|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
Nie stresuj sie,napewno jest wszystko ok![]() Dziewczyny a kiedy bedziecie skladac lozeczko i wszystko juz przygotowywac?? |
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
prosze bardzo. Jak masz konto na fejsbuku, zrob sie ich fanka bo w weekendy daja haslo i wpisujesz je przy zamowieniu i 15 % rabatu otrzymujesz. Moja siostra jest w 10 tygodniu ciazy...z blizniakami
|
|
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
patrycja jak szwagierka mi przywiezie lozeczko to bedzie rozlozone, a wozek czeka na mnie u kolezanki w garazu. A swoj lepiej rozloz zeby zdazyl wywietrzec
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem grudniowa i nie mam wózka ani łóżeczka. planuję na koniec paźiernika kupić bo nie mam co z tym zrobić. reszta z grubsza jest.
|
|
#3575 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam termin na 4 grudnia. Lozeczko przyjdzie jutro albo pojutrze i od razu je skladam. Ale tylko stelaz. By wywietrzal, posciel wypiore i wyprasuje ale zakladac nie bede. Na poczatku tylko spiworek i przescieradlo. Ale ciuszki poprane i poprasowane, schowane juz w szufladach. Wozek kupia tesciowie jak maly sie urodzi. A wiec bedzie dopiero w grudniu.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-09-28 o 11:04 |
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i gratki dla siostry. Ale będziecie miały wesoło
|
|
#3577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ciagle łozeczko i wozek nie kupione ![]() ale jak kupie pewnie zloze albo chociaz odpakuje zeby wywietrzało ciuszki dla dzidiz juz mam poszykowane i aktualnie kompletuje moja torbe do szpitala ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
mam znalazłam na stroni internetowej szpitala ![]() Cytat:
zastanawiam sie jakie ciuszki uszykowac na wyjscie ze szpitala...tzn w co ubrac maluszka - ile warstw .... mam kombinezonik taki "misiowy" widomo kocyk i w fotelik.... ale co pod kombinezonik....
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2010-09-28 o 11:16 |
|||
|
|
|
#3578 |
|
Rozeznanie
|
Wózek spakowany
w miarę złożony TŻ pojedzie i przywiezie paczki z gondolą stelażem i nosidełkiem łóżeczko też spakowane rozkładać będę pod koniec listopada torba do szpitala w miarę spakowana ale pod kontem nie porodu a wcześniejszej wizyty w szpitalu rzeczy do porodu i dla małej powkładam gdzieś w listopadzie termin mam na 20 grudnia |
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Jezusicku, ale już od rana napisałyście!
![]() Ja jestem po wizycie. Ginekologicznie wszystko OK, ciśnienie dobre (a nawet dosyć niskie - 115/65), przytyłam przez 2 tygodnie ok.1kg więc też w normie (w sumie od początku ciąży 11kg). Gin kazał nie martwić się za bardzo wynikami. Powiedział, że morfologia bardzo dobra, wyniki moczu wskazują na stan zapalny. Przepisał mi furagin i niestety vitabutin, który jest drogi jak cholera. To takie coś z żurawiną - znacie? Może jest tańszy zamiennik? Mam przyjść za 3 tygodnie (czyli w ukończonym 33tc), w międzyczasie zrobić sobie kontrolnie mocz.
|
#3580 | ||
|
Zakorzenienie
|
33 tyg to maluszka masz w brzuszku ja w 29 tyg mialam wage 1510 g Cytat:
Cytat:
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nawet nie mam łóżeczka koleżanka mi chce podarować z drewexu łóżeczku, także wkrótce będę mieć. Ale moje dziecię na początku w koszu spać będzie, więc nie wiem w sumie kiedy tak solidnie zabierzemy się z meżem za pokój dla małej. Na razie zaczęliśmy od okien, kupiliśmy rolety, które przepuszczają mało światła, chcemy dokupić karnisze i firanki w Kubusia Puchutka jakaś lampka, komoda. W weekend byliśmyw Praktikerze zrobić rozeznanie, co jest, w jakich cenach itp U nas to trochę bedzie zachodu z tym, bo przenosimy swoją sypialnię do pokoju "komputerowego" ( z racji tego, że tam mamy kompa stacjonarnego) a swoją sypialnię zamieniamy na pokój dziecięcy![]() a dziś na allegro zamówiłam mnóstwo róznych artykułów do pielęgnacji niemowląt, typu nożyczki, paklaki, kosmetyki nivei, jakaś grzechotka itp także nie mogę się doczekać, kiedy dostanę pakę z tym wszystkim
|
|
#3582 |
|
Zadomowienie
|
No ja ciuszki równiez mam poprane i poszykowane ale narazie leżą u nas w szafie bo po komode dla maluszka dopiero pojedziemy. Reszte też już wszystko mam ale nic nie powykładane bo nie mam gdzie tego porozkładac póki nie ma łózeczka rozłozonego i komody, a co do wózka to pewnie dopiero w grudniu nam dojedzie jak rodzice przyjadą na święta...
|
|
|
|
#3583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Łóżeczko odpakowane, ale wciąż niezłożone. Wietrzy się. Wózka jeszcze nie kupiliśmy. Nic jeszcze nie poprane. Za wszystko zabiorę się w listopadzie. |
|
|
|
|
#3584 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratki dla sis ja chce takie tylko jaśniejsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super że z małą wszystko dobrze ![]() ja też znam kobiety które są bliźniakami, i co najlepsze obydwie uczą matmy na uczelni sggw, ubierają się tak samo (można je odróżnić tylko po tym że maja inny kolor butów) ale włosy tak samo spięte, broszkie takie same... NAWET SZMINKA ![]() Cytat:
![]() fatalnie się czuję wiecie? nie wiem czy to przez to że nie mogę spać, ale tak słabo że nie mam siłek wstać z łóżka... najchętniej bym przeleżała cały dzień ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
u jakiego sprzedawcy zamawiałaś ? jeju muszę się za to zabrać. Czas najwyższy
|
|||||
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo jaa mnie często boli pod żebrami po prawej stronie :/ ale mój lekarz że to nic takiego... |
|
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Halo, halo!
Znacie ten VITABUTIN? Jest jakiś zamiennik tańszy?
|
#3588 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mam lenia
a tu nie dość , że musze iść na zakupy, żeby jakikolwiek obiad upichcic, to jeszcze jadę potem na uczelnię na zajęcia. ech... niech mnie ktos kopnie---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- jak nie znam
|
#3589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do tego leku to jak doczytałam w necie, jest to wyciąg z żurawiny, więc spokojnie możesz iść do apteki i poprosić o najtańszy lek na bazie żurawiny. Ja używałam uro-up i urinal, zamiennie z uroseptem (ale to już jest mieszanka ziołowa bez żurawiny). Urinal chyba najtaniej wychodzi
|
|
|
|
|
#3590 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też miałam taką nadzieję na początku ( mój tż do teraz czasem żartuje, że mam taki duży brzuch, że lekarz pewnie jednej dzidzi nie zauważył )Cytat:
ja też tego nie znam |
|||
|
|
|
#3591 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w ogóle to witam
Nie było mnie kilka dni, bo jakoś weny do pisania mi brakuje. Cały weekend chodziłam senna i miałam przeczucie, że to na zmianę pogody. No i sie nie myliłam - od wczoraj jest szaro, pada i zimnica Dobrze, że w zeszłym tygodniu posprzątałam w mieszkanku, bo teraz mam takiego lenia, że nawet na zakupy mi się nie chce iść.Mój TŻ troszkę zaczyna się stresować zbliżającym się porodem i zakazał mi wychodzenia na miasto na dłużej. Dziś o 17-tej mam wizytę u gina. Prawdę mówiąc liczę na jakieś 1-2 cm rozwarcie. Mam nadzieję, że nie każe mi przychodzić na wizyty już teraz co tydzień, bo zbankrutuję ![]() Torba do szpitala przygotowana. Tak więc już teraz tylko wyczekuję porodu. Dowiedziałam się od mojej mamy, że ona miała bardzo szybkie porody i trochę się tym pocieszam ![]() A tak w ogóle to zostało mi 25 dni do terminu z OM, a 33 dni do terminu z USG ![]() EDIT: TŻ właśnie podesłał mi linka do artykułu, w którym jest m.in. o krwi pępowinowej. Nie wiem, na ile jest ten artykuł wiarygodny, ale warto poczytać. http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...as=1&startsz=x
Edytowane przez lutien Czas edycji: 2010-09-28 o 12:37 |
|
|
|
#3592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idziemy w miarę równo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja w 12 tygodniu brałam ŻURAVIT, ale nie wiem czy skład jest taki sam ja byłam w szpitalu w którym chcę rodzić (mój lekarz do którego chodzę prywatnie tam pracuje) i dostałam kartkę z potrzebnymi rzeczami dla dziecka i matki i obejrzałam sobie porodówkę. Edytowane przez andziat Czas edycji: 2010-09-28 o 12:42 |
|||
|
|
|
#3593 |
|
Raczkowanie
|
a u mnie Tż jak brałam prysznic powiedział, że może bym już zrezygnowała z noszenia obrączki
a ja mu , że póki nie mam problemów i nigdzie nie puchnę to po co jak poczuje, że cos jest nie tak to wtedy bedę się martwić. Jestem tak przywiązana do niej, że cięzko tak będzie bez :/Raz tylko miałam problemy z opuchnieciami, w lipcu gdy były takie upały straszne. Ja zachorowałam na jeden wózek tylko nie wiem który ładniejszy, popielato zielony, czy czerwony?? teście chcą nam zasponsorować, posiada gondole, spacerówke i nosidełko cena 999 zł na allegro Orso mille i przede wszystkim 3 kołowy , na nasze tereny i wycieczki kapitalnyale najpierw pojezdzimy po sklepach i sie rozejrzymy bo może będzie coś podobnego niedrogo i na miejscu, ja to lubie pomacać posprawdzać , a nie tak w ciemno
ALUSIA http://www.myticker.eu/ticker/ticker...3wzibtjvl1.png Drugie Maleństwo http://www.suwaczki.com/tickers/34bwskjoahrx6x4n.png Edytowane przez malgosiak25 Czas edycji: 2010-09-28 o 12:42 |
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak a propos to wczoraj lekarz nic nie mowil, wiec wypalilam: "Czy wszystko OK z dzieckiem" a on do mnie : "no wie Pani, wrozbita nie jestem" ![]() kretencja, mnie zawsze zamiennik proponuje farmaceutka, wiec zapytaj w aptece Tyle ze ja chodze do aptek takich hmm "przydomowych" gdzie nie ma takich rzeczy typu kosmetyki z Vichy czy cos, takie fajne apteki, gdzie pracuja naprawde swietni farmaceuci Jem pierogi ruskie ze smietana ![]() lutien, tak wiec czekamy na wiesci co tam na wizycie Kurcze, ja tez taka senna jestem a raczej inaczej to ujme: nic mi sie nie chce, czuje niemoc i brzuch mnie boli na dodatek. Kurcze a ja nie wiem.. podalam lekarzowi na samym poczatku kiedy mialam ostatni raz misiazke i tylko jeden mam termin podany do porodu. ale zapewne urodze wczesniej. Czuje to w kosciach Jak leze, to mam wrazenie ze mnie dziecko kopie pod cyckami, szok.
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
malgosiak25 popielato zielony - przynajmniej ze zdjęcia
Edytowane przez andziat Czas edycji: 2010-09-28 o 12:44 |
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, ten Twój lekarza powala mnie na obie łopatki, takie teksty walić
kto jak nie on ma wiedzieć, czy jest ok?
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiś głupi ten lekarz, po to się robi usg żeby właśnie wiedzieć czy wszystko jest ok. Jakby mi coś takiego odpowiedział to bym go chyba rozszarpała i się zapytała to jest pan lekarzem czy nie i jak nie pan to kto ma wiedzieć? |
|
|
|
|
#3599 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm... ja nadal mam wizyty co 3 tygodnie, może ostatnią przyspieszy. Odnośnie badania na samolocie, to ja mam od początku na każdej wizycie. Jezeli chodzi o długość szyjki to nie wiem. Znaczy lekarz mówi podczas badania, ale klepie na wdechu jakby litanie mówił albo wierszyk na szybko.
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie gotowy do użycialożeczko stoi (bez pościeli itp) zeby wywietrzało i pewnie postoi juz do grudnia brak aby pampersów, paru kosmetyków, materacyka (kupujemy w październiku) i pościeli ![]() a an necie nic nie ma ?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

Nie stresuj sie,napewno jest wszystko ok

Mam przyjść za 3 tygodnie (czyli w ukończonym 33tc), w międzyczasie zrobić sobie kontrolnie mocz.
??

gratki dla sis 
i generalnie staraja sie chyba ciagle tak samo wygladac. Oczywiscie z uplywem czasu widac jednak jakies tam roznice, ale to porazajace ze jeszcze w tym wieku sie tak samo ubieraja i w ogole 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Dobrze, że w zeszłym tygodniu posprzątałam w mieszkanku, bo teraz mam takiego lenia, że nawet na zakupy mi się nie chce iść.