|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Ja dzisiaj już po wizycie u ortopedy, ostatniej
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
LIBRA, MŁODA I LASKI, KTÓRE CHCIAŁY PROSZĘ, KOLEJNA DIETA:
PIERWSZE 3 DNI śniadanie: chleb 50 maslo 5 wedlina 20 pasztet 20 ogorek salata II Śniadanie: Owoc 150 Obiad Jajko sadzone bez tluszczu 1szt ziemniak 200gram marchew z groszkiem lub jakies warzywa 250(ja wcinam fasolke) podwieczorek: jogurt owocowy 1 szt kolacja chleb 50 wedlina 50 kalorii: 1026 Kolejna III dni: śniadanie: chleb 20 wedlina 20 serek tartare lub almette , bonjour, prymus ( do wyboru) 20 pomidor 50 salata II sniadanie: bulka 50 maslo 5 salata obiad: mieso w sosie mieso b/k 100 sos knorr 100ml (1/3 szt.) ziemniak 100 ogorek kw. buraczki 100 salata podwieczorek: jablko 150 kiwi1 szt lub owoc 200 kolacja: piecz chrupkie WASA "lekkie" 3szt wyba wędzona (łosoś lub inna, ale nie węgorz) Ogórek Sałata Kalorii 1008 7 dzien diety- dieta do wyboru ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Ja chusty nie stosuje ale widze ze u nas tez marnie z tym, moze raz widzialam kobietke szla z mala dzidzia i nikogo wiecej nie widzialam.
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Ja u nas też nie widzę. A szkoda bo to tak słodko wygląda... ja żałuję, że nie kupiłam i nie używałam... a teraz już raczej za późno...
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Dziewczyny troche Was będę zaniedbywać zaczełąm już handlować zimówką będę zaglądać jak tylko będę mogła U nas ok młody zdrowy sa postepy nowej terapi jutro idziemy na USG głowy a w środe do neurologa w sumie najważniejsze jest USG od rana brzuch mnie boli mam stresa Izazula daj znać co powiedział neurolog ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- IZUMI głos oddany wracajcie do zdrowia
|
|
#1835 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Madziwnia, Michasia ![]() ![]() Drcron jakie Ty cuuuuda robisz , ja chcę jeszcze dziewczynkę bo moja Hania takiej z uszkami by już nie założyła I ja też się piszę na wersje chłopięce czapek ![]() Ja też muszę małemu zacząć podawać żółtko i dam Mu po prostu obiadek z żółtkiem - Gerber ma dynię z żółtkiem i jest tego odpowiednia ilość Wczoraj pediatra mi poleciła żeby dodawać do zupek i deserków Sinlac - bardziej się naje małolat bo On to normalnie worek bez dna a raczej nie jest grubasem I zaproponowała żebym Go karmiła cycem przed pracą, później żeby Mu niania kisiel naturalny zrobiła, później obiad, deser i po moim powrocie cycek i raz kaszka ... tylko jak zrobić ten kisiel? i czy codziennie On ma jeść go ... Poza tym obawiam się że cycki zaczną szwankować jak już do tego stopnia dokarmiany będzie ...Ania p a Ty dajesz już coś innego prócz piersi Oli?? Kurcze jak to jest że przy jednym dziecku nie wydusiłaś ani kropli a przy drugim morze mleka Podaje Cię za przykład szwagierce która nie dała rady syna karmić i bardzo to przeżywała i teraz chce się o 2 starać, ale już przeżywa że nie wykarmi ![]() Hania pogodzona ze śmiercią zwierzak i męczy nas o królika A ja nie chce - to takie mało MĄDRE stworzenia ![]() Asiulka na chustę wcale a wcale nie jest za późno Moja koleżanka to nawet dwulatkę nosiła - choć mi by się nie chciało takiego ciężaru dźwigać
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-09-28 o 09:57 |
|
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Hehe... widzicie bujak pod wózek w DDTVN ? mi by sie przydało... bo mała tak była usypiana... tylko troche mocniej... hehehe...
|
|
#1838 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ,chociaż ja wiem czy on dobry?
ogród mi pozalewało , moja cała cienista rabata pływa w wodzie ![]() Cytat:
teraz sie pchaja do ciepłaCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zrób jeszcze jakies fajne kapciuszki podszyte filcem i na aukcje wystaw nie przejmuj sie na mnie tez patrzą jak na wariatkę jak nie raz po sklepie albo po mieście paraduję w chuście ![]() Pop to miałaś ubaw z tż |
|||||||
|
|
|
#1839 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aneczka trzymam kciuki za USG napewno bedzie dobrze Cytat:
A co do chusty ja ostatnio musiałam z bablami jechac po Kube do przedszkola i przy okazji zabrac też moja bratanice. A że przedszkole nie ma podjazdu na wózki (maskara) to wózek nie wchodził w rachube. Kuba ma na dodatek klasę na górze więc antka wsadziłam w chuste Basie pod pachę i luzik. Ludzie sie ogladali bo ja wyszłam z tego przedszkola jeszcze z dwojgiem to chyba sobie pomyslei że kobita nie wie co to antykoncepcja bo se tyle dzieciorów robi. |
||
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Darusia super dzięki ta już bardziej urozmaicona i jogurt i ryba -uwielbiam
Ja ostatnio stosuję chustę na spacery jak np. pada to biorę Mika w chustę i pod parasolem sobie chodzimy po ogrodzie. Gmyrelka ja pierwszego karmiłam 20 miesięcy a młodszego nie całe 5 ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
widziałam na yooutube zachustowane bliźniaki super to wyglądało |
|
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
mala usnela tz zaspal do pracy dzisiaj na 2 i w ogole nie poszedl:P
|
|
#1842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zalatwiała się baaaaardzo długo w domu. Wiec nie uwazam, ze ta metoda jest taka rewelacyjna i najskuteczniejsza. Ale to tylko moje zdanie.Dziś wreszcie zamawiam fotelik i mam dylemat. Ktory wybrac- pomózcie... http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...215944217.html http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...231394407.html W tym drugim chyba materiał do mnie nie przemawia... dziewczyny które mają ten pierwszy, czy ten material też jest taki ceratowy?? Libra- Ty chyba masz?? ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
To Twój tz i tak ma nieźle w tej pracy, ze sobie może tak nie iść... ja sobie nie wyobrażam zarówno u mnie w pracy jak i u tż-ta...
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Moze nie isc- urlop na żadanie.
Lece sprzatac na blysk bo dzisiaj najwyższa izba kontroli- babcia tezeta;D przychodzi:P a wiadomo jak to babcie;D ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- asiulek uwierz ze nie chcialabys miec tak nie zle
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a trzeba miec nadzieje ze tz znajdzie coś "lepszego" w Polsce...
|
|
#1846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na poważnie to chyba jednak nie najlepszy. Nie wiem jaki to płacz ale i tak chyba wymaga wyjaśnienia. Synek jest duży i można z nim poważnie o tym porozmawiać. Nie dałabym rady bez chleba. Kiedyś tak już zrobiłam i wytrzymałam tydzień. Waga spadła ale ja czułam się fatalnie mimo utraty kg i cm. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama też jest "za" i jej się to bardzo podoba... ale nigdy nie zapomnę miny tescia jak bylam z nim u lekarza jakoś jak Wercia miała 2 tyg (kontrola żółtaczki) i tam wszedł facet z dzieckiem w chuscie. Całą drogą przeżywal i mowił- "biedne dziecko... tak mu tam pewnie niewygodnie". Nie chciało mi się tlumaczyć...
|
|
#1848 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Izumi, Wracajcie szybko do zdrowia
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niestety jest to gra, w której aby mieć wyniki trzeba być prawie 24h online Teraz mam zamiar przystopować. tak czy siak są to testy nowej wersji, wiec nie będzie jakiejś ogólnej pogoni za wynikami. I najfajniejsze w tym wszystkim, że grają też starzy znajomi ![]() Cytat:
Krzesełko w tym drugim linku to własnie wygląda jakby miało ceratę, tak się swieci. Natomiast w tym co ja mam (pierwszy link) to obicie jest zrobione z fajnego materiału, nie ceraty ![]() Dziewczynki, proszę o oddawanie głosów u mnie na wątku Link jest w podpisie
|
|
#1849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie sprzedałam na All ubranko Oli z chrztu, to ze zdjęcia Dziś muszę nadać paczkę, więc hurra, mam spacer wieczorkiem na pocztę. Osobiście lubię deszczową pogodę, ale odkąd mam Olę nie wychodzę na dwór gdy leje. Zwłaszcza, że nadal ma zatkany nosio :-(
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-09-28 o 12:22 |
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja lubię sama farbować włosy. Robiłam to u fryzjera tylko raz. Bardzo lubię drastyczne zmiany kolorów. Nic pośredniego - sam konkret
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek ja mam to pierwsze i ten materiał jest zmywalny ale to nie carata
Ferrou to link do posta Darusi https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1404 |
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Bo własnie w większosci tych krzeselek jak macałam w sklepie to ceraty. A mnie to przeraża, takie sliskie, niewygodne. Tym bardzie, że moja niunia ma tendencje do opadania na jedną stronę wiec na pewno by sie ślizgała. No i jakoś tak chyba pociła by sie na tym
wiec chyba wygra to krzesełko ktore Wy macie...
|
#1853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie, że sprzedałaś ubranko ja też chyba będe sprzedawać, chociaż można ten komplet normalnie nosic![]() Asiulek - na pewno nie jest to cerata A mój brzdąc śpi od 1,5h Pierwszy raz mu się coś takiego zdarzyło ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- yyyy.. .i już się zbudził
|
|
#1854 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zobaczymy jak narazie staram sie wstawiac ją co jakiś czas do kuwety. Widze ze kilka razy zdarzyło jej sie tam zrobić ale zdarzyło sieteż w inne miejsca. Najgorsze że spodobała jej sie moja garderoba i obawiam sie zeby sobie tam wc nie zrobiła a tam nie mam jeszcze drzwi więc nie mam jak jej zamknać. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek przy upałach to by się dzieci pociły na tych krzesełkach ale teraz to już myslę że nie a za rok to nie wiadomo czy one będą chciały tam siedzieć
|
|
|
|
#1856 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a z tym cyckiem tak czasem jest a szwagierka niech się nie lamie czy na cycu czy na butli i tak dzieciaczki zdrowo rosną . No i ważne żeby miała pomoc w szpitalu nich uczuli personel że miała problemy że nie karmiła . bo mogą myślec że jak to drugie to wsio wie . Mi bardzo babki w szpitalu pomagały . a grunt to pozytywnie się nastawić . Co do kotów to ja też ich miała kilka w domu w sumie od zawsze jakiś kot był psa nie miałam nigdy bo ja leń i nie wyobrażałam sobie spacerów z bloku z rańca z pieskiem , dwa że lubie duże psy a trzymabnie takiego w bloku to dla mnie przesada . Koty tym sposobem się uczyło i krzywda im się nie działa . zwykle dzień dwa i same robiły tam gdzie trzeba . ale każdy robi jak uważa. zwierzaki u mnie w domu nigdy źle nie miały ale są rzeczy których im robić nie było wolni i tyle . Nie wyobrażam sobie np. spania z kotem czy psem w łóżku . Ja mam swoje wyro i kot swoje . jak rodziców teraz kota mieliśmy kimał sobie w pralce bo tam sobie upatzrył miejsce , jak się prało to stał pod pralką i czekał aż się skończy . ![]() ![]() jedziemy do ikea bo syfnie i nie ma co robić a kołdre musze dla Szymka nabyć Był ktoś w tunezji ? można tam z małymi dziećmi czy nie za bardzo? ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Szymek do tej pory w swoim jada tylko czasem odkładam tacke i przestawiam je do stołu tu się przydaje regulowna wysokość krzesełka . ale fisher ma taki ala materiał ani cerate , dziwne to ale super się myje a dziecko się nie poci . zawsze mozna tetre pod plecki położyć . lub dla zdolnych uszycpokrowiec
|
|
#1857 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ferrou tez glosowalam, juz daaawno ![]() POP jak moglas wysmiac meskosc zwojego TZta.. przeciez to byla butow wina!!!!!! ![]() moje krzeselko ma taka cerate jakby, ale grubsza i jakos to sie nie slizga.. za to mega wygodne do czyszczenia!
|
|
|
#1858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jakos tak dziwnie jest, ze jak mowie komukolwiek, ze meczace jest zajmowanie sie mala po 8-10 godzin w dzien i potem jeszcze pobudki na karmienia w nocy kiedy TZ wyreczyc mnie nie moze to wiele osob mowi cos typu "no tak, ale ona przeciez taka pogodna itd..." No pogodna na szczescie, ale co to ma do mojego zmeczenia?
Cos ostatnio malo kto kuma o co mi chodzi poza Wami i TZ (czasem) Cytat:
ale faktycznie jakos tak ostatnimi czasy srednio mi do smiechu. Jak Gabrysia sie smieje to trudno sie nie usmiechac-to prawda, ale tak ogolnie to oklaplam jakos... w ogole to podziwiam te z Was, ktore albo sa na diecie albo chodza na silownie, albo areobik, biegaja, robia cos ze soba-ja stoje w miejscu i tylko mam coraz mniejsza ochote patrzec w lustro Cytat:
Cytat:
i rowniez na 100% kot nie zakuma ze wsadzasz go do lazienki za kare bo narobil, a tym bardziej jesli kara przychodzi po jakims czasie a nie natychmiast po fakcie-nie ma sily zeby Cie zrozumial Cytat:
z psami tak samo-jak sie cos zaczyna to na dwor na tak po 1000 razy
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja rodzinka ma 5 szt kotów , najstarszy bąbel ( głowa rodu ) potrafi być złośliwy . ) mimo iż czysto i przyjemnie to jak sie zezłości bo wujek na niego krzyknie za coś np. to mu w nocy sika do buta ew do torby . Dodam że normalnie jak np, zamknie się drzwi od łazienki badz coś w kuwecie nie pasi koty robią do zlewu w kuchni ( sikają w samą dziure ) takie czyściochy skubańce sa . i tylko w tych wypadkach kot robi mu do buta
|
|
#1860 | |
|
Rozeznanie
|
A ja, jak juz kiedyś pisałam, mam krzesełko drewniane, po starszym synu, z opcją rozłożenia go na krzesełko i stoliczek. I mam nadzieję, że za rok Ola nadal będzie też niego korzystać. Ten wariant mi ciągle odpowiada, jest praktyczny i "wielofunkcyjny", a ja przecież nie mogę sobie pozwolić na zagracanie i tak małego mieszkania.
Cytat:
Pochwalę się - listonosz mi uprzejmie przyniósł mandacik ![]() Wracaliśmy o 3ej nad ranem w z nad morza, no i jechałam "ledwie 79", przejeżdżaliśmy przez małą mieścinę. I nagle dostałam jakimś czerwonym fleszem po oczach. Się zdenerwowałam... Przekroczyłam prędkość raptem o 19 km. To mój pierwszy mandat i pierwsze punkty - 100 pln plus 2 punkty A jakie piękne zdjęcie mi zrobili, jakie wyraźne Chyba zeskanuję, wrzucę do galerii i będzie się wyświetlać w naszej elektronicznej ramce na zdjęcia jako pamiątka z wakacji...Nie wiecie może kiedy te punkty mi zejdą? Za rok? Od dnia przekroczenia, czy inaczej się liczy? Bo wstyd mi trochę, że je mam.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

będę zaglądać jak tylko będę mogła
młody zdrowy 

I ja też się piszę na wersje chłopięce czapek
I zaproponowała żebym Go karmiła cycem przed pracą, później żeby Mu niania kisiel naturalny zrobiła, później obiad, deser i po moim powrocie cycek i raz kaszka ... tylko jak zrobić ten kisiel? i czy codziennie On ma jeść go ...
Poza tym obawiam się że cycki zaczną szwankować jak już do tego stopnia dokarmiany będzie ...
i bardzo to przeżywała i teraz chce się o 2 starać, ale już przeżywa że nie wykarmi 

wiec chyba wygra to krzesełko ktore Wy macie...