3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-28, 07:39   #3541
rptrbj1978
Rozeznanie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

a jak kupiłam pare
rzeczy dla dzidziusia (wysłałam mame) w lidlu www.lidl.pl
ja zaczynam 33 t. termin mam na 22 listopad.

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-09-28 o 08:29
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 08:45   #3542
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Anecka pozwoliłam sobie ciebie zaprosić na farmeramie

Robiłam dziś kebaby, ale się objadłam!!! Pękam!
Przyjelam zaproszenie,

a teraz przyznac sie kto sie jeszcze do mnie zglosil oprocz sanderitki i anankee

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Anecka - mam porównanie z pierwszą ciążą i stwierdzam że
noszenie bliźniąt dużo się nie różni - jesli chodzi o odczucia - od noszenia
jednego bąbla. Tylko jak zaczną się boksować to czuć z 2 stron brzucha na raz.
W rodzinie mamy bliźniaki . Moja ciocia ma parkę. Moja babcia była
z bliźniąt tak samo babcia mojego męża. Ale u mnie to przez stymulacje
jajników Clostilbegytem. Urosły 2 pęcherzyki i jednocześnie pękły.
Więc moje małe nie będą jednakowe. Na szczęście . Bo bym je myliła
Jutro wkleję wam fotkę mojego brzuchaska. Dzisiaj widziałam się z jedną
położną z naszego szpitala i stwierdziła że mój brzuch jest malutki jak na ten
czas i dodatkowo bliźniaki. Ona widzi ich codziennie pełno i ma porównanie.
I się zdziwiła że tylko tyle przytyłam. Gdyż niektóre kobiety przesadzają i za
bardzo sobie folgują w ciąży. A potem jest płacz że tyle trzeba zgubić.
Ja najbardziej się cieszę że nie mam rozstępów na brzuchu . Tylko na piersiach parę.

W tamtym tygodniu założyłam kilka słoików z marchewką dla małych .
Jak juz będą mogły ją jeść a jeszcze w ogródku nie będzie świeżej . Babcia
obrała całą miskę takich malutkich . Mam też kilka słoików z musem
jabłkowym .
Synowi nie smakowały te ze słoiczków i musiałam mu sama gotować i przecierać.
Hehe wlasnie czesto sie zastanawialam jak to jest z myleniem blizniat bo jak sa jeszcze jednakowo ubrane . heh
Czyli nie ma jakichs super innych odczuc.. no i dobrze, ze chyba brzuch Ci nie wystrzelil mega jak na dwojke

Kurcze a mnie dalej na dole boli po tym ucisku ale jak troszke pochodze to przechodzi. Eh

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 08:56   #3543
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Czyli do fotelika dzidzie w kombinezonie wsadzacie na wyjście ze szpitala?? musze tą cieplą czapeczkę zakupic z tym na uszka i wiązana.

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
andziat chodzi o to ze w spzitalu nie pozwalkaja obcinac paznokci. A w domu to moge nawet codziennie obcinac No i lapki musza miec dostep do powietrza i termoregulacji. Ale kazdy zorbi jak bedzie uwazal Slyszalam od kolezanki ostatnio, ze jej kolezanka do 6miesiaca niedrapki zakladala
niedrapki są z bawełny więc powietrze przepuszczają a poza tym tak jak pelnia1980 napisała przeważnie zakłada się je jak dziecko jest same. Moja koleżanka też zakładała do 5, 6 miesiąca ale masz rację każda zrobi tak jak będzie uważała, wszystko wyjdzie "w praniu"

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
hej
U NAS W SZPITALU PO MOJEJ uwadze ze Antos ma dluuugie paznokcie spytala polozna czy mam nozyczki - mialam ze soba przetarla spirytusem i sptala czy sama chce czy ona ma to zrobic - rzecz jasna ze ona i uczynila to w mgnieniu oka tak delikatnie ze bylam w sozku
po powrocie do domku do roku czau tż obcinal pazurki malemu... ja teraz to robie jak spi

a niedrapki... mysle ze to zalezy od dziecka - moj bardzo lubial przy oczach i uszkach si ezadrapywac a to bardzo delikatne okolice... wiec uzywlaam do ok 4-5 mies. jak byl noworodkiem dawalam rekaiczki a potem WYPATRZYLAM NA ALLEGRO pajace i koszulki oraz bodziaki z niedrapkami co bylo rewelacyjne!!! nie zdejmowal etc...
nie mial zalozonych non stop jak mu czytalam karmilam bylam przy nim czy ktos inny sciagalismy mu - zakladalam jak zostawal sam
no i e kaftaniki z wywyijanymi niedrapkami swietnie sie spisaly w zimie!!! raczki zawsze mialy zabezpieczenie dodatkowe przed mrozem
o to właśnie mi chodziło
ja mam takie bodziaki z niedrapkami razem
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 08:56   #3544
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

Hehe wlasnie czesto sie zastanawialam jak to jest z myleniem blizniat bo jak sa jeszcze jednakowo ubrane . heh
ja jestem bliźniakiem, mama nas nigdy nie pomyliła, ojciec tak - ale on był średnio nami ogólnie zainteresowany. W szkole mylili się notorycznie teraz wyglądamy juz inaczej, mieszkamy w innych miastach, więc razej nam się nie zdarzaja takie sytuacje. Ogólnie po podstawówce każda poszła w inną stronę, bo miałysmy dość traktowania nas jak jedno. Największym błędem jest ubieranie tak samo- każde dziecko jest indywidualnością, a u bliźniąt często się o tym zapomina

Anecka, ile waży Twoja mała? miałas USG?

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-09-28 o 08:57
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 09:12   #3545
mallinka
Zadomowienie

Hej Dziewczynki

ja dziś tylko na chwilę-zaraz wyjeżdżam do warszawy. Bardzo proszę o kciuki za egzamin-mam o 19...

A prawie całą noc nie spałam - wrociło do mnie przeziębienie i znowu gardło mi wysiada nie wiem jak ja zniose te dzisiejsze podróże...
Odezwę sie jutro, miłego dnia!

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 09:14   #3546
Anecka
Zakorzenienie

Marta, moja mama miala takie znajome, w wieku okolo 55 lat i ciagle mieszkaja razem (nie wyszly za maz), w dodatku tak samo sie ubieraja i generalnie staraja sie chyba ciagle tak samo wygladac. Oczywiscie z uplywem czasu widac jednak jakies tam roznice, ale to porazajace ze jeszcze w tym wieku sie tak samo ubieraja i w ogole
Pamietam jak nie wiedzialam, ze to blizniaczki i kiedys je spotkalysmy z mama w miescie, to myslalam ze m isie dwoi w oczach

Mialam USG, ale tylko mialam pomiary czesci cialam bez wazenia. Na cale szczescie wszystko OK

Wlasnie sie mała obudzila.

PEŁNIA, mozesz zapytac swojej siostry ciotecznejczy cwiczenia z SR jakos pomogly jej przy porodzie? Tzn no nie ma porownania jakby bylo bez ćwiczen, ale moze jakos jej pomoglo oddychanie, rozciaganie na cwiczeniach???

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-28 o 09:17
Stary 2010-09-28, 09:16   #3547
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki

ja dziś tylko na chwilę-zaraz wyjeżdżam do warszawy. Bardzo proszę o kciuki za egzamin-mam o 19...

A prawie całą noc nie spałam - wrociło do mnie przeziębienie i znowu gardło mi wysiada nie wiem jak ja zniose te dzisiejsze podróże...

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:

Mialam USG, ale tylko mialam pomiary czesci cialam bez wazenia. Na cale szczescie wszystko OK
z wymiarów dziecka można obliczyć wagę, dawaj wymiary, policzymy

http://mediweb.pl/interactive/calc24.php
tu masz kalkulator

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-09-28 o 09:18
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 09:26   #3548
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki

Cytat:
Marta, moja mama miala takie znajome, w wieku okolo 55 lat i ciagle mieszkaja razem (nie wyszly za maz), w dodatku tak samo sie ubieraja i generalnie staraja sie chyba ciagle tak samo wygladac. Oczywiscie z uplywem czasu widac jednak jakies tam roznice, ale to porazajace ze jeszcze w tym wieku sie tak samo ubieraja i w ogole
Pamietam jak nie wiedzialam, ze to blizniaczki i kiedys je spotkalysmy z mama w miescie, to myslalam ze m isie dwoi w oczach

Wlasnie sie mała obudzila.
Oni wagę ustalają właśnie według pomiarów - nie da się zważyć malucha

Co do bliźniaczek to ja też nam 2 takie - mają ok 30-35 lat, żadna nie ma chłopaka ani męża, zawsze chodzą razem, ubierają się tak samo, nawet rowery mają identyczne według mnie wyglądają jakby z wariatkowa uciekły

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
tu mi wyszło 1547g a gin mi wyliczył 1400g
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 09:36   #3549
Anecka
Zakorzenienie

Wyszlo mnie 1496 gram (33 tc)

W 26 tc wyszlo 801 gram

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-28, 09:37   #3550
malgosiak25
Raczkowanie

Dzień dobry

ja już po sniadanku ale dalej w łóżku u nas strasznie wieje :/

dziś kończymy 32 tc

mi w 31 tc jak byłam u gina wychociło 1800 +/- 150

a z tego kalkulatora wyszło 1968.88 gram

czyli można powiedzieć , że prawie dobrze :P

Edytowane przez malgosiak25
Czas edycji: 2010-09-28 o 09:42
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 09:38   #3551
Anecka
Zakorzenienie

AAAAAAAAle mi sie chce soku jablkowego z biedronki, ale dzis nie chce mi sie wychodzic

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-28, 09:46   #3552
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Wyszlo mnie 1496 gram (33 tc)

W 26 tc wyszlo 801 gram
to mnie gin straszy, że moja mała ciut za mała a twoja jeszcze mniejsza - ja podawałam wymiary z 30 tc
Teraz mam usg w poniedziałek - równo 33tc zobaczymy co mu tam wyjdzie
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:05   #3553
EdziaO
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki!

Ja znów niewyspana. matkoooooo ja już nie wiem jak leżeć. Do tego obudził mnie skurcz i ból w dole taki, że jak poszłam do łazienki to nie mogłam zrobić siku tylko musiałam czekać aż ten ból przejdzie. Pierwszy raz. W nocy budza mnie twardnienia brzucha. Już nie wiem jak leżeć. Młody nie lubi na boku bo zaraz kopie jak szalony, a na plecach mam te twardnienia. Ja chyba oszaleję

Jeśli chodzi o dyskusję o porodach i szpitalach to owszem zgadzam się, że trzeba być miłym i nie traktować pielęgniarek jak służby. Ale...uważam też że z racji wykonywanego zawodu powinny wykazywać odrobinę życzliwości i empatii. To co że to dla nich rutyna?A kogo obchodzi, że pracownik banku obsłużył dziś 150 klientów?dla każdego ma być miły i uśmiechnięty. Nie wymaga, że by się rozpływały w uśmiechach, ale jednak okazały jakieś wsparcie. Taki zawód. Lekarz jest faktycznie zbędny przy prawidłowym porodzie, ale gdyby zajrzał ze dwa razy czy wszystko ok to by mu nie ubyło.
zdarza się, że położna jest wredna, że warknie, krzyknie, głupio coś skomentuje i absolutnie powinno sie coś z tym zrobić. Zgadzam się że one maja nam pomóc urodzić a nie głaskać po głowie, ale prawda jest taka, że one sa dla nas, a nie na odwrót, to jest ich praca i powinny wykonywać ją z zaangażowaniem. A nie jest tak zawsze, a nawet zbyt często. Mnie akurat spotkało sporo złego ze strony służmy zdrowia, więc mamy oczy szeroko otwarte na ka zdym kroku. I nie będę się starała rodzić tak żeby broń boże nikomu nie sprawić problemu. Coś mi się też należy bo składam się na ich pensje. Więc niech wyłączą TV, zrezygnują z kawki i pójdą w obroty.Zdarzają się super babki, np te ze szpitala Kretencji, ale są takie, że zmieszają kobietę z błotem. Np. moja koleżanka nie ,mogła wstać po cc i usłyszała, że co z niej za matka będzie. A ona się bała, miała załamanie. Poszła za tym słuszna skarga. Nie raz też słyszy sie o przenoszeniu, niestety znam takie coś z najbliższego otoczenia.
Reasumując nie mozna się nastawiac na nie i trzeba traktowac ludzi z szacunkiem. Ale to musi działać w dwie strony. A jeśli tak nie jest to uważam, że trzeba wyciągnąć konsekwencje i głośno walczyć o swoje.

Do tego nie rozumiem zwyczaju dawania w łapę?A kto Wam daje w łapę, żebyście lepiej pracowały przepraszam?Bo mnie nikt!!!I rozumiem ciasto, kawa w podziękowaniu za życzliwość i pomoc w tak trudnym momencie. Ale kasa do koperty mówi sama za siebie o naszych szpitalach.

Samego porodu narazie się nie boję, ale tylko dlatego, że o nim jeszcze nie myślęwydaje mi się abstrakcyjny i daleki. Od mojej połoznej oczekuję jasnych wskazówek co mam robić, ochrony mojego krocza, czujności i dobrego słowa w kryzysowym momencie. A jak będzie nie wiem.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:05   #3554
Anecka
Zakorzenienie

Mnie powiedziano ze waga ok a wiadomo ze to nie taka dokladna

Znalazlam takie cos moze sie Wam przyda

http://www.bebilon.com.pl/Drukuj/Co-...ac-do-szpitala

A w ogole:
Cytat:
W normalnie przebiegających ciążach od 28 do 36 tygodnia wizyty lekarskie odbywają się co dwa tygodnie, zaś po 36 tygodniu aż do porodu, co tydzień. Podczas tych wizyt lekarz lub położna badają rozmiar i wysokość macicy, sprawdzając, czy dziecko prawidłowo się rozwija.
Moja jest normalnie przebiegajaca a wizyty mam co 30 dni no i ani razu nie mialam badanego rozmiaru i wysokosci macicy nawet wczoraj prywatnie

Hmm nawet badania moczu nie musze robic, ale chhyba sobie zrobie to i mofrologie w przyszlym tygodniu dla wlasnej wiedzy

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-28, 10:09   #3555
kliwia
Zakorzenienie

anecka to nie siadalas na samolot i Ci lekarz nie wkladal jednej lapki do pochwy a drugiej na brzuchu? to jest wlasnie badanie wysokosci macicy. W ksiazkach tez pisza o mierzeniu centymetrem od spojenia lonowego do dna macicy. ale tego to nie widzialam
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:12   #3556
EdziaO
Zakorzenienie

mi na początku 27tc wyszło z USG 976g metodą Hadlocka,a z tej stronki 1008,7 g

Stary 2010-09-28, 10:13   #3557
sanderinka
Zakorzenienie

hej zaraz sprawdze i ja tą wagę a z USG w 26 tc miała 710g to juz wogole chyba mało ??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:16   #3558
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie powiedziano ze waga ok a wiadomo ze to nie taka dokladna

Znalazlam takie cos moze sie Wam przyda

http://www.bebilon.com.pl/Drukuj/Co-...ac-do-szpitala

A w ogole:

Moja jest normalnie przebiegajaca a wizyty mam co 30 dni no i ani razu nie mialam badanego rozmiaru i wysokosci macicy nawet wczoraj prywatnie

Hmm nawet badania moczu nie musze robic, ale chhyba sobie zrobie to i mofrologie w przyszlym tygodniu dla wlasnej wiedzy
bo to nawy styl prowadzenia ciąży, taki jak na zachodzi-mało badań, mało ingerencji, mało ocen. Ciąża ma żyć własnym życiem. Już wiele razy się przekonałam że u nas robi się o wiele więcej wyników w ciąży niż w innych krajach. Akurat dla mnie to plus, chociaż czasem zbędnie jest siana panika.

Stary 2010-09-28, 10:20   #3559
melabn
Wtajemniczenie

nie ma potrzeby chodzic co 2 tyg skoro nic sie nie dzieje ja tez chodze raz na miesiac
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:22   #3560
myszka_maj
Zakorzenienie

hej dziewczyny

mam masc do pielegnacji brodawek sutkowych MALTAN

macie jakies opinie o niej?? dobra jest??

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:24   #3561
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

pojecia nie mam
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:32   #3562
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny

ja też nie wiem

IRSIN
wklej mi prosze linka do Twoich czekoladowych mukluków

Stary 2010-09-28, 10:32   #3563
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
pojecia nie mam

mam jeszcze jedno pytanko....

czy w szpitalach w ktorych bedziecie rodzic daja wam jakias liste rzeczy ktore trzeba zabrac do szpitala (co trzeba miec swojego a co daje szpital)??

Ja wogole zamierzam zadzwonic do spzitala zapytac o porod rodzinny (moj gin nie pracuje w szpitalu wiec od niego sie nie dowiem) tylko nie wiem gdzie zadzownic.... :conf used:

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:35   #3564
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Anecka - mam porównanie z pierwszą ciążą i stwierdzam że
noszenie bliźniąt dużo się nie różni - jesli chodzi o odczucia - od noszenia
jednego bąbla. Tylko jak zaczną się boksować to czuć z 2 stron brzucha na raz.
W rodzinie mamy bliźniaki . Moja ciocia ma parkę. Moja babcia była
z bliźniąt tak samo babcia mojego męża. Ale u mnie to przez stymulacje
jajników Clostilbegytem. Urosły 2 pęcherzyki i jednocześnie pękły.
Więc moje małe nie będą jednakowe. Na szczęście . Bo bym je myliła
Jutro wkleję wam fotkę mojego brzuchaska. Dzisiaj widziałam się z jedną
położną z naszego szpitala i stwierdziła że mój brzuch jest malutki jak na ten
czas i dodatkowo bliźniaki. Ona widzi ich codziennie pełno i ma porównanie.
I się zdziwiła że tylko tyle przytyłam. Gdyż niektóre kobiety przesadzają i za
bardzo sobie folgują w ciąży. A potem jest płacz że tyle trzeba zgubić.
Ja najbardziej się cieszę że nie mam rozstępów na brzuchu . Tylko na piersiach parę.

W tamtym tygodniu założyłam kilka słoików z marchewką dla małych .
Jak juz będą mogły ją jeść a jeszcze w ogródku nie będzie świeżej . Babcia
obrała całą miskę takich malutkich . Mam też kilka słoików z musem
jabłkowym .
Synowi nie smakowały te ze słoiczków i musiałam mu sama gotować i przecierać.
MILA u mnie w rodzinie jest bardzo duzo blizniakow i od strony mamy i od strony taty i nie ukrywam, ze mielam nadzieje na poczatku ciazy, ze bede miala blizniaki
Stary 2010-09-28, 10:43   #3565
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czesc dziewczynki. Ja troche poleniuchowałam. Zimno na dworze to nawet wstawać się nie chciało z ciepłego łózeczka. Zjadłam teraz śniadanko i musze wstawić pranie a tak mi sie nie chce nic robic ze szok. Leń dzisiaj na maxa.

Wczoraj położyłam się wcześniej bo zmartwiłam się bardzo. Synuś jak co dzień bardzo ruchliwy a wczoraj nie wiem czemu tylko sporadyczne ruchy były...?? To normalne czy powinnam się zacząć martwić poważniej??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:48   #3566
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki. Ja troche poleniuchowałam. Zimno na dworze to nawet wstawać się nie chciało z ciepłego łózeczka. Zjadłam teraz śniadanko i musze wstawić pranie a tak mi sie nie chce nic robic ze szok. Leń dzisiaj na maxa.

Wczoraj położyłam się wcześniej bo zmartwiłam się bardzo. Synuś jak co dzień bardzo ruchliwy a wczoraj nie wiem czemu tylko sporadyczne ruchy były...?? To normalne czy powinnam się zacząć martwić poważniej??
może miał gorszy dzień, ja bym jeszcze dziś poczekała jak będzie.

Stary 2010-09-28, 10:49   #3567
kliwia
Zakorzenienie

myszka jak bylam w sklepie dzieciowym to dostalam liste co mam zabrac do szpitala - prowadzi ten sklep polozna ze szpitala, i ma takie ulotki w sklepie
Poszukaj informacji na lokalnym forum internetowym, moze na babybomie jest podforum z Twojego miasta, to sie dowiesz od dziewczyn ktore juz urodzily
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:49   #3568
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:

mam jeszcze jedno pytanko....

czy w szpitalach w ktorych bedziecie rodzic daja wam jakias liste rzeczy ktore trzeba zabrac do szpitala (co trzeba miec swojego a co daje szpital)??

Ja wogole zamierzam zadzwonic do spzitala zapytac o porod rodzinny (moj gin nie pracuje w szpitalu wiec od niego sie nie dowiem) tylko nie wiem gdzie zadzownic.... :conf used:
jeśli możesz chodzić to polecam przejść się na porodówkę pogadać z położną

Stary 2010-09-28, 10:52   #3569
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość

moja córcia w weekend słabo się ruszyła, aż troszkę zaczęlam się stresować, ale po weekendzie znów zaczęła intensywniej się ruszać może zjedz coś słodkiego i się połóż, to pobudza zwykle dzieci to ruszania się

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:57   #3570
Patrycja_1708
Zadomowienie

Wczoraj cały dzień byłam na nogach i wcale nie leżałam jak każdego dnia wiec może maluszek mniej sie poruszał a jak leże to wtedy zwracam cały czas uwage na to ile sie rusza bo nic innego mi nie zajmuje głowe... ???

Mam jeszcze pytanko do mam grudniowych. Czy macie już poskładane łózeczka i wózki??? I czy wszystko juz naszykowane??? Bo u nas łózeczko stoi jeszcze zapakowane jak i reszta rzeczy.
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości