3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-29, 05:25   #3721
Artystka23
Dragonfly

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Hej dziewczynki

Witam nowa mamusie
Flicka,gratulacje dziewczynki,kurcze cos chlopcow u nas malo
Kretencja,macie ładną ta kuchnie- taka czysta
Niebieskaa,wspolczuje,ale moze rzeczywiscie to nowy krok ku lepszemu,zycze wam tego z calego serca

Boje sie,ze sie posypie przed zakonczeniem remontuod dwoch dni mam bole jak na okres,bez znaczenia czy leze,czy siedze,cmi mnie w podbrzuszu niemilosiernie-az dzisiaj sie obudzilam i zasnac nie moge,a no-spa jest do od razu mowie,ze zadnych segmentow nie pakowalam,ani nie malowalam kaloryferow i jak bolalo tak boli nadal,no masakra jakas
Stary 2010-09-29, 05:56   #3722
Ishka
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Witam kobietki

Ja wpadłam Was nadrobić cobym nie miała za duzo gdybym tak czasem juz urodziła heh

Dziękuję Mallinko że przynajmniej Ty przez te wszystkie dni pomyślałaś o mnie buziak za to dla Ciebie

Kootek Michałek poprostu BOOOSKIII ja też niedługo pewnie mojego syna bede trzymać na rękach Ale Michałek to Cudo jednym słowem!! I taki już bobasek nie widać po nim że mniej waży Myśle cały czas O Was

A teraz powiem Wam co sie ze mną działo prze te ostatnie dni

Miałam juz przedsmak porodu!!! W niedziele w naszą rocznice od godziny 9 rano pojawiły sie regularne skurcze!! Najpierw co 7 min potem co 6 i jak juz byly co 5 po ok 2 godzinach to postanowiłam isc pod prysznic sie wygolić w razie czego i chyba prysznic brałam z godzine ponad ale niestety nic nie dało polewanie ciepła wody pleców i brzuszka...czekałam tak z tymi skurczami od godziny 9:00 rano do 15:00 nie powiem bolało jak cholera!! Pojechaliśmy do szpitala...tam od razu mnie wysłali na porodówke podłączyli mi ktg i tak sobie leżałam z godzine (razem to juz bylo prawie 8 godzin regularnych skurczybyków...) i co sie okazało skurcze sa dosyć pokaźne ale zbyt krótko trwałe tzn zbyt mało konkretne żeby akcja sie rozpoczęła i położyli mnie 2 piętra niżej na patologii aha rozwarcie juz mam na 2 palce a po dzisiejszym badaniu pewnie jeszcze wiecej...ale w poniedzialek wieczorem wszystko ucichło samo...we wtorek rano tez sie dobrze czułam tylko reszta czopu mi wyleciała tym razem juz z krwią także czopu juz nie mam no i lezałam do dzisiaj...wzieli mnie na badanie i spytali sie czy chce czekac na akcje w szpitalu czy w domu bo nie ma jeszcze takiego rozwarcia i dziś raczej jeszcze nie urodze...ja na to ze wole w domu bo jeszcze musze poszykowac pare rzeczy no i mnie wypuścili heh
I dobrze w sumie bo niestety musze sie wybrać jak najszybciej do ortopedy zeby mi zobaczyl te moje spojenie bo w szpitalu mi powiedzieli przy wypisie zebym poszła to sprawdzić bo zabardzo mi to dokucza zeby bylo wszystko wporządku...no i chce sie wybrać dziś najpozniej jutro bo nie wiem czy jutra dotrwam

Także dziewczyny to narazie na tyle i jak bede wiedziała cos wiecej lub bede miec małego juz przy sobie to napewno dam znać Malince jak nie tu zalezy czy bede miala dostep.

Wszystkie mamuśki pozdrawiam i życze dużo zdrówka

Stan na dziś:

Od wczoraj zaczęty 37 tydzień i jesteśmy już uznawani za normalną ciąże donoszoną i 27 dni według OM do terminu a według USG 15 dni

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-09-29 o 06:01
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 07:06   #3723
malgosiak25
Raczkowanie

Dzień dobry

Ja już po sniadaniu tym razem zaczynam od owsianki bo kurcze od ponad tygodnia jestem znów 1 kg na + :/ odrzucam słodkie ( choc nie wiem na ile mi to pomoze bo ostatnio codziennie muszę cos słodkiego wciupac )

W nocy chyba miałam pierwszy pojedynczy skurcz , taki ból pod brzuchem który nie trwał długo, a przerzucił się na krzyże :/ o bólu krocza nie wspomnę :/

Od rana coś mnie ćmi pod brzuchem to zażyłam no-spe i czekam może się poprawi

Ishka moja droga to ty lada dzień bedziesz miała swojego syneczka w ramionach CUDOWNIE jeju jak mi się marzy tak przytulić moja malutką ale lepiej niech doczeka spokojnie do końca 8 miesiąca to wtedy bedę spokojniejsza

Edytowane przez malgosiak25
Czas edycji: 2010-09-29 o 07:12
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 07:28   #3724
kliwia
Zakorzenienie

de28 na wizazowej liscie lekow dozwolonych w ciazy neo angin jest. ja bralam, ale tak 3 tabl dziennie tylko.

ishka jesoo, ale niezla akcje mialas. I jak mowisz Bolalo a rozwarcie dopieor 2, a gdzie reszta?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 07:41   #3725
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
a ja mleka wogole nie lubie sam zapach wywoluje mdlości a jak sie karmi piersią to trzeba pić mleko ??

Cytat:
Napisane przez karmelka1987 Pokaż wiadomość
Moglabym dolaczyc do was???
pewnie, witaj
Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Witam,
ledwo co wróciliśmy, bo jeszcze w realu na zakupach byliśmy
Wizyta u gina spoko. Trwała może z 10 minut, ale jakoś nie czuję potrzeby dokładniejszych badań. No więc wszystko ok Postępów od ostatniej wizyty nie ma: szyjka nadal miękka i skrócona, rozwarcie na 1cm (co już na ostatniej wizycie miałam, ale jakoś przegapiłam tę informację ). Dostałam skierowanie do porodu (choć podobno nie jest ono niezbędne). Mam zrobić sobie morfologię, mocz i krzepliwość krwi. Następna wizyta 14.10, ale mam nadzieję, że do niej nie dotrwam Usg nie miałam teraz, bo nie było potrzeby. Serduszko bije tak, jak powinno, ułożenie też jest dobre (lekarz wymacał na normalnym badaniu na fotelu).
Tak więc zostaje mi czekać
Ja spadam Dziewczynki, bo zakupiliśmy dziś grę "Formuła 1" i będziemy grać
udanej wizyty
Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
jest kilka preparatów z żurawiną ja ostatnio kupiłam listek za kilka złotych
wiec cena ok

na mnie te kremy działają (nawet te najtańsze)
ale zapach jest okropny

bardzo łatwo takim kremem sie oparzyć

ale jeśli będziesz kontrolować czas to nogi są super gładkie
jak po pillingu

--------------------------------------

mój lekarz bada mnie za każdym razem na fotelu do tego USG

ale za to pdstawowe badania krwi miałam tylko dwa razy
ja bym zrobila w takim razie prywatnie morfologie
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Mozna brac w ciazy neo angin?W gardle mnie drapie, moj maz mnie zarazil
wg mnie na tym etapie ciazy to juz mozna praktycznie wszystko
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 07:43   #3726
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czesc dziewczynki. Ja juz nie śpie od 6, mój czas wysypiania chyba własnie minał i znowu nastaną czasy tego wczesnego budzenia się... A juz myslalam ze będę się wysypiać. Ide zrobić sobie jakieś sniadanko i po śniadanku troszke poczytam co tam wczoraj nadrukowałyście bo tż zajął mi wczoraj laptopa i nie miałam do was dostępu

P.S. A co do depilacji to na mnie te kremy w ogole nie działają, mam twarde włoski i jedynie pianka i maszynka mi pomaga to dziadostwo usuwać... Tylko ostatnimi czasy bardzo krosteczki mi nawychodziły i nie wiem czemu... Mówie oczywiscie o depilacji bikini...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 07:46   #3727
rptrbj1978
Rozeznanie

mnie noca tez bolał brzuch

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 08:02   #3728
sylwia01485
Zadomowienie

mimiskierka- nie miałam , ale współczuję

Ishka
- trzymaj się kobieto, jeszcze się okaże, że się nie zorientujesz, jak szybko urodzisz i bez bólu

Anecka
- co do depilacji- ja wzięłam krem Bielendy aloe vera
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-wrazliwej.htm

włosy mam średnio twarde, zazwyczaj depilowałam się na malutki trójkącik i byłam pewna, że tam, gdzie były nieruszane, to krem nie usunie, a zdziwiłam się, że było ok- bikini mam jak na pedofilskich zdjęciach
Mnie nie szczypało i nie zaczerwieniło się, ale z pewnością to sprawa indywidualnej wrażliwości skóry.
JA jestem zadowolona z efektu, odrasta delikatnie, bez krostek i swędzenia. Do porodu będę się smarować- tylko gdzieś wyczytałam, że ten krem lepiej sobie radzi z dłuższymi włoskami, a nie z takimi zupełnie krótkimi.
Myślę, że na nogach pójdzie łatwiej, bo włosy rosną rzadziej.
W rossmannie zapłaciłam za ten krem niecałe 8 zł, ale była saszetka jednorazowa za ok4 z balsamem łagodzącym- tylko nie jestem pewna, czy ta ilość wystarczy na Twoje długie nogi
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 08:05   #3729
De28
Wtajemniczenie

Mnie dzis obudzily skurcze lydek ale tak dlugie i tak silne, ze az tz nie wiedzial jak mi pomoc. Masowal mi powykrecane nogi i twarde jak skala lydki. Cholera jak to bolalo! A biore magnez juz 4 razy dziennie. Poce sie w nocy jednak niemilosiernie, codziennie nowa koszula nocna Trace przez to mineraly.Ale teraz mam takie zakwasy, ze chodzic nie moge.

Dzisiaj moze przyjdzie lozeczko No i idziemy do szkoly rodzenia.Maz sie juz cieszy, bo na pewno nie bedzie sie mogl powstrzymac od komentarzy. On nalezy do zartownisiow i zawsze mi wstyd, bo musi jakims tekstem rzucic, ze nie wiadomo, czy sie smiac czy plakac.Teraz juz zaciera rece, na mysl, ze wszyscy beda cwiczyc oddychanie

Neo anginu w koncu nie wzielam.Wyplukalam gardlo woda z sola i dzis juz lepiej.

Na mnie krem do depilacji srednio dziala. Troche wloskow zawsze zostaje, mam chyba za twarde.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-29 o 08:10
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 08:09   #3730
kularek
Zadomowienie

witajcie
mnie też bolał brzuch już od wieczora a w nocy bolą mnie (nie wiem jak to nazwać) jeszcze kości tak pod spodem jak próbuje się przekręcić -bardzo niemiłe to jest -narazie jest lepiej więc muszę skorzystać i biorę się za sałatki -ale mi się tak nie chce strasznie :/

Ishka to Ty lada dzień będziesz mieć swoją dzidzię na świecie
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 09:14   #3731
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
Anecka ja leże cały dzień, nawet nie mam sił wstać, ale pewnie zaraziłam się od rodziców bo oni też tak mieli ;/ tzn grypę żołądkową ;/ ale dobrze że już Ci przeszło może za dużo mleczka poprostu ;P
No wlasnie to jest dziwne, bo w 1 i 2 trymestrze moglam nabialu jesc a jesc a teraz ani jogurtu, ani sera bialego ani mleka nie moge za bardzo

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Witam nowa mamusie
Niebieskaa,wspolczuje,ale moze rzeczywiscie to nowy krok ku lepszemu,zycze wam tego z calego serca

Boje sie,ze sie posypie przed zakonczeniem remontuod dwoch dni mam bole jak na okres,bez znaczenia czy leze,czy siedze,cmi mnie w podbrzuszu niemilosiernie-az dzisiaj sie obudzilam i zasnac nie moge,a no-spa jest do od razu mowie,ze zadnych segmentow nie pakowalam,ani nie malowalam kaloryferow i jak bolalo tak boli nadal,no masakra jakas
Mnie od wczoraj boli podbrzusze. ale zasnelam w sumie dosc szybko, oczywiscie na prawym boku.. W dodatku jak zwykle boki mnie bolą tak jakby pupa.. nie wiem
No i teraz tez mnie troche boli a musze wyjsc do biedronki bo nie mam nic na obiad.

Ishka, wczoraj przed zasnieciem myslalam wlasnie co u Ciebie i cos tak czulam ze szpital znow odwiedzilas.. kurde jeszcze troche i bedziesz miec syna przy sobie
A to jak czop odchodzi to od razu wody czy nie?

To moze ja juz Ci napisze: ze ZYCZE SZYBKIEGO rozwarcia i w rezultacie porodu

No to teraz zjem, zaszpachluje twarz i jakos dojde moze do sklepu na dodatek leje..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 09:18   #3732
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cześć!

Cytat:
Napisane przez karmelka1987 Pokaż wiadomość
Moglabym dolaczyc do was???
Witaj!

Wczorajszy dzień był średni. Mała kopała ile wlezie CAŁY dzień boleśnie i to w dolne moje partie. Czasami miałam wrażenie, że już łapkę na ten świat pcha. A do tego brzuch strasznie twardniał, jak dzisiaj będzie podobnie to zwiększam dawkę Fenoterolu.

Ishka, czyżby to już była kwestia godzin?? Dużo siły życzę, oby mały jak najszybciej się urodził i zdrowiusieńki kołysał się w twoich ramionach. Czekamy z niecierpliwością na wieści.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 09:19   #3733
kliwia
Zakorzenienie

anecka jak czop odchodzi to wody sie nie leja, bo jest jeszcze pecherz plodowy ktory musi peknac od skurczy, albo na porodowce go przebijaja

Dziewczyny co Wy z tymi bolacymi brzuszkami. Trzymajcie sie i nie dajcie sie im!

joanna a oddychasz przeponowo jak twardnieje?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 09:24   #3734
EdziaO
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Edzia, dzięki Lubię zieleń Ściany w salonie też mamy zielone, ale inny odcień, taki chłodny. Do tego meble w kolorze dąb oraz białe, sofa i siedzenia krzeseł ciemnobrązowe (taka b.ciemna gorzka czekolada) i akcenty czerwone.
Sypialnia to lawendowe ściany, trochę bieli, trochę jasnego drewna, okno i panele - ciemne drewno. I boska, wielka pikowana fioletowa narzuta na łózko
U małego ściany jasnożółte, podłoga i meble w jasnym drewnie, ale takim dosyć chłodnym (choć łóżeczko ciepłe niestety, ale na razie będzie u nas ) Ale największe szaleństwo to przedpokój, z tynkiem strukturalnym pomarańczowym, przecieranym na żółtawo, podłoga szaroniebieska, szafa będzie z jasnego drewna, z dużym lustrem od podłogi.
Tak barwnie mamy
Najbardziej nie mogę się doczekać, aż to wszystko się "uprzytulni", kupimy jakieś zasłonki, dekoracje na ściany... Na razie jest tak chłodno i surowo (pomijam, że wciąż jest burdel na kółkach )

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

No, a ja zamówiłam właśnie na all już chyba ostatnią partię duperelków - 2 pary majtek ciążowych pod brzuch, smoki, 2 kaftaniki, termometr elektroniczny...
Jeszcze został nam... WÓZEK No i jakieś drobiazgi z apteki - gaziki, spirytus...

Niedawno była tu mowa o terminach. Ja to mam nadzieję, że podziała na mnie pełnia przed moim terminem Termin z OM mam na 6 lub 8 grudnia, a pełnia przed nim jest 21 listopada Chętnie bym się wtedy rozsypała. Mały będzie już donoszony, a telepać się z tym brzuszyskiem jeszcze do mikołajków to mi się średnio widzi
Ja też lubię kolory także czułabym sie na pewno dobrze w takim wnętrzu. Bardzo jestem ciekawa końcowego efektu.
U nas w zieleni będzie pokój młodego

A jaki kupiłaś termometr?wrzucisz linka?

Ja też mam nadzieję, że padnę wcześniej. Z 16.12 mam nadzieję wskoczyć na początek.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
moja w 29 tyg miała 1860...teraz aż boję się zapytać.

Polecany przez moją mamę i siostrę, sama zakupiłam, ponoć niezastąpiony.

Dostałam ulotkę z informacją o rodzajach znieczuleń, co zabrać (tylko piżamke i ciuszki dla malucha na wyjscie ze szpitala) i pare innych informacji.

ja mama listopadowa a jeszcze nic nie mam u siebie.Wszystko przyjedzie dopiero w połowie października. mam nadzieje , ze sie wyrobie.

u mnie nie ma szans, za mała sypialnia ale baldachimu choc super wygląda, nie kupiłam.

na pewno dacie rade nie ma tego złego ...

Ale sie dzis wkurzułam. Czekam na wizyte w szpitalu od tygodnia i coś mi to długo trwało więc zadzwoniłam tam żeby sie dowiedzieć czy już wysłali zawiadomienie i kiedy mam tę wizyte a pani mi mówi, że oni żadnego zgłoszenia nie mają A w tym tyg musze byc zbadana. mam zadzwonić do lekarza, zapytac co i jak.Przecież ja go zjem przez ten telefon
oooo a mój w zaczetym 27 tc niecały kiligram, ale różnica. Ale może tak szybko rośnie później, albo jest długa i cięższa.
A lekarz pewnie zapomniał. Uwielbiam to w nich

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 09:25   #3735
Anecka
Zakorzenienie

ahaa ok, jeny lepiej zeby odeszly same te wody niz mieliby przebijac pecherz

Moze dzis w koncu spakuje torbe do szpitala, bo sie tak zabieram a pozniej bedzie za pozno Poki co idę sie zaszpachlowac

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 09:29   #3736
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
No ale ja sie urodzilam z waga 2400 wiec pewnie corcia idzie w moje slady

No ten co ja macalam to faktycznie chyba z betonu byl skoro mowisz 2 kg.. to az dziwne, bo TZ pracuje niedaleko kerfura i zaprowadzilam go kiedys zeby obadal wozek spacerowy co tam byl i pokazalam mu przewijak to tez powiedzial ze to strasznie cieza rzecz i sie obyjemy bez tego

Wlasnie hurtem ugotowalam litr kakao, zaraz wypije calosc

edit: ale mnie zaczelo mdlic i znow do kibelka mnie ciagnie, jak zawsze zaparcia to dzis mnie goni
mi też się wydaje bardzo ciężki. jak przyszedł to nawet zaczęłam żałować, że go zamówiłam bo nie wiem czy nie obyłabym się bez niego. a to taki klocuszek. Są lżejsze, oglądałam takie ale kosztują od 80 zł w górę. Nie mają jakby tej deski z tyłu. tylko, że one nie są wtedy na łóżeczko tylko tak do podłożenia.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Edzia na mnie jak ludzie patrzą to mówią, że ja to już chyba lada dzień będę rodziła... (a tu jeszcze 6 tygodni). A najgorsze jest to, że mówią tak już od miesiąca
ja też to słyszę a to 29tcale ludzie to ogólnie często przesadzają z tymi komentarzami zauważyłam.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
anecka od czego Ci tak niedobrze
A pod prysznicem nie miescisz sie na siedzaco? Ja jeszcze sie mieszcze i dodam ze mam plytki brodzik bez siedziska. Tylkow stac mam czasami klopot
Do depilacji zamierzam wyprobowac veet krem, bo tez juz dawno krocza nie widzialam a te dlugie klaczki mnie wkurzzaja. A nozyczkami maz nie chce obciac
ja miałam krem kiedyś. nie ruszył ani pół włoska i wylądował w koszu. nie wiem dlaczego. wygolić się maszynka nie mam juz szans. A TŻ nie chcę tam wpuszczać, bo jakoś mi to nie pasuje. Więc po omacku coś tam działam, ale wychodzi strasznie.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Właśnie wrócilismy. Ale sie objadłaaaaammmm. Masakra. Ale pyszniutkie było. Tż wrócił przed 17 do domu i od razu pojechalismy na jedzonko... Teraz musze zagryść czyms slodkim bo to u mnie standard... Po kazdym posiłku aż mnie trzesie do czegoś słodkiego Przebieram sie w dresy i troche musze polezec po takim obfitym jedzeniu...
ja tez zawsze muszę zjeść coś słodkiego po posiłku bo aż mnie skręca

Stary 2010-09-29, 09:30   #3737
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Dziewczyny co Wy z tymi bolacymi brzuszkami. Trzymajcie sie i nie dajcie sie im!

joanna a oddychasz przeponowo jak twardnieje?
Na szczęście nie boli ale jest to nieprzyjemne.
Staram się oddychać przeponowo, ale po pewnym czasie robi mi sie słabo. Chyba jeszcze musze poćwiczyć.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 09:31   #3738
andziat
Zakorzenienie

karmelka1987 witaj
ale fajnie, będzie parka, ja zawsze chciałam mieć parkę bliźniaków

Flicka88 gratuluję córeczki

Ishka za szybkie i bezbolesne rozpakowanie

a ja dzisiaj znowu zdycham, ból głowy, zaczął się katar i kaszel, ból pleców,
jedynie trochę gardło przeszło

czy wy tez czasami odczuwacie takie dziwne kłucie w środku w pochwie?
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 09:34   #3739
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
a ja mleka wogole nie lubie sam zapach wywoluje mdlości a jak sie karmi piersią to trzeba pić mleko ??
ja też nie lubię mleka. Jak czuję gorące mleko to już mi sie zbiera na wymioty. A podczas karmienia na pewno nie trzeba. podobno powinno się je w ogóle ograniczyć bo może wywołać alergię u dziecka. Ale co do tego mam wątpliwość bo przecież u nas mleka pije się na litry i przetworów dużo zjada, zawsze tak było.

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Flicka88 Pokaż wiadomość
hejka Babeczki

Przepraszam ze sie nie dozywalam...ale wyladowalam w szpialu ze skracaca sie szyjka i musilam z tydzien tam polecec....wypuscili mnie ale musze lecec i uwazac na siebie co najwazniejsze dowiedzielismy jaka bedzie lec dziecia i bedzie to CORECZKA!!!imie jeszcze nie wybrane

pozdrawiam wszytskie
gratuluję córeczki!
Co my z tymi szyjkami mamy

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Witam nową mamusię No i nastepna z blizniakami

paulinka, ano mnie tez slabo bylo w ogole wszystko naraz mnie chwycilo ale juz przeszlo jak polezalam Moze wlasnie polez czy cos, nie lykaj wegla.

kotek81, no tak jak pisalam OHYDA, ale moze dziala, nie mniej ja sie nie przemoglam dla mnie jakas slona byla czy jakas tam. Polecam Lacalut, uzywalam na zmiane z Elmex bo ta akurat lubie no i kocham pasty Blanx (drozsze ale wydajne i wychodzi na jedno)

lutien, dobrze, ze wszystko OK

sylwia, mam pytanie co do tej Bielendy.. Ja raz w zyciu kupilam taka krem czy cos TANITA albo Joanna nie pamietam.. w kazdym razie miala mi usunac wloski bez maszynki oczywiscie i zastosowalam na nogi. Nie ruszylo ani jednego włosa .. i tu pytanie, masz mocny zarost? bo chcialabym w sumie sprobowac znow, ale nie bede wyrzucac kasy w bloto. Na dodatek po tamtym kremie mialam tak czerwone nogi ze masakra...
Na bobra jednak bym nie dala bo bym sie bala, ale na nogi bym sprobowala Jakos jak widzialam w reklamie np Veet ze daja sobie kobiety na nogi krem i pozniej tylko taka szpatulka jada po nogach to mi sie smiac chcialo! nie wiem czy to mozliwe?
u mnie raczej nie możliwe a szkoda. byłabym skołonna się tym pociągnąć, ale znowu mi włoska żadnego nie ruszy pewnie. a mam delkatne bardzo.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Mozna brac w ciazy neo angin?W gardle mnie drapie, moj maz mnie zarazil
nie można

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Witam nowa mamusie

o rany następna sie szykuje matkooooo, rozkręca się u nas. Trzymaj się jeszcze!

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a macie jakies inne ksiazki w pdfie np?

dla siostry mi trzeba

ja juz wszystko wiem z watku
ja niestety nie mam

Stary 2010-09-29, 09:35   #3740
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam kobietki

Ja wpadłam Was nadrobić cobym nie miała za duzo gdybym tak czasem juz urodziła heh

Dziękuję Mallinko że przynajmniej Ty przez te wszystkie dni pomyślałaś o mnie buziak za to dla Ciebie

Kootek Michałek poprostu BOOOSKIII ja też niedługo pewnie mojego syna bede trzymać na rękach Ale Michałek to Cudo jednym słowem!! I taki już bobasek nie widać po nim że mniej waży Myśle cały czas O Was

Miałam juz przedsmak porodu!!! W niedziele w naszą rocznice od godziny 9 rano pojawiły sie regularne skurcze!! Najpierw co 7 min potem co 6 i jak juz byly co 5 po ok 2 godzinach to postanowiłam isc pod prysznic sie wygolić w razie czego i chyba prysznic brałam z godzine ponad ale niestety nic nie dało polewanie ciepła wody pleców i brzuszka...czekałam tak z tymi skurczami od godziny 9:00 rano do 15:00 nie powiem bolało jak cholera!! Pojechaliśmy do szpitala...tam od razu mnie wysłali na porodówke podłączyli mi ktg i tak sobie leżałam z godzine (razem to juz bylo prawie 8 godzin regularnych skurczybyków...) i co sie okazało skurcze sa dosyć pokaźne ale zbyt krótko trwałe tzn zbyt mało konkretne żeby akcja sie rozpoczęła i położyli mnie 2 piętra niżej na patologii aha rozwarcie juz mam na 2 palce a po dzisiejszym badaniu pewnie jeszcze wiecej...ale w poniedzialek wieczorem wszystko ucichło samo...we wtorek rano tez sie dobrze czułam tylko reszta czopu mi wyleciała tym razem juz z krwią także czopu juz nie mam no i lezałam do dzisiaj...wzieli mnie na badanie i spytali sie czy chce czekac na akcje w szpitalu czy w domu bo nie ma jeszcze takiego rozwarcia i dziś raczej jeszcze nie urodze...ja na to ze wole w domu bo jeszcze musze poszykowac pare rzeczy no i mnie wypuścili heh
I dobrze w sumie bo niestety musze sie wybrać jak najszybciej do ortopedy zeby mi zobaczyl te moje spojenie bo w szpitalu mi powiedzieli przy wypisie zebym poszła to sprawdzić bo zabardzo mi to dokucza zeby bylo wszystko wporządku...no i chce sie wybrać dziś najpozniej jutro bo nie wiem czy jutra dotrwam

Także dziewczyny to narazie na tyle i jak bede wiedziała cos wiecej lub bede miec małego juz przy sobie to napewno dam znać Malince jak nie tu zalezy czy bede miala dostep.

Stan na dziś:

Od wczoraj zaczęty 37 tydzień i jesteśmy już uznawani za normalną ciąże donoszoną i 27 dni według OM do terminu a według USG 15 dni
O wow czyli Wasze dni już policzone. A jak ostatnio myślałam o Tobie to w sumie zastanawiałam się czy to nie już.
Więc życzę dużego rozwarcia i szybkiego porodu!Trzymaj się!

Stary 2010-09-29, 09:39   #3741
Patrycja_1708
Zadomowienie

Mój malutki dzisiaj wyjątkowo aktywny, pewnie nadrabia te dwa dni co był bardzo leniwy Ale aż lepiej się funkcjonuje jak go czuje A daje o sobie znać już od 5-30 Ale już naprawde dziewczyny miałam jakieś chore wizje jak mało co go czulam... Psycha robi swoje...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 09:55   #3742
79 Marta
Wtajemniczenie

Ishka
Stary 2010-09-29, 09:56   #3743
Aliszcze
Zakorzenienie

Ishka, trzymam kciuki za szybki poród kurcze, jeszcze października nie ma a tu jednego maluszka już powitałyśmy na naszym wątku, teraz drugi się dobija, co to się dzieje

ktoś tu pisał o kłuciu w pochwie, ja ostatnio czułam kłucie, zaczęłam się obawiać, czy to czasem nie początek jakiejś infekcji, zaaplikowałam więc sobie dopochwowo lekarstwo robione w aptece i mi przeszło kłucie (jak na razie)

A co Wy z tymi bolącymi brzuszkami? dziewczynki, dbajcie o siebie, zafundujcie sobie labę, wizaż, coś dobrego do picia/jedzenia i dotrwamy do porodu

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 09:56   #3744
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość

ja nic nie odczuwam, zero jakichkolwiek bóli czegokolwiek
Stary 2010-09-29, 09:59   #3745
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ktoś tu pisał o kłuciu w pochwie, ja ostatnio czułam kłucie, zaczęłam się obawiać, czy to czasem nie początek jakiejś infekcji, zaaplikowałam więc sobie dopochwowo lekarstwo robione w aptece i mi przeszło kłucie (jak na razie)
Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
ja nic nie odczuwam, zero jakichkolwiek bóli czegokolwiek
ja tak od wczoraj kilka razy poczułam dziwne kłucie, we wtorek ide do lekarza to musze jej o tym powiedzieć, bo nie wiem co to jest.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 10:02   #3746
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
karmelka1987 witaj
ale fajnie, będzie parka, ja zawsze chciałam mieć parkę bliźniaków

Flicka88 gratuluję córeczki

Ishka za szybkie i bezbolesne rozpakowanie

a ja dzisiaj znowu zdycham, ból głowy, zaczął się katar i kaszel, ból pleców,
jedynie trochę gardło przeszło

ja mam bolesne takie bardzo :/

Ishka toż to chwila moment i już będzie po wszystkim żeby wszystko przebiegło sprawnie i bezboleśnie

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 10:15   #3747
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam kobietki

Stan na dziś:

ojej to juz lata chwila trzymam za was kciuki

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość

W nocy chyba miałam pierwszy pojedynczy skurcz , taki ból pod brzuchem który nie trwał długo, a przerzucił się na krzyże :/ o bólu krocza nie wspomnę :/

Od rana coś mnie ćmi pod brzuchem to zażyłam no-spe i czekam może się poprawi

mnie wczoraj wieczorem tez cos zlapalo - najpierw mnie bolal brzuch a potem zrobil sie twardy

przestraszylam sie ze cos wykrakalam pakując torbe

ale potem przeszło

Cytat:

no wlasnie.... co z tymi brzuszkami... ja mam jeszcze duuzo czasu

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
A co Wy z tymi bolącymi brzuszkami? dziewczynki, dbajcie o siebie, zafundujcie sobie labę, wizaż, coś dobrego do picia/jedzenia i dotrwamy do porodu
dokładnie

dziewczyny mam głupie pytanie.... ktore mi sie ansunęlo po przeczytaniu posta Ishki
.... jak sie liczy skurcze tzn co ile wystepują.... zaczynamy liczyc od konca ostatniogo do poczatku nastepnego???? czy od poczatku ostatniego do poczatku nastepnego??? tylko nie bijcie z atakie glupie pytanie

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 10:29   #3748
rptrbj1978
Rozeznanie

ja własnie tez sie boje ze nie bede sobie umiała policzyc????

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 10:31   #3749
kretencja
Zakorzenienie

Dziewczynki, chyba Was nie nadrobię.
Od wczoraj wieczorem nie miałam internetu, dopiero teraz naprawili. A teraz właśnie pokłóciłam się z mężem i chyba chcę pobyć sama...
Spróbuję nadrobić później.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 10:34   #3750
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
ojej to juz lata chwila trzymam za was kciuki

mnie wczoraj wieczorem tez cos zlapalo - najpierw mnie bolal brzuch a potem zrobil sie twardy

przestraszylam sie ze cos wykrakalam pakując torbe

ale potem przeszło

no wlasnie.... co z tymi brzuszkami... ja mam jeszcze duuzo czasu

dokładnie

dziewczyny mam głupie pytanie.... ktore mi sie ansunęlo po przeczytaniu posta Ishki
.... jak sie liczy skurcze tzn co ile wystepują.... zaczynamy liczyc od konca ostatniogo do poczatku nastepnego???? czy od poczatku ostatniego do poczatku nastepnego??? tylko nie bijcie z atakie glupie pytanie
Z tego co widzialam,jak znajoma na SR zaczela rodzic to zaczynal sie skurcz,miala sprawdzic ile trwa sekund na zegarku,skurcz sie konczyl i wtedy zaczynala odliczac czas do nastepnego..

Mnie tesciowa wykopala dzis prywatnie do lekarza na 18,rano mnie strasznie biegunka wziela i bylo mi niedobrze no i tez podbrzusze mnie tak cmilo,tak jak wczoraj i przedwczoraj...ja nie mam jak wykrakac, bo celowo nie pakowalam torby do szpitala(zreszta nic do niej nie mam..poza tym mam remont no i glowa zajeta czym innyma jutro mamy zamawiac meble...U mnie leci 33 tydzien i nie dam jej wyjsc,bo kurka nie jestem gotowa z niczymtztowi stracha narobilam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości