3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-28, 14:40   #3631
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Kretencja - fajniutka ta kuchnia
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 14:41   #3632
myszka_maj
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Hej, nie bylo mnie pare dni, ale pewnie nikt nie zauważył.

Było troche kłopotów, ale dziś....niestety zwalniają tż z pracy, w sumie to z żadnego konkretnego powodu, ani nie maja na jego miejsce nikogo (nieoficjalna wiadomość)

Miał jechac dzis do firmy, ale przeczuwał, że coś jest nie tak, więc poszedl na L4 (pierwszy raz!nawet urlopu nie brał) zeby pojechac za tydz, w razie co jakby dali mu wypowiedzenie to by sie liczylo od 1 dnia nast.miesiąca, czyli dopiero od 1list. no ale dzis jego przelozony przyjechal z gdanska (do szczecina) i zabrał mu auto, laptopa, tel. no i wspomniał zeby "ciagnal to jak najdłuzej" wiec juz wiadomo, ze go zwalniają.

wiadomo teraz jak juz jest pewny to przedłuzy sobie L4

ale co tego, nie mamy samochodu, w piatek jade praktycznie do szpitala ktory jest w miasteczku obok, kupilismy tez nosidełko w sensie fotelik samochodowy po co??

ja na rencie rodzinnej do lutego tylko-potem bezrobotna,
on bez pracy, dziecko w drodze..........lepszego momentu nie mogli wybrać choc znaja nasza sytuacje, ale kogo to obchodzi co nie

wiem, ze tż sobie poradzi, jest przedsiebioryczy itd i stąpa mocno po ziemi, ale lepszego momentu nie mogli znaleźć
ryczeć mi sie chce, brak mi sił.

sory ale musiałam się wygadać
ma nadzieje ze u Was wszystko ok, moze bede nadrabiać jak ochłonę...
oj... przykra sytuacja - faktycznie moment sobie wybrali...

mojemu tzowi umowa sie konczy 31.12.2010 - ja nawet nie biore pod uwage ze mu jej nie przedłuża

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 14:44   #3633
kretencja
Zakorzenienie

Kotek, dzięki

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 14:47   #3634
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
andziat nooo salony by trzeba miec by postawic lozeczko zgodnie z zaleceniami
a dziecko mozna stymulowac do rownego rozwoju ukladajac je raz w jedna raz w druga tsrone w lozeczku, ktore stoi dluzszym bokiem do sciany
wiem, chciałam wam tylko powiedzieć co mówili nam na sr
jak ułożysz dziecko na drugim boku to będzie się patrzyło w ścianę
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 14:47   #3635
sanderinka
Zakorzenienie

niebieska no kiepski moment wybrali. mój tz ma umowe do 2012 ale czy tyle tam bedzie pracował to nie wiem bo u nas takie zarobki ze lepiej za granice jechać...

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 14:48   #3636
Aliszcze
Zakorzenienie

niebieskaa, współczuję w najgorszym momencie to sie stało. Mam nadzieję, ze szybko znajdzie fajną pracę. Często bywa tak, że po rozstaniu się z poprzednią pracą nastepna okazuje się lepsza, czego życzę Wam

fajna kuchnia lubię zieleń

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 14:49   #3637
kotek81
Zakorzenienie

Niebieskaa - będzie dobrze , na razie pociągnie L4 a potem na pewno coś znajdzie - może nawet coś o wiele lepszego i za kilka miesięcy będziecie się cieszyć z tej zmiany chociaż wiem, ze teraz jest ci bardzo ciężko - sama w przeciągu ostatnich kilku lat przerabiałam to kilka razy - dwa zakłady w których tż pracował zostały zlikwidowane, w kolejnym zaczęli mu z miesiąca na miesiąc płacić coraz mniej (pewnie po to aby sam się zwolnił) kolejny facet go zwodził - raz była robota raz nie było i dopiero od roku ma taką pewniejsza robotę ale też nie chcą dać umowy na stałe tylko kombinują, przedlużają itp. ale mam nadzieję, że tym razem już zagrzeje miejsce w tej firmie na dłużej
Stary 2010-09-28, 14:55   #3638
lisek15
Zakorzenienie

Witajcie

Wyszliśmy wczoraj ze szpitala,ale nie miałam dostępu do internetu.
My jesteśmy już w domu od wczoraj Wypisali mnie bez żadnych problemów. Uśmiechnęłam się ładnie do lek na obchodzie i wypuścił

TAk to dalej mamy leżeć, leki biorę nadal(choć już połowę mam zredukowane). Cukier już mniej mi skacze,ale dalej jestem na diecie i niestety musiałam wlączć insulinę. Dzisiaj zgrzeszyłam i zjadłam jednego wafelka Grzeska w czekoladzie PYCHOTA Ale na szczęście nie przecholowałam i cukier był w normie Oczywiście codziennie tak nie będzie
Postaram się coś nadrobić,ale musze mieć trochę czasu

A jak leżałam na oddziale to były tam takie malutkie dzidzulki. Aż zachciało mi się takiego Byłam skłonna nawet urodzić wcześniej Ale niestety jeszcze nie czas na nas

Idę poczytać

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Niebieskaa sytuacja do :upy: Nie dziwię się ,że nie chce Ci się nic. Mam nadzieję,że szybko odnajdziecie jakieś rozwiązanie z tej sytuacji.
Trzymam kciuki

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 15:02   #3639
kotek81
Zakorzenienie

Lisek - super, ze cię puścili do domu zawsze to lepiej leżeć we własnym łóżeczku
Co do malutkich dzieciaczków to ani się obejrzysz i będziesz miała swojego przy sobie - nie ma się co spieszyć - jeszcze zatęsknisz za czasem kiedy mogłas przespać całą noc bez wrzasków malucha
Stary 2010-09-28, 15:06   #3640
lisek15
Zakorzenienie

Kotek masz rację. MAm nadzieję,że nie będzie tak źle. Mój tż tez tak mówi

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 15:07   #3641
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A ja wcinam na obiad sznycelki serowe. Trochę za bardzo mi się ser rozpuścił i płynie

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

A ja powiedziałam lekarzowi, że chyba mały ma nogi pod moimi żebrami, bo cięzko mi oddychać i czasem mnie żołądek boli. A on mówi "Proszę pani, teraz to jeszcze jest dużo miejsca, za trzy tygodnie to pani nie będzie mogła jeść. Niech się pani przyzwyczaja do jedzenia częściej, ale malutkich porcji"
I ma niestety rację. Ja od jakiegoś czasu prawie w ogóle nie jestem głodna. Jem raczej z łakomstwa, choć często potem mnie boli żołądek i mam zgagę (choć nie obżeram się nie wiadomo jak). Najgorzej jest wieczorem, jak się położę, bo czuję się tak, jakbym zaraz miała

Cytat:

Było troche kłopotów, ale dziś....niestety zwalniają tż z pracy, w sumie to z żadnego konkretnego powodu, ani nie maja na jego miejsce nikogo (nieoficjalna wiadomość)

Miał jechac dzis do firmy, ale przeczuwał, że coś jest nie tak, więc poszedl na L4 (pierwszy raz!nawet urlopu nie brał) zeby pojechac za tydz, w razie co jakby dali mu wypowiedzenie to by sie liczylo od 1 dnia nast.miesiąca, czyli dopiero od 1list. no ale dzis jego przelozony przyjechal z gdanska (do szczecina) i zabrał mu auto, laptopa, tel. no i wspomniał zeby "ciagnal to jak najdłuzej" wiec juz wiadomo, ze go zwalniają.

ale co tego, nie mamy samochodu, w piatek jade praktycznie do szpitala ktory jest w miasteczku obok, kupilismy tez nosidełko w sensie fotelik samochodowy po co??

on bez pracy, dziecko w drodze..........lepszego momentu nie mogli wybrać choc znaja nasza sytuacje, ale kogo to obchodzi co nie

wiem, ze tż sobie poradzi, jest przedsiebioryczy itd i stąpa mocno po ziemi, ale lepszego momentu nie mogli znaleźć

Współczuję Mnie zwolnili, jak już w ciąży byłam, więc wiem, co czujesz. Trzymam kciuki, żeby TŻ znalazł szybciutko nową pracę

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Witajcie

My jesteśmy już w domu od wczoraj Wypisali mnie bez żadnych problemów. Uśmiechnęłam się ładnie do lek na obchodzie i wypuścił

TAk to dalej mamy leżeć, leki biorę nadal(choć już połowę mam zredukowane). Cukier już mniej mi skacze,ale dalej jestem na diecie i niestety musiałam wlączć insulinę. Dzisiaj zgrzeszyłam i zjadłam jednego wafelka Grzeska w czekoladzie PYCHOTA Ale na szczęście nie przecholowałam i cukier był w normie Oczywiście codziennie tak nie będzie

A jak leżałam na oddziale to były tam takie malutkie dzidzulki. Aż zachciało mi się takiego Byłam skłonna nawet urodzić wcześniej Ale niestety jeszcze nie czas na nas

Idę poczytać

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Niebieskaa sytuacja do :upy: Nie dziwię się ,że nie chce Ci się nic. Mam nadzieję,że szybko odnajdziecie jakieś rozwiązanie z tej sytuacji.
Trzymam kciuki
Super, ze jesteś już w domu

Ja zaraz się szykuję do lekarza. Kurcze - ostatnio się okropnie ślamazarzę. Dziś 2 godziny zajęła mi kąpiel z myciem głowy i depilacją. A i tak wyglądam tam jak z reklamy sprite'a Dobrze, że mam dużo czasu na takie pierdoły
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 15:09   #3642
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ja już tak zgłodniałam że wcinam orzeszki ziemne Ale za niecałą godzine tż wróci i jedziemy na jedzonko wiec tyle to juz wytrzymam Ide sie ogarnąć troche bo wyglądam jakbym dopiero z łóżka sie podniosła hehe... Ach ten nasz wygląd... Czasem mogłoby to odbicie w lustrze być przyjemniejsze...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 15:22   #3643
niebieskaa
Rozeznanie

Dziewczyny dziekuje za wsparcie
az przeczytalam na głoś wasze wypowiedzi przy tż i nam się milej zrobiło na sercu,
ale co sie nadenerwujemy to nasze...
musimy dać rade.
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 15:33   #3644
zenia2211
Rozeznanie

Niebieska nie martw sie.Napewno sie wszystko ulozy
Kretencja kuchnia wyszla super...tylko pozazdroscic takiego duzego okna,ja mam niestety ciemna kuchnie.
Przyszedl mi wlasnie przewijak.pochwale sie wam
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 15:56   #3645
kliwia
Zakorzenienie

andziat nie w strone sciany tylko raz normlanie a raz jakby z glowka ' w nogach' czyli raz glowka po prawej stronie lozeczka, raz po lewej

zenia mam identyczny przewijak, Nozki masz przypomocowane? Bo kurde ja szukalam ych dziurek co maja byc pod serata na nozki i nie wuczywam ich
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 15:57   #3646
kretencja
Zakorzenienie

Bardzo się cieszę, że kuchnia się podoba Mnie też W sumie to ten stół, choć niepozorny, jest moim ulubionym meblem Wreszcie można przyjemnie w kuchni zjeść, bo dotąd były tylko blaty robocze. Jeszcze łóżko uwielbiam, zrobię fotkę, jak mąż wieczorem zagłóek do ściany przymocuje
Zenia, okno faktycznie spore, ale nie jest zbyt jasno, bo to parter i drzewo za oknem. Ale za to ładne zielone gałęzie widać

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-28, 16:06   #3647
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
andziat nie w strone sciany tylko raz normlanie a raz jakby z glowka ' w nogach' czyli raz glowka po prawej stronie lozeczka, raz po lewej

zenia mam identyczny przewijak, Nozki masz przypomocowane? Bo kurde ja szukalam ych dziurek co maja byc pod serata na nozki i nie wuczywam ich
Narazie nie mam przymocowanych nozek bo dopiero co mi przyszedl ale dziurek na te kolki tez nie mam.Wydaje mi sie ze trzeba sobie dostosowac do lozeczka i zrobic je w tym miejscu co nam odpowiada.
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 16:14   #3648
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Jezusicku, ale już od rana napisałyście!
Ja jestem po wizycie. Ginekologicznie wszystko OK, ciśnienie dobre (a nawet dosyć niskie - 115/65), przytyłam przez 2 tygodnie ok.1kg więc też w normie (w sumie od początku ciąży 11kg). Gin kazał nie martwić się za bardzo wynikami. Powiedział, że morfologia bardzo dobra, wyniki moczu wskazują na stan zapalny. Przepisał mi furagin i niestety vitabutin, który jest drogi jak cholera. To takie coś z żurawiną - znacie? Może jest tańszy zamiennik? Mam przyjść za 3 tygodnie (czyli w ukończonym 33tc), w międzyczasie zrobić sobie kontrolnie mocz.
ja biorę cały czas urinal, ale też wychodzi drogo niestety:-(Ale infekcja za infekcją niestety.

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
łał ! gratki dla sis
ja chce takie tylko jaśniejsze albo szare

super że z małą wszystko dobrze
ja też znam kobiety które są bliźniakami, i co najlepsze obydwie uczą matmy na uczelni sggw, ubierają się tak samo (można je odróżnić tylko po tym że maja inny kolor butów) ale włosy tak samo spięte, broszkie takie same... NAWET SZMINKA

mi też nie badał NIGDY

fatalnie się czuję wiecie? nie wiem czy to przez to że nie mogę spać, ale tak słabo że nie mam siłek wstać z łóżka... najchętniej bym przeleżała cały dzień
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

u jakiego sprzedawcy zamawiałaś ? jeju muszę się za to zabrać. Czas najwyższy
ja też nie mogę spać i jestem bez energii, nic mi się nie chce, szybko sie męczę i słabo czuję. Myślę że to włąsnie efekt niewyspania.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 16:14   #3649
andziat
Zakorzenienie

Cytat:

no tak, coś mnie to przeziębienie przymroczyło

ja tez nie mogę tych dziurek wyczuć, mam nóżki do przymocowania a nie bardzo wiem w którym miejscu to zrobić
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 16:17   #3650
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wcinam na obiad sznycelki serowe. Trochę za bardzo mi się ser rozpuścił i płynie

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

A ja powiedziałam lekarzowi, że chyba mały ma nogi pod moimi żebrami, bo cięzko mi oddychać i czasem mnie żołądek boli. A on mówi "Proszę pani, teraz to jeszcze jest dużo miejsca, za trzy tygodnie to pani nie będzie mogła jeść. Niech się pani przyzwyczaja do jedzenia częściej, ale malutkich porcji"
jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że będę jeszcze większa. Nie mam już więcej wolnej skóry

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
My wczoraj wstawiliśmy stół do kuchni - WRESZCIE!
Wklejam zdjęcie
Dziura pod blatem po lewej stronie to miejsce na zmywarkę - zakup w jakiejś przyszłości, mam nadzieję, że niezbyt odległej... Są też stare taborety, mąż kupi nowe jak będzie miał chwilę.
bardzo fajnie, widzę że lubisz zieleńszczególnie stół przypadł mi do gustu.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:

fatalnie to wyszło bardzo współczujęfaktycznie najlepiej ciągnąć L4 ile się da i w międzyczasie szukac pracy. Oby się udało jak najszybciejAle jeśli to przedsiębiorczy, mądry facet to na pewno szybko sobie poradzi. tylko tertaz takie pierwsze podłamanie

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Witajcie

Idę poczytać

Trzymam kciuki
to super, że juz w domku. odpoczywajcie sobie

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Niebieska nie martw sie.Napewno sie wszystko ulozy
Kretencja kuchnia wyszla super...tylko pozazdroscic takiego duzego okna,ja mam niestety ciemna kuchnie.
Przyszedl mi wlasnie przewijak.pochwale sie wam
o fajowy podobny do mojego

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 16:30   #3651
Patrycja_1708
Zadomowienie

I już się wkurzam bo tż miał być o 16 a jeszcze go nie ma Nigdy nie potrafi przyjść na czas I jak tu sie nie denerwować????????
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 16:36   #3652
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
I już się wkurzam bo tż miał być o 16 a jeszcze go nie ma Nigdy nie potrafi przyjść na czas I jak tu sie nie denerwować????????
Ja mam tak samo. Tyle ze pewnie u mnie gorzej. Umawiamy sie zalozmy na 14 a on po 16 jest. Albo w ogole mowie zeby byl rano to jest o 13 bo to dla niego rano

lisek, dobrze ze juz w domu. Jednak to lepiej byc na wlosciach niz tam z kobietami lezec obcymi

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 16:46   #3653
kretencja
Zakorzenienie

Edzia, dzięki Lubię zieleń Ściany w salonie też mamy zielone, ale inny odcień, taki chłodny. Do tego meble w kolorze dąb oraz białe, sofa i siedzenia krzeseł ciemnobrązowe (taka b.ciemna gorzka czekolada) i akcenty czerwone.
Sypialnia to lawendowe ściany, trochę bieli, trochę jasnego drewna, okno i panele - ciemne drewno. I boska, wielka pikowana fioletowa narzuta na łózko
U małego ściany jasnożółte, podłoga i meble w jasnym drewnie, ale takim dosyć chłodnym (choć łóżeczko ciepłe niestety, ale na razie będzie u nas ) Ale największe szaleństwo to przedpokój, z tynkiem strukturalnym pomarańczowym, przecieranym na żółtawo, podłoga szaroniebieska, szafa będzie z jasnego drewna, z dużym lustrem od podłogi.
Tak barwnie mamy
Najbardziej nie mogę się doczekać, aż to wszystko się "uprzytulni", kupimy jakieś zasłonki, dekoracje na ściany... Na razie jest tak chłodno i surowo (pomijam, że wciąż jest burdel na kółkach )

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

No, a ja zamówiłam właśnie na all już chyba ostatnią partię duperelków - 2 pary majtek ciążowych pod brzuch, smoki, 2 kaftaniki, termometr elektroniczny...
Jeszcze został nam... WÓZEK No i jakieś drobiazgi z apteki - gaziki, spirytus...

Niedawno była tu mowa o terminach. Ja to mam nadzieję, że podziała na mnie pełnia przed moim terminem Termin z OM mam na 6 lub 8 grudnia, a pełnia przed nim jest 21 listopada Chętnie bym się wtedy rozsypała. Mały będzie już donoszony, a telepać się z tym brzuszyskiem jeszcze do mikołajków to mi się średnio widzi

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-28, 16:46   #3654
sylwia01485
Zadomowienie

Witajcie,

doczytałam wreszcie do końca. Ja dziś sprzątałam schowek przy mieszkaniu, ale po 2 godzinach tak mnie rozbolał kręgosłup,że dokończę jutro.
Wszystkie Was serdecznie pozdrawiam, a odpiszę tylko na te posty, na które pamiętam

niebieskaa - bardzo stresująca sytuacja, ale zazwyczaj tak jest, że potem może być tylko lepiej. Super, że masz odpowiedzialnego faceta- to w takiej sytuacji podstawa, a kłopoty z pracą mogą się zdarzyć każdemu.

kretencja - bardzo fajna kuchnia, podobny rozkład do mojej. I dla mnie stół też jest meblem nr 1- ja mam taki z opuszczanym blatem, ale w zasadzie opuszczamy go tylko, gdy w kuchni jest jakaś impreza z gotowaniem dla większej ilości osób. A z braku miejsca, to ten stół kuchenny jest moim miejscem pracy często, bo tam mi nikt nie przeszkadza
Bardzo przyjemna kolorystyka

lisek- super, ze juz jestes w domku, wypoczywaj i dbaj o siebie
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 16:48   #3655
kretencja
Zakorzenienie

Sylwia, dzięki Ten stół ma takie jakby skrzydełka wysuwane z boków, można z niego zrobić spokojnie miejsca dla 4 osób, choć w tej kuchence byłoby już wtedy dość ciasno.
Na takiej samej zasadzie mamy w salonie. Normalnie jest kwadratowy, dla czterech, a jak się wysunie skrzydełka to 6 osób spokojnie, a 8 na ścisk się usadzi

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-28, 16:51   #3656
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Wyszlo mnie 1496 gram (33 tc)

W 26 tc wyszlo 801 gram
moja w 29 tyg miała 1860...teraz aż boję się zapytać.

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

mam masc do pielegnacji brodawek sutkowych MALTAN

macie jakies opinie o niej?? dobra jest??
Polecany przez moją mamę i siostrę, sama zakupiłam, ponoć niezastąpiony.

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość

mam jeszcze jedno pytanko....

czy w szpitalach w ktorych bedziecie rodzic daja wam jakias liste rzeczy ktore trzeba zabrac do szpitala (co trzeba miec swojego a co daje szpital)??

Ja wogole zamierzam zadzwonic do spzitala zapytac o porod rodzinny (moj gin nie pracuje w szpitalu wiec od niego sie nie dowiem) tylko nie wiem gdzie zadzownic.... :conf used:
Dostałam ulotkę z informacją o rodzajach znieczuleń, co zabrać (tylko piżamke i ciuszki dla malucha na wyjscie ze szpitala) i pare innych informacji.

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Wczoraj cały dzień byłam na nogach i wcale nie leżałam jak każdego dnia wiec może maluszek mniej sie poruszał a jak leże to wtedy zwracam cały czas uwage na to ile sie rusza bo nic innego mi nie zajmuje głowe... ???

Mam jeszcze pytanko do mam grudniowych. Czy macie już poskładane łózeczka i wózki??? I czy wszystko juz naszykowane??? Bo u nas łózeczko stoi jeszcze zapakowane jak i reszta rzeczy.
ja mama listopadowa a jeszcze nic nie mam u siebie.Wszystko przyjedzie dopiero w połowie października. mam nadzieje , ze sie wyrobie.
Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
mój przewijak też jest lekki

wiecie co, ładne są te moskitiery na łóżeczko, ale na sr położna powiedziała nam, że im mniej rzeczy w łłożeczku tym lepiej i że te wszystkie moskitiery i ochraniacze do łóżeczka zakłócają swobodny przepływ powietrza, najlepiej też żeby łóżeczko stało tym krótszym bokiem do ściany, żeby leżąca dzidzia miała więcej rzeczy do oglądania zarówno po lewej jak i prawej stronie, to ją też zmusza to prawidłowego rozwoju zarówno jednej strony jak i drugiej.
u mnie nie ma szans, za mała sypialnia ale baldachimu choc super wygląda, nie kupiłam.

Cytat:
Dziewczyny dziekuje za wsparcie
az przeczytalam na głoś wasze wypowiedzi przy tż i nam się milej zrobiło na sercu,
ale co sie nadenerwujemy to nasze...
musimy dać rade.
na pewno dacie rade nie ma tego złego ...

Ale sie dzis wkurzułam. Czekam na wizyte w szpitalu od tygodnia i coś mi to długo trwało więc zadzwoniłam tam żeby sie dowiedzieć czy już wysłali zawiadomienie i kiedy mam tę wizyte a pani mi mówi, że oni żadnego zgłoszenia nie mają A w tym tyg musze byc zbadana. mam zadzwonić do lekarza, zapytac co i jak.Przecież ja go zjem przez ten telefon

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 16:54   #3657
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Gustawek, wlasnie macalam bo chcialam kiedys w kerfurze kupic, bo patrze a cena nizsza niz na allegro, ale prawie podniesc nie moglam, naprawde bardzo to ciezkie
Anecka nie wiem co ty macałaś za przewijak na łóżeczkowy, ale jakiś betonowy chyba, bo te normalne sa lekkie, to kawałek sklesjki obitej pianką i ceratką z 4 plastikowymi nóżkami Jeśli to waży 2 kg to chyba max !!!!
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 16:55   #3658
kotek81
Zakorzenienie

Uparłam się, ze nie pójdę do sklepu i koniec - zrobiłam rewizję w szafkach i znalazłam 2 torebki ryżu, zeszłoroczne kompoty truskawkowe i resztkę śmietany w lodówce - no to na obiad będzie ryż z truskawkami
Stary 2010-09-28, 17:49   #3659
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
moja w 29 tyg miała 1860...teraz aż boję się zapytać.

:
No ale ja sie urodzilam z waga 2400 wiec pewnie corcia idzie w moje slady

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Anecka nie wiem co ty macałaś za przewijak na łóżeczkowy, ale jakiś betonowy chyba, bo te normalne sa lekkie, to kawałek sklesjki obitej pianką i ceratką z 4 plastikowymi nóżkami Jeśli to waży 2 kg to chyba max !!!!
No ten co ja macalam to faktycznie chyba z betonu byl skoro mowisz 2 kg.. to az dziwne, bo TZ pracuje niedaleko kerfura i zaprowadzilam go kiedys zeby obadal wozek spacerowy co tam byl i pokazalam mu przewijak to tez powiedzial ze to strasznie cieza rzecz i sie obyjemy bez tego

Wlasnie hurtem ugotowalam litr kakao, zaraz wypije calosc

edit: ale mnie zaczelo mdlic i znow do kibelka mnie ciagnie, jak zawsze zaparcia to dzis mnie goni

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-28 o 18:00
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 18:01   #3660
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
No ale ja sie urodzilam z waga 2400 wiec pewnie corcia idzie w moje slady
Nie no jasne, ja sie martwię, ze moja taka ciężka. ja miałam 3200

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości