Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-28, 08:59   #1831
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Ja dzisiaj już po wizycie u ortopedy, ostatniejwszystko ok, pewnie lekarz twierdzi że to przez szerokie pieluchowanie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 09:05   #1832
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

LIBRA, MŁODA I LASKI, KTÓRE CHCIAŁY PROSZĘ, KOLEJNA DIETA:

PIERWSZE 3 DNI
śniadanie:

chleb 50
maslo 5
wedlina 20
pasztet 20
ogorek
salata

II Śniadanie:
Owoc 150

Obiad
Jajko sadzone bez tluszczu 1szt
ziemniak 200gram
marchew z groszkiem lub jakies warzywa 250(ja wcinam fasolke)

podwieczorek:
jogurt owocowy 1 szt

kolacja
chleb 50
wedlina 50

kalorii: 1026

Kolejna III dni:

śniadanie:
chleb 20
wedlina 20
serek tartare lub almette , bonjour, prymus ( do wyboru) 20
pomidor 50
salata

II sniadanie:
bulka 50
maslo 5
salata

obiad:
mieso w sosie
mieso b/k 100
sos knorr 100ml (1/3 szt.)
ziemniak 100
ogorek kw.
buraczki 100
salata

podwieczorek:
jablko 150
kiwi1 szt

lub owoc 200

kolacja:
piecz chrupkie WASA "lekkie" 3szt
wyba wędzona
(łosoś lub inna, ale nie węgorz)
Ogórek
Sałata

Kalorii 1008

7 dzien diety- dieta do wyboru

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Ja chusty nie stosuje ale widze ze u nas tez marnie z tym, moze raz widzialam kobietke szla z mala dzidzia i nikogo wiecej nie widzialam.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 09:24   #1833
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja u nas też nie widzę. A szkoda bo to tak słodko wygląda... ja żałuję, że nie kupiłam i nie używałam... a teraz już raczej za późno...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 09:54   #1834
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam smska od Madziwni - są z Michasią na oddziale dziecięcym w szpitalu. Małej pobrali na badanie krewkę. Na razie jeszcze nie wiadomo co Michasi dolega. Ma podłączoną kroplówkę. Jak będę wiedzieć więcej dam znać. Tymczasem trzymajmy kciuki za Michasię, oby to nie było nic poważnego
oczywiście zaciskam mocno kciuki

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Dziewczyny troche Was będę zaniedbywać zaczełąm już handlować zimówką i nie mam na nic czasu będę zaglądać jak tylko będę mogła

U nas ok młody zdrowy sa postepy nowej terapi jutro idziemy na USG głowy a w środe do neurologa oby wszystko było dobrze w sumie najważniejsze jest USG od rana brzuch mnie boli mam stresa

Izazula daj znać co powiedział neurolog

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

IZUMI głos oddany wracajcie do zdrowia
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 09:56   #1835
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Witajcie

Madziwnia, Michasia

Drcron jakie Ty cuuuuda robisz , ja chcę jeszcze dziewczynkę bo moja Hania takiej z uszkami by już nie założyła I ja też się piszę na wersje chłopięce czapek

Ja też muszę małemu zacząć podawać żółtko i dam Mu po prostu obiadek z żółtkiem - Gerber ma dynię z żółtkiem i jest tego odpowiednia ilość Wczoraj dałam Mu pierwszy raz pół słoika z mięskiem i pół samych warzyw - bardzo Mu smakowało

Wczoraj pediatra mi poleciła żeby dodawać do zupek i deserków Sinlac - bardziej się naje małolat bo On to normalnie worek bez dna a raczej nie jest grubasem I zaproponowała żebym Go karmiła cycem przed pracą, później żeby Mu niania kisiel naturalny zrobiła, później obiad, deser i po moim powrocie cycek i raz kaszka ... tylko jak zrobić ten kisiel? i czy codziennie On ma jeść go ... Poza tym obawiam się że cycki zaczną szwankować jak już do tego stopnia dokarmiany będzie ...

Ania p a Ty dajesz już coś innego prócz piersi Oli?? Kurcze jak to jest że przy jednym dziecku nie wydusiłaś ani kropli a przy drugim morze mleka Podaje Cię za przykład szwagierce która nie dała rady syna karmić i bardzo to przeżywała i teraz chce się o 2 starać, ale już przeżywa że nie wykarmi

Hania pogodzona ze śmiercią zwierzak i męczy nas o królika A ja nie chce - to takie mało MĄDRE stworzenia

Asiulka
na chustę wcale a wcale nie jest za późno Moja koleżanka to nawet dwulatkę nosiła - choć mi by się nie chciało takiego ciężaru dźwigać

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-09-28 o 09:57
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:02   #1836
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja u nas też nie widzę. A szkoda bo to tak słodko wygląda... ja żałuję, że nie kupiłam i nie używałam... a teraz już raczej za późno...
Ja w sumie nie mialam nawet takiej potrzeby natomiast gdybym miala na pewno bym z mala chodzila wszedzie
A.Camus
Stary 2010-09-28, 10:20   #1837
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Ja w sumie nie mialam nawet takiej potrzeby natomiast gdybym miala na pewno bym z mala chodzila wszedzie
Ja potrzeby tez nie miałam bo mała raczej noszona nie jest a w wózku raczej problemów nie było- chyba ze głód... ale to wygodne... np. na zakupach czy na wakacjach itp... a nosidła nie chciałam ze względu na wzmozone napiecie miesniowe...

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Hehe... widzicie bujak pod wózek w DDTVN ? mi by sie przydało... bo mała tak była usypiana... tylko troche mocniej... hehehe...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-28, 10:30   #1838
libra777
Zakorzenienie

Dzień dobry ,chociaż ja wiem czy on dobry?
ogród mi pozalewało , moja cała cienista rabata pływa w wodzie
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

izaizula
współczuje doświadczeń, ja ostatnio widziałam jak mysz do nas wleciała drzwiami od tarasu, najpierw próbowałam obudzić kota, żeby ją pogonił, a że kot spał i miał wszystko gdzieś to strach mnie obleciał i cieszyłam się że mysz zwiała do innego pokoju. Kurna ja miastowa jestem i boję się takich stworzeń, czuję, że jak bym tego węża zobaczyła u nas to bym się na miejscu ze...srała
a pomyśl ile takich myszy wleciało jak nie widziałaś teraz sie pchaja do ciepła
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
A ja wróciłam do starego nałogu.... Przez rok byłam uzależniona od pewnej gry online, zerwałam z tym miesiąc przed porodem... i teraz znowu wróciłam, bo wypuścili nową wersję i do testów się zgłosiłam
Ale jestem już mądrzejsza i gram na lajcie - mam nadzieję że w swoim postanowieniu wytrzymam
ja byłam kiedyś uzależniona od snejka w komórce potrafiłam grać z podłączonym do ładowarki telefonem ale jakoś mi później przeszło
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Ja wobec tego mojego starszaka mam takie nieedukacyjne metody Płaczek się ostatnie miesiące zrobił, coś nie tak i ryczy że nie można go uspokoić, to kazałam mu chodzić schodami na dwór zerwać mleczyk dla wiewióry i spowrotem schodami, więc miał czas na uspokojenie, co nie zmieniało faktu że dalej ryczy. I dzisiaj zastosowałam sposób koleżanki z warszawy co ryczy to odrobina soli na język(wiem jestem straszna) ale o dziwo to dzisiaj tylko dwa razy mu sypnełam,i nawet jak już coś mu się zbiera na lament to sobie przypomina matkę z solniczką i przestaje. Ten to dopiero będzie miał traumę

Pranie się kończy idę wieszać
a może on tak reaguje na młodszego braciszka bo napisałaś od kilku miesięcy
Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Elo
Ja też tylko na sec (znowu)
Chorujemy
Mały nie może jeść bo ma permanetnie zatkany nosek, a kaszle tak, że przeważnie kończy się wymiotowaniem
Buuuuu
Dostaliśmy lekarstwa, ale na razie nie widzę żeby cokolwiek pomagały

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

P.S. Dziękujemy za głosy na fotkę
oj współczuje zdrówka zyczę my juz od tygodnia sie meczymy
Cytat:
Ja od początku praktycznie zajmuję się małą w 80%

No i ja tez się nie zgadzam po raz pierwszy z Anią nigdy nie lubiłam jak ktoś stosował tą metodę. A znam takie osoby które to stosowały w stosunku do psa. Zawsze mowiłam im, ze niech sobie sami wsadza nos we własne odchody... Są inne skuteczne metody...
a znasz jakiś sposób?
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
chyba troszkę źle mnie zrozumiałyście nie chodzi mi o to aby kota w tym wymazać tylko żeby to powąchał i wtedy do kuwety . Bez przesady krzywda się kotu nie stanie a metoda jest jednak skuteczna i uniknie się obsikanych mebli . nIE wyobrażam sobie zasikanego materaca np w łózku chyba by mi psycha nie pozwoliła na nim spać . wiem debil jestem przeciw dzieciom tez materac zabezpieczony bo Szymek śpi w dzień u nas w łóżku i tak jakby co jest mata specjalna u niego to samo
tez jestem tego zdania kotu sie nic nie stanie a innej skutecznej metody chyba nie ma
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam pytanie do was bo te czapeczki to one sa z takiej cienszej welny no i ja sobie pomyslalam zeby te niektore co zamawiacie zrobic z takiej grubej takiej na bardzo zimna jesien albo srednia zime zeby byly co prawda nie do kazdej czapki ta welna pasuje ale do tych co pasuje to robic takie grubsze czy te ciensze ??

no w sumie moglabym na spacer po wiosce tak wyjsc ale by na mnie jak na wariata patrzeli i tak patrza jak do sklepu paraduje w chuscie jedna babcia nawet dala komentarz ze mam niepelnosprawne dziecko dlatego je szmatami zaslaniam az parsknelam ze smiechu wtedy

jedna juz mam teraz nad ta druga z oczami sie zastanawiam czy cienka robic czy grubsza
tak tak zrób grubszą
zrób jeszcze jakies fajne kapciuszki podszyte filcem i na aukcje wystaw
nie przejmuj sie na mnie tez patrzą jak na wariatkę jak nie raz po sklepie albo po mieście paraduję w chuście

Pop to miałaś ubaw z tż
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:36   #1839
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Dziewczyny troche Was będę zaniedbywać zaczełąm już handlować zimówką i nie mam na nic czasu będę zaglądać jak tylko będę mogła

U nas ok młody zdrowy sa postepy nowej terapi jutro idziemy na USG głowy a w środe do neurologa oby wszystko było dobrze w sumie najważniejsze jest USG od rana brzuch mnie boli mam stresa

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Napewno się odezwę jak tylko wróce od naurologa i bede miała chwilę czasu. Na szczescie Tz zwolni se z pracy i ze mna pojedzie bo sama chyba z nerwów bym nie dotarła.
Aneczka trzymam kciuki za USG napewno bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Witajcie

Madziwnia, Michasia

Drcron jakie Ty cuuuuda robisz , ja chcę jeszcze dziewczynkę bo moja Hania takiej z uszkami by już nie założyła I ja też się piszę na wersje chłopięce czapek

Ja też muszę małemu zacząć podawać żółtko i dam Mu po prostu obiadek z żółtkiem - Gerber ma dynię z żółtkiem i jest tego odpowiednia ilość Wczoraj dałam Mu pierwszy raz pół słoika z mięskiem i pół samych warzyw - bardzo Mu smakowało

Wczoraj pediatra mi poleciła żeby dodawać do zupek i deserków Sinlac - bardziej się naje małolat bo On to normalnie worek bez dna a raczej nie jest grubasem I zaproponowała żebym Go karmiła cycem przed pracą, później żeby Mu niania kisiel naturalny zrobiła, później obiad, deser i po moim powrocie cycek i raz kaszka ... tylko jak zrobić ten kisiel? i czy codziennie On ma jeść go ... Poza tym obawiam się że cycki zaczną szwankować jak już do tego stopnia dokarmiany będzie ...

Ania p a Ty dajesz już coś innego prócz piersi Oli?? Kurcze jak to jest że przy jednym dziecku nie wydusiłaś ani kropli a przy drugim morze mleka Podaje Cię za przykład szwagierce która nie dała rady syna karmić i bardzo to przeżywała i teraz chce się o 2 starać, ale już przeżywa że nie wykarmi

Hania pogodzona ze śmiercią zwierzak i męczy nas o królika A ja nie chce - to takie mało MĄDRE stworzenia

Asiulka na chustę wcale a wcale nie jest za późno Moja koleżanka to nawet dwulatkę nosiła - choć mi by się nie chciało takiego ciężaru dźwigać
Ja też jeszcze nie dawałam żółtka ale dzisiaj dodam im do obiadku a co tam niech sie obżerają.

A co do chusty ja ostatnio musiałam z bablami jechac po Kube do przedszkola i przy okazji zabrac też moja bratanice. A że przedszkole nie ma podjazdu na wózki (maskara) to wózek nie wchodził w rachube. Kuba ma na dodatek klasę na górze więc antka wsadziłam w chuste Basie pod pachę i luzik. Ludzie sie ogladali bo ja wyszłam z tego przedszkola jeszcze z dwojgiem to chyba sobie pomyslei że kobita nie wie co to antykoncepcja bo se tyle dzieciorów robi.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:40   #1840
libra777
Zakorzenienie

Darusia super dzięki ta już bardziej urozmaicona i jogurt i ryba -uwielbiam

Ja ostatnio stosuję chustę na spacery jak np. pada to biorę Mika w chustę i pod parasolem sobie chodzimy po ogrodzie.

Gmyrelka ja pierwszego karmiłam 20 miesięcy a młodszego nie całe 5

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
A co do chusty ja ostatnio musiałam z bablami jechac po Kube do przedszkola i przy okazji zabrac też moja bratanice. A że przedszkole nie ma podjazdu na wózki (maskara) to wózek nie wchodził w rachube. Kuba ma na dodatek klasę na górze więc antka wsadziłam w chuste Basie pod pachę i luzik. Ludzie sie ogladali bo ja wyszłam z tego przedszkola jeszcze z dwojgiem to chyba sobie pomyslei że kobita nie wie co to antykoncepcja bo se tyle dzieciorów robi.
musiało fajnie wyglądać
widziałam na yooutube zachustowane bliźniaki super to wyglądało
Stary 2010-09-28, 10:50   #1841
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mala usnela tz zaspal do pracy dzisiaj na 2 i w ogole nie poszedl:P
A.Camus
Stary 2010-09-28, 11:01   #1842
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
a znasz jakiś sposób?

tez jestem tego zdania kotu sie nic nie stanie a innej skutecznej metody chyba nie ma
Wiesz, ja kotów nie mam wiec nie znam takiej metody ale myśle, że jest wiele osób ktore koty mają i nauczyły je czystosci bez tej metody. Ja natomiast uczyłam mojego psa. I ona załatwiala sie w domu baaaardzo krotko. Ze względu na to, ze nie miałam podwórka tylko musialam wychodzić daleko, nie byłam w stanie jej wciąż wynosic. Więc kladłam stary recznik w jednym miejscu. Jak tylko widziałam, że wącha i szykuje sie do siusiu lub kupki zaraz bralam ją na rece i zanosiłam w to miejsce. Zalapala szybko. Potem po zapachu już szła zawsze tam się załatwić. Wtedy jak już zaczela tam chodzic to szybko bralam ja na rece i na dwór... i tak sie nauczyla doslownie w kilka dni. Natomisat moja kuzynka uczyla swojego jamnika (moj tez byl jamnik) wkladając nos do siuskow i krzyczac i... jakoś jej nie oduczyła zalatwiała się baaaaardzo długo w domu. Wiec nie uwazam, ze ta metoda jest taka rewelacyjna i najskuteczniejsza. Ale to tylko moje zdanie.

Dziś wreszcie zamawiam fotelik i mam dylemat. Ktory wybrac- pomózcie...

http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...215944217.html

http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...231394407.html

W tym drugim chyba materiał do mnie nie przemawia... dziewczyny które mają ten pierwszy, czy ten material też jest taki ceratowy??
Libra- Ty chyba masz??

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
mala usnela tz zaspal do pracy dzisiaj na 2 i w ogole nie poszedl:P
Moja też śpi... już drugi raz dzisiaj. Jakaś senna jest.

To Twój tz i tak ma nieźle w tej pracy, ze sobie może tak nie iść... ja sobie nie wyobrażam zarówno u mnie w pracy jak i u tż-ta...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-28, 11:13   #1843
mloda1989
Zakorzenienie

izaizula http://www.youtube.com/watch?v=43WcsTcdGrA
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:27   #1844
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Moze nie isc- urlop na żadanie.
Lece sprzatac na blysk bo dzisiaj najwyższa izba kontroli- babcia tezeta;D przychodzi:P
a wiadomo jak to babcie;D

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

asiulek uwierz ze nie chcialabys miec tak nie zle
A.Camus
Stary 2010-09-28, 11:34   #1845
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Moze nie isc- urlop na żadanie.
Lece sprzatac na blysk bo dzisiaj najwyższa izba kontroli- babcia tezeta;D przychodzi:P
a wiadomo jak to babcie;D

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

asiulek uwierz ze nie chcialabys miec tak nie zle
wiem, wiem... szkoda ze ten wyjazd nie wypalił... ale pewnie tak musiało byc... przynajmniej nie musicie się rozstawać i Oliwka może się cieszyć z widoku tatusia a trzeba miec nadzieje ze tz znajdzie coś "lepszego" w Polsce...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-28, 11:44   #1846
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Pop a może babcia to robi tak jak moja mama gry Eryka karmiła, albo na parapecie siedział i przez okno patrzył, albo u babci na rękach tańcował .Tyle co ją kiedyś przyłapałam Mi zawsze mało jadł, a u niej takie porcje wielgachne. Do pierwszych urodzin miał wszystko blenderowane bo najmniejszy kawałek niezpapkowany i był zwrotA teraz jeszcze trochę i go na diete wezmę, bo w szkole to już się z niego pani na stołówce śmieje że on długo je bo po drugie danie idzie dopiero jak wazę zupy opróżni

Ja wobec tego mojego starszaka mam takie nieedukacyjne metody Płaczek się ostatnie miesiące zrobił, coś nie tak i ryczy że nie można go uspokoić, to kazałam mu chodzić schodami na dwór zerwać mleczyk dla wiewióry i spowrotem schodami, więc miał czas na uspokojenie, co nie zmieniało faktu że dalej ryczy. I dzisiaj zastosowałam sposób koleżanki z warszawy co ryczy to odrobina soli na język(wiem jestem straszna) ale o dziwo to dzisiaj tylko dwa razy mu sypnełam,i nawet jak już coś mu się zbiera na lament to sobie przypomina matkę z solniczką i przestaje. Ten to dopiero będzie miał traumę

Pranie się kończy idę wieszać
Tak zabawowo to niezły sposób
Tak na poważnie to chyba jednak nie najlepszy. Nie wiem jaki to płacz ale i tak chyba wymaga wyjaśnienia. Synek jest duży i można z nim poważnie o tym porozmawiać.

Nie dałabym rady bez chleba. Kiedyś tak już zrobiłam i wytrzymałam tydzień. Waga spadła ale ja czułam się fatalnie mimo utraty kg i cm.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Co do chust to starsze osoby chyba tak mają. Tzn starsze- zacofane Wiem cos o tym... moja teściowa i teściu. Dla nich to cos mega dziwnego i "niewygodne dla dziecka"
Moja mama też starsza i nie zacofana. Przeciwnie uważa że nikt nie odkrył Ameryki z tymi chustami. Ona i całe jej rodzeńctwo było noszone w chuście. Dziadków nie było stać na wózek a zresztą gdyby było stać to z takim wózkiem na pole do roboty nikt by nie jeździł
Stary 2010-09-28, 11:53   #1847
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Tak zabawowo to niezły sposób
Tak na poważnie to chyba jednak nie najlepszy. Nie wiem jaki to płacz ale i tak chyba wymaga wyjaśnienia. Synek jest duży i można z nim poważnie o tym porozmawiać.

Nie dałabym rady bez chleba. Kiedyś tak już zrobiłam i wytrzymałam tydzień. Waga spadła ale ja czułam się fatalnie mimo utraty kg i cm.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Moja mama też starsza i nie zacofana. Przeciwnie uważa że nikt nie odkrył Ameryki z tymi chustami. Ona i całe jej rodzeńctwo było noszone w chuście. Dziadków nie było stać na wózek a zresztą gdyby było stać to z takim wózkiem na pole do roboty nikt by nie jeździł
No właśnie o to mi chodziło, że dziwią się osoby starsze-zacofane, a nie każda osoba starsza taka jest Moja mama też jest "za" i jej się to bardzo podoba... ale nigdy nie zapomnę miny tescia jak bylam z nim u lekarza jakoś jak Wercia miała 2 tyg (kontrola żółtaczki) i tam wszedł facet z dzieckiem w chuscie. Całą drogą przeżywal i mowił- "biedne dziecko... tak mu tam pewnie niewygodnie". Nie chciało mi się tlumaczyć... bo i tak by nie dotarło...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-28, 12:00   #1848
Ferrou
Zakorzenienie

Izumi, Wracajcie szybko do zdrowia

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

A mi wczoraj TZ pokazywał swój tyłek przez skype-a. W niedzielę poszliśmy do sadu na jabłka i ten wlazł na drzewo. Ale wiecie wiek już nie ten, kondycja nie ta, waga nie ta, sprawność nie ta i oczywiście spadł z tego drzewa. Dawno się tak nie śmiałam - na pół wioski mnie było słychać. I ma ogrroomnego siniaka na tyłku. On oczywiście twierdzi że to wszystko wina śliskich butów.
świetna z Was para

Cytat:
LIBRA, MŁODA I LASKI, KTÓRE CHCIAŁY PROSZĘ, KOLEJNA DIETA:

PIERWSZE 3 DNI
śniadanie:

chleb 50
maslo 5
wedlina 20
pasztet 20
ogorek
salata

II Śniadanie:
Owoc 150

Obiad
Jajko sadzone bez tluszczu 1szt
ziemniak 200gram
marchew z groszkiem lub jakies warzywa 250(ja wcinam fasolke)

podwieczorek:
jogurt owocowy 1 szt

kolacja
chleb 50
wedlina 50

kalorii: 1026

Kolejna III dni:

śniadanie:
chleb 20
wedlina 20
serek tartare lub almette , bonjour, prymus ( do wyboru) 20
pomidor 50
salata

II sniadanie:
bulka 50
maslo 5
salata

obiad:
mieso w sosie
mieso b/k 100
sos knorr 100ml (1/3 szt.)
ziemniak 100
ogorek kw.
buraczki 100
salata

podwieczorek:
jablko 150
kiwi1 szt

lub owoc 200

kolacja:
piecz chrupkie WASA "lekkie" 3szt
wyba wędzona
(łosoś lub inna, ale nie węgorz)
Ogórek
Sałata

Kalorii 1008

7 dzien diety- dieta do wyboru

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Ja chusty nie stosuje ale widze ze u nas tez marnie z tym, moze raz widzialam kobietke szla z mala dzidzia i nikogo wiecej nie widzialam.
Darusia, mogłabys podać jeszcze raz pierwszy tydzień, bym sobie skopiowała i jakoś gdy skończę karmić piersią to sobie zaczną tą dietę

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość

Super że jest coraz lepiej

Cytat:
ja byłam kiedyś uzależniona od snejka w komórce potrafiłam grać z podłączonym do ładowarki telefonem ale jakoś mi później przeszło

u mnie to masakra była, bo do kompa to byłam wręcz podłączona... nawet na imprezy szłam z lapkiem Niestety jest to gra, w której aby mieć wyniki trzeba być prawie 24h online Teraz mam zamiar przystopować. tak czy siak są to testy nowej wersji, wiec nie będzie jakiejś ogólnej pogoni za wynikami. I najfajniejsze w tym wszystkim, że grają też starzy znajomi

Cytat:
Wiesz, ja kotów nie mam wiec nie znam takiej metody ale myśle, że jest wiele osób ktore koty mają i nauczyły je czystosci bez tej metody. Ja natomiast uczyłam mojego psa. I ona załatwiala sie w domu baaaardzo krotko. Ze względu na to, ze nie miałam podwórka tylko musialam wychodzić daleko, nie byłam w stanie jej wciąż wynosic. Więc kladłam stary recznik w jednym miejscu. Jak tylko widziałam, że wącha i szykuje sie do siusiu lub kupki zaraz bralam ją na rece i zanosiłam w to miejsce. Zalapala szybko. Potem po zapachu już szła zawsze tam się załatwić. Wtedy jak już zaczela tam chodzic to szybko bralam ja na rece i na dwór... i tak sie nauczyla doslownie w kilka dni. Natomisat moja kuzynka uczyla swojego jamnika (moj tez byl jamnik) wkladając nos do siuskow i krzyczac i... jakoś jej nie oduczyła zalatwiała się baaaaardzo długo w domu. Wiec nie uwazam, ze ta metoda jest taka rewelacyjna i najskuteczniejsza. Ale to tylko moje zdanie.

W tym drugim chyba materiał do mnie nie przemawia... dziewczyny które mają ten pierwszy, czy ten material też jest taki ceratowy??
Libra- Ty chyba masz??

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

To Twój tz i tak ma nieźle w tej pracy, ze sobie może tak nie iść... ja sobie nie wyobrażam zarówno u mnie w pracy jak i u tż-ta...
no własnie, są też inne metody aby nauczyć zwierzę robienia do kuwety. Pisałam jak ja to robiłam, a nauczyłam w taki sposób już 13 małych kociaków. Po prostu trzeba być cierpliwym i obserwować zwierzę. Jak zaczyna coś robić to siup do kuwety.

Krzesełko w tym drugim linku to własnie wygląda jakby miało ceratę, tak się swieci. Natomiast w tym co ja mam (pierwszy link) to obicie jest zrobione z fajnego materiału, nie ceraty

Dziewczynki, proszę o oddawanie głosów u mnie na wątku Link jest w podpisie
Stary 2010-09-28, 12:20   #1849
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Tak jest! Mówisz i masz

Właśnie sprzedałam na All ubranko Oli z chrztu, to ze zdjęcia Dziś muszę nadać paczkę, więc hurra, mam spacer wieczorkiem na pocztę. Osobiście lubię deszczową pogodę, ale odkąd mam Olę nie wychodzę na dwór gdy leje. Zwłaszcza, że nadal ma zatkany nosio :-(

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-09-28 o 12:22
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 12:34   #1850
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

Głos oddany

Jak ja lubię sama farbować włosy. Robiłam to u fryzjera tylko raz. Bardzo lubię drastyczne zmiany kolorów. Nic pośredniego - sam konkret
Stary 2010-09-28, 12:34   #1851
libra777
Zakorzenienie

Asiulek ja mam to pierwsze i ten materiał jest zmywalny ale to nie carata

Ferrou to link do posta Darusi https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1404
Stary 2010-09-28, 12:47   #1852
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Bo własnie w większosci tych krzeselek jak macałam w sklepie to ceraty. A mnie to przeraża, takie sliskie, niewygodne. Tym bardzie, że moja niunia ma tendencje do opadania na jedną stronę wiec na pewno by sie ślizgała. No i jakoś tak chyba pociła by sie na tym wiec chyba wygra to krzesełko ktore Wy macie... przynajmniej sprawdzone

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-28, 13:00   #1853
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Głos oddany

Jak ja lubię sama farbować włosy. Robiłam to u fryzjera tylko raz. Bardzo lubię drastyczne zmiany kolorów. Nic pośredniego - sam konkret
dziekuję

Cytat:
Asiulek ja mam to pierwsze i ten materiał jest zmywalny ale to nie carata

Ferrou to link do posta Darusi https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1404
dzięki za linka, na pewno się przyda

Cytat:
Tak jest! Mówisz i masz

Właśnie sprzedałam na All ubranko Oli z chrztu, to ze zdjęcia Dziś muszę nadać paczkę, więc hurra, mam spacer wieczorkiem na pocztę. Osobiście lubię deszczową pogodę, ale odkąd mam Olę nie wychodzę na dwór gdy leje. Zwłaszcza, że nadal ma zatkany nosio :-(
Dziękuję
Fajnie, że sprzedałaś ubranko ja też chyba będe sprzedawać, chociaż można ten komplet normalnie nosic

Asiulek - na pewno nie jest to cerata

A mój brzdąc śpi od 1,5h Pierwszy raz mu się coś takiego zdarzyło

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

yyyy.. .i już się zbudził
Stary 2010-09-28, 13:16   #1854
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Cytat:

Libra- Ty chyba masz??

]

Zobaczymy jak narazie staram sie wstawiac ją co jakiś czas do kuwety. Widze ze kilka razy zdarzyło jej sie tam zrobić ale zdarzyło sieteż w inne miejsca. Najgorsze że spodobała jej sie moja garderoba i obawiam sie zeby sobie tam wc nie zrobiła a tam nie mam jeszcze drzwi więc nie mam jak jej zamknać.

Cytat:
Bo własnie w większosci tych krzeselek jak macałam w sklepie to ceraty. A mnie to przeraża, takie sliskie, niewygodne. Tym bardzie, że moja niunia ma tendencje do opadania na jedną stronę wiec na pewno by sie ślizgała. No i jakoś tak chyba pociła by sie na tym wiec chyba wygra to krzesełko ktore Wy macie... przynajmniej sprawdzone
Ja mam to krzesełko z ARTi i jestem bardzo zadowolona. Tez jest sliski materiał ale za to dobry w utrzymaniu czytsosci. Inny niestety musiałabyś prac po każdym karmieniu.Faktem jest ze latem ich tam nie sadzałam bo aż sie przyklejały
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 13:18   #1855
libra777
Zakorzenienie

Asiulek przy upałach to by się dzieci pociły na tych krzesełkach ale teraz to już myslę że nie a za rok to nie wiadomo czy one będą chciały tam siedzieć
Stary 2010-09-28, 13:35   #1856
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Co do chust to starsze osoby chyba tak mają. Tzn starsze- zacofane Wiem cos o tym... moja teściowa i teściu. Dla nich to cos mega dziwnego i "niewygodne dla dziecka"
he he np tak te bety co w nie kiedyś dzieci zawijali pewnie wygodniejsze były

Cytat:
Ja też nie używałam bo nie miałam potrzeby mała w wózku jeździ , a mały gania , we włoszech miałam nosidełko baby bjorn . Czasami brałam w nie małą a młody kimał w wózku . bardzo w nim lubi siedziec ale nie było to jakoś mega długo, ale same chusty dla mnie superowa sprawa

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

sinlac jest superowy do wszystkiego do desreków też jest bardzo dobry na kisiel przeczytaj w necie a jak chcesz spytam tesciowej jak się robi prościzna jakaś . bo kiedyś mi mówiła ale teraz jej w domu nie ma
a z tym cyckiem tak czasem jest a szwagierka niech się nie lamie czy na cycu czy na butli i tak dzieciaczki zdrowo rosną .
No i ważne żeby miała pomoc w szpitalu nich uczuli personel że miała problemy że nie karmiła . bo mogą myślec że jak to drugie to wsio wie . Mi bardzo babki w szpitalu pomagały . a grunt to pozytywnie się nastawić .

Co do kotów to ja też ich miała kilka w domu w sumie od zawsze jakiś kot był psa nie miałam nigdy bo ja leń i nie wyobrażałam sobie spacerów z bloku z rańca z pieskiem , dwa że lubie duże psy a trzymabnie takiego w bloku to dla mnie przesada .
Koty tym sposobem się uczyło i krzywda im się nie działa . zwykle dzień dwa i same robiły tam gdzie trzeba . ale każdy robi jak uważa.
zwierzaki u mnie w domu nigdy źle nie miały ale są rzeczy których im robić nie było wolni i tyle . Nie wyobrażam sobie np. spania z kotem czy psem w łóżku . Ja mam swoje wyro i kot swoje . jak rodziców teraz kota mieliśmy kimał sobie w pralce bo tam sobie upatzrył miejsce , jak się prało to stał pod pralką i czekał aż się skończy .

jedziemy do ikea bo syfnie i nie ma co robić a kołdre musze dla Szymka nabyć

Był ktoś w tunezji ? można tam z małymi dziećmi czy nie za bardzo?

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Asiulek przy upałach to by się dzieci pociły na tych krzesełkach ale teraz to już myslę że nie a za rok to nie wiadomo czy one będą chciały tam siedzieć

Szymek do tej pory w swoim jada tylko czasem odkładam tacke i przestawiam je do stołu tu się przydaje regulowna wysokość krzesełka .
ale fisher ma taki ala materiał ani cerate , dziwne to ale super się myje a dziecko się nie poci . zawsze mozna tetre pod plecki położyć . lub dla zdolnych uszycpokrowiec
Stary 2010-09-28, 13:36   #1857
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Tak jest! Mówisz i masz

no wlasnie, a nie jest tak, ze przy katarku normalnie trzeba na dwor lazic?

ferrou
tez glosowalam, juz daaawno

POP jak moglas wysmiac meskosc zwojego TZta.. przeciez to byla butow wina!!!!!!

moje krzeselko ma taka cerate jakby, ale grubsza i jakos to sie nie slizga.. za to mega wygodne do czyszczenia!
Stary 2010-09-28, 13:38   #1858
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od początku praktycznie zajmuję się małą w 80%
jakos tak dziwnie jest, ze jak mowie komukolwiek, ze meczace jest zajmowanie sie mala po 8-10 godzin w dzien i potem jeszcze pobudki na karmienia w nocy kiedy TZ wyreczyc mnie nie moze to wiele osob mowi cos typu "no tak, ale ona przeciez taka pogodna itd..." No pogodna na szczescie, ale co to ma do mojego zmeczenia?
Cos ostatnio malo kto kuma o co mi chodzi poza Wami i TZ (czasem)

Cytat:
A no brakuje Tu Ciebie i Twojego poczucia humoru. Tylko że Ty teraz to tak pewnie nie masz nastroju do śmiechu. Ale jestem pewna że jak Gabi się śmieje to Ty też się śmiejesz. No bo nie da się nie śmiać jak dziecko się śmieje.
dzieki
ale faktycznie jakos tak ostatnimi czasy srednio mi do smiechu. Jak Gabrysia sie smieje to trudno sie nie usmiechac-to prawda, ale tak ogolnie to oklaplam jakos...

w ogole to podziwiam te z Was, ktore albo sa na diecie albo chodza na silownie, albo areobik, biegaja, robia cos ze soba-ja stoje w miejscu i tylko mam coraz mniejsza ochote patrzec w lustro

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

nIE wyobrażam sobie zasikanego materaca np w łózku chyba by mi psycha nie pozwoliła na nim spać . wiem debil jestem
ja tez sobie nie wyobrazam! malo tego, ja nie znosze kłaków w poscieli i jak Czesiek sie wyspi na mojej koldrze to obowiazkowo wieczorem ja czyszcze, ale majac 3 koty zadnego nie uczylam w taki sposob korzystac z kuwety, jak piszesz - o ile dwa z nich byly przyuczone juz w pierwszych domach to jeden nie i sam zatrybil o co chodzi

Cytat:
Jak jest zły albo kuweta nie sprzątnięta to robi na dywan. Więc ja wtedy krzyczę na niego i daje mu powąchać to co narobił i wsadzam do łazienki na 2-3 godziny.
kot jak jest zły (o ile w ogole kot bywa zly na czlowieka?) to na 100% nie narobi nigdzie "na zlosc" bo koty tak nie rozumuja po prostu, a jak ma brudna kuwete to po prostu nieprzyjemnie mu tam sie zalatwiac i dlatego idzie gdzie indziej, ale nie na zasadzie "nie sprzatnela, to niech ma teraz"
i rowniez na 100% kot nie zakuma ze wsadzasz go do lazienki za kare bo narobil, a tym bardziej jesli kara przychodzi po jakims czasie a nie natychmiast po fakcie-nie ma sily zeby Cie zrozumial

Cytat:
no własnie, są też inne metody aby nauczyć zwierzę robienia do kuwety. Pisałam jak ja to robiłam, a nauczyłam w taki sposób już 13 małych kociaków. Po prostu trzeba być cierpliwym i obserwować zwierzę. Jak zaczyna coś robić to siup do kuwety.
o wlasnie
z psami tak samo-jak sie cos zaczyna to na dwor na tak po 1000 razy
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 13:48   #1859
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
jakos tak dziwnie jest, ze jak mowie komukolwiek, ze meczace jest zajmowanie sie mala po 8-10 godzin w dzien i potem jeszcze pobudki na karmienia w nocy kiedy TZ wyreczyc mnie nie moze to wiele osob mowi cos typu "no tak, ale ona przeciez taka pogodna itd..." No pogodna na szczescie, ale co to ma do mojego zmeczenia?
Cos ostatnio malo kto kuma o co mi chodzi poza Wami i TZ (czasem)

dzieki
ale faktycznie jakos tak ostatnimi czasy srednio mi do smiechu. Jak Gabrysia sie smieje to trudno sie nie usmiechac-to prawda, ale tak ogolnie to oklaplam jakos...

w ogole to podziwiam te z Was, ktore albo sa na diecie albo chodza na silownie, albo areobik, biegaja, robia cos ze soba-ja stoje w miejscu i tylko mam coraz mniejsza ochote patrzec w lustro

ja tez sobie nie wyobrazam! malo tego, ja nie znosze kłaków w poscieli i jak Czesiek sie wyspi na mojej koldrze to obowiazkowo wieczorem ja czyszcze, ale majac 3 koty zadnego nie uczylam w taki sposob korzystac z kuwety, jak piszesz - o ile dwa z nich byly przyuczone juz w pierwszych domach to jeden nie i sam zatrybil o co chodzi

kot jak jest zły (o ile w ogole kot bywa zly na czlowieka?) to na 100% nie narobi nigdzie "na zlosc" bo koty tak nie rozumuja po prostu, a jak ma brudna kuwete to po prostu nieprzyjemnie mu tam sie zalatwiac i dlatego idzie gdzie indziej, ale nie na zasadzie "nie sprzatnela, to niech ma teraz"
i rowniez na 100% kot nie zakuma ze wsadzasz go do lazienki za kare bo narobil, a tym bardziej jesli kara przychodzi po jakims czasie a nie natychmiast po fakcie-nie ma sily zeby Cie zrozumial

o wlasnie
z psami tak samo-jak sie cos zaczyna to na dwor na tak po 1000 razy
o tu się nie zgodze trafiają się złośliwe bestie
Moja rodzinka ma 5 szt kotów , najstarszy bąbel ( głowa rodu ) potrafi być złośliwy . ) mimo iż czysto i przyjemnie to jak sie zezłości bo wujek na niego krzyknie za coś np. to mu w nocy sika do buta ew do torby .
Dodam że normalnie jak np, zamknie się drzwi od łazienki badz coś w kuwecie nie pasi koty robią do zlewu w kuchni ( sikają w samą dziure ) takie czyściochy skubańce sa . i tylko w tych wypadkach kot robi mu do buta
Stary 2010-09-28, 13:54   #1860
dusiaka
Rozeznanie

A ja, jak juz kiedyś pisałam, mam krzesełko drewniane, po starszym synu, z opcją rozłożenia go na krzesełko i stoliczek. I mam nadzieję, że za rok Ola nadal będzie też niego korzystać. Ten wariant mi ciągle odpowiada, jest praktyczny i "wielofunkcyjny", a ja przecież nie mogę sobie pozwolić na zagracanie i tak małego mieszkania.

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
no wlasnie, a nie jest tak, ze przy katarku normalnie trzeba na dwor lazic?
Chyba wyjdę - sama jak mam katar wolę być na dworze bo nos się odtyka. Lekarze też mówią, że katar nie jest przeciwwskazaniem do spacerów. Tylko te babcie, które mnie straszą, że z kataru może się zrobioć coś więcej, że lepiej dziecko przez kilka dni wygrzać w domu...

Pochwalę się - listonosz mi uprzejmie przyniósł mandacik
Wracaliśmy o 3ej nad ranem w z nad morza, no i jechałam "ledwie 79", przejeżdżaliśmy przez małą mieścinę. I nagle dostałam jakimś czerwonym fleszem po oczach. Się zdenerwowałam... Przekroczyłam prędkość raptem o 19 km. To mój pierwszy mandat i pierwsze punkty - 100 pln plus 2 punkty
A jakie piękne zdjęcie mi zrobili, jakie wyraźne Chyba zeskanuję, wrzucę do galerii i będzie się wyświetlać w naszej elektronicznej ramce na zdjęcia jako pamiątka z wakacji...
Nie wiecie może kiedy te punkty mi zejdą? Za rok? Od dnia przekroczenia, czy inaczej się liczy? Bo wstyd mi trochę, że je mam.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości