|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#24961 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
To zależy. Najczęściej świadczy o braku zabezpieczenia włosów przed ucieczką wilgoci oraz o braku tej wilgoci wewnątrz włosa.
|
#24962 | |
|
Zakorzenienie
|
naprawde cos widac?
Cytat:
|
|
#24963 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek wlasnie takie duze skrety to jest to
dzieki za porady
|
|
#24964 |
|
Zakorzenienie
|
metoda prob i bledow ale znalazlam zestaw ktory to robi, w niedziele testowowalam inny zestaw, bezsilikonowe mytko i maska, za to stylizacja z silikonami i wyszla mi lokowa drobnica
|
#24965 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek a nakladasz jakis zel czy cos? Piekne sa!!!
|
|
|
|
#24966 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
ja mieszkam w Irlandii i kupuje w UK w specjalnym sklepie dla kreconowlosych, nie pytaj ile nakupowalam do tej pory, zajelo mi troche znalezienie moich KWC, jesli chodzi o stylizator to mam ten a tu jest jego analiza Syrenki nakladam na mokre, wrecz ociekajace woda wlosy zaraz jak splukam odzywke lub maske, potem rekami odciskam wode i nakladam recznik (dla kreconowlosych z gladkiej bawelny) na 5 min (zawijam w turban), dzisiaj dzien roboczy wiec bylo suszenie dyfuzorem (w weekendy schna same)
|
#24967 | ||||||||||||
|
|
Nadrabiam
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#24968 |
|
Wtajemniczenie
|
Navo!
jeżeli tu jesteś to chcialam pięknie podziękować za miłe spotkanie w Amsterdamie Niestety odkąd zobaczyłam Twoje loki moje życie stało się koszmarem,spać nie mogę i agresywna jestem dla otoczenia ![]() jeszcze raz więc Ci powiem,że loki masz przepiękne,jakby żywcem wzięte z reklamy.Do tej pory nie widziałam tak fajnych loczków ...a jeżeli zaczną Ci wypadać włosy to znaczy,że to ja...
|
|
|
|
#24969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo może mogłabyś podać takie odzywki? |
|
|
|
|
#24970 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
można dorzucić jeszcze psikadła jak np. Gliss Kur; prócz tego mogą być pomocne odżywki d/s emolientowe Cytat:
Alkohol może być rozpuszczalnikiem, konserwantem, promotorem przejścia albo np. przyspieszać schnięcie włosów poprzez szybsze odparowywanie z włosów. I ta jego ostatnia funkcja może się przyczynić do wysuszenia, bo alkohol odparowując może zabrać ze sobą również substancje nawilżająco-natłuszczające pozostające na powierzchni włosa.Alkohol nie jest bezwzględnie zakazany, zależy w jakim towarzystwie występuje, np. odżywki Alverde zawierają alkohol dość wysoko, ale są bogate w oleje i inne emolienty oraz humektanty, które zapobiegną/zniwelują ewentualne wysuszenie. |
||
|
|
|
#24971 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie spłukałam Fructis Volium Restructure bo 25-30 minutach i nałożyłam mieszankę TBS bananowej i Seboradin balsam z czarną rzepą.
Zobaczymy co z tego będzie, wrzucę zdjęcia. ![]() Jak TŻ się łaskawie odezwie że zamierza dziś gdzieś wybyć to w ruch pójdzie suszara i będą szybciej, a jak nie to będzie naturalne schnięcie.
|
#24972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
są piękne cudowne i pod względem koloru i skrętu, widać że są zadbane i wyglądają niesamowicie nawet przy tej długości!
|
|
#24973 |
|
Zakorzenienie
|
dorwałam dzisiaj z TBSu garpeseed glossing serum
|
#24974 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Inda ma prościutki, łagodny skład i zero "polepszaczy", takie niestety tego skutki, że plącze i się nie pieni. W sumie nie wiem, czy u mnie też tak plącze, bo ja akurat w ogóle nie mam w tym problemów. Wystarcza najprostsza odżywka i po sprawie ![]() Balea do spłukiwania Cytat:
Cytat:
Naprawdę, osiągnęłaś perfekcję.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#24975 |
|
|
Mam bardzo nieprzyjemną wiadomość.
Któraś z wizażanek skopiowała na swojego bloga informacje z naszego podforum, które nie są jej własnością. Nie wiem, czy ta osoba zdaje sobie sprawę z tego, że popełnia intelektualną kradzież, kopiując treści, które do niej nie należą. Istnieje coś takiego, jak prawo autorskie i jego łamanie jest ścigane przez odpowiednie organy. Co na ten temat Onet? Proszę bardzo - KLIK Informuję, jeśli ktoś nie przeczytał do tej pory regulaminu, że treści zawarte na wizażu należą do niego. Tym samym łamane są prawa większego podmiotu niz indywidualny. Dodam, że zarówno ja, jak i pozostałe autorki postów z FAQ oraz tłumaczeń artykułów, czują się co najmniej urażone takim postępowaniem. Nie da sie go nazwać w inny sposób niż naganne. Nadto na blogu znajdują się zdjęcia należące do marki producenta kosmetyków do włosów kręconych - nie sądzę, by zostały zdobyte w sposób legalny. Licze na to, że właścicielka bloga zlikwiduje go czym prędzej, by nie narobic sobie dodatkowych kłopotów.
|
#24976 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i teraz już zapamiętam Cytat:
a ja umyłam szamponem rainforest z TBSu i... chyba mamy sukces do tej pory bezsl(e)sowce robiły mi na głowie masakrę, tak jak wczoraj babydream, zbite, nieprzyjemne włosy na które trzeba nawalić odżywki żeby wróciły do normalności. A po tym była lekko wyczuwalna tępość ale nie było problemu z włożeniem w nie palców etc. Teraz siedzę z odżywką, a to masło to chyba taka forma maski jest, może innym razem spróbuję. A zapach tej serii taki dziwny trochę, w sumie przypomina mi jakiś roduk avonu z trawą cytrynową |
||
|
|
|
#24977 | |
|
Zakorzenienie
|
praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka ale chyba odnosnie nakladania ilosci stylizatora i stosowania odpowiednich produktow, dzisiaj nawet ich porzadnie nie ugniatalam (tyle co wode odcisnelam rekami zanim zawinelam w turban) ani nie robilam harmonijkowania, wiec to faktycznie kwestia dobrania pielegnacji, pisalam to juz do Eloe ale powtorze tutaj, wyczytalam pare dni temu ze odpowiednie dobranie emolientow, humektantow oraz silikonow (!!!!) moze spowodowac wzmocnienie skretu, no i chyba faktycznie cos w tym jest![]() Cytat:
no ale oprocz minusa ze ciagle wydaje za duzo na kosmetyki wlosowe (choc chyba znalazlam moje produkty) to plusem jest napewno ze skrocilam czas poswiecany wlosom, jednie w sobote lub niedziele robie nawet 4 godzinne olejowanie i maskowanie , produkty widac dobralam dobre bo wloski sa zadowolonejesli chodzi o KWC to mam kilka na chwilke obecna, przewijaja sie 3 firmy ale sa to firmy amerykanskie, wszystko kupuje w UK na britishcurlies.co.uk wiem ze niewiele z Was kupuje za granica ale jesli bedziecie miec okazje to moze ktos sie skusi (wszystko wstawilam do analizowego a dziewczyny zrobily analizy) za obecne loki w duzej mierze odpowiadaja 2 kosmetyki z silikonami - odzywka myjaca i odzywka ds miss jessie's, nie wierzylam ze one cos zrobia, ale to dzieki nim mam te grube loki, w niedziele uzylam czegos innego i nie bylo tego efektu, wiec za jednym zamachem mam 2 KWC odzywianie - na chwile obecna KWC maska proteinowa Curl Fix z Curl Junkie, jak sie po niej na 10 minut nalozy Smoothing Conditioner rowniez z Curl Junkie (ta odzywka nie zawiera protein) to niknie frizz jesli chodzi o stylizacje to mam 2 zestawy ktore stosuje zamiennie bo przy jednym gdybym stosowala caly czas moglaby wysuszyc wloski, efekt po obu jest podobny, roznica jest w objetosci zestaw 1 - minimalizm - po splukaniu odzywki na mokre wlosy Gellie z Curl Junkie - kremozel ktory nie toleruje zadnych odzywek bs, potem odciskanie wody, robilam to rekawicami z mokrofirby ale wczoraj sprobowalam tylko rekami i potem turban i efekt nawet lepszy, potem dyfuzor albo schna same, na suche troche Set it Free z devacurl (set it free kupilam w CurlMarcie - USA ale juz znalazlam na amazonie w uk ze jest wiec nie musze zamawiac ze stanow, czekam kiedy BC beda miec) zestaw 2 - po tygodniu jak wyzej pare dni ten zestaw najpierw na mokre Coffee Cocount Creme Lite z Curl Junkie - nawilzajacy krem styliacyjny (stosuje jako odzywke bs) do tej pory uzywalam rekawic do zebrania wody, nastepnym razem robie to tylko rekami na wilgotne - zel z firmy Curly Hair Solution, najbardziej przezroczysty zel jaki widzialam, no i dyfuzor albo schniecie naturalnie na suche - odrobina Set It Free (tak naprawde potrzebuje to jak wlosy powalcza z wiatrem, mam zawsze w torebce i jakby co to ide do lazienki, 2-3 psikniecia i loki sa na miejscu, najlepsze serum jakie w zyciu mialam w lapkach) to sa moje KWC, a jutro rano moze dojsc jeszcze jedno, poniewaz odzywki z miss jessie's sie sprawdzily zamowilam maske z tej firmy Rapid Recovery - dzisiaj przyszlo zamowienie wiec jutro rano proba, tak polubilam odzywki za dzialanie ze nawet zapach przestal mi przeszkadzac (ta do splukiwania pachnie na wlosach troche jakby sie jakis zabieg chemiczny robilo), maska rowniez troche tak pachnie salonem fryzjerskim ale obok czuc cos przyjemnego albo ja poprostu tak lubie ta marke (maska ma silikony ale co tam, za piekne loki to i pare silikonow wytrzymam aha i jeszcze zapomnialam: co drugi dzien wcieram w skalp na noc Elixir z firmy Curls - mieszanka oleju kokosowego, wyciagu z kawioru, keratyny i czegos tam jeszcze (jest w analizowym) a 2 razy tygodniowo nakladam na cale wlosy na noc maslo shea, mam teraz maselko z madagaskar vanila i rozmarynem i pachnie tak pieknie ze jakbym mogla to bym sama wokol siebie chodzila sie zeby lepiej wachac
|
|
#24978 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorku ja mieszkam w UK
teraz bede szukac dziekuje---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- A gdzie Ty go kupujesz, jesli mozna zapytac? |
|
|
|
#24979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mieszkasz w UK to masz fajnie, zamowienia powyzej 50 funtow za darmo (ja zawsze zamawiam powyzej tej kwoty, jestem totalnie uzalezniona)
|
|
#24980 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Rybiorku, włoski masz naprawdę cudne. Zachwycam się lokami. Tym bardziej, że dziś wracając z pracy złościłam się na swoje włosy i na złość nie rozłożyłam parasola. Miałam ochotę je sama pociachać ile się da, naładować na nie masę silikonów (hmm, tylko mało ich już mam). W ogóle zła jestem. Nie mam jednak cierpliwości.
Wściekła wsiadłam do windy, a obca kobieta pochwaliła moje lekko zmoknięte kłaki. No i skutek był taki, że nie pociachałam ich. Są beznadziejne. Wiem, nie napisałam żadnych konkretów co i jak robię. Ale złość przeze mnie przemawia. Wściekam się, bo nie mam na nic czasu, ani na kolejne wczytanie się w włosowe porady ani nawet na przeczytanie jednej strony książki. Musiałam się wygadać, bo o włosach nie bardzo mam z kim porozmawiać realnie ![]() Przepraszam za OT. To był już naprawdę ostatni w tym stylu
|
|
|
|
#24981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: wpisalam koment na blogu ze moje tlumaczenie zostalo skopiowane bez mojej wiedzy, a co!
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-09-29 o 22:18 |
|
|
|
|
#24982 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek Pokazalam mojemu TZ ta strone :P Hihi mowi, ze mam odejsc od kompa hahaaaaa
|
|
|
|
#24983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za co przepraszasz, tutaj jestesmy po to zeby sie wspierac, wiesz jaki ja mialam kryzys? jak przeczytalas watek od poczatku to wiesz, dlugo trwalo zanim osiagnelam to co mam na glowce, nadal zdarzaja mi sie gorsze dni jak eksperymentuje bo nie umiem sie powstrzymac od probowania nowych rzeczy, choc moze teraz na jakis czas przestane bo efekty ktore osiagnelam ostatnio przekroczyly moje oczekiwaniateraz chce zeby odrosly, wiem ze rosna, nawet moj maz mi to powiedzial (choc on ostatni do takich rzeczy) ale przy kreconych dlugo nie widac tego i bardzo dziekuje za komplement, czasami trzeba wstawic tu fotke, potem jak komentujecie tak daje kopa do dalszej pielegnacji
|
|
#24984 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#24985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie teraz zastanawiam czy dam rade sie bawic w takie cos :P Na samym poczatku trzeba cos stosowac zeby zaczely sie krecic a jak naloze zel czy pianke to musze codziennie glowe myc itd... Nie wiem czy z dwojka dzieci, dlugo tak dam rade.
|
|
|
|
|
#24986 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja siostra była ostatnio na Czystej i jest baaardzo zadowolona. Też jej mocno wycieniowała i pozbawiła dużo z objętości, ale o to chodziło, bo siostra ma bardzo grube i gęste włosy, nad którymi nie można zapanować. A pani fryzjerce się udało. I dostęp do produktowych cudów ![]() Basia - loki do góry Ciachanie nie ucieknie, a kto wie, może lokasy się zrehabilitują. Chociaż powiem Ci, że u mnie cięcie rozwiązało parę problemów włosowych.A tak w ogóle, to pamiętam Twoje zdjęcia z wcześniejszych stron wątku i masz śliczne włosy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#24987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
i studia, w soboty jak nakladam maske na godzine lub dwie to w tym czasie sprzatam albo sie ucze w zaleznosci jaki mam plan na dzien)na poczatku pielegnacja zajmowala mi sporo czasu i chwilami mialam jej dosc ale praktyka czyni mistrza, tak wiec mysle ze zanim bedziesz miec dosc to znajdziesz swoj sposob trzymam kciuki ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- nie bede zaprzeczac, to tez jest pomocne
|
|
#24988 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie kurka, ja wstaje o 6:30, moj syn w tym roku zaczal szkole wiec rano jest maruda jak nie wiem. Staram sie rano kazdemu z nich poswiecic po 30 minut,ubrac, nakarmic, wysluchac itd A cora ma 11 miesiecy wiec tego dziada dodatkowo trzeba karmic :P Tak cos mysle. Musialabym wstawac o 5!
Mi wlosy dlugo schna a nie uzywam suszarki. EhhhhZobaczymy.Bo to mycie wieczorem nie daje dobrych rezultatow. Przez noc mi sie loki psuja a rano trzeba moczyc i zel dawac. |
|
|
|
#24989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#24990 |
|
Zakorzenienie
|
Mylam co dwa dni ale od paru dni jak stalam sie pokrecona to codziennie bo bez zelu sa paskudne a po zelu sa... paskudne hhahaaaa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 15 (0 użytkowników i 15 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

Czy to, że w takie deszczowe dni jak dzisiaj robi mi się z włosów jeden wielki puch i baranek oznacza, że brakuje im nawilżenia, olejowania, protein...?

Jeżeli Ty ich nie widzisz, to nie tnij

są piękne cudowne i pod względem koloru i skrętu, widać że są zadbane i wyglądają niesamowicie nawet przy tej długości!
praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka ale chyba odnosnie nakladania ilosci stylizatora i stosowania odpowiednich produktow, dzisiaj nawet ich porzadnie nie ugniatalam (tyle co wode odcisnelam rekami zanim zawinelam w turban) ani nie robilam harmonijkowania, wiec to faktycznie kwestia dobrania pielegnacji, pisalam to juz do Eloe ale powtorze tutaj, wyczytalam pare dni temu ze odpowiednie dobranie emolientow, humektantow oraz silikonow (!!!!) moze spowodowac wzmocnienie skretu, no i chyba faktycznie cos w tym jest
za co przepraszasz, tutaj jestesmy po to zeby sie wspierac, wiesz jaki ja mialam kryzys? jak przeczytalas watek od poczatku to wiesz, dlugo trwalo zanim osiagnelam to co mam na glowce, nadal zdarzaja mi sie gorsze dni jak eksperymentuje bo nie umiem sie powstrzymac od probowania nowych rzeczy, choc moze teraz na jakis czas przestane bo efekty ktore osiagnelam ostatnio przekroczyly moje oczekiwania