|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Dragonfly
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Hej dziewczynki
Witam nowa mamusie ![]() Flicka,gratulacje dziewczynki,kurcze cos chlopcow u nas malo ![]() Kretencja,macie ładną ta kuchnie- taka czysta ![]() Niebieskaa,wspolczuje,ale moze rzeczywiscie to nowy krok ku lepszemu,zycze wam tego z calego serca Boje sie,ze sie posypie przed zakonczeniem remontu od dwoch dni mam bole jak na okres,bez znaczenia czy leze,czy siedze,cmi mnie w podbrzuszu niemilosiernie-az dzisiaj sie obudzilam i zasnac nie moge,a no-spa jest do i jak bolalo tak boli nadal,no masakra jakas
|
|
#3722 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Witam kobietki
Ja wpadłam Was nadrobić cobym nie miała za duzo gdybym tak czasem juz urodziła heh Dziękuję Mallinko że przynajmniej Ty przez te wszystkie dni pomyślałaś o mnie buziak za to dla Ciebie ![]() Kootek Michałek poprostu BOOOSKIII ja też niedługo pewnie mojego syna bede trzymać na rękach Ale Michałek to Cudo jednym słowem!! I taki już bobasek nie widać po nim że mniej waży Myśle cały czas O Was ![]() A teraz powiem Wam co sie ze mną działo prze te ostatnie dni ![]() Miałam juz przedsmak porodu!!! W niedziele w naszą rocznice od godziny 9 rano pojawiły sie regularne skurcze!! Najpierw co 7 min potem co 6 i jak juz byly co 5 po ok 2 godzinach to postanowiłam isc pod prysznic sie wygolić w razie czego i chyba prysznic brałam z godzine ponad ale niestety nic nie dało polewanie ciepła wody pleców i brzuszka...czekałam tak z tymi skurczami od godziny 9:00 rano do 15:00 nie powiem bolało jak cholera!! Pojechaliśmy do szpitala...tam od razu mnie wysłali na porodówke podłączyli mi ktg i tak sobie leżałam z godzine (razem to juz bylo prawie 8 godzin regularnych skurczybyków...) i co sie okazało skurcze sa dosyć pokaźne ale zbyt krótko trwałe tzn zbyt mało konkretne żeby akcja sie rozpoczęła i położyli mnie 2 piętra niżej na patologii aha rozwarcie juz mam na 2 palce a po dzisiejszym badaniu pewnie jeszcze wiecej...ale w poniedzialek wieczorem wszystko ucichło samo...we wtorek rano tez sie dobrze czułam tylko reszta czopu mi wyleciała tym razem juz z krwią także czopu juz nie mam no i lezałam do dzisiaj...wzieli mnie na badanie i spytali sie czy chce czekac na akcje w szpitalu czy w domu bo nie ma jeszcze takiego rozwarcia i dziś raczej jeszcze nie urodze...ja na to ze wole w domu bo jeszcze musze poszykowac pare rzeczy no i mnie wypuścili heh I dobrze w sumie bo niestety musze sie wybrać jak najszybciej do ortopedy zeby mi zobaczyl te moje spojenie bo w szpitalu mi powiedzieli przy wypisie zebym poszła to sprawdzić bo zabardzo mi to dokucza zeby bylo wszystko wporządku...no i chce sie wybrać dziś najpozniej jutro bo nie wiem czy jutra dotrwam ![]() Także dziewczyny to narazie na tyle i jak bede wiedziała cos wiecej lub bede miec małego juz przy sobie to napewno dam znać Malince jak nie tu zalezy czy bede miala dostep. Wszystkie mamuśki pozdrawiam i życze dużo zdrówka ![]() Stan na dziś: Od wczoraj zaczęty 37 tydzień i jesteśmy już uznawani za normalną ciąże donoszoną i 27 dni według OM do terminu a według USG 15 dni
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-09-29 o 06:01 |
|
|
|
#3723 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ja już po sniadaniu tym razem zaczynam od owsianki bo kurcze od ponad tygodnia jestem znów 1 kg na + :/ odrzucam słodkie ( choc nie wiem na ile mi to pomoze bo ostatnio codziennie muszę cos słodkiego wciupac ) ![]() W nocy chyba miałam pierwszy pojedynczy skurcz , taki ból pod brzuchem który nie trwał długo, a przerzucił się na krzyże :/ o bólu krocza nie wspomnę :/ Od rana coś mnie ćmi pod brzuchem to zażyłam no-spe i czekam może się poprawi ![]() Ishka moja droga to ty lada dzień bedziesz miała swojego syneczka w ramionach ale lepiej niech doczeka spokojnie do końca 8 miesiąca to wtedy bedę spokojniejsza
ALUSIA http://www.myticker.eu/ticker/ticker...3wzibtjvl1.png Drugie Maleństwo http://www.suwaczki.com/tickers/34bwskjoahrx6x4n.png Edytowane przez malgosiak25 Czas edycji: 2010-09-29 o 07:12 |
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
de28 na wizazowej liscie lekow dozwolonych w ciazy neo angin jest. ja bralam, ale tak 3 tabl dziennie tylko.
ishka jesoo, ale niezla akcje mialas. I jak mowisz Bolalo a rozwarcie dopieor 2, a gdzie reszta?
|
|
|
|
#3725 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie, witaj Cytat:
udanej wizytyCytat:
wg mnie na tym etapie ciazy to juz mozna praktycznie wszystko |
|||
|
|
|
#3726 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki. Ja juz nie śpie od 6, mój czas wysypiania chyba własnie minał i znowu nastaną czasy tego wczesnego budzenia się...
P.S. A co do depilacji to na mnie te kremy w ogole nie działają, mam twarde włoski i jedynie pianka i maszynka mi pomaga to dziadostwo usuwać... Tylko ostatnimi czasy bardzo krosteczki mi nawychodziły i nie wiem czemu... Mówie oczywiscie o depilacji bikini... |
|
|
|
#3727 |
|
Rozeznanie
|
mnie noca tez bolał brzuch
|
#3728 |
|
Zadomowienie
|
mimiskierka- nie miałam , ale współczuję
Ishka - trzymaj się kobieto, jeszcze się okaże, że się nie zorientujesz, jak szybko urodzisz i bez bólu Anecka - co do depilacji- ja wzięłam krem Bielendy aloe vera https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-wrazliwej.htm włosy mam średnio twarde, zazwyczaj depilowałam się na malutki trójkącik i byłam pewna, że tam, gdzie były nieruszane, to krem nie usunie, a zdziwiłam się, że było ok- bikini mam jak na pedofilskich zdjęciach ![]() Mnie nie szczypało i nie zaczerwieniło się, ale z pewnością to sprawa indywidualnej wrażliwości skóry. JA jestem zadowolona z efektu, odrasta delikatnie, bez krostek i swędzenia. Do porodu będę się smarować- tylko gdzieś wyczytałam, że ten krem lepiej sobie radzi z dłuższymi włoskami, a nie z takimi zupełnie krótkimi. Myślę, że na nogach pójdzie łatwiej, bo włosy rosną rzadziej. W rossmannie zapłaciłam za ten krem niecałe 8 zł, ale była saszetka jednorazowa za ok4 z balsamem łagodzącym- tylko nie jestem pewna, czy ta ilość wystarczy na Twoje długie nogi
|
|
|
|
#3729 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie dzis obudzily skurcze lydek ale tak dlugie i tak silne, ze az tz nie wiedzial jak mi pomoc. Masowal mi powykrecane nogi i twarde jak skala lydki. Cholera jak to bolalo!
A biore magnez juz 4 razy dziennie. Poce sie w nocy jednak niemilosiernie, codziennie nowa koszula nocna Trace przez to mineraly.Ale teraz mam takie zakwasy, ze chodzic nie moge.Dzisiaj moze przyjdzie lozeczko ![]() Neo anginu w koncu nie wzielam.Wyplukalam gardlo woda z sola i dzis juz lepiej. Na mnie krem do depilacji srednio dziala. Troche wloskow zawsze zostaje, mam chyba za twarde. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-09-29 o 08:10 |
|
|
|
#3730 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
mnie też bolał brzuch już od wieczora a w nocy bolą mnie (nie wiem jak to nazwać) jeszcze kości tak pod spodem jak próbuje się przekręcić -bardzo niemiłe to jest -narazie jest lepiej więc muszę skorzystać i biorę się za sałatki -ale mi się tak nie chce strasznie :/ Ishka to Ty lada dzień będziesz mieć swoją dzidzię na świecie |
|
|
|
#3731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i teraz tez mnie troche boli a musze wyjsc do biedronki bo nie mam nic na obiad. Ishka, wczoraj przed zasnieciem myslalam wlasnie co u Ciebie i cos tak czulam ze szpital znow odwiedzilas.. kurde A to jak czop odchodzi to od razu wody czy nie? To moze ja juz Ci napisze: ze ZYCZE SZYBKIEGO rozwarcia i w rezultacie porodu No to teraz zjem, zaszpachluje twarz i jakos dojde moze do sklepu na dodatek leje..
|
|
#3732 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Witaj! ![]() Wczorajszy dzień był średni. Mała kopała ile wlezie CAŁY dzień boleśnie i to w dolne moje partie. Czasami miałam wrażenie, że już łapkę na ten świat pcha. A do tego brzuch strasznie twardniał, jak dzisiaj będzie podobnie to zwiększam dawkę Fenoterolu. ![]() Ishka, czyżby to już była kwestia godzin?? Dużo siły życzę, oby mały jak najszybciej się urodził i zdrowiusieńki kołysał się w twoich ramionach. Czekamy z niecierpliwością na wieści. |
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
anecka jak czop odchodzi to wody sie nie leja, bo jest jeszcze pecherz plodowy
ktory musi peknac od skurczy, albo na porodowce go przebijaja ![]() Dziewczyny co Wy z tymi bolacymi brzuszkami. Trzymajcie sie i nie dajcie sie im! joanna a oddychasz przeponowo jak twardnieje? |
|
|
|
#3734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
U nas w zieleni będzie pokój młodego ![]() A jaki kupiłaś termometr?wrzucisz linka? Ja też mam nadzieję, że padnę wcześniej. Z 16.12 mam nadzieję wskoczyć na początek. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
A lekarz pewnie zapomniał. Uwielbiam to w nich
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
ahaa ok, jeny lepiej zeby odeszly same te wody niz mieliby przebijac pecherz
![]() Moze dzis w koncu spakuje torbe do szpitala, bo sie tak zabieram a pozniej bedzie za pozno Poki co idę sie zaszpachlowac
|
#3736 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
ale ludzie to ogólnie często przesadzają z tymi komentarzami zauważyłam.---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
|
|
#3737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Staram się oddychać przeponowo, ale po pewnym czasie robi mi sie słabo. Chyba jeszcze musze poćwiczyć. |
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
karmelka1987 witaj
ale fajnie, będzie parka, ja zawsze chciałam mieć parkę bliźniaków ![]() Flicka88 gratuluję córeczki ![]() Ishka za szybkie i bezbolesne rozpakowanie ![]() a ja dzisiaj znowu zdycham, ból głowy, zaczął się katar i kaszel, ból pleców, jedynie trochę gardło przeszło ![]() czy wy tez czasami odczuwacie takie dziwne kłucie w środku w pochwie? |
|
|
|
#3739 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Co my z tymi szyjkami mamy ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- nie można ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- ja niestety nie mam
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc życzę dużego rozwarcia i szybkiego porodu!Trzymaj się!
|
|
#3741 |
|
Zadomowienie
|
Mój malutki dzisiaj wyjątkowo aktywny, pewnie nadrabia te dwa dni co był bardzo leniwy
A daje o sobie znać już od 5-30 |
|
|
|
#3742 |
|
Wtajemniczenie
|
Ishka
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Ishka, trzymam kciuki za szybki poród
kurcze, jeszcze października nie ma a tu jednego maluszka już powitałyśmy na naszym wątku, teraz drugi się dobija, co to się dzieje![]() ktoś tu pisał o kłuciu w pochwie, ja ostatnio czułam kłucie, zaczęłam się obawiać, czy to czasem nie początek jakiejś infekcji, zaaplikowałam więc sobie dopochwowo lekarstwo robione w aptece i mi przeszło kłucie (jak na razie) ![]() A co Wy z tymi bolącymi brzuszkami? dziewczynki, dbajcie o siebie, zafundujcie sobie labę, wizaż, coś dobrego do picia/jedzenia i dotrwamy do porodu
|
#3744 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nic nie odczuwam, zero jakichkolwiek bóli czegokolwiek
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bolesne takie bardzo :/Ishka toż to chwila moment i już będzie po wszystkim żeby wszystko przebiegło sprawnie i bezboleśnie
|
|
|
|
|
#3747 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam za was kciuki Cytat:
mnie wczoraj wieczorem tez cos zlapalo - najpierw mnie bolal brzuch a potem zrobil sie twardy ![]() przestraszylam sie ze cos wykrakalam pakując torbe ![]() ale potem przeszło Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny mam głupie pytanie.... ktore mi sie ansunęlo po przeczytaniu posta Ishki .... jak sie liczy skurcze tzn co ile wystepują.... zaczynamy liczyc od konca ostatniogo do poczatku nastepnego???? czy od poczatku ostatniego do poczatku nastepnego??? tylko nie bijcie z atakie glupie pytanie |
||||
|
|
|
#3748 |
|
Rozeznanie
|
ja własnie tez sie boje ze nie bede sobie umiała policzyc????
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, chyba Was nie nadrobię.
Od wczoraj wieczorem nie miałam internetu, dopiero teraz naprawili. A teraz właśnie pokłóciłam się z mężem i chyba chcę pobyć sama... Spróbuję nadrobić później.
|
#3750 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
Mnie tesciowa wykopala dzis prywatnie do lekarza na 18,rano mnie strasznie biegunka wziela i bylo mi niedobrze no i tez podbrzusze mnie tak cmilo,tak jak wczoraj i przedwczoraj...ja nie mam jak wykrakac, bo celowo nie pakowalam torby do szpitala(zreszta nic do niej nie mam..poza tym mam remont no i glowa zajeta czym innym a jutro mamy zamawiac meble...U mnie leci 33 tydzien i nie dam jej wyjsc,bo kurka nie jestem gotowa z niczym
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

no i lezałam do dzisiaj...wzieli mnie na badanie i spytali sie czy chce czekac na akcje w szpitalu czy w domu bo nie ma jeszcze takiego rozwarcia i dziś raczej jeszcze nie urodze...ja na to ze wole w domu bo jeszcze musze poszykowac pare rzeczy no i mnie wypuścili

sam zapach wywoluje mdlości 
udanej wizyty

Trace przez to mineraly.Ale teraz mam takie zakwasy, ze chodzic nie moge.

ktory musi peknac od skurczy, albo na porodowce go przebijaja
moja w 29 tyg miała 1860...teraz aż boję się zapytać.
za szybkie i bezbolesne rozpakowanie