Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-28, 16:01   #2011
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
lindsley i jak wizyta u księgowej? załatwione wszystko?
Dziś nie byłam, musiałam jechać do US i zawieźć do badania siuśki Misia i czasu zabrakło bo Tz-a do pracy musiałam zawieźć (mi tak długo w mieście zeszło że nie zdążył na autobus) a z małym nie bardzo chcę jechać do księgowej... Jutro (o ile Tz mi kasę z bankomatu wypłaci - bo muszę księgowej zapłacić) pojadę. I jeszcze muszę jutro do gminy jechać i wyniki Misia odebrać Wszystko gdzie indziej... Jeszcze zakupy by się przydało zrobić, ech

dla szefowej, mało chyba takich ludzi...

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Sloneczko, teraz to wszystko uczulające. Ja na to leję ciepłym moczem. Jem banany, cytrusy, orzechy... Sama nie mam skłonności do alergii, więc nie widzę powodu, żeby sobie odmawiać.
Jedz jedz bo jak będziesz karmić piersią to możliwe że Tymek nie będzie wszystkiego tolerował... Ja ani Tz nie jesteśmy na nic uczuleni a Michaś miał problemy brzuszkowe... Jeszcze coś jest nie tak a ja nie wiem od czego. Niby wysypki nie ma ale kupki nie takie jak trzeba... Stąd te badania moczu.

Michas właśnie zasnął ale zanim to zrobił to zaliczył 2 kółeczka w łóżeczku i obrót na brzuszek... A już jakiś czas się aż tak nie wiercił

Lecę go przykryć i powiesić pranie...

Podrzućcie mi bardzo niedrogie prezenty (jakieś drobiazgi) dla cioci i wujka na imieniny - chcemy ich odwiedzić w ten weekend i akurat oboje mają jakoś na dniach imieniny i wiem że w ndz będzie jakaś imprezka (a my się wpraszamy)

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 16:32   #2012
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Oliiwko, dobra szefowa oby tak jej pozostało a Ty się nie doszukuj objawów ciesz się, że czujesz się dobrze
Kretencjo, mam kuzynkę w zbliżonym terminie porodu do Twojego i jak ją czasem widzę, to mi się przypominasz a u Ciebie już tuż tuż
Tity, imię dla synka macie już wybrane?
Lindsley, ile u Was wynosi zasiłek? Bo to, że rok to wiem

Robie dżemik jabłkowy a raczej już się zrobił, zaraz go spróbuje

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 16:42   #2013
kretencja
Zakorzenienie

Oj tuż
Właśnie zrobiłam kolejne wyprawokowe zakupy na all, już same drobiażdżki - termometr elektroniczny, smoki uspokajające, 2 kaftaniki, dla siebie 2 pary majtek ciążowych pod brzuszek
Poza tym jeszcze tylko nas czekają zakupy apteczne (gaziki, spirytus) i... WÓZEK
Aha, no i torbę muszę kupić, żeby się spakować do szpitala
Podobno podczas pełni zaczyna się więcej porodów. Ponieważ pełnia przed moim terminem (6 grudnia) wypada 21 listopada, to mam nadzieję, że na mnie podziała

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 16:53   #2014
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Lindsley, ile u Was wynosi zasiłek? Bo to, że rok to wiem
Chyba wszedzie jest tyle samo tylko wszystko uzaleznione od stazu pracy... Przez pierwsze 2 albo 3 m-ce niecale 600zl a potem prawie 500zl...

Michaś
Stary 2010-09-28, 17:04   #2015
Tity
Zakorzenienie

zgadnij no tak wstępnie Leon. Jakoś nam obojgu pasuje i nie chce nam się szukać, ale jeszcze dużo czasu więc coś się może zmienić

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 17:14   #2016
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Chyba wszedzie jest tyle samo tylko wszystko uzaleznione od stazu pracy... Przez pierwsze 2 albo 3 m-ce niecale 600zl a potem prawie 500zl...
To mi wyszło gdzieś 520, potem 420 pełne szaleństwo

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
zgadnij no tak wstępnie Leon. Jakoś nam obojgu pasuje i nie chce nam się szukać, ale jeszcze dużo czasu więc coś się może zmienić
Tity, jeszcze żadnego Leona w swoim życiu nie spotkałam

Stary 2010-09-28, 17:23   #2017
lindsley
Zakorzenienie

Zgadnij a skąd brałaś te stawki?

obniżony (80%)
- w okresie pierwszych trzech miesięcy 593,70
- w okresie kolejnych miesięcy posiadania prawa do zasiłku 466,20

ze str http://www.psz.praca.gov.pl/main.php...bjectID,867779

Michaś
Stary 2010-09-28, 18:33   #2018
Ollliwka
Zakorzenienie

lindsley to sporo spraw mialas dzisiaj, a ksiegowej duzo musisz placic?

kretencja no wlasnie nie chce sie wkrecac dlatego nie będę juz czytała bo to bez sensu i ja to wiem a czytam z ciekawości bardziej

tity ja juz teraz wiem, ze tez nie bede emocjonalnie przezywala ciąży poki co nie potrafie sie cieszyc, to jest dla mnie taka abstrakcja na razie mam nadzieje,ze bede z czasem bardziej entuzjastycznie nastawiona bo troche mi glupio, ze ja taka obojętna

dyrektorka w porządku, nie chce przechwalać, niech taka zostanie po prostu w czw ide do gina i pozniej powiedziala zebym przyszla juz do pracy jak załatwie wszystko
Stary 2010-09-28, 19:14   #2019
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Tity, jeszcze żadnego Leona w swoim życiu nie spotkałam
Tak szczerze mówiąc to ja też Jedyni jacy mi się kojarzą to Niemczyk i "Zawodowiec"

Cytat:
tity ja juz teraz wiem, ze tez nie bede emocjonalnie przezywala ciąży poki co nie potrafie sie cieszyc, to jest dla mnie taka abstrakcja na razie mam nadzieje,ze bede z czasem bardziej entuzjastycznie nastawiona bo troche mi glupio, ze ja taka obojętna
Oj nie przejmuj się, dla mnie to dalej abstrakcja, a prawie w połowie ciąży jestem Będziemy się cieszyć jak się dzieci urodzą, wtedy już nie będą takimi bytami "wirtualnymi" Nie miej wyrzutów sumienia, myślę że to normalne. Zwłaszcza, że już jesteśmy dwie co tak mają
Cieszę się na swój sposób, ale np wzruszenie przy usg to nie ja Po prostu jest wtedy radość, że dzidziuś żyje i jest z nim wszystko ok. Lubię patrzeć na jego "zdjęcia" i wyobrażam sobie jak będzie wyglądał. Ale pierwszy raz tak go sobie uświadomiłam jak już na zdjęciu miał główkę i kończyny Nie ma co się przejmować, każdy to przeżywa na swój sposób

L
J
Stary 2010-09-28, 19:15   #2020
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Witajcie kobietki
Lindsley kochana, oczywiście pomogę, tylko mała prośba-mogłabyś pstryknąć ze 2-3 zdjęcia tego miejsca i najbliższego otoczenia? Potem poproszę na maila i coś wymyślę I dziękuję za kciuki
Ollliwko, ja swoją firmę zawiesiłam, bo mi się to w ogóle nie opłacało-nie zarobiłabym na ZUS i inne opłaty Ale tak czy siak projekty od czasu do czasu mogę robić-na umowę zlecenie. Gratulacje oficjalne z okazji dzidzi i wyrozumiałej pani dyrektor
Anessko, śliczne dziecię
Kretencjo, jak tam się czujesz już prawie na finiszu?
A ja wróciłam z USG genetycznego-wszyściutko super, na swoim miejscu, serduszko 140 uderzeń na minutę, maleństwo ssało paluszka No i według gina będzie synuś Fizycznie ja zaczynam czuć się coraz lepiej, a mdłości pojawiają się sporadycznie i w końcu odżywam

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 19:46   #2021
lindsley
Zakorzenienie

Jasiulku jak tylko przyjdą zamówione akumulatorki to pstryknę fotki (padły mi zupełnie baterie od aparatu)
za usg, no i chyba na naszym wątku chłopców więcej jest... Macie już imię? A Ty jak "odczuwasz" ciążę? Tak jak Oliwka Tity czy jednak się wzruszasz na każdą myśl o maleństwie? Ja przy pierwszym usg prawie płakałam... a jak dowiedziałam się że synuś to tak się cieszyłam że lekarz nie mógł dalej podglądać... ale ja to czasem taka uczuciowa jestem...

Oliwko troooochę musze zapłacić, nie chce tu pisać ile... Tylko jeszcze nie wiem czy to są całkowite koszty czy tylko to co ona/on sobie życzy... bo to biuro rachunkowe jest które prowadzi rozliczenia "szefa"

Michaś
Stary 2010-09-28, 20:25   #2022
Ollliwka
Zakorzenienie

jasiulku to super z tym usg a brzuszek już coś widać u Ciebie?

tity ja Leona też nie znam żadnego , chyba, że sąsiada babci z działki ( ale z opowiesci) i tego aktora tez oczywiście.
Stary 2010-09-28, 20:28   #2023
ewurka
Wtajemniczenie

Tity najpopularniejszy piłkarz świata ma na imię Leon Messi
Anessko Gratuluje kropek piękny
jasiulek teraz myślenie nad imieniem się szykuje

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 20:52   #2024
Tity
Zakorzenienie

jasiulek super, że dzidziuś zdrowy i wstępnie gratuluję synusia Ale wcześnie go wykrył jestem w szoku No i dobrze, że dolegliwości przechodzą. Inaczej się na świat patrzy od razu
ewurka a no tak A u Ciebie co tam słychać?

L
J
Stary 2010-09-28, 21:18   #2025
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Od 1 czerwca 2010r wysokość zasiłku wynosi:
  • 80% -
    • kwota 593,70 zł brutto / netto – 525,27 zł / - w okresie pierwszych trzech miesięcy posiadania prawa do zasiłku,
    • kwota 466,20 zł brutto / netto – 427,65 zł / - w okresie kolejnych miesięcy posiadania prawa do zasiłku;
  • 100% -
    • kwota 742,10 zł brutto / netto – 645,31 zł / - w okresie pierwszych trzech miesięcy posiadania prawa do zasiłku,
    • kwota 582,70 zł brutto / netto – 517,26 zł / - w okresie kolejnych miesięcy posiadania prawa do zasiłku;
  • 120% -
    • kwota 890,60 zł brutto / netto – 765,45 zł / - w okresie pierwszych trzech miesięcy posiadania prawa do zasiłku,
    • kwota 699,30 zł brutto / netto – 611,36 zł / - w okresie kolejnych miesięcy posiadania prawa do zasiłku.
  • Takie coś znalazłam
Jasiulko no nono kolejny mężczyzna Moje gratulacje, chłopaki to czaderskie dzieciaki

Swoją drogą ostatnio jest fullllll chłopaków do chrztów. U nas na chrzcie była jedna Agatka, a w niedziele jedna Maja, a tak to po 5-6 chłopaków Dobrze będą mieć dziewczyny

Stary 2010-09-28, 21:44   #2026
Ollliwka
Zakorzenienie

tity pisałaś o bananach na ból głowy, a na przeziębienie co można? konkretniej na ból gardła i katar, jakieś pastylki typu sebidin z miodem i cytryną a znasz jakieś inne jeszcze?
Tż jest chory i boje sie ze podłapie coś a jak pojde do dzieciakow to juz w ogole

piła któraś syrop Prenalen?

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2010-09-28 o 21:53
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 22:01   #2027
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Od 1 czerwca 2010r wysokość zasiłku wynosi:
...
  • Takie coś znalazłam
No pięknie... Na tej str co ja szukałam to gdzieś po kątach było napisane że pup opłaca z tych pieniędzy jakieś podatki itd... A ja wierzyłam że to na rękę tyle

Dziewczyny będą miały fajnie ale nasi chłopcy niezłą konkurencję

Michaś
Stary 2010-09-29, 08:50   #2028
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Jasiulku jak tylko przyjdą zamówione akumulatorki to pstryknę fotki (padły mi zupełnie baterie od aparatu)
za usg, no i chyba na naszym wątku chłopców więcej jest... Macie już imię? A Ty jak "odczuwasz" ciążę? Tak jak Oliwka Tity czy jednak się wzruszasz na każdą myśl o maleństwie? Ja przy pierwszym usg prawie płakałam... a jak dowiedziałam się że synuś to tak się cieszyłam że lekarz nie mógł dalej podglądać... ale ja to czasem taka uczuciowa jestem...
To będę czekać na zdjęcia U nas będzie Filip (lub Ada jeśli nagle sprawy się zmienią )-może to zabawne, ale rozmawialiśmy już na ten temat na... naszej trzeciej randce, w sumie już nawet nie pamiętam, jak to wyszło, że tak szybko zaczęliśmy takie planowanie Gdy pierwszy raz zobaczyłam malucha na USG, to poczułam najpierw niewysłowioną ulgę, że wszystko jest dobrze, a potem miałam banana od ucha do ucha Wzruszenie z płaczem u mnie zawsze przychodzi w domu, gdzie to niezliczoną ilość razy oglądam zdjęcia dzidziusia Podejrzewam, że teraz zacznę cieszyć się jeszcze bardziej, bo jakby nie patrzeć ten najbardziej niepokojący czas za nami-w sobotę zaczynamy już drugi trymestr

Cytat:
jasiulku to super z tym usg a brzuszek już coś widać u Ciebie?
Dzięki kochana Brzuszek wyskoczył mi dość szybko, bo tak koło 9 tygodnia. Tyle tylko, że wtedy to pewnie wzdęcia były, a teraz to już czuć wypchniętą macicę Jak się ogarnę, to zrobię mu zdjęcie i wrzucę razem z wczorajszym foto, jak mały sobie paluszka ssał

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Tity najpopularniejszy piłkarz świata ma na imię Leon Messi
Anessko Gratuluje kropek piękny
jasiulek teraz myślenie nad imieniem się szykuje
Będzie Filip Jak u Ciebie Ewurko? Jak zdrówko?

Cytat:
jasiulek super, że dzidziuś zdrowy i wstępnie gratuluję synusia Ale wcześnie go wykrył jestem w szoku No i dobrze, że dolegliwości przechodzą. Inaczej się na świat patrzy od razu
ewurka a no tak A u Ciebie co tam słychać?
Tity, kochana, być może to wynika z tego, że ma naprawdę rewelacyjny sprzęt, z tego co wiem, to najlepszy we Włocławku. W dodatku ma dobrą cenę za wizytę, a za USG 3D/4D ani za nagranie filmików nie pobiera żadnych dodatkowych opłat Na początku stwierdził, że "obstawia chłopca", a potem "tak, to definitywnie synek" Leon fajne imię

Cytat:
Jasiulko no nono kolejny mężczyzna Moje gratulacje, chłopaki to czaderskie dzieciaki

Swoją drogą ostatnio jest fullllll chłopaków do chrztów. U nas na chrzcie była jedna Agatka, a w niedziele jedna Maja, a tak to po 5-6 chłopaków Dobrze będą mieć dziewczyny
Dziękujemy A jak mały Maksio?
A na moim terenie z kolei więcej dziewczynek My po cichu liczyliśmy na córcię, ale tak naprawdę to nie ma znaczenia, najważniejsze, że wszystko dobrze jest

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 08:52   #2029
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
tity pisałaś o bananach na ból głowy, a na przeziębienie co można? konkretniej na ból gardła i katar, jakieś pastylki typu sebidin z miodem i cytryną a znasz jakieś inne jeszcze?
Tż jest chory i boje sie ze podłapie coś a jak pojde do dzieciakow to juz w ogole

piła któraś syrop Prenalen?
Na gardło woda + woda utleniona w stosunku 1:1 kilka razy dziennie do płukania. Tantum Verde można sobie psikać. Miód może wbrew pozorom podrażnić gardło bo działa ściągająco.
Na katar niestety nie znam sposobu. Można próbować wodę morską.
No i dużo witaminy C i dużo ciepłych płynów. Czosnek też można. Aha do ssania lekarz mi polecił tymianek i podbiał mimo, że podobno tymianku nie można, ale machnął ręką.
Dziewczyny no jak nie urok to sraczka. Już któryś dzień dokuczają mi strasznie hemoroidy. Nie wiem co mam już robić, biorę czopki homeopatyczne, które nie pomagają. Boli mnie tyłek, ciężko mi nawet chodzić Ja już chcę urodzić...

L
J
Stary 2010-09-29, 09:16   #2030
Ollliwka
Zakorzenienie

jasiulek to czekamy na fotkę

tity dzięki też czytałam, że tymianek i podbiał nie jest wskazany , ale jednak lekarze pozwalają
Nt hemoroidów nie wiem nic więc nie pomogeale współczuje bólu bo to na pewno nic fajnego

wiecie co dziewczyny, lindsley chyba pisala kiedys ze nie moze sie "wbic" na watek mamus majowych 2010 a ja mam wrazenie, ze jak pisze tez na majowych 2011 to nikt mnie nie czyta zreszta nie tylko mnie kazdy pisze co chce i dialogu nie ma jakos chyba, ze pomiedzy kilkoma kobitkami
Stary 2010-09-29, 10:49   #2031
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Olliwko miałam takie samo wrażenie jak Lindsley i teraz np. też tylko czytam, no chyba, że coś mnie trapi to pytam

Stary 2010-09-29, 12:06   #2032
kretencja
Zakorzenienie

Jasiulek za zdrowego dzidziusia i lepsze samopoczucie

Ja prawie na finiszu (no, jeszcze 2 miesiące według obliczeń ) czuję się za to coraz gorzej Pobolewa mnie kręgosłup, sikam co pół godziny, coraz ciężej mi oddychać łatwiej się męczę, zdarzają się zgagi... Powiedziałam wczoraj lekarzowi, że czasem czuję, jakby mały uciskał na żołądek, a on mi na to, żebym przyzwyczajała się jeść częściej ale maluśkie porcje, bo za 3 tygodnie to dopiero będzie mnie cisnąć Wiele rzeczy nie mogę juz zrobić lub jest mi trudno - dzisiaj się namęczyłam w piłowaniem paznokci u stóp. Nie maluję ich od dawna, mam też kłopoty z zadbaniem o owłosienie w wiadomym miejscu Nie mogę dłużej się schylać, kucać, w sumie w każdej pozycji jak dłużej poprzebywam to jest mi niewygodnie W sumie to chciałabym urodzić trochę przed terminem, nie później niż w 38tc czyli za niecałe 8 tygodni... Bo naprawdę już mi ciężko. Oczywiście ruchy małego są świetne, nawet mnie nie bolą zazwyczaj te kuksańce, ale ogólnie jestem już zmęczona swoim stanem...
Tym bardziej, że ciągle bujamy się z końcówką remontu. Nie ma już wprawdzie syfu typu pył czy śmierdzące farbą kaloryfery, ale nie mamy jeszcze wszystkich mebli, więc ciągle jest burdel, którego chwilowo nie da się posprzątać. A szafa będzie za miesiąc Masakra, nie wiem jak sobie poradzę z porządkowaniem tej sterty ciuchów pod koniec ósmego miesiąca...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-29, 12:12   #2033
kretencja
Zakorzenienie

Wklejam fotę mojego brzuchola sprzed tygodnia (29tc+5d)

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-29, 12:17   #2034
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jasiulek Pokaż wiadomość

Dzięki kochana Brzuszek wyskoczył mi dość szybko, bo tak koło 9 tygodnia. Tyle tylko, że wtedy to pewnie wzdęcia były, a teraz to już czuć wypchniętą macicę Jak się ogarnę, to zrobię mu zdjęcie i wrzucę razem z wczorajszym foto, jak mały sobie paluszka ssał
To czekamy na fotki
Cytat:
Dziewczyny no jak nie urok to sraczka. Już któryś dzień dokuczają mi strasznie hemoroidy. Nie wiem co mam już robić, biorę czopki homeopatyczne, które nie pomagają. Boli mnie tyłek, ciężko mi nawet chodzić Ja już chcę urodzić...
To Cię pocieszę... Po porodzie lepiej z hemoroidami nie jest Ja się z nimi dalej męczę. Pierwsze wypróżnienia po porodzie to prawie jak poród (pomogły czopki glicerynowe) Stosuję maść avenoc... Bez recepty, pomaga Można stosować w ciąży i w czasie karmienia piersią...
Cytat:
Olliwko miałam takie samo wrażenie jak Lindsley i teraz np. też tylko czytam, no chyba, że coś mnie trapi to pytam
Ja nawet nie czytam... Przerzuciłam się na mamusie III-IV Laski są super, zgrane, nie kłócą się, wiele można się dowiedzieć. Dziewczyny są z bardzo różnorodnych środowisk, miejsc na ziemi, z różnym statusem społecznym a jednak potrafią się dogadać i zgrać np w kwestii pomocy tej której jest akurat ciężko także finansowo... Lubię je czytać ale jak piszę to też czasem czuję się niezauważona, ale ja tam dopiero od marca zaglądam, mało się udzielam to się cudów nie spodziewam...

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

już mam umowę o pracę do końca października, tylko jeszcze nie podpisana przez szefa... Muszę do niego iść a go nie ma... Powiem, że wizyta w kancelarii była jednym z gorszych moich przeżyć w tym roku chyba. Facet gbur, drze się nie wiadomo o co, pierwszy raz mnie na oczy widzi, ja do niego grzecznie, miałam wszystko co trzeba a ten na mnie z ryjem... Zresztą do swojej żony też tak się odnosił, ledwo wszedł od razu krzyk... 3 razy tam jeździłam bo najpierw go nie było - stał w korku, potem chciał ode mnie jakieś pismo z potwierdzeniem NIPu że sobie go nie wymyśliłam i za 3 razem umowe dostałam Wychodząc spytałam na boku jego żone czy to dziś tylko tak czy zawsze a ona że zawsze... współczuje kobiecie bo pewnie latami horror ma w domu...

Michaś
Stary 2010-09-29, 13:11   #2035
Ollliwka
Zakorzenienie

lindsley to za umowę.

zgadnij, lindsley ja lubię czytać , ale jak napisze to mam wrazenie, ze pisze dla siebie zreszta zaobserwowalam to nie tylko jak ja napisze lubie podczytywac ogolnie wątki mamusiowe a kiedys lubiłam wątek mamy majowo- czer. 2009

kretencja czyli w listopadzie chcesz rodzic chyba najlepiej w 2 trymstrze sie ciaze znosi

chyba pojde spac
Stary 2010-09-29, 13:17   #2036
kretencja
Zakorzenienie

Tak, II trymestr jest najprzyjemniejszy Nie tyle chce rodzić w listopadzie, co wolę w listopadzie niż w grudniu Bo w ogóle to chcielismy, żeby było kwietniowo-czerwcowe No ale samo sobie wybrało inny termin

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-29, 13:32   #2037
Ollliwka
Zakorzenienie

kretencja to faktycznie urodzi się w zupełnie innych klimatach ale pamiętam, że nie chciałaś kiedyś rodzić właśnie późną jesienią ale wyszlo jak wyszlo

zjadłam kanapkę z szynką do tego cała papryka czerwona , 5 liści sałaty i ogórek kiszony, teraz garść "śmieciowego" jedzonka czyli chipsów
Stary 2010-09-29, 13:37   #2038
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Lindsley, u Was jest zdecydowanie inna atmosfera i wolałabym się bardziej u Was udzielać jak w majówkach, jakoś nei potrafię się wdrążyć i już nawet zbyt często nie podczytuje...
Wyrazy współczucia dla żony tego Pana

Kretencjo brzunio słodziaczek choć zawartość jeszcze bardziej słodsza

Stary 2010-09-29, 15:22   #2039
Tity
Zakorzenienie

kretencja piękny brzuszek
lindsley u mnie teraz nie ma problemu z zaparciami tylko mam wypadające hemoroidy, boję się iść do łazienki na siku bo wiem, że znowu będę cierpieć...Jutro jadę do prokto niech coś z tym robi bo się tak żyć nie da.

L
J
Stary 2010-09-29, 17:02   #2040
ewurka
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
Tituś mam się ok dziekuje, jakoś pisanie na wizażu mi nie służy ostatnio, zresztą mam taki humor, że ciężko się z takim udzielać
Jasiulku zdrówko tak jak było, czyli wielka niewiadoma...ale co zrobić Filip moje imię Filip, Szymon, Michał a dziewczynka to Gabrysia, Maja
Ciekawa jestem gdzie się podziewa nasza Aldii

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości