3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-29, 14:31   #3811
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

A moja Zuza ma czkawke i chyba zaczela ja ona irytowac, bo jak mi przyfasolila to glowa mala
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:33   #3812
Martinixxx
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość

oooo a mój w zaczetym 27 tc niecały kiligram, ale różnica. Ale może tak szybko rośnie później, albo jest długa i cięższa.
A lekarz pewnie zapomniał. Uwielbiam to w nich
No ja tak myśle, że coś pomylili. do tego mój brzuch mierzy w obrodzi 97 cm i naprawdę nie wiem gdzie ona sie mieści.a mój lekarz do cipa do potegi

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
apoloniaa różowyyyyyyy bierz zamawiasz u nich na stronce?
słuchajcie tak się nie wysypiam.... i mam pytanko do dziewczyn po 30 tc, czy macie te kojce i czy wam dają ulgę ? bo ja wcześniej nie miałam problemów takich ze spaniem, to stwierdziłam że stówy nie będę wydawać, a teraz zastanawiam się czy mi kojec pomoże
Ja kupiłam kojec w 3 miesiącu i jestem zadowolona. co prawda nie mam problemów ze spaniem, powiedziałabym nawet, ze problem z obudzeniem. Kojec został w polsce, ale przyjedzie za 2 tyg i juz nie moge sie doczekać. potem bedzie pomocny przy karmieniu

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Właśnie dzwoniłam do mojej położnej i wyobraźcie sobie ze nawet na wizyte nie musze sama dzwonic i sie umawiać bo powiedziała że ona zadzwoni i mnie umówi bo pojedzie ze mną . To będzie pierwsza wizyta u gina w DE więc będę się lepiej czuła jak ze mną położna pojedzie i dokładnie przetłumaczy każde słowo. Oby tak dalej szła współpraca z położną aż do porodu to będę się bardzo cieszyć Juterko ma mi oddzwonić kiedy i na którą pojedziemy na wizyte
Widzisz, a tak sie martwilaś. wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
U nas trzeba sie zameldowac w szpitalu pomiedzy 34-36 tygodniem.Wczesniej nie przyjmuja rejestracji.
u nas już szykują miejsce w szpitalu w momencie gdy się dowiesz o ciąży.

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Malgosia dzieki
Dziewczyny robilyscie sobie moze ta wrozbe na plec z obraczka??hehe Nie wierze w takie rzeczy ale smieszna ta wrozba.Mi sie krecila w koleczko
Kiedyś robiłam, ale coś ta obrączka koślawo sie kręciła i nie widziałam czy na chłopca czy dziewuszkę. Sprawdził sie natomiast kalendarz chiński.

U mnie dzień zaczął sie od nerwów. Zadzwoniłam do szpitala znowu i jakas ułona chyba baba mówi mi, że nie ma przekazu od lekarza ale mi zadzwoni za godzine. oczywiście nie zadzwoniła i znowu pytam co i jak a ona mi na to , że lekarz nie może mnie dziś przyjąć to jej mówie ze nie musi byc dziś,ale jak najszybciej sie da to znowu powiedziała, ze zadzwoni o 12. Przeczuwając ubrałam sie i ruszyłam do lekarza. w okienku mówie sekretarce o co mi chodzi, powiedziała, że zapyta lekarza po czym wraca i stwierdza,że mam przyjśc jutro bo lekarz jest bardzo zajęty. Podniosła mi ciśnieie i wrzasnełam , ze sie stąd nie ruszę bo w zasadzie to nie powinnam chodzic tylko leżeć i najpóźniej w piątek być zbadaną a tu nawet nie mam wizyty ustalonej. Lekarz po minucie wylaciał a ja swoje przy pelnej poczekalni podniesionym tonem , mówie, że w szpitalu nic o mnie nie wiedza. On mi sie tłumaczy, że wysłał a ja mu na to, że super, wierze ci ale nadal oni nie mają widomosci od ciebie. Kazałam mu tam zadzwonić w tej chwili i to ustalić. za 2 min miałam juz termin ustalony na poniedziałek.
I weź tu nie stresuj dziecka. Pierd... służba zdrowie....gdziekolwiek jesteś.

Ishka trzymam kciuki.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:37   #3813
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
o

Dziewczyny posluchajcie i obejrzyjcie
http://www.youtube.com/watch?v=Z3Bl3LvzTSs

świetne

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:45   #3814
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Dziewczyny posluchajcie i obejrzyjcie
http://www.youtube.com/watch?v=Z3Bl3LvzTSs

znam to , dobre to jest

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:52   #3815
Aliszcze
Zakorzenienie

Mila, piękny brzusio

ja też uwielbiam grac na kompie, ale głównie przygodówki i RPG, dlatego mamy stacjonarnego kompa a nie laptopa, bo na laptopie gorzej gry chodzą Playstation w życiu nie miałam

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:58   #3816
kliwia
Zakorzenienie

Mila25 slodki bebenek.
Ja tez sobie musze zorbic foto, poprosze meza by zorbil do ciazowej kroniki

Martinix to sie zdenerwowalas, i sie nie dziwie. Ale juz teraz sie nie denerwuj
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:59   #3817
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
A moja Zuza ma czkawke i chyba zaczela ja ona irytowac, bo jak mi przyfasolila to glowa mala
Oddaj jej

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
czesc

ja miałam okropną noc.... wstawałam Bog wie ile razy teraz mnie boli brzuch jak na @ i w sumie nawet mocno... nie wiem czy do lekarza sie nei wybiore
To moze jednak wybierz się do tego lekarza. Lepiej dmuchać na zimne.

Ja miałam okropny poranek
Wstałam biegnąc do wc, bo takiej dostałam biegunki Musiałam tż obudzić i musiał mi zrobić herbatę. Nie przeszkadzały mi warunki w jakich piłam tą herbatę. Przestraszyłam się,że może coś się zaczyna bo czasem biegunka tez jest objawem rozpoczynającego się porodu. Ale potem stwierdziłam,że może wina ilości wody jaką wypiłam wieczorem. Była lekko gazowana a ja dawno nie piłam takiej. Wczoraj wypiłam wieczorem jej 1,5 l. Teraz jest ok.

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
też mnie dzisiaj bołał brzuch jak na @ i też mocno dość, ale to raczej normalne jest.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Dziewczyny, jaka wy torbe bierzecie do szpitala? chodzi mi wielkosciowo, bo mam w domu taka co jak wyjezdzam ja biore, ale mi sie tam nie miesci wszystko:/ mam jeszcze taka ala walizke(z tych mniejszych), ale co do szpitala z walizką na kółkach??no ale bezsensu kupować torbę na 1 raz.
Jak byłam teraz w szpitalu to dziewczyna miała taą walizkę na kółkach i spokojnie się zmieściła. Postawiła walizkę pod łóżkiem i nikt nie mial nic przeciko temu.
Też na raz by mi było żal wydać kasę na raz.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
sereniti- jestem ciekawa co ci usg wykaze. Ja jeszcze u lekarza z moim bolem nie bylam.

Odkurzylam, pozmywalam podlogi.Zaraz biore sie za klatke schodowa. Objadek mam z wczoraj- potrawka curry.
U nas dzis piekna pogoa- az chce sie zyc.Cieplo i slonecznie a jednoczesnie tak swiezo. Lozeczko jeszcze nie doszlo ale moze do 15 dotrze.A jak nie to dojdzie na pewno jutro.
Prześlij trochę słoneczka do mnie PROSZĘ

Cytat:
Właśnie dzwoniłam do mojej położnej i wyobraźcie sobie ze nawet na wizyte nie musze sama dzwonic i sie umawiać bo powiedziała że ona zadzwoni i mnie umówi bo pojedzie ze mną . To będzie pierwsza wizyta u gina w DE więc będę się lepiej czuła jak ze mną położna pojedzie i dokładnie przetłumaczy każde słowo. Oby tak dalej szła współpraca z położną aż do porodu to będę się bardzo cieszyć Juterko ma mi oddzwonić kiedy i na którą pojedziemy na wizyte
Nic tylko pozazdrościć takie położnej
Choć na moją nie mogę narzekać.

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Wklejam wam mój dzisiejszy brzuchas
27 tydzień + 5 dni .
Fajniutki

Dziewczynki mozecie mnie i nie będę nawet jęczała.
Mam ostatnio gorsze dni i nie mogę nadrobić Was i jakoś okrężną drogą wchodzę na wizaż Mam nadzieję,że to wszystko się zmieni.

Tak to wczoraj dzwoniłam do tego pie.....ego promotora i nie mogę wysłać jemu mojej poprawionej pracy Mam być osobiście. Tłumaczyłam,że mam ciążę zagrożoną i nie mogę. Na co on,że on też jest lekarzem(pomijam,że ortopedą) i wie co to znaczy i ŻE MOGĘ PRZYJECHAĆ. JA powiedziałam,że NIE. Na to on powiedział,że mogę przyjechać jak już urodzę Płakać mi się chciało jak tegi słuchałam. ale dzisiaj wstałam (a raczej wyleciałam jak z procy do wc) i stwierdziłam,że nie poddam się
Mam dzwonić do do innego dr i pytać się czy mnie jeszcze przyjmie do siebie na obronę. Także mam tydzień na zebranie porządnych argumentów do przekonania tego Pana,żeby mnie przyjął

Idę postarać się nadrobić zaległości

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:08   #3818
Patrycja_1708
Zadomowienie

To wy macie jakąś ciążową kronike?? Ja tylko mam pare zdjęć z brzuszkiem....
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:11   #3819
kretencja
Zakorzenienie

No, a ja zamówiłam właśnie na all jeszcze jedne getry ciążowe, koszulę do karmienia, podkłady na łózko do szpitala, lampeczkę taką do kontaktu (tylko 7zł kosztowała, więc stwierdziłam, że nawet jak nie będziemy używać, to mała strata) i stanik do karmienia. Nie lubię tak w ciemno bielizny kupować, ale nie mam kiedy iść gdzieś zmierzyć, więc zmierzyłam się w domu, wzięłam taki, żeby wymiary się zgadzały i liczę na to, że będzie dobry (wyszło mi 80D, a krótko przed ciążą miałam 75B w porywach, bo czasem duże A ). A że paręnaście zł kosztował, to też mała strata jak będzie niedobry. A jak będzie dobry, to fajnie i przynajmniej jakiś na początek będę mieć
To już chyba ostatnie zakupy na all.
Już nam w sumie tylko wózek został, ale to nie przez internet. Kilka drobiazgów z apteki i torba, żeby się w coś do szpitala spakować
Aha, no i chusta do noszenia dzieciątka, ale to chyba dopiero po porodzie kupię...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-29 o 15:12
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:14   #3820
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Mila, piękny brzusio

ja też uwielbiam grac na kompie, ale głównie przygodówki i RPG, dlatego mamy stacjonarnego kompa a nie laptopa, bo na laptopie gorzej gry chodzą Playstation w życiu nie miałam
Nam lepiej na laptopie wszystko chodzi z tego wzgledu ze stacjonarka juz wiekowa a laptop 3,5 letni a drugi 1,5r.
My gdybysmy nie wyjechali za granice to bysmy nie mieli tego co mamy a kiedys maniakami bylismy no i tam tanie rzeczy wiec mielismy ps2/xboxa a teraz ps3
Pamietam jak u nas xboxy wchodzily na rynek a tam dwa kupilismy w cenie 60funtow oczywiscie nowe. Jakas promocja byla kup jeden a drugi 50% taniej
Sprzedalismy je po przyjezdzie, takze sporo zarobilismy wowczas.

Mila, piekny kraglutki brzuch Zdjecie robilas jakas lustrzanka? bo kurcze fajna jakosc zdjecia

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:16   #3821
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a macie jakies inne ksiazki w pdfie np?

dla siostry mi trzeba

ja juz wszystko wiem z watku
Irsin, ja mam trochę e-booków, ale nie wiem jakie tematy cię interesują.
Stary 2010-09-29, 15:19   #3822
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
nieiwem czy wam juz kiedys pokazywałam ale rozważam zakup takiej....
http://allegro.pl/mamo-tato-6-el-pos...241898173.html

misie w kółeczkach zielone

co myslicie???
Fajna.
My kupiliśmy taką
POŚCIEL

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Muszę kupić kocyk, otulaczek i flanelki

powiedzcie jakie wzór wybrać?

będzie dziewczynka
i bardziej podoba mi się ten gdzie jest odrobinę różu
ale na litość boską większość rzeczy mam różowych
Mi się podoba ten drugi wzór.Ale doczytałam,ze już jest po problemie

Cytat:
Ja też mykam jedzonko robić bo o 12 tż na obiadek przychodzi. Dzisiaj robie kotleciki schabowe, ziemniaczki i do tego buraczki od mamusi

Ziemniaczki juz się gotują teraz biore sie za smażenie kotlecików
O jejku
Ja chcę takie jedzenie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Boje sie,ze sie posypie przed zakonczeniem remontuod dwoch dni mam bole jak na okres,bez znaczenia czy leze,czy siedze,cmi mnie w podbrzuszu niemilosiernie-az dzisiaj sie obudzilam i zasnac nie moge,a no-spa jest do od razu mowie,ze zadnych segmentow nie pakowalam,ani nie malowalam kaloryferow i jak bolalo tak boli nadal,no masakra jakas
Piknie.
Moze zgłoś się do lekarza??

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość

Kootek Michałek poprostu BOOOSKIII ja też niedługo pewnie mojego syna bede trzymać na rękach Ale Michałek to Cudo jednym słowem!! I taki już bobasek nie widać po nim że mniej waży Myśle cały czas O Was
Stan na dziś:

Od wczoraj zaczęty 37 tydzień i jesteśmy już uznawani za normalną ciąże donoszoną i 27 dni według OM do terminu a według USG 15 dni
Juz niedługo bedzie kolejne wizażowe dzieciątko

Kootek super wieści

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja już po sniadaniu tym razem zaczynam od owsianki bo kurcze od ponad tygodnia jestem znów 1 kg na + :/ odrzucam słodkie ( choc nie wiem na ile mi to pomoze bo ostatnio codziennie muszę cos słodkiego wciupac )
Ja znów zgubiłam pół albo 1 kg. Już nie mam sił do siebie.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-29, 15:21   #3823
_paulinka2
Wtajemniczenie

Mila ale świetny brzusioooo

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:22   #3824
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Kupiłam kiedyś krem do depilacji miejsc intymnych . Nie pamiętam już firmy .
Posmarowałam i myślałam że umrę . Szczypało ja nie wiem co .
Od razu pod prysznic i zmyłam. Ale zaczerwienienie zostało a kłaczków nie ruszyło.
Wywaliłam go do kosza i przeprosiłam jednorazówkę .
Chciałabym sobie kupić golarkę elektryczną, macie jakieś wypróbowane ?
Stary 2010-09-29, 15:26   #3825
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Irsin, ja mam trochę e-booków, ale nie wiem jakie tematy cię interesują.
kochana, cos o ciazy - ona jest w 10 tygodniu z blizniakami i chciala cos dla meza do poczytania

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Jakis straszny dzien dzisiaj.
Martwie sie o firme- sklep bo idzie do du**, jak tak dalej bedzie to zamkne

ciagle pada, jest zimno i depresyjnie
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:29   #3826
M25
Zadomowienie

Cytat:

Dziś robię wielkie zakupy na allegro (przypływ gotówki od mamusi)
skóra owcza do wózka
nosidełko
karuzela
no i może na pościel starczy

idę szaleć
Ja też kupiłam owczą skórę do wózka Super się sprawdziła przy moim chrześniaku i mamusia też mi zafundowała :P
Stary 2010-09-29, 15:29   #3827
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
No, a ja zamówiłam właśnie na all jeszcze jedne getry ciążowe, koszulę do karmienia, podkłady na łózko do szpitala......To już chyba ostatnie zakupy na all.
Już nam w sumie tylko wózek został, ale to nie przez internet. Kilka drobiazgów z apteki i torba, żeby się w coś do szpitala spakować
Aha, no i chusta do noszenia dzieciątka, ale to chyba dopiero po porodzie kupię...
Kretencja oświeć mnie z tymi podkładami na łóżko, właśnie szukam info na ich temat, jak to wygląda? Czym się różnią od podkładów poporodowych.
Jaką koszulę kupiłaś?
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:30   #3828
M25
Zadomowienie

Cytat:
kochana, cos o ciazy - ona jest w 10 tygodniu z blizniakami i chciala cos dla meza do poczytania

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

A to o ciąży nie mam :/ Raczej same biznesowe...
Stary 2010-09-29, 15:30   #3829
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
A ja jestem przeciwniczką otulaczków. Im więcej swobody ma dziecko tym lepiej wg mnie, można nakryć kołderką, albo włożyć w śpiworek a swoboda ruchów jest jednak dużo większa. Otulaczki kojarzą mi się z kaftanem bezpieczeństwa. Nie chciałabym spać w czymś takim.

Na szkole rodzenia odradzano nam otulaczki ze względu na blokowanie fizjologiocznych odruchów moro u niemowlaków("wyrzucanie" rączek i nóżek w przypływie różnych emocji). Jeśli te odruchy zostaną zablokowane, nie znajdą ujścia na zewnątrz, to tak naprawdę nie wiemy, gdzie te emocje znajdą swoje ujście.

To samo można powiedzieć o niedrapkach
zakucają "odbiór" własnego ciała

uważam że w pierwszych tygodniach warto przenieść coś z brzucha

jak np. ciasnotę która daje bezpieczeństwo
albo odgłos bicia serca

by dziecko choć przez chwilę poczuło się jak u siebie

po drugie otulaczek jest dosyć cienki i jest tam jednak trochę miejsca (dziecko nie jest jak obwinięte bandażem)
i napewno nie będzie blokował w 100% odruchu moro

po trzecie
kilka dobrych lat temu w szpitalach dzieci obwijało się bardzzzo ciasno

napewno ciaśniej niż w otulaczku
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:31   #3830
vikicullen
Zadomowienie

to ja z Michałkiem 35 tc

Stary 2010-09-29, 15:32   #3831
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Mialam dzisiaj sen ,ze bylam na usg i lekarka powiedziala mi, ze mala wazy juz ponad 4 kilo i ze do porodu bedzie wazyc 6 kilo, i ze w sumie nie zrobi mi cesarki - bede rodzic naturalnie.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:36   #3832
kretencja
Zakorzenienie

margaryt, koszulę kupiłam taką:
http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...251884294.html
Nie jest zbyt ładna, ale tez niedroga, na tym mi bardziej zależało. Jedną ładną już mam

A podkłady na łóżko to takie:
http://allegro.pl/duze-podklady-do-s...240539195.html
Kładziesz to np. na łóżku żeby go nie poplamić jak Ci mocno krew leci (podpaska może się przesunąć przecież), można też tego używać jako podkładki do przewijania dziecka Ale kupiłam tylko 2 na początek, zobaczymy czy się sprawdzi. Jeśli tak to pewno można w aptece dokupić.

Irsin, jaki masz sklep?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:38   #3833
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Mialam dzisiaj sen ,ze bylam na usg i lekarka powiedziala mi, ze mala wazy juz ponad 4 kilo i ze do porodu bedzie wazyc 6 kilo, i ze w sumie nie zrobi mi cesarki - bede rodzic naturalnie.
Chyba obudziłabym się mokra jak szczur!!!
kg Ty nawet tak nie myśl bo twoja kruszynka tyle osiągnie MAm nadzieję,że nie bedzie aż tak źle.

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
to ja z Michałkiem 35 tc
O Michaś rośnie
ŁAdny brzuszek!

Cytat:
jak np. ciasnotę która daje bezpieczeństwo
albo odgłos bicia serca

by dziecko choć przez chwilę poczuło się jak u siebie
Też mi się bioło o uszy,że na początku trzeba trochę ściskać dzidzulka,żeby potem czuł sie bezpiecznie. Tak jak w brzuchu A potem powoli zwiększać jego swobodę. Tak nie będzie to dla niego zbyt dużym przeżyciem.
Ja mam zamiar go otulać w beciku,ale w granicach rozsądku.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-29, 15:41   #3834
Artystka23
Dragonfly

Irsin ale sny czyta sie na odwrotnie bedzie tak zle

Dzisiaj dla odmiany ja czuje sie jak kupa,brzuch dalej boli...ale niedlugo mam SR a potem lekarza,w sumie to juz dlugo nie bylam,wizyte mialam przez NFZ na poczatku wrzesnia biedny tz,caly dzien na niego warcze
Stary 2010-09-29, 15:43   #3835
lisek15
Zakorzenienie

Kretencja fajna koszulka.
Ja kupiłam z muzzy. Leżałam w niej w szpitalu i jestm zadowolona. Choć ma duże wycięcie. i musiałam założyć cycnik (taki jakby topik z gatty)żeby mi wszystko nie wychodziło.

A podkładów jeszcze nie kupiłam Ile jeszcze trzeba kupić ?? Aż moja głowa tego nie mieści.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-29, 15:43   #3836
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Ja też kupiłam owczą skórę do wózka Super się sprawdziła przy moim chrześniaku i mamusia też mi zafundowała :P
ja jestem zachwycona właściwościami tych skór!
Kupiłaś zwykłą
czy już przygotowaną do wózka?

ja tej drugiej nie mogłam znaleźć tzn były na zagranicznych stronach
ale nie wyglądają tak efektownie, włosie jest króciutkie i zazwyczaj barwa jest bardziej żółta jedyny plus że te do spacerówek mają otwory na pasy i są ładne dopasowane
ale mi i tak narazie zależny jedynie na skórze do gondoli

w sklepie widziałam jedynie śpiwór piękny
czarny a w środku z owczą białą skórą za jedyne 400zł
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:43   #3837
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

A podkłady na łóżko to takie:
http://allegro.pl/duze-podklady-do-s...240539195.html
Kładziesz to np. na łóżku żeby go nie poplamić jak Ci mocno krew leci (podpaska może się przesunąć przecież), można też tego używać jako podkładki do przewijania dziecka Ale kupiłam tylko 2 na początek, zobaczymy czy się sprawdzi. Jeśli tak to pewno można w aptece dokupić.

Irsin, jaki masz sklep?
pierwsze słyszę o tych podkładach. to tez musicie zabrac do szpitala? czy tylko tak dla siebie?

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:46   #3838
lisek15
Zakorzenienie

Artystka nie tylko Ty warczysz na tż.
Dzisiaj jak jechaliśmy razem na targ to niewiele brakowało a szłabym na piechotę. Sam mi tak powiedział. Szkoda,że nie poszłam, bo więcej się nastresowałam jego jazdą. A tak to pewnie miałabym spacer.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-29, 15:49   #3839
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
pierwsze słyszę o tych podkładach. to tez musicie zabrac do szpitala? czy tylko tak dla siebie?

u nas do szpitala nie trzeba brać, ale do domu sobie chyba kupie.

Stary 2010-09-29, 15:50   #3840
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:

Jaki masz sklepik Irsin?? My też w Polsce mamy sklepik gdzie moja mama pracuje ale już za miesiąc zamykamy bo ludzi zero to nie ma co trzymać... Też nie za ciekawie sie porobiło bo dużo się włożyło kasiorki a tu pora zamykać... Ale lepiej w pore zamknąć niż potem dokładac do interesu...

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-09-29 o 15:51
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości