|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 cz. XIV
Cytat:
Ja jednak spróbuję, bo jakbym zaliczyła wszystko już w czasie studiów to byłoby mi łatwiej będę zdawać w czerwcu ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- ja za egzamin w czerwcu łącznie mam nadzieję zmieszczę się w 3 tys. tak, kursy do cfa są bardzo bardzo drogie, ale my się z TŻ uczymy sami w domu. On dosłownie je te książki, bo ja to tak swoim tempem, wolniej.. ale jeszcze dużo czasu zdawalność to ok. 30-40 % ![]() ludzi już jest troszkę więcej, ale nie wiem ile z samym tytułem [3 egzaminy+4 lata doświadczenia] mało, bo tytuł ten w PL nie jest jeszcze taki słynny. W USA to po prostu standard często w tym zawodzie.
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2010-09-27 o 20:28 |
|
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
Vill no właśnie. A co z tymi 4 latami doświadczenia? Bo wyczytałam, że trzeba je mieć, żeby zdać to wszystko
|
#4954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to się wszystko sumuje - kolejność nie ma znaczenia gorzej, że nie mam teraz zleceń, a muszę 3 koła uzbierać do stycznia
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za miłe słowa
Ile mnie to wszystko kosztuje nerwów! ![]() I jeszcze to czekanie, bo wyniki podadzą dopiero, jak wszystkich przepytają, czyli około 14, a zaczynamy o 9 Ja to chyba powinnam mieć dożylnie podawane środki uspokajające, jestem cała roztrzęsiona
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Nija, przykro mi.
Znalazłam chwilkę, żeby Was odwiedzić... tak, teraz już tylko to mogę napisać, bo raczej nie jestem stałym bywalcem Zaliczam egzaminy i delektuje się jesiennym urlopem, który niestety niedługo się kończy. Plan zajęć już mam i póki co nawet mi pasuje... ale znając moją uczelnię kochaną to na sto procent tak pozmieniają, że wszystkich wkurzy i tyle będzie z fajnego planu! A tak poza tym to nic ciekawego się w moim życiu nie dzieje.... może oprócz tego, że "pokochałam" dwóch panów, nazywają się Hurts
" To Twoje lęki - Ty je stworzyłaś, a to co stworzyłaś - możesz zniszczyć" ... Edytowane przez DsC Czas edycji: 2010-09-27 o 20:51 |
|
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba mieć tak? Ale pewnie 4 lata trzeba mieć zdając ostatnią część co? I co się sumuje?;P Moja znajoma ostatnio zdawała jakiś inny egzamin. Kompletnie nie mam pojęcia jaki i czego dotyczył ;P Wiem tylko, że był po polsku i chyba też związany coś z inwestowaniem, giełdą... ? Vill kojarzysz coś takiego?;P
|
|
#4958 | ||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() ville, Nija, Cytat:
Poza tym jejku no, świat się przecież na tym nie kończy. Wszystkie się we mnie zbiera od miesiąca.Facet przełożył egzamin ze środy na czwartek... Niby jeden dzień więcej na naukę, ale ja już wysiadam... Nigdy więcej nie będę nic zdawać indywidualnie. Nigdy. Wykładowcom dosłownie odbija i traktują mnie jak najgorsze zło, któremu trzeba dowalić.
|
|
|
#4959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę wyluzować, bo się wykończę... Najbardziej przeraża mnie wizja tego, że za rok musiałabym znów przechodzić przez ten cały syf... ![]() Cytat:
![]() Eh, u mnie mimo wszystko duże znaczenie przy tym egzaminie miał podział na asystentów, z którymi mieliśmy ćwiczenia i którzy sprawdzali później nasze prace. Ja trafiłam na pajaca i miałam ciężko przez cały rok (pamiętacie, jak przyszłam tu na wątek i pisałam, ze mam problemy z zaliczeniem pracowni i że gość chce nas wywalić na powtórkę roku? ). Przez cały czas powtarzał nam, że ktoś ten egzamin musi zdać w pierwszym terminie (z naszej grupki zdały 2 osoby), ktoś w drugim (zdały 3), a ktoś wcale (póki co - ja) Skręca mnie, bo jak ktoś trafił na normalnego asystenta, to zdał wszystko bez takich nerwów i cały rok na pracowni też miał spokojny.
|
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sumuje się egzaminy + doświadczenie, żeby mieć oficjalnie tytuł cfa np na wizytówkach ![]() po polsku to albo makler pw albo doradca inwestycyjny znowu musiałam iść na dwór po kasę za zlecenie. mokro mi, ale przynajmniej przyjęłam 2 stówy prawie za darmo
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
aha, bo tutaj czytałam na blogu tego faceta (http://www.michalstopka.pl/egzamin-c...st-informacje/) i zrozumiałam, że i ukończenie jest potrzebne i 4 lata też jednocześnie
.A co ona zdawała to kurczę nie mam pojęcia. Ale wydaje mi się, że nie maklera a znowu doradca inw. wydaje mi się, że jeszcze dla niej za trudny z tego co kiedyś mówiła i to też nie to ;P No ale pewna nie jestem ;P Może to były trochę inne zagadnienia jednak
|
#4962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do zakończenia programu trzeba mieć wszystko zdane i doświadczenie ![]() a Michał Stopka często pisze po chińsku i wyjaśniał to kilka razy już potem ale ogólnie śmieszny koleś i często "odkrywa" oczywistości
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2010-09-27 o 22:36 |
|
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4964 |
|
|
aktogimka,
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam praktyki, hura!
|
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
oj ville...
|
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
Aktogika:
Zaczyna mnie dopadać jesienna chandra ![]() Z jednej strony cieszę się, że już zajęcia się zaczną, a z drugiej nie... |
|
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
ville, mnie już to nie dotyczy
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w
próbuje skleić dwa plany zajęć w jeden i nie mogę |
|
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem.
O, cholera. Ale wymyślisz coś, uda się je jakoś dobrze połączyć ![]() Czasami oglądam Galileo i jaki to przydatny program Nie chciała mi chodzić płyta z drugim sezon L word, ale wyczyściłam ją pastą do zębów, jak radzono w programie, i śmiga
|
|
|
|
#4972 |
|
|
Mnie też to będzie czekać.. mam nadzieję.
![]() Ale planu nie ma dalej.
|
|
#4973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, na tamtym wątku są chyba tylko takie zmiany, tzn. katolik -> protestant. Jednak będę załatwiać praktyki przez uczelnię, tzn. złożę te wszystkie papiery Tylko nie wiem co z zaświadczeniem o ubezpieczeniu, bo w tym roku nie płaciłam żadnej składki i nic nie mówią o jej zbieraniu.
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
Nija, to może być euro26, albo jakiekolwiek. Ja kupowałam w PZU, bo musiałam mieć OC i NNW, bo tak firma wymagała, ale na uczelni w papierach wpisałam "Europejskie", bo takie jakieś na szybko nabyłam. Ale większość ludzi ma euro26
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4976 |
|
Zadomowienie
|
ja już posklejałam swoje zmiany w jeden, przynajmniej mniej więcej i chyba nie jest źle
trzy dni w tygodniu mam zawalone, ale w czwartek tylko jedne ćw i w co drugi piątek dwa. i najważniejsze, że na geo. na wszystkie zajęcia mogę chodzić ze swoją grupą
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja widziałam urywek i mówili, że po kilku latach dane z płyty mogą wyparować. Chyba muszę zrobić kilka kopii moich zdjęć ![]() Nie nooooooooo, co za pogodaaaa, leje, leje, leje, leje... ![]() Dołożyli mi kolejną porcję ćwiczeń do mojego planu. Kupuję namiot i chyba zamieszkam pod polibudą Edytowane przez Małgosia89 Czas edycji: 2010-09-28 o 15:47 |
|
|
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
Oblałam
|
#4979 |
|
Adwokat diabła
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
aktogimka
![]() ![]() Vill wczoraj poczytałam chwilę o tym CFA i podziwiam Cię Wcześniej myślałam, że to jakiś tam egzaminek ale teraz już wiem, że to nie taka łatwa sprawa ![]() Jak Ci idą przygotowania? Czytałam, że trzeba ogarnąć ok. 2800 stron ;P
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

Ja to chyba powinnam mieć dożylnie podawane środki uspokajające, jestem cała roztrzęsiona 

Muszę wyluzować, bo się wykończę...
Najbardziej przeraża mnie wizja tego, że za rok musiałabym znów przechodzić przez ten cały syf...
Skręca mnie, bo jak ktoś trafił na normalnego asystenta, to zdał wszystko bez takich nerwów i cały rok na pracowni też miał spokojny.

Tylko nie wiem co z zaświadczeniem o ubezpieczeniu, bo w tym roku nie płaciłam żadnej składki i nic nie mówią o jej zbieraniu.