piekarnikaona i tak tam nie bedzie piec i wiedziala ze tu sa juz stare i dziurawe wiec nie mam pojecia po co to zabrala

Ja mam termin na 16-tego listopada,ciekawe ile wytrzymam,ostatnio wciaz mam bole jak na @
Stary 2010-09-27, 12:02   #3342
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
ja juz nie mam sily, jest mi ciezko, mam wielki brzuch, nie moge spac ani sie przekrecac, robie po kropli siku i nie mam sie w co ubrac

ponarzekalam troche
Irsin, mam tak samo, wiem że to Ci nie pomoże, ale w grupie raźniej
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:11   #3343
zenia2211
Rozeznanie

Aliszcze,Mallinka ja mam na 22 grudnia wiec tez moze pelnia podziala.Wlasnie,na swieta byloby sie w domu.A macie tak ze juz sie boicie porodu...???Bo ja sie strasznie boje nie wyobrazam sobie tego.
Stary 2010-09-27, 12:12   #3344
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
witajcie

mam zepsuty dzien od wczoraj, jestem strasznie nerwowa, peka mi glowa i na wymioty mnie zbiera nie wiadomo od czego!!!!!!!!!!!
Pelnia, .

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy tez tak macie, wczoraj normalnie chodzic nie mogłam i wstawać z łózka, a nie wspomne o nocnym wstawaniu do wc tak strasznie mnie boli krocze dzis troche mniej ale mówie wam masakra

To normalne?? czy moze miednica zaczyna sie rozszerzac??
Ja też mam tak jak wstaję z łóżka, zwłaszcza nocą. A jak jeszcze wtedy próbuję na stojąco założyć skarpetki (tzn. przez chwilę stoję na jednej nodze) to masakra.
Mówiłam o tym swojej gin. ale nic na to nie powiedziała, więc myślę, że to kwestia rozciągania się wszystkiego. Tylko, że przede mną jeszcze trzy miesiące niecałe - mam nadzeję, że się nie pogorszy.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:20   #3345
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

boli mnie kregoslup jeszcze o!
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:21   #3346
kliwia
Zakorzenienie

mnie w ogole cycki zaczely bolec

malinka w ikei to byj kupila biale koszyki wiklinowe zeby duperele dzieciece powkladac w nie
i sa fajne pudelka do kuchni 3szt-10zl biale z czarnym nadrukiem - sie w nich zakochalam bo mi pasuja do kuchni ech

ja tez mam tp na 22.12
Dziewczynki grudniowe - ja to zaczne pic liscie malin chyba na 2 tygodnie przed porodem :brzudal:
Ale najbardziej sie boje, ze wcale po 3 dniach nie bede w domu, tylko po ponad tygodniu. Bo u nas dzieciaczki czesto lapia zapalenie pluc

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-09-27 o 12:23
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:27   #3347
kretencja
Zakorzenienie

Ale jestem dziś pracowita, choć ciężko mi oddychać, mały rozbójnik znowu gdzieś do góry podjechał chyba
wstawiłam i powiesiłam pranie, zapakowałam swoja bieliznę do nowej komody , pozmywałam, prawie zrobiłam zupkę na obiad i zapakowałam mniejszą komodę tymkowymi rzeczami. Przyznam, że nie wiem, jak Wam mogło braknąć miejsca w 4-szufladowych komodach Ja się zmieściłam w 3 szufladach z dużym luzem z ciuszkami, kocykami, pieluchami tetrowymi i flanelowymi, i jeszcze kosmetyki wrzuciłam gdzieś tam z boku Łóżeczko mam z szufladą, więc zapasowa/nieużywana pościel pójdzie tam. Nie mam tylko gdzie schować (ale po co chować?) wanienki i swoich dupereli - podkładów poporodowych, wkładek laktacyjnych itp.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:31   #3348
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
mnie w ogole cycki zaczely bolec

malinka w ikei to byj kupila biale koszyki wiklinowe zeby duperele dzieciece powkladac w nie
i sa fajne pudelka do kuchni 3szt-10zl biale z czarnym nadrukiem - sie w nich zakochalam bo mi pasuja do kuchni ech

ja tez mam tp na 22.12
Dziewczynki grudniowe - ja to zaczne pic liscie malin chyba na 2 tygodnie przed porodem :brzudal:
Ale najbardziej sie boje, ze wcale po 3 dniach nie bede w domu, tylko po ponad tygodniu. Bo u nas dzieciaczki czesto lapia zapalenie pluc
A to herbata z malin dziala jakos wywolawczo?No wlasnie,niewiadomo czy po trzech dniach uda sie wyjsc a do tego w swieta nie wypisuja i jeszcze sie wydluzy.
Stary 2010-09-27, 12:31   #3349
kretencja
Zakorzenienie

A ja dziś zaczynam 31tc

Zenia, podobno może wywołać czynność skurczową, ale chodzi o napar z LIŚCI malin oczywiście, nie z owoców.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-27, 12:31   #3350
vikicullen
Zadomowienie

hejka, kootek michałek śliczny juz pewnie niedlugo wezmiecie go do domku
a ja bylam wczorja na badaniu i mam te rozejscie, tzn nie duzo no ale jest, ehhh i pytala czy chce do szpitala a ja mowie ze nie oo nie, będę leżeć w domu

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:33   #3351
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Aliszcze,Mallinka ja mam na 22 grudnia wiec tez moze pelnia podziala.Wlasnie,na swieta byloby sie w domu.A macie tak ze juz sie boicie porodu...???Bo ja sie strasznie boje nie wyobrazam sobie tego.
ja nawet nie to, że się boję porodu, ale w ogóle go sobie nie mogę wyobrazić czasem mi się wydaję, że już do końca życia będę w ciąży nie mogę sobie wyobrazić, że urodzę, że będę mieć dziecko

no to widzę, że trochę osób na grudniową pełnie się szykuje

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:35   #3352
mallinka
Zadomowienie

Kliwia dzięki za podpowiedź spojrzę na te pudła i kosze bo to dobry pomysł

herbatkę z malin też będę pić, a o porodzie staram się nie myśleć żeby się nie nakręcać

Stary 2010-09-27, 12:36   #3353
kretencja
Zakorzenienie

Aliszcze, mam to samo Nie boje sie porodu, ale nie mogę sobie zupełnie wyobrazić, że będę miała dziecko. Mam wrażenie, że już zawsze będę w ciąży

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-27, 12:37   #3354
zenia2211
Rozeznanie

Ja niestety mysle i do tego mam jakies schizy ze oby nie bylo zadnych komplikacji...tez tak macie?!I jeszcze bylam odwiedzic ta kolezanke i mowi ze to taki bol.
Stary 2010-09-27, 12:38   #3355
mallinka
Zadomowienie

Viki współczuję rozejścia a mówili czy grozi to cesarką? bo u mnie tak gin powiedziała
to leż i się nie ruszaj oby nie postępowało

a u mnie wypisują nawet w święta

Stary 2010-09-27, 12:48   #3356
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Viki współczuję rozejścia a mówili czy grozi to cesarką? bo u mnie tak gin powiedziała
to leż i się nie ruszaj oby nie postępowało
tak mowil, no ale to roznie bywa, bo moze byc malutkie rozejscie to wtedy nie trzeba.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:53   #3357
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Ja chyba ostatnio jadłam kogel mogel jak miałam 6 lat.
Dlatego mnie nie ciągnie...

79Marta . Gratulacje z okazji rocznicy!!
Która to już?

A ja mam pytanie do dziewczyn, które robiły już usg po 30tyg:

Czy po 30-tym tygodniu warto robić usg 3d?? Chodzi mi o to czy widać dobrze buźkę?
Ponoć najlepiej zrobić do 26 tyg bo później dziecię juz jest za duże i zwapniają się kości dlatego trudno zobaczyć co ma w srodku (bardzie j chodzi o pomiar narządów).
Buźke to chyba będzie dobrze widac

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
irysowa trzymam kciuki oby dzidek jak najdłuzej siedzial, no jak waży 1500g to nawet wiekszy od mojego jak sie urodził

michałek wazy juz prawie 1900g i jest jedna noga w domu, niestety z tym jedzeniem jeszcze mu sie nie chce tak jak ma ale mam nadzieje ze w najblizszym tygodniu mu sie odmieni i bedzie w domciu

przedstawiam wam moj mały cud
Jaki śliczny bobasek

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
dzasta michałek to cały tatuś, jeszcze ma na głowie czarne włosy jak tata ale nosek (kartofelek) ma po mamie

widze tu caly czas kompletowanie wyprawki szkoda ze juz mam wszystko dzisiaj zamowilismy monitor oddechu angelcare, nie chcielismy tego kupowac ale przy wczesniaku to lepiej dmuchac na zimne
Ja już kupiłam angelcare. Super sprawa i jestem pewna, że sie przyda.

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość

A mnie w nocy, jak wstaje do toalety, bardzo boli krocze, pachwiny... Jakbym szpagat robiła wcześniej. Pewnie się wszystko rozciąga.
Czasami nawet boli srom. Wszystko w tej okolicy.Wkurzająca, ale póki jest to normalne to do wytrzymania

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
kretencja no z 110 na 160 to Ci sie teraz wydaje wielkie hihihi za meisiac juz bedzie za male. wiem po sobie Ale nie mam miejsca na wieksze lozko hahaha
Tez mam wyrko w tych wymiarach,duze, fajne, ale miałam problem

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość

ponarzekalam troche
a co tam ponarzekajmy ja mam mały brzuch, boli mnie wszystko od leżenia, siku tez malutko a często, jest zajefajna pogoda , mam się w co ubrac , ale nie moge wyjść

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
A to herbata z malin dziala jakos wywolawczo?No wlasnie,niewiadomo czy po trzech dniach uda sie wyjsc a do tego w swieta nie wypisuja i jeszcze sie wydluzy.
mam nadzieje, ze moja urodzi sie w terminie zebym zdążyła doleciec do domu na swięta. inaczej sie załamie

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:55   #3358
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
tak mowil, no ale to roznie bywa, bo moze byc malutkie rozejscie to wtedy nie trzeba.
to trzymam kciuki żeby się nie powiększało a czy Cię boli bardzo mocno? bo u mnie zmniejszył się ból i mam nadzieję że to dobry znak
chociaż też nie dam rady stanąć na jednej nodze (żeby nałożyć skarpetki ) czasem pod prysznicem rzucam gąbkę na podłogę i po niej chodzę żeby umyć stopy-bo nie dam rady stać na jednej i co będzie dalej?

Stary 2010-09-27, 12:57   #3359
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Aliszcze, mam to samo Nie boje sie porodu, ale nie mogę sobie zupełnie wyobrazić, że będę miała dziecko. Mam wrażenie, że już zawsze będę w ciąży
Porodu tez sie nie boję. Wiadomo na pewno będe zdychac z bólu (zawsze mogę wziąć strzała w kręgosłup) ale nie wyobrażam sobie, że urodze człowieka i zamiesza ze mną. dokładnie tak samo, wydaje mi sie, że cały czas będę w ciąży

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:00   #3360
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ja już praktycznie każdego dnia myśle o tym że już niedługo urodze dziecko, ale ze strony praktycznej nie potrafie sobie tego wyobrazic... Tymbardziej że jestem tutaj tylko z tż... Wiec sami bedziemy musieli sobie poradzić ze wszystkim... Moi rodzice mają na święta przyjechac, ale jak urodze przed terminem to te pierwsze dni nauki co i jak robić sami bedziemy musieli opanować... A dobrze wiem o kolezanek jak pomoc w tym czasie jest bardzo potrzebna...

Ciekawe czy urodze przed świętami... To mnie najbardziej zastanawia... A wy jak przeczuwacie?
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości