![]() |
#1411 |
Moderatoreska
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Wtajemniczenie
|
asionek31 witamy
![]() No, razem z nami anula zaczyna dziś 10 tydzień ![]() spice ja też bym mogła jeść na okrągło ![]() ![]()
#1413 |
Raczkowanie
|
miesko o tak
![]() w poprzedniej ciazy pamietam najlepiej mi sie jadlo zupe fasolowa (mamuska moja szykowala) i do tego arbuz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Raczkowanie
|
Hej przyszle mamy,dlugo nic nie pisalam bo czekalam az bede po wizycie i pierwszym usg. No wiec jestem w 6 tygodniu i termin mam wyznaczony na 17.05.2011
![]() ![]() ![]() ![]() Mecza mnie straszne mdlosci,praktycznie nie jestem w stanie niczego zrobic,czuje sie troche nieprzydatna,dobrze ze mam wyrozumialego narzeczonego ![]() 1)jestem chroniona od poczatku? 2)pracodawce moze jeszcze zmenic mi np wynagrodzenie na mniejsze? 3)bedzie mi sie nalezal urlop macierzynski? Musze powiedziec juz w pracy o moim stanie bo sie wkoncu sami zorientuja przez moje mdlosci i troche obawiam sie reakcji szefa :-( Tyle sie tego naczytalam w internecie ze juz sie troche pogubilam.Bede wam bardzo wdzieczna za odpowiedz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny za mile przyjecie
![]() ja narazie oprocz bolacych piersi , tego , ze szybciej sie mecze i czasami balacego brzucha, nie mam innych dolegliwosci , ale to jeszcze wczesna ciaza i moze wszystko sie zmienic ![]() zastanawia mnie tylko ten moj wielki brzuch ![]() ![]() jak dobrze pojdzie w pon. juz pojade ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zlecialo co dziewczyny? ja wypadlam dzisiaj troche z obiegu bo mnie niespodziewanie psiapsiolka nawiedzila i kochana pomogla mi troszke, zadbala o mnie, kochana jest naprawde ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny wczoraj wieczorem i dziś (teraz dokładnie) zauważyłam że mam taki różowy śluz, zabarwiony krwią, ale troszkę, dziś to prawie nie widocznie. Mam się martwić, czy to normalne jest??? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Ci kruczaa za szybka odpowiedz. Pracuje juz 4 lata wiec nie powinno byc problemu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Endo powiedział mi także, że w czasie ciąży wizyty co 3, maksymalnie 4 tygodnie, poprzedzone badaniami krwi. Oczywiście mam dalej stosować selen oraz euthyrox 100 i prowadzić taki dzienniczek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
Spice z której części Pn jesteś?
![]() Jagódko, ja was jeszcze nie kojarzę,przepraszam, ale chciałam zapytać dlaczego nie było słychać serduszka, w którym tyg i ile x byliście? Krucza, no mnie niby też pęcherzyk ucieszył, ale spodziewałam się czegoś więcej bo teraz albo później zaszłam, albo cykle miałam inne niż myślałam- w sensie owu, albo zaszłam w dni niepłodne, albo źle się zagnieździło i stąd odbiega "wielkością" od normy i może się ciążą nie utrzymać... A ja już i tak się tydzien przetrzymałam i zonk...dowalił mi gin jeszcze 2 ![]() Ja nie chce byc złym głosem, ale mnie by zaniepokoiło cokolwiek czerwonego stamtad Wczoraj po usg miałam różowe plamienie, ale ginek mnie ostrzegł że moge plamić i by się nie denerwować dopóki nie będze to krew.Lepiej zadzwoń i choć zapytaj co powinnaś zrobić,czy możesz przejść nad tym do porządku dziennego. To tyle z pamięci, i lecę dalej.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zadomowienie
|
kruczaa- ja bym na Twoim miejscu gonila do lekarza. Normalne to nie jest, cos moze dzidzi zagrazac, lepiej zaaragowac w pore.
#1422 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Może i macie racje dziewczyny,ale to tylko troszkę było wczoraj a dziś to prawie w ogóle, teraz śluz jest już czysty. Nie wiem, może faktycznie zadzwonić do niego... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Selen ( pierwiastek ![]() Trafiłam do tego endo w czerwcu tego roku, mówiłam mu, że stracilam w marcu bejbika ( wtedy miałam TSH 3,37 a endo nie podniosła mi hormonów ) i że planujemy następną ciążę. Wtedy zalecił mi przyjmowanie selenu w dawce 200. Przeciwciała spadły mi w ciągu m-ca z ponad 600 do 219, a TSH ustabilizowało. Na wczorajszej wizycie kazał podtrzymać dawkę selenu, powiedział mi również, że chorni przed poronieniem. Wierzę temu lekarzowi, specjalizuje sie w chorobach tarczycy kobiet ciężarnych, a na wizytę przyjeżdżają do niego pacjentki z całego województwa. Jest docentem, wykłada na katowickiej uczelni i cały czas prowadzi badania naukowe w tym kierunku. Znalazłam go w necie, poczytałam opinie, pojechałam tam w czerwcu i nie żałuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Wtajemniczenie
|
W Katowicach. Nazywa się Robert Krysiak. Poczytaj sobie, jak chcesz na necie o nim.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cześć Asionek ![]() I gratuluję dwóch kresek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oooo hehe co za mila niespodzianka ![]() tak wlasnie patrzac na liste sie zastanawialam czy ty to ty ![]() no i Tobie rowniez gratuluje ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 |
Moderatoreska
|
Krucza jeśli będzie działo się coś niepokojącego to dzwoń do lekarza, ale mam nadzieję, że już to nie będzie potrzebne
![]() Asionek czy ty mieszkasz we Francji w miejscowości jaką masz wpisaną w profilu ??? Mój tż jest od 5 lat we Francji, ja byłam tam już kilka razy w wakacje, teraz byłam miesiąc pojechałam pod koniec lipca a wróciliśmy z końcem sierpnia. Mnie się tam strasznie podoba, fantastyczni ludzie, kultura i język ![]() no i kolejna drzemka dzisiaj zaliczona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
katarzynkaoo to jest moja wypowiedź z tamtego piątku... ![]() ![]() ![]() ![]()
Żegnamy Cię Aniołku... ;( [*] Edytowane przez jagodka71 Czas edycji: 2010-09-29 o 15:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() wczesniej 3 lata w Strasbourgu , ale nie podobalo mi sie za bardzo ... a gdzie maz przebywa jak mozna wiedziec ?? no i super , ze maluch uczy sie 2 jezykow ![]() ja bylam w aptece i lipa ![]() ![]() ![]() mialam bilety na autokar wykupione ( ze wzgedu na duzy bagaz nie bralam tym razem samolotu ) i teraz nie wiem czy nie zaszkodze sobie tak dluga jazda ?? to ponad 2200km ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
Mój mąż jest w samych Alpach, koło Chamonix w miejscowości Saint Gervais. Ja kocham góry a alpy zrobiły na mnie ogromne wrażenie, co roku wracam tam z miłą chęcią. Ja na wakacje w lipcu jechałam autokarem 30godzin tylko, że ode mnie do Francji do tż-ta jest ponad 1500km no i autobus miał 6 godzin opóźnienia, zawsze jeżdżę tą samą firmą i nigdy takich poślizgów nie mieli jak w tym roku. Co do jazdy autokarem to jesli wszystko jest ok mozna jechać, tylko trzeba jak najczęściej prostować nogi, zająć sobie miejsce najlepiej na środku autokaru wtedy nie trzepie za bardzo, unikać siedzenia na kole. Ja teraz w sierpniu jak wracałam z wakacji to już byłam w ciąży, tylko z powrotem wracałam z mężem autem ok18 godzin, ale cała droga przebiegła super, czułam się świetnie, nic mi nie dolegało, a byłam w ok 3-4 tyg ciąży. Hehehe nasze maluszki poczęte zostały we Francji ![]() co do aptek to słyszałam że większość leków na receptę, nawet spirytus do przemywania dzieciom pępka jest na receptę, znajomy francuz mówił, bo w zeszłym roku im sie dziecko urodziło. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2010-09-29 o 16:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
asionek31 u mnie folik (we Wloszech) tez na recepte, wiekszosc rzeczy z przepisu lekarza...i tak kursuje wpierw do ginekologa i endokrynologa a potem w kolejce po recepty do lekarza rodzinnego, bo tylko on ma uprawnienia zeby je wypisac
![]() Dziewczyny ale spie i spie masakra, dzis popoludniu znowu 3 godziny spalam, no tak mnie przymulilo, ze nic znowu nie zrobilam....
#1436 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Postanowiłam do Was dołączyć. Jestem w 5 tyg. ciąży i mam termin na 01.06.2011. Jednak sytuacja u mnie nie jest zbyt ciekawa. Mam niski progesteron i biorę Duphaston 3x dziennie. Wczoraj i dzisiaj miałam lekkie krwawienie - byłam w szpitalu i po usg wyszło, że wszystko ok. Za to mój gin kazał mi leżeć i da jutro L4 (nie wiem na ile). Powiedział, że albo będę leżeć albo poronię - strasznie mnie wystraszył. Więc leże i szukam współtowarzyszek niedoli i powierniczek. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja w poniedziałek zaczęłam 9 tydzień ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
o fuuuuuuuuu .... mięsoooooo ... mam wstręt. ja moge pić tylko soki owocowe. Cytat:
witaj i dbaj o maleństwo! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dzieki za porady ![]() ![]() a maluszki hehe pol Fr beda ![]() ![]() Cytat:
no to widze , ze nie tylko u mnie szaleja z tymi receptami :/ ja wlasnie tez sie przed chwila wybudzilam po malej drzemce ![]() Cytat:
![]() szkoda , ze niktorzy lekarze tak strasza i jakos malo wyczucia w sobie maja ![]() bedzie dobrze , odpoczywaj , niestresuj sie , no i trzymam mocno kciuki za ciebie i malenstwo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Wtajemniczenie
|
Witamy
![]()
#1440 |
Raczkowanie
|
moniaqac o fuuuuuuuuu .... mięsoooooo ... mam wstręt.
ja moge pić tylko soki owocowe. Ja też mam wstręt do mięsa... pieczony kurczak, pyszne żeberka, szyneczka... a ja się krzywie i zbiera mi sie na wymioty... najlepiej bym tylko mandarynki jadła... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.