Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-29, 11:01   #1081
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam
przyszlam z kawka a tu taka cisza
No ja tez poprosze musze kupic moja do expresu
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 11:07   #1082
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
a to milenka z wczoraj
piekna corcia
Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość
mam już 80ml mleczka wyciskanego ręcznie Najpierw leciały kropelki a potem jak zaczęło siikać ale się cieszę
wow, gratulacje
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj z mala biegalam po lekarzach od rana..
mala na badaniu wypadla calkiem dobrze, dostalam jeszcze skierowanie do kardiologa i musze jechac z nia do koszalina dzisiaj ful zestaw, krew pobrana na morfologie i hormony tarczycy bo po zamartwicy sprawdzaja wszystkie narzady stad tez ten kardiolog. ale
no i mala wazy 4360 przez tydzien przybrala 180 g
ale mialas przeboje. super ze zrobili wszystkie badania. trzymam kciuki za morfologie i kardiologa. to sie Bianka wycierpiala. ale brawa za ladny przyrost wagi i w sumie u neurologa wszystko ok. a na rehabilitacje mozesz isc. pokaza jakies fajne cwiczenia.
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
obawiam się, że już bym nie tęskniła wcale a wcale. Niestety. Nawet trudno mi sprecyzować co do niego czuję.. On mówi "kocham cię/was" a mnie stać jedynie na "yhymmm"
kochana a co sie porobilo? to teraz czy jeszcze w ciazy?
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Myslalam,ze zwariuje bez malej. Czulam sie tak jakbym zostawila jakas czesc mnie 260 km dalej. Nie wiem czy ktos mi odebral zdrowy rozsadek na porodowce?
hehe, witaj w klubie zawsze sie smialysmy z kolezanka ze mlodym mamom mleko z cyckow zalewa mozg
Cytat:
A dziś jest 87,3
wow, super
Stary 2010-09-29, 11:09   #1083
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
no ja tez poprosze musze kupic moja do expresu
Załącznik 3439496
Stary 2010-09-29, 11:11   #1084
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
a dziekuje, tego bylo mi trzeba

Stary 2010-09-29, 11:22   #1085
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
hej mamusie
pogoda ah.........a my dzis na 18 do kosciola ma msze potem nauki przed chrztem..........hmmm nie lubie tej godziny bo mi to caly rytual wieczorny popsuje eh.....
o a jakie to nauki przed chrzetem pierwsze słyszę nam ksiądz o żadnych naukach nie mówił

vette chyba twoja malutka chce pokazac jaką bez mamusi jest dzielna dziewczynką

Hej mamusie u nas pogoda dalej do d.... pada i jest zimno brrrr. Dzisiaj siedzę cały dzień w domu więc będę próbowała Niunię karmić butelką.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 11:26   #1086
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:

hehe, witaj w klubie zawsze sie smialysmy z kolezanka ze mlodym mamom mleko z cyckow zalewa mozg

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja mieszam porcje nocne. Albo inaczej. Ściągam po karmieniu o północy to co w cycuszkach zostaje i potem po 3-4h (przez ten czas mleczko stoi na szafie), kiedy jest kolejne karmienie dociągam. I to dopiero pakuję do lodówki, a rano mrożę .
Tez tak robie.
Cytat:
Ja dziś zaczynam 3ci dzień diety
Jestem bojowo nastawiona boooooo... -900g !!
Czyli po dwóch dniach diety poszło precz 2,900 - 3,400
Bo nie wiem jaką wagą początkową mam się sugerować.. dwa razy waga pokazała 90,2 a dwa razy 90,7
A dziś jest 87,3
Brawo

My wczoral bylysmy na szczepionce, Malutka marudzila ale dala rade Wazy juz 5 kg (+700gr w 3 tyg)

Kobietki probowalam karmic Ale z butelki moim mlekiem ale za bardzo nie chciala jesc Bede jeszcze probowac... miala moze ktoras z Was tez taki problem?

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-09-29 o 11:27
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 11:37   #1087
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
o a jakie to nauki przed chrzetem pierwsze słyszę nam ksiądz o żadnych naukach nie mówił
u nas zawsze byly i sa nadal.. te na ktorych ja bylam trwaly 45 minut

hej dziewczyny...lece was nadrabiac...nie wiem czy moj maly ma jakis skok czy co(biorac pod uwage ze jest przenoszony to mogl by miec ten 3 skok teraz) ale od wczoraj to tylko raczki i cycek, a jeszcze wczoraj wieczorem przyszla do nas polozna bo chciała wiedziec co u Adasia po operacji i tak sie rozplakal na jej widok moj dzikusek jeden buzia w podkowke oczy jak 5 zloty i ryk.....polozna fajna babka przy okazji odpowiedziala mi na temat kupek i kaszki jaka malemu ostatnio wyskoczyla..wyglada to tak jakby mial zatkane pory..ma na udkach raczkach i glowce pojedyncze kropki- podejrzewamy oliwke.Co do kupek to jezeli jest sluz to powiedziala najprawdopodobniej aleria na jakis skladnik z mojego pokarmu i uświadomiła mi że przecież rumianek ktory od jakiegoś czasu pije moze byc silnie alergizujacy...odstawiam rumianek i zobaczymy...mówiła że mój mały ma taki charakterek jak jej synek jak byl maly tez plakal na widok obcych i na spacer tez tylko po spiacemu,ale pocieszyla mnie ze to mu minie i ze szpital mogl miec dodatkowo wplyw na to

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-09-29 o 11:38
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 11:41   #1088
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Kobietki probowalam karmic Ale z butelki moim mlekiem ale za bardzo nie chciala jesc Bede jeszcze probowac... miala moze ktoras z Was tez taki problem?
Ja ma ten sam problem Niunia nie chce się chycić butli z moim mleczkiem, a chciałam ją nauczyć, cobym ją mogła zostawić z M albo z siostrą i iść albo do kosmetyczki albo na zakupy itp. niestety jak kiedyś za któryms razem mojej mamie udawało się jej podać butelkę tak teraz jest chisteria nie chce za chiny ludowe złapać smoczka mam 5 różnych butelek ale żadna jej nie odpowiada. dzisiaj znowu będa próby. Czytałam necie na ten temat i nie ma lekarstwa na ten problem. Czasami nauka picia z butli trwa pare miesięcy czasami parę dni ale bywa też tak, że dziecko wogóle nie chce się złapać butelki i odrazu przechodzi na kubek niekapek albo łyżeczkę i właśnie tego się obawiam.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Stary 2010-09-29, 11:49   #1089
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Hej mamusie
Pogoda fatalna wiec musze nam jakoś zająć czas i wyciągnęłam mate. Franiu nie jest jej wielkim fanem ale przez 40 minut gapił sie w lusterko a ja mogłam sporo zrobić. Kochany synek.

Dzis był nocny rekord. Spał ponad 7 godzin, zjadł i kolejne 3

vette ja czasem mam tak, że tęsknię za małym w nocy. Ale czasem mam ochotę wyjśc i długo nie wracać
Pochwalę Ci się, że abs na brzuchy robie codziennie i juz bez większego wysiłku. Skacze również codziennie, ale nadal tylko 2,5 minuty i bez zmiany tempa. Kiepsko u mnie z kondycja. Ale mysle, że regularne ćwiczenia ja poprawią.

papi Twój maluszek tyle przeżyła, że ma prawo bać sie obcych. Tylu sie ich naoglądał w szpitalu. Ale pewnie z tego wyrośnie.

siala gratuluje wyniku diety Moja szwagierka co urodziła 3 tygodnie po mnie też jest na tej diecie. Ja tam diet nie lubię, bo i tak mi nie wychodzi.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 11:52   #1090
itakasia
Zakorzenienie

marta
od kiedy cwiczysz? skaczesz i 8abs? czy na nogi albo pupe tez? ja skacze 6-7min i pozniej 8abs plus jakies wykroki, w sumie ok 20min codziennie rano. waga stoi w miejscu ale cialo fajniejsze a u ciebie jakie efekty?
Stary 2010-09-29, 11:54   #1091
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ale produkujecie kobiety!! dopiero teraz skonczylam nadrabiac.
Och widzisz...I licz tu na kompetencje lekarza. Najważniejsze, że wszystko ok.
Śliczna czupryneczka.
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Wrocilismy o 12 w nocy. Myslalam,ze zwariuje bez malej. ...........
Nie dziwię się. Ja na samą myśl, że muszę ją zostawić mam łzy w oczach. I tak się cholernie boję jak będą z nią postępować rodzice Ł. Bo oni to tylko nosić, przytulać itd. A ja się na to nie zgadzam .
...........
Konczymy dzis 6 tygodni i swietujemy pierwsza przespana nocke
ahaaaa i wazymy dzis prawie 5 kg
Nie powaliły Ci się daty? Alisa kończy dziś 6 tygodni, a przecież Jana jest starsza...
........
Podziwiam. Ja w nocy jestem nieprzytomna wiec sciagam dopiero nad ranem..............
Moja królewna jada przez ok. 20 minut, potem zmieniamy pieluchę i jemy częściowo drugą pierś, więc trudno się nie obudzić . Po dzisiejszej nocy kolejne 180ml. A są w hurtowniach problemy z woreczkami na pokarm
Nie mówiłam Wam, bo jakoś tak mi ciężko na serduszku, ale muszę uśpić piesa mojego . Był z nami 14 lat!

Siala, z moim też ostatnio jest tak, że tak jak w ciąży byłam pewna, że to ten jeden, jedyny i nie wyobrażam sobie innego ojca dla mojego dziecka, tak teraz mnie tak wkur... , że mam ochotę wyjechać :/.
Wczoraj np. późnym wieczorem wzięłam się za skakankę, jak mała usnęła. Mamy panele i gruby dywan, do tego grube stropy, więc sąsiedzi nieszczególnie coś słyszeli. Poskakałam 5 minut i pokazuje mu jak mi serce wali ze zmęczenia. A on na to: to może już skończ? Się pytam o co mu chodzi- on że o hałas. To się go pytam kiedy niby mam to robić. On na to- w dzień, jak Mała śpi. To mu mówię, że ona śpi raczej tylko na spacerach. A on na to- "nie przesadzaj, nie znajdziesz 5min w dzień"? Nosz kutwa, czy ja się cały dzień opier..., że się tak wyrażę? Tak się składa, że mam zajęcie na co najmniej obie ręce i oba cycki . Rzadko chwilę tylko dla siebie.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-29, 11:55   #1092
FraniaPirania
Rozeznanie

czesc

wczoraj bylam na skanie bioderek, co tam przezylam to dramat
lekaz byl jakis taki do
przyszlam, mialam wizyte na 14, do 14:50 czekalam w poczekalni, potem mnie zawolali, zebym przeszla do kolejnej poczekalni... tak czekalam z 10 min, i w koncu poszlam do pokoju gdzie mial byc skan, tam czekalam kolejne 15 minut pielegniarka kazala mi malego rozebrac, a tam chlodno bylo bo klima dzialala i nie wiedzialam czy ubierac czy nie i czekalam jak ta glupia przykrywalam go pajacykiem, ale on sie ruszal i caly czas sciagal z siebie, w koncu przyszedl ten gamon, pogadal sobie cos pod nosem i zaczol ukladac malego, on wiadomo ruszal sie bo juz sama nie wiem dlaczego, moze z nudow, moze z zimna, a on wziol malego za rece i podniosl go do gory, nie za ramionka, ale tak za raczki chwycil i ciach! ja patrze a maly w powietrzu, tak zaczol plakac ze szok, myslalam ze mu cos zrobil nie bylam go w stanie uspokoic, po jakis 5 minutach placzu kazal mi go wziasc na rece i ze zaczniemy za chwile, maly sie na rekach uspokoil, ale coz z tego jak go z powrotem polozylam to znowu placz... zanosil sie raz po razie, plakal tak strasznie a w oczach mial wielki zal i wrecz krzyczal: zabierz mnie z tad! chcialo mi sie plakac z nim, ale wiedzialam ze trzeba zrobic ten skan, wiec tylko moglam go uspokajac... jak juz skonczy swoja robote to bylam uchachana, a on do mnie ze trzeba to powtorzyc i znowu bede kiedys musiala jechac wystrzelilam z tamtad jak z procy, a im dalej bylam tym maly byl spokojniejszy, az w koncu zaczol sie do mnie usmiechac
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 11:57   #1093
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ma ten sam problem Niunia nie chce się chycić butli z moim mleczkiem, a chciałam ją nauczyć, cobym ją mogła zostawić z M albo z siostrą i iść albo do kosmetyczki albo na zakupy itp. niestety jak kiedyś za któryms razem mojej mamie udawało się jej podać butelkę tak teraz jest chisteria nie chce za chiny ludowe złapać smoczka mam 5 różnych butelek ale żadna jej nie odpowiada. dzisiaj znowu będa próby. Czytałam necie na ten temat i nie ma lekarstwa na ten problem. Czasami nauka picia z butli trwa pare miesięcy czasami parę dni ale bywa też tak, że dziecko wogóle nie chce się złapać butelki i odrazu przechodzi na kubek niekapek albo łyżeczkę i właśnie tego się obawiam.
Ehh.... bedzie lipa jak sie nie nauczy
Cytat:

Nie mówiłam Wam, bo jakoś tak mi ciężko na serduszku, ale muszę uśpić piesa mojego . Był z nami 14 lat!
Wspolczuje

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:05   #1094
FraniaPirania
Rozeznanie

dziewczyny a ja ostatnio naczytalam sie o waszam mezach, przyszedl moj z pracy i mu sie oberwalo zaczelo sie niewinnie a skonczylam paroma niemilymi slowami, glupio mi bylo potem, bo to w sumie nie jego wina byla... widzicie jak ja emocjonalnie podchodze do tego forum?
Stary 2010-09-29, 12:05   #1095
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ma ten sam problem Niunia nie chce się chycić butli z moim mleczkiem, a chciałam ją nauczyć, cobym ją mogła zostawić z M albo z siostrą i iść albo do kosmetyczki albo na zakupy itp....
A spróbuj ją trochę przetrzymać z jedzeniem i potem lekko wyciśnij ze smoka mleko na usta?
Próbowałaś?
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
vette ja czasem mam tak, że tęsknię za małym w nocy. Ale czasem mam ochotę wyjśc i długo nie wracać
O...to też znam. Kiedy mała po kąpieli zasypia na te swoje bite 3h to mi smutno i pusto. I się czuję, jakby jej nigdy nie było .

. Witaj Kochanie

Stary 2010-09-29, 12:06   #1096
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
chory?
Stary 2010-09-29, 12:10   #1097
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
marta
od kiedy cwiczysz? skaczesz i 8abs? czy na nogi albo pupe tez? ja skacze 6-7min i pozniej 8abs plus jakies wykroki, w sumie ok 20min codziennie rano. waga stoi w miejscu ale cialo fajniejsze a u ciebie jakie efekty?
Ćwicze dopiero od tygodnia. Abs na brzuch robię. Robiłam na biodra ale teraz skacze. Może jak mi sie kondycja poprawi to będę robić też na nogi. E to Ty kochana więcej ćwiczysz. Ja jakieś 10 minut. Bo 8 na brzuch i pand 2 na skakance. Ale po tych 2 mam taką zadyszkę, że masakra! Ale jakby nie patrzyc rok nie ćwiczyłam. Ty 6-7 minut skaczesz A od kiedy skaczesz? Od razu tyle czasu, czy na początku krócej?
Efektów jakoś nie widzę, chociaż może troszkę brzuch jędrniejszy jest.

franiu jak skończyła sie historia tej dziewczyny z innego forum co miała zakażenie rany po cc?

A propo CC Dziewczyny smarujecie czymś swoje rany? Jaki maja kolor? Moja nadal taka czerwona, ale goi sie chyba ładnie.

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-09-29 o 12:15
Stary 2010-09-29, 12:18   #1098
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
A od kiedy skaczesz? Od razu tyle czasu, czy na początku krócej?
Efektów jakoś nie widzę, chociaż może troszkę brzuch jędrniejszy jest.
cwicze od 2 tyg, najpierw 3min, jakies 2 dni, pozniej, 5 min, i od kilku dni 6-7min. ale poczatki byly tragiczne. teraz tez po tych 6min padam poprostu. skacze kolejno na jednej i drugiej nodze, pozniej na obu, na koniec ok 2 min interwalowo i wtedy jestem totalnie dobita.
Stary 2010-09-29, 12:35   #1099
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:

franiu jak skończyła sie historia tej dziewczyny z innego forum co miała zakażenie rany po cc
zapytalam, jak odpowie to dam znac

moje dziecie mowi przez sen, powiedzialo: a guuu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-29, 12:39   #1100
ola_k11
Zadomowienie

Cześć kochane
Co tam u Was ?

Widzę, że niektóre dziewczyny pobijają rekordy w pisaniu hehe...
U nas pogoda beznadziejna - leje... może jak trochę mniej będzie padać, to wyjdę z małym, najwyżej wózek nakryję pokrowcem.

Aaaa miałam sie pochwalić, że znalazłam sposób na sen mojego malca w dzień poza spacerami w wózku!!! Po prostu zdejmuję mu śpioszki lub spodenki i kładę w samym bodziaku z gołymi stópkami na kołderce i przykrywam cieplutko dwoma kocykami (takimi cienkimi)! Spi krótko, bo mu smok wypada ale dobre te 40 min.

karolciu muszę sie poprawić, bo kiedys pisalam, że mały nie zasypia w leżaczku Ostatnio mu się to 2 razy zdarzyło ale jak tylko Go wzięłam, żeby przelożyć, to się budzil

Ostatnio miałam mało pokarmu (bo dwa dni maly prawie całe dnie spał, bo jeździliśmy z małżem zalatwiać różne sprawy i przez to w sumie mało jadł) i przez dwa kolejne dni praktycznie siedziałam z malym na cycku żeby nadrobić laktację. Tak nadrobiliśmy, że wczoraj miałam nawal pokarmu! Aż mnie cycki bolały i od strony pachy byly takie czerwone i nabrzmiałe. Ale dziś lepiej.

Teraz mały śpi. Ja piję kawkę, bo przez tą pogodę mam lenia na sprzątanie.
Obiad dziś marny, bo nie chce mi się myśleć: kiełbaska smażona z cebulką i ziemniaczki.

basieńko nie wiem czy pamiętasz ale kiedyś podawałaś przepis na ciasto cytrynowe! Zapisalam sobie bo lubię ale dopiero wczoraj zrobiłam. Ciasto bylo pyszne i pobilo wszelkie rekordy popularności... już go nie ma :/
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:44   #1101
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
chory?
Od pół roku strasznie chudł... Ponoć niewydolny układ pokarmowy- wątroba nie dawała rady. Póki był na tabletkach, to jeszcze było jako tako.
Ale niestety teraz naprawili go tylko na kilka dni. Potem już będzie się tylko męczył .

. Witaj Kochanie

Stary 2010-09-29, 12:50   #1102
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Przyszłam tylko powiedzieć Dzień dobry nocka u nas rewelacja mała spała od 20;30 do 3;30 potem obudziła się przed 7;00 wzięłam ją do łóżka i wstałyśmy uwaga o 11;00 pogoda u Nas znów do bani pochmurno ale póki co nie pada

siala-oby tak dalej dobrze Ci idzie

ola k_11- kiełbaska z cebulką -jesz normalnie cebule?

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:54   #1103
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

Musze sobie też skakankę kupić....

Moje dziecko wczoraj nie zrobiło kupy... dzisiaj za to pampersy zmieniam jej jak podkłady po porodzie sobie

muszę się chyba wybrać do lekarza. Od paru dni boli mnie prawa pierś :/ taki kłujący ból... wczoraj wymacałam ją sobie z każdej strony i nie wiem do końca czy coś wyszukałam w niej czy nie:/ Do jakiego lekarza mam iść ???? Do mojej ginekolog ???
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-29, 12:55   #1104
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
cwicze od 2 tyg, najpierw 3min, jakies 2 dni, pozniej, 5 min, i od kilku dni 6-7min. ale poczatki byly tragiczne. teraz tez po tych 6min padam poprostu. skacze kolejno na jednej i drugiej nodze, pozniej na obu, na koniec ok 2 min interwalowo i wtedy jestem totalnie dobita.
A to Ty jesteś super Musze spróbować tak jak Ty na zmianę.

Zrobiłam lasagnie, mały wstał zaraz je i pójdziemy na spacer.
Stary 2010-09-29, 13:02   #1105
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

dzidzia - współczuje Ci kochana naprawdę rok temu musiałam uspic mojego po 11 latach boże boże biedne te pieseczki a Twój psiak to kto dokładnie ? ( tzn imie rasa czy coś )
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:02   #1106
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
muszę się chyba wybrać do lekarza. Od paru dni boli mnie prawa pierś :/ taki kłujący ból... wczoraj wymacałam ją sobie z każdej strony i nie wiem do końca czy coś wyszukałam w niej czy nie:/ Do jakiego lekarza mam iść ???? Do mojej ginekolog ???
Boli Cię cały dzień? Czy tylko podzas karmienia?

Kundełek kochany...Cezar ma na imię. Teraz mieszka z moją Mamą i siostrą, ale to nadal Mój pies . Zostało mu kilka dni... Kurcze pierwszy raz muszę uśpić własne zwierzę. Dotychczas zdechł mi myszoskoczek (ale nie było mnie w domu) i myszka spadła z szafy i skręciła kark . A jednak PIES to Najlepszy Przyjaciel człowieka. Będzie mi go piekielnie brakować

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-09-29 o 13:05
Stary 2010-09-29, 13:06   #1107
karolcia228
Zakorzenienie

Obiad dochodzi w piekarniku, a mi panowie zaworki wymieniaja
Nastka nawet nie boi sie wiercenia

Stary 2010-09-29, 13:23   #1108
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
A spróbuj ją trochę przetrzymać z jedzeniem i potem lekko wyciśnij ze smoka mleko na usta?
Próbowałaś?

.
próbowałam i nie pomaga nawet ja poczuje, ze z tego leci papu
Co do pieska to bardzo Ci współczuję
Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
Do jakiego lekarza mam iść ???? Do mojej ginekolog ???
ja bym poszła do ginekologa

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Stary 2010-09-29, 13:25   #1109
vette
Zadomowienie

Rosnie mi mala milosniczka sztuki ile razy wyciagam ja z lozeczka do karmienia ta zaraz, po tym jak obdarzy mnie najpiekniejszym bezzebnym usmiechem pod sloncem wgapia sie w posag z hebanu, ktory stoi na szafce nocnej.
Oczy w 5zl i wdzieczy sie do tego drewna z minuteNie kupilam jej zadnej karuzeli do lozeczka ale wyglada na to, ze znalazla sobie juz inna atrakcje

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
a ja to chyba jakaś inna jestem, może ktosia też tak ma, bo kocham swoje dziecko, ale tęsknie za dawnym życiem bardzo i mam jakies wahania nastroju i ciągle się przez to czepiam małża, bo chciałabym sobie częściej gdzieś wyjść bez dziecka.
Ja nie tesknie za dawnym zyciem.Moze dlatego, ze wszystko inne przyslanialo mi przez dlugi czas to co jest na prawde wazne.
Macierzynstwo mnie zaskoczylo i nie bylismy na to przygotowani ale teraz uwazam, ze nic piekniejszego nie moglo mnie spotkac

Teraz tylko zachowac zdrowa rownowage pomiedzy praca,nauka a byciem mama i bedzie dobrze

Cytat:

HEHE czuje sie uswiadomiona skad to zacmienie umysly

Cytat:
o

Hej mamusie u nas pogoda dalej do d.... pada i jest zimno brrrr. Dzisiaj siedzę cały dzień w domu więc będę próbowała Niunię karmić butelką.
powodzenia z butla!

Cytat:
j
Pogoda fatalna wiec musze nam jakoś zająć czas i wyciągnęłam mate. Franiu nie jest je ja czasem mam tak, że tęsknię za małym w nocy. Ale czasem mam ochotę wyjśc i długo nie wracać
Pochwalę Ci się, że abs na brzuchy robie codziennie i juz bez większego wysiłku. Skacze również codziennie, ale nadal tylko 2,5 minuty i bez zmiany tempa. Kiepsko u mnie z kondycja. Ale mysle, że regularne ćwiczenia ja poprawią.i.
sprobuj 8 min na posladki i nogi - sa swietne

Cytat:
Wczoraj np. późnym wieczorem wzięłam się za skakankę, jak mała usnęła. Mamy panele i gruby dywan, do tego grube stropy, więc sąsiedzi nieszczególnie coś słyszeli. Poskakałam 5 minut i pokazuje mu jak mi serce wali ze zmęczenia. A on na to: to może już skończ?
faceci

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
czesc

wczoraj bylam na skanie bioderek, co tam przezylam to dramat
lekaz byl jakis taki do
oj chyba bym nie przebierala w slowach

Cytat:

A propo CC Dziewczyny smarujecie czymś swoje rany? Jaki maja kolor? Moja nadal taka czerwona, ale goi sie chyba ładnie.
Ja mam ciemna kreske.

Cytat:
Od pół roku strasznie chudł... Ponoć niewydolny układ pokarmowy- wątroba nie dawała rady. Póki był na tabletkach, to jeszcze było jako tako.
Ale niestety teraz naprawili go tylko na kilka dni. Potem już będzie się tylko męczył .
Wspolczuje, wiem jaka to strata.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:26   #1110
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cześć dziewczyny

podobnie jak u Was, pogoda u mnie do bani, nie ma szans na wyjscie na spacer. Noc u nas jak zwykle ładna choć Iga spała tylko od 19-tej do 5, a nie jak ostatnimi czasy do 6, ale i tak jest ok
ola mniam, kiełbaska z cebulką Ja mam krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami
dzidzia bardzo Ci współczuję z powodu pieska Biedna psinka
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości