|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Widzę, że ja chyba najcieniej dziecko ubieram.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Zakorzenienie
|
A to reszta naszych zdobyczy:
- Ananasowy Piotruś - super jest ![]() - Książeczka szeleszcząca (Danio właśnie ją morduje, nie wiem czy przeżyje tydzień przy tym gnieceniu ![]() - siata na zabawki do wanny - średnio umieszczone przyssawki, nie da się jej ułożyć na gładko; |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A do chusty rajstopki, skarpetki, body krtóki rękaw , bawełniana koszulka dlugi rekaw. ![]() velluto. masz rację, są dzieci ciepło- i zimnolubne. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2010-09-29 o 11:19 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Klocki fajne ale ananasowy Piotruś jest the best ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22376879]
ananas super, ![]() Playgro. ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Raczkowanie
|
Moje dziewczyny w dzień mają ubrane body z długim rękawem i rajstopki a na noc pajac bawełniany i śpiworek. A mamy w domu ok. 20 stopni
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | |||||||
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22370139]Lea, u nas w takich sytuacjach tak. Tzn. ja to 3 razy dałam w sumie, raz po szczepieniu na wieczór, mała nie mogła kompletnie zasnąć, dzisiaj też i raz dawno temu też chyba po szczepieniu. Dla mnie bez sensu by mała się męczyła (półtorej godziny tarcia oczek, płakusiania, rozpaczliwego gmerania w buzi), a tak - po 5 minutach usnęła.
Olivko, JAK ty małą ubierasz do spania??? Body, pajacyk, śpiworek i koc??? ![]() U nas temp. 20-21 stopni. Mała śpi w pajacu w śpiworze zapiętym tylko w nóżkach, ew. gdy nie mam czystego pajaca daję body z długim i skarpetki. Agu wstaje cieplutka. A nie wierci się nocą, nie rusza się, więc też nie dogrzewa się dodatkowo. Idę spać. Ograłam paru graczy w literaki na dobranoc, hehe ![]() ![]() ![]() Też tak ubieram. Zauważyłam, ze małej o wiele lepiej się śpi jak jest chłodniej niż cieplej. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22372190]A jakbyś córkę miała to nie byłabyś teściową? ![]() Są, np. w ccc, a co do płaszczy to bodajże w carry już widziałam. Ja stamtąd kurtkę mam, długą taką, lubię ją ![]() Nawet jakbyś nie miała, to nasza pediatra bez problemu wypisze ![]() A to akurat mi nie przeszkadza, jak byka widzę, wciskam SPRAWDŹ i gracz kolejkę traci ![]() Jak tak dalej pójdzie też małej kupię niekapka. Agu umie z butli, ale nie chce teraz. Z łaski na uciechę 100ml zjadła ![]() Agu biega ![]() Nie martw się - swego czasu sprawdzałam zeszyty, chyba druga klasa podstawówki to była. Gdy po raz piętnasty ujrzałam "ktury", to poszłam się koleżanek spytać, jak to się pisze ![]() 3 dzień ciągle mocno leje i cholernie wieje, przeca *******ca dostanę jak z małą nie wyjdę dzisiaj ![]() U mnie Majka "biega" w pajacyku, a jak jest za ciepło to tylko w bodziaku z długim. Rozumię Cię całkowicie. Też juz mnie szlag trafia na ta pogodę. pada bez przerwy. Nawet na pół godzinny spacerek nie da się wyjść. Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22374467]Bratka, a autobiografię Chmielewskiej czytałaś? ![]() ![]() Młoda usnęła, musiałam pieluchę na oczka dać.[/QUOTE] Uwielbiam Chmielewską ![]() Cytat:
Cytat:
Osobiście uważam, ze najlepszą książką Chmielewskiej jest "Wszystko Czerwone". Zresztą trudno z tych starszych książek wybrać taką naj naj. Cytat:
Cytat:
Cześć kobitki!! U nas dzisiaj śpiacy dzień. Majeczka odbywa właśnie druga drzemkę i to godzinną już. Normalnie jak nie moje dziecko. Dziewczyny dół mnie łapie, bo dokładnie za dwa miechy o tej porze będę już pierwszy dzień w robocie ![]() U mnie przeziębienia ciąg dalszy. Doszedł katar i kaszel. A nie mam czym się leczyć przy karmieniu piersią. Dobra słyszę, że moja pszczółak wstała. Mykam do niej. Miłego popołudnia dziewczynki. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
znów mam chwilkę, bo udało mi się uśpić Ewcię. jakoś teraz padła szybciej, normalnie męczy się po 2, czasem 2,5h od pobudki.
nawet obiad zjadłam. sama dziś jestem, więc to wyczyn wielki ![]() Kropka - fajowe te zabawki. mnie się marzą klocki sensoryczne z FP, ale to już dla trochę starszych - tyle, że u nas w sklepach już ich od jakiegoś czasu nie widzę, a na all używki osiągają zawrotne ceny. całe szczęście, że teściowa niedługo do Stanów się wybiera, to zamówimy, żeby przywiozła ![]() Bianka - już dawno miałam pytać - gdzie Ty w tym Wrocku mieszkasz? co do ubranka do snu - Ewcia śpi w pajacyku, pod spodem tylko pielucha, a jak jest chłodniej to przykrywam ją kocykiem. ja dziś zmarzłam pod kołdrą, ona jakoś nie ![]() wyrosła mi ostatnio z wielu pajacyków i półśpiochów. szukam na all kogoś kto ma obie te rzeczy w ofercie, ale albo ma jedno, albo drugie, a jak już ma wszystko, to mi się wzory nie podobają ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki, dziewczyny za komplementy. my juz ze szkoly wrocilim, pada wciaz, jutro ma byc lepiej. ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
A włąsnie mi mówiono, ze to bzdura, tylko kark sie sprawdza. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Konto usunięte
|
SOniu, ja też dokładnie 29 listopada wracam
![]() Ze starej Chmielewskiej to KOCHAM normalnie Całe zdanie nieboszczyka ![]() Buraka gotuję. Dziewczę spało od 10 do 12 (SZOK!), i teraz znów polazła lulu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() kasiaa a gdzie mieszkasz w Kielcach?? My jesteśmy po 2 w życiu Wojtka zupce ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Konto usunięte
|
Paulka, to nic, poczekaj aż ci synek kichnie w trakcie jedzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Raczkowanie
|
No właśnie ja też słyszałam, żeby nie sugerować się zimnymi rączkami, bo to sprawa krążeniowa, a nie temperatury.
Nam w szpitalu też kit o rączkach wciskali. Moja mam i teściowa do teraz w to wierzą ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22379765]SOniu, ja też dokładnie 29 listopada wracam ![]() Ze starej Chmielewskiej to KOCHAM normalnie Całe zdanie nieboszczyka ![]() Buraka gotuję. Dziewczę spało od 10 do 12 (SZOK!), i teraz znów polazła lulu.[/QUOTE] To będziemy się razem wspierać przed powrotem. O taak "całe zdanie niebioszczyka" też uwielbiam. Chyba najfajniejsza z całej tej trylogii o tym Diable. Bardzo lubię też te książki z Tereską i Okrętką. Dzisiaj chyba taki senny dzień jest, bo moja dopiero co z drugiej drzemki wstała, a juz trze oczka. Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22380061]Paulka, to nic, poczekaj aż ci synek kichnie w trakcie jedzenia ![]() o dokładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Zadomowienie
|
witam
u was też tak zimno ![]() ![]() nie dospana dziś jestem - wczoraj dostałam swoją drugą @ i brzuch mnie cmił calą noc teraz wcale nie lepiej i leje sie leje.... do tego Gabi od tygodnia ma ulubioną pozycje do spania - na plecach , rece rozłożone i tak sie rajtoli niesamowicie że spac nie można , i smoka co chwile - masakra - to po tych 3 miesiącach magicznych skonczonych ![]() teraz też kima a właściwie juz nie - meczy sie i wierci a usnąc to tylko na 5 min,- wykoncze sie - a moja mama dziś nas opuszcza i 9 pazdz, siedzimy same ![]() 9tego przyjeżdża małż na tydz i znów same ![]() dziś młoda dostała na spróbowanie marchewki - lepiej to przyjeła niż jabłko - nie krzywiła sie tak ale śliniak czerwony ![]() musiałam sobie zakupic mate antypoślizgową do wanienki bo przestaje panowac nad dzieckiem , ![]() ![]() jeszcze mam stresa bo mam wazience taką długą szafke - komode na niej kłade wieczorami przewijak z recznikiem i jak nalewam wody do wanienki to młoda leży na tym przewijaku , ale ostatnio tak sie wykreca , ogląda i na boki kreci że boje sie zeby mi nie spadła jak ja np te wode nalewam- chyba bede ten przewijak najpierw na podłodze kładła dla pewności a pózniej na szafce ![]() jeśli chodzi o ubiór nocny to Gabryśka teraz śpi w pajacyku tylko i jeśli w łóżeczku to przykrywam kocykiem , jeśli ze mną to kąłderką ale tylko dupcie ![]()
#2539 |
Zakorzenienie
|
U mnie znowu 23 stopnie w domu. Danio biega w krótkim bodziaku i skarpetkach. Chciałam na spacer, ale pada cały dzień.
![]() ![]() Zaliczył dwie drzemki po pół godziny. Jakiś Robocop normalnie. ![]() Teraz leży na brzuchu i gada do lusterka, które zdjęłam z maty. A jak zobaczy kota, to aż ręce prostuje i na takich sztywnych się unosi. ![]() ![]() Bluza dziękuje za komplementa. ![]() Oto linki: owocek http://allegro.pl/ananasowy-piotrus-...240888168.html klocki http://allegro.pl/klocki-a-ku-ku-sas...245138382.html ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Laski... ma któraś pudło na zabawki? Jakiś taki dupslik z plastiku, typu skrzynka czy cuś? Muszę takie nabyć, co by mi się futra zabawkami interesowały, ale nic nie umiem na allegro znaleźć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22379765]Ze starej Chmielewskiej to KOCHAM normalnie Całe zdanie nieboszczyka ![]() Super jest. Nie ma co ![]() Jest w jej książkach jeden fragment mój ulubiony, ale znaleźć nie mogę bo już się pogubiłam gdzie go czytałam. ![]() Cytat:
Zabawki fajowe ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Konto usunięte
|
Kropka, w IKEI są super pudła, ale NAJ są w praktikerze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Zadomowienie
|
No to teraz mogę Wam opowiedzieć - wizyta u pediatry OK. Mam na razie:
- dopajać nieco - jutro jak coś podać czopek bo dziś już mamy 5 dzień bez kupy - spróbować dokarmiać, żeby sprawdzić czy się najada czy jednak nie - wywalić Lovelę (ja głupia na doświadczeniu Szai się nie uczyłam), bo ciągle coś mu wyskakuje i to zapewne to. No i teraz kurde pogoda do bani ![]() ![]() Moja lekarka gubiła się co chwilkę w wypowiedzi, bo młodego wzięłam na ręce przed siebie i tak z nim siedziałam a on ją swoimi ślepiami świdrował cichutko. A że lekarka gaduła to świetnie się bawiłam. ![]() A i hit dnia: Na łóżku go sobie kulałam, ale się zmęczył, więc sam się kulnął na brzuch a potem majt nogi pod dupkę, dupka do góry tułów uniesiony nad pow. łóżka, głowa do dołu i gdyby jeszcze ręce wiedziały co robić to on już by p e ł z a ł. Mnie wcięło jak na niego patrzę, a on znów, i znów... Może 5 cm jest jego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | ||||
Zakorzenienie
|
Proszę jaki gostek
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O taką http://zabawki.com.pl/Wiadomo%C5%9Bc...cego-9838.html Cytat:
![]() He he. Lusia dzisiaj na macie szalała. Przekręcała się non stop na brzuch, ale na plecki już nie mogła. 2 razy się jej udało na razie. No i co chwila stękała, to musiałam ja odwracać. I też dzisiaj ładnie śpi.....odpukać.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-09-29 o 14:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale pomiary będę sprawdza c co tydzień albo i dłużej. A wagę mam kontrolować codziennie. nastawiona jestem na zastój albo nawet wzrost więc spoko loko ![]() Paula - na diecie dr Dukana słodycze dozwolone - ale własnej roboty ![]() Z dozwolonych składników ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Zakorzenienie
|
Jysk, Ikea, Praktiker... przyjęłam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o koty to Maja dzisiaj tak jedengo kota za uszy pociagneła, ze ten nie wiedział co się stało. Na całe szczęście byłam przy tym, bo Maniek już ostrzył pazury, żeby oddać. Nie mogę ich teraz z oczu spuszczać. Ja widziałam bardzo fajne pudła z pokrywką w Tesco chyba za 29 zeta. Cytat:
![]() U mnie teraz jest teściowa ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Zakorzenienie
|
Siatka:
http://allegro.pl/siatka-na-zabawki-...238758736.html Za cynk o tesco dzięki, zajrzę tam przy okazji i do carrefoura, bo to mam blisko. Reszta to już wyprawa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Daj jej pogadać, tyle jej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie rumiankowa ta kwiatowa jest super i bardzo nawilza moze pomoze ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22362324] Mała 17 września równe 4 miesiące skończyła. TEORETYCZNIE ma czas, ale - ani nie widać, by miała się obrócić z pleców na brzuch lub odwrotnie, chwyta przedmioty, pewnie, ale ten chwyt taki chaotyczny jest, te rączki takie drżące (pisałam wam o tym już niedawno), jak za kolanka się łapała, tak teraz nic, główkę niby prosto trzyma, ale też taka trzęsąca się jest. Ja nie wiem - iść po skierowanie na rehabilitację czy co robić? czekać? Tzn., jeśli czekać, to tylko do końca 5 miesiąca, potem ani sekundy bym nie czekała dłużej...[/QUOTE] ja bym poszła 1 wizyte prywatnie i bym wypytała moze trzeba tylko cwiczyc z mała w domu bo leniuszek moja jest z 6 maja a z brzuszka na plecy sie nie odwraca nogi widzi tylko do kolan spróbuj z nia sama cwiczyc my codziennie to robimy pisałam juz kiedys mała miała lekki przykurcz i sama z nim sobie poradziłam jak mała wykapiesz wysmaruj ja cała oliwka i masuj tak przy zabawie wystarczy 5 min jak przebierasz bo ulała tak samo wzmacniasz jej miesnie ![]() ![]() duzo lezenia na podłodze na kocu zadne lezaczki moja oczywiscie lezy ale tylko do jedzenia w nich dzieciaczki sa ograniczone ruchowo ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2550 |
Rozeznanie
|
Agatka właśnie nogę do buzi wsadziła
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.