|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Diane35 - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() czy mogę iść do apteki i poprosić o 1 opakowanie, a później kupić 2 pozostałe ? Cytat:
![]() a tak przy okazji to co się dzieje, jeśli zacznie się je stosować obojętnie którego dnia ? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak na moje oko to rozregulujesz cały organizm? ale mogę się mylić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to przejdę się do apteki i zapytam ![]() hm mam zespół PCO i mój organizm jest na maxa rozregulowany ![]() ale poczekam do okresu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1684 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli się zacznie stosować Diane innego dnia niż w pierwszy dzień miesiączki, to podejrzewam, że tak jak przy innych tabletkach, nie od razu ma ona działanie antykoncepcyjne. Jak dla mnie lepiej poczekać. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki mam czas na zrealizowanie recepty? dziękuję za odpowiedź, poczekam do okresu, tak z '' ciekawości'' spytałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1686 |
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że 30 dni. Wyjątek od tej reguły to antybiotyki, które trzeba wykupić w przeciągu 7 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1688 |
Przyczajenie
|
Dot.: ~~Syndi 35-nowa tabletka antykoncepcyjna~~
Witam, mam do oddania(za darmo) dwa opakowania Syndi. Termin waznosci 09.2012
\Wysle pod adres, tez za darmo. Ja juz skonczylam z poprawianiem cery ![]() gg: 4802299
Życie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marzeń, jest tylko zupełnie inne. POMÓŻ UBRAĆ BEZDOMNE PSIAKI! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=463890 Edytowane przez Asiunka89 Czas edycji: 2010-09-29 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1689 |
Rozeznanie
|
Wczoraj dostałam okresu czyli powinnam wziaść pierwsza tableke, a niestety dopiero dzis wykupiłam dopiero diane. Czy mam wziąśc zaległą tabletke czy nie?
![]() |
#1690 |
Wtajemniczenie
|
Nie. Zacznij brać od dziś, ale pamiętaj że - ponieważ nie zaczynasz opakowania wraz z pierwszym dniem cyklu - przez pierwsze 7 dni brania tabletek nie jesteś zabezpieczona. Zajrzyj do ulotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1691 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a To, ze nie jestem zabezpieczona to wiem. W takim razie startuje z tabletkami od dziś. Dzięki za info ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 |
Przyczajenie
|
Dot.: Cyprest - nowe tabletki
Witajcie dziewuchy
![]() Brałam już wiele tabletek i żadne nie wyleczyły mojego problemu z ropnymi i cholernie bolącymi pryszczami i tłustą cerą i włosami :/ W końcu poszłam do ginekologa-endokrynologa i zrobiłam badania m.in. na testosteron no i okazało się, że jest przy górnej granicy normy (więc nie jest tak tragicznie). Przepisała mi Yasminelle i brałam je 3 miesiące i stan cery się wręcz pogorszył, a libido spadło do 0 :/ (zresztą jak przy każdych innych tabletkach, które brałam). Dziś byłam u lekarki i przepisała mi właśnie Cyprest. I stąd moje pytanie - jak u was wpływają na libido?? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1693 |
Rozeznanie
|
U mnie niestety libido spadło do zera ;( za dwa miesiące postanowiłam odstawić, już na dobre (wszystkie tabletki po jakimś czasie obniżały libido do 0). Najchętniej bym to juz zrobiła, ale chce podleczyć cerę i oczyścić ja z zaskórników, żeby mi się znów nie popsuła. Też kiedyś brałam yasminelle i przed braniem tabletek cerę miałam ok a po roku łykania yasminelle zaczęło się psuć i wtedy zaczęłam brac cyprest. Poza duuużym spadkiem libido to bardzo dobrze się czuje po cypreście.
No ale libido to sprawa bardzo indywidualna, więc nie martw się na zapas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1694 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Miesiaczki przez pierwsze 5miesiecy byloy super regularne ost spozniala mi sie ponad dwa tyg i juz bylismy z meżem szczesliwi ze jestem w ciazy i dzien przed planowana wizyta u lekarza dostalam miesiaczke...bole jajnikow mialam podczas brania a po odstawieniu nie zauważylam...na guzki stosuje teraz masc cynkowa na zmiane z mascia benzackne i jest troche lepiej...przynajmniej na brodzie bo przy wlosach to az mnie boli jak dotykam...5 pazdziernika mam teraz wizyte u lekarza i zobacze co mi powie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1695 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, muszę przyznać że przeczytałam cały wątek zbiorczy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1696 |
Raczkowanie
|
dokładnie, nie ma co się sugerować działaniem tabletek na inne kobiety. np. u mnie libido przy Cypreście jest normalne, czyli wysokie
![]()
Cause it's my problem if I wanna pack up and run away, it's my business if I feel the need to smoke and drink and swear, it's my problem, it's my problem if I feel the need to hide it's my problem if I have no friends and feel I want to die. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety tu nie podpowiem zadzwon moze do tego lekarza i wogole dziwi mnie, ze dermatolog zleca take badania zmienia leki bez konsultacji z ginekologiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1698 |
Wtajemniczenie
|
hej Kobitki
Wracam znowu do Diany ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1699 |
Wtajemniczenie
|
Ja też się doskonale czułam po Diane, podobnie jak ty miałam wrażenie, że te tabletki są jakby stworzone dla mnie. Ale lekarze w przychodni, do której chodzę, nie chcą go przepisywać, twierdząc że to bomba hormonalna. Teraz mam Cilest, który co z tego, że jest niedrogi i ma mniejszą zawartość hormonów, skoro już czuję się jak po Harmonecie - libido stopniowo spada, i boję się że w końcu siądzie niemal do zera... Zastanawiam się, jakie szkodliwe skutki (długofalowe) może mieć przyjmowanie tabletek o większej zawartości hormonów, skoro czuję się po nich świetnie i objawów ubocznych nie odczuwam.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dziś mam zacząć brać Diane, nie ze względów antykoncepcyjnych co zdrowotnych-trądzik+nadmierne owłosienie+nieregularne,b olesne miesiączki. Moja ginekolożka-którą muszę uznać za bardzo dobrą, bo wielu moim znajomym pomogła i nie znam nikogo kto by miał do niej ale-powiedziała mi, że Diane ma wysoką dawkę hormonów, ale że jej pacjentki czują się na niej zaskakująco dobrze. I jedno mnie zaciekawiło-powiedziała mi też, że można ją brać tylko pół roku, a później trzeba zmienić. Spotkała się któraś z Was z taką opinią lekarza? Jeśli tak to jaki jest jej powód? Pozdrawiam
![]() |
#1701 |
Wtajemniczenie
|
Ja również brałam Diane tylko pół roku - lekarz powiedział, że dłużej nie można. Uzasadnił to wysoką zawartością hormonów. W swoim poprzednim poście zastanawiam się, jaki wpływ może mieć na organizm taka dawka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
Też się nad tym zastanawiam jak to jest z tą zawartością hormonów, bo na ulotce pisze, że to niewielka ilość, ale może to reklama producenta xD To cóż, zaraz zaczynam swoją przygodę z Diane
![]()
![]() |
#1703 |
Przyczajenie
|
Witam, mam pytanie odnośnie przerwy w stosowaniu tabletek. Syndi brałam 9 miesięcy, moja gin zaleciła mi zrobienie miesięcznej przerwy, ostatnią tabletkę wzięłam 12 września i jak na razie okresu brak.. Czy mam się czegoś obawiać? Czy po prostu cierpliwie oczekiwać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1705 |
Przyczajenie
|
Hmmm, ja dostałam Cyprest właściwie na trądzik i poprawę cery.
Brała któraś z Was może na takie dolegliwości? Bo mam właściwie pytanko; czy cera poprawia się tylko podczas brania tabletek czy na stałe, trądzik już nie wraca? Od wielu lat się z tym męczę, brałam już antybiotyki, inne leki hormonalne i... prędzej czy później, ON WRACA. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1706 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie robi się miesięcznej przerwy w tabletkach- tylko rozchwieje to hormony, nie rozumiem kompletnie twojej gin bo taka decyzja jest bez sensu. Taka przerwa w zażywaniu tabletek wynosi minimum 3, a większość ginekologów uważa że 6 miesięcy. Co do twojego pyt to: 1. Jeśli po odstawieniu tabletek uprawiałam seks bez zabezpieczenia albo pękła prezerwatywa-to tak masz się czego obawiać 2. Jeśli nie było sytuacji w której mogła byś zajść w ciążę to nie masz się czego obawiać, cykl często wariuje po odstawieniu tabletek (nawet przez pół roku). Sama więc widzisz że robienie miesięcznej przerwy mija się z celem. Ja np pierwszy okres po odstawieniu dostałam prawidłowo ale za to na drugi czekałam 2 miesiące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1707 |
Przyczajenie
|
Jak kazała tak też robię.. lepiej tak niż nie robić w ogóle. Bała bym się zrobić dłuższą przerwę może kiedyś
![]() Oczywiście że się zabezpieczałam ale nigdy nie ma 100% pewności.. W każdym bądź razie dziękuję za odpowiedź ![]() Jeszcze jedna sprawa która mnie dziwi jest taka, że po odstawieniu Syndi moja cera się polepszyła ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- I jeszcze jedno.. czy po odstawieniu trzeba się jakoś specjalnie zabezpieczać czy prezerwatywa wystarczy? Bo wiem że podczas przerwy jajniki zaczynaja wariować i produkują większą ilość komórek jajowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1708 |
Rozeznanie
|
To czy trądzik Ci wróci czy nie po odstawieniu cyprestu to indywidualna sprawa. Jednym wraca mocniejszy, drugim nie wraca. Ale z mojego doświadczenia i jak sobie poczytałam trochę w necie to większości dziewczynom po odstawieniu tabsów niestety wraca :/ A masz stwierdzone że ten Twój trądzik to na pewno hormony, miałaś robione szczegółowe badania hormonalne?
Ja przechodzę drugą kurację cyprestem (4msc i odstawiłam bo libido =0), bo po odstawieniu trądzik wrócił gorszy jak przed braniem. Po przerwie zaczęłam znów brać bo zależało mi na szybkiej poprawie cery, jechałam na wakacje i chciałam ładnie wyglądać. Teraz biorę 5 msc i za dwa chcę odstawić już na dobre i ciekawa jestem jak to będzie tym razem- na pewno dam znać co i jak (czy się cera pogorszyła). Póki co smaruję się zoraciem żeby oczyścić skórę z zaskórników i potem odstawiam cyprest. Teraz żałuje, ze zaczęłam go brać na trądzik. Edytowane przez _cherry_ Czas edycji: 2010-10-11 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny biorę od 2 tyg diane i dostałam wysypu tradziku niewielkiego. mam tradzik ale myslałam, ze teraz bedzie go mniej. czy mam sie uzbroic w cierpliwosc, czy te tabsy nie sa dla mnie?
![]() |
#1710 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.