Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 833 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-29, 15:56   #24961
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanko Czy to, że w takie deszczowe dni jak dzisiaj robi mi się z włosów jeden wielki puch i baranek oznacza, że brakuje im nawilżenia, olejowania, protein...?
To zależy. Najczęściej świadczy o braku zabezpieczenia włosów przed ucieczką wilgoci oraz o braku tej wilgoci wewnątrz włosa.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 16:01   #24962
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

Ależ Ci włosy już urosły!
naprawde cos widac?

Cytat:

Rzeczywiście jest mięsisto
powiem dumnie: to widac i czuc
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 16:29   #24963
caskada
Zakorzenienie

Rybiorek wlasnie takie duze skrety to jest to
dzieki za porady
Stary 2010-09-29, 16:40   #24964
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
Rybiorek wlasnie takie duze skrety to jest to
dzieki za porady
metoda prob i bledow ale znalazlam zestaw ktory to robi, w niedziele testowowalam inny zestaw, bezsilikonowe mytko i maska, za to stylizacja z silikonami i wyszla mi lokowa drobnica nie podobalo mi sie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-29, 16:45   #24965
Jennifer85
Zakorzenienie

Rybiorek a nakladasz jakis zel czy cos? Piekne sa!!!

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 16:52   #24966
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Rybiorek a nakladasz jakis zel czy cos? Piekne sa!!!
dziekuje

ja mieszkam w Irlandii i kupuje w UK w specjalnym sklepie dla kreconowlosych, nie pytaj ile nakupowalam do tej pory, zajelo mi troche znalezienie moich KWC, jesli chodzi o stylizator to mam ten a tu jest jego analiza Syrenki

nakladam na mokre, wrecz ociekajace woda wlosy zaraz jak splukam odzywke lub maske, potem rekami odciskam wode i nakladam recznik (dla kreconowlosych z gladkiej bawelny) na 5 min (zawijam w turban), dzisiaj dzien roboczy wiec bylo suszenie dyfuzorem (w weekendy schna same)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-29, 17:12   #24967
Eloe77

Nadrabiam do 142
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Ostatnio sporo osób pisze, że włosy wypadają. Ale to może taka pora roku?
Przez wakacje mi praktycznie nie wypadały, a teraz zaczęły.
Pamiętam, że kiedyś tez już we wrześniu mi wypadały, może to jest naturalne?
Też na to liczę. Przygotowałam niby jakaś wcierkę, ale zasadzam sie na rzepę.
Cytat:
Jeżeli Ty ich nie widzisz, to nie tnij
Może to ja mam jakieś przywidzenia
Nie sądzę. Myślę, że są odstawacze
Cytat:
Jak są cienkie końcówki to może właśnie tylko je zetnij?
Pomyśl sobie, że robisz to dla włosów - żeby ładne i zdrowe rosły
Na tę chwilę się wstrzymam, bo i tak wyglądają źle - troszkę się pochorowałam
Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
termin zlozenia prac za 2 tygodnie, a musze jeszcze jeden rozdzial dopisac. za to po 8 pazdziernika wszystko sie zluzuje i bede miala kupe czasu

Cytat:
bardzo zadowolona jestem tez z zelu delii. ma podobna konsystencje i siłę jak style gel. kolejny argument, zeby ufac eloe

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
A jak sądzisz, czy będzie musiał to być szampon z SLS, czy wystarczą glukozydy?
Jestem zwolenniczką zostawiania marginesu błędu, więc preferowałabym od czasu do czasu sls. Jednak bez przesady - osobiście nie odżegnuję sie od pq, dlatego też co 2, 3 miesiace myję włosy szamponem z sls.
Cytat:
. Może jednak q-87 jest równie bezpieczne jak np. Behentrimonium chloride? (tak drążę, bo mi szkoda tych dwóch Yungów, które mam w szafce )
Ponownie - proponuję nie przesadzać w żadną ze stron.
Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Eloe, fajną długość już mają Twoje lokasy i w porównaniu sprzed CG widać kosmiczną różnicę!
Dziękuję
Cytat:
Trochę żal mi tych korkociągów, które miałam przy tamtej długości, ale teraz czuję, że mam więcej włosów i wiem, że ścięcie było fajną sprawą
Ale włosy masz naprawdę ładne Sama zobaczysz - za chwile dojdą do siebie.
Cytat:

Eloe,
mówiłaś ostatnio o zdjęciu tyłu teraźniejszych włosków siostry- proszę bardzo.
Dziękuję. Wygląda, jakby ją obciachali na prosto. Może dlatego nic się nie chce pojawiać. A jak się zachowują włoski pod spodem? Poobserwuj ja. Może kiedy włosy lekko podrosną, to zaczną zachowywac się inaczej?
Cytat:
Napisane przez insanecurls Pokaż wiadomość
tez tak myśle... zobacze co będzie jak podrosną chociaż wcześniej nawet takie króciutkie sie nie kręciły.... z przodu też mam platynowy blond i to właśnie te pasma przy twarzy nigdy nie chciały się kręcić teraz chyba zaczynają odżywać zobaczymy co będzie dalej.....
Świetnie!
Cytat:
Ale spodnia część włosow jak byla prosta tak jest dalej..... nie wiem czemu bo podobno przy karku kręcą sie najbardziej, a u mnie na wierzchu 3a/b a na spodzie jakies 2c najwyzej
Nie ma reguły, na karku powinny się najmniej niszczyć i być najlepiej nawilżone, więc tez i powinny się kręcić lepiej. na tej zasadzie. A czy podpinałaś włosy u góry, by spawdzić, czy powodem niekręcenia się nie jest brak miejsca?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-09-29, 17:46   #24968
polelavendove
Wtajemniczenie

Navo!
jeżeli tu jesteś to chcialam pięknie podziękować za miłe spotkanie w Amsterdamie
Niestety odkąd zobaczyłam Twoje loki moje życie stało się koszmarem,spać nie mogę i agresywna jestem dla otoczenia
jeszcze raz więc Ci powiem,że loki masz przepiękne,jakby żywcem wzięte z reklamy.Do tej pory nie widziałam tak fajnych loczków
...a jeżeli zaczną Ci wypadać włosy to znaczy,że to ja...
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 18:12   #24969
Charlotte95
Wtajemniczenie

Cytat:
To zależy. Najczęściej świadczy o braku zabezpieczenia włosów przed ucieczką wilgoci oraz o braku tej wilgoci wewnątrz włosa.
To znaczy, że powinnam zastosować odzywki bogate w emolienty? A jakie to składniki, żebym mogła je poszukać w odzywkach? Albo może mogłabyś podać takie odzywki?
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 18:43   #24970
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Dziekuje Syrenko
teorie juz znam dzieki swietnym artykulom na wizazu o PR
co z praktyka to sie okaze
poszukam jutro tej ziaji, znasz moze jakas inna podobna odzywke?
niezla rewolucja dla moich wlosow sie szykuje
podobnej jako b/s nie znam;
można dorzucić jeszcze psikadła jak np. Gliss Kur;
prócz tego mogą być pomocne odżywki d/s emolientowe

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Mam pytanie, może z serii głupich, ale proszę o pomoc. Jak działa na włosy alkohol w składzie oprócz tego, że może wysuszyć. Właśnie, czy zawsze wysusza? Czy kręcone nie powinny stosować produktów z denatem?
do tego co napisała Eloe dorzucę jeszcze:

Alkohol może być rozpuszczalnikiem, konserwantem, promotorem przejścia albo np. przyspieszać schnięcie włosów poprzez szybsze odparowywanie z włosów.
I ta jego ostatnia funkcja może się przyczynić do wysuszenia, bo alkohol odparowując może zabrać ze sobą również substancje nawilżająco-natłuszczające pozostające na powierzchni włosa.Alkohol nie jest bezwzględnie zakazany, zależy w jakim towarzystwie występuje, np. odżywki Alverde zawierają alkohol dość wysoko, ale są bogate w oleje i inne emolienty oraz humektanty, które zapobiegną/zniwelują ewentualne wysuszenie.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 18:55   #24971
MidnightPoison
Raczkowanie

Ja właśnie spłukałam Fructis Volium Restructure bo 25-30 minutach i nałożyłam mieszankę TBS bananowej i Seboradin balsam z czarną rzepą.
Zobaczymy co z tego będzie, wrzucę zdjęcia.
Jak TŻ się łaskawie odezwie że zamierza dziś gdzieś wybyć to w ruch pójdzie suszara i będą szybciej, a jak nie to będzie naturalne schnięcie.

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 19:02   #24972
insanecurls
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
wstawiam dowod, w zasadzie 2 dowody nie moglam sie zdecydowac na ktorym lepiej sa loki widoczne
Rybiorku powtarzam się ale twoje włosy są po prostu boskie!!! Chyba przeszlaś największą włosową przemianę na tym forum są piękne cudowne i pod względem koloru i skrętu, widać że są zadbane i wyglądają niesamowicie nawet przy tej długości!:lov e: Możesz zdradzić swoje kwc?

insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 20:13   #24973
Paulinka675
Zakorzenienie

dorwałam dzisiaj z TBSu garpeseed glossing serum - ciekawe jak się spisze

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 20:20   #24974
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
uzywalam nivea tego do lokow tak? i wlosy mialam suche po nim wysuszal mi skret
Dziwne, żeby Nivea wysuszał. Może nie tolerujesz gliceryny?

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość

Jumaatt witamy po przerwie no i dziękuję ponownie Alverde są bardzo fajne, szampon indra mnie troszkę wkurza że się nie pieni i troszkę plącze włosy. Jedyne czego jeszcze nie użyłam do odżywka balea bo nie jestem pewna czy jest d/s czy b/s obstawiam, że d/s ale wolałam się upewnić
Ja Tobie również dziękuję za Tigi Już trochę z nią romansowałam, chociaż od poniedziałku jestem na próbę 100% CG
Inda ma prościutki, łagodny skład i zero "polepszaczy", takie niestety tego skutki, że plącze i się nie pieni. W sumie nie wiem, czy u mnie też tak plącze, bo ja akurat w ogóle nie mam w tym problemów. Wystarcza najprostsza odżywka i po sprawie
Balea do spłukiwania

Cytat:
Napisane przez sharnell Pokaż wiadomość
dziekuje wam bardzo za porady musze sie pochwalic - zrobilam sobie przed chwila w koncu ostre zdjecia. To po pierwszym razie stosowania metody CG mam nadzieje, ze dzieki Wam i forum pozbede sie puchu
Co prawda mało widać, ale to, co widać, wygląda pięknie!

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Jumaatt, witaj z powrotem.

Cytat:

edit: wstawiam dowod, w zasadzie 2 dowody nie moglam sie zdecydowac na ktorym lepiej sa loki widoczne
Rybiorku, mistrzostwo Naprawdę, osiągnęłaś perfekcję.

Cytat:
Napisane przez MidnightPoison Pokaż wiadomość
Ja właśnie spłukałam Fructis Volium Restructure bo 25-30 minutach i nałożyłam mieszankę TBS bananowej i Seboradin balsam z czarną rzepą.
Zobaczymy co z tego będzie, wrzucę zdjęcia.
O właśnie, zapomniałam napisać, że nadrabiając wątek widziałam zdjęcia Twoich loków i masz najbardziej niezwykły skręt, jaki widziałam. Mega pozytywne te Twoje rulony
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 21:05   #24975
Eloe77

Mam bardzo nieprzyjemną wiadomość.

Któraś z wizażanek skopiowała na swojego bloga informacje z naszego podforum, które nie są jej własnością. Nie wiem, czy ta osoba zdaje sobie sprawę z tego, że popełnia intelektualną kradzież, kopiując treści, które do niej nie należą.
Istnieje coś takiego, jak prawo autorskie i jego łamanie jest ścigane przez odpowiednie organy. Co na ten temat Onet? Proszę bardzo - KLIK

Informuję, jeśli ktoś nie przeczytał do tej pory regulaminu, że treści zawarte na wizażu należą do niego. Tym samym łamane są prawa większego podmiotu niz indywidualny.

Dodam, że zarówno ja, jak i pozostałe autorki postów z FAQ oraz tłumaczeń artykułów, czują się co najmniej urażone takim postępowaniem. Nie da sie go nazwać w inny sposób niż naganne.

Nadto na blogu znajdują się zdjęcia należące do marki producenta kosmetyków do włosów kręconych - nie sądzę, by zostały zdobyte w sposób legalny.

Licze na to, że właścicielka bloga zlikwiduje go czym prędzej, by nie narobic sobie dodatkowych kłopotów.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-09-29, 21:26   #24976
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Ja jestem chwilowo we włosowej euforii, bowiem mocno wycieniowałam włosy z objętości i okazało się to być strzałem w dziesiątkę.
we Wrocławiu byłaś u fryzjera? Ja jakoś nie jestem zachwycona ostatnim cięciem, chyba pójdę podciąć choćby o pół centymetra ale jakoś wprawnie, żeby się kręciły więcej. Właśnie, dzisiaj z mamą byłam w studiu fryzur p. Ani na kwiskiej i chyba się zapiszę do niej właśnie, wydaje się mieć bardzo fajne podejście, takie że jak jest naturalnie tak jest najlepiej, nawet moją mamę namawiała na to, aby dała się kręcić lokaskom. Mama nie uległa ale może na wiosnę ulegnie a ja miałam niby poczekać do nowego roku z podcięciem ale kusi mnie teraz, bo i tak mnie wkurzają ze swoim marudzeniem przy kręceniu więc nie mam zbyt wiele do stracenia.

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
SLS- Sodium Lauryl Sulfate
SLES- Sodium LaurEth Sulfate
no i teraz już zapamiętam

Cytat:
Napisane przez sharnell Pokaż wiadomość
dziekuje wam bardzo za porady musze sie pochwalic - zrobilam sobie przed chwila w koncu ostre zdjecia. To po pierwszym razie stosowania metody CG mam nadzieje, ze dzieki Wam i forum pozbede sie puchu
ciekawy makijaż, przyciąga wzrok masz czarne pasemka na włosach, w ogóle kolor masz naturalny? Ładnie to wygląda i skręt też przyzwoity ale pracuj nad lepszym

a ja umyłam szamponem rainforest z TBSu i... chyba mamy sukces do tej pory bezsl(e)sowce robiły mi na głowie masakrę, tak jak wczoraj babydream, zbite, nieprzyjemne włosy na które trzeba nawalić odżywki żeby wróciły do normalności. A po tym była lekko wyczuwalna tępość ale nie było problemu z włożeniem w nie palców etc. Teraz siedzę z odżywką, a to masło to chyba taka forma maski jest, może innym razem spróbuję. A zapach tej serii taki dziwny trochę, w sumie przypomina mi jakiś roduk avonu z trawą cytrynową
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 21:36   #24977
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorku, mistrzostwo Naprawdę, osiągnęłaś perfekcję.
praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka ale chyba odnosnie nakladania ilosci stylizatora i stosowania odpowiednich produktow, dzisiaj nawet ich porzadnie nie ugniatalam (tyle co wode odcisnelam rekami zanim zawinelam w turban) ani nie robilam harmonijkowania, wiec to faktycznie kwestia dobrania pielegnacji, pisalam to juz do Eloe ale powtorze tutaj, wyczytalam pare dni temu ze odpowiednie dobranie emolientow, humektantow oraz silikonow (!!!!) moze spowodowac wzmocnienie skretu, no i chyba faktycznie cos w tym jest

Cytat:
Napisane przez insanecurls Pokaż wiadomość
Rybiorku powtarzam się ale twoje włosy są po prostu boskie!!! Chyba przeszlaś największą włosową przemianę na tym forum są piękne cudowne i pod względem koloru i skrętu, widać że są zadbane i wyglądają niesamowicie nawet przy tej długości!:lov e: Możesz zdradzić swoje kwc?
zgodnie z opinia mojego meza mam hopla wlosowego, po kazdej wizycie w mojej lazience mowi: ja wszystko widze, te przybywajace butle, sloiczki i pojemniczki tez
no ale oprocz minusa ze ciagle wydaje za duzo na kosmetyki wlosowe (choc chyba znalazlam moje produkty) to plusem jest napewno ze skrocilam czas poswiecany wlosom, jednie w sobote lub niedziele robie nawet 4 godzinne olejowanie i maskowanie, produkty widac dobralam dobre bo wloski sa zadowolone

jesli chodzi o KWC to mam kilka na chwilke obecna, przewijaja sie 3 firmy ale sa to firmy amerykanskie, wszystko kupuje w UK na britishcurlies.co.uk
wiem ze niewiele z Was kupuje za granica ale jesli bedziecie miec okazje to moze ktos sie skusi (wszystko wstawilam do analizowego a dziewczyny zrobily analizy)

za obecne loki w duzej mierze odpowiadaja 2 kosmetyki z silikonami - odzywka myjaca i odzywka ds miss jessie's, nie wierzylam ze one cos zrobia, ale to dzieki nim mam te grube loki, w niedziele uzylam czegos innego i nie bylo tego efektu, wiec za jednym zamachem mam 2 KWC

odzywianie - na chwile obecna KWC maska proteinowa Curl Fix z Curl Junkie, jak sie po niej na 10 minut nalozy Smoothing Conditioner rowniez z Curl Junkie (ta odzywka nie zawiera protein) to niknie frizz

jesli chodzi o stylizacje to mam 2 zestawy ktore stosuje zamiennie bo przy jednym gdybym stosowala caly czas moglaby wysuszyc wloski, efekt po obu jest podobny, roznica jest w objetosci

zestaw 1 - minimalizm - po splukaniu odzywki na mokre wlosy Gellie z Curl Junkie - kremozel ktory nie toleruje zadnych odzywek bs, potem odciskanie wody, robilam to rekawicami z mokrofirby ale wczoraj sprobowalam tylko rekami i potem turban i efekt nawet lepszy, potem dyfuzor albo schna same, na suche troche Set it Free z devacurl (set it free kupilam w CurlMarcie - USA ale juz znalazlam na amazonie w uk ze jest wiec nie musze zamawiac ze stanow, czekam kiedy BC beda miec)

zestaw 2 - po tygodniu jak wyzej pare dni ten zestaw
najpierw na mokre Coffee Cocount Creme Lite z Curl Junkie - nawilzajacy krem styliacyjny (stosuje jako odzywke bs)
do tej pory uzywalam rekawic do zebrania wody, nastepnym razem robie to tylko rekami
na wilgotne - zel z firmy Curly Hair Solution, najbardziej przezroczysty zel jaki widzialam, no i dyfuzor albo schniecie naturalnie
na suche - odrobina Set It Free (tak naprawde potrzebuje to jak wlosy powalcza z wiatrem, mam zawsze w torebce i jakby co to ide do lazienki, 2-3 psikniecia i loki sa na miejscu, najlepsze serum jakie w zyciu mialam w lapkach)
to sa moje KWC, a jutro rano moze dojsc jeszcze jedno, poniewaz odzywki z miss jessie's sie sprawdzily zamowilam maske z tej firmy Rapid Recovery - dzisiaj przyszlo zamowienie wiec jutro rano proba, tak polubilam odzywki za dzialanie ze nawet zapach przestal mi przeszkadzac (ta do splukiwania pachnie na wlosach troche jakby sie jakis zabieg chemiczny robilo), maska rowniez troche tak pachnie salonem fryzjerskim ale obok czuc cos przyjemnego albo ja poprostu tak lubie ta marke (maska ma silikony ale co tam, za piekne loki to i pare silikonow wytrzymam)

aha i jeszcze zapomnialam: co drugi dzien wcieram w skalp na noc Elixir z firmy Curls - mieszanka oleju kokosowego, wyciagu z kawioru, keratyny i czegos tam jeszcze (jest w analizowym) a 2 razy tygodniowo nakladam na cale wlosy na noc maslo shea, mam teraz maselko z madagaskar vanila i rozmarynem i pachnie tak pieknie ze jakbym mogla to bym sama wokol siebie chodzila sie zeby lepiej wachac
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-29, 21:45   #24978
Jennifer85
Zakorzenienie

Rybiorku ja mieszkam w UK teraz bede szukac dziekuje

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

A gdzie Ty go kupujesz, jesli mozna zapytac?

Stary 2010-09-29, 21:52   #24979
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorku ja mieszkam w UK teraz bede szukac dziekuje

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

A gdzie Ty go kupujesz, jesli mozna zapytac?
www.britishcurlies.co.uk

jak mieszkasz w UK to masz fajnie, zamowienia powyzej 50 funtow za darmo (ja zawsze zamawiam powyzej tej kwoty, jestem totalnie uzalezniona)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-29, 21:52   #24980
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Rybiorku, włoski masz naprawdę cudne. Zachwycam się lokami. Tym bardziej, że dziś wracając z pracy złościłam się na swoje włosy i na złość nie rozłożyłam parasola. Miałam ochotę je sama pociachać ile się da, naładować na nie masę silikonów (hmm, tylko mało ich już mam). W ogóle zła jestem. Nie mam jednak cierpliwości.
Wściekła wsiadłam do windy, a obca kobieta pochwaliła moje lekko zmoknięte kłaki. No i skutek był taki, że nie pociachałam ich.
Są beznadziejne. Wiem, nie napisałam żadnych konkretów co i jak robię. Ale złość przeze mnie przemawia.
Wściekam się, bo nie mam na nic czasu, ani na kolejne wczytanie się w włosowe porady ani nawet na przeczytanie jednej strony książki.
Musiałam się wygadać, bo o włosach nie bardzo mam z kim porozmawiać realnie

Przepraszam za OT. To był już naprawdę ostatni w tym stylu

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 21:55   #24981
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Któraś z wizażanek skopiowała na swojego bloga informacje z naszego podforum, które nie są jej własnością. Nie wiem, czy ta osoba zdaje sobie sprawę z tego, że popełnia intelektualną kradzież, kopiując treści, które do niej nie należą.
Istnieje coś takiego, jak prawo autorskie i jego łamanie jest ścigane przez odpowiednie organy. Co na ten temat Onet? Proszę bardzo - KLIK

Informuję, jeśli ktoś nie przeczytał do tej pory regulaminu, że treści zawarte na wizażu należą do niego. Tym samym łamane są prawa większego podmiotu niz indywidualny.

Dodam, że zarówno ja, jak i pozostałe autorki postów z FAQ oraz tłumaczeń artykułów, czują się co najmniej urażone takim postępowaniem. Nie da sie go nazwać w inny sposób niż naganne.

Nadto na blogu znajdują się zdjęcia należące do marki producenta kosmetyków do włosów kręconych - nie sądzę, by zostały zdobyte w sposób legalny.

Licze na to, że właścicielka bloga zlikwiduje go czym prędzej, by nie narobic sobie dodatkowych kłopotów.
o masz, tam jest artykul ktory tlumaczylam dla nas, bardzo nieladnie, zeby chociaz ktos mnie zapytal czy mozna skopiowac, zgadzam sie z nasza Pania Moderatorka, bardzo nieladnie

edit: wpisalam koment na blogu ze moje tlumaczenie zostalo skopiowane bez mojej wiedzy, a co!
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-09-29 o 22:18
Stary 2010-09-29, 22:00   #24982
Jennifer85
Zakorzenienie

Rybiorek Pokazalam mojemu TZ ta strone :P Hihi mowi, ze mam odejsc od kompa hahaaaaa

Stary 2010-09-29, 22:04   #24983
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Rybiorku, włoski masz naprawdę cudne. Zachwycam się lokami. Tym bardziej, że dziś wracając z pracy złościłam się na swoje włosy i na złość nie rozłożyłam parasola. Miałam ochotę je sama pociachać ile się da, naładować na nie masę silikonów (hmm, tylko mało ich już mam). W ogóle zła jestem. Nie mam jednak cierpliwości.
Wściekła wsiadłam do windy, a obca kobieta pochwaliła moje lekko zmoknięte kłaki. No i skutek był taki, że nie pociachałam ich.
Są beznadziejne. Wiem, nie napisałam żadnych konkretów co i jak robię. Ale złość przeze mnie przemawia.
Wściekam się, bo nie mam na nic czasu, ani na kolejne wczytanie się w włosowe porady ani nawet na przeczytanie jednej strony książki.

za co przepraszasz, tutaj jestesmy po to zeby sie wspierac, wiesz jaki ja mialam kryzys? jak przeczytalas watek od poczatku to wiesz, dlugo trwalo zanim osiagnelam to co mam na glowce, nadal zdarzaja mi sie gorsze dni jak eksperymentuje bo nie umiem sie powstrzymac od probowania nowych rzeczy, choc moze teraz na jakis czas przestane bo efekty ktore osiagnelam ostatnio przekroczyly moje oczekiwania

teraz chce zeby odrosly, wiem ze rosna, nawet moj maz mi to powiedzial (choc on ostatni do takich rzeczy) ale przy kreconych dlugo nie widac tego

i bardzo dziekuje za komplement, czasami trzeba wstawic tu fotke, potem jak komentujecie tak daje kopa do dalszej pielegnacji
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-29, 22:05   #24984
MidnightPoison
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość

Mam to samo, kiedyś nawet rzuciłam się na nie z grzebieniem i tak wytargałam je, a potem pod lodowatą wodę - niezły atak szału.

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 22:13   #24985
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MidnightPoison Pokaż wiadomość
Mam to samo, kiedyś nawet rzuciłam się na nie z grzebieniem i tak wytargałam je, a potem pod lodowatą wodę - niezły atak szału.
Eeee niezle

Ja sie teraz zastanawiam czy dam rade sie bawic w takie cos :P Na samym poczatku trzeba cos stosowac zeby zaczely sie krecic a jak naloze zel czy pianke to musze codziennie glowe myc itd... Nie wiem czy z dwojka dzieci, dlugo tak dam rade.

Stary 2010-09-29, 22:16   #24986
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
we Wrocławiu byłaś u fryzjera? Ja jakoś nie jestem zachwycona ostatnim cięciem, chyba pójdę podciąć choćby o pół centymetra ale jakoś wprawnie, żeby się kręciły więcej. Właśnie, dzisiaj z mamą byłam w studiu fryzur p. Ani na kwiskiej i chyba się zapiszę do niej właśnie, wydaje się mieć bardzo fajne podejście, takie że jak jest naturalnie tak jest najlepiej, nawet moją mamę namawiała na to, aby dała się kręcić lokaskom. Mama nie uległa ale może na wiosnę ulegnie a ja miałam niby poczekać do nowego roku z podcięciem ale kusi mnie teraz, bo i tak mnie wkurzają ze swoim marudzeniem przy kręceniu więc nie mam zbyt wiele do stracenia.
U fryzjera byłam tutaj, w Niemczech. Jeśli zdecydujesz się na tę panią z Kwiskiej, daj znać koniecznie, jak jej poszło
Moja siostra była ostatnio na Czystej i jest baaardzo zadowolona. Też jej mocno wycieniowała i pozbawiła dużo z objętości, ale o to chodziło, bo siostra ma bardzo grube i gęste włosy, nad którymi nie można zapanować. A pani fryzjerce się udało.

Cytat:
praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka
I dostęp do produktowych cudów

Basia - loki do góry Ciachanie nie ucieknie, a kto wie, może lokasy się zrehabilitują. Chociaż powiem Ci, że u mnie cięcie rozwiązało parę problemów włosowych.
A tak w ogóle, to pamiętam Twoje zdjęcia z wcześniejszych stron wątku i masz śliczne włosy

Cytat:

Cóż..mogę się tylko podpisać pod słowami Eloe. Na blogu znajdują się również moje tłumaczenia, nie zostałam w żaden sposób powiadomiona, że zostały gdzieś zamieszczone, nie mówiąc już o tym, że wyraziłam na to zgodę. Mam nadzieję, że autorka jak najszybciej je stamtąd usunie.
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 22:38   #24987
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorek Pokazalam mojemu TZ ta strone :P Hihi mowi, ze mam odejsc od kompa hahaaaaa
no popatrz, moj ma to samo

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Eeee niezle

Ja sie teraz zastanawiam czy dam rade sie bawic w takie cos :P Na samym poczatku trzeba cos stosowac zeby zaczely sie krecic a jak naloze zel czy pianke to musze codziennie glowe myc itd... Nie wiem czy z dwojka dzieci, dlugo tak dam rade.
opracuj cos co bedzie wspolgralo z Twoimi codziennymi obowiazkami, np. jak dziec jeszcze spia to mytko i nalozenie maski, na to czepek i recznik i obudzenie dzieci, jak one jedza sniadanko Ty mozesz stylizowac lub/i suszyc (oczywiscie ja nie wiem jakie duze dzieci i jaki masz rozklad zajec ale mozna sie zorganizowac, i nie trzeba spedzac az tak duzo czasu nad pielegnacja, ja wiem ze mam latwiej bo nie mam dzieci ale mam dom, prace na pelny etat, meza i studia, w soboty jak nakladam maske na godzine lub dwie to w tym czasie sprzatam albo sie ucze w zaleznosci jaki mam plan na dzien)

na poczatku pielegnacja zajmowala mi sporo czasu i chwilami mialam jej dosc ale praktyka czyni mistrza, tak wiec mysle ze zanim bedziesz miec dosc to znajdziesz swoj sposob

trzymam kciuki

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:

I dostęp do produktowych cudów
nie bede zaprzeczac, to tez jest pomocne
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-29, 22:40   #24988
Jennifer85
Zakorzenienie

No wlasnie kurka, ja wstaje o 6:30, moj syn w tym roku zaczal szkole wiec rano jest maruda jak nie wiem. Staram sie rano kazdemu z nich poswiecic po 30 minut,ubrac, nakarmic, wysluchac itd A cora ma 11 miesiecy wiec tego dziada dodatkowo trzeba karmic :P Tak cos mysle. Musialabym wstawac o 5! Mi wlosy dlugo schna a nie uzywam suszarki. Ehhhh

Zobaczymy.Bo to mycie wieczorem nie daje dobrych rezultatow. Przez noc mi sie loki psuja a rano trzeba moczyc i zel dawac.

Stary 2010-09-29, 22:49   #24989
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie kurka, ja wstaje o 6:30, moj syn w tym roku zaczal szkole wiec rano jest maruda jak nie wiem. Staram sie rano kazdemu z nich poswiecic po 30 minut,ubrac, nakarmic, wysluchac itd A cora ma 11 miesiecy wiec tego dziada dodatkowo trzeba karmic :P Tak cos mysle. Musialabym wstawac o 5! Mi wlosy dlugo schna a nie uzywam suszarki. Ehhhh

Zobaczymy.Bo to mycie wieczorem nie daje dobrych rezultatow. Przez noc mi sie loki psuja a rano trzeba moczyc i zel dawac.
a jak czesto myjesz wloski? ja od jakich 15 lat codziennie wiec sie przyzwyczailam, dolozenie obowiazkow nie zmieni mojej pielegnacji, fakt - nauczylam sie uzywac dyfuzora i to oszczedza mi 3 godziny bo tyle schna wlosy same, w zasadzie 3,5 a wieczorne mycie obecnie odpada, mam je za krotkie, poza tym i tak nie moge sie klasc z mokrymi czy wilgotnymi bo rano wygladam jak po wybuchu bomby (okreslenie meza, oto inne jego blyskoliwe ranne uwagi: o wlosy masz na samolot - to gdy wlosy stoja na boki, o wlosy masz na kalafiora - jak gora stoi a dolne sie przyklapna itp) Po probach i eksperymentach doszlam do wniosku ze to ja jestem najwazniejsza a nie wlosy, one maja ladnie wygladac zebym ja miala dobre samopoczucie, dlatego obecnie zaryzykowalam pare silikonow i uzywam dyfuzora a wlosy maja byc posluszne (inna sprawa ze czasami maja mnie gdziescoz zycie kreconowlosych)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-29, 22:52   #24990
Jennifer85
Zakorzenienie

Mylam co dwa dni ale od paru dni jak stalam sie pokrecona to codziennie bo bez zelu sa paskudne a po zelu sa... paskudne hhahaaaa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 15 (0 użytkowników i 15 gości)

Zasady wysyłania wiadomości