3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-28, 11:00   #3571
zenia2211
Rozeznanie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki. Ja troche poleniuchowałam. Zimno na dworze to nawet wstawać się nie chciało z ciepłego łózeczka. Zjadłam teraz śniadanko i musze wstawić pranie a tak mi sie nie chce nic robic ze szok. Leń dzisiaj na maxa.

Wczoraj położyłam się wcześniej bo zmartwiłam się bardzo. Synuś jak co dzień bardzo ruchliwy a wczoraj nie wiem czemu tylko sporadyczne ruchy były...?? To normalne czy powinnam się zacząć martwić poważniej??
Moj lekarz powiedzial na ostatniej wizycie ze jesli w jakis dzien dzidzia bedzie spokojniejsza to zeby sie nie przejmowac bo to jest normalne.Tez moze miec dzien co jej sie nie chce fikac Nie stresuj sie,napewno jest wszystko ok
Dziewczyny a kiedy bedziecie skladac lozeczko i wszystko juz przygotowywac??
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:01   #3572
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
ja też nie wiem

IRSIN
wklej mi prosze linka do Twoich czekoladowych mukluków
http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/...australia.html

prosze bardzo.

Jak masz konto na fejsbuku, zrob sie ich fanka bo w weekendy daja haslo i wpisujesz je przy zamowieniu i 15 % rabatu otrzymujesz.

Moja siostra jest w 10 tygodniu ciazy...z blizniakami
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:02   #3573
kliwia
Zakorzenienie

patrycja jak szwagierka mi przywiezie lozeczko to bedzie rozlozone, a wozek czeka na mnie u kolezanki w garazu. A swoj lepiej rozloz zeby zdazyl wywietrzec
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:02   #3574
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj cały dzień byłam na nogach i wcale nie leżałam jak każdego dnia wiec może maluszek mniej sie poruszał a jak leże to wtedy zwracam cały czas uwage na to ile sie rusza bo nic innego mi nie zajmuje głowe... ???

Mam jeszcze pytanko do mam grudniowych. Czy macie już poskładane łózeczka i wózki??? I czy wszystko juz naszykowane??? Bo u nas łózeczko stoi jeszcze zapakowane jak i reszta rzeczy.
ja jak nie leże to prawie wcale nie czuję ruchów to może byc to.

ja jestem grudniowa i nie mam wózka ani łóżeczka. planuję na koniec paźiernika kupić bo nie mam co z tym zrobić. reszta z grubsza jest.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:03   #3575
De28
Wtajemniczenie

Ja mam termin na 4 grudnia. Lozeczko przyjdzie jutro albo pojutrze i od razu je skladam. Ale tylko stelaz. By wywietrzal, posciel wypiore i wyprasuje ale zakladac nie bede. Na poczatku tylko spiworek i przescieradlo. Ale ciuszki poprane i poprasowane, schowane juz w szufladach. Wozek kupia tesciowie jak maly sie urodzi. A wiec bedzie dopiero w grudniu.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-28 o 11:04
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:05   #3576
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość

prosze bardzo.

Jak masz konto na fejsbuku, zrob sie ich fanka bo w weekendy daja haslo i wpisujesz je przy zamowieniu i 15 % rabatu otrzymujesz.

dziękuję Ci bardzo
i gratki dla siostry. Ale będziecie miały wesoło

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:10   #3577
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Moj lekarz powiedzial na ostatniej wizycie ze jesli w jakis dzien dzidzia bedzie spokojniejsza to zeby sie nie przejmowac bo to jest normalne.Tez moze miec dzien co jej sie nie chce fikac Nie stresuj sie,napewno jest wszystko ok
jak kupie bo ciagle łozeczko i wozek nie kupione

ale jak kupie pewnie zloze albo chociaz odpakuje zeby wywietrzało

ciuszki dla dzidiz juz mam poszykowane

i aktualnie kompletuje moja torbe do szpitala

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
myszka jak bylam w sklepie dzieciowym to dostalam liste co mam zabrac do szpitala - prowadzi ten sklep polozna ze szpitala, i ma takie ulotki w sklepie
Poszukaj informacji na lokalnym forum internetowym, moze na babybomie jest podforum z Twojego miasta, to sie dowiesz od dziewczyn ktore juz urodzily

mam znalazłam na stroni internetowej szpitala

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
jeśli możesz chodzić to polecam przejść się na porodówkę pogadać z położną
chyba jak pojde na nastepne badania krwi to wstąpie

zastanawiam sie jakie ciuszki uszykowac na wyjscie ze szpitala...tzn w co ubrac maluszka - ile warstw .... mam kombinezonik taki "misiowy" widomo kocyk i w fotelik.... ale co pod kombinezonik....

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2010-09-28 o 11:16
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:18   #3578
apoolonia
Rozeznanie

Wózek spakowany
w miarę złożony TŻ pojedzie i przywiezie paczki z gondolą stelażem i nosidełkiem

łóżeczko też spakowane rozkładać będę pod koniec listopada

torba do szpitala w miarę spakowana ale pod kontem nie porodu a wcześniejszej wizyty w szpitalu

rzeczy do porodu i dla małej powkładam gdzieś w listopadzie

termin mam na 20 grudnia
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:28   #3579
kretencja
Zakorzenienie

Jezusicku, ale już od rana napisałyście!
Ja jestem po wizycie. Ginekologicznie wszystko OK, ciśnienie dobre (a nawet dosyć niskie - 115/65), przytyłam przez 2 tygodnie ok.1kg więc też w normie (w sumie od początku ciąży 11kg). Gin kazał nie martwić się za bardzo wynikami. Powiedział, że morfologia bardzo dobra, wyniki moczu wskazują na stan zapalny. Przepisał mi furagin i niestety vitabutin, który jest drogi jak cholera. To takie coś z żurawiną - znacie? Może jest tańszy zamiennik? Mam przyjść za 3 tygodnie (czyli w ukończonym 33tc), w międzyczasie zrobić sobie kontrolnie mocz.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:29   #3580
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Wyszlo mnie 1496 gram (33 tc)

W 26 tc wyszlo 801 gram

33 tyg to maluszka masz w brzuszku ja w 29 tyg mialam wage 1510 g

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
hej zaraz sprawdze i ja tą wagę a z USG w 26 tc miała 710g to juz wogole chyba mało ??
Ta waga jest prawidłowa tez tyle wazylo moje malenstwo w 25 tyg dokładnie 786g

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
A mój lekarz powiedział ze po 27 tyg jak dzidzia nie rusza sie 10 razy w ciagu dnia to mam dzownic i beda sprawdzac czy wszystko ok. Tak samo jakbym miala mroczki przed oczami , opuchniete nogi czy rece i jakby mnie np caly dzien bolalo po prawej stronie pod zebrami. To samo pisze w ksiazkach. Tak wiec czasami jak dzidzia nie ruszy sie 10 razy to lepiej zareagowac niz czekac.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:29   #3581
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj cały dzień byłam na nogach i wcale nie leżałam jak każdego dnia wiec może maluszek mniej sie poruszał a jak leże to wtedy zwracam cały czas uwage na to ile sie rusza bo nic innego mi nie zajmuje głowe... ???

Mam jeszcze pytanko do mam grudniowych. Czy macie już poskładane łózeczka i wózki??? I czy wszystko juz naszykowane??? Bo u nas łózeczko stoi jeszcze zapakowane jak i reszta rzeczy.
ja się chodzi to maluszek ponoć odczuwa to jak kołysanie, a to go usypia, wiec pewnie dlatego mniej się ruszał, bo smacznie spał

Ja nawet nie mam łóżeczka koleżanka mi chce podarować z drewexu łóżeczku, także wkrótce będę mieć. Ale moje dziecię na początku w koszu spać będzie, więc nie wiem w sumie kiedy tak solidnie zabierzemy się z meżem za pokój dla małej. Na razie zaczęliśmy od okien, kupiliśmy rolety, które przepuszczają mało światła, chcemy dokupić karnisze i firanki w Kubusia Puchutka jakaś lampka, komoda. W weekend byliśmyw Praktikerze zrobić rozeznanie, co jest, w jakich cenach itpU nas to trochę bedzie zachodu z tym, bo przenosimy swoją sypialnię do pokoju "komputerowego" ( z racji tego, że tam mamy kompa stacjonarnego) a swoją sypialnię zamieniamy na pokój dziecięcy
a dziś na allegro zamówiłam mnóstwo róznych artykułów do pielęgnacji niemowląt, typu nożyczki, paklaki, kosmetyki nivei, jakaś grzechotka itp także nie mogę się doczekać, kiedy dostanę pakę z tym wszystkim

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:32   #3582
Patrycja_1708
Zadomowienie

No ja ciuszki równiez mam poprane i poszykowane ale narazie leżą u nas w szafie bo po komode dla maluszka dopiero pojedziemy. Reszte też już wszystko mam ale nic nie powykładane bo nie mam gdzie tego porozkładac póki nie ma łózeczka rozłozonego i komody, a co do wózka to pewnie dopiero w grudniu nam dojedzie jak rodzice przyjadą na święta...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:32   #3583
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:

Chodząc kołyszesz malucha, więc pewnie sobie smacznie lulał.

Łóżeczko odpakowane, ale wciąż niezłożone. Wietrzy się.
Wózka jeszcze nie kupiliśmy.
Nic jeszcze nie poprane. Za wszystko zabiorę się w listopadzie. Termin na 15 grudnia.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:45   #3584
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość

łał ! gratki dla sis
ja chce takie tylko jaśniejsze albo szare

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki

ja dziś tylko na chwilę-zaraz wyjeżdżam do warszawy. Bardzo proszę o kciuki za egzamin-mam o 19...

Cytat:
Marta, moja mama miala takie znajome, w wieku okolo 55 lat i ciagle mieszkaja razem (nie wyszly za maz), w dodatku tak samo sie ubieraja i generalnie staraja sie chyba ciagle tak samo wygladac. Oczywiscie z uplywem czasu widac jednak jakies tam roznice, ale to porazajace ze jeszcze w tym wieku sie tak samo ubieraja i w ogole
Pamietam jak nie wiedzialam, ze to blizniaczki i kiedys je spotkalysmy z mama w miescie, to myslalam ze m isie dwoi w oczach
super że z małą wszystko dobrze
ja też znam kobiety które są bliźniakami, i co najlepsze obydwie uczą matmy na uczelni sggw, ubierają się tak samo (można je odróżnić tylko po tym że maja inny kolor butów) ale włosy tak samo spięte, broszkie takie same... NAWET SZMINKA

Cytat:
anecka to nie siadalas na samolot i Ci lekarz nie wkladal jednej lapki do pochwy a drugiej na brzuchu? to jest wlasnie badanie wysokosci macicy. W ksiazkach tez pisza o mierzeniu centymetrem od spojenia lonowego do dna macicy. ale tego to nie widzialam
mi też nie badał NIGDY

fatalnie się czuję wiecie? nie wiem czy to przez to że nie mogę spać, ale tak słabo że nie mam siłek wstać z łóżka... najchętniej bym przeleżała cały dzień

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ja się chodzi to maluszek ponoć odczuwa to jak kołysanie, a to go usypia, wiec pewnie dlatego mniej się ruszał, bo smacznie spał

Ja nawet nie mam łóżeczka koleżanka mi chce podarować z drewexu łóżeczku, także wkrótce będę mieć. Ale moje dziecię na początku w koszu spać będzie, więc nie wiem w sumie kiedy tak solidnie zabierzemy się z meżem za pokój dla małej. Na razie zaczęliśmy od okien, kupiliśmy rolety, które przepuszczają mało światła, chcemy dokupić karnisze i firanki w Kubusia Puchutka jakaś lampka, komoda. W weekend byliśmyw Praktikerze zrobić rozeznanie, co jest, w jakich cenach itpU nas to trochę bedzie zachodu z tym, bo przenosimy swoją sypialnię do pokoju "komputerowego" ( z racji tego, że tam mamy kompa stacjonarnego) a swoją sypialnię zamieniamy na pokój dziecięcy
a dziś na allegro zamówiłam mnóstwo róznych artykułów do pielęgnacji niemowląt, typu nożyczki, paklaki, kosmetyki nivei, jakaś grzechotka itp także nie mogę się doczekać, kiedy dostanę pakę z tym wszystkim

u jakiego sprzedawcy zamawiałaś ? jeju muszę się za to zabrać. Czas najwyższy

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:45   #3585
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Chodząc kołyszesz malucha, więc pewnie sobie smacznie lulał.

Łóżeczko odpakowane, ale wciąż niezłożone. Wietrzy się.
Wózka jeszcze nie kupiliśmy.
Nic jeszcze nie poprane. Za wszystko zabiorę się w listopadzie. Termin na 15 grudnia.
ja wykorzytalam ładną pogode w zeszłym tygodniu i poprałam te najmniejsze ciuszki

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:47   #3586
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
A mój lekarz powiedział ze po 27 tyg jak dzidzia nie rusza sie 10 razy w ciagu dnia to mam dzownic i beda sprawdzac czy wszystko ok. Tak samo jakbym miala mroczki przed oczami , opuchniete nogi czy rece i jakby mnie np caly dzien bolalo po prawej stronie pod zebrami. To samo pisze w ksiazkach. Tak wiec czasami jak dzidzia nie ruszy sie 10 razy to lepiej zareagowac niz czekac.

ooo jaa mnie często boli pod żebrami po prawej stronie :/ ale mój lekarz że to nic takiego...

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:57   #3587
kretencja
Zakorzenienie

Halo, halo!
Znacie ten VITABUTIN? Jest jakiś zamiennik tańszy?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:58   #3588
79 Marta
Wtajemniczenie

ale mam lenia a tu nie dość , że musze iść na zakupy, żeby jakikolwiek obiad upichcic, to jeszcze jadę potem na uczelnię na zajęcia. ech... niech mnie ktos kopnie

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Halo, halo!
jak nie znam
Stary 2010-09-28, 12:24   #3589
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Jezusicku, ale już od rana napisałyście!
Ja jestem po wizycie. Ginekologicznie wszystko OK, ciśnienie dobre (a nawet dosyć niskie - 115/65), przytyłam przez 2 tygodnie ok.1kg więc też w normie (w sumie od początku ciąży 11kg). Gin kazał nie martwić się za bardzo wynikami. Powiedział, że morfologia bardzo dobra, wyniki moczu wskazują na stan zapalny. Przepisał mi furagin i niestety vitabutin, który jest drogi jak cholera. To takie coś z żurawiną - znacie? Może jest tańszy zamiennik? Mam przyjść za 3 tygodnie (czyli w ukończonym 33tc), w międzyczasie zrobić sobie kontrolnie mocz.
Super, że wszystko po wizycie ok
Co do tego leku to jak doczytałam w necie, jest to wyciąg z żurawiny, więc spokojnie możesz iść do apteki i poprosić o najtańszy lek na bazie żurawiny. Ja używałam uro-up i urinal, zamiennie z uroseptem (ale to już jest mieszanka ziołowa bez żurawiny). Urinal chyba najtaniej wychodzi
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 12:31   #3590
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość

mam jeszcze jedno pytanko....
czy w szpitalach w ktorych bedziecie rodzic daja wam jakias liste rzeczy ktore trzeba zabrac do szpitala (co trzeba miec swojego a co daje szpital)??
Ja wogole zamierzam zadzwonic do spzitala zapytac o porod rodzinny (moj gin nie pracuje w szpitalu wiec od niego sie nie dowiem) tylko nie wiem gdzie zadzownic.... :conf used:
w tym szpitalu w którym chcę rodzić dają takie listy - i można ją dostać od pani położnej która pracuje w gabinecie u lekarza do którego chodzę (on pracuje w tym szpitalu) albo iść na oddział położniczy. A co do dzwonienia to ja jak dzwoniłam zapytać o szkołę rodzenia to właśnie też na położniczy (wtedy sama nie wiedziałam bo myślałam, że to numer tylko do SR) i tam pani powiedziała, że ona może udzielić wszystkich informacji

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
MILA u mnie w rodzinie jest bardzo duzo blizniakow i od strony mamy i od strony taty i nie ukrywam, ze mielam nadzieje na poczatku ciazy, ze bede miala blizniaki

ja też miałam taką nadzieję na początku ( mój tż do teraz czasem żartuje, że mam taki duży brzuch, że lekarz pewnie jednej dzidzi nie zauważył)

Cytat:

my mamy rozłożone łóżeczko -dlatego bo je malowaliśmy i musiał zapach wywietrzeć a wózka jeszcze nie mamy, ubranka poprane i wyprasowane ale sporo rzeczy nam jeszcze brakuje a dla siebie do szpitala nie mam jeszcze nic

Cytat:
Halo, halo!
ja też tego nie znam
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 12:33   #3591
lutien
Wtajemniczenie

A tak w ogóle to witam
Nie było mnie kilka dni, bo jakoś weny do pisania mi brakuje. Cały weekend chodziłam senna i miałam przeczucie, że to na zmianę pogody. No i sie nie myliłam - od wczoraj jest szaro, pada i zimnica Dobrze, że w zeszłym tygodniu posprzątałam w mieszkanku, bo teraz mam takiego lenia, że nawet na zakupy mi się nie chce iść.
Mój TŻ troszkę zaczyna się stresować zbliżającym się porodem i zakazał mi wychodzenia na miasto na dłużej.
Dziś o 17-tej mam wizytę u gina. Prawdę mówiąc liczę na jakieś 1-2 cm rozwarcie. Mam nadzieję, że nie każe mi przychodzić na wizyty już teraz co tydzień, bo zbankrutuję
Torba do szpitala przygotowana. Tak więc już teraz tylko wyczekuję porodu. Dowiedziałam się od mojej mamy, że ona miała bardzo szybkie porody i trochę się tym pocieszam
A tak w ogóle to zostało mi 25 dni do terminu z OM, a 33 dni do terminu z USG

EDIT: TŻ właśnie podesłał mi linka do artykułu, w którym jest m.in. o krwi pępowinowej. Nie wiem, na ile jest ten artykuł wiarygodny, ale warto poczytać.
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...as=1&startsz=x
(Katharine Hadley )

Edytowane przez lutien
Czas edycji: 2010-09-28 o 12:37
lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 12:38   #3592
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
to mnie gin straszy, że moja mała ciut za mała a twoja jeszcze mniejsza - ja podawałam wymiary z 30 tc
Teraz mam usg w poniedziałek - równo 33tc zobaczymy co mu tam wyjdzie
ja mam usg we wtorek (za tydzień) i to będzie mój 33 tc
idziemy w miarę równo

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
zastanawiam sie jakie ciuszki uszykowac na wyjscie ze szpitala...tzn w co ubrac maluszka - ile warstw .... mam kombinezonik taki "misiowy" widomo kocyk i w fotelik.... ale co pod kombinezonik....
ja zakładam bodziak, pajacyk, ciepłe skarpety na pajaca, jakieś ciepłe wdzianko typu polarek i czapka

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
ooo jaa mnie często boli pod żebrami po prawej stronie :/ ale mój lekarz że to nic takiego...
po prawej stronie pod żebrami jest wątroba, pewnie dzidziuś ją uciska, mnie też często boli bo akurat ma tu chyba główkę

Cytat:
Halo, halo!
ja w 12 tygodniu brałam ŻURAVIT, ale nie wiem czy skład jest taki sam

ja byłam w szpitalu w którym chcę rodzić (mój lekarz do którego chodzę prywatnie tam pracuje) i dostałam kartkę z potrzebnymi rzeczami dla dziecka i matki i obejrzałam sobie porodówkę.

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-09-28 o 12:42
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 12:40   #3593
malgosiak25
Raczkowanie

a u mnie Tż jak brałam prysznic powiedział, że może bym już zrezygnowała z noszenia obrączki a ja mu , że póki nie mam problemów i nigdzie nie puchnę to po co jak poczuje, że cos jest nie tak to wtedy bedę się martwić. Jestem tak przywiązana do niej, że cięzko tak będzie bez :/

Raz tylko miałam problemy z opuchnieciami, w lipcu gdy były takie upały straszne.

Ja zachorowałam na jeden wózek tylko nie wiem który ładniejszy, popielato zielony, czy czerwony?? teście chcą nam zasponsorować, posiada gondole, spacerówke i nosidełko cena 999 zł na allegro Orso mille i przede wszystkim 3 kołowy , na nasze tereny i wycieczki kapitalny

ale najpierw pojezdzimy po sklepach i sie rozejrzymy bo może będzie coś podobnego niedrogo i na miejscu, ja to lubie pomacać posprawdzać , a nie tak w ciemno

Edytowane przez malgosiak25
Czas edycji: 2010-09-28 o 12:42
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 12:43   #3594
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
anecka to nie siadalas na samolot i Ci lekarz nie wkladal jednej lapki do pochwy a drugiej na brzuchu? to jest wlasnie badanie wysokosci macicy. W ksiazkach tez pisza o mierzeniu centymetrem od spojenia lonowego do dna macicy. ale tego to nie widzialam
Raz mialam takie badanie "oddolne" bo powiedzialam ze sie zle czuje, a jak mowie ze dobrze to tylko tetno slucha i nawet usg nie robi.

Tak a propos to wczoraj lekarz nic nie mowil, wiec wypalilam: "Czy wszystko OK z dzieckiem" a on do mnie : "no wie Pani, wrozbita nie jestem"

kretencja, mnie zawsze zamiennik proponuje farmaceutka, wiec zapytaj w aptece Tyle ze ja chodze do aptek takich hmm "przydomowych" gdzie nie ma takich rzeczy typu kosmetyki z Vichy czy cos, takie fajne apteki, gdzie pracuja naprawde swietni farmaceuci

Jem pierogi ruskie ze smietana

lutien, tak wiec czekamy na wiesci co tam na wizycie Kurcze, ja tez taka senna jestem a raczej inaczej to ujme: nic mi sie nie chce, czuje niemoc i brzuch mnie boli na dodatek.
Kurcze a ja nie wiem.. podalam lekarzowi na samym poczatku kiedy mialam ostatni raz misiazke i tylko jeden mam termin podany do porodu. ale zapewne urodze wczesniej. Czuje to w kosciach

Jak leze, to mam wrazenie ze mnie dziecko kopie pod cyckami, szok.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 12:43   #3595
andziat
Zakorzenienie

malgosiak25 popielato zielony - przynajmniej ze zdjęcia

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-09-28 o 12:44
Stary 2010-09-28, 12:44   #3596
De28
Wtajemniczenie

lutien, no to juz tuz tuz

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 12:48   #3597
Aliszcze
Zakorzenienie

Anecka, ten Twój lekarza powala mnie na obie łopatki, takie teksty walić kto jak nie on ma wiedzieć, czy jest ok?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 12:49   #3598
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Raz mialam takie badanie "oddolne" bo powiedzialam ze sie zle czuje, a jak mowie ze dobrze to tylko tetno slucha i nawet usg nie robi.

Tak a propos to wczoraj lekarz nic nie mowil, wiec wypalilam: "Czy wszystko OK z dzieckiem" a on do mnie : "no wie Pani, wrozbita nie jestem"
mnie lekarka bada w ten sposób na każdej wizycie i na każdej robi usg, za każdym razem zleca też badanie moczu i krwi.

jakiś głupi ten lekarz, po to się robi usg żeby właśnie wiedzieć czy wszystko jest ok. Jakby mi coś takiego odpowiedział to bym go chyba rozszarpała i się zapytała to jest pan lekarzem czy nie i jak nie pan to kto ma wiedzieć?
Stary 2010-09-28, 12:49   #3599
79 Marta
Wtajemniczenie

hmm... ja nadal mam wizyty co 3 tygodnie, może ostatnią przyspieszy. Odnośnie badania na samolocie, to ja mam od początku na każdej wizycie. Jezeli chodzi o długość szyjki to nie wiem. Znaczy lekarz mówi podczas badania, ale klepie na wdechu jakby litanie mówił albo wierszyk na szybko.
Stary 2010-09-28, 12:50   #3600
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
wozek jest w piwnicy w sumie gotowy do użycia
lożeczko stoi (bez pościeli itp) zeby wywietrzało i pewnie postoi juz do grudnia
brak aby pampersów, paru kosmetyków, materacyka (kupujemy w październiku) i pościeli

Cytat:
Halo, halo!

a an necie nic nie ma ??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości