|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cześć dziewczyny,
ja tylko na chwilkę, chciałam się Was zapytać, cy ktoras kupowala nawilzacz do powietrza? |
|
|
|
#662 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Hej laski
JA też próbuję wprowadzić łatwy Plan,ale ciężko...ciężko... Wczoraj po kąpaniu i karmieniu Mała przez dwie godziny ryczała jak opętana i wiła się.Czy to możliwe,że już w drugim tygodniu życia zaczynają się kolki? A może mam jakieś zaparcia...Do tego wszystkiego w ciągu dnia strasznie mi ulewa.Niby się jej odbija,długo ją nosimy i mimo to ulewa.Dziś rano takiego bełta puściła,że musiałam dywan zaprać... Moje mleczarnie pracują pełną parą,ale sutki niestety nadal zmasakrowane,żywa rana.Karmię Małą przez kapturki i powiedzmy trochę mniej umieram z bólu,ale myślałam,że szybciej to sie wszystko zagoi,a tu du...a. Mam wyrzuty sumienia,bo daję Małej smoczek(a jeszcze nie ma trzech tygodni),ale kurde,aby tylko się coś ruszy obok jej buzi,to od razu robi dzioba i chce ssać.Tżtowi wczoraj do nosa sie przyssała...I jak nic nie znajduje to bek od razu,a przecież nie jest głodna,bo karmię ją max co 3 godziny...
|
#663 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli dziecko ma taką silną potrzebę ssania to przecież nie będę mu piersi podawać za każdym razem, a i tak dostaje ją zbyt często
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponć kolki zaczynają się właśnie 2-3 tydzień, ja na razie odstawiam słodycze, bo wczoraj wyczytałam ,że mogą być przyczyną kolek, a ja pochłaniałam je w dużych ilościach. Od wczoraj też podaję espumisan, zobaczymy czy pomoże. A smoka też dajemy od 2 tygodnia, widocznie lubi sobie possać mam nadzieje ze szybko ci sie sutki zagoja a smarujesz czyms?dash ja nie mam nawilzacza
|
|
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zauwazylam ze chyba sam juz sobie ustala okreslone godziny bo 3 noc z rzedu a maly jadl o 20, potem dopiero o 1, 4(bardzo krotko), 7, no i w dzien jest roznie, ale coraz czesciej karmienie zbliza sie do 9,30, 12, 14.30, 17.30 zobaczymy czy dzis tez tak bedzie.. moze z czasem sam sobie ustali godziny, wypracuje je, ale na razie sie ciesze ze w dzien je co te 2.3-3 nawet jak wypadaja rozne bo bynajmniej jest jako taki ten rytm... Pomi a Tymek u Ciebie od razu mial te stale godziny czy na pozatku bylo ruchome a potem sie uregulowal? naked21 nie smutkaj, czasem kazda z nas musi pomarudzic buziak.. NIKaP-n ehss dobrze ze juz wiecie co to sie dzialo, trzymam za was kciuki ![]() bordowa fajnie wyglada w tej maseczce, no i super ze udalo sie odciagnac i to widze calkiem fajnie ![]() ![]() a pokarm godzine po karmieniu z tego cyca ktorym nie karmilas, no i na nastepne karmienie dajesz tego nastepnego, czyli karmisz prawym za godzine sciagasz lewym a potem karmisz prawym Ineczka33 witaj ![]() ![]() Zuziczka trzymam za was kciuki, ciesze sie ze maly jest dzielny.. bedzie dobrze tylko Ty sie nie łam ![]() falbala ja szczepilam 5w1 kazda dawka to 110 zl, na rota bede dawac dwie dawki, kazda cos kolo 360zl, na pneumo sa chyba po 7 mc zycia 3 dawki (bo wtedy bede szczepic) i tez kazda ponad 300... fortuna! kasienka1701 poczatki Łatwego planu sa ciezkie,... ale watro my tez sie troche meczylismy bo mlody chcial jesc co chwile aleteraz jest o niebo lepiej... najpierw przetrzymywalismy mlodego godzine m-dzy karmieniami potem1.5 potem2 i doszlismy do 2.5 zeby go od razu niezestresowac i nieprzeglodzic.. ale watro naprawde.. trzymam za was kciuki! a co do placzu to moze sie uklad trawienny przysosowuje... pamietaj ze kolki to min 3 godziny placzy przez min 3 dni w tygodniu przez min 3 tygodnie, i placz wystepuje w tych samych godzinach wszystko inne to klopoty trawienne... niestety nie pomoge...
|
|
|
#666 | |
|
Zadomowienie
|
Ineczka33, witamy na odchowalni
![]() Zuziczka, współczuję i trzymam kciuki, za szybki powrót do domu bordowa, super, że udało Ci się tyle odciągnąć Jeśli chodzi o matę, to zgadzam się z Martą, ta pierwsza jest rewelacyjna. No, i ma poduszkę itp. Jak dla mnie - super Ale numer 2 i 8 też są fajne Cytat:
kasienka1701, Borysek przez jakiś czas też niesamowicie ulewał, ale nagle mu przeszło A nie odbija mu się nigdy. Teraz czasem cos mu wypłynie z buźki, ale to tylko jak się przeje Smoczkiem się nie martw. Ja małemu kupiłam i też mu będę dawała (muszę tylko wyparzyć ), bo teraz ssie swoje paluszki i strasznie przy tym mlaska Zresztą, teraz smoczek, to nic złego, także spokojnie A ja się nie pochwaliłam, że Borys wczoraj sam podniósł i przekręcił główkę z prawej na lewą stronę, leżąc na brzuszku Jeszcze w międzyczasie zatrzymał się na chwilkę by popatrzeć na mamusię ![]() Heh, niby taki bzdecik, a cieszy ![]() U mnie dziś w końcu zaczęli grzać Argh... Skleroza. U nas problemy z brzuszkiem się skończyły wiecie kiedy? jak odstawiłam żelazo A żelazo brałam, bo podobno podczas karmienia piersią spada bardzo i wypadało by uzupełnić braki.
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-09-29 o 12:04 |
|
|
|
|
#667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"stosujemy lefax już kilka tygodni....nasza mała miała okropne kolki i dopiero po zastosowaniu lefaxu przeszlo...Lefax dawkujemy dwa naciśnięcia do każdego posiłku. Dodam iż nasza mała karmiona jest tylko mlekiem modyfikowanym. Kolki przeszły około tygodnia od pierwszej dawki leku. Kiedy pojawiły się kolki bylismy z małą u bardzo doświadczonego pediatry (kilkadziesiąt lat w zawodzie) i Pani dała nam kilka wskazówek jak z nimi walczyć. Wielu rodziców popełnia nieświadomie błędy w karmieniu swoich pociech.... Po pierwsze nie wolno dokarmiać dziecka pomiędzy porami karmienia (w naszym przypadku mała jadła co 3 godz)Najwcześniej można karmić po 2,5 godz od poprzedniego posiłku. Po drugie dziecko w ciągu doby powinno mieć przerwę w karmieniu od 5 do 6 godzin (nam udaje się to w nocy )Wiem że łatwo powiedzieć ale gdy dziecko płacze.....można malucha "oszukać" wodą z glukozą (dwie płaskie łyżeczki na 100 ml wody) Nasza mała się już przyzwyczaiła i dzięki temu też możemy pospać czasami 6 godz bez przerwy w nocy. Uwierzcie mi, że można .... tylko konsekwentne przestrzeganie tych zasad dało efekty już po kilku dniach...Układ pokarmowy maluszka jak każda maszyna też musi odpocząć...stąd ta przerwa" nurtuje mnie to czy faktycznie mozna dopajac glukozą takie maleństwo?czy któraś sie orientuje? |
|
|
|
|
#668 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem mistrzem
Mam już 220ml mleka Normalnie mam nowe hobby - odciąganie Nika Właśnie po raz pierwszy ściągałam systemem 7-5-3 - rewelacja! Faktycznie pobudza wypływ mleka. Zaczęłam ściąganie od prawej piersi i po 5 minutach przestało lecieć, ale ściągałam do końca 7 minut. Potem z lewej i to samo. I jak zaczęłam od nowa z prawej to aż tryskało Trochę musiałam pomachać "na sucho" ale chyba polubię ten system Także polecam jak najbardziej
|
#669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem na tak
|
|
#671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo w sumie jak młode nie zna zbyt wielu smaków, w tym słodkiego, to sama woda wystarczy. i faktycznie nie szkodzi
|
|
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja 100ml ściągam ale na dwa razy, tylko, że ja nie mam przerwy nocnej, karmię cały czas piersią. A ten łatwy plan to chodzi o to żeby dziecko przetrzymać jak chce jeść i tym samym wydłużać przerwy między karmieniami? |
|
|
|
|
#673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tym sposobem od 10 mam już 220 ml pokarmu dla Aśki
|
|
#674 |
|
BAN stały
|
bordowa siem cieszem
![]() Zuza przykro mi, napiszę do Was eskę
|
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Nika, a jakie kropelki dawaliście małemu? Może ja też mojemu krzywdę robię?
![]() Ineczko, witaj Zuza, dużo siły życzę Cytat:
Marta, zupełnie nie pamiętam, czy te godziny były od początku czy nie. Bordowa, fajnie, ze tak ładnie pokarm ściągasz Ja padam na twarz. W tym tyg. wszystko się psuje, mały płacze prawie non stop! Mało śpi, ciągle płacze. Nie chodzi o to, ze chce jeść, bo nie chce. Ani nie ma mokro, ani nie jest spocony, ani mu nie jest za zimno. Nie chce być na rękach ani w łóżeczku. Nie mamy na niego sposobu. Głowa mi pęka od płaczu, nie wiem, co mu jest. Do tego charczy coraz bardziej, jutro idziemy do lekarza, niech go sprawdzi. A dziś się załamałam. Byłam u okulisty z tym okiem i okazało się, ze mam uszkodzoną rogówkę. No i trzeba to leczyć, bo grozi nawet ślepotą. I tu jest problem - leczenie jest długie i bardzo silnym antybiotykiem. Będę musiała przestać karmić piersią A młody znów płacze bez powodu - nie rozumiem własnego dziecka czasem... |
|
|
|
|
#676 |
|
BAN stały
|
Pomi te co Ty, tylko wg instrukcji... czyli 15 do każdej flachy
![]() teraz mamy dawać po 5 ale 3 razy dziennie... ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- martucha, bordowa dajcie namiar na jakąś fajową matę, co o niej piszecie plis---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Kasiula A nasz Pawcio mial wczoraj dzień i noc na ryczenie, nawet jak Go nosiłam- wył od 2 do 5.30- po czym padł i aż wzdychał ze zmęczenia sucha pielucha, niezaczerwieniona skóra, po jedzeniu, chyba bez kolki... szok
|
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytam ten JN i dalej nie wiem, co moje dziecko do mnie mówi |
|
|
|
|
#678 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nawet jeszcze nie próbuję... Już nie krawię, ale nadal czuję się obolała.. nie wiem kiedy to minie ![]() Cytat:
Zuziczka, trzymajcie się Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pomidorka, może ta maść pomoże ? Nie martw się na zapas, nie walczyłaś o pokarm na darmo, bo co Tymek już dostał to jego zawsze to coś dla Maluszka Moja Martynka też w tym tygodniu wypadła z rytmu..Tak już wszystko było poukładane a tutaj znowu.. na przemian jeden cały dzień marudzi i płacze i PRAWIE WCALE nie śpi, a drugiego przesypia cały dzień z przerwami na karmienie.. dobrze, że ten dzień to dziś Śpi od 12!! O 15 tylko się obudziła na 15-minutowe jedzonko Za to jutro pewnie znowu koncert będzie...Dziewczyny, trzymajcie kciuki, jutro mam obronę pracy mgr o 10.00...... Boję się. Dobrze że TŻ i Martynka będą tam ze mną
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Lenko, to jutro od rana będę trzymać mocno kciuki!
Wiem, ze karmiłam do teraz, ale chciałam chociaż do końca grudnia pokarmić. Smutno mi straszliwie. Ale jeszcze się nie poddaję, będę walczyć z maścią,a może się uda! To nasze dzieci widzę, ze razem z rytmu wypadają Tymek od kilku dni śpi bardzo mało! Aż się zastanawiam, czy tak powinno spac niemowlę. No i zastanawia mnie, jak okres intensywnego wzrostu ma się do JN Bo nie zauważyłam u Tymka płaczu głodowego, ale może on jest rzeczywiscie teraz głodny, bo ma skok rozwojowy, a ja wyrodna matka staram się pilnować godzin karmienia i nie wyjmuję cyca wcześniej? Już sama nie wiem, różne myśli mi przychodzą do głowy.
|
|
|
|
#680 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie.
No więc i ja melduję się na odchowalni. Już od 3 dni czytam co u Was, ale jakoś nie mam siły pisać. W czwartek 23.09. urodziła się Dagmarka 52 cm, 3100 gr. Po rannym usg i badaniu, lekarz zdecydował się na wywoływanie porodu bo wody zmniejszyły się do Afi-3. O 12 przeniosłam się na trakt porodowy, o 12:30 podali oxytocynę a o 17:33 córcia wydostała się na świat. Poszło więc bardzo szybko. Poród przeszedł moje wszelkie oczekiwania. Skurcze co 1 min bolały na maksa, podane ZZO nie zadziałało (mimo podania 3 dawek, anestezjolog nie wiedział czemu ale chyba jakaś blokada psychiczna). Podane znieczulenie jednak bardzo skróciło poród, natychmiast zrobiło się rozwarcie. W książeczce zdrowia napisali: faza I porodu 2h 10 min, faza II porodu 10 minut. Niestety mam spore cięcie i teraz cierpię. dzisiaj 6 doba a ja nie mogę siedzieć ani stać zbyt długo. Tylko tyle żeby przebrać małą itp.Mam to koło specjalnie ale pomaga tylko na kilka minut i zaraz szwy ciągną na maksa. Siusiu mogę robić tylko na stojąco ogólnie nie za fajnie.Wszystko w domu robi mąż i 2 dni była moja mama. ![]() Czuję się jak kaleka. Do tego mamy problemy z karmieniem. Pokarm pojawił się dopiero na 3 dobę, w szpitalu mała dostawała butlę i teraz za cholerę nie chce ssać, mimo że pokarm jest. Wczoraj była u nas tzw. niania laktacyjna (międzynarodowy specjalista od laktacji), 1,5 h walczyła z małą, badała ją i sprawdzała dlaczego nie chce ssać. Wygląda na to, że jest mega leniem i już. Dostaliśmy specjalną butelkę niedostępną jeszcze w Polsce, która nie zakłóca procesu ssania i będziemy walczyć. Mam odciągać pokarm co 3 godziny, żeby pobudzić laktację, jest nadzieja, że jak pokarmu będzie dużo to zassa chętniej. Na razie jest go zbyt mało i dokarmiamy Bebiko 1. Jestem tak zmęczona tym odciąganiem, że szok. Do tego wczoraj w nocy, Dagula wstała o 22 i nie spala do 2-giej. Były jakieś bóle brzucha. Akurat dzisiaj pojawiła się u nas pediatra z przychodzi z wizytą, i kazała podawać po 4 krople espumisanu 5 razy dziennie przed posiłkiem. Na mocne bóle brzuszka przepisała jakieś czopki, które pomagają uwolnić gazy. Ja chcę żeby mała miała już 3 miesiące ![]() Cytat:
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, i żebyście wrócili do domku na najszybciej. Cytat:
- szczepionki tylko podstawowe - rotawirusy NIE - pneumokoki ewentualnie na 6 miesięcy przed pójściem do przedszkola. Cytat:
Mi ciężko jest znieść 1-2 godziny nocnych płaczu. Tak mi małej szkoda. Jejku czemu takie maluszki muszą tak cierpieć, jakieś bóle brzuszków, wzdęcia, kolki Załączam zdjęcia
|
|
#681 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mój też coraz więcej płacze, ale jak narazie pierś załatwia sprawę... Może jednak te 3 godzinne przerwy są zbyt długie i malutki jest głodny??Cytat:
![]() Cytat:
Dagusia jest przesłodka jakim argumentem przekonał Cię pediatra do podstwaowych?? Moja pani dr mówiła, że oprócz tylu wkłuć, dziecko za każdym razem otrzymuje wraz z szczepami różne zanieczyszczenia czy inne dodatki, a tak przy skojarzonych jest to ograniczone, czyli bezpieczniejsze dla dziecka ![]() ja już głupieję od tych szczepionek, tych wszystkich informacji, im bardziej się tym interesuję tym bardziej nie wiem co robić z kosztami się pogodziłam, ale nie chcę dziecku zrobic krzywdy...pneumo i meningo wolałabym wcześniej niż przed posłaniem do przedszkola ze względu na moją 11letnia siostrę, która mogłaby coś przynieć ze szkoły..
|
|
#682 |
|
Zadomowienie
|
Pomidora, współczuję problemów z okiem, a co do karmienia, to może uda Ci się utrzymać pokarm laktatorem? I potem wrócic do karmienia piersią.
W każdym razie trzymam kciuki NIKaP-n, współczuję problemów z maluszkiem. Mam nadzieję, że wkrótce sytuacja się poprawi Lenka*, kciuki zaciśnięte ![]() ![]() Mój syncio dostał pierwszy raz smoka o 18:45 i co? Zassał od razu. lekko przysnął ...i ssie do teraz Ale zaraz go kąpiemy więc i tak niebawem cycka dostanie A te czerwone plamki na pupci mu nie znikają Nie mogę się przyjrzeć, czy to jest skórka zdarta, czy jakieś krostki/plamki, bo synek się wierci i prostuje nóżki, a wtedy miedzy pośladki zajrzeć nie mogę Przy każdej zmianie pieluszki czaję się, aż podciągnie nóżki, żeby zajrzeć do środka i w ten sposób synkowi się też pupcia wietrzy. No, ale jak dotąd to nie pomaga ![]() Wnerwiłam się niesamowicie - szpital jeszcze nie przesłał kart maluszka do przychodni Niby jeszcze z tydzień może to zająć, ale ku**a, chciałam iść z Boryskiem pokazać ta pupkę, bo mnie bardzo martwi.
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
ycnan ciesze sie ze klopoty brzuszkowe minely
buziakuje ![]() bordowa hahahaha nawet nie wiesz jak sie ciesze czytajac o tym sciaganiu ![]() Pomidora trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte, a moze ten odczyn poszczepienny go boli i dlatego jest rozdrazniony? ehss biedy maluszek. Trzymam kciuki za twoje oczko, mam nadzieje ze masc pomoze! pamietaj ze jestes swietna matka! NIKaP-n to jest ta ktora mam ja http://www.tomiko.pl/222,bomiko-baby...cyjna-zoo.html ale bordowa teraz tez fajna zamowila z ta poduszka (chyba zamowila, napewno pokazala, pierwszy link ) super ![]() Lenka* trzymam kciuki za jutro!! dasz rade ![]() Szczęśliwa ciesze sie ze jestes z nami ![]() Pomidora, współczuję problemów z okiem, a co do karmienia, to może uda Ci się utrzymać pokarm laktatorem? I potem wrócic do karmienia piersią. W każdym razie trzymam kciuki NIKaP-n, współczuję problemów z maluszkiem. Mam nadzieję, że wkrótce sytuacja się poprawi Lenka*, kciuki zaciśnięte ![]() ![]() ycan, my tez walczymy z odparzeniem i nic niepomagalo ani sudocrem ani bepanten ani puder z cynkiem... dzwonilismy do poloznej wczoraj wieczorem i kazala nam kupic TERMENTIOL masc bez recepty i co od wczoraj nocy stosujemy a dzis jest lekko rozowa do jutra zejdzie, to jest taka brazowa masc troche brudzi i dziwnie pachnie ale dziala cuda!
|
|
#684 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jutro przychodzi położna i ona potrzebuje kwity ze szpitala. Chociaż ja sama zadzwoniłam do położnej z mojego regionu i zgłosiłam że już jestem w domu. No i dzisiaj oddzwoniła, że papiery jeszcze nie przyszły ale ona i tak przyjdzie już jutro i spisze wszystkie dane u mnie.
|
|
#685 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z krwawieniem nawet ok , taka miesiączka nie zbyt obfita ![]() Strasznie ciągną mnie szwy ale to już nie długo bo niteczki odpadają powoli ![]() Cytat:
![]() Ja urodziłam w piątek nad ranem i już przed południem chodziłam po korytarzu takze bardzo prawdopodobne że sie widziałyśmy ![]() Bardzo Ci współczuje sytuacji z tz. Gdyby nie pomoc Pawła po powrocie do domu to naprawde nie wiem jak by to było. Teraz jeszcze na każdym kroku mnie wspiera bo rycze i tak mi strasznie żle że sama nie moge jej wykarmić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przykro mi kochana. Ty zrobiąłś wszystko by karmić Mam nadzieje że jednak maść zadziała. Łapie totalnego doła. Niunia jest cudowna , nie płacze dużo, Tż mi bardzo pomaga a ja przez te problemy z karmieniem chodze i rycze.. Tak mi strasznie przykro że nie umię jej wykarmić. To już 5 doba a ja nie mam tego nawału pokarmu.Pokarm jest ale ja już sama nie wiem o co chodzi.Pierś w której miałam zastój nawet udalo mi się odciągnąć i teraz w osłonkach Zosia już ją je. Mała ssie godzine(po 0,5 godz na pierś) potem troche odciągnietego i jeszcze 60 Bebilonu i dopiero wttedy nie gryzie rączek i nie szuka cyca
|
|||||
|
|
|
#686 |
|
BAN stały
|
Dziękuję kochane za słowa wsparcia
![]() Szczęśliwa witajcie ![]() Dagulka prześliczna ![]() martucha super ta matka ja nie mogę znaleźć tego linku, bordowa jesli możesz to pokaż co zamówiłaś ![]() ycnan ja dostałam papiery do ręki- kartę szczepień, skiążeczkę, w której wszystko jest i z tym Paweł szedł do przychodni, zabrał deklarację zgłoszenia małego do lekarza, a kartę szczepień zostawil już u nich ![]() idę się odessać... ech.. Szczęśliwa przydałby się nam laktator elektryczny i polecam Tobie lactinatal- tabletki ziołowe na pobudzenie laktacji i pomagające uniknąć kolek u maluchów poradziła mi je nasza położna.Moje małe Szczęście gaworzy jak najęte
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze tyle sie napisałam,a tu posta zeżarło
wiec teraz krótko witamy mamuśki świeże ![]() mój synio wczoraj i dziś koncertował pod wieczór a ja płakałam z nim,ale nocka przespana 5h ciekawe jak dziś Pomi z oczkiem oby maść pomogła i,żeby Tymuś jadł z cyca
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
z zastojem i gorączką sobie poradziłam (bez pomocy lekarza, który mnie tylko zbył i nic nie doradził). Ale dzisiejszy dzień był kosmiczny.. Mała prawie cały czas wisiała na cycu! Co ją odłożyłam do łóżeczka, płacz i czkawka!!! Więc dawałam cyca (bitelki ni chce, bo dałabym jej glukozę). Więc cyca dawałam tak ze 20 razy. Usnęła dopiero ok. 16tej. Potem rozbudziliśmy do kąpieli i teraz znów śpi. A kikut nadal nie odpadł... Ale schnie i nie ropieje, więc to już duży sukces.
|
|
#689 | ||||
|
Zadomowienie
|
Za wcześnie się pochwaliłam Pokusiłam się dziś, głupia, na połówkę gruszki ![]() Aż się popłakałam z bezradności i własnej głupoty. Na szczęście pomógł w końcu cycek. Troszkę się biedaczek odgazował, ale kupki niewiele zrobił. O 22 znowu go bolało, ale chyba mniej, bo już nie piszczał. Ale znów cycka dostał, żeby biedaczek mógł zasnąć ![]() Cytat:
Ale o smarowaniu nią pupci bym nie pomyślała Cytat:
Cytat:
Nie płacz, kochana Cytat:
My mamy kartę szczepień w książeczce, więc im nie zostawię. No, ale w każdym razie idę jutro do tej przychodni, niech małemu zakładają kartę. Aha! Fajowy ten Wasz maluszek A na 3 zdjęciu minkę ma czadową :ddra, mam nadzieję, że dziś będzie lepiej angelikaw, współczuję całego dnia z dzieckiem przy piersi A kikut w końcu odpadnie U nas w 15 dobie
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-09-29 o 23:03 |
||||
|
|
|
#690 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dziś widziałam w przychodni dziecko, które wyglądało jak bliźniak Tymka Dałabym sobie rękę uciąć, że to był on ![]() Cytat:
Nadal sie zastanawiam, którą wziąć, ale chyba pierwszą.1) http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ma...252057182.html 2) http://allegro.pl/morska-mata-edukac...232585610.html 3) http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ra...232585606.html 4) http://allegro.pl/taf-toys-interakty...238176123.html 5) http://allegro.pl/mata-edukacyjna-fi...242385381.html 6) http://allegro.pl/mata-edukacyjna-sa...244315923.html 7) http://allegro.pl/rewelacyjna-mata-k...248252123.html 8) http://allegro.pl/fisher-price-mata-...229462468.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mama ma mi pokazać ![]() Przeglądałam sobie dziś zdjęcia Asi i zakochałam się w dwóch zdjęciach, na których moja rybka ma 1 dzień Chwalę się
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

Jeśli dziecko ma taką silną potrzebę ssania to przecież nie będę mu piersi podawać za każdym razem, a i tak dostaje ją zbyt często
ponć kolki zaczynają się właśnie 2-3 tydzień, ja na razie odstawiam słodycze, bo wczoraj wyczytałam ,że mogą być przyczyną kolek, a ja pochłaniałam je w dużych ilościach. Od wczoraj też podaję espumisan, zobaczymy czy pomoże. A smoka też dajemy od 2 tygodnia, widocznie lubi sobie possać
mam nadzieje ze szybko ci sie sutki zagoja
a smarujesz czyms?
i jak w nocy dziś spał 4,5godzinki to co powinno sie wybudzac po 3
buziak.. 

przykro mi, napiszę do Was eskę
...w biuście. Chciałam jakoś zgnieść cycki (były by tak fajnie ściśnięte jak w filmie porno 
Dagusia jest przesłodka 
Przykro mi kochana. Ty zrobiąłś wszystko by karmić Mam nadzieje że jednak maść zadziała.