|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
ja bym nie przesadzala z tym "traktowaniem nas podczas porodu"
bylam na porodowce i nikt na mnie sie nie darl, nie byl chamski itp. a to ze polozna nie bedzie nas glaskac i masowac podczas rodzenia to mozna sie spodziewac. Poza tym jak ma pierworodke, ktora wie o rodzeniu tyle co z ksiazki i probuje byc tam najmadrzejsza to mnie tez by chyba szlag trafil( oczywiscie mam na mysli takie wrzechwiedzace)
|
|
|
|
#3482 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
Oczywiście zgadzam się z nim na 100%
|
|
#3483 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
domena polaków każdy wie lepiej niż specjalista sama byłam pokrzywdzona przez służbę zdrowia i to w dużym stopniu ale i tak uważam że lekarz jednak ma większą wiedzę niż ja i jeśli my będziemy sympatycznie nastawione to personel również |
|
|
|
|
#3485 |
|
Zadomowienie
|
A tak na marginesie to właśnie zjadłam kisiel truskawkowy
|
#3486 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim!!!
Mam nadzieję, że dobrze się czujecie i Wasze dzieciaczki też!!! Ja niestety miałam dłuugą przerwę w korzystaniu z neta, no ale powróciłam. DO porodu tuż tuż, bo 2ego listopada no i będzie Alicja. Powoli może zacznę wbijać się w Wasze aktualne tematy i mam nadzieje, że chociaż trochę mnie pamiętacie ![]() No i oczywiście gratuluję Rozpakowanej!!!! ![]() Buziaki dla wszystkich!
|
#3487 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko mam nadzieję, że jak zaczne rodzić to będzie moja polska położna co wybraliśmy bo jak bedzie inna to juz w ogóle masakra...
Boje sie że w tym stresie porodowym nie zrozumiem ani jednego słowa co będą do mnie mówić... Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-09-27 o 16:34 |
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Heja. Pozniej Was nadrobie, ale napisze Wam co mnie dzis spotkalo.
Poszlam do gina i sie pyta standardowo jak sie cuzje to mowie ze ok, tylko zaparcia mam i nie moge dluzej chodzic bo twardnieje mi brzuch i zle sie czuje, kreci mi sie w glowie itp. Posluchal tylko tetna dziecka, ponaciskal mnie na brzuchu ak mocno ze teraz prawie chodzic nie moge (najbardziej mnie zabolalo jak na samym dole nacisnal). No i jak juz to zrobil, cos tam zanotowal i mowi ze dziekuje za wizyte, a ja sie pytam no a l4? a on do mnie zebym wracala do pracy skoro sie dobrze czuje i mi nogi nie puchna to moge stac 8h, tylko towaru mam nie przyjmowac, a za 6 tygodni porod!!!!!!!!!!! Poklocilam sie z nim, wyszlam trzasnelam drzwiami i zaraz ide prywatnie do innego po l4 By go ****a szlag trafil.
|
#3489 |
|
Zadomowienie
|
Anecka Twój lekarz to chodząca patologia!!! chyba chciał w łapę za to L4... dobrze że idziesz do innego... a już do szpitala zapomniał cię wysłać? jeszcze niedawno mowił o szpitalu-normalnie jestem w szoku!
Mam nadzieję że ten prywatny okaże się bardziej ludzki i przy okazji zrobi chociaż usg i pomierzy Ninę, bo przecież już na tym etapie to chyba trzeba częściej na wizyty przychodzić i monitorować ułożenie no i nie jesteś w grupie ryzyka wcześniejszego porodu, skoro sama jesteś wcześniakiem? wypytaj się dokładnie o wszystko
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakis nienormalny? po co teraz masz wracac? przeciez nawet pracodawca nie chcialby Cie znowu w pracy! Jestes duza, powolna, ciagle sikasz itp - no taka prawda ![]() co za gnoj. |
|
|
|
|
#3491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam 29 listopada i zaczęłam 32 tydzień to Ty musisz być w 33 No teraz sie wszystko zgadza
|
|
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Irsin, zależy jaki szpital. Tam gdzie ja chcę rodzić nie ma mowy o 10 porodach dziennie, bo cały oddział położniczo-noworodkowy jest na 10 kobiet
Położne są podobno świetne (bardzo wiele opinii kobiet na Rodzić po Ludzku to potwierdza), a lekarze rzadko uczestniczą w porodzie. Ja nie mówię, że jesteśmy mądrzejsze od położnych. Jak najbardziej uważam, że trzeba się nastawić na współpracę z położną i polegać na jej doświadczeniu. Ale nie dać ze sobą zrobić wszystkiego, prosić o wyjaśnienie medycznych decyzji (jeśli jest na to czas i warunki). Bo to często jest tak, że trzeba po prostu zadbać o siebie. Na SR tez mówili o tym. Poprosić o możliwość skorzystania z prysznica czy piłki, bo często można to zrobić, tylko położna nie wpada na taki pomysł Ja nie mówię o mądrzeniu się, awanturowaniu itp. Tylko o zdrowym, w granicach rozsądku zadbaniu o własny komfort i o pamiętaniu, że poród mimo wszystko to sprawa naturalna, z którą organizm potrafi sobie poradzić, zwłaszcza przy dobrym przygotowaniu, nastawieniu i pomocy dobrej położnej. To nie jest (zazwyczaj) sytuacja, w której trzeba nas ratować, a jedynie pomóc nam
|
#3493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Zresztą też uważam, że bardzo wiele zależy od naszego nastawienia
|
#3495 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasami można ponoć trafić na jakąś niemiłą położną. To tak samo jak z paniami w urzędzie ![]() ja na 19 list ![]() Cytat:
![]() to ja mam OM 12 lutego i jestem w 32 t i 3 d a jak tam rana kotekk ? dobrze się goi ? |
||
|
|
|
#3496 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wypadki niestety się zdarzają i będą zdarzać nic na to nie poradzimy, ale nie można się nastawiać na to, ze wszystko co najgorsze spotka akurat nas Trzeba mieć nadzieję, że my trafimy na same miłe położne, kompetentnych lekarze a nesze porody przebiegną szybko i bezproblemowo Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3497 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
) że JA byłam miła, sympatyczna, uśmiechałam się i kulturalna a jakaś pani i tak była dla mnie chamska i dlaczego ? Tylko dlatego że miali gorszy dzień w pracy? Lub że nie chciało jej się pracować?.....Cytat:
padłam ! co za kretynnnn Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-09-27 o 17:47 |
|||
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
a ja myślę, że możemy tu dyskutować o tym, co należy do personelu medycznego, lekarza a o co powinnyśmy same zabiegać w czasie porodu. A pewnie wszystko to diabli wezmą jak się poród zacznie
położna też człowiek, więc nie wymagam, by skupiała się na mnie tylko, ale też nie zakładam, że będzie niemiła. Ja po prostu wymagam profesjonalnego podejścia i tyle nie wiem prawdę mówiąc, czy lekarz jest przy porodzie, czy pojawia się, jak zaczynają się komplikacje, ale nie wydaję mi się, by był on niezbędny przy prawidłowo przebiegającym porodzie. Moja babcia mojego wujka urodziła w swoim mieszkaniu, sąsiadka odebrała poród, bo tak to szybko przebiegało, że nie było czasu pojechać do szpitala. I wujek jest cały i zdrowy![]() kootekk, nie powiem, zazdroszczę Ci trochę tego, że już po jesteś
|
#3499 |
|
Wtajemniczenie
|
zjadłam kinder bueno białeeeeee mniami
chce jeszcze
|
|
|
|
#3500 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tż będziesz miała przy sobie? w razie czego to na ci pomoże.Cytat:
ale cymbał.Ja też ale to termin z usg.Z OM to 23 listopad.Zgrzeszyłam wyszlam na dwór na 15 min. nie mogłam sie opanować tak pieknie jest i ciepło.Zaraz sie lepiej czuję. Wszamałam obiadek i odpoczywamy
|
||
|
|
|
#3501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi z usg wyszło teraz na 8 list. ale to jak wiadome zależy jakie jest dziecko i nie jest już wiarygodne w tych tyg ![]() jejuuuu gdzie Ty mieszkasz że u Ciebie pięknie i ciepło ? ![]() a ja sobie oglądam moje ulubione seriale bo już są nowe odcinki nowych sezonów w internecie Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-09-27 o 18:10 |
|
|
|
|
#3502 |
|
Zadomowienie
|
Martinixxx
Tż od początku ciąży mówił że nie chce byc przy porodzie i tego się trzyma do tej pory więc ja go nie będę naciskać... Może to i lepiej z jednej strony. A co do zrozumienia to licze na moją polską położną która bedzie mi mówiła co teraz mam robić itp... A jesli trafie że nie ma ona dyżuru w tym czasie no to trudno... Nic nie poradze... :/ Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-09-27 o 18:10 |
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
paulinka z ta moja rana to juz dziwna sprawa, w sumie ropiała mi na środku troche, teraz to miejsce sie zagoiło i zaczeło ropiec po prawej stronie
kurde co jest ![]() ale mysle ze to tez szybko wytępięjakby co ktoras miała kiedys takie problemy to najlepiej gazik zamoczyc w wodzie utlenionej i przyłozyc do ropiejacego miejsca na chwile i pozniej dlugo wietrzyc rane i kilka dni i miejsce zagojone, psikam tez octeniseptem |
|
|
|
#3504 |
|
Raczkowanie
|
Patrycja- nie martw sie, napewno zrozumiesz, a jak nie to Ci pokaza, co masz robic. A wiesz moze, od Twojej poloznej co zabrac ze soba do szpitala, pytalam juz tu kilka razy Weronisi, ale jakos tu malo zaglada, a ja moja polozna dopiero po porodzie spotkam. W SR troche glupio mi pytac, inne laski narazie nic nie mowia, a jak ja z takim pytaniem wyskocze, to moze na jakos zacofaca panienke z Polski wyjde. Niemki roznie to odbieraja.
Wlasnie zrobilam ciasto ze sliwkami i tak pachnie, ze chyba juz nie wytrzymam, bo tak mi slinka cieknie, mam nadzieje, ze nie wyjdzie zakalec ![]() Sysusia- dziekuje za jezyk niemowlat. Wczoraj jak sie do tego dorwalam, to od razu polowe przeczytalam. fajne, podoba mi sie. Leccceeeee do mojego placuszka... mniam.... mniammm |
|
|
|
#3505 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mieszkam w Norwegii i tu wbrew pozorom mamy ładną pogodą. Słońce zapowiadają na cały tydzień. W Polsce macie teraz naszą pogodę sprzed 3 dni ![]() Cytat:
ską polożną to nie bój żaby. będzie dobrze
|
||
|
|
|
#3506 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sie bardziej boję, że pochopnie mnie skierują na cc, bo podobno tak się zdarza w szpitalu, w którym chcę rodzić. Już sobie przygotowuję serię pytań typu: dlaczego i co jeśli się nie zgodzę??Cytat:
Na pewno każda z nas słyszała jakieś koszmarne historie z porodówek. Ja jednak zawsze puszczam je mimo uszu. Znakomita większość porodów przebiega bez problemów a nawet jeśli coś jest nie tak, to za zwyczaj są to przejściowe komplikacje, więc dziecko i mama szybciutko dochodzą do siebie. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
melabn nic nie goraczkuje, nie kazal lezec na brzuchu, w sumie minimalnie ropieje, to jest miejsce na 3mm, taka kropeczka malenka a reszta rany sie super goi
|
|
|
|
#3510 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie, zmierzła może byc położna, ale pacjentka również. Są różni ludzie. Znam przypadek, że laska obgadywała szpital totalnie, typ roszczeniowy niesamowicie. W hotelu 5gwiadkowym tez by narzekała. Jak się już nie miała do czego przyczepić, to jej kolor scian nie odpowiadał nawet.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

Oczywiście zgadzam się z nim na 100%

czasami można ponoć trafić na jakąś niemiłą położną. To tak samo jak z paniami w urzędzie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

chce jeszcze
wyszlam na dwór na 15 min. nie mogłam sie opanować tak pieknie jest i ciepło.Zaraz sie lepiej czuję. Wszamałam obiadek i odpoczywamy
kurde co jest