|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
dziekuje kochane za odpowiedz... wydawalo mi sie ze jakieś picie mleka pomaga ... ale juz wiem i jestem spokojna
![]() od kiedy sie zaczyna 3 trymestr ?? ja jeszcze chyba nie wkroczyłam w niego ![]() ale duzo pytań zadaje
|
|
|
|
#3692 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
flicka - gratuluję córeczki
karmelka - witaj, fajnie, że masz bliźniaki co do depilacji- ja ostatnio sobie bobra posmarowałam całego kremem bielendy do depilacji i wygoliłam się na kojaka nie chciałam się pozacinać, a wyszło naprawdę dokładnie- wprawdzie to nie jest moja ulubiona fryzura "tam", ale teraz wolę na zero niż busz - do porodu będę się smarować tym kremem, a potem zacznę " zapuszczać"
|
|
|
|
#3693 |
|
Rozeznanie
|
|
#3694 |
|
BAN stały
|
dziekuje dziewczyny
![]() teraz tylko lezec....i czekaz az do grudnia...by corka wyszla... imie nie wybrane ob mamy mase propozycji...chodz Emilia mi sie soatnio bardzo podoba
|
|
|
|
#3695 |
|
Zadomowienie
|
jak moja mała sie zaczyna ruszać to też często mnie strasznie gniecie pod żebrami z prawej strony...
|
#3696 | ||
|
Zadomowienie
|
Lisek dobrze, że już jesteś w domu
Cytat:
Cytat:
bliźniaczki bo pewna będę po porodzie)
|
||
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny , czy macie moze e-booka "W oczekiwaniu na dziecko"?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mój tż też na cipuszke mówi "bóbr" albo "pipsi" a mój synuś znowu ma czkawkę i jak ma dłużej to mnie to zaczyna łaskotać tak od środka i też mnie kopie w żebra z prawej strony |
|
|
|
|
#3700 |
|
Raczkowanie
|
niebieskaa tak mi przykro, męża mojej siostry podobnie załatwili. Najważniejsze teraz to nie poddać się i poszukać czegoś. Trzymam za Was kciuki
jestem załamana.. to żadna zgaga ani niestrawnosć.. dzisiaj potwierdził lekarz kamienie w pęcherzyku żółciowym, stąd miałam te okropne ataki bóli... masakra czy któraś z Was miała/ma kamicę żółciową w ciąży?
|
#3701 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mam.
Irsin, ale wczoraj tak mnie zaraziłaś tymi piernikami, że dzisiaj poszłam do biedronki i je kupiłam... no i zaczęłam jeść.. przez Ciebie ;-) ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Dziewczyny błagam wrzućcie mi na priv jakiś super przepis na sałatkę !!! Będę miała gości a wszystkie moje już wiele razy były, odwdzięczę się też jakimś fajnym przepisem !!!
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
sanderinka 3 rtymestr po ukonczonym 27tygodniu sie zaczyna
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
baby górą![]() niestety. mam tylko wersje standardową papierową super książka
|
|
|
|
|
#3705 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
ledwo co wróciliśmy, bo jeszcze w realu na zakupach byliśmy ![]() Wizyta u gina spoko. Trwała może z 10 minut, ale jakoś nie czuję potrzeby dokładniejszych badań. No więc wszystko ok Postępów od ostatniej wizyty nie ma: szyjka nadal miękka i skrócona, rozwarcie na 1cm (co już na ostatniej wizycie miałam, ale jakoś przegapiłam tę informację ). Dostałam skierowanie do porodu (choć podobno nie jest ono niezbędne). Mam zrobić sobie morfologię, mocz i krzepliwość krwi. Następna wizyta 14.10, ale mam nadzieję, że do niej nie dotrwam Usg nie miałam teraz, bo nie było potrzeby. Serduszko bije tak, jak powinno, ułożenie też jest dobre (lekarz wymacał na normalnym badaniu na fotelu).Tak więc zostaje mi czekać ![]() Ja spadam Dziewczynki, bo zakupiliśmy dziś grę "Formuła 1" i będziemy grać
|
|
|
|
#3706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fajna nazwa ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na 16 chyba. Też pewnie mi USG nie zrobi, b o miałam tydzień temuNiebieska moja koleżanka ( a raczej jej tż) miesiąc temu byli w identycznej sytuacji. załamka totalna. A po 3 tygodniach znalazł pracę dużo lepszą niż tą, co stracił. Wiec uszy do gory!!!
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2010-09-28 o 20:08 |
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co.. znalazlam sobie dobre zajecie na lezenie i tą nude
ogladam na vod.onet.pl programy i filmy przynajmniej mi czas szybciej płynie mała ma chyba dużo miejsca jeszcze bo tańcuje ze hej
|
|
|
|
#3709 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to miłej gry super że wszystko dobrze po wizycieee ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
3maj się.Cytat:
witamy w gronie mamuś które będą miały córeczki gratki i odpoczywaj teraz dużo żeby szyjka się nie skracała więcej ![]() Cytat:
gratulację Aga ! jeju mój tż marzył o bliźniakach ![]() kretencja bardzo ładna kuchnia ![]() niebieskaa nie ma słów pocieszenia, ale zobaczysz, że się ułoży... żeby tż znalazł 100 razy lepszą prackę ![]() 3majcie się !
|
|||||
|
|
|
#3710 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka A już myślałam że tylko mnie takie szczęście spotkało że będą bliźniaki. U mnie 2 dziewczyny Tylko termin na koniec grudnia dopiero.Mam pytanko. Dostałaś już zastrzyki na rozwinięcie płucek ?? Bo ja mam dostać w przyszłym tygodniu a nie cierpię kłucia . A i jak będziesz rodzić ? Normalnie czy cesarka ? |
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka - miałaś rację z tą pastą do zębów - koooooszmaaaar
\ Dobra ja spadam oglądać MjM i spać. dobranoc. |
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nową mamusię
No i nastepna z blizniakami paulinka, ano mnie tez slabo bylo w ogole wszystko naraz mnie chwycilo ale juz przeszlo jak polezalam Moze wlasnie polez czy cos, nie lykaj wegla.kotek81, no tak jak pisalam OHYDA, ale moze dziala, nie mniej ja sie nie przemoglam dla mnie jakas slona byla czy jakas tam. Polecam Lacalut, uzywalam na zmiane z Elmex bo ta akurat lubie no i kocham pasty Blanx (drozsze ale wydajne i wychodzi na jedno)lutien, dobrze, ze wszystko OK sylwia, mam pytanie co do tej Bielendy.. Ja raz w zyciu kupilam taka krem czy cos TANITA albo Joanna nie pamietam.. w kazdym razie miala mi usunac wloski bez maszynki oczywiscie i zastosowalam na nogi. Nie ruszylo ani jednego włosa .. i tu pytanie, masz mocny zarost? bo chcialabym w sumie sprobowac znow, ale nie bede wyrzucac kasy w bloto. Na dodatek po tamtym kremie mialam tak czerwone nogi ze masakra... Na bobra jednak bym nie dala bo bym sie bala, ale na nogi bym sprobowala Jakos jak widzialam w reklamie np Veet ze daja sobie kobiety na nogi krem i pozniej tylko taka szpatulka jada po nogach to mi sie smiac chcialo! nie wiem czy to mozliwe?
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam kiedyś krem do depilacji miejsc intymnych . Nie pamiętam już firmy .
Posmarowałam i myślałam że umrę . Szczypało ja nie wiem co . Od razu pod prysznic i zmyłam. Ale zaczerwienienie zostało a kłaczków nie ruszyło. Wywaliłam go do kosza i przeprosiłam jednorazówkę . |
|
|
|
#3714 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec cena ok Cytat:
ale zapach jest okropny ![]() bardzo łatwo takim kremem sie oparzyć ale jeśli będziesz kontrolować czas to nogi są super gładkie jak po pillingu ![]() -------------------------------------- mój lekarz bada mnie za każdym razem na fotelu do tego USG ale za to pdstawowe badania krwi miałam tylko dwa razy |
||
|
|
|
#3715 |
|
Wtajemniczenie
|
Anecka ja leże cały dzień, nawet nie mam sił wstać, ale pewnie zaraziłam się od rodziców bo oni też tak mieli ;/ tzn grypę żołądkową ;/ ale dobrze że już Ci przeszło
może za dużo mleczka poprostu ;P
|
|
|
|
#3716 |
|
Wtajemniczenie
|
Mozna brac w ciazy neo angin?W gardle mnie drapie, moj maz mnie zarazil
|
|
|
|
#3717 |
|
Zadomowienie
|
neo angin nie wiem. na pewno mozna tatum verde.sama brałam + duż wit c
|
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, a macie jakies inne ksiazki w pdfie np?
dla siostry mi trzeba ![]() ja juz wszystko wiem z watku
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam . Kupiłam ksiazke przez internet bardzo polecam
|
#3720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poradzi sobie na pewno **---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ja jeszcze chyba nie wkroczyłam w niego 
mężuś i żonusia 
nie chciałam się pozacinać, a wyszło naprawdę dokładnie- wprawdzie to nie jest moja ulubiona fryzura "tam", ale teraz wolę na zero niż busz - do porodu będę się smarować tym kremem, a potem zacznę " zapuszczać"

). Dostałam skierowanie do porodu (choć podobno nie jest ono niezbędne). Mam zrobić sobie morfologię, mocz i krzepliwość krwi. Następna wizyta 14.10, ale mam nadzieję, że do niej nie dotrwam

puszcze 
3maj się.
witamy w gronie mamuś które będą miały córeczki
żeby szyjka się nie skracała więcej