Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-30, 10:17   #2011
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ania pewnie kombinezon lepszy , ale chodziło mi głównie o to żeby kupić większy niż normalnie ubranka bo się nie zmieści
No oczywiście że większy. Musi sie pod nim zmieścić cały zestaw ubrania, spodnie i pielucha. No i dzidziol musi mieć jeszcze luz do oddychania
Stary 2010-09-30, 10:26   #2012
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze dzieci też mają czasem takie "zawieszki"? Normalnie jak cos robi i zawołam po imieniu to spojrzy w moja stronę, reaguje. Ale czasem jest tak, ze np. zapatrzy się na coś co trzyma w raczce, albo gdzieś w dal i ja mogę sobie wołać, krzyczeć a ona jakby w innym świecie. Jakby głucha była... Dopiero po chwili zajarzy...

Aaaaa no i po czym poznajecie, że Wasze dzieci Was poznają. Bo ja mam wrażenie, że ona na każdego reaguje tak samo. No moze na obcych na początku patrzy badawczo... ale po chwili już jest ok. I do każdego pójdzie na ręce... nie ma dla niej problemu... Czyżbym miała cygańskie dziecko??
mój te z ma taką zawiechę jak sie zapatrzy w dal to nic nie dociera az mu lekko dmuchnę w oczka i dopiero patrzy na mamusię
Mój na obcych patrzy jakby dziwoląga zobaczył nie usmiechnie się ani nic a na ręce to zapomnij ,a jak np. Adaś wraca ze szkoły to tak macha łapkami i nózkami że mało nie odleci
Cytat:
Wiecie co zauważylam? czasem jak np. Wercia lezy na brzuszku i na mnie nie patrzy, ja zacznę coś do niej mowić albo wydawac jakies tam śmieszne odgłosy, to ona spojrzy wtedy np. na swojego disunia ktorego uwielbia i smieje się do niego Myśli, że to on do niej gada

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
kurde mi sie tak podoba jak dzieciaki gryzą swoje stopki, a moja tak nie chce robic, babol jeden;/ wezmie w lapki i sie bawi ale gryzc nie gryzie, kiedys z 3 razy wziela do buzki i chyba jej nie posmakowaly
mój tez nie chce w ogóle się nie interesuje nózkami chyba że mu buty założę to chce ściągnąć

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
No oczywiście że większy. Musi sie pod nim zmieścić cały zestaw ubrania, spodnie i pielucha. No i dzidziol musi mieć jeszcze luz do oddychania
no ja kupiłam większe bo teraz nosi rozm.74-80 a kupiłam 86 i jest na styk więc chyba musze kupować 90 czy może to też zalezy od fasonu od firmy , bo miałam kurteczkę taką wiosenno-jesienną rozm68 i jeszcze niedawno Miko ją nosił teraz się rękawki za krótkie zrobiły
Najlepiej by było zmierzyć tylko nie chciałabym go rozwścieczyć w sklepie
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 10:27   #2013
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

moja nie sciaga butow, chyba jej nie przeszkadzaja
to "sprzedac moglabym ją każdemu" wystarczy ze KOGOKOLWIEK zobaczy juz sie cieszy.
Laski w przychodnii jak mnie widza to mowia" aaaa Pani od tej malutkiej śmieszki"
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 10:29   #2014
libra777
Zakorzenienie

Izaizula zdjęcie bombowe

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Mój to raz w Lidlu pluł do takiego dziadka , taki motorek robił ale pewnie jak by miał iść na ręce to nic z tego.
Ogólenie widzę że woli facetów ,mniej się boi , bo np. teściowej się boi albo szwagierki i małych dziewczynek i na blond włosy dziwnie patrzy (ja mam czarne)
Stary 2010-09-30, 10:35   #2015
paulina9330
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Paulina- proponuję wizytę u lekarza. Testy, jeśli się je zrobi za wcześnie, mogą dać wynik ujemny. Objawy, o których piszesz, senność, wraliwe piersi mogą wskazywać na ciążę.
WIELKIE dzieki za szybka odpowiedz. Nie pociesza, ale bede dzialac...!
: )
paulina9330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 10:38   #2016
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
zgadza sie ja tez poluje na ten fioletowo rozowy espiro ale to juz kupie po zimie bo jednak ma troche male kolka;/
tu ktoras z was go ma to zda relacje jak sie zachowują zimą
Kółka na zime są za małe. Koleżanka wiosną kupiła taki i skarżyła się ze ma kiepską amortyzację w porówaniu ze spacerówką na pompowanych kołach (też Espiro).
Ogólnie jest niezły
Stary 2010-09-30, 10:52   #2017
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
A moja niunia własnie wczoraj zrobiła to pierwszy raz jak ja przewijałam i az mi zal było ją ubierac wiec chodziła z jedną kuloska gołą

Ja wracam od stycznia takze jeszcze troche czasu mi zostało
Ja też to uwielbiam. Moja niunia robi to już dośc dawno ale własnie przeważnie jak jest golaskiem. Wtedy jej łatwiej. I ostatnio jak leży w leżaczku to nogi zadziera do gory i ssie skarpetę

Cytat:
moja nie sciaga butow, chyba jej nie przeszkadzaja
to "sprzedac moglabym ją każdemu" wystarczy ze KOGOKOLWIEK zobaczy juz sie cieszy.
Laski w przychodnii jak mnie widza to mowia" aaaa Pani od tej malutkiej śmieszki"
Moja nie lubi butow, zaraz ociera stopkami i je sciąga.
A śmieje się tez do wszystkich, moze nie tak od razu, musi przeanalizować ale potem jest ok. Nie boi się nikogo...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 10:52   #2018
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

no ja kupiłam większe bo teraz nosi rozm.74-80 a kupiłam 86 i jest na styk więc chyba musze kupować 90 czy może to też zalezy od fasonu od firmy , bo miałam kurteczkę taką wiosenno-jesienną rozm68 i jeszcze niedawno Miko ją nosił teraz się rękawki za krótkie zrobiły
Najlepiej by było zmierzyć tylko nie chciałabym go rozwścieczyć w sklepie
W sklepie jest problem z przymiarką. Raczej nie dysponują przewijakami a na podłodze raczej bym tego nie polecała. Zapytaj czy możesz zwrócić lub wymienić jak okaże się niewłaściwy.
Też mam problem z ubieraniem Zosi (lubi się tylko rozbierać) ale ostatnio bawimy się ubieraniem, tzn. szukamy rączek, nóżek. Robimy różne "ochy i achy, a kuku, hurraaa" i inne takie odgłosy. Działa
Stary 2010-09-30, 10:59   #2019
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tak mi sie wydawalo ze z kolkami moze byc problem.....cholera a mi sie tak te wozki podobaja nooo!
A.Camus
Stary 2010-09-30, 11:06   #2020
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
tak mi sie wydawalo ze z kolkami moze byc problem.....cholera a mi sie tak te wozki podobaja nooo!
Oprócz zimy kółka są dobre
Stary 2010-09-30, 11:08   #2021
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no wlasnie oprucz zimy;/ kurcze a zima jakby nie bylo na spacerki tez sie smiga...no ale chyba sie skusimy nie wiemtylko jak z kaska, czy jeszcze przed zima sie wyrobimy, albo juz poczekamy i po zimie a na nastepna maluchy juz beda extra smigaly na nogach ;P
A.Camus
Stary 2010-09-30, 11:10   #2022
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
no wlasnie oprucz zimy;/ kurcze a zima jakby nie bylo na spacerki tez sie smiga...no ale chyba sie skusimy nie wiemtylko jak z kaska, czy jeszcze przed zima sie wyrobimy, albo juz poczekamy i po zimie a na nastepna maluchy juz beda extra smigaly na nogach ;P
Osobiście kupiłabym na wiosnę. Nie ma co liczyć na to że nasze maluchy będą się poruszały wyłącznie na własnych nogach
Stary 2010-09-30, 11:19   #2023
sismuerte
Rozeznanie

A mam pytanie do mamuś pracujących. Z kim zostawiłyście dzieci??
Stary 2010-09-30, 11:32   #2024
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
No i się pochwalę, bylam wczoraj w UP zarejestrować się, i zabrakło mi 18 dni żeby otrzymać zasiłek a to przez to że Macierzyński mi się nie liczy, więc to 5 mc+ 3 tyg czekałam na zaświadczenie od nich+że mój poprzedni szef żeby ograniczyć wydatki bez powiadomienia mnie zmienił mi w deklaracji do zusu etat na 1/2 etatu. Jakbym nie przedłużyła macieżyńskiego i się zarejestrowała to bym dostała. I jak widzę od jutra będę w pracyale tylko na 1/8 etatu jako programista żeby wychowawczy dostać. No ale co zrobić.Doła trochę mam przez to, bo tak jakoś nie mam teraz swojej kasy, tylko to co tz zarobi, a to dla mnie straszne
przecież tak nie można!!!!!!!!!!!!!!!!!! szef sam zmienił bez twojego podpisu???

Cytat:
A ja jestem dumna z tż-ta. Dał sobie świetnie radę z małą. Jak wróciłam to już dawno spała jak suseł, wykąpana, nakarmiona... i nawet pampek dobrze założony i co najlepsze- nie narzekał. A jak go pytałam jak było to stwierdził "a jak miało być- dobrze..."
brawo dla tż

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Witajcie.
WIECIE CO??? PRZEBIŁ SIĘ NAM WCZORAJ PIERWSZY ZĄBEK!!!
Poza tym dalej chorujemy ;/... tym razem już wszyscy. Mały zaraził Tż (kochany, nie zaraził mamusi.. mój mój mój mój.. cium cium cium), a Tż mnie (bydlak >:-( ). I tak sobie siedzimy w chałupie, chyrlamy, kaszlemy, chrypimy i ogólnie zdychamy
zrówka życzę i gratuluję ząbka

Cytat:
Dziewczyny, czy Wasze dzieci też mają czasem takie "zawieszki"? Normalnie jak cos robi i zawołam po imieniu to spojrzy w moja stronę, reaguje. Ale czasem jest tak, ze np. zapatrzy się na coś co trzyma w raczce, albo gdzieś w dal i ja mogę sobie wołać, krzyczeć a ona jakby w innym świecie. Jakby głucha była... Dopiero po chwili zajarzy...
moja też ma zawiechy

Cytat:
I jeszcze jedno - Madziwnia z Michasią dziś wychodzą ze szpitala
no to super że wychodzą

Cytat:
Napisane przez paulina9330 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy trafilam ztematem , ale sprobuje
Czecs dziecwzyny! jestem tu nowa przeszukalam dziesiatki forum i to najbardziej wpadlo mi w oko,rowniez ze wzgeldu doswiadczonych tu juz osob,a ze ja nie gowniara jeszcze to malo co wiem o tym czy o tamtym :P Nie ukrywam ze jestem tu teraz ze wzgeldu na maly problem z ktorym sie borykam od dluzszego czasu. Natomiast mam 17 lat no prawie 18, mam chlopaka od 2 lat i dokladnie miesiac temu wspolzylam z nim,podkreslam ze to byl moj pierwszy raz. Zabezpieczylismy sie, ale na nieszczescie pekla nam prezerwatywa. Tydzien po calym zdarzeniu otrzymalam negatywny wynik z testu ciazowego. Od 2 tygodni jestem bardzo zmeczona i robie sobie drzemi popoludniu, mam wrazliwe i ciezkie piersi i nie czeste,ale i nie rzadkie bole podbrzusza jak menstruacyjne. Okresu nie mam od tygodnia. " dni temu zrobilam znowu test i wyszedl negatywny. Tyle ze z dnia na dzien jestem coraz bardziej zestresowana. Nie chce panikowac,ani mowic o tym komus zbliskich by nie narobic zamieszania jak okaze sie ze nic mi nie jest. Powinnam pojsc do lekarza czy poprostu przezcekac jeszcze troche?
Z gory dziekuje za jakakolwiek pomoc! I sory, ze tak sie prosze od pierwszego dnia
straszny pech, że przy pierwszy razie pękła prezerwatywa. Pewnie źle założona wyślij chłopaka na przyuczenie(to nie żart) a objawy są typowo ciążowe. Ja radzę iść do lekarza. Im szybciej tym lepiej dla ciebie. Choćby ze względów psychicznych. Trzymam kciuki żeby okazało się to fałszywym alarmem(domniemam, że ciąża nie jest teraz dla Was wymarzoną sytuacją) jesteście jeszcze bardzo młodzi.

Cytat:
Wiecie co zauważylam? czasem jak np. Wercia lezy na brzuszku i na mnie nie patrzy, ja zacznę coś do niej mowić albo wydawac jakies tam śmieszne odgłosy, to ona spojrzy wtedy np. na swojego disunia ktorego uwielbia i smieje się do niego Myśli, że to on do niej gada
ha ha u mnie jest odwrotnie. Biorę muminka(jej ulubiona zabawka) i udaję, że muminek idzie do Lenki i mówi cześć Lenka a ona patrzy na mnie zamiast na niego cwaniara.

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Hej, a czy któraś z was wróciła już do pracy jak ja??
ja od poniedziałku wracam. Sama nie jesteś

Cytat:
A moja niunia własnie wczoraj zrobiła to pierwszy raz jak ja przewijałam i az mi zal było ją ubierac wiec chodziła z jedną kuloska gołą
hi hi słodkości

my od wczoraj w domku. W końcu przespałam normalnie noc Lenusia wesołek jak zwykle zachowuje sią jakby nie pamiętała, że była w szpitalu. Tylko w nocy raz obudziła się z pełnym żalu płaczem. Lekarze i pielęgniarki na odchodne powiedzieli, że mamy zdrowe i bardzo pogodne dziecko. Jutro wyniki rezonansu boję się mimo, że wstępnie wiemy że są dobre. Obok w sali byli rodzice z 2tygodniowym dzieciątkiem. Malutka miała badanie rezonansem i wyszedł bardzo zły wynik. Kazali im jechać do kliniki do Poznania. Cały czas mam przed oczami widok jak mama tej dziewczynki bardzo płacze a mąż ją tulił i też miał łzy w oczach. Świat jest bardzo niesprawiedliwy.
Ja do piątku na urlopie moje ostatnie dni wolności. Powrót do pracy jest naprawdę strasznie trudny. Podejrzewam, że pierwsze dwa tygodnie najtrudniejsze a potem jakoś poleci.
A tak wogóle to dzień dobry

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
A mam pytanie do mamuś pracujących. Z kim zostawiłyście dzieci??
moja córcia będzie z babcią czyli moją mamą

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 11:53   #2025
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja cwaniara wyjmuje smoka i wklada go sobie spowrotem, ze niby taka nowa zabawa;D
zawioze tz na rehabilitacje i jade do kolezanki zawiesc jej SS, bo jej mala kolki dostala.
Posiedzimy poplotkujemy troszke a przy okazji do rossmana skocze bo malej sie chusteczki koncza a tylko na te niemieckie rzeczy z rossmana nie ma zadnego uczulenia.
A.Camus
Stary 2010-09-30, 11:55   #2026
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Gratuluję pogodnej Lenki I ciesze się, że wszystko w porządku. Trzymam kciuki za dobre wyniki ale myślę, że to tylko formalność

A mogę wiedzieć dlaczego mała miała to badanie robione? Bo gdzieś mi umknęło...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-30, 11:57   #2027
Darusiaaaa
Zakorzenienie

O to samo mialam zapytac.
Super ze juz razem jestescie w domku!
A.Camus
Stary 2010-09-30, 12:00   #2028
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
moja cwaniara wyjmuje smoka i wklada go sobie spowrotem, ze niby taka nowa zabawa;D
zawioze tz na rehabilitacje i jade do kolezanki zawiesc jej SS, bo jej mala kolki dostala.
Posiedzimy poplotkujemy troszke a przy okazji do rossmana skocze bo malej sie chusteczki koncza a tylko na te niemieckie rzeczy z rossmana nie ma zadnego uczulenia.
Ja też zaraz wychodzę. Korzystam póki pogoda ładna. Znaczy- świeci słońce i nie pada. Pojadę do lasek do pracy. A co... muszę się pomału wkręcać

Moja własnie już dawno tak się bawi. To jedna z jej ulubionych zabawek. Gada do smoka najwięcej. A teraz jak ma dwa zabki na dole to go wklada i zaciska zęby i wyciąga- wtedy tak strzela... i tak w koło...

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Wercia to taki mały strachuś. Ona np. jak się sama bawi, czy leżąc na kocu czy w leżaczku i nagle coś do niej powiem (nawet tak normalnie, cicho) to podskakuje jak oparzona... Tak samo jak np. ją karmię lyzeczka i nagle coś do niej powiem to też się wystraszy. Chyba sie za bardzo skupia na jedzeniu

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-30, 12:03   #2029
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Dałam więc kilka gryzaków schłodzonych w lodówce, pomagaja na chwilę bo w końcu przypomina sobie, że jeść chce i krzyczy. Ja chyba zwariuję, dlaczego moje dziecko nie rozumie, że tak nie wolno? Poradźcie, proszę, co zrobić, nie mam już do niej siły. Myślałam, że to taki chwilowy wybryk, a Ona kolejny dzień tak robi
najważniejszy przy karmieniu piersią jest spokuj. Tak sobie myślałam że ja z dwa razy jak mnie ugryzł przy karmieniu to głośno auu zrobiłam, i może temu nie chce na jawie cyca. Ja już od 5 tygodni karmię tylko jak śpi. Idzie spać, i jak już śpi mocno to mu dam cyca to sie naje do syta, nawet czasem zerknie uśmiechnie się, ale to tak już na koniec. Dla mnie to kłopotliwe bo gdzie ja mam z nim pojechać, jak na cichacza w konspiracji karmię

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 12:10   #2030
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
to ja sie zaczynam bac, bo Gabryska pozki co bezzebna, ale jak czytam o tym gryzieniu to moze powinnam sie cieszyc ze jeszcze nic jej nie wyroslo...
moja też nie ma ale się nie martwie szymek miał zeba w 8 miesiącu czy póxniej tym lepiej

Cytat:
Ja tez uważam, że lepszy kombinezon. Ja mam taki który można zapiąć na dwa sposoby. Albo z nogawkami albo jako śpiworek. Ile takich kombinezonów powinnam mieć? 2 starczą?

A ja jestem dumna z tż-ta. Dał sobie świetnie radę z małą. Jak wróciłam to już dawno spała jak suseł, wykąpana, nakarmiona... i nawet pampek dobrze założony i co najlepsze- nie narzekał. A jak go pytałam jak było to stwierdził "a jak miało być- dobrze..."

A tak mi było żal wychodzić bo jak wychodziłam to akurat się obudziła po ponad 2 godzinach spania, głodna i tak żałośnie płakała. Musiałam się pożegnać z taką załzawioną, smutną... samej łzy cisnęły mi się do oczu... Boże, jak ja wrócę do pracy...
dwa spokojnie nawet jak wypierzesz na kaloryferze w kilka h wyschnie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Na początek: WSZYSKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH NASZYCH CHŁOPCÓW:roza : z okazji dnia chłopaka

Specjalne pozdrowienia dla Marcela od Oliwki

100 lat dla Basi

A jeżeli chodzi o TZ to ja uważam że każdego można wychować. Dużo zależy od samej kobiety. Trzeba tylko znależć sposób i jego słaby punkt. JA w swoim życiu trafiałam na jedynaków lub ukochanych synków mamusi. I muszę przyznać że dużo winy jest po stronie mam, które od dziecka wpajają takiemu że to kobieta ma w koło nich skakać. No i tacy byli WSZYSCY moi byli. I co ciekawe przy mnie się zmieniali ale jak już potem związali się z innymi dzewczynami to wracali do starych nawyków. Byłam kiedyś w związku z Białorusinem który w Polsce "zbierał podatki" (poznaliśmy się w Angli). Strach było do niego podejść. A mnie nosił na rękach, gotował mi, nawet w nocy jak wstawałm do łazienki to wstawał razem ze mną.
Z innym nie potrafiłam się dogadać to wprowadziąłm system karteczek Zielone pozytwyne, czerwonenegatywne) na których pisałam co mi się podoba a co nie w zachowaniu. Niedawno ( w zeszłym tygodniu) znalazłam te katreczki i zadzwoniłam do byłego i świetnie się bawiliśmy czytając je i wspominając.

Mi to się aż tak nie śpieszy z jej chodzeniem. Ja pierwsze kroki postawiłąm w 7 miesiącu i ne było to dla mnie za dobre. Ma dziewczyna czas. Ale uwiebiam patrzeć jak mała siada i za chwilę pada bo siedzieć nie potrafi. I ostatnio polubiła do mnie pisać na laptopie. Wystarczy chilka nieuwagi TZ a Ta juz przy laptopie i piszcze albo coś tam rozłącza.

Dotarło, dotarło. JA generalnie tak świadomie to myślę tak samo ale jest jeszcze taka nieracjonalna podświadomość.
ale może na roczek pójdzie jak już siada nic nie wiadomo

Cytat:
Napisane przez paulina9330 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy trafilam ztematem , ale sprobuje
Czecs dziecwzyny! jestem tu nowa przeszukalam dziesiatki forum i to najbardziej wpadlo mi w oko,rowniez ze wzgeldu doswiadczonych tu juz osob,a ze ja nie gowniara jeszcze to malo co wiem o tym czy o tamtym :P Nie ukrywam ze jestem tu teraz ze wzgeldu na maly problem z ktorym sie borykam od dluzszego czasu. Natomiast mam 17 lat no prawie 18, mam chlopaka od 2 lat i dokladnie miesiac temu wspolzylam z nim,podkreslam ze to byl moj pierwszy raz. Zabezpieczylismy sie, ale na nieszczescie pekla nam prezerwatywa. Tydzien po calym zdarzeniu otrzymalam negatywny wynik z testu ciazowego. Od 2 tygodni jestem bardzo zmeczona i robie sobie drzemi popoludniu, mam wrazliwe i ciezkie piersi i nie czeste,ale i nie rzadkie bole podbrzusza jak menstruacyjne. Okresu nie mam od tygodnia. " dni temu zrobilam znowu test i wyszedl negatywny. Tyle ze z dnia na dzien jestem coraz bardziej zestresowana. Nie chce panikowac,ani mowic o tym komus zbliskich by nie narobic zamieszania jak okaze sie ze nic mi nie jest. Powinnam pojsc do lekarza czy poprostu przezcekac jeszcze troche?
Z gory dziekuje za jakakolwiek pomoc! I sory, ze tak sie prosze od pierwszego dnia
Idz zrób bete do pierwszego lepszego lab to najpewniejszy sprawdzaian . a objawy moze twoja psychika tak to ustawia że je masz czasem tak jest . kolezanke mam co w ciąży nie była a takie miała bo bardzo chciała . zrób test i bedzie po problemie

jade do sklepu potem napisze co chciałam napisać bo kupa ..
Stary 2010-09-30, 12:12   #2031
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
przecież tak nie można!!!!!!!!!!!!!!!!!! szef sam zmienił bez twojego podpisu???
No niestety dowiedziałam sie dopiero jak otrzymalam świadectwo pracy, bo pracowałam normalnie 8 h i dostawałam tyle samo kasy

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 12:25   #2032
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

100 lat dla Basi i Antka!!!

Aixa tak się cieszę,całe szczęście,że takie małe dzieci szybko zapominają

Madzia współczuję co za........ niesprawiedliwosc

Dusiaka nie mam pomysłu co zrobic tym bardziej się cieszę,że przestałam karmic przed 1 ząbkiem

Mi też się dziecko popsuło albo ja popsułam zabardzo skakałam nad nim cały czas się z nim bawiąc gadając itd i właśnie zauważyłam,że on nie potrafi się sam bawic i sobą zając zostawiam go to zaraz mnie woła i zaczyna stękac aż wkońcu płakac jak nie przyjdę,macie pomysł jak to zmienic?

Paulina no jasne,że idź do lekarza,zrobi Ci usg i będziesz miała pewnosc,te objawy owszem mogą wskazywac ciążę ale czasami takie same objawy typu obolałe piersi mogą byc przed miesiączką.Albo powtorz jeszcze raz test,jeszcze możesz zrobic bete to jest najpewniejsze w każdym pobliskim laboratorium.

Cytat:
tez tak mam i nie powiem, momentami jest to strasznie wkur****ce ale tz mi tlumaczy ze on pracuje a ja pracuje 100 razy ciezej mimo jego nie zliczonej ilosci przenoszonych ton.
I wtedy sobie tlumacze ze ma racje, przeciez my tez pracujemy tylko prawie 24h do dobe wiec .......
Zreszta tż z kazdej sytuacji nie zbyt dla nas dobrej znajdzie rozwiazanie i jak trzeba zawsze mnie wyciagnie z dołka.
Przeczytalam a teraz zmykam.
Darusia ten Twój tż to Anioł tak od jakiegoś czau jak czytam posty o Nim to sobie tak myślałam,bo czasami pisałaś,że Cię tak wk..a i się nie odzywacie-jeeezu Ty go szanuj i pielęgnuj

Cytat:
śmiesznie
ja po tym poznaje,że np ja tż wraca z pracy ja jestem z małym w drugim pokoju i jeszcze go nie widzi a już słyszy jego głos to się taaak cieszy i tylko czeka aż się w drzwiach pojawi słodycz moja

Aniap czy ja już pisałam,że wydawało mi się jakby Cię misiąc nie było? już miałam pisac do Ciebie sms hehe

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
No niestety dowiedziałam sie dopiero jak otrzymalam świadectwo pracy, bo pracowałam normalnie 8 h i dostawałam tyle samo kasy
ale przecież to jest raczej niezgodne z prawem,przecież musiałabyś podpisac jakiś aneks do umowy wydaje mi się,że powinnaś iśc się dowiedziecmoże da się to odkręcic skoro nic nie podpisywałaś.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 12:47   #2033
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
To musiałoby być jakieś porozumienie zmieniające warunki płacy i pracy oczywiście na piśmie. I jeżeli tak było to powinnaś też mniej pracować. Zażądaj wglądu w swoje akta osobowe tam to powinno się znajdować. Wyślij im PIP na kontrolę. Tak byc nie moze. Pracownik musi być poinformowany o zmianach wymiaru czasu pracy itp. i wogóle o zmianach w warunkach zatrudnienia.
Stary 2010-09-30, 13:01   #2034
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Espiro ma bardzo ładny fiolet w spacerówkach
Wiem widziałammachaj ją ma,ale mnie martwią te kółka i sama nie wiem co zrobic.Dziewczyny mam prośbe,możecie mi znalezc ten wózek o którym mowa na all i dac mi link?bo mi na all wózki nie wchodzą w ogóle
Cytat:
kurde mi sie tak podoba jak dzieciaki gryzą swoje stopki, a moja tak nie chce robic, babol jeden;/ wezmie w lapki i sie bawi ale gryzc nie gryzie, kiedys z 3 razy wziela do buzki i chyba jej nie posmakowaly
Mi też się do strasznie podobauwielbiam po prostu,a Ninka póki co to tylko się łapie za stópki,gryzc jeszcze nie próbuje
Cytat:
no tak samo jak mi,ale już się powtarzam

madzia współczuje

mrowak odpisałam na PW,ale jakiś bład mi wyskoczył,więc nie wiem czy doszło.
Ja wiem o tym i pamiętam o Tobie-mój tata wie,że ja mam kogoś jakby potrzebowałU mnie natomiast wystarcza w pełni moja wiedzaale jakby było coś grubszego to wale do Ciebie.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 13:18   #2035
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Wiem widziałammachaj ją ma,ale mnie martwią te kółka i sama nie wiem co zrobic.Dziewczyny mam prośbe,możecie mi znalezc ten wózek o którym mowa na all i dac mi link?bo mi na all wózki nie wchodzą w ogóle
.
To chyba ten. Pierwszy z wierzchu, dalej nie szukałam. Na stronie espiro nie znalazłam (chyba) Cos mi dzisiaj necik szwankuje
http://allegro.pl/wozek-magic-4-espi...235305724.html

W rzeczwistości kolory są dużo ładniejsze. Wiem to po swoim espiro enzo. Mamy ładną malinową czerwień a w necie ta sama czerwień wygląda na bardzij ceglastą. To samo jest z pomarańczem i fioletem (widziałam na żywo). Na stronie espiro kolory ładniej wyglądają.

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2010-09-30 o 13:23
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 13:24   #2036
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba ten. Pierwszy z wierzchu, dalej nie szukałam. Na stronie espiro nie znalazłam (chyba) Cos mi dzisiaj necik szwankuje
http://allegro.pl/wozek-magic-4-espi...235305724.html
Dziękujekurcze a to na pewno ten jest?bo ja chcę trójkołowca i z tego co ja pamiętam to ten machaj też był trójkołowy
darusia one Tobie się też tak podobają to powiedz jak to jest

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-09-30 o 13:26
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 13:40   #2037
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziękujekurcze a to na pewno ten jest?bo ja chcę trójkołowca i z tego co ja pamiętam to ten machaj też był trójkołowy
darusia one Tobie się też tak podobają to powiedz jak to jest
Mi się podobają i gdybym miała kasę to bym kupiła ale jak wczesniej pisałam dopiero na wiosnę. Może coś się zmieni do tego czasu My juz mamy spacerówkę.
Stary 2010-09-30, 14:20   #2038
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
W sklepie jest problem z przymiarką. Raczej nie dysponują przewijakami a na podłodze raczej bym tego nie polecała. Zapytaj czy możesz zwrócić lub wymienić jak okaże się niewłaściwy.
Też mam problem z ubieraniem Zosi (lubi się tylko rozbierać) ale ostatnio bawimy się ubieraniem, tzn. szukamy rączek, nóżek. Robimy różne "ochy i achy, a kuku, hurraaa" i inne takie odgłosy. Działa
Ja to bym nawet na kolanach posadziła i ubrała tak zresztą ubieram ale o to samo rozbieranie i ubieranie chodzi.
A z tym zwrotem to nie bardzo bo wszędzie mam daleko ok.30km
Cytat:
najważniejszy przy karmieniu piersią jest spokuj. Tak sobie myślałam że ja z dwa razy jak mnie ugryzł przy karmieniu to głośno auu zrobiłam, i może temu nie chce na jawie cyca. Ja już od 5 tygodni karmię tylko jak śpi. Idzie spać, i jak już śpi mocno to mu dam cyca to sie naje do syta, nawet czasem zerknie uśmiechnie się, ale to tak już na koniec. Dla mnie to kłopotliwe bo gdzie ja mam z nim pojechać, jak na cichacza w konspiracji karmię
jak to sie trzeba nagimnastykowac aby dziecko nakarmić

Aixa super że już w domku i też dołanczam pytanie do dziewczyn , dlaczego to badanie było bo tez coś nie kojarzę czy pisałaś

Właśnie przed chwilą listonosz przyniósł mi rachunki za prąd i za październik mam 366zł myślałam że się przewrócę
a pozostałe miesiące mam 152 i 168 no masakra to pralka tak nabiła a niby klasa A+A to już czuję co bedzie za zimę jak jeszcze światło dojdzie , bo przez lato to się tak nie paliło długo.
Stary 2010-09-30, 14:27   #2039
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Ja to bym nawet na kolanach posadziła i ubrała tak zresztą ubieram ale o to samo rozbieranie i ubieranie chodzi.
A z tym zwrotem to nie bardzo bo wszędzie mam daleko ok.30km
U mnie niby miasto koło miasta a też do niektórych sklepów też mam takie odległości
Stary 2010-09-30, 14:43   #2040
blistex
Rozeznanie

Dzien dobry
ja tylko na chwilke nie wiem czy bede miala czas do was zagladac od dzisiaj siedze u mamy az 3 tygodnie odpoczne hehe sama z Juleczka i siostrzenica no i psem mamy

bylismy dzisiaj u lekarza bo juleczka cos pokaslywala ale doktor powiedziala ze nic nie slyszy i kazalapodawac wit.C zwazylismy Juleczke o zgrozo moja mala kluska wazy 9,600 i mierzy 84 cm toz to maly Pudzian rosnie

dziewczyny jeszcze ktoras z was zamawiala 2czapeczki czy moze mi na priv napisac jakie by chciala i jakie kolorki ??

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Aixa - dobrze że mała się tak szybko obudxziła a z TZ napewno jej było tak dobrze jak z Tobą . czasami ojcowie mniej są " nerwowi " i dzieciakom udziela się ten spokój .

na żeby dawaj coś z ibuprofenem nurofen ibum czy inne cudo idące zęby to nic innego jak stan zapalny w buzi a nurofeny i inne działają własnie przeciwzapalnie , panadol to raczej taki wspieracz tylko przeciwbólowy jak dziecko ma np wysoką goraczke a nie można już podac np nurofenu ( przekroczyć dawek to wtedy można dać panadol zamiennie ) zwiększając ilość dawek przeciwbólowca . przy chorobach też lepiej dawać nurofen bo tez walczy w organiźmie przeciwzapalnie a przy okazji zbija gorączke.

Pop - popieram to co napisała mrowak robisz wszystko co najlepsze dla małej , nie Twoja wina że nie donosiłas ciązy , że nie mogłaś karmic . Mała jest zdrowa i szczęśliwa i to się liczy . A Ty jesteś najlepszą mamą dla małej .

Moja kocha mój kolczyk w pępku bo się świeci , jest jak skora kocha brylanciki i wszelkie kamyczki łańcuszka nie nosze bo Szymek sie nad nim pastwił i przestalam

Piekne te czpusie ale ja po przegladzue poczekam do wiosny mała ma na jesień ze 4 czapki a na zime 3 szt . przeginka a pewnie bym ze dwie kupiła ale na wiosne napewno coś zamówie u ciebie Zrobie jutro fote mam nadzieje że wyjdzie bo mam dla ciebie inspiracje nową pewnie troszkę pracochłonną ale dostałam dziś od koleżanki piękna czpusie szydełkową z koralikami i cekinkami myslę że ci się spodoba

ja tez wczoraj zamiast iść kimać czytałam , nie raz było śmiesznie ale czasem też laski przegonały .

Ja dzis byłam u kolezanki i załatwić tesciowej pismo do NFZtu dostała aparat na noge ale pczywiście załatiwa się w wawie .. co za p.. kraj kobieta jakby była sama to nie wiem jakby miała się tam dostac a jeszcze na chorą noge a jakbym nie załatwiła to by u nas czekała miesiąc
BYłam dziś w HM jest troszkę przecen kupiłam kilka rzeczy dla Oli po 10-20 zł i dla Szymka koszulki także jak ktoś coś potrzebuje walcie do HM
dobrze to ja bede czekala na wiosne wymysle cos nowego

Cytat:
Miko to sie tym jakby delektuje to takie podrabiane truskawkowe , ale pyrosalu nie lubi bo jest z czarną porzeczką

Przeczytajcie ten pierwszy post aż się poryczałam
http://www.okiemniani.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=167
Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Za dnia nie mialam czasu, a chcialam jeszcze dodac, ze Barbarka skonczyla dzis 6 miesiecy! Moja kochana duza dziewczynka
ja tez wczoraj na tym forum wsiaklam

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
to ja sie zaczynam bac, bo Gabryska pozki co bezzebna, ale jak czytam o tym gryzieniu to moze powinnam sie cieszyc ze jeszcze nic jej nie wyroslo...
ciesz sie ze jeszcze bezzebna moja Julka jak sie wkurzy ze zawolno jej leci to mnie dziabnie i jeszcze glowa kreci albo naciaga mi sutka boli niemilosiernie az lzy czasem mi leca

Cytat:
Witam

Cigi Wszystkiego naj z okazji 1/2 roczku

Dusiaka mój też podgryza. Ale jak go karmię przez sen to tego nie robi Tylko on nauczony zasypiać bezemnie, nawet jak jestem obok to mu to przeszkadza.

Wasze dzieci te z katarkiem, też mają z tyłu na główce węzły chłonne powiększone? bo mój ma, i chyba dzisiaj z nim do lekarza pójdę.

Ważyłam się dzisiaj i mam 70 kgwięc cos się ruszyło. Diety ciąg dalszy Chcialabym 66 kg, ale to mniej niż przed ciążą, bo wtedy lekko miałam 2 kg więcej po rzuceniu palenia. A teraz może się uda. Już niedługo osiągnę swój cel.

No i się pochwalę, bylam wczoraj w UP zarejestrować się, i zabrakło mi 18 dni żeby otrzymać zasiłek a to przez to że Macierzyński mi się nie liczy, więc to 5 mc+ 3 tyg czekałam na zaświadczenie od nich+że mój poprzedni szef żeby ograniczyć wydatki bez powiadomienia mnie zmienił mi w deklaracji do zusu etat na 1/2 etatu. Jakbym nie przedłużyła macieżyńskiego i się zarejestrowała to bym dostała. I jak widzę od jutra będę w pracyale tylko na 1/8 etatu jako programista żeby wychowawczy dostać. No ale co zrobić.Doła trochę mam przez to, bo tak jakoś nie mam teraz swojej kasy, tylko to co tz zarobi, a to dla mnie straszne
a mi Pani kazala przyniesc zaswiadczenie z zusu bo powiedziala ze sie wlicza

Cytat:
Witajcie
Jak zwykle zostałam wywołana i przywołana.... do porządku Nie odzywam się, bo zwyczajnie nie mam czasu ani sił. Już od miesiąca pracuje i od razu po powrocie miałam (i mam kupę roboty). Najpierw się wstrzeliłam w otwarcie dużej wystawy do której pracowałam przy oprawie plastycznej, teraz szykuję na koniec listopada - początek grudnia swoją wystawę, więc pracy mam jeszcze więcej, a i jeszcze standardowo to co robię zwyczajowo poza wystawami (które są okazjonalnie) czyli obrabiam materiał z wykopalisk. Jak wracam do domu to chcę jak najwięcej czasu spędzić z Antkiem, w między czasie coś trzeba ugotować, albo do sklepu wyskoczyć, z psem wyjść itd. A jak dochodzi 20.00 to padam na pysk

A mój Antonio dziś skończył 6 miesięcy Ma dwa zęby i trzeci w drodze. Dalej nie znosi spacerów, ale za to nie ma już problemów z kąpielą . Niezły gagatek z tego mojego synka, ma swoje ulubione zabawki, skubie psa i najbardziej zajmuje go światło
najlepszego z okazji skonczenia 1/2roczku i dla pozostalych dzieci tak samo
Cytat:

Aaaaa no i po czym poznajecie, że Wasze dzieci Was poznają. Bo ja mam wrażenie, że ona na każdego reaguje tak samo. No moze na obcych na początku patrzy badawczo... ale po chwili już jest ok. I do każdego pójdzie na ręce... nie ma dla niej problemu... Czyżbym miała cygańskie dziecko??
moja jak dso niej podchodze to tak dupcia skacze do gory smiesznie to wygladabo wie ze ja odrazu wezme na rece na nikogo innego tak nie reaguje

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Witajcie.
WIECIE CO??? PRZEBIŁ SIĘ NAM WCZORAJ PIERWSZY ZĄBEK!!!
Poza tym dalej chorujemy ;/... tym razem już wszyscy. Mały zaraził Tż (kochany, nie zaraził mamusi.. mój mój mój mój.. cium cium cium), a Tż mnie (bydlak >:-( ). I tak sobie siedzimy w chałupie, chyrlamy, kaszlemy, chrypimy i ogólnie zdychamy
gratuluje zabka

Cytat:
Hmmm... my też to juz przeszliśmy... i u nas tez właśnie po tym katarze wyszedł pierwszy kiełek. Więc może te katary to na zębiszcza??

Kurcze, nie wem co poradzic bo ja nie karmie piersią ale potrafię sobie wyobrazić ten ból... a moze kup sobie te nakładki silikonowe? Tylko pewnie Oli moze się to nie spodobać... :/

A Sis nie chwaląc się- wywołałam ja

A mnie moje dziecię cały czas pluje. Nauczyła się robic motorek i cały czas motorkuje
moja robi tak samo robi jeszcze pfffuuuu ale tylko wtedy jak ma gladka konsystencje jedzenia jak sa grudki to je ladnie i nie pluje u nas w pokoju i kuchni mamy sciany do malowania bo maja pomaranczowe kropki

Cytat:
Draconiku zamówiłam przez all dwie czapeczki mój nick to Fradoni jak mam wymierzyc główki żeby Ci podać wymiary? Te czapeczki to cudeńka normalnie. Jesteś Bombowa
Aha ja ym chciała Psiaka dla Antosika i kota dla Basiuli. Tylko jeszcze nie wiem jakie kolory. Jakie moga być?

Mój Antoś jak bierze go ktoś obcy na rece to najpierw robi podkówkę i jakos sie uspokaja jak mu osoba przypasuje ale jak tylko gdzieś mnie dojrzy to zaraz marudzi i muszę go wziac na ręce. Nawet jak babcie go trzymają a ja sie pojawie to nie ma szans.
A Basiulek najpierw robiła straszna histerie jak tylko ktos sie do niej obcy zblixył teraz jest juz lepiej i chetniej jest u innych na rękach. U nas tak jest bo one sa całymi dniami tylko ze mną.
musisz zmierzyc tuz nad uszkami caly obwod
ja zrobie i tak o 1-2 cm wieksza zeby byla na dluzej
tak myslalam ze to Ty i ze wlasnie te dwie bedziesz chciala a co do kolorow to napisz jakie bys chciala a ja kupie welne w takich kolorkach tylko musisz tez wizualnie sprawdzic czy bedzie pasowalo codo psiaka to mi najbardziej podobaja sie w brazach albo szarosciach kociak moze miec kazdy kolorek

WSZYSKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH NASZYCH CHŁOPCÓW
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości