3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-28, 19:12   #3691
sanderinka
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

dziekuje kochane za odpowiedz... wydawalo mi sie ze jakieś picie mleka pomaga ... ale juz wiem i jestem spokojna

od kiedy sie zaczyna 3 trymestr ?? ja jeszcze chyba nie wkroczyłam w niego

ale duzo pytań zadaje

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 19:12   #3692
sylwia01485
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

flicka - gratuluję córeczki

karmelka - witaj, fajnie, że masz bliźniaki

co do depilacji- ja ostatnio sobie bobra posmarowałam całego kremem bielendy do depilacji i wygoliłam się na kojaka nie chciałam się pozacinać, a wyszło naprawdę dokładnie- wprawdzie to nie jest moja ulubiona fryzura "tam", ale teraz wolę na zero niż busz - do porodu będę się smarować tym kremem, a potem zacznę " zapuszczać"
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 19:13   #3693
rptrbj1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karmelka1987 Pokaż wiadomość
Moglabym dolaczyc do was???
zapraszamy

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 19:13   #3694
Flicka88
BAN stały

GG do Flicka88

dziekuje dziewczyny

teraz tylko lezec....i czekaz az do grudnia...by corka wyszla...

imie nie wybrane ob mamy mase propozycji...chodz Emilia mi sie soatnio bardzo podoba
Flicka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 19:14   #3695
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
ooo jaa mnie często boli pod żebrami po prawej stronie :/ ale mój lekarz że to nic takiego...
jak moja mała sie zaczyna ruszać to też często mnie strasznie gniecie pod żebrami z prawej strony...
Stary 2010-09-28, 19:14   #3696
kularek
Zadomowienie

Lisek dobrze, że już jesteś w domu

Cytat:
Napisane przez Flicka88 Pokaż wiadomość
hejka Babeczki
Przepraszam ze sie nie dozywalam...ale wyladowalam w szpialu ze skracaca sie szyjka i musilam z tydzien tam polecec....wypuscili mnie ale musze lecec i uwazac na siebie co najwazniejsze dowiedzielismy jaka bedzie lec dziecia i bedzie to CORECZKA!!!imie jeszcze nie wybrane
pozdrawiam wszytskie
super, że jesteś już w domku i gratuluję córeczki

Cytat:
tak Mam nadziej ze nie za szybko sie rozpakuje....
witam
jestem Aga mam 23 lata....Meza od 13.09.2009roku i w brzuszku parke Lobuziakow...Gabrysia i ELizke

bliźniaczki -wspaniale , też bym kiedyś chciała (chyba bo pewna będę po porodzie)
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 19:17   #3697
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Dziewczyny , czy macie moze e-booka "W oczekiwaniu na dziecko"?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 19:18   #3698
M25
Zadomowienie

Cytat:

witam

jestem Aga mam 23 lata....Meza od 13.09.2009roku i w brzuszku parke Lobuziakow...Gabrysia i ELizke
Ah chyba nawet dzisiaj o tym pisałam, że bardzo chciałam bliźniaki jak sie dowiedziałam, że jestem w ciąży, a jeszcze do tego parkę... to już chyba marzenie
Stary 2010-09-28, 19:19   #3699
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
co do depilacji- ja ostatnio sobie bobra posmarowałam całego kremem bielendy do depilacji i wygoliłam się na kojaka nie chciałam się pozacinać, a wyszło naprawdę dokładnie- wprawdzie to nie jest moja ulubiona fryzura "tam", ale teraz wolę na zero niż busz - do porodu będę się smarować tym kremem, a potem zacznę " zapuszczać"
ja to sobie tam już nic zupełnie nie widzę
mój tż też na cipuszke mówi "bóbr" albo "pipsi"
a mój synuś znowu ma czkawkę i jak ma dłużej to mnie to zaczyna łaskotać tak od środka
i też mnie kopie w żebra z prawej strony
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 19:20   #3700
mimiskierka
Raczkowanie

niebieskaa tak mi przykro, męża mojej siostry podobnie załatwili. Najważniejsze teraz to nie poddać się i poszukać czegoś. Trzymam za Was kciuki

jestem załamana.. to żadna zgaga ani niestrawnosć.. dzisiaj potwierdził lekarz kamienie w pęcherzyku żółciowym, stąd miałam te okropne ataki bóli... masakra akurat teraz , moja dieta jest w ogóle wywrócona do góry nogami, bo przy takich atakach nie moge normalnie jeść.. jeszcze tylko oby do grudnia, a potem niech mi pęcherzyk wycinają

czy któraś z Was miała/ma kamicę żółciową w ciąży?

mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 19:30   #3701
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Ja nie mam.

Irsin, ale wczoraj tak mnie zaraziłaś tymi piernikami, że dzisiaj poszłam do biedronki i je kupiłam... no i zaczęłam jeść.. przez Ciebie ;-)

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Dziewczyny błagam wrzućcie mi na priv jakiś super przepis na sałatkę !!!

Będę miała gości a wszystkie moje już wiele razy były, odwdzięczę się też jakimś fajnym przepisem !!!
Stary 2010-09-28, 19:40   #3702
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-28, 19:54   #3703
kliwia
Zakorzenienie

sanderinka 3 rtymestr po ukonczonym 27tygodniu sie zaczyna
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 19:56   #3704
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
dziekuje dziewczyny

teraz tylko lezec....i czekaz az do grudnia...by corka wyszla...

imie nie wybrane ob mamy mase propozycji...chodz Emilia mi sie soatnio bardzo podoba
Witaj w klubie leżących. Leżę juz miesiąc i naprawdę jestem zmęczona nicnierobieniem. no i gratulacje córci baby górą

Cytat:
niestety. mam tylko wersje standardową papierową super książka

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 19:56   #3705
lutien
Wtajemniczenie

Witam,
ledwo co wróciliśmy, bo jeszcze w realu na zakupach byliśmy
Wizyta u gina spoko. Trwała może z 10 minut, ale jakoś nie czuję potrzeby dokładniejszych badań. No więc wszystko ok Postępów od ostatniej wizyty nie ma: szyjka nadal miękka i skrócona, rozwarcie na 1cm (co już na ostatniej wizycie miałam, ale jakoś przegapiłam tę informację ). Dostałam skierowanie do porodu (choć podobno nie jest ono niezbędne). Mam zrobić sobie morfologię, mocz i krzepliwość krwi. Następna wizyta 14.10, ale mam nadzieję, że do niej nie dotrwam Usg nie miałam teraz, bo nie było potrzeby. Serduszko bije tak, jak powinno, ułożenie też jest dobre (lekarz wymacał na normalnym badaniu na fotelu).
Tak więc zostaje mi czekać
Ja spadam Dziewczynki, bo zakupiliśmy dziś grę "Formuła 1" i będziemy grać
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 19:58   #3706
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
dziekuje kochane za odpowiedz... wydawalo mi sie ze jakieś picie mleka pomaga ... ale juz wiem i jestem spokojna

od kiedy sie zaczyna 3 trymestr ?? ja jeszcze chyba nie wkroczyłam w niego

ale duzo pytań zadaje
od 32 tygodnia
Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
flicka - gratuluję córeczki

karmelka - witaj, fajnie, że masz bliźniaki

Nie no, sorry ale padłam
fajna nazwa
Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość
jestem załamana.. to żadna zgaga ani niestrawnosć.. dzisiaj potwierdził lekarz kamienie w pęcherzyku żółciowym, stąd miałam te okropne ataki bóli... masakra akurat teraz , moja dieta jest w ogóle wywrócona do góry nogami, bo przy takich atakach nie moge normalnie jeść.. jeszcze tylko oby do grudnia, a potem niech mi pęcherzyk wycinają

czy któraś z Was miała/ma kamicę żółciową w ciąży?
Ja całe szczęście nie miałam ale współczuję
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 20:07   #3707
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Witam,
Wizyta u gina spoko. Trwała może z 10 minut, ale jakoś nie czuję potrzeby dokładniejszych badań. No więc wszystko ok Postępów od ostatniej wizyty nie ma: szyjka nadal miękka i skrócona, rozwarcie na 1cm (co już na ostatniej wizycie miałam, ale jakoś przegapiłam tę informację ). Dostałam skierowanie do porodu (choć podobno nie jest ono niezbędne). Mam zrobić sobie morfologię, mocz i krzepliwość krwi. Następna wizyta 14.10, ale mam nadzieję, że do niej nie dotrwam Usg nie miałam teraz, bo nie było potrzeby. Serduszko bije tak, jak powinno, ułożenie też jest dobre (lekarz wymacał na normalnym badaniu na fotelu).
Tak więc zostaje mi czekać
Ja spadam Dziewczynki, bo zakupiliśmy dziś grę "Formuła 1" i będziemy grać
fajno. ja tez mam 14 października na 16 chyba. Też pewnie mi USG nie zrobi, b o miałam tydzień temu

Niebieska moja koleżanka ( a raczej jej tż) miesiąc temu byli w identycznej sytuacji. załamka totalna. A po 3 tygodniach znalazł pracę dużo lepszą niż tą, co stracił. Wiec uszy do gory!!!

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-09-28 o 20:08
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 20:25   #3708
sanderinka
Zakorzenienie

wiecie co.. znalazlam sobie dobre zajecie na lezenie i tą nude ogladam na vod.onet.pl programy i filmy przynajmniej mi czas szybciej płynie

mała ma chyba dużo miejsca jeszcze bo tańcuje ze hej

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-28, 20:28   #3709
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Witam,
Wizyta u gina spoko. Trwała może z 10 minut, ale jakoś nie czuję potrzeby dokładniejszych badań. No więc wszystko ok Postępów od ostatniej wizyty nie ma: szyjka nadal miękka i skrócona, rozwarcie na 1cm (co już na ostatniej wizycie miałam, ale jakoś przegapiłam tę informację ).
haha to miłej gry super że wszystko dobrze po wizycieee !

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Edzia na mnie jak ludzie patrzą to mówią, że ja to już chyba lada dzień będę rodziła... (a tu jeszcze 6 tygodni). A najgorsze jest to, że mówią tak już od miesiąca
mi to samo mówią :/ :P a tu jeszcze 7 tyg

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Jeju dziewczyny pogonilo mnie znow do toalety a teraz siedze i chyba zaraz puszcze
Ale mi niedobrze
mi dzisiaj wyjątkowo też Anecka tak mnie mdli i w kibelku też już byłam, mama mi przyniosła węgiel ale nie wiem czy łyknąć :/ na dodatek strasznie słabo, ale to właśnie raczej z niewyspania tak jak Edzia napisała... 3maj się.

Cytat:
hejka Babeczki

Przepraszam ze sie nie dozywalam...ale wyladowalam w szpialu ze skracaca sie szyjka i musilam z tydzien tam polecec....wypuscili mnie ale musze lecec i uwazac na siebie co najwazniejsze dowiedzielismy jaka bedzie lec dziecia i bedzie to CORECZKA!!!
witamy w gronie mamuś które będą miały córeczki gratki i odpoczywaj teraz dużo żeby szyjka się nie skracała więcej

Cytat:

witam

gratulację Aga ! jeju mój tż marzył o bliźniakach

kretencja bardzo ładna kuchnia

niebieskaa
nie ma słów pocieszenia, ale zobaczysz, że się ułoży... żeby tż znalazł 100 razy lepszą prackę i niech ciągnie l4 jak najdłużej w takim razie ! No i masz rację, tylko się nastresujecie... Ale na pocieszenie Ci napiszę, że mój tż też niedawno zmienił pracę, bo prowadził firmę z ojcem, ale kiepsko im szło dogadanie się... I znalazł dosyć szybko pracę najlepiej popytajcie znajomych 3majcie się !

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 20:55   #3710
MILA25*
Wtajemniczenie

Cytat:
Moglabym dolaczyc do was???

Hejka
A już myślałam że tylko mnie takie szczęście spotkało że będą bliźniaki.
U mnie 2 dziewczyny Tylko termin na koniec grudnia dopiero.

Mam pytanko. Dostałaś już zastrzyki na rozwinięcie płucek ?? Bo ja mam
dostać w przyszłym tygodniu a nie cierpię kłucia . A i jak będziesz rodzić ?
Normalnie czy cesarka ?
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 21:00   #3711
kotek81
Zakorzenienie

Anecka - miałaś rację z tą pastą do zębów - koooooszmaaaar
\
Dobra ja spadam oglądać MjM i spać.
dobranoc.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 21:12   #3712
Anecka
Zakorzenienie

Witam nową mamusię No i nastepna z blizniakami

paulinka, ano mnie tez slabo bylo w ogole wszystko naraz mnie chwycilo ale juz przeszlo jak polezalam Moze wlasnie polez czy cos, nie lykaj wegla.

kotek81, no tak jak pisalam OHYDA, ale moze dziala, nie mniej ja sie nie przemoglam dla mnie jakas slona byla czy jakas tam. Polecam Lacalut, uzywalam na zmiane z Elmex bo ta akurat lubie no i kocham pasty Blanx (drozsze ale wydajne i wychodzi na jedno)

lutien, dobrze, ze wszystko OK

sylwia, mam pytanie co do tej Bielendy.. Ja raz w zyciu kupilam taka krem czy cos TANITA albo Joanna nie pamietam.. w kazdym razie miala mi usunac wloski bez maszynki oczywiscie i zastosowalam na nogi. Nie ruszylo ani jednego włosa .. i tu pytanie, masz mocny zarost? bo chcialabym w sumie sprobowac znow, ale nie bede wyrzucac kasy w bloto. Na dodatek po tamtym kremie mialam tak czerwone nogi ze masakra...
Na bobra jednak bym nie dala bo bym sie bala, ale na nogi bym sprobowala Jakos jak widzialam w reklamie np Veet ze daja sobie kobiety na nogi krem i pozniej tylko taka szpatulka jada po nogach to mi sie smiac chcialo! nie wiem czy to mozliwe?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 21:29   #3713
MILA25*
Wtajemniczenie

Kupiłam kiedyś krem do depilacji miejsc intymnych . Nie pamiętam już firmy .
Posmarowałam i myślałam że umrę . Szczypało ja nie wiem co .
Od razu pod prysznic i zmyłam. Ale zaczerwienienie zostało a kłaczków nie ruszyło.
Wywaliłam go do kosza i przeprosiłam jednorazówkę .
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 21:34   #3714
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Przepisał mi furagin i niestety vitabutin, który jest drogi jak cholera. To takie coś z żurawiną - znacie? Może jest tańszy zamiennik? Mam przyjść za 3 tygodnie (czyli w ukończonym 33tc), w międzyczasie zrobić sobie kontrolnie mocz.
jest kilka preparatów z żurawiną ja ostatnio kupiłam listek za kilka złotych
wiec cena ok

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
a

wóze ciemniejszy

sylwia, mam pytanie co do tej Bielendy.. Ja raz w zyciu kupilam taka krem czy cos TANITA albo Joanna nie pamietam.. w kazdym razie miala mi usunac wloski bez maszynki oczywiscie i zastosowalam na nogi. Nie ruszylo ani jednego włosa .. i tu pytanie, masz mocny zarost? bo chcialabym w sumie sprobowac znow, ale nie bede wyrzucac kasy w bloto. Na dodatek po tamtym kremie mialam tak czerwone nogi ze masakra...
Na bobra jednak bym nie dala bo bym sie bala, ale na nogi bym sprobowala Jakos jak widzialam w reklamie np Veet ze daja sobie kobiety na nogi krem i pozniej tylko taka szpatulka jada po nogach to mi sie smiac chcialo! nie wiem czy to mozliwe?
na mnie te kremy działają (nawet te najtańsze)
ale zapach jest okropny

bardzo łatwo takim kremem sie oparzyć

ale jeśli będziesz kontrolować czas to nogi są super gładkie
jak po pillingu

--------------------------------------

mój lekarz bada mnie za każdym razem na fotelu do tego USG

ale za to pdstawowe badania krwi miałam tylko dwa razy
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 21:59   #3715
_paulinka2
Wtajemniczenie

Anecka ja leże cały dzień, nawet nie mam sił wstać, ale pewnie zaraziłam się od rodziców bo oni też tak mieli ;/ tzn grypę żołądkową ;/ ale dobrze że już Ci przeszło może za dużo mleczka poprostu ;P

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 22:40   #3716
De28
Wtajemniczenie

Mozna brac w ciazy neo angin?W gardle mnie drapie, moj maz mnie zarazil

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 22:48   #3717
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Mozna brac w ciazy neo angin?W gardle mnie drapie, moj maz mnie zarazil
neo angin nie wiem. na pewno mozna tatum verde.sama brałam + duż wit c

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 23:28   #3718
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Dziewczynki, a macie jakies inne ksiazki w pdfie np?

dla siostry mi trzeba

ja juz wszystko wiem z watku
Stary 2010-09-28, 23:29   #3719
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie mam . Kupiłam ksiazke przez internet bardzo polecam Mam zamiar kupic kolejne czesci .

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 23:38   #3720
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Hej, nie bylo mnie pare dni, ale pewnie nikt nie zauważył.

Było troche kłopotów, ale dziś....niestety zwalniają tż z pracy, w sumie to z żadnego konkretnego powodu, ani nie maja na jego miejsce nikogo (nieoficjalna wiadomość)

Miał jechac dzis do firmy, ale przeczuwał, że coś jest nie tak, więc poszedl na L4 (pierwszy raz!nawet urlopu nie brał) zeby pojechac za tydz, w razie co jakby dali mu wypowiedzenie to by sie liczylo od 1 dnia nast.miesiąca, czyli dopiero od 1list. no ale dzis jego przelozony przyjechal z gdanska (do szczecina) i zabrał mu auto, laptopa, tel. no i wspomniał zeby "ciagnal to jak najdłuzej" wiec juz wiadomo, ze go zwalniają.

wiadomo teraz jak juz jest pewny to przedłuzy sobie L4

ale co tego, nie mamy samochodu, w piatek jade praktycznie do szpitala ktory jest w miasteczku obok, kupilismy tez nosidełko w sensie fotelik samochodowy po co??

ja na rencie rodzinnej do lutego tylko-potem bezrobotna,
on bez pracy, dziecko w drodze..........lepszego momentu nie mogli wybrać choc znaja nasza sytuacje, ale kogo to obchodzi co nie

wiem, ze tż sobie poradzi, jest przedsiebioryczy itd i stąpa mocno po ziemi, ale lepszego momentu nie mogli znaleźć
ryczeć mi sie chce, brak mi sił.

sory ale musiałam się wygadać
ma nadzieje ze u Was wszystko ok, moze bede nadrabiać jak ochłonę...

poradzi sobie na pewno **

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Ja nie mam . Kupiłam ksiazke przez internet bardzo polecam Mam zamiar kupic kolejne czesci .
ja tez ja mam,ale chcialam dla siostry , ktora mieszka zza granica- nie chce mi sie takiej wielkiej ksiegi wysylac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości