|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
|
|
#2012 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
![]() Mój na obcych patrzy jakby dziwoląga zobaczył nie usmiechnie się ani nic a na ręce to zapomnij ,a jak np. Adaś wraca ze szkoły to tak macha łapkami i nózkami że mało nie odleci Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Najlepiej by było zmierzyć tylko nie chciałabym go rozwścieczyć w sklepie |
||||
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
moja nie sciaga butow, chyba jej nie przeszkadzaja
to "sprzedac moglabym ją każdemu" wystarczy ze KOGOKOLWIEK zobaczy juz sie cieszy. Laski w przychodnii jak mnie widza to mowia" aaaa Pani od tej malutkiej śmieszki"
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Izaizula zdjęcie bombowe
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Mój to raz w Lidlu pluł do takiego dziadka , taki motorek robił ale pewnie jak by miał iść na ręce to nic z tego.Ogólenie widzę że woli facetów ,mniej się boi , bo np. teściowej się boi albo szwagierki i małych dziewczynek i na blond włosy dziwnie patrzy (ja mam czarne)
|
|
|
|
#2015 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie jest niezły
|
|
#2017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A śmieje się tez do wszystkich, moze nie tak od razu, musi przeanalizować ale potem jest ok. Nie boi się nikogo...
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam problem z ubieraniem Zosi (lubi się tylko rozbierać) ale ostatnio bawimy się ubieraniem, tzn. szukamy rączek, nóżek. Robimy różne "ochy i achy, a kuku, hurraaa" i inne takie odgłosy. Działa
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
tak mi sie wydawalo ze z kolkami moze byc problem.....cholera a mi sie tak te wozki podobaja nooo!
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie oprucz zimy;/ kurcze a zima jakby nie bylo na spacerki tez sie smiga...no ale chyba sie skusimy
nie wiemtylko jak z kaska, czy jeszcze przed zima sie wyrobimy, albo juz poczekamy i po zimie a na nastepna maluchy juz beda extra smigaly na nogach ;P
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Osobiście kupiłabym na wiosnę. Nie ma co liczyć na to że nasze maluchy będą się poruszały wyłącznie na własnych nogach
|
#2023 |
|
Rozeznanie
|
A mam pytanie do mamuś pracujących. Z kim zostawiłyście dzieci??
|
#2024 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zrówka życzę i gratuluję ząbka![]() Cytat:
![]() no to super że wychodzą Cytat:
wyślij chłopaka na przyuczenie(to nie żart) a objawy są typowo ciążowe. Ja radzę iść do lekarza. Im szybciej tym lepiej dla ciebie. Choćby ze względów psychicznych. Trzymam kciuki żeby okazało się to fałszywym alarmem(domniemam, że ciąża nie jest teraz dla Was wymarzoną sytuacją) jesteście jeszcze bardzo młodzi.Cytat:
cwaniara.ja od poniedziałku wracam. Sama nie jesteś ![]() Cytat:
![]() my od wczoraj w domku. W końcu przespałam normalnie noc boję się mimo, że wstępnie wiemy że są dobre. Obok w sali byli rodzice z 2tygodniowym dzieciątkiem. Malutka miała badanie rezonansem i wyszedł bardzo zły wynik. Kazali im jechać do kliniki do Poznania. Cały czas mam przed oczami widok jak mama tej dziewczynki bardzo płacze a mąż ją tulił i też miał łzy w oczach. Świat jest bardzo niesprawiedliwy.Ja do piątku na urlopie A tak wogóle to dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- moja córcia będzie z babcią czyli moją mamą
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
moja cwaniara wyjmuje smoka i wklada go sobie spowrotem, ze niby taka nowa zabawa;D
zawioze tz na rehabilitacje i jade do kolezanki zawiesc jej SS, bo jej mala kolki dostala. Posiedzimy poplotkujemy troszke a przy okazji do rossmana skocze bo malej sie chusteczki koncza a tylko na te niemieckie rzeczy z rossmana nie ma zadnego uczulenia.
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję pogodnej Lenki
I ciesze się, że wszystko w porządku. Trzymam kciuki za dobre wyniki ale myślę, że to tylko formalność ![]() A mogę wiedzieć dlaczego mała miała to badanie robione? Bo gdzieś mi umknęło...
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
O to samo mialam zapytac.
Super ze juz razem jestescie w domku!
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja własnie już dawno tak się bawi. To jedna z jej ulubionych zabawek. Gada do smoka najwięcej. A teraz jak ma dwa zabki na dole to go wklada i zaciska zęby i wyciąga- wtedy tak strzela... i tak w koło... ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Wercia to taki mały strachuś. Ona np. jak się sama bawi, czy leżąc na kocu czy w leżaczku i nagle coś do niej powiem (nawet tak normalnie, cicho) to podskakuje jak oparzona... Tak samo jak np. ją karmię lyzeczka i nagle coś do niej powiem to też się wystraszy. Chyba sie za bardzo skupia na jedzeniu
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2030 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jade do sklepu potem napisze co chciałam napisać bo kupa ..
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2032 | ||
|
Wtajemniczenie
|
100 lat dla Basi i Antka!!!
![]() Aixa tak się cieszę,całe szczęście,że takie małe dzieci szybko zapominają Madzia współczuję co za........ niesprawiedliwosc Dusiaka nie mam pomysłu co zrobic tym bardziej się cieszę,że przestałam karmic przed 1 ząbkiem ![]() Mi też się dziecko popsuło albo ja popsułam zabardzo skakałam nad nim cały czas się z nim bawiąc gadając itd i właśnie zauważyłam,że on nie potrafi się sam bawic i sobą zając zostawiam go to zaraz mnie woła i zaczyna stękac aż wkońcu płakac jak nie przyjdę,macie pomysł jak to zmienic?Paulina no jasne,że idź do lekarza,zrobi Ci usg i będziesz miała pewnosc,te objawy owszem mogą wskazywac ciążę ale czasami takie same objawy typu obolałe piersi mogą byc przed miesiączką.Albo powtorz jeszcze raz test,jeszcze możesz zrobic bete to jest najpewniejsze w każdym pobliskim laboratorium. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja po tym poznaje,że np ja tż wraca z pracy ja jestem z małym w drugim pokoju i jeszcze go nie widzi a już słyszy jego głos to się taaak cieszy i tylko czeka aż się w drzwiach pojawi słodycz moja ![]() Aniap czy ja już pisałam,że wydawało mi się jakby Cię misiąc nie było? już miałam pisac do Ciebie sms hehe---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- ale przecież to jest raczej niezgodne z prawem,przecież musiałabyś podpisac jakiś aneks do umowy wydaje mi się,że powinnaś iśc się dowiedziecmoże da się to odkręcic skoro nic nie podpisywałaś. |
||
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
To musiałoby być jakieś porozumienie zmieniające warunki płacy i pracy oczywiście na piśmie. I jeżeli tak było to powinnaś też mniej pracować. Zażądaj wglądu w swoje akta osobowe tam to powinno się znajdować. Wyślij im PIP na kontrolę. Tak byc nie moze. Pracownik musi być poinformowany o zmianach wymiaru czasu pracy itp. i wogóle o zmianach w warunkach zatrudnienia.
|
#2034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiem widziałam
Cytat:
Cytat:
![]() madzia współczuje mrowak odpisałam na PW,ale jakiś bład mi wyskoczył,więc nie wiem czy doszło. Ja wiem o tym i pamiętam o Tobie-mój tata wie,że ja mam kogoś jakby potrzebował U mnie natomiast wystarcza w pełni moja wiedza ale jakby było coś grubszego to wale do Ciebie.
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/wozek-magic-4-espi...235305724.html W rzeczwistości kolory są dużo ładniejsze. Wiem to po swoim espiro enzo. Mamy ładną malinową czerwień a w necie ta sama czerwień wygląda na bardzij ceglastą. To samo jest z pomarańczem i fioletem (widziałam na żywo). Na stronie espiro kolory ładniej wyglądają.
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2010-09-30 o 13:23 |
|
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze a to na pewno ten jest?bo ja chcę trójkołowca i z tego co ja pamiętam to ten machaj też był trójkołowy![]() darusia one Tobie się też tak podobają to powiedz jak to jest
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-09-30 o 13:26 |
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My juz mamy spacerówkę.
|
|
#2038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym zwrotem to nie bardzo bo wszędzie mam daleko ok.30km Cytat:
![]() Aixa super że już w domku i też dołanczam pytanie do dziewczyn , dlaczego to badanie było bo tez coś nie kojarzę czy pisałaś ______________ A MY MAMY TRZECIEGO ZĘBA NA DOLE DWÓJKA a u góry tam gdzie dwójka dziąsło tak jakby przecięte Właśnie przed chwilą listonosz przyniósł mi rachunki za prąd i za październik mam 366zł myślałam że się przewrócę ![]() a pozostałe miesiące mam 152 i 168 no masakra to pralka tak nabiła a niby klasa A+A to już czuję co bedzie za zimę jak jeszcze światło dojdzie , bo przez lato to się tak nie paliło długo. |
||
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2040 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() ja tylko na chwilke nie wiem czy bede miala czas do was zagladac od dzisiaj siedze u mamy az 3 tygodnie odpoczne hehe bylismy dzisiaj u lekarza bo juleczka cos pokaslywala ale doktor powiedziala ze nic nie slyszy i kazalapodawac wit.C zwazylismy Juleczke o zgrozo moja mala kluska wazy 9,600 i mierzy 84 cm toz to maly Pudzian rosnie ![]() dziewczyny jeszcze ktoras z was zamawiala 2czapeczki czy moze mi na priv napisac jakie by chciala i jakie kolorki ?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja zrobie i tak o 1-2 cm wieksza zeby byla na dluzej tak myslalam ze to Ty i ze wlasnie te dwie bedziesz chciala a co do kolorow to napisz jakie bys chciala a ja kupie welne w takich kolorkach tylko musisz tez wizualnie sprawdzic czy bedzie pasowalo codo psiaka to mi najbardziej podobaja sie w brazach albo szarosciach kociak moze miec kazdy kolorek WSZYSKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH NASZYCH CHŁOPCÓW
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

Myśli, że to on do niej gada 

Antoni Stanisław 30.03.2010
ale tylko na 1/8 etatu jako programista żeby wychowawczy dostać. No ale co zrobić.Doła trochę mam przez to, bo tak jakoś nie mam teraz swojej kasy, tylko to co tz zarobi, a to dla mnie straszne
zrówka życzę i gratuluję ząbka
wyślij chłopaka na przyuczenie(to nie żart) a objawy są typowo ciążowe. Ja radzę iść do lekarza. Im szybciej tym lepiej dla ciebie. Choćby ze względów psychicznych. Trzymam kciuki żeby okazało się to fałszywym alarmem(domniemam, że ciąża nie jest teraz dla Was wymarzoną sytuacją) jesteście jeszcze bardzo młodzi.
boję się mimo, że wstępnie wiemy że są dobre. Obok w sali byli rodzice z 2tygodniowym dzieciątkiem. Malutka miała badanie rezonansem i wyszedł bardzo zły wynik. Kazali im jechać do kliniki do Poznania. Cały czas mam przed oczami widok jak mama tej dziewczynki bardzo płacze a mąż ją tulił i też miał łzy w oczach. Świat jest bardzo niesprawiedliwy.