|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D
Dziś nie byłam, musiałam jechać do US i zawieźć do badania siuśki Misia i czasu zabrakło bo Tz-a do pracy musiałam zawieźć (mi tak długo w mieście zeszło że nie zdążył na autobus) a z małym nie bardzo chcę jechać do księgowej... Jutro (o ile Tz mi kasę z bankomatu wypłaci - bo muszę księgowej zapłacić) pojadę. I jeszcze muszę jutro do gminy jechać i wyniki Misia odebrać
Wszystko gdzie indziej... Jeszcze zakupy by się przydało zrobić, ech![]() dla szefowej, mało chyba takich ludzi...Cytat:
Michas właśnie zasnął ale zanim to zrobił to zaliczył 2 kółeczka w łóżeczku i obrót na brzuszek... A już jakiś czas się aż tak nie wiercił ![]() Lecę go przykryć i powiesić pranie... Podrzućcie mi bardzo niedrogie prezenty (jakieś drobiazgi) dla cioci i wujka na imieniny - chcemy ich odwiedzić w ten weekend i akurat oboje mają jakoś na dniach imieniny i wiem że w ndz będzie jakaś imprezka (a my się wpraszamy )
|
|
#2012 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Oliiwko, dobra szefowa
oby tak jej pozostało a Ty się nie doszukuj objawów ciesz się, że czujesz się dobrze ![]() Kretencjo, mam kuzynkę w zbliżonym terminie porodu do Twojego a u Ciebie już tuż tuż ![]() Tity, imię dla synka macie już wybrane? Lindsley, ile u Was wynosi zasiłek? Bo to, że rok to wiem ![]() Robie dżemik jabłkowy a raczej już się zrobił, zaraz go spróbuje
|||||||||||||||||||||
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tuż
Właśnie zrobiłam kolejne wyprawokowe zakupy na all, już same drobiażdżki - termometr elektroniczny, smoki uspokajające, 2 kaftaniki, dla siebie 2 pary majtek ciążowych pod brzuszek ![]() Poza tym jeszcze tylko nas czekają zakupy apteczne (gaziki, spirytus) i... WÓZEK ![]() Aha, no i torbę muszę kupić, żeby się spakować do szpitala ![]() Podobno podczas pełni zaczyna się więcej porodów. Ponieważ pełnia przed moim terminem (6 grudnia) wypada 21 listopada, to mam nadzieję, że na mnie podziała
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba wszedzie jest tyle samo tylko wszystko uzaleznione od stazu pracy... Przez pierwsze 2 albo 3 m-ce niecale 600zl a potem prawie 500zl...
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
zgadnij no tak wstępnie Leon. Jakoś nam obojgu pasuje i nie chce nam się szukać, ale jeszcze dużo czasu więc coś się może zmienić
|
|
|
|
#2016 | ||||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pełne szaleństwo ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
|||||||||||||||||||||||
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadnij a skąd brałaś te stawki?
obniżony (80%) - w okresie pierwszych trzech miesięcy 593,70 - w okresie kolejnych miesięcy posiadania prawa do zasiłku 466,20 ze str http://www.psz.praca.gov.pl/main.php...bjectID,867779
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley to sporo spraw mialas dzisiaj, a ksiegowej duzo musisz placic?
kretencja no wlasnie nie chce sie wkrecac dlatego nie będę juz czytała bo to bez sensu i ja to wiem a czytam z ciekawości bardziej ![]() tity ja juz teraz wiem, ze tez nie bede emocjonalnie przezywala ciąży mam nadzieje,ze bede z czasem bardziej entuzjastycznie nastawiona bo troche mi glupio, ze ja taka obojętna dyrektorka w porządku, nie chce przechwalać, niech taka zostanie po prostu w czw ide do gina i pozniej powiedziala zebym przyszla juz do pracy jak załatwie wszystko
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak szczerze mówiąc to ja też
Jedyni jacy mi się kojarzą to Niemczyk i "Zawodowiec" ![]() Cytat:
Będziemy się cieszyć jak się dzieci urodzą, wtedy już nie będą takimi bytami "wirtualnymi" Nie miej wyrzutów sumienia, myślę że to normalne. Zwłaszcza, że już jesteśmy dwie co tak mają Cieszę się na swój sposób, ale np wzruszenie przy usg to nie ja Nie ma co się przejmować, każdy to przeżywa na swój sposób
|
|
|
|
|
#2020 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kobietki
Lindsley kochana, oczywiście pomogę, tylko mała prośba-mogłabyś pstryknąć ze 2-3 zdjęcia tego miejsca i najbliższego otoczenia? Potem poproszę na maila i coś wymyślę I dziękuję za kciuki Ollliwko, ja swoją firmę zawiesiłam, bo mi się to w ogóle nie opłacało-nie zarobiłabym na ZUS i inne opłaty ![]() Anessko, śliczne dziecię ![]() Kretencjo, jak tam się czujesz już prawie na finiszu? ![]() A ja wróciłam z USG genetycznego-wszyściutko super, na swoim miejscu, serduszko 140 uderzeń na minutę, maleństwo ssało paluszka
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiulku jak tylko przyjdą zamówione akumulatorki to pstryknę fotki (padły mi zupełnie baterie od aparatu
) za usg, no i chyba na naszym wątku chłopców więcej jest... Macie już imię? A Ty jak "odczuwasz" ciążę? Tak jak Oliwka Tity czy jednak się wzruszasz na każdą myśl o maleństwie? Ja przy pierwszym usg prawie płakałam... a jak dowiedziałam się że synuś to tak się cieszyłam że lekarz nie mógł dalej podglądać... ale ja to czasem taka uczuciowa jestem...Oliwko troooochę musze zapłacić, nie chce tu pisać ile... Tylko jeszcze nie wiem czy to są całkowite koszty czy tylko to co ona/on sobie życzy... bo to biuro rachunkowe jest które prowadzi rozliczenia "szefa"
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
jasiulku
a brzuszek już coś widać u Ciebie?tity ja Leona też nie znam żadnego , chyba, że sąsiada babci z działki ( ale z opowiesci) i tego aktora tez oczywiście.
|
#2023 |
|
Wtajemniczenie
|
Tity najpopularniejszy piłkarz świata ma na imię Leon
Messi Anessko Gratuluje jasiulek teraz myślenie nad imieniem się szykuje
|
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
jasiulek super, że dzidziuś zdrowy i wstępnie gratuluję synusia
Ale wcześnie go wykrył jestem w szoku No i dobrze, że dolegliwości przechodzą. Inaczej się na świat patrzy od razu ![]() ewurka a no tak A u Ciebie co tam słychać?
|
|
|
|
#2025 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Od 1 czerwca 2010r wysokość zasiłku wynosi:
Moje gratulacje, chłopaki to czaderskie dzieciaki ![]() Swoją drogą ostatnio jest fullllll chłopaków do chrztów. U nas na chrzcie była jedna Agatka, a w niedziele jedna Maja, a tak to po 5-6 chłopaków Dobrze będą mieć dziewczyny
|||||||||||||||||||||
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
tity pisałaś o bananach na ból głowy, a na przeziębienie co można? konkretniej na ból gardła i katar, jakieś pastylki typu sebidin z miodem i cytryną a znasz jakieś inne jeszcze?
Tż jest chory i boje sie ze podłapie coś a jak pojde do dzieciakow to juz w ogole ![]() piła któraś syrop Prenalen?
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-09-28 o 21:53 |
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny będą miały fajnie ale nasi chłopcy niezłą konkurencję
|
|
#2028 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podejrzewam, że teraz zacznę cieszyć się jeszcze bardziej, bo jakby nie patrzeć ten najbardziej niepokojący czas za nami-w sobotę zaczynamy już drugi trymestrDzięki kochana ![]() Cytat:
Jak u Ciebie Ewurko? Jak zdrówko?Cytat:
Leon fajne imięCytat:
![]() A na moim terenie z kolei więcej dziewczynek
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na katar niestety nie znam sposobu. Można próbować wodę morską. No i dużo witaminy C i dużo ciepłych płynów. Czosnek też można. Aha do ssania lekarz mi polecił tymianek i podbiał mimo, że podobno tymianku nie można, ale machnął ręką. Dziewczyny no jak nie urok to sraczka. Już któryś dzień dokuczają mi strasznie hemoroidy. Nie wiem co mam już robić, biorę czopki homeopatyczne, które nie pomagają. Boli mnie tyłek, ciężko mi nawet chodzić Ja już chcę urodzić...
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
jasiulek to czekamy na fotkę
![]() tity dzięki Nt hemoroidów nie wiem nic więc nie pomoge wiecie co dziewczyny, lindsley chyba pisala kiedys ze nie moze sie "wbic" na watek mamus majowych 2010 a ja mam wrazenie, ze jak pisze tez na majowych 2011 to nikt mnie nie czyta zreszta nie tylko mnie kazdy pisze co chce i dialogu nie ma jakos chyba, ze pomiedzy kilkoma kobitkami
|
#2031 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Olliwko miałam takie samo wrażenie jak Lindsley i teraz np. też tylko czytam, no chyba, że coś mnie trapi to pytam
|||||||||||||||||||||
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiulek
za zdrowego dzidziusia i lepsze samopoczucie Ja prawie na finiszu (no, jeszcze 2 miesiące według obliczeń Pobolewa mnie kręgosłup, sikam co pół godziny, coraz ciężej mi oddychać łatwiej się męczę, zdarzają się zgagi... Powiedziałam wczoraj lekarzowi, że czasem czuję, jakby mały uciskał na żołądek, a on mi na to, żebym przyzwyczajała się jeść częściej ale maluśkie porcje, bo za 3 tygodnie to dopiero będzie mnie cisnąć Wiele rzeczy nie mogę juz zrobić lub jest mi trudno - dzisiaj się namęczyłam w piłowaniem paznokci u stóp. Nie maluję ich od dawna, mam też kłopoty z zadbaniem o owłosienie w wiadomym miejscu Nie mogę dłużej się schylać, kucać, w sumie w każdej pozycji jak dłużej poprzebywam to jest mi niewygodnie W sumie to chciałabym urodzić trochę przed terminem, nie później niż w 38tc czyli za niecałe 8 tygodni... Bo naprawdę już mi ciężko. Oczywiście ruchy małego są świetne, nawet mnie nie bolą zazwyczaj te kuksańce, ale ogólnie jestem już zmęczona swoim stanem...Tym bardziej, że ciągle bujamy się z końcówką remontu. Nie ma już wprawdzie syfu typu pył czy śmierdzące farbą kaloryfery, ale nie mamy jeszcze wszystkich mebli, więc ciągle jest burdel, którego chwilowo nie da się posprzątać. A szafa będzie za miesiąc Masakra, nie wiem jak sobie poradzę z porządkowaniem tej sterty ciuchów pod koniec ósmego miesiąca...
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam fotę mojego brzuchola sprzed tygodnia (29tc+5d)
|
#2034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- już mam umowę o pracę do końca października, tylko jeszcze nie podpisana przez szefa... Muszę do niego iść a go nie ma... Powiem, że wizyta w kancelarii była jednym z gorszych moich przeżyć w tym roku chyba. Facet gbur, drze się nie wiadomo o co, pierwszy raz mnie na oczy widzi, ja do niego grzecznie, miałam wszystko co trzeba a ten na mnie z ryjem... Zresztą do swojej żony też tak się odnosił, ledwo wszedł od razu krzyk... 3 razy tam jeździłam bo najpierw go nie było - stał w korku, potem chciał ode mnie jakieś pismo z potwierdzeniem NIPu że sobie go nie wymyśliłam
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley to
za umowę. zgadnij, lindsley ja lubię czytać , ale jak napisze to mam wrazenie, ze pisze dla siebie zreszta zaobserwowalam to nie tylko jak ja napisze lubie podczytywac ogolnie wątki mamusiowe a kiedys lubiłam wątek mamy majowo- czer. 2009 ![]() kretencja czyli w listopadzie chcesz rodzic chyba najlepiej w 2 trymstrze sie ciaze znosi![]() chyba pojde spac
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, II trymestr jest najprzyjemniejszy
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja to faktycznie urodzi się w zupełnie innych klimatach
ale pamiętam, że nie chciałaś kiedyś rodzić właśnie późną jesienią ale wyszlo jak wyszlo ![]() zjadłam kanapkę z szynką do tego cała papryka czerwona , 5 liści sałaty i ogórek kiszony, teraz garść "śmieciowego" jedzonka czyli chipsów
|
#2038 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, u Was jest zdecydowanie inna atmosfera i wolałabym się bardziej u Was udzielać jak w majówkach, jakoś nei potrafię się wdrążyć i już nawet zbyt często nie podczytuje...
Wyrazy współczucia dla żony tego Pana ![]() Kretencjo brzunio słodziaczek
|||||||||||||||||||||
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja piękny brzuszek
![]() lindsley u mnie teraz nie ma problemu z zaparciami tylko mam wypadające hemoroidy, boję się iść do łazienki na siku bo wiem, że znowu będę cierpieć...Jutro jadę do prokto niech coś z tym robi bo się tak żyć nie da. |
|
|
|
#2040 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
Tituś mam się ok dziekuje, jakoś pisanie na wizażu mi nie służy ostatnio, zresztą mam taki humor, że ciężko się z takim udzielać Jasiulku zdrówko tak jak było, czyli wielka niewiadoma...ale co zrobić Filip Filip, Szymon, Michał a dziewczynka to Gabrysia, Maja Ciekawa jestem gdzie się podziewa nasza Aldii |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Wszystko gdzie indziej... Jeszcze zakupy by się przydało zrobić, ech
dla szefowej, mało chyba takich ludzi...

a Ty się nie doszukuj objawów
ciesz się, że czujesz się dobrze 

a raczej już się zrobił, zaraz go spróbuje 

Tylko jeszcze nie wiem czy to są całkowite koszty czy tylko to co ona/on sobie życzy...
bo to biuro rachunkowe jest które prowadzi rozliczenia "szefa"