|
|
#1291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
jenta witaj
![]() principessina ja bym najpierw zapytała gina. W końcu do porodu masz jeszcze dużo czasu i jeśli będzie trzeba to zdążysz iść do okulisty. Mnie Czarodziej nakłania na muffiny, oszalał na ich punkcie. Jak tylko usłyszy gdzieś o babeczkach albo zobaczy jak dzisiaj na forum to cały się trzęsie Eweska jak Twoje ciacho? Narobiłaś mi ochoty ![]() Co do spodni ciążowych to też już kupiłam dwie pary Spokojnie chodzę jeszcze w swoich ale jakoś wzięło mnie na luźniejszy styl. A te mi się podobały i już czekają na swoją kolej.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-09-27 o 14:31 |
|
|
|
#1292 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny...a takie osobiste pyt mam
Kochacie sie w ciązy i przeżywacie orgzmy? Ja tak, bo doszłam do wniosku ze skoro lekarz nie zabronił, nie mówił że ciaza zagrozona albo cos, nawet wspomniała moja gin ze jezeli po stosunku pojawi sie lekkie plamienie to nie nalezy sie tym martwic bo szyjka jest bardziej ukrwiona-aczkolwiek ja nie mam plamien), to chyba nie ma powodu odstawiac seksu... A skurcze macicy jak jest wszystko ok chyba nie powinny zaszkodzic co? Jak to jest u Was?
|
|
|
|
#1293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Radzilabys mi zbadac sie wczesniej prywatnie, czy czekac spokojnie do 1.11? Mieszkam w okolicach Oslo, mam tu przychodnie i lekarze wydaja sie byc OK. Niedlugo przed ciaza poszlam po sykemelding z powodu przeziebienia, to doktor zlecil badanie krwi i na podstawie tego dal mi antybiotyk, co jak na norweskich lekarzy bylo ho ho Ale namiary na ginekologa mi sie przydadza, wiec bede wdzieczna ![]() Spice1985, ja to bym chciala, tylko wlasnie moj partner sie boi Wiec nie wiem jak to bedzie, moze celibat
Edytowane przez jenta Czas edycji: 2010-09-27 o 15:38 |
|
|
|
|
#1294 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki
![]() Dawno nic nie pisałam, zaglądam na forum a tu już tyle ciężarówek, które oczywiście serdecznie witam ![]() U mnie nuda okropna, jeszcze tydzien siedze w domku a potem na uczelnie. Jesli chodzi o dolegliwości , to doszły mi okropne bóle krzyża i czasami mnie tak mocno zakłuje na wysokości prawego jajnika jak gwałtownie wstane. Dziś zaczynamy 9 tydzień
|
#1295 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny całe popołudnie taka cisza??!
Myślałam, że o tej porze poczytam już dobre wieści z wizyt u gin a Wy tak milczycie... Ja zrobiłam młodemu muffinki, oczywiście kolacji nie zjadł bo babeczki były ważniejsze no i zasnął o 19- szok!
|
#1296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myśle, że jeżeli lekarz nie zabronił to można tylko oczywiście z wyczuciem.
Edytowane przez TheXanthippe Czas edycji: 2010-09-27 o 19:46 |
|
|
|
|
#1297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wlasnie bylam u lekarza, ale nic specjalnego mi nie powiedziala wydrukowala mi tylko kilka kartek 'planowanie ciazy', a ja ciazy nie planuje, bo juz w niej jestem a to 6 tydzien liczac od osataniej @ Wole polska sluzbe zdrowia!!! :P:P:P
|
|
#1298 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia wytrzymasz, wytrzymasz
Zobacz już prawie koniec miesiąca, szybko zleci. W pierwszej ciąży byłam u lekarza dopiero w 8 tygodniu, a pierwsze USG miałam w 12-13 to prenatalne. I szczerze Ci powiem jakoś mniej się denerwowałam, mniej wiedziałam, nie miałam mdłości, wszystko przychodziło mi tak lekko.Także spokojnie ciesz się ciążą a no i super wakacje Ci się szykują, odpoczniesz, odstresujesz się i będzie grało
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Spice ja nawet jeśli będę miała zielone światło na sex, to przez pryzmat pierwszej ciąży będę miała mega opory...
Okaże się w praniu
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
katarzynka00 Finanse raczej mniej mnie martwią bo duzo rzeczy już mamy, tych najdroższych typu łóżeczko, wózek itp, jeśli znó będzie dziewczynka to ciuszków pełno też jest, część wcae nie zniszczona, jesli chłopak to pare unisex też się znajdzie
.Słoiczki też kupowałam tylko do pewnego czasu, jak zaczęła normalnie jeść to gotowałam, teraz być może od razu zacznę gotować, zobaczymy. Soki mała pije rozwodnione więc starcza na dłużej ![]() Pieluchy - różnie z tym było, był okres że kupowałam gagi z tesco i spuper się sprawdzały ale latem już nie dały rady bo się odparzała, więc wróciliśmy do papmpersów. Ciuchy teraz aktualnie częściej kupuje Zosi niż sobie i sprawia mi to większą radość niż nowa bluzka dla mnie ![]() Bardziej zastanawiam się czy będę miała tyle siły żeby każdemu z osobna poświęcić tyle czasu ile będą potrzebować... teraz już mam wyrzuty sumienia, że jak wracam z pracy to jestem tak padnięta że włączam Zośce bajki żebym mogła chwilę odpocząć, a jestem przciwniczką tv ![]() Kwiatecek chciałam coś napisać żeby cię pocieszyć ale dziewczyny wszystko już napisały więc nie będę się powtarzać, najważniejsze że sie kochacie i to tylko od Was zależy czy będziecie razem szczęśliwi, nie patrzcie co inni mówią !!! trzymaj się cieplutko eweska to musi być cudowne uczucie mieć świadomość że się nosi dwójeczkę pod serduchem ![]() moria44 z tym jedzeniem to mam dokładnie tak jak ty, muszę jeść co max 3h, bo inaczej mi niedobrze, a najlepiej to ciągle bym coś gryzła ;P tylko wieczorem jest gorzej bo mam mdłości i mam na coś ochotę ale nie wiem na co i się męczę bo nie mogę patrzeć na jedzenie ale jestem głodna, albo robie sobie z czymś kanapkę i w połowie już nie mam na nią ochoty ![]() jenta Witaj principessina co do jaskry to gin i tak Cie wyśle do okulisty na bank, więc nie masz co czekać tylko iść od razu Paulizia wiem najgorsze jest czekanie Ja dziś kiepsko sie czuję, pół dnia bolała mnie głowa, brak motywacji do działania ( już chyba przejaw jesieni ) do tego a pogoda za oknem - u nas od wczoraj pada deszcz non stop ...Naszczęście już wykąpana i gotowa do spania ![]() Do tego nie mam kiedy isć na badania z krwi zawsze mi nie po drodze albo nie mam gotówki buziaczki dla wszystkich mamusiek
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-09-27 o 20:39 |
|
|
|
#1301 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale mi dziś gin wymęczyła Byłam na USG, widziałam i słyszałam serduszko ach...słodkie cudowne uczucie. Określiła ciążę na 7 tydzien 4 dzień, zarodek ma 12,9 mm Niestety, lub stety za tydzień w czwartek znów do niej muszę iść na USG (tym razem przez powłoki brzuszne), żeby upewniła się że jest jeden płód i rośnie tak jak powinien, bo coś jej się dzisiaj nie zgadzało. Modlę się,żeby się okazało w czwartek za 100 %,że jest jeden i jest wszystko OK.W ogóle miałam dzisiaj szalony i bardzo nerwowy dzień. Nie dosyć że wizyta u lekarza to jeszcze dowiedziałam się,że jutro mam obronę!! Achh..boję się strasznie! Trzymajcie kciuki.Do tego wszystkiego jutro mam zamiar powiedzieć rodzicom,że będą dziadkami i pewnie w tym tygodniu przeprowadzę się do mojego Tża. Co to będzie.... ![]() Miłego i spokojnego wieczorku Wam życzę |
|
|
|
|
#1302 |
|
Zadomowienie
|
Ja w przyszłą środę ide do gina
Napiszcie ile ważycie....
|
|
#1303 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.dużo ![]() witajcie tak wogóle dziewczyny. długo nie pisałam - jakos przez weekend unikam komputera, cały tydzień w pracy się w niego wpatruje. dzisiaj jestem na szkoleniu wyjazdowym, leże właśnie w łóżeczku, więc nadrabiam chyba z milion stron .ja czuje sie generalnie dobrze. jak nie miałam jakiś "typowych" objawów, tak nie mam - mam nadzieje, że to, że nie mdli mnie, nie wymiotuję itp nie oznacza nic złego, wiecm wiem - należy się z tego tylko cieszyć, ale same wiecie co piszą, jeśli objawy ustępują.... tfu tfyu tfu odpukać ... nie chce nawet myśleć. mam za to inny problem - coś mnie w nocy użarło i mam czerwoną krostkę + ogromną czerwoną plamę dookoła - dwie mam takie na jednej ręce. masakra jakaś. eneralnie bardziej się rozchodzi to uczulenie, niż schodzi, ale dopiero 2x piłam wapno. nie wiem czy mogę się czymś jeszcze smarować czy nie. mam nadzieje, że to przejdzie, bo zbyt sympatyczne to nie jest. nie dość, że ciągle na wszystko zwracam uwagę, co jest ze mną, to jeszcze jak coś nie tak, to samopoczucie już leci w dół. |
|||
|
|
|
#1304 |
|
Przyczajenie
|
Wszystkie internetowe metody przestały działać .... jestem tak wymęczona, ze nie mam siły zasnąć
Miałam mieć wizytę za 3 tygodnie. Dzisiaj dzwoniłam do swojego ginekologa - mam pokazać się w środę rano, jeśli do tego czasu nie poradzę sobie z mdłościami sama, położy mnie na oddział Spokojnej nocki i nie życzę mdłości ![]() P.S. Piszecie tak dużo , ze chyba będę musiała zaglądać tu częściej, żeby nie zgubić wątku ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- ja czuje sie generalnie dobrze. jak nie miałam jakiś "typowych" objawów, tak nie mam - mam nadzieje, że to, że nie mdli mnie, nie wymiotuję itp nie oznacza nic złego, wiecm wiem - należy się z tego tylko cieszyć, ale same wiecie co piszą, jeśli objawy ustępują.... tfu tfyu tfu odpukać ... nie chce nawet myśleć. Też zastanawiałam się nad tym zagadnieniem Stwierdziłam, ze to jakieś dziwne, żeby kolejny raz nie mieć żadnych objawów ciążowych - i tak oto były to słowa wypowiedziane w złą godzinę ![]() Brak objawów na pewno nie oznacza niczego złego - ja pierwszą ciąże przeszłam super , gdyby nie brzuch nie wiedziałabym , ze jestem w ciąży. Także kochana nie martw się i ciesz się każdą chwilą z malutką fasolką. Wszystkiego dobrego
|
|
|
|
#1305 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamuśki
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
catia
za rozmowę z rodzicami i za obronę daj znać jak poszło aliczka ja mam 64,5 kg 170cm niestety przytyłam i teraz już za późno, ale póki co mam wrażenie, że waga pójdzie lekko w dół doczytałam, że Ty 75kg ale przy jakim wzroście? to przecież ma ogromne znaczenie zaraz dzwonię do przychodni po wynik bety... dzisiaj czeka mnie rozmowa z dyrektorką boję się ![]() dziewczyny, dzwoniłam do labo. i kobitka podała wynik bety 2334 tyle, że ja nic z tego nie wiem wie któraś jak to się interpretuje?
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-09-28 o 08:38 |
|
|
|
#1307 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj jenta
I dzień dobry dziewczynki! Dziś znów pada i pada ale już mi ta pogoda taka niestraszna, bo wczoraj kupiłam sobie parasol i ciepły, długi płaszcz jesienny ![]() Acha i jeszcze wczoraj kupiłam sobie Sudocrem. Mam straszne pryszcze, tzn. całe czoło w małych kuleczkach i na brodzie też syfy. Wszystkie skuteczne preparaty na pryszcze zawierają albo kwasy albo retinol albo inne substancje przenikające do tkanek no i w ciąży nie są wskazane. Wyczytałam więc w internecie, że można stosować sudocrem punktowo ale ja mam syfa przy syfie więc robię sobie kurację na całość. Póki smaruję wieczorem połowę twarzy aby sprawdzić czy coś się zmieni
|
#1308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
( 3 tydzień 217-7138) (4 tydzień 158-31795) Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
ja ważyłam w dzień wizyty 57 kg, a mam 163cm...schudłam z powodu diety 4kg wychodzi na to że na początku ciąży. Dieta białkowa, mam nadzieję że nie zaszkodziłam tym dzidzi...no ale teraz nie wiem jak mam traktować te 4 kg, czy na dietę czy na ciążę.
CO do spodni ciążowych, ja już się za nimi rozglądam po lumpeksach, tam kupię za 20zł maks a póki co na jesień kupię sobie pas na allegro, taki na brzuszek i plecy. Męczy mnie jakieś choróbsko boli mnie gardło, trochę siorbię nosem a do tego pokaszluję sucho. Póki co nie będę nic brała ale nie wychodzę z domu i nie myłam głowy by z mokrą nie siedzieć.moria44 ale pamiętaj że sudokrem wysusza bardzo więc jak masz suchą skórę to ci będzie strasznie schodzić i się łuszczyć ja miałam problemy przed ciążą jeszcze z pryszczami na brodzie, jak się smarowałam to było ok ale za to skóra z brody mi strasznie schodziła :/
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2010-09-28 o 08:57 |
|
|
|
#1310 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Ja wprawdzie nie mam problemów z mdłościami, ale dopadły mnie bóle mięśni. I to czasem naprawdę mocne. Bolą mnie zwłaszcza plecy, czasem w nocy muszę zaciskać zęby, żeby przewrócić się w łóżku z jednego boku na drugi... Nie wiem czy to z powodu skrzywienia kręgosłupa, słabych mięśni... Czy po prostu to bóle na tle nerwowym... Macie może takie problemy? Ech, mam do siebie pretensje, że w ogóle nie dbałam o siebie w sensie fizycznym. Żadnych ćwiczeń, od wielkiego dzwonu basen, rower, więc kondycja, delikatnie mówiąc, średnia... Aż się boję pomyśleć co będzie, jak mi brzuch urośnie...
|
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
ja dzisiaj juz duuuzo lepiej! katar jeszcze jest i gardelko troche, ale nie ma goraczki wiec wracam do zycia posiedze jeszcze w domu coby byc pewna , ze sie nei zaprawie na nowo.Co do wagi ja 171 cm 54 kg, dzisiaj z rana 55 kg ja jestem chudzina, ale mam to jzu rodzinnie, mimo, ze jem jak wariatka, cycochy male, tylko zawsze wszystko w dupke wchodzi i wiem ze w ciazy teraz bede miala dupke wielka jak szafa![]() Nie nadazam za waszymi postami dziewczyny!¨ moria tez mnie obsypalo, ale nie kombinuje na raize poki siedze w domu, ale w przyszlym tyg jak bede szla do pracy to cos czuje, ze musze si eo to zatroszczyc bo nie moge wygladac jak zombie no ![]() oliiwka gratuluje bety ![]() mamamateusza ja tez mam dosc klopotliwe mdlosci, nie wymiotuja bardzo czesto, bo ja sie boje wymiotowac i zazwyczaj leze na plasko i probuje przeczekac, ale jestem przez to mega slaba i rece az mi sie trzesa, zwolnienie mam do przyszlej srody i nie wiem jak wroce do pracy, mam nadzieje, ze mi przejdzie.... moniqac brakiem objaw sie nie przejmuj, moja psiapsiola, ktora urodzila w zeszlym roku czula sie fantastycznie cala ciaze i ani nie wymiotowala ani kompletnie nic, smiala sie ze kazdemu zyczy takiej ciazy i urodzila zdrowego wielkiego chlopaka ![]() Co do seksu w ciazy nie jest zakazany. Mnie lekarz kazal sie wstrzymac do 12 tygodnia, bo stracilam poprzednia ciaze a w tej biore leki podtrzymujace i mialam male skurcze w zwiazku z czym powiedzial, ze przeciez te kilka tygodni wytrzymamy prawda. jenta ciaze pierwsza stracilam w 13 tyg bo przestala sie rozwijac kolo 8-9 tego, ale to niczyja wina, natomiast bylam w miedzycazsie na kilku wizytach u fastlege i oczywiscie nikt nie zauwazyl ze beta jest niska, i nosilam ploc tak dlugo ze mialam zakazenie itp. ale jak juz sie dostalam do szpitala to tu opieka jest bardzo mila, choc zabieg tez mialam powtarzany. ale ale, grunt to znaalezc dobrego fastlege, masz liste na stronie NAVU i mozesz sobie za darmo zmienic fastlege 2 razy w roku, warunek taki, ze lekarz musi miec wolne miejsca, to wlasnie mzoesz sprawdzic na tej liscie. Ja w tym roku zmienilam na Polke, przypadkowo zupelnie, ale to po pierwsz ekobieta i czuje sie bezpieczniej bedac w ciazy- Elzbieta Johannsen, przyjmuje w Oslo. Zeby isc do panstwowego ginekologa musisz miec skierowanie od fastlege, na pierwsza wizyte czeka sie dlugo, ale jesli cie bardzo cos niepokoi idz i powiedz fastlege, jak troche wyolbrzymisz to wysle ci skierowanie i ginekolog zrobi ci USg za darmo, bo kobiety w ciazy w panstwowej sluzbie zdrowia nie placa nic. Ale do ginekologa tu w ciazy chodzi si etylko wtedy jak z ciaza cos jest nie tak Prywatnie bylam w zeszlym roku to ok 1500 NOK, ale jak trzeba to trzeba.Jesli czujesz ze wszystko ok to nic sie nie martw i czekaj do listopada, ale +pierwsze USg bedzie dopiero w 18 tyg chyba jes¨li nie skonczyls 35 roku zycia.... Zycze zdrowka pozdrawiam was ciezarowki
|
|
|
|
#1312 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Odebrałam wyniki: TSH 1,04 ( idealne ciążowe ), Ft3 i Ft4 też w normie, glukoza i mocz ok, toxoplazmoza ujemna , niestety z morfologii wychodzi mi niezła anemia ( chyba bejbik tak bardzo ode mnie ciągnie ).Jadę dzisiaj do endo, więc pewnie zaleci mi jakieś witaminki z żelazem. Nie wiem tylko czy przy moim hashimoto mam zażywać witaminy z jodem czy bez ( w necie można przeczytać skrajne opinie ). Pozdrawiam i miłego dnia
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
I witam nowe Mamusie, którym serdecznie gratuluję fasolek |
|
|
|
#1314 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, przeziebienie lekkie mnie wzieło...Cos dziwnie w nosie czuje i kaszelek mam. Na razie nic nie biore tylko pije herbate z sokiem z cytryny i może czosnek sobie przełknę... Ech, do tych wszystkich dolegliwości jeszcze to. A Wy jak sobie radzicie?Przeszło Wam już to przeziebienie?
|
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
spice1985 mnie powoli juz przechodzi, ale to dluzszy proces, z tym ze mnie rozlozylo totalnie plus goraczka i wszeakie paskudztwa, bylo mleko z miodem i czosnkiem, herbatka z sokiem i cytrynka, plussyropek z cebuli. I lezec!!!!
|
|
|
|
#1316 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, moja gin. ostatnio wyjaśniła mi przyczynę przeziębień u kobiet w ciąży. Z punktu widzenia medycznego, ciążę można przyrównać do przeszczepu narządu. Organizm kobiety w ciąży, podobnie jak biorcy narządu, musi obniżyć swoją odporność, żeby nowy "twór" (czyli w naszym przypadku zarodek) miał szansę się przyjąć i co by silny organizm biorcy go nie zwalczył.
Pewnie dla wielu to oczywista oczywistość, ale mnie to porównanie zaskoczyło. A po zastanowieniu stwierdzam, że bardzo to do mnie przemawia.
|
|
|
|
#1317 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Od poczatku ciazy waze juz 5 kg wiecej, niz w sierpniu. W sierpniu wazylam 50 kg, a teraz 55 przy wzroscie 167 cm. Mam wielkiego stracha, ze okropnie przytyje i bede wielka i gruba po ciazy, oraz ze nie uda mi sie tego wszystkiego zrzucic ![]() Ah - w zwiazku z dokladniejszym badaniem prosze o zmiane daty w pierwszym poscie z 10.05. na 18.05. |
|||
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Mimbi, w pierwszej ciąży przyplątało mi się zakażenie dr. moczowych - brałam Furagin i Urosept (oczywiście nie na własną rękę, lekarz tak zalecił).
Aliczka - pytałaś o wzrost i wagę: 164cm/47kg ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ..... Dziewczyny, jestem kompletnie rozbita... W niedzielę zmarła moja ukochana Babcia . Nie wiem co robić, jestem w strasznym stresie, wczoraj wieczorem powróciły moje 'ataki', ale nie chcę znowu zwiększać dawki leku. Źle się czuję. Wszystko mnie boli. Wczoraj załatwiałam sprawy związane z pogrzebem - tak przemokłam, że można było ciuchy wykręcać, boję się, że do tego wszystkiego jeszcze się rozchoruję![]() W tym tyg. miałam iść do lekarza, ale nie dam rady. Mam nadzieję, że z dzidzią będzie wszystko ok. , w sobotę było - mąż mi usg robił - serduszko ładnie biło i dzidziuś duży (15mm) Nie wiem po co to piszę, chyba chciałam się wyżalić... |
|
|
|
#1319 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Kochane, ale mnie dzis o 3 rano zerwalo zapalenie pecherza, zasnelam dopiero nad ranem kolo 5. Ciagle che mi sie siku, nawet jak z toalety wroce to mam wrazenie ze pelny pecherz, zaczyna juz mnie bolec przy siku. A tak uwazalam by sie nie podziebic, a w piatek do pracy;( Pije wode z cytryna by to przeplukac, moze wie ktoras z Was jak to podleczyc domowym sposobem?
Mam jeszcze pytanie o duphaston, czy jak go bierzecie boli Was brzuch? Bo mnie nadal boli i mnie to zastanawia
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
mimbi nie ma rzeczy niemożliwych
ja zgubiłam pociążowe 27kg, więc jeśli ja dałam radę to inne dadzą andziot- no takie obawy to nie ukrywam że się przewijają. Planuję posłać córkę do przedszkola na przełomie 2,5/3 r.ż, tam będzie mieć dość zorganizowany dzień.Liczę też na mojego męża, że aktywnie z córką się pobawi po poworocie do domu. Nowy członek rodziny trafi do nas w gorącym okresie buntu dwulatka Dziś moja wizyta
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

wydrukowala mi tylko kilka kartek 'planowanie ciazy', a ja ciazy nie planuje, bo juz w niej jestem 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zawsze mi nie po drodze albo nie mam gotówki

za rozmowę z rodzicami i za obronę
( chyba bejbik tak bardzo ode mnie ciągnie
. Nie wiem co robić, jestem w strasznym stresie, wczoraj wieczorem powróciły moje 'ataki', ale nie chcę znowu zwiększać dawki leku. Źle się czuję. Wszystko mnie boli. Wczoraj załatwiałam sprawy związane z pogrzebem - tak przemokłam, że można było ciuchy wykręcać, boję się, że do tego wszystkiego jeszcze się rozchoruję