|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Cytat:
Łóżeczka z Drewexu z tego co wiem mają szufladę jakby niezabudowaną. Ktoś to pisał nawet w tym wątku wcześniej. Ja sama już nie wiem. Z drugiej strony myślę, że jeśli będę z niej często korzystać i będzie "w obrocie" to będę kontrolować czystość na bieżąco. Jak obejrzę łóżeczka z Drewexu na żywo to zdam relację. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Ja dostałam krem i tabletki dopochwowe, ale u mnie to już dramat był. Sporo czasu jeszcze zostało do 14 (też mam wtedy wizytę ), może zadzwoń (jeśli masz możliwość? Bo teoretycznie takie zapalenie też może być niebezpieczne. Możliwe, że to antybiotyki. Ja sobie jeszcze Ecovag muszę kupić zapobiegawczo. Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-09-27 o 13:11 Powód: link |
||
|
|
|
#2102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do slubu, super, tez mielismy brac slub koscielny 07.05.2011 r...ale niestety przekladamy ze wzgledow i finansowych..wszystkie nasze pieniazki i pomoc mojej rodziny poszla na mieszkanie o ktore staramy sie juz od maja tego roku, wiec na slub nie mozemy sobie pozwolic...raczej czeka nas skormne przyjecie..pod koniec sieprnia jak juz dzidzia pdorosnie albo na poczatku wrzesnia..chyba ze rodzice tz w koncu zaproponuja pomoc, jednemu synowi wyprawili bardzo bogate wesele..a my poki co nie mozemy w zadnej kwesti liczyc na ich pomoc..moze cos sie zmieni??Zobaczymy. Jutro sie wybieram na to badanie i posłuchałam Was dziewczyny zapisuje sobie od piatku co jem..i wcale nie wyglada to przerazajaco..nie sadze bym sie obzerala..:-( sklaniam sie raczej ku temu duphastonowi..wiele dziewczyn od niego tyje...i zobaczymy jak wynik badania a tsh.
|
|
#2103 |
|
Rozeznanie
|
muron, marika S
a co można poradzić na tą kolkę, żeby przeszło? teraz w sumie czuję tak delikatnie. mysiopez, jak Cię piecze, to udaj się do lekarza. Ja też miałam po odstawieniu antybiotyków problemy.(ale to było przed ciążą). Mnie jak piecze, to wiem, że będę mieć zapalenie pęcherza więc śmigaj do lekarza szybciutko.Piszecie o siarze, a ja zaczęłam dzisiaj 20 tydzień i nic mi nie leci. Za to brodawki mam jakby przesuszone, co można na to poradzić?
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-09-27 o 13:16 |
|
|
|
#2104 |
|
Zadomowienie
|
Od dzisiaj w Lidlu są fajnie ciuszki dla niemowlaków
Rajstopki, śpiworki i śpiochy Są różne wzory i kolory.hawea mnie pomagał np. ciepły kompres przyłożony w to miejsce, ale jeśli dokucza Ci już dłużej powinna pomóc No-Spa, która działa rozkurczowo.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-09-27 o 13:15 |
|
|
|
#2105 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
|
|
#2106 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może jeszcze po tamtym weselu nie doszli do siebie? Może się zmieni sytuacja. Ja właśnie ostatnio mam ochotę się właśnie obżerać, ale to z powodu humorów. Ja po duphastonie nie przytyłam, ale to faktycznie kwestia indywidualna. Cytat:
Cytat:
Czytałam o tym w innym wątku, u nas pewnie jutro już wszystko przebrane będzie. A jest gdzieś online jakiś katalog z tymi ciuszkami? Albo folder? Jaki rozmiar będziesz brać?
|
|||
|
|
|
#2107 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny śliczne te Wasze koronkowe sukienki
To prawda, że trzeba dobrze dopasować je do figury a nie patrzeć tylko na wyśniony model. Moja miała wyglądać zupełnie inaczej: być z muśliny, odcięta pod biustem, luźno opadająca na biodra i z lekkim trenem, ale d**a - taki fason dla kogoś kto ma szersze ramiona niż biodra odpadł od razu - wyglądałam jakby mnie wodą oblali... Tak więc mam totalnie inną niż myślałam.cytrynka jaki ty śliczny i kształtny masz brzuszek! przepiękny! My łóżeczko z szufladą tak czy siak kupić musimy, bo cierpimy na brak mebli i nie mielibyśmy już gdzie chować rzeczy dla małej a i tak część naszych jest w pudłach... Ja też mam tę cholerną kolkę jelitową A do tego mała tak kopie że albo nie daje zasnąć albo budzi w nocy... ![]() Zastanawiam się czy też nie dopadła mnie infekcja - nic nie piecze, niepodrażnione ale moja wydzielina jest bardziej żółta niż biała i w zależności od dnia jest jej więcej lub mniej...
|
|
|
|
#2108 |
|
Rozeznanie
|
dzięki, Marika S, muszę spróbować z tym kompresem.
ania bzzz, nie smaruje brodawek niczym, bo nie wiem, czy można?
|
|
#2109 |
|
Zadomowienie
|
anka_bzzz na stronie lidla są zdjecia
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=13156 Rajstopki są od 62-90, wezmę chyba na 62 i 68. Za jedną parę wychodzi 6 zł a firma jest dobra Śpiworek wezmę rozm. 90, żeby na dłużej starczył a mała miała więcej miejsca na nóżki. Zastanawiam się też nad kombinezonem do wózka, ale myślałam, żeby używać go w spacerówce....a rozm. 92 na przyszłą zimę może już być za mały więc chyba sobie daruje.
|
#2110 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
To łóżeczko z drewex'u o którym rozmawiacie to właśnie mój faworyt, ale jak już wcześniej o nim pisałam to własnie któraś z Was pisała o tej 5 cm przerwie nad szufladą, więc ja chyba zdecyduje się na wersję bez szuflady i dokupię zamykana skrzynię z Ikei. Do okulisty przejdę się w nowym tygodniu, bo z jednej strony do -8 jeszcze trochę mi brakuje, ale z drugiej nie chciałabym aby jeszcze bardziej mi się pogorszył i nie ukrywam również że wskazanie do CC byłoby mi całkiem na rękę. ![]() Ja w Lidlu już byłam przy okazji porannych zakupów i wreszcie pękłam i kupiłam błękitny komplet niemowlęcy z weluru i śpiworek też z weluru - są bardzo milutkie w dotyku i wydają się dosyć ciepłe więc myślę, że w sam raz na styczeń/luty
|
|
|
|
#2111 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Gratuluje dostania się na studia. Super, że wyjazd się udał mi tez sie marzy jakis romantyczny wypadzik z mezem...nawet nad morze pooddychac jodem...tym bardziej ze wakacje niestety przelezalam w lozku ale czego sie nie robi dla malenstwa...ale podejrewam ze juz z pogoda bedzie ciezko. Brzuszek super...rosnie jak na drożdżach.
|
|
#2112 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mnie tak dziecko nasz mało kopie... A może spróbuj Ecovag? Link podałam wyżej. Jakby zaczęło piec to polecam jednak lekarza... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I faktycznie te komplety różowe i niebieskie. I który tu brać?
Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-09-27 o 13:48 |
||||
|
|
|
#2113 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2114 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
|
#2115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
justin, ja co miesiąc mam robione TSh, ft4 tak juz dla kontroli ale na początku to miałam TSH, Ft3 i Ft4. Niby samo TSh powinno wykazać że coś jest nie tak ale w ciąży podobno TSH szaleje i najważniejszy jest poziom Ft3 i Ft4 bo to właściwie te dwa wyniki świadczą czy ma się odpowiedni zasób hormonów. TSh jest tylko takim pierwszym wyznacznikiem. Mnie wyszło cos nie tak przy samym TSh i wtedy miałam problem bo doczytałam wyniki wieczorem w sobotę a na podstawie samego TSh żaden lekarz mi nie mógł udzielić informacji tylko pytali się o to ft3 i ft4 a je dopiero w poniedziałek mogłam zrobić zrobiłam je wtedy na cito że wynik miałam tego samego dnia i tego samego dnia poleciałam do endokrynologa już późnym popołudniem prywatnie. Zresztą wtedy to zrobiłam wszystkie badania bo nie byłam pewna które sa ważne i miałam na TSH, ft3, ft4, t3, t4 anty TPo i anty TG . W każdym bądź razie mnie wtedy wyszło że mam przeciwciała tarczycowe - to te ostatnie. Decyzja należy do Ciebie. Ja jakbym wiedziała, ze mi źle wyjdzie TSh i wiedziała co mam zrobić to robiłabym TSH, FT3, Ft4, anty - TPo i anty - TG. Ale to dlatego że mi te przeciwciała wyszły. Nie wiem jak będzie z tobą, może wszystko ok będzie, ale jeżeli TSH ci wyjdzie źle to samo TSH nie jest żadnym wyznacznikiem i te pozostałe badania a przynajmniej FT3 i Ft4 będziesz musiała zrobić przed wizytą u endokrynologa. A najlepiej już wtedy robić tez badania na przeciwciała czyli te anty - TPo i anty TG zeby wykluczyć Hashimoto. |
|
|
|
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam dziś zalatany dzień...dopiero wróciłam z banku, bo coś się z kasą na koncie mi nie zgadzało...nastałam się za wszystkie czasy chyba...
Marika - dzięki za informację o nowościach w Lidlu - ja co prawda mam 2 śpiworki, ale chyba kupię jeszcze jeden. Co do łóżeczka - my też chcemy takie z szufladą, ale na razie nie mam żadnego konkretnego typu...cały czas szukam. Z doświadczenia koleżanek wiem, że do szuflady można schować pieluchy, pampersy czy inne rzeczy, które niby są małe, a jednak zajmują miejsce w pokoju. A co do śluzu - ja też mam biały, raz jest go mniej, raz więcej. A kłucie w boku - właśnie dziś mnie "coś uwiera" w lewym! Justine1988 - ja także leczyłam się na tarczycę, także mogę pomóc w interpretacji wyników, ale pamiętaj, że najlepiej tak, jak radzi Vilya oznaczyć jeszcze poziom ft3 i ft4(jeśli tsh nie będzie w normie) i z wynikami udać się do endokrynologa. Według mnie lepiej chuchać na zimne... Dzięki za życzonka, miłego popołudnia dla Was Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-09-27 o 14:09 |
|
|
|
#2117 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochani sa,.drudzy dziadkowie...obiecali nam pomoc na wesele , na slub koscielny...sporo(polowa wesela) ale tez poslzo to na mieszkanie, moja chrzesna tez pomogla ile mogla....myslalam ze rodzice meza tez sie poczuja do obowiazku..skoro jednemy synowi tyle pmogli to drugiemu tez powinni prawda???Ale coz...dlatego wesele mialo byc odelgle w czesie by zdarzyli po tym ochlonac..a teraz jak juz slysze od nich namawianie Nas na to by nie robic przyjecia tylko wziac koscielny z chrzcinami bez jakis uroczystosci..to stracila nadzieje....ale sie wygadalam....wyrzucilam to z siebie az mi lzej...sorki ...szoda mi mojego meza..przykro mu jest...---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
|
#2118 |
|
Raczkowanie
|
marika s. Masz przesuper wloski, zawsze chcialam mieć ciemne ale mi nie pasują :-(
jeszcze co do sukienek.. faktycznie nie ma co sie sluchac sprzedawczyn czy zawistnych kolezanek.. lepiej juz kolegę.. ja kupowalam sama bez nikogo bo musialam sama przemyslec ale wczesniej robilam sondaz wsrod kolegow i musieli wybrac z wydrukowanych zdjec ktora kiecka najladniejsza i co wg nich do mnie pasuje w sumie wybralam inna ktora od wiekow mi sie podobala ale kształtem przypomina te ktore oni tez wybierali..co do rozmiarow to nie ma sie co martwic bo suknie są łatwo przerabialne..a poza tym mimo ze kupowalam tę suknię jak wazylam 49 i byla dobra to w dniu slubu wazylam 56-57 i nadal byla dobra jakims cudem.. i to bez przerobek..jedynie rekawy bolerka skrocilam bo na przed ramie mi nie weszly.. i mam nadzieje ze po ciazy też w nią wejdę bo mam zaleglą jeszcze sesję..dzień naszego slubu byl tak pozytywnie zwariowany że na pozadne zdjecia nie bylo czasu i sił, chcielismy jeszcze kiedys tam wrocic by przezyc tą chwilę raz jeszcze..wiec obym się zmieścila ![]() zazdroszcze wam wybierania sukni bo chetnie jeszcze bym poprzymierzala chociaz ale juz wszystko mam ![]() a koscielny tez chcialm brać 7 V 2011 bo to akurat rocznica slubu cywilnego ale wątpię bym w maju miala na to czas i ochotę bo dzidzia bedzie najwazniejsza.. a teraz z innej beczki..juz dzieciaczkowej.. zastanawiam sie nad wystrojem pokoiku.. i chyba cały zrobię misiowy.. ale jeszcze nie wiem do konca czy mi sie pomysl nie zmieni ale chyba dla chlopczyka powinien pasowac.. chyba ze ktos ma fajne pomysly na syneczkowy pokoik to czekam na podpowiedzi.. na zdjeciach: bylo minelo..moja sukienka ![]() i slodki maly ciuszek na ktorego nei moge sie napatrzec jest taki tyci ze mam nadzieje ze wielkie chlopisko sie odrazu nie urodzi i spokojnie w nim ze szpitala wroci
Edytowane przez Louboutinka Czas edycji: 2010-09-27 o 14:53 |
|
|
|
#2119 |
|
BAN stały
|
muron wyglądałaś przepięknie - a jakie włosy!!!
Ja też mam nadzieję, że moje nie urodzi się gigantem bo troszkę małych ciuszków mam, poza tym myślę że jak będzie za duże to nijak nie przejdzie przez moją straaasznie wąską miednicę. W obecnej chwili jest troszkę mniejsze niż wg standardowych wymiarów na ten wiek, ale mieści się w granicach normy
|
|
|
|
#2120 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam sukienkę, która niekoniecznie była moim marzeniem, ale tak to jest jak ślub, który miał się odbyć lipiec-wrzesień.. odbył się wcześniej w grudniu, bo 4 miesiacach od chwili kiedy zdecydowaliśmy się na ślub... Wszystko było załatwiane na takich wariackich papierach, że cud, że jakoś wyszło. Ja byłam w innym miescie bo studiowałam, mój maż był w zastępczej słuzbie wojskowej -skoszarowany.. jeszcze w innym mieście.. W sumie wszystko wyszło cudownie.. oprócz samej uroczystości w kościele, bo nie dość, że nam ksiadz robił od samego początku pod górkę (za małą kopertę daliśmy wg niego .. po czasie to zrozumieliśmy..) a kazadnie było ... o gejach
|
|
|
|
#2121 |
|
Rozeznanie
|
LOUBOUTINKA jak tam Twoje badania?? Bo to Ty miałaś mieć jakieś badania dotyczące dziecka prawda??
a mi siadł skaner i nie mogłam wam tu dac tej "diety" ale dziś już podobno działa ten skaner nasz to moze się uda
|
|
|
|
#2122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ciekawe jakie miny mieli goscie slyszac o gejach podczas ceremonii ![]() chyba bym nic nie dala księdzu za takie kazanie wiec niech sie cieszy ze coś dostal ![]() ale takie rzeczy wspomina sie pozniej najlepiej.. ![]() moj slub takze byl nietypowy i na wariackich paierach ..bo utrzymany w tajemnicy i od ogloszenia mielismy godzine na uszykowanie niewspomne juz ze dzien wczesniej przeszlismy 20km wiec wszyscy byli wykonczeni i nogi mialam jak balony wiec caly byl wariacki.. byla tylko mama i siostra bo byl pod przykrywką wycieczki (suknia na cywilny tez byla inna ale do bagazu podrecznego by sie niezmiescila co moglo by wzbudzic podejrzenia) ale do dzis dobrze wspomnaja i wszyscy nam gratulują pomyslu..a co do ciekawych tez rzeczy to moze nikt nam o gejach nie prawil ale moja mama przez przypadek zrobila nam "zdjecie z trupem" tz na ziemi byl odrysowany czlowiek jakby ktos tam zginął.. my w poblizu sie ustawilismy a mama zrobila zdjecie ze caly chodnik widac a nas w tle a dopiero po wydrukowaniu to zobaczylam... super foto ...takiego romantycznego nikt nie ma ;-)fajnie czasem powspominać ![]() a tak w ogóle to mam apel do was laseczki.. jakby któraś przez przypadek na necie znalazła rysunek misia na motorku to będę wdzięczna.. bo ja szukam i szukam i malo tego a jak jest to brzydkie :-/ |
|
|
|
|
#2123 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
U moich znajomych ksiądz tez nie miał dobrego humoru i takie kazanie dał, że nikt nie wiedział o co chodzi już po dwóch minutach... I opieprzył kamerzyste, że ma nie filmować (nie zapłacili dodatkowo za to że będzie kamerzysta...)Za to na mojej komunii było kazanie o aborcji... ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Ściągnęłam sobie z netu "Język niemowląt" Tracy Hogg bo to podobno bardzo fajna książka dam znać, jak przeczytam
Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-09-27 o 15:51 |
|
|
|
|
#2124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem zalamana polskim systemem leczenia.. nie wspominajac tego co juz minelo i zakonczylo sie dobrze.. to teraz mialam badania w klinice genetycznej i okazuje sie ze mam a raczej nie mam wyjscia niz czekanie.. najlepsza klinika w okolicy niby a odeslali mnie do szczecina ze tam jest podobno jeden lekarz w polsce ktory robi badania ktore potrzebuję.. ale pani ktora mnie przyjmowala stwierdzila ze nieda mi skierowania bo to juz zapozno (a sami wiedzac o jakie badania chodzi kazali mi czekac ponad miesiac!)..ze za wysoka ciaza i ten lekaz mnie nie przyjmie..ale suma sumarum najlepiej narazie jest czekac a pozniej dzieciaczka do dobrego okulisty dzieciecego zabierac na wykluczenie nowotworu..:-( czyli narazie zostaje mi czekac..chyba w niewiedzy..choc napisalam prosbe do tego lekarza o badanie na nosicielstwo tej choroby.. próbuję o tym nie myśleć ale czasem jest ciężko..:'-( |
|
|
|
|
#2125 |
|
Rozeznanie
|
Fajnie tak slub powspominac
, my tez mielismy wariacko, bo szybko, poza tym odleglosc nas dzielila (1300 km), ale pogoda dopisala, zabawa super, sam slub wspanialy, goscie zachwyceni do dzis wspominaja![]() Czyli na wariata, ale wszystko udalo sie znakomicie ![]() Tylko ja w trakcie chora bylam, a co za tym idzie "pociagajaca" panna mloda Louboutinka jakie dokladnie zdjecia z misiem? Ja cos znalazlam wiec wstawie, ale nie wiem czy o to Ci chodzi ? |
|
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
Ech...aż mi się zebrało na wspominki, jak o tych ślubach piszecie
. My wybraliśmy sobie termin w styczniu, także wyobraźcie sobie, jak mi cieplutko było . No i braliśmy tylko cywilny (nie, nie chcieliśmy kościelnego - odpowiadam od razu na ewentualne pytania, takie są nasze przekonania), także moja sukienka nie była typową białą ślubną z welonem, ale szukałam jej 4 miesiące, w końcu trafiłam na idealną i wymarzoną . Najdłużej zajęło mi szukanie dodatków - butów i torebki - to była masakra prawdziwa! To dwie fotki - jedna z domu, przed ślubem, a druga z mężusiem na tle naszego pięknego Torunia .
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-09-27 o 16:06 |
|
|
|
#2127 |
|
Raczkowanie
|
Louboutinka zdjęcia ślubne cudne
Figurką bardzo mnie przypominasz, ja teraz chyba 4kg przytyłam a waga pokazuje tylko 51.A mam też prawie 170cm. Dlatego z sukienką muszę się poważnie zastanowić aby wybrać taką która mnie nie wyszczupli i broń Boże wydłuży bo mój tż ma tylko 170 i jak zakładam obcasy to już śmiesznie wygląda Mi się podobają takie sukienki: Najpierw pójdę kilka pomierzyć a potem będę szyła na miarę
|
#2128 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tym bardziej ze przypominaja one bardziej klasyczne misie.. bo narazie umyslilam sobie pokoik z misiami BOYDS i musze nazbierac materialow by wiedziec czy bede umiala to wymalowac na meblach i scianach ![]() DZIĘKI PIĘKNE!! ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
ale i tak zawsze muszę powracać do blondu bo tylko on mi pasuje :-/podziwiam za branie slubu w zimie ale to tez zawsze piekna sceneria dla zdjęć SLICZNIE
|
||
|
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny bajecznie wyglądałyście
Ehhh te czasy....fajnie tak powspominać. Ja troszkę ponosiłam suknię, bo tydzień po ślubie mialam nagrywany początek płyty DVD, dzień później sesję w plenerze a jeszcze następnego dnia brałam udział w sesji panien młodych na rzecz chorej Zuzi. A tak odbiegając od tematu i wracając do naszych Brzusiów kochanych, mam w posiadaniu parę stron ćwiczeń dla mam po porodzie oraz propozycje zabaw z dziećmi od 0 - 12 miesiąca i wyżej, jeśli jesteście zainteresowane mogę się podzielić Ach no i mam też film o karmieniu piersią, radzeniu sobie z problemami, instruktażem kąpieli, przewijania, ubierania, pielęgnowania pępuszka itp. tylko nie wiem na jaki serwer to wstawić żebyście mogły ściągnąć...
|
#2130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to dopiero cudne zdjecie ![]() ja mam 172 i jak pisalam suknie kupowalam na rozmiar przy wadze 49 i po to byly wtedy koronki by nie wygladac jak "glizda" a jednoczesnie uniknac szerokiej bezy ![]() ale jak przytylam to tez sie zmiescilam i koronki nic nie pogrubily.. specjalnie sukienka byla jeszcze zwężana ponizej bioder by uzyskac ksztalt bardziej rybki niż litery A... to w rybce wyglada sie bardziej kobieco kiedy nie ma się co na górze za bardzo pokazać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

), może zadzwoń (jeśli masz możliwość? Bo teoretycznie takie zapalenie też może być niebezpieczne. 
choć gdzie nie czytam czy od kogo nie słyszę to wszędzie jednak mówi się że to zupełnie normalne 
więc śmigaj do lekarza szybciutko.
Są różne wzory i kolory.
A jest gdzieś online jakiś katalog z tymi ciuszkami? Albo folder? Jaki rozmiar będziesz brać?