Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 170 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-27, 14:48   #5071
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dam radę
A jak będzie potrzeba zmielić to w blendera i zobaczę co to wyjdzie

o przepraszam... to "nowi" się tu już nie liczą?

Dzięki Ci babo

Ja pomaziałam się wczoraj balsamem z wyciągiem kofeinowym.. ok 21:00 - efekt... oczy jak ping pongi do 3 w nocy
Po pilingu z kawy nie spałam do 6 rano xD

No i zaczęłam dietę
Waga pokazała raz 90,7 a drugi 90,2 więc przyjmuję że 90,05kg
Wzrost 175
Cel maxymalny wg doktorka - 61,4kg do 29.04.2011
(Wpisałam doktorkowi, że chcę ważyć 40 kilo a on mi na to, że 61,4 i koniec, mniej się nie da bo jak wpisywałam że chcę ważyć 70 to mi podawał 68 więc chciałam zobaczyć ile najmniej mi zaproponuje)
Mnie powinno wystarczyć 70, 65kg - dla mnie by było super
Zobaczymy jak mi pójdzie.
Ah.. mam mieć 6 dni uderzeniówki i powinnam na niej zgubić 2,4kg.

Dziś pożarłam serek wiejski Piątnicy i tuńczyka w sosie własnym bez sosu
I chyba jakaś niedojedzona jestem.. posunę otręby, zapiję wodą i zobaczę czy starczy

pięknie startujemy i nie grzeszymy bo grzesznice niezdrowo kończą ... a na takie grzeszące to tylko czekamy hahaha baciory mają co robić ...
to trzymam za Ciebie mocno kciuki

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
zanim cokolwiek zjadłam, jeszcze dopadła mnie porcelanka po grzeszkach i z ciekawości jeszcze weszłam na wagę - 80,5 jeszcze tak szybkiego spadku (0,5kg) nie miałam ładny początek

oo to się perszing nazywa

laseczki wszystkim gratuluję spadków
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:56   #5072
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Wszyyyytskoooo jesssst doooo duuuuupyyyyy
Ten dzionek szybko minie, a jutro pogoda sie poprawi i spadek będzie! Ale rozumiem Cie w pełni, u mnie tez jakos niebardzo (choc i tak lepiej niz wczoraj i najwazniejsze - dukam).

Cytat:
zanim cokolwiek zjadłam, jeszcze dopadła mnie porcelanka po grzeszkach i z ciekawości jeszcze weszłam na wagę - 80,5 jeszcze tak szybkiego spadku (0,5kg) nie miałam ładny początek
Miałam podobny początek dnia, myslalam, ze nie wyjdę z domu a na 9 musiałam być na tańcu Ale udalo sie!

Z powodu powody upiekłam sobie ciasto na podwieczorek, dziele je na trzy, bo ma 3 lyzki skrobii (i jedną kakao) i od razu do zamrazarki, coby nie kusilo! Dukam grzecznie!

Dzieki, ze jestescie, jeszcze raz
Stary 2010-09-27, 15:00   #5073
Kasiulek1029
Raczkowanie

Cytat:
Ah.. można kurczaka pieczonego w piekarniku? Znaczy się cycki kurzęce
W folii z tymi przyprawami z torebki "Przepis na..." czy sól też mam wyeliminować?
Hej
Ja bym dokladnie sprawdzila sklad tego Przepisu na..., bo wydaje mi sie ze on ma jakies niedozwolone skladniki. Moze inne Dukanki cos powiedza wiecej w tym temacie
Kasiulek1029 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 15:04   #5074
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
Duk Duk
Od wczoraj waga spadła o 400g
Upiekłam wczoraj sernik, zrobiłam leczo tak na dzisiajraczej, bo od rana jadłam placki owsiane z utartą cukinią - nawet fajne wyszły, potem rybkę gotowana na obiad (rodzince w panierce). Po południu pojechalismy do lasu na spacer - zjadłam pół jabłka grzybów niestety nie było, ale zbieraliśmy liście i szyszki młodemu do szkoły. Lubię szum lasu.
brawa za spadek a widac ze sie zrelaksowalas wczoraj, juz ci lepiej ?

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Cześć Dukanki (-nie)!
Widzę, że ostatnio panuje tutaj tendencja zwątpenia w dietę i jej skuteczne działanie. Czy to jesienna aura tak na Was wpływa? Co chwilę czytam o grzeszkach albo o chęci porzucenia diety. Powiem Wam tylko, że cierpliwość naprawdę popłaca. Wiem, że po kilku miesiącach można czuć lekkie znużenie. Sama to przechodziłam, nawet kilka razy. Poradziłam sobie w ten sposób, że mam bazę podstawowych dań, które bardzo lubię i sądzę, że one mi się nigdy nie znudzą (np. omlet).
Poza tym mam to szczęście, że TŻ jest również dukający i serwuje mi takie pyszności, że mogłabym być na II fazie do końca życia.
I dzięki niemu również poznałam inne spsoby gotowania. Nie wpadłabym np. na pomysł, żeby kurczaka normalnie ugotować w wodzie, a później podzielić na kawałki i mocno podsmażyć na patelni (na granicy przypalenia). Kurczaczek jest wtedy chrupiący i przepyszny, a na Dukanie brakowało mi właśnie czegoś do pochrupania.
Ponadto nie muszę chyba pisać, jakiego kopa dają:
- spadające spodnie z tyłka (przymierzyłam ostatnio dżinsy, o których myślałam: a, pewnie jeszcze nie. A są za duże),
- przymierzanie w sklepie rozmiarów: S, 36,38.
- i oczywiście komplementy, wyrazy podziwu (czasem zawiści ),
- wsparcie najbliższych. Tata podobno się chwalił moim wynikiem rodzinie, jak byli ostatnio z wizytą. (Ja nie byłam, bo miałam inne plany). A był bardzo sceptyczny na początku mojej przygody z Dukanem. Cytuję: "Ty to wszystko zjesz?? Na pewno nie schudniesz, tyle jedząc"

Także, podsumowując moją długą i nudnawą wypowiedź, bierzcie się kochen (ni) w garść i dukajcie. Waga Wam to z pewnością wynagrodzi.
ano panuje, ale to chyba przez te jesien, ale bardzo dobrze ze zabralas glos, bo mi bardzo pomoglo to co napisalas, mam za soba 3 dni bez grzechu, oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Hejka

Ja dzis z nastawieniem bojowym - zero, no zero grzechow -ale juz jeden jest dopiero jem sniadanie -wazne jednak jest to .ze chyba w koncu odespalam moje znuzenie i inne cuda poprzeprowadzkowe
Gratuluje spadkow i zycze takowych wam i sobie.
Narka
no jestem z Ciebie dumna to teraz grzecznie do przodu

ide glebe zaliczyc, bo mi glowa peka... a pozniej szybki obiad

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 15:16   #5075
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Gratulacje, oby tak dalej.

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
ano panuje, ale to chyba przez te jesien, ale bardzo dobrze ze zabralas glos, bo mi bardzo pomoglo to co napisalas, mam za soba 3 dni bez grzechu, oby tak dalej
no jestem z Ciebie dumna to teraz grzecznie do przodu
Cieszę się, że mogłam choć w małym stopniu pomóc i trzymam kciuki za dalsze sukcesy
Stary 2010-09-27, 15:17   #5076
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

PRZEPRASZAM A KTO NOWY WATEK ZALOZY!!!!!!

ide spac, choc 30 min

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 15:21   #5077
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Dam radę
A jak będzie potrzeba zmielić to w blendera i zobaczę co to wyjdzie

Dzięki Ci babo

Ja pomaziałam się wczoraj balsamem z wyciągiem kofeinowym.. ok 21:00 - efekt... oczy jak ping pongi do 3 w nocy
Po pilingu z kawy nie spałam do 6 rano xD

No i zaczęłam dietę
Wzrost 175
(Wpisałam doktorkowi, że chcę ważyć 40 kilo a on mi na to, że 61,4 i koniec, mniej się nie da bo jak wpisywałam że chcę ważyć 70 to mi podawał 68 więc chciałam zobaczyć ile najmniej mi zaproponuje)

I chyba jakaś niedojedzona jestem.. posunę otręby, zapiję wodą i zobaczę czy starczy

W folii z tymi przyprawami z torebki "Przepis na..." czy sól też mam wyeliminować?
Trzymam kciuki za dietę

Cytat:
Wow, niezły spadek

Ja na razie się trzymam jako tako. Zjadłam jajko, kabanosy łososiowe, jogurt. Na obiad będzie łosoś z patelni, a potem pewnie jakiej jajca, wieśniak.
Żebym tylko wytrwała, bo na wadze taka masakra, że aż się wstydzę i nie powiem ile mi przybyło

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 15:22   #5078
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Popros swojego GP- juz nawet nie na pogotowie -aby Ci zmienil codeine na cus inszego -diclofenac albo ibuprofen ? ja to mialam taki zestw trzy rozne srodki wiec sobie sama codeine odstawilam
Problem jest taki, ze na Paracetamol i jego pochodne jestem uczulona, na ta Kodeine chyba tez bo palce i skora mnie tak swedza, ze szok. Ibuprofen zazwyczaj jest za slaby a Ketanolu tu nie uswiadczysz. Dlatego staram sie bole przecierpiec

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
kochana głowa do góry - wiesz że niepowodzenie w domu najczęściej wyładowywane jest na pracownikach ? miej to nosie i rób co do Ciebie należy bo jesteś w tym świetna i świetnie sobie z tym radzisz
Ja wiem, ze jestem super i w ogole ale dzis to jest poprostu masakra. Czepiaja sie mnie obie o byle co (moja menadzer bezposrednia i druga menadzer, ktora nie jest moim zwierzchnikiem ale zachowuje sie jakby byla). Teraz obie juz poszly do domu bo dzieci nie poszly do szkoly. Ale jak ja musze isc wczesniej bo lekarz albo szpital albo glowa mnie boli to wieeeelkie problemy. Zmajstruje sobie dzieciaka, pojde na macierzynski to jeszcze beda za mna plakac

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
ooooooo!!!!!!!! tak to ja tez bym chciala!!!!!!! gdzie trzeba isc, zeby tak bylo? kto mi powie?

Simply
Nie wiem gdzie, ale tez chce tam isc... Moze jakies Sauno-lozko co tluszczyk wytapia jak sie spi?

Cytat:

Ze Swiezynkami to jest tak, ze przychodza i odchodza.. Fakt, niektore zostaja na dluzej i juz Swiezynkami nie sa, tylko Sekciarami razem z nami, ale to sie okazuje po czasie dopiero

I jeszcze Tesciowa napisala mi smsa, ze moje twarogi sa przeterminowane Co ja bede jadla?
Stary 2010-09-27, 15:24   #5079
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
No i zaczęłam dietę
Wzrost 175

No pewnie, że można. Smacznego!

Idę d domu, dziewczyneczki. Przyjechało mi juz 200 kg wikliny, która będę musiała powyplatać... Oj...
Buźka
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 15:26   #5080
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
PRZEPRASZAM A KTO NOWY WATEK ZALOZY!!!!!!

ide spac, choc 30 min
ja

sio do 16tej części wątku

tutaj już koniec pisania
Stary 2010-09-27, 15:33   #5081
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulek1029 Pokaż wiadomość
Hej
Ja bym dokladnie sprawdzila sklad tego Przepisu na..., bo wydaje mi sie ze on ma jakies niedozwolone skladniki. Moze inne Dukanki cos powiedza wiecej w tym temacie
No niby ma i własnie nie wiem czy mogę użyć tych przypraw :/

WINIARY Pomysł na Soczystego kurczaka z papryką i ziołami.
skład: warzywa suszone (papryka czerwona mielona, pomidor w proszku, cebula), sól, skrobia kukurydziana, maltodekstryna, zioła (majeranek, kolendra, bazylia, tymianek), cukier, ekstrakt drożżowy suszony, hydrolizat białka pszennego, suszone koncentraty warzyw (burak czerwony, czosnek), przyprawy (pieprz czarny, imbir, papryka chili), tłuszcz roślinny utwardzony, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; barwnik ekstrakt z papryki. Produkt może zawierać śladowe ilości jaj, soi, mleka, selera i gorczycy.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 15:37   #5082
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
No niby ma i własnie nie wiem czy mogę użyć tych przypraw :/

WINIARY Pomysł na Soczystego kurczaka z papryką i ziołami.
skład: warzywa suszone (papryka czerwona mielona, pomidor w proszku, cebula), sól, skrobia kukurydziana, maltodekstryna, zioła (majeranek, kolendra, bazylia, tymianek), cukier, ekstrakt drożżowy suszony, hydrolizat białka pszennego, suszone koncentraty warzyw (burak czerwony, czosnek), przyprawy (pieprz czarny, imbir, papryka chili), tłuszcz roślinny utwardzony, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; barwnik ekstrakt z papryki. Produkt może zawierać śladowe ilości jaj, soi, mleka, selera i gorczycy.
cukru na pewno nie wolno, a te dwa pozostałe też mi się podejrzane wydają

ale tak tylko przypominam, że tu już nie piszemy

zapraszam do kolejnej części wątku

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=470878
Stary 2010-09-27, 17:21   #5083
Konczita
Zakorzenienie

to grzecznie dukne do 16 części
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 06:47   #5084
valencja
Raczkowanie

GG do valencja

Dziewczyny.
Bardzo dobry sposób na spalenie tkanki tłuszczowej, ujędrnienie i cellulit.
zaparzcie w szklance kawę tyle aby starczyło wam na wysmarowanie od kolan - uda- do pasa( kawę przesiać przez sitko zostawić tyko fusy), możecie wymieszać z 2 kroplami olejku cynamonu ale naturalnego ja kupuje w zielarskim. Wchodzę do wanny smaruje się i owijam folią. zostawiam na 20-30 min. (nie za dużo olejku, ja raz dałam kilka kropli więcej myślałam ze zwariuje -piekło) efekty są stosuje 2-3 razy w tyg.
Zimny prysznic.
Daje efekt
Nastawiłam się na rozpoczęcie diety dukana od tego poniedziałku ale zaskoczyły mnie "babskie dni" wiec przeniosłam na następny tydzień.

Będzie ciężko zwłaszcza bez słodyczy heehehe

Czytałam w internecie że faza pierwsza trwa od 8 - 10 dni w zależności ile chce się schudnąć i przez ten czas je się wyłącznie nabiał i chude mięso, ryby . Można używać przypraw. Co jadłyście na śniadania?
Podzielicie się jakimiś przepisami.
Trzymam kciuki

Edytowane przez valencja
Czas edycji: 2010-09-28 o 06:51
valencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 08:38   #5085
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez valencja Pokaż wiadomość
Dziewczyny.
zaparzcie w szklance kawę tyle aby starczyło wam na wysmarowanie od kolan - uda- do pasa( kawę przesiać przez sitko zostawić tyko fusy), możecie wymieszać z 2 kroplami olejku cynamonu ale naturalnego ja kupuje w zielarskim. Wchodzę do wanny smaruje się i owijam folią. zostawiam na 20-30 min. (nie za dużo olejku, ja raz dałam kilka kropli więcej myślałam ze zwariuje -piekło) efekty są stosuje 2-3 razy w tyg.
Zimny prysznic.
Daje efekt
Nastawiłam się na rozpoczęcie diety dukana od tego poniedziałku ale zaskoczyły mnie "babskie dni" wiec przeniosłam na następny tydzień.

Czytałam w internecie że faza pierwsza trwa od 8 - 10 dni w zależności ile chce się schudnąć i przez ten czas je się wyłącznie nabiał i chude mięso, ryby . Można używać przypraw. Co jadłyście na śniadania?
Trzymam kciuki
ksiazke przeczytaj lepiej, bo w necie nie zawsze informacje sa prawdziwe
U powinna trwac od 1 dnia nawet... nie musi byc 8-10... jesli nie masz duzo to 2-3 dni wystarza
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 09:00   #5086
karolinusienka
Zakorzenienie

duk duk
dzisiaj wchodze na wage a tam 1,1kg mniej niz wczoraj nie ma to jak motywacja z rana jeszcze 4 dni PP i pozniej system 1/1 i w styczniu bede wazyc moja wymarzona waga
dzisiaj na sniadanie grahamka z serkiem białym i pasztetem drobiowym
na obiad-w planach mielone
kolacja-moze omlet-jesli zmieszcze
milego dukania w ta brzydka pogode

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez valencja Pokaż wiadomość
Dziewczyny.
Zimny prysznic.
Daje efekt

Trzymam kciuki
tez stosuje od czasu do czasu ale peeling kawowy z oliwka hmmm nastepnym razem posmaruje sie i obwine folia
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 14:24   #5087
adrijah
Zakorzenienie

halo, dziewczynki, jest już prawie 10 stron nowej części, a Wy dalej tutaj piszecie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=470878&page=6

ten wątek będzie za chwilę zamknięty
Stary 2010-10-12, 20:12   #5088
Kasiek0307
Przyczajenie

Witajcie
Od wczoraj zaczęłam dietę Ducana i już poległam....nie wiem co robić ,mam 32 lata prawie 79 kg przy wzroście 160 cm i czuję się fatalnie.Patrząc na siebie codziennie rano w lustrze nie czuja nic innego oprócz obrzydzenia. Czasami mam ochotę wsiąść nóż i odciąć sobie to wszystko co przeszkadza.
Próbowałam wszystkich możliwych diet,kopenhaską i Herbalaife nic nie działa tzn kopenhaska tak ale już za piątym razem przestała. Mam 4 kartony wystrzałowych ubrań które zaniosłam do piwnicy i czekają aż znów wrócę do moich 63 kg,a to było przecież nie tak dawno 1,5 roku temu....czy to możliwe żeby aż tak można było przytyć(dodam że nie choruję i nie biorę hormonów)? Nie wiem co mogę jeść tzn czytałam ale mam tyle pytań....Nie wiem czy to co wczoraj jadłam to były dobre rzeczy czy wręcz przeciwnie. czy mogę liczyć na waszą pomoc bo sama sobie nie radzę?Dobre słowo ,kopniak w tyłek na przebudzenie,kilka przepisów .
Pozdrawiam. Kasiek0307
Kasiek0307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 02:26   #5089
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
ja

sio do 16tej części wątku

tutaj już koniec pisania
Oficjalnie zamykam

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości