3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-29, 21:24   #3901
sanderinka
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
ja to dopiero jestem na 8 poziomie na farmeramie i jak chcecie to zapraszajcie mój nick jest taki sam jak tu _paulinka2 ja to nawet nie umiem nikogo zaprosić

zaprosiłam

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Artystka a nie da sie jakos podleczyc tej nerki? Masz sie dalej do jakiegos lekarza zglosic? Bo brzmi to conajmniej nieciekawie Az sie przestraszylam bo mnie tez boli krzyz i mialam bakterie, ciezko mi sie oddycha wiec macica wysoko a jednoczesnie co pol godziny siku chodze
ja tez ...

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 21:34   #3902
Artystka23
Dragonfly

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Anecka dziwie sie ze tz nie zwrocil uwagi na to,w jakim stanie sa ciuszki i ze chce by jego mala w takim czyms chodzilamoj krzyczy jak kupuje rzeczy z lumpka

Ja nawet jak bardzo duzo wypije to bardzo malo sikam,pojde kilka razy i po troszku.Mi podpadalo to ze jak wypilam szklaneczke piwa to nie podzialalo na mnie moczopednie,a kiedys to latalam jak glupia do wc

Jutro jade zamawiac meble i wielka rogowke
Stary 2010-09-29, 21:42   #3903
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
paulinka w piatek bedzie dokładnie miesiac a ja mam juz 15kg mniej
Kurcze, ja tez bym tak chciała :/

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
biznesowe? a masz coś z branży HR?

Viki, śliczny brzuszek

Anecka, też dziś spojrzałam na MNS, znów nie wiem, co się dzieję
Podaj maila to ci coś podesle, jak sie nie przyda to usuniesz :P
Stary 2010-09-29, 21:46   #3904
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
To samo można powiedzieć o niedrapkach
zakucają "odbiór" własnego ciała

uważam że w pierwszych tygodniach warto przenieść coś z brzucha

jak np. ciasnotę która daje bezpieczeństwo
albo odgłos bicia serca

by dziecko choć przez chwilę poczuło się jak u siebie

po drugie otulaczek jest dosyć cienki i jest tam jednak trochę miejsca (dziecko nie jest jak obwinięte bandażem)
i napewno nie będzie blokował w 100% odruchu moro

po trzecie
kilka dobrych lat temu w szpitalach dzieci obwijało się bardzzzo ciasno

napewno ciaśniej niż w otulaczku
Ależ każda ma mieć prawo własne zdanie, ja tylko wyraziłam swoje

Ja akurat od początku nie byłam do pomysłu otulaczka przekonana, dodatkowo przekonała mnie położna i pediatra do mojego stanowiska. Ale oczywiście najważniejsze, żebyśmy od natłoku informacji , z różnych- mniej czy bardziej wiarygodnych źródeł- zdały się też trochę na logikę i własną intuicję.

Padam na cycki więc zaraz uciekam spać. Też musze sobie w końcu trzasnąć foto ciążowe, żeby jakaś pamiątka została Pochwalę się jeszcze tylko, ze dziś odebrałam laktator, maść na brodawki, książkę o karmieniu piersią i 2 opakowania herbatek laktacyjnych Coraz mniej już mi brakuje

Dobranoc, dziewczyny!!
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 21:46   #3905
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
ja jestem zachwycona właściwościami tych skór!
Kupiłaś zwykłą
czy już przygotowaną do wózka?

ja tej drugiej nie mogłam znaleźć tzn były na zagranicznych stronach
ale nie wyglądają tak efektownie, włosie jest króciutkie i zazwyczaj barwa jest bardziej żółta jedyny plus że te do spacerówek mają otwory na pasy i są ładne dopasowane
ale mi i tak narazie zależny jedynie na skórze do gondoli

w sklepie widziałam jedynie śpiwór piękny
czarny a w środku z owczą białą skórą za jedyne 400zł
Wiesz co, to jest taka już do wózka dostosowana, ale nie wiem czy taka jakas oryginalna :P One okolo 150zl kosztują. Nie widziałam jej jeszcze bo mama mi jej jeszcze nie przywiozla, ale jak przywiezie to wkleje fotke
Stary 2010-09-29, 21:49   #3906
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ja też Paulinka2 Cie zaprosiłam.

Mój nick to ona_25

A co do kg po ciąży to nie wiem jak to sie robi że tak szybko z niektórych schodzi. Ja ogólnie ciężko mam zrzucic zbedne kg a co dopiero tyle nagromadzownych podczas ciąży...

TYLKO POZAZDROŚCIĆ TAK SZYBKIEGO UBYTKU WAGI

Ja sie pewnie bede meczyła dłuuuugi czas zeby to wszystko zrzucić...

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-09-29 o 22:02
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 21:53   #3907
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
zgadzam się też mam zamiar kupić otulaczek tez z różowym, a co

Chyba mamy podobny gust
Cytat:

wlasnie sie poklocilam troche z tz bo ma mi po siostry corce przywiezc ciuchy w ogole nieadekwatne kuzwa do pory roku bo ona rodzila pozna wiosna a w ogole on tamto dziecko jak wlasne traktuje i czesto jak rozmawia zmoim brzuchem to myli imiona juz sie w****ilam. nie mam miejsca na ciuchy a poza tym wszystko jest, oprocz z spodenek!
Ja ja to rozumiem
ja przy każdej wizycie zaznaczam że już ubrań nie chcę tzn nie chce od siostry TŻ ona rodziła n a początku lata
ale co tam wydaje m=im się że małej ubiore 3 pary letnich spodni i będzie ok

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość

a dziś w Faktach było o urodzeniu się dziewczynki, której mama leży w śpiączce. W ogóle mówili, że przy dzisiejszym postępie medycyny to potrafią uratować już nawet półkilogramowe maluszki!!
Oglądałam pocieszajacy fakt

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Wiesz co, to jest taka już do wózka dostosowana, ale nie wiem czy taka jakas oryginalna :P One okolo 150zl kosztują. Nie widziałam jej jeszcze bo mama mi jej jeszcze nie przywiozla, ale jak przywiezie to wkleje fotke
no to super
i cena też przystępna jak na dopasowaną wózkową skórę
koniecznie wklej zdjęcie

------------------------------------

dziś miały być wielkie zakupy ale praktycznie tylko wybrałam wszystko po za nosidełkiem które ani łade ani tanie ani fukcjonalne

mam nadzieję że do weekendu zamówię większość
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 22:11   #3908
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć

Żeby Was nadrobić to jest jakaś masakra 2 dni, a stron na potęgę

Ishka - nie no... ale się dzieje trzymam za szybkie rozwiązanie

chciałam się pochwalić, że wózek dziś kurier dostarczył i się cieszyłam nim cały wieczór jeśli chciałby ktoś x-landera xa to jakby co mogę polecić sprzedawcę godnego zaufania

kłucie z prawej strony - też mam je od pewnego czasu i jest ono bardzo nieprzyjemne ciekawe co to może być

otulaczki, rożki - moim zdaniem wszystko w granicach zdrowego rozsądku nie zaszkodzi ja otulaczka nie będę kupować, ale rożek już mam...

no i wczoraj znów zostawiłam 50 zł w lumpeksie ale jakie fajne rzeczy kupiłam m.in. spodnie dla siebie Next maternity bo te moje co kupiłam w sklepie to są takie szmaty, że głowa mała... raz do założenia i do prania muszą iść, bo takie wstrętne worki się robią
a dla córci najbardziej jestem zadowolona z różowego, welurowego dresiku h&m z logo supermana albo raczej supergirl

btw... zaczynam dziś 30 tc

no dobra dziewczyny do kliknięcia następnym razem
pozdrawiam serdecznie

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 22:11   #3909
Anecka
Zakorzenienie

O ja dziewczyny pisze z komórki i to z malym ekranem i bez klawiatury qwerty. No ale przechodząc do rzeczy to po co mi gruby kombinezon na rozmiar 9 miesięcy? Jak pojdzie ok to mala bedzie miala 9 miesięcy w lipcu!!! Apolonia to widze ze nie tylko ja mam taki problem. Masakra jakas normalnie. Chcialabym sama tez decydować o ubiorze a nie miec narzucone..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 22:15   #3910
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
Cześć

Żeby Was nadrobić to jest jakaś masakra 2 dni, a stron na potęgę

Ishka - nie no... ale się dzieje trzymam za szybkie rozwiązanie

chciałam się pochwalić, że wózek dziś kurier dostarczył i się cieszyłam nim cały wieczór jeśli chciałby ktoś x-landera xa to jakby co mogę polecić sprzedawcę godnego zaufania

kłucie z prawej strony - też mam je od pewnego czasu i jest ono bardzo nieprzyjemne ciekawe co to może być

otulaczki, rożki - moim zdaniem wszystko w granicach zdrowego rozsądku nie zaszkodzi ja otulaczka nie będę kupować, ale rożek już mam...

no i wczoraj znów zostawiłam 50 zł w lumpeksie ale jakie fajne rzeczy kupiłam m.in. spodnie dla siebie Next maternity bo te moje co kupiłam w sklepie to są takie szmaty, że głowa mała... raz do założenia i do prania muszą iść, bo takie wstrętne worki się robią
a dla córci najbardziej jestem zadowolona z różowego, welurowego dresiku h&m z logo supermana albo raczej supergirl

btw... zaczynam dziś 30 tc

no dobra dziewczyny do kliknięcia następnym razem
pozdrawiam serdecznie

ja chce xlandera xa wiec czekam na namiary

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

chyba za duzo jem, a myslalam, ze w 9 miesiacu nie ma sie takiego apetytu juz
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 23:34   #3911
Anecka
Zakorzenienie

Ja mam wlasnie taki apetyt ze szkoda pisac. :-P wogole to Zapomnialam napisac jedna rzecz. Wszędzie czytam ze w ciazy brodawki robia sie ciemniejsze i większe a u mnie zrobiły sie jaśniejsze i sie nie zrobiły większe. Tz twierdzi ze jestem jakas inna hehe dobra spie

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-29, 23:47   #3912
Artystka23
Dragonfly

tesciowa i tz chca mnie jutro odstawic chociazby sila na IP na patologii ciazy w gdyni,bo twierdza ze nie bede musiala czekac na te wszystkie badania i wizyty,tylko jak sie paniki narobi to mi te badania zrobia bez laski i podlacza antybiotyki od razuja nie chce,do kaloryfera sie przywiaze,najwyzej razem z kaloryferem beda musieli mnie zabrac
Stary 2010-09-29, 23:52   #3913
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam wlasnie taki apetyt ze szkoda pisac. :-P wogole to Zapomnialam napisac jedna rzecz. Wszędzie czytam ze w ciazy brodawki robia sie ciemniejsze i większe a u mnie zrobiły sie jaśniejsze i sie nie zrobiły większe. Tz twierdzi ze jestem jakas inna hehe dobra spie
moje tez się nie powiekszyły. nie pojaśniały co prawda, ale się nie zmieiły.

dzisiaj się ważyła mi byłam w szoku. nie dość, że leze i opycham sie w szczególnosci słodyczami to schudłam 0,5 kg i to ważąc sie wieczorem gdzie zazwyczaj robiłam to rano po siusiu

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 05:28   #3914
malgosiak25
Raczkowanie

Dzień dobry ja już na nogach, w sumie to nie spię od 4 :/ zaczęłam cierpiec na bezsenność :/

Wogóle mnie dziwnie pobolewał brzuch wczoraj, kuło mnie mocno po prawej stroni pępka, a do tego doszedł potworny ból krocza i pachwin 2 no-spy te 80mg musiałam zażyć :/ ale i tak noc kiepska

Mam nadzieje, ze chociaz wy dziewczynki się wyśpicie
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 06:07   #3915
Biejatka
Rozeznanie

Ja się nie wysypiam od 10 lat :P A to dlatego że o 5 codziennie staję
Czeka mnie pracowity tydzień, ale jakoś dam radę. Jeszcze miesiąc i 2 tygodnie i koniec z pracą.

Troszkę was zaniedbuję- przepraszam. Ale u mnie zawsze pod górkę.
Jak już w końcu dostałam od mamy nowy wóz, super autko, miało być tak pięknie. Wszystko naprawiłam, wystarczyła zarejestrować... i ... w niedzielę o 23.30 przyleciała do nas sąsiadka z kladki obok, że właśnie mi samochód kradną. Co prawda jak zeszłam na dół samochód stał, ale szkód narobili sporo policja oszacowała wartość uszkodzeń na 1500zł :/ Co prawda autko już jeździ ale muszę do niego wchodzić przez bagaznik !!

Z teściową brak kontaktu- więc brak nerwów. Tż nadal nie pracuje, za miesiąc będzie rok, jak siedzi w domu !! Moja cierpliwość się kończy, coraz częściej myślę o wyprowadzce aż w końcu będę musiała to zrobić.

Też byłam na zakupach w lumpku Mam już całą wyprawkę dla dziecka za wyjątkiem łóżeczka, materacyk też mam. Nie mam tylko dla siebie rzeczy do porodu kupowanych w aptece, ale to za miesiąc załatwię

Tż i jego córa mieli te badania w RODK o których pisałam na początku ciąży. Coś czuję że młoda nie zostanie pod naszą opieką. Z badań wyszło że praktycznie nie interesujemy się dzieckiem- ale to zasługa pań psycholog z ośrodka. Sugerowały, a nawet wręcz mówiły dziecku co ma robić czy pewnych zabawach :/

Moje samopoczucie jest ok, chociaż jestem wściekła na lekarza bo nadal nie znam płci, a jutro zaczynam 8 miesiąc !! Jak tak dalej pójdzie to idę do lekarza prywatnie i w du... go mam.

Ubranka dla dzidziusia już poprane, czekają na prasowanie. Jeszcze tylko pościel i kombinezony wypiorę w proszku dla dzieci i wszystko będzie gotowe

Dziewczyny boicie się? Bo ja już jestem coraz bardziej nerwowa, nawet nie tyle boję się porodu, co tego wszystkiego po porodzie, rodzenia łożyska, krwawień, dbania i higienę po porodzie itp. Może to dlatego że o porodach już się dużo nasłuchałam, a połóg jest dla mnie niewiadomą- muszę się podszkolić i dopytać :P

Z radosnych nowin to to, że nadal nie widzą o mojej ciąży Ci co mieli nie wiedzieć :P Czyli jest super

Pozdrawiam was serdecznie, znikam do pracy.

---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ----------

A ... i jeszcze jedno. Jestem na minusie 5 km od wagi wyjściowej sprzed ciąży
Podobno moja mama miała tak samo, wszystko z niej schodziło na dzidziusia. Mam nadzieję że tak jak ona po porodzie schudnę z 15 kg- ona tak miała przy każdym dziecku, z tym że zawsze ważyła mniej niż ja teraz :P
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 07:15   #3916
rptrbj1978
Rozeznanie

mam pytanie do Kotek81 bo ja juz zgupiałam mam termin na 22 listopada jak Ty i faktycznie na kalkulatorze jak wpisałam to wyszedł mi 33 tydzien.
i zgodnie z logika tydzien 40 to od 16 listopada do 22.
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...tml?tydzien=40
natomiast lekarz mowi jak u Ciebie ze 32 t 3 d, a zatem 22 listopad to pierwszy dzien 40 tygodnia a nie ostatni tak ma byc???/ nie bardzo rozumiem

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-09-30 o 07:41
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 08:29   #3917
kliwia
Zakorzenienie

Bejatka kradli spod bloku samochod łojesu. Współczuje
Co do osrodka, nie mozna zrobic badan w innym, zeby miec dwie niezalezne opinie? Moze te byly jakies przekupione, albo malo profesjonalne.

rtbrj 32t5d to to samo co 33
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 08:40   #3918
kretencja
Zakorzenienie

Biejatka, porodu się nie boję, znacznie bardziej opieki nad dzieckiem - czy dam sobie radę

Co do brodawek, to moje zdecydowanie się powiększyły i ściemniały. Są monstrualne

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 08:59   #3919
Anecka
Zakorzenienie

Jak mnie tylek boli od spania!!! Mimo ze wstalam to dalej mnie ćmi w poldupkach

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
tesciowa i tz chca mnie jutro odstawic chociazby sila na IP na patologii ciazy w gdyni,bo twierdza ze nie bede musiala czekac na te wszystkie badania i wizyty,tylko jak sie paniki narobi to mi te badania zrobia bez laski i podlacza antybiotyki od razuja nie chce,do kaloryfera sie przywiaze,najwyzej razem z kaloryferem beda musieli mnie zabrac
Hmm wiesz co moze tez racja, zawsze to szybsza pomoc i nie musisz czekac, isc prywatnie do urologa.. Zrobia Ci badania itd

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ja już na nogach, w sumie to nie spię od 4 :/ zaczęłam cierpiec na bezsenność :/

Wogóle mnie dziwnie pobolewał brzuch wczoraj, kuło mnie mocno po prawej stroni pępka, a do tego doszedł potworny ból krocza i pachwin 2 no-spy te 80mg musiałam zażyć :/ ale i tak noc kiepska

Mam nadzieje, ze chociaz wy dziewczynki się wyśpicie
Ja sie generalnie wysypiam, choc budze sie dwa razy, ale juz sie przyzwyczailam.

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
Ja się nie wysypiam od 10 lat :P A to dlatego że o 5 codziennie staję
Czeka mnie pracowity tydzień, ale jakoś dam radę. Jeszcze miesiąc i 2 tygodnie i koniec z pracą.

Jak już w końcu dostałam od mamy nowy wóz, super autko, miało być tak pięknie. Wszystko naprawiłam, wystarczyła zarejestrować... i ... w niedzielę o 23.30 przyleciała do nas sąsiadka z kladki obok, że właśnie mi samochód kradną. Co prawda jak zeszłam na dół samochód stał, ale szkód narobili sporo policja oszacowała wartość uszkodzeń na 1500zł :/ Co prawda autko już jeździ ale muszę do niego wchodzić przez bagaznik !!

Z teściową brak kontaktu- więc brak nerwów. Tż nadal nie pracuje, za miesiąc będzie rok, jak siedzi w domu !! Moja cierpliwość się kończy, coraz częściej myślę o wyprowadzce aż w końcu będę musiała to zrobić.

Też byłam na zakupach w lumpku Mam już całą wyprawkę dla dziecka za wyjątkiem łóżeczka, materacyk też mam. Nie mam tylko dla siebie rzeczy do porodu kupowanych w aptece, ale to za miesiąc załatwię

Tż i jego córa mieli te badania w RODK o których pisałam na początku ciąży. Coś czuję że młoda nie zostanie pod naszą opieką. Z badań wyszło że praktycznie nie interesujemy się dzieckiem- ale to zasługa pań psycholog z ośrodka. Sugerowały, a nawet wręcz mówiły dziecku co ma robić czy pewnych zabawach :/

Moje samopoczucie jest ok, chociaż jestem wściekła na lekarza bo nadal nie znam płci, a jutro zaczynam 8 miesiąc !! Jak tak dalej pójdzie to idę do lekarza prywatnie i w du... go mam.

Ubranka dla dzidziusia już poprane, czekają na prasowanie. Jeszcze tylko pościel i kombinezony wypiorę w proszku dla dzieci i wszystko będzie gotowe

Dziewczyny boicie się? Bo ja już jestem coraz bardziej nerwowa, nawet nie tyle boję się porodu, co tego wszystkiego po porodzie, rodzenia łożyska, krwawień, dbania i higienę po porodzie itp. Może to dlatego że o porodach już się dużo nasłuchałam, a połóg jest dla mnie niewiadomą- muszę się podszkolić i dopytać :P

Z radosnych nowin to to, że nadal nie widzą o mojej ciąży Ci co mieli nie wiedzieć :P Czyli jest super

Pozdrawiam was serdecznie, znikam do pracy.

---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ----------

A ... i jeszcze jedno. Jestem na minusie 5 km od wagi wyjściowej sprzed ciąży
Podobno moja mama miała tak samo, wszystko z niej schodziło na dzidziusia. Mam nadzieję że tak jak ona po porodzie schudnę z 15 kg- ona tak miała przy każdym dziecku, z tym że zawsze ważyła mniej niż ja teraz :P
Biejatka, ale w sumie z przyzwyczajenia, ze wstajesz o jednej porze, to wstanie o tej 5 jest dla Ciebie normalne i jestes wyspana bo masz jakis harmonogram Jak pracowalam od 7 do 15 i musialam wstawac po 5, to oczywiscie na poczatku.. porazka tym bardziej ze to zima byla, ale po miesiacu to nawet jak byla sobota to ja kolo 6 sie budzilam

A to złodzieje jedni! Dobrze, ze sasiadka zareagowala!!!

Ja tez sie boję w sumie nie tyle co porodu, ale szpitala bo u nas to tam wykanczaja ludzi w dodatku jak teraz mowia ze do konca roku TZtowie nie beda mogli byc przy porodach i w ogole malo miejsca na porodowce.. eh masakra.
Boje sie jak cholera, ze znow mnie czyms zaraza w szpitalu! Raz lezalam to mi gronkowca zlocistego w bonusie dali
No a jak bedzie duzo porodow i beda to traktowac hurtowo i w dodatku nie beda przestrzegac zasad higieny.. nie wiem.. mam juz dosc!

Martinixxx, to widze, ze nie jestem odosobniona w brodawkach

Dobra, pozeram kanapki z dzemem i zapijam Inką. Pozniej jadę do Castoramy zobaczyc jakie maja nawilzacze, Auchan i Pepco.. Obym wytrzymala bo wszedzie autobusem.
Dziewcyzny, dzis sie wprowadza do mnie juz TZ.. takze nic nie bede mogla pisac o nim bo bedzie to czytal. On tak ma ze jak pisze smsa to przzewaznie jak siedzi obok to patrzy jehhe a na wizazu czesto siedze wiec tez bedzie czytal :P

A w ogole slyszalyscie, ze w polowie pazdizernika ma byc snieg, w listopadzie ma byc juz ostra zima?

Ja bym sie kuzwa chciala doczekac zimy na Boze Narodzenie! a nie jak zwykle na swieta jest chlapa albo jesien.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-30, 09:02   #3920
Patrycja_1708
Zadomowienie

Moje brodawki także się mocno powiększyły i są ciemniejsze, jednak co do rozmiaru piersi to myslalam ze będą naprawde dużo większe a one urosły tylko troszeczke...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 09:08   #3921
kretencja
Zakorzenienie

Mnie się wydaje, że moje urosły dużo. Wczoraj się mierzyłam, bo kupowałam stanik przez net. Wcześniej (przed ciążą) w obwodzie w najszerszym miejscu miałam ok.89cm, a wczoraj wyszło 99!

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 09:30   #3922
Anecka
Zakorzenienie

Mnie tez 10cm w piersiach przybylo Niestety kupilam za maly stanik do karmienia i znow musze szukac, szkoda tylko ze w sklepach jak jest miseczka E to pod biustem obwod 85cm

Kurde dostalam mate canpol z pozytywka w gown...ym kolorze spranego rózu, a chcialam mate taka z zywymi kolorami

Czas sie zbierac na wyprawę heh

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-30, 09:33   #3923
MILA25*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Moje brodawki także się mocno powiększyły i są ciemniejsze, jednak co do rozmiaru piersi to myslalam ze będą naprawde dużo większe a one urosły tylko troszeczke...

Poczekaj aż będziesz karmić
Wtedy to dopiero ci urosną . Będą 2 mleczarnie.

Anecka moją fotke robił mi małż . Mamy lustrzankę - Minolta.
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 09:38   #3924
Artystka23
Dragonfly

tez mam gigantyczne piersi,z rozmiaru A urosly mi do E kolezanki sie smialy ze kompleksow przy mnie dostana
Stary 2010-09-30, 10:16   #3925
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak mnie tylek boli od spania!!! Mimo ze wstalam to dalej mnie ćmi w poldupkach
Ja tez sie boję w sumie nie tyle co porodu, ale szpitala bo u nas to tam wykanczaja ludzi w dodatku jak teraz mowia ze do konca roku TZtowie nie beda mogli byc przy porodach i w ogole malo miejsca na porodowce.. eh masakra.
Boje sie jak cholera, ze znow mnie czyms zaraza w szpitalu! Raz lezalam to mi gronkowca zlocistego w bonusie dali
No a jak bedzie duzo porodow i beda to traktowac hurtowo i w dodatku nie beda przestrzegac zasad higieny.. nie wiem.. mam juz dosc!

Martinixxx, to widze, ze nie jestem odosobniona w brodawkach

Dobra, pozeram kanapki z dzemem i zapijam Inką. Pozniej jadę do Castoramy zobaczyc jakie maja nawilzacze, Auchan i Pepco.. Obym wytrzymala bo wszedzie autobusem.
Dziewcyzny, dzis sie wprowadza do mnie juz TZ.. takze nic nie bede mogla pisac o nim bo bedzie to czytal. On tak ma ze jak pisze smsa to przzewaznie jak siedzi obok to patrzy jehhe a na wizazu czesto siedze wiec tez bedzie czytal :P

A w ogole slyszalyscie, ze w polowie pazdizernika ma byc snieg, w listopadzie ma byc juz ostra zima?

Ja bym sie kuzwa chciala doczekac zimy na Boze Narodzenie! a nie jak zwykle na swieta jest chlapa albo jesien.
Anecka a masz tylko jeden szpital w okolicy ? Nie zamartwiaj się na zapas ooo to dobre wieści, że tż się wprowadza? cieszysz się ?
taaaak ja słyszałam o tej zimie, masakra:/ miłych zakupków

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
a to złodzieje dobrze, że nie doszło do skutku ;/

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 10:22   #3926
Anecka
Zakorzenienie

paulinka, no tylko jeden w miescie.. wczesniej byly 3 jak miasto bylo wojewodzkim
No narazie szczerze nie wiem czy sie ciesze, tzn no w koncu sie wprowadza, ale nie wiem czy to nie bedzie tak ze dzien w dzien bedzie do nas przyjezdzac jego "kochana siostrunia albo mamunia". Przeciez jak on jest u mnie zalozmy pol dnia to jego mama co 2h dzwoni gdzie jest i kiedy wraca a jego siosrtra ciagnie z niego kase na mleczko dla dziecka.. no ****a!!!! niech ojciec dziecka sie zajmie tym!!!!!!!!!

Jak mu mowie ze jest mamisynek to starsznie sie bulwersuje

No i co.. znow jestem w****iona. Mielismy jechac na zakupy zeby jeszcze cos na obiad ugotowac a u mie obiad to o 13ej przewaznie bo jak jem sniadanie o 7 to juz o 13 jestem glodna..
Dzwonie i mowie ze zaraz wychodze a on do mnie ze on sie spozni ......... bo jegio siostrunia dis akurat zapragnela jechac do miasta do sklepu jakiegos a on MUSI sie zaopiekowac jej dzieckiem! To sie zapytalam czy nie moze wziac tego dzieciaka ze soba a nie tylko kisi sie z nim w domu!!!!!!!!!!! przeciez to dziecko jak jakis dzikus jest, w ogole nie wychodzi!

NOSZ JA *******E! Jestem strasnie nerwowa przez jego rodzinke.

Chyba sama pojade na zakupy.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-30, 10:22   #3927
_paulinka2
Wtajemniczenie

zdenerwowana wczoraj tak nie mogłam zasnąć że usnęłam o 1 w nocy masakra... dzisiaj rano wstałam to jakby mnie tirem przejechali... Mój i tż znajomy robi meble, i zaoferował się żebyśmy nie kupowali, tylko on nam po taniości zrobi... No to ok, wszystkie wymiary, cały projekt poszedł do niego, daliśmy mu całą kasę na materiał i to było na początku sierpnia i do tej pory mebli nie mam ;( żyję w *******|**ku bo inaczej się nazwać tego nie da... ehh... brak słów... tż ma wycofać pieniądze od niego i jedziemy do ikei coś sobie upatrzeć szkoda tylko że zmarnowaliśmy tyle czasu :/

KarolinaB co tam u Ciebie ? ostatnio w ogóle się nie odzywasz?

dbam o włosy

Stary 2010-09-30, 10:27   #3928
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
O ja dziewczyny pisze z komórki i to z malym ekranem i bez klawiatury qwerty. No ale przechodząc do rzeczy to po co mi gruby kombinezon na rozmiar 9 miesięcy? Jak pojdzie ok to mala bedzie miala 9 miesięcy w lipcu!!! Apolonia to widze ze nie tylko ja mam taki problem. Masakra jakas normalnie. Chcialabym sama tez decydować o ubiorze a nie miec narzucone..

Każdy myśli że jak da ci worek starych ciuchów to powinnaś być wniebowzięta
dla tego ja już mówię że mam ciuchy do pół roku i nie chcę niczego

co do kombinezonu to teść stwierdził że może być o tyle za duży

-------------------------------------------------------------

TŻ w nocy chrapał, mała się wierciła
a ja oczywiście nie spałam....

dziś wizyta u lekarza jestem ciekawa co powie
ciągle mam takie bóle jak na okres
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 10:30   #3929
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
paulinka, no tylko jeden w miescie.. wczesniej byly 3 jak miasto bylo wojewodzkim
No narazie szczerze nie wiem czy sie ciesze, tzn no w koncu sie wprowadza, ale nie wiem czy to nie bedzie tak ze dzien w dzien bedzie do nas przyjezdzac jego "kochana siostrunia albo mamunia". Przeciez jak on jest u mnie zalozmy pol dnia to jego mama co 2h dzwoni gdzie jest i kiedy wraca a jego siosrtra ciagnie z niego kase na mleczko dla dziecka.. no ****a!!!! niech ojciec dziecka sie zajmie tym!!!!!!!!!

Jak mu mowie ze jest mamisynek to starsznie sie bulwersuje

No i co.. znow jestem w****iona. Mielismy jechac na zakupy zeby jeszcze cos na obiad ugotowac a u mie obiad to o 13ej przewaznie bo jak jem sniadanie o 7 to juz o 13 jestem glodna..
Dzwonie i mowie ze zaraz wychodze a on do mnie ze on sie spozni ......... bo jegio siostrunia dis akurat zapragnela jechac do miasta do sklepu jakiegos a on MUSI sie zaopiekowac jej dzieckiem! To sie zapytalam czy nie moze wziac tego dzieciaka ze soba a nie tylko kisi sie z nim w domu!!!!!!!!!!! przeciez to dziecko jak jakis dzikus jest, w ogole nie wychodzi!

NOSZ JA *******E! Jestem strasnie nerwowa przez jego rodzinke.

Chyba sama pojade na zakupy.
wiesz, Anecka, mój tż też był taki że stawiał swoją rodzinę ponad mnie, raz z imprezy musiałam wracać sama przez miasto o 4 rano bo on musiał zostać z pijaną mamą i jej znajomymi. tak jakby nie mógł mnie odprowadzić i wrócić :/ ale suma sumarum wszystko się jakoś zmieniło z czasem, mama nadal jest dla niego ważna tak jak i była (wg mnie to bardzo dobrze) tylko że ona nie należy do tych co tak jak Twojego tż wydzwaniają co 2h no przecież to dorosły facet :/ a odkąd mieszkamy razem, jakoś samo mu przeszło ta taka nadopiekuńczość wobec swojej mum, może też trochę dlatego że on bardzo dużo pracuję i nie ma czasu nawet. no wszystko trzeba umieć rozgraniczyć, tak jakby nie mógł zabrać tego dziecka i byście pojechali razem :niewiem: nie denerwuj się mocno, choć wiem że to nie łatwe

dbam o włosy

Stary 2010-09-30, 10:30   #3930
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Ide zaraz do lekarza

ciekawe ile wazy moja cora
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości