|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Zdecydowałam się na Humanę, bo to niby najwyższa półka, a przy kolkach Natki boję się, by nie było jeszcze gorzej. Roztrzepaniec, polecam kojący krem przeciw odparzeniom Nivea. Natce zaczęła się robić czerwona pupka i pojawiły się krostki i momentalnie zeszły. |
|
|
|
|
#842 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
echh ci faceci. Mój jak miał urlop to pomagał mi we wszystkim, teraz trochę mniej, ale nie mogę narzekać. Zajmie się małym jak trzeba, przewinie siku,bo do kupy to przeważnie mnie woła hehe. Zawsze go kąpał, teraz ja się nauczyłam kąpać małego więc jemu to odeszło.
A tydzień temu został z nim sam na 4 godziny bo ja wyszłam na imprezkę urodzinową do koleżanki i świetnie sobie poradził. |
|
|
|
#843 |
|
Rozeznanie
|
kinia Ty sie kochana nie martw, jak zostanie sam z malym to weznie na rece, ulula i przewinie na pewno jesli bedzie potrzeba, teraz po prostu wie ze Ty to zrobisz wiec sie nie wysila, jestem tego pewna, skoro zajmowal sie dzieckiem przez 2 tygodnie to na pewno potrafi
![]() a co do spania, to czytalam kiedys ze mezczyzni nie slysza placzu dziecka, ja sie budze nawet jak maly zaczyna sie krecic a z tym cycem tez to przerabialam, caly czas mi mowil zebym malemu cycka dala odwal sie jak szczur na otwarcie kanalu i idz w miasto, tylko nie dzwon za czesto, niech siedzi i mysli
|
|
#844 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-09-27 o 18:33 |
||
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
kinia - moj na rocznice dostal Telewizor wiec mu styknie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#846 |
|
Zadomowienie
|
misiulka hehe a mi TŻ zawsze mówi, że jemu to nie robi i on się nie brzydzi, może spokojnie przewijać małego, ale jak widać na gadaniu się kończy...
franiapirania ja nigdy nie dzwonię ani nie pisze jak wychodze To on zawsze dzwoni i pyta jak się bawię itp ;p jak idzie do pracy na nockę to też zazwyczaj dzwoni i pyta jak sobie radzę, jak mały. Jak jest na budowie to też czasem dzwoni, ale że teraz się wielce obraził bo mu powiedziałam że jestem wkurzona bo wpuszcza ludzi jak ja prawie nago latam no to ekhm... Mały będzie płakał to może zadzwoni i zapyta kiedy wracam ![]() Tak się zastanawiam czy może kupić mleko jak wyjdę na te 3,4 godz.. ale w sumie postaram się nakarmić przed wyjściem więc jak bedzie płakał to może go dopoić herbatką... ale nie chciałabym żeby na 1 moim wyjściu się skończyło.. więc może jednak warto kupić.. i dawać tylko modyfikowane jak będę chciała gdzieś wyjść na dłużej.. nie mam laktatora a ręcznie nie umiem ściągać pokarmu bo inaczej to bym swoje mleczko nalała do butelki. Ojj chyba za szybko zachwaliłam Natanka ;/ znowu ryk ;/ ja nie wiem co to dziecko ode mnie chce.. :P |
|
|
|
#847 |
|
Raczkowanie
|
co do oczka to mój gp (lekarz rodzinny) dał raz antybiotyk ale bylo gorzej za tydzień drugi na 4 dni bylo lepiej ale nie mała nie mogła brać go dłużej więc przerwa i dalej ropiało więc wymaz wymaz ok to powiedział że to pewnie zapchany kanalik więc mam rok
![]() natomiast czytalam w mamo to ja że wydzielina z oczka może się pojawiac do 6 m-ca życia i to jest normalne ![]() co do tatusiów to mój ostatnio stwierdził pewnego dnia że i tu cytuję: jutro masz wolne masz kasę a my sobie poradzimy tylko mleko zostaw to było w zeszły piątek i zakupy sie udały a córa zadowolona spała w jego ramionach jak ja wróciłam ale sobe kupiłam tylko bluzke i leginsy a małej wiele rzeczy a tatusiowi skarpetki
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#848 |
|
Zadomowienie
|
kinia656 Mnie by było szkodać dawać modyfikowane jeśli pije moje mleko wolałabym kupić laktator ( i tak też zrobiłam) tylko, że Niuniu się odwidziało i nie chce pić z butelki. A tak wogóle bałabym się, że jak zacznę dawać jej modyfikowane mleko to zaczną się problemu z kolka i kupką, więc jak narazie wolę nie ryzykować.
|
#849 |
|
Raczkowanie
|
kinia moj M. tez tak ma ,ze jak Maly sie obudzi i placze to sie nie obudzi.. ale jakby mnie mordowali to tez by sie pewnie nie obudzil.
Juz taki ma mocny sen, budzi sie tylko na jeden dzwiek.. budzik ustawiony w komorce,ale ten to chyba zmarlego by obudzil. A jak spalismy na poczatku we trojke to.. musialam pilnowac bo sciagal kocyk z Malego i siebie okrywal Poza tymi nocnymi wpadkami nie moge na niego narzekac. Ostatnio zostal z Malym to posprzatal w kuchni,umyl podlogi ,a maly siedzial w lezaczku godzine i sie przygladal. Wrocilam do domu ,a tu mieszkanie posprzatane ,a Maly spi w lozeczku (zasnal sam w lezaczku patrzac na tate). Musze czesciej wychodzic bo to bylo pierwsze wyjscie bez dziecka ![]() Przed chwila chce podglosic pilotem telewizor ,a.. wlaczam karuzele
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-09-27 o 18:50 |
|
|
|
#850 |
|
Zadomowienie
|
ah zapomniałam dopisać - dlatego ja nie pokazuję że też bym potrafiła wykąpać, bo już totalnie wszystko bedę przy małym robić
Chociaż i tak kąpiemy razem, on dół ja górę a potem TŻ przekręca małego, trzyma w górze a ja myję plecki. Chociaż jedna mała rzecz, której sama nie robię.. żabka hahaha dobre ! nie mogę z tym kocykiem ! haha :P Ale powiem szczerze, że małemu kupiliśmy kocyk "na oko" bo było zapakowane i tańsze ale się mega udał bo jest milutki w dotyku i cieplutki i czasem biorę kawałek kocyka i się okrywam z małym ;p misiulka hm chyba masz rację. A jak jednak mu zasmakuje modyfikowane i mojego już nie będzie chciał to by była porażka. Tyle kasy by poszło ;p A z tym laktatorem to nie wiem właśnie.. myślałam że nie będzie potrzebny dlatego nie kupiliśmy... a teraz też nie wiem czy się opłaca kupować.. bo tak czesto to ja jednak nie wychodzę, prawie w ogóle (chyba że z wózkiem).. a teraz koleżanki pójdą na studia więc i tak pewnie nie bedę wychodzić bez dziecka dłużej jak na 3 godz bo mi cyce rozwali (po tym czasie aż czuję jak mi mleko napływa) Nie wiem czy laktator nie byłby czasem zbędnym wydatkiem a pół roku na bank będę karmić chociaż mi się już nie chce a podobno po pół roku już się karmi z 2 razy na dzień tak? czy jak to jest? Bo jak rzadko się już karmi, prawie tyle co wcale (ale napisałam) to może wytrzymam bez laktatora..A jakby jednak udało mi się ręcznie mleczko wycisnąć do butelki to co potem z tym zrobić jeśli nie chcę odrazu podawać Natanowi? Do lodówki? (jesli tak to ile tak może stać w lodówce?) glooria zazdroszczę, też bym chciała żeby TŻ mi tak zrobił dzień wolnego ale to raczej niemożliwe, trzeba pracować żeby mieć kasę tym bardziej że ja nic swojego nie mam ;/ a nasza sytuacja jest troszkę skomplikowana i każdy grosz się liczy..(no może bez przesady ale szału robić nie możemy)
Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2010-09-27 o 19:02 |
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
kinia - to prawda ze na mleko idzie duzo kasy, ale jak sie nie wyjscia to kasa sie znajdzie, zawsze liczy sie kazdy grosz...no jak u kazdego ciezko jest, ale trzeba dac rade, najgorsze ze wszystko idzie w gore a nasze pensje stoja...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#852 |
|
Rozeznanie
|
kinia ja jak miałam swój wypad i M został z małym to dał mu mleko modyfikowane. Mam laktator, ale nie ściągałam. Bo i tak musimy dokarmiać mm bo mały się niekiedy nie najada cycami
|
|
|
|
#853 |
|
Zadomowienie
|
kinia nie wiem jak to jest z późniejszym karmieniem mam dwi znajome jedna ma synka 10 miesięcy i karmi go cycem tylko w nocy, druga ma 7 miesięcznego i daje mu tylko mleko z cyca no i oczywiście jakieś kaszki itp. Jak tak dalej pójdzie to moja Lili wogóle nie bedzie piła z butelki. chociaz chciałabym ją nauczyć a teraz pogoda do du....py więc bede troszkę mleka odciągała i pomału dawała z butli może wkońcu zaskoczy, chociaż cycek z butli to nie to samo co maminy, męciutki, malutki
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-09-27 o 19:18 |
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu taki cicho? Chyba pora kąpieli
Moja żabulka już sobie słodko śpi.
|
|
|
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
lilka a jak poznać że się nie najada cycem? ;p
Wiecie co? dostałam termos taki co w środku ma styropian ale mam wrażenie że on w ogóle "nie działa" .. Aaa znowu..nakarmiłam, przysnął, położyłam obok a on w ryk :O Nie najadł się czy jak ;/ a przy cycu już i tak prawie spał.. ehh |
|
|
|
#856 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
A u nas trochę nowości: w sobotę Lenka odkryła,że potrafi siadać!
Nie jestem zwolenniczką sadzania dzieci zanim same zaczną i nigdy jej nie sadzałam,a tu nagle rano Lenka łebek w górę,reszta ciałka za nim i ciągnie się w górę.Kilka prób i siadła sobie sama z własnej woli,bez ciągnięcia za rączki itp. Oczywiście podpierałam jej od wypadku plecki. Tak jej się spodobało,że teraz ciężko ją namówić do leżenia,bo ciągle stara się siadać.Chyba niedługo będzie trzeba obniżyć poziom w łóżeczku i przerzucić się na spacerówkę... ![]() Cytat:
U nas też był problem z nadążaniem,ale większy,bo zanim zdążyłam nabrać kolejną łyżeczkę to już się tak niecierpliwiła,że był płacz.Musiałabym ją karmić jak jest totalnie najedzona Na razie się poddałam do środy i zobaczymy co lekarz powie.Cytat:
Ale do prasowania swoich rzeczy się tak nie palę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
Na te styropianowe patrzyłam w sklepie,ale jak poczułam jak toto śmierdzi to powiedziałam,że nic z tego. |
||||
|
|
|
#857 |
|
Rozeznanie
|
kinia ja poznaję po tym jak mi z dwóch cyców zje wszystko ( naciskam brodawki i nic nie leci) i chce jeszcze hehe A niekiedy wieczorami po prostu mam mało pokarmu i musimy mu dać mm. Za to w nocy mnie zalewa.
Też mam taki ze styropianu i jak się naleje gorącej wody to ze 3 godziny mi trzyma. Ale farminka co do zapachu ma rację, śmierdział na początku, że musiałam wietrzyć Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-09-27 o 19:52 |
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() silna dziewczynka
|
|
#859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), bo naprawdę dziecku może się nagle zachcieć jeść przed czasem. Mój je modyfikowane i już się zdarzało, że niby powinien wytrzymać ileśtam a tru zonk, ryk, i okazywało się, że jeść.Myślę, że jak dasz kilka razy mody to nie zgrozi to piersi. A niedzwonienie z wyjścia popieram, ja nigdy nie dzwonię (no ze 3 razy byłam bez małego na dłużej gdzieś na razie) i ani ja nie dzwoniłam ani do mnie nie dzwonili, i wcale nie umierałam ze strachu, jak to matka wyrodna .
Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-09-27 o 19:57 |
|
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
farminka -
dla lenki zuch dziewczynka moja to czasem na pol siedzonco lezy na moich nozkach, bo lezenie juz jej nie iteresuje bo za malo widzi....wszystko ja interesuje![]() anuszka - moja juz zasypia...
|
|
|
#861 |
|
Rozeznanie
|
farminka ja to tez przerabialam dlatego karmie go 20 minut przed tym jak ma jesc i je spokojniej jesli tak to mozna nazwac, a jak mu dawalam w porze karmienia to sie niecierpliwil, pozniej plakal i konczylo sie na kilku lyzeczkach.
|
|
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
itakasia ale masz cudne, wprost przesliczne coreczki
farminka dla Lenki! Szybko siada!anuszka a moze rzeczywiscie z tym nocnym karmieniem jest dobry pomysl. Przemysl to roztrzepaniec wreszcie jestes ![]() Milena ma wlasnie druga drzemke, ktora trwa juz 45 min. Jak na nia to extra wyczyn Pokaze Wam, jak sie przekreca z brzuszka na plecki. Zaczela to robic przed ukonczeniem 3 mcy, a dopiero niedawno udalo mi sie to uchwycic na kamerze ![]() http://www.youtube.com/watch?v=vvi24XG7pVQ |
|
|
|
#863 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Świetnie sobie radzi.a tu moja Królewna
|
|
#864 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj nie dość,że był marud straszny to jeszcze zachowywała się jakby nie jadła od tygodnia.Może to jakiś skok? Powinien być jakiś w tych okolicach?Cytat:
|
||
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia na pewno się nie poddam, będę dawać cycuszka Igusi.
alguien sama nie wiem... Nie chcę ingerować w jej rytm, bo potem może się rozreguluje i wcale nie będzie mi spała... W ogóle to czytałam sobie V część naszego wątku na poczekalni... ehhh wspomnienia... aż łza się w oku kręci ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- dzidzia Igula jeszcze tak ładnie nie trzyma główki
|
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka, Aliska podnosiła główkę już w dobę po urodzeniu. Byłam tym przerażona, ale pediatra powiedział, że mam się cieszyć, bo szybko stanie na nóżki i będzie miała mocny kręgosłup. Ale zauważ, że to jest po skosie. Ja leżę oparta i ona na mnie. Na płaskim tylko przekręca z boczku na boczek, a podnosi na 10cm i na kilka sekund tylko
|
#867 |
|
Raczkowanie
|
dla Lenki ,ale super! anuszka a Iga zasypia moze ze smokiem? U nas ladnie wychodzi wymiana cycek za smoka. Nawet nie musi sie budzic Kiedy bedziesz wazyla Mala ponownie?dzidzia slicznie trzyma glowke! Silna dziewczynka! Alguien ale Milence to ladnie wychodzi tak lekko i bez trudu
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
Anastazja tez trzyma mozno i wysoko glowke, nawet jak ja trzymam w pionie to sie nie kiwa
a co do przewrotow z brzuszka to juz tak mocno sie przechyla ale sie jeszcze nie przewraca![]() Milenka jest szczupla a Nastce ciezko jest sie przekrecic, grubasek moj ![]() Ale jestem zla na TZ, az pojede spac do drugiego pokoju do jutra
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-27 o 21:38 |
|
|
|
#869 |
|
Raczkowanie
|
Jak mam czas to tutaj tak cicho. Jestem dumna bo Szymus zasnal na lewym boczku taka mala rzecz ,a cieszy, staramy sie walczyc z lekka asymetria i ciagle probuje go zainteresowac lewa strona ,klade zabawki,zabawiam z tej strony ,a teraz sam przekrecil sie na lewy boczek i zasnal. W sumie przed sama kapiela ,ale to mu wybacze
Kapiel bedzie dzis pozniej.
|
|
#870 |
|
Raczkowanie
|
a ja już trzeci raz usypiam małą a to wszystko przez katar i facetów tylko powystrzelać normalnie kutwa duże dzieci sąiad kupił sobie głada i jeździ kurna nim pod oknami wieczorami i w nocy i mi dziecko budzi
i nie tylko mi bo u sąsiadow pod nami też slyszę że dzieciaczek nie może zasnąć ![]() no wreszcie śpi po 40 mniutach walki a już o 19.30 spała tak mi jej żal jak nie może zasnąć bo coś jej przeszkadz zresztą ja sama bym nie zasnęła ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- gratulacje za udaną walke o lewą stronę dla ciebie żabka19 i Szymcia---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- znów oglądałam reklamę Ramy nie moge z tego tekstu: jak ja urosne to mój kot też urośnie i bedzie TYGRYSEM tylko boki zrywć![]() Juz nie moge sie doczekać kiedy moja córcia bedzie sypala swoimi tekstami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

dla lenki zuch dziewczynka
.
tylko boki zrywć