|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
zaprosiłam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3902 |
|
Dragonfly
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Anecka dziwie sie ze tz nie zwrocil uwagi na to,w jakim stanie sa ciuszki i ze chce by jego mala w takim czyms chodzila
moj krzyczy jak kupuje rzeczy z lumpka![]() Ja nawet jak bardzo duzo wypije to bardzo malo sikam,pojde kilka razy i po troszku.Mi podpadalo to ze jak wypilam szklaneczke piwa to nie podzialalo na mnie moczopednie,a kiedys to latalam jak glupia do wc ![]() Jutro jade zamawiac meble i wielka rogowke
|
|
#3903 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, ja tez bym tak chciała :/
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Podaj maila to ci coś podesle, jak sie nie przyda to usuniesz :P
|
#3904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja akurat od początku nie byłam do pomysłu otulaczka przekonana, dodatkowo przekonała mnie położna i pediatra do mojego stanowiska. Ale oczywiście najważniejsze, żebyśmy od natłoku informacji , z różnych- mniej czy bardziej wiarygodnych źródeł- zdały się też trochę na logikę i własną intuicję. Padam na cycki więc zaraz uciekam spać. Też musze sobie w końcu trzasnąć foto ciążowe, żeby jakaś pamiątka została Pochwalę się jeszcze tylko, ze dziś odebrałam laktator, maść na brodawki, książkę o karmieniu piersią i 2 opakowania herbatek laktacyjnych Coraz mniej już mi brakuje ![]() Dobranoc, dziewczyny!! |
|
|
|
|
#3905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3906 |
|
Zadomowienie
|
Ja też Paulinka2 Cie zaprosiłam.
Mój nick to ona_25 A co do kg po ciąży to nie wiem jak to sie robi że tak szybko z niektórych schodzi. Ja ogólnie ciężko mam zrzucic zbedne kg a co dopiero tyle nagromadzownych podczas ciąży... TYLKO POZAZDROŚCIĆ TAK SZYBKIEGO UBYTKU WAGI ![]() Ja sie pewnie bede meczyła dłuuuugi czas zeby to wszystko zrzucić... Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-09-29 o 22:02 |
|
|
|
#3907 | |||
|
Rozeznanie
|
Chyba mamy podobny gust ![]() Cytat:
![]() ja przy każdej wizycie zaznaczam że już ubrań nie chcę tzn nie chce od siostry TŻ ona rodziła n a początku lata ale co tam wydaje m=im się że małej ubiore 3 pary letnich spodni i będzie ok ![]() Cytat:
Cytat:
i cena też przystępna jak na dopasowaną wózkową skórę ![]() koniecznie wklej zdjęcie ![]() ------------------------------------ dziś miały być wielkie zakupy ale praktycznie tylko wybrałam wszystko po za nosidełkiem które ani łade ani tanie ani fukcjonalne mam nadzieję że do weekendu zamówię większość |
|||
|
|
|
#3908 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Żeby Was nadrobić to jest jakaś masakra ![]() Ishka - nie no... ale się dzieje trzymam za szybkie rozwiązanie chciałam się pochwalić, że wózek dziś kurier dostarczył jeśli chciałby ktoś x-landera xa to jakby co mogę polecić sprzedawcę godnego zaufania kłucie z prawej strony - też mam je od pewnego czasu i jest ono bardzo nieprzyjemne ![]() otulaczki, rożki - moim zdaniem wszystko w granicach zdrowego rozsądku nie zaszkodzi ja otulaczka nie będę kupować, ale rożek już mam...no i wczoraj znów zostawiłam 50 zł w lumpeksie ale jakie fajne rzeczy kupiłam m.in. spodnie dla siebie Next maternity a dla córci najbardziej jestem zadowolona z różowego, welurowego dresiku h&m z logo supermana btw... zaczynam dziś 30 tc no dobra dziewczyny do kliknięcia następnym razem ![]() pozdrawiam serdecznie
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
O ja dziewczyny pisze z komórki i to z malym ekranem i bez klawiatury qwerty. No ale przechodząc do rzeczy to po co mi gruby kombinezon na rozmiar 9 miesięcy? Jak pojdzie ok to mala bedzie miala 9 miesięcy w lipcu!!! Apolonia to widze ze nie tylko ja mam taki problem. Masakra jakas normalnie. Chcialabym sama tez decydować o ubiorze a nie miec narzucone..
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chce xlandera xa wiec czekam na namiary ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- chyba za duzo jem, a myslalam, ze w 9 miesiacu nie ma sie takiego apetytu juz |
|
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wlasnie taki apetyt ze szkoda pisac. :-P wogole to Zapomnialam napisac jedna rzecz. Wszędzie czytam ze w ciazy brodawki robia sie ciemniejsze i większe a u mnie zrobiły sie jaśniejsze i sie nie zrobiły większe. Tz twierdzi ze jestem jakas inna hehe dobra spie
|
#3912 |
|
Dragonfly
|
tesciowa i tz chca mnie jutro odstawic chociazby sila na IP na patologii ciazy w gdyni,bo twierdza ze nie bede musiala czekac na te wszystkie badania i wizyty,tylko jak sie paniki narobi to mi te badania zrobia bez laski i podlacza antybiotyki od razu
|
|
#3913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiaj się ważyła mi byłam w szoku. nie dość, że leze i opycham sie w szczególnosci słodyczami to schudłam 0,5 kg i to ważąc sie wieczorem gdzie zazwyczaj robiłam to rano po siusiu
|
|
|
|
|
#3914 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
ja już na nogach, w sumie to nie spię od 4 :/ zaczęłam cierpiec na bezsenność :/Wogóle mnie dziwnie pobolewał brzuch wczoraj, kuło mnie mocno po prawej stroni pępka, a do tego doszedł potworny ból krocza i pachwin 2 no-spy te 80mg musiałam zażyć :/ ale i tak noc kiepska ![]() Mam nadzieje, ze chociaz wy dziewczynki się wyśpicie
|
#3915 |
|
Rozeznanie
|
Ja się nie wysypiam od 10 lat :P A to dlatego że o 5 codziennie staję
![]() Czeka mnie pracowity tydzień, ale jakoś dam radę. Jeszcze miesiąc i 2 tygodnie i koniec z pracą. Troszkę was zaniedbuję- przepraszam. Ale u mnie zawsze pod górkę. Jak już w końcu dostałam od mamy nowy wóz, super autko, miało być tak pięknie. Wszystko naprawiłam, wystarczyła zarejestrować... i ... w niedzielę o 23.30 przyleciała do nas sąsiadka z kladki obok, że właśnie mi samochód kradną. Co prawda jak zeszłam na dół samochód stał, ale szkód narobili sporo policja oszacowała wartość uszkodzeń na 1500zł :/ Co prawda autko już jeździ ale muszę do niego wchodzić przez bagaznik !!Z teściową brak kontaktu- więc brak nerwów. Tż nadal nie pracuje, za miesiąc będzie rok, jak siedzi w domu !! Moja cierpliwość się kończy, coraz częściej myślę o wyprowadzce aż w końcu będę musiała to zrobić. Też byłam na zakupach w lumpku Mam już całą wyprawkę dla dziecka za wyjątkiem łóżeczka, materacyk też mam. Nie mam tylko dla siebie rzeczy do porodu kupowanych w aptece, ale to za miesiąc załatwię ![]() Tż i jego córa mieli te badania w RODK o których pisałam na początku ciąży. Coś czuję że młoda nie zostanie pod naszą opieką. Z badań wyszło że praktycznie nie interesujemy się dzieckiem- ale to zasługa pań psycholog z ośrodka. Sugerowały, a nawet wręcz mówiły dziecku co ma robić czy pewnych zabawach :/ Moje samopoczucie jest ok, chociaż jestem wściekła na lekarza bo nadal nie znam płci, a jutro zaczynam 8 miesiąc !! Jak tak dalej pójdzie to idę do lekarza prywatnie i w du... go mam. Ubranka dla dzidziusia już poprane, czekają na prasowanie. Jeszcze tylko pościel i kombinezony wypiorę w proszku dla dzieci i wszystko będzie gotowe ![]() Dziewczyny boicie się? Bo ja już jestem coraz bardziej nerwowa, nawet nie tyle boję się porodu, co tego wszystkiego po porodzie, rodzenia łożyska, krwawień, dbania i higienę po porodzie itp. Może to dlatego że o porodach już się dużo nasłuchałam, a połóg jest dla mnie niewiadomą- muszę się podszkolić i dopytać :P Z radosnych nowin to to, że nadal nie widzą o mojej ciąży Ci co mieli nie wiedzieć :P Czyli jest super Pozdrawiam was serdecznie, znikam do pracy. ---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- A ... i jeszcze jedno. Jestem na minusie 5 km od wagi wyjściowej sprzed ciąży ![]() Podobno moja mama miała tak samo, wszystko z niej schodziło na dzidziusia. Mam nadzieję że tak jak ona po porodzie schudnę z 15 kg- ona tak miała przy każdym dziecku, z tym że zawsze ważyła mniej niż ja teraz :P |
|
|
|
#3916 |
|
Rozeznanie
|
mam pytanie do Kotek81 bo ja juz zgupiałam mam termin na 22 listopada jak Ty i faktycznie na kalkulatorze jak wpisałam to wyszedł mi 33 tydzien.
i zgodnie z logika tydzien 40 to od 16 listopada do 22. http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...tml?tydzien=40 natomiast lekarz mowi jak u Ciebie ze 32 t 3 d, a zatem 22 listopad to pierwszy dzien 40 tygodnia a nie ostatni tak ma byc???/ nie bardzo rozumiem
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-09-30 o 07:41 |
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Bejatka kradli spod bloku samochod
łojesu. Współczuje Co do osrodka, nie mozna zrobic badan w innym, zeby miec dwie niezalezne opinie? Moze te byly jakies przekupione, albo malo profesjonalne. rtbrj 32t5d to to samo co 33
|
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Biejatka, porodu się nie boję, znacznie bardziej opieki nad dzieckiem - czy dam sobie radę
![]() Co do brodawek, to moje zdecydowanie się powiększyły i ściemniały. Są monstrualne
|
#3919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie tylek boli od spania!!! Mimo ze wstalam to dalej mnie ćmi w poldupkach
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak pracowalam od 7 do 15 i musialam wstawac po 5, to oczywiscie na poczatku.. porazka tym bardziej ze to zima byla, ale po miesiacu to nawet jak byla sobota to ja kolo 6 sie budzilam A to złodzieje jedni! Dobrze, ze sasiadka zareagowala!!!Ja tez sie boję w sumie nie tyle co porodu, ale szpitala bo u nas to tam wykanczaja ludzi w dodatku jak teraz mowia ze do konca roku TZtowie nie beda mogli byc przy porodach i w ogole malo miejsca na porodowce.. eh masakra.Boje sie jak cholera, ze znow mnie czyms zaraza w szpitalu! Raz lezalam to mi gronkowca zlocistego w bonusie dali ![]() No a jak bedzie duzo porodow i beda to traktowac hurtowo i w dodatku nie beda przestrzegac zasad higieny.. nie wiem.. mam juz dosc! Martinixxx, to widze, ze nie jestem odosobniona w brodawkach ![]() Dobra, pozeram kanapki z dzemem i zapijam Inką. Pozniej jadę do Castoramy zobaczyc jakie maja nawilzacze, Auchan i Pepco.. Obym wytrzymala bo wszedzie autobusem. Dziewcyzny, dzis sie wprowadza do mnie juz TZ.. takze nic nie bede mogla pisac o nim bo bedzie to czytal. On tak ma ze jak pisze smsa to przzewaznie jak siedzi obok to patrzy jehhe a na wizazu czesto siedze wiec tez bedzie czytal :P A w ogole slyszalyscie, ze w polowie pazdizernika ma byc snieg, w listopadzie ma byc juz ostra zima? ![]() Ja bym sie kuzwa chciala doczekac zimy na Boze Narodzenie! a nie jak zwykle na swieta jest chlapa albo jesien.
|
|
#3920 |
|
Zadomowienie
|
Moje brodawki także się mocno powiększyły i są ciemniejsze, jednak co do rozmiaru piersi to myslalam ze będą naprawde dużo większe a one urosły tylko troszeczke...
|
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje, że moje urosły dużo. Wczoraj się mierzyłam, bo kupowałam stanik przez net. Wcześniej (przed ciążą) w obwodzie w najszerszym miejscu miałam ok.89cm, a wczoraj wyszło 99!
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez 10cm w piersiach przybylo
![]() Kurde dostalam mate canpol z pozytywka w gown...ym kolorze spranego rózu, a chcialam mate taka z zywymi kolorami Czas sie zbierac na wyprawę heh
|
#3923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poczekaj aż będziesz karmić ![]() Wtedy to dopiero ci urosną . Będą 2 mleczarnie. Anecka moją fotke robił mi małż . Mamy lustrzankę - Minolta. |
|
|
|
|
#3924 |
|
Dragonfly
|
tez mam gigantyczne piersi,z rozmiaru A urosly mi do E
|
|
#3925 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cieszysz się ?![]() taaaak ja słyszałam o tej zimie, masakra:/ miłych zakupków ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
paulinka, no tylko jeden w miescie.. wczesniej byly 3 jak miasto bylo wojewodzkim
![]() No narazie szczerze nie wiem czy sie ciesze, tzn no w koncu sie wprowadza, ale nie wiem czy to nie bedzie tak ze dzien w dzien bedzie do nas przyjezdzac jego "kochana siostrunia albo mamunia". Przeciez jak on jest u mnie zalozmy pol dnia to jego mama co 2h dzwoni gdzie jest i kiedy wraca a jego siosrtra ciagnie z niego kase na mleczko dla dziecka.. no ****a!!!! niech ojciec dziecka sie zajmie tym!!!!!!!!!Jak mu mowie ze jest mamisynek to starsznie sie bulwersuje ![]() No i co.. znow jestem w****iona. Mielismy jechac na zakupy zeby jeszcze cos na obiad ugotowac a u mie obiad to o 13ej przewaznie bo jak jem sniadanie o 7 to juz o 13 jestem glodna.. Dzwonie i mowie ze zaraz wychodze a on do mnie ze on sie spozni ......... bo jegio siostrunia dis akurat zapragnela jechac do miasta do sklepu jakiegos a on MUSI sie zaopiekowac jej dzieckiem! To sie zapytalam czy nie moze wziac tego dzieciaka ze soba a nie tylko kisi sie z nim w domu!!!!!!!!!!! przeciez to dziecko jak jakis dzikus jest, w ogole nie wychodzi! NOSZ JA *******E! Jestem strasnie nerwowa przez jego rodzinke. Chyba sama pojade na zakupy.
|
#3927 |
|
Wtajemniczenie
|
zdenerwowana wczoraj tak nie mogłam zasnąć że usnęłam o 1 w nocy
masakra... dzisiaj rano wstałam to jakby mnie tirem przejechali... Mój i tż znajomy robi meble, i zaoferował się żebyśmy nie kupowali, tylko on nam po taniości zrobi... No to ok, wszystkie wymiary, cały projekt poszedł do niego, daliśmy mu całą kasę na materiał i to było na początku sierpnia i do tej pory mebli nie mam ;( żyję w *******|**ku bo inaczej się nazwać tego nie da... ehh... brak słów... tż ma wycofać pieniądze od niego i jedziemy do ikei coś sobie upatrzeć szkoda tylko że zmarnowaliśmy tyle czasu :/KarolinaB co tam u Ciebie ? ostatnio w ogóle się nie odzywasz?
|
|
|
|
#3928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Każdy myśli że jak da ci worek starych ciuchów to powinnaś być wniebowzięta dla tego ja już mówię że mam ciuchy do pół roku i nie chcę niczego co do kombinezonu to teść stwierdził że może być o tyle za duży ![]() ------------------------------------------------------------- TŻ w nocy chrapał, mała się wierciła a ja oczywiście nie spałam.... dziś wizyta u lekarza jestem ciekawa co powie ciągle mam takie bóle jak na okres |
|
|
|
|
#3929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Ide zaraz do lekarza
![]() ciekawe ile wazy moja cora
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Az sie przestraszylam bo mnie tez boli krzyz i mialam bakterie, ciezko mi sie oddycha wiec macica wysoko a jednoczesnie co pol godziny siku chodze
mężuś i żonusia 

a w ogole on tamto dziecko jak wlasne traktuje i czesto jak rozmawia zmoim brzuchem to myli imiona 

za szybkie rozwiązanie
ja otulaczka nie będę kupować, ale rożek już mam...

2 no-spy te 80mg musiałam zażyć :/ ale i tak noc kiepska
łojesu. Współczuje
i w ogole malo miejsca na porodowce.. eh masakra.
ostatnio w ogóle się nie odzywasz?