Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-29, 16:06   #1951
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Bo ona ogólnie śpi Ci dużo, nie? W nocy dużo, w dzien też... kiedyś pisałaś, że cały dzień przespała. Mojej się to nigdy nie zdarzyło... ale tylko pozazdrościć

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 16:11   #1952
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
1- nie ma takiego pojecia jak "NIE POTRAFILAM donosic"-no czys Ty na głowe upadla? Ty, ktora nam zycie tlumaczysz tutaj nie raz piszesz takie cuda? A myslalas, ze mozna isc do szkoly na kurs pt. jak donosic ciaze? No hukne Cie zaraz! Chyba Ci sie od tej stolYcy pomerdalo w glowie!

2- nie karmilas, bo nie moglas, a nie NIE CHCIALAS-widzisz roznice? Bo jak nie widzisz to naprawde hukne!

3- nie siedzialas non stop, bo nie mozna siedziec non stop! Zwariowalabys, znerwicowala sie, a i tak nic nie moglabys przyspieszyc. Huknąc???

4- jak kazda z nas-ten argument sie nie nadaje

5- nie opuscilas, tylko wyjechalas do pracy, o ktorej sama pisalas, ze ja lubisz, ze sie realizujesz i potrzebujesz jej do normalnego funkcjonowania. W kazdej chwili mozesz zrezygnowac jak sama piszesz. No hukne no!

Jeszcze wczoraj pisalas, ze mnie tu brakuje- uwazaj co piszesz na drugi raz
I potwierdzam. Takiej bojowej pewnej siebie to mi Ciebie brakuje. Od razu lepiej jak ktoś człowieka tak porządnie huknie
I taką chcę Cie tu wiedzieć częściej.
Oczywiście jak masz te gorsze dni to też pisz

Darusia - jak ja bym zjadła takie leczo. No naprawdę nie musiałaś o nim pisać

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-09-29 o 16:12
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 16:24   #1953
anakazar
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny;*

A moja córka dzisiaj pierwszy raz "czytała"gazete...bał agan nieziemski,podarła cała,a ja musiałam pilnowac,żeby nie zjadła stron,bo wtedy to by były kolory w pampersie.

Rany słodycze już wszystkie żeżarłam co miałam w szafce i poszłam do naszego wsiowego sklepu i normalnie zła jestem,bo wiecie co?oni mają tam CAŁY towar z lidla!!!od herbaty po masło-żadnego normalnego produktu(ooo pieczywo tylko) wszytsko z sieciówki,tak nawet nie można,nie?i oczywiście słodyczy dobrych brak;/grrrr
Nie wiem co ja teraz będę jadła jak słodkiego nie mam.

A i chwalę się-seksu brak i dwa kg do przodu jestem<hurra>

pl madzia jak kupisz xv,to mi powiesz czy warto(ja ubolewam na kolorami-kupiłabym niebieski,ale teraz mamy niebieski,eee szkoda,że nie ma różu albo fioletu)-szkoda też,że u nas nie ma szkoły rodzenia to też bym tam rozwiesiła ogłoszenie o wózku

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 17:31   #1954
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
o dziękuję może mnie natchnie póki co kupiłam gotowe i dałam jużte po 8 m-cu mimo ze ich nie skończył gerbera jarzynowa z kluseczkami jak mu to smakowało zjadł 1,5 dużego słoiczka

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny;*

A moja córka dzisiaj pierwszy raz "czytała"gazete...bał agan nieziemski,podarła cała,a ja musiałam pilnowac,żeby nie zjadła stron,bo wtedy to by były kolory w pampersie.

Rany słodycze już wszystkie żeżarłam co miałam w szafce i poszłam do naszego wsiowego sklepu i normalnie zła jestem,bo wiecie co?oni mają tam CAŁY towar z lidla!!!od herbaty po masło-żadnego normalnego produktu(ooo pieczywo tylko) wszytsko z sieciówki,tak nawet nie można,nie?i oczywiście słodyczy dobrych brak;/grrrr
Nie wiem co ja teraz będę jadła jak słodkiego nie mam.

A i chwalę się-seksu brak i dwa kg do przodu jestem<hurra>

pl madzia jak kupisz xv,to mi powiesz czy warto(ja ubolewam na kolorami-kupiłabym niebieski,ale teraz mamy niebieski,eee szkoda,że nie ma różu albo fioletu)-szkoda też,że u nas nie ma szkoły rodzenia to też bym tam rozwiesiła ogłoszenie o wózku
a nie mówiłam brawo aż 2kg już wiesz gdzie przyczyna hihi za bardzo za często za intensywnie hehehe
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 17:40   #1955
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
o dziękuję może mnie natchnie póki co kupiłam gotowe i dałam jużte po 8 m-cu mimo ze ich nie skończył gerbera jarzynowa z kluseczkami jak mu to smakowało zjadł 1,5 dużego słoiczka

a nie mówiłam brawo aż 2kg już wiesz gdzie przyczyna hihi za bardzo za często za intensywnie hehehe
taatylko teraz jeszcz dwa i ok będzie

a moja mała nie lubi obiadków ze słoika-przedwczoraj jej dałam to nie mogła go zjesc,wymieszałam jej wczoraj z ugotowanym ziemniaczkiem i zjadła ze smakiem.
To samo desery-męczyła jeden dwa dni,a jak jej dam coś swojego to wcina aż miło.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 17:49   #1956
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

drcronik a ta na zdjeciu na dole po prawej nie jest czarna?;D
Jesli nie to jak sie da to ja bym taka poprosila ale czarną z różowym kwiatuszkiem
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 18:01   #1957
cigi
Rozeznanie

Hejka;
Ja tak na szybko; Pozniej sie pewnie jak zwykle w nocy wlacze;
Chcialam sie pochwalic, ze dzis mam niemal aniolka. Jadla jako tako ; I raz, przy muzyczce sama zasnela; wprawdzie nie u siebie w lozeczku, ale co tam, ty lko cos sie szybciutko wybudza i z placzem;
No, ide na wieczorny spacerek;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 19:33   #1958
lindsley
Zakorzenienie

To ja też mam aniołka pod względem spania. Widzę że jest zmęczony, odkładam do łóżeczka, smok, pieluszka buziak w czółko, 5 min i śpi. Czasem wierci się 20min ale nie płacze i zaśnie w końcu... Ale poza spaniem to marudka straszna z niego, najlepiej na rękach

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 20:50   #1959
yoonka
Rozeznanie

kto mi tu zapodal linka do forum o nianiach!!?! wsiaklam na caly dzien... zdradzam wizaz
Stary 2010-09-29, 21:15   #1960
libra777
Zakorzenienie

Yoonka to ja przyznaję sie bez bicia chociaz nie mam z nianiami nic wspólnego i pewnie nie będę mieć to też wsiąkłam

Darusia ale Oliwka śpi długo mój Miko to rano z godzinkę czasem półtorej i po południu niecałą godzinę i tak ostatnio co dzień nie śpi mi juz od jakiejś wpółdo 3 az do wieczora niemożliwy jest.
W nocy też się ostatnio wiercił ,może przez tą chorobę bo katar go jeszcze trzyma i kaszle trochę.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Anakazar Ty chyba bicia dawno nie dostałaś tu ludzie na diecie są a Ty tu o słodyczach ja na głodzie jestem
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 21:15   #1961
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ona teraz to juz nie spi tak jak kiedys, spi mniej wiecej tak jak wasze dzieci ale widocznie taka pogoda ze az tyle spala, sama bylam w szoku.
No nic lece ogladac top model.
A.Camus
Stary 2010-09-29, 21:27   #1962
ania p
Zakorzenienie

Aixa - dobrze że mała się tak szybko obudxziła a z TZ napewno jej było tak dobrze jak z Tobą . czasami ojcowie mniej są " nerwowi " i dzieciakom udziela się ten spokój .
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Widzę, że czas na żalenie się. To ja też.
Mały w nocy miał gorączkę, chyba ciągle te zęby, bo nic innego mu nie dolega i płakał tak strasznie i tylko u mnie na rękach zasypiał. U tż też płakał. Więc nie wiem, ile spałam - może ze 2 godzinki, w tym część na siedząco. W nocy dostał Panadol i jakoś polepszyło się. A ja do pracy muszę się zbierać o 5. Ledwo żyję.

!
na żeby dawaj coś z ibuprofenem nurofen ibum czy inne cudo idące zęby to nic innego jak stan zapalny w buzi a nurofeny i inne działają własnie przeciwzapalnie , panadol to raczej taki wspieracz tylko przeciwbólowy jak dziecko ma np wysoką goraczke a nie można już podac np nurofenu ( przekroczyć dawek to wtedy można dać panadol zamiennie ) zwiększając ilość dawek przeciwbólowca . przy chorobach też lepiej dawać nurofen bo tez walczy w organiźmie przeciwzapalnie a przy okazji zbija gorączke.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
aixa - trzymam mocno kciuki aby wszystko było OK. TZ to też jak matka. I dokładnie jest tak ja dziewczyny napisały najważniejsze że jest przy niej ktoś bliski kogo zna i kocha. To dlaniej taki punkt podparcia w tym obcym dla niej środowisku. A Ty pewnie i tak zaraz po pracy pojedziesz ją przytulić.

Nawet nie wiesz jak dobrze jest mi znane to uczucie. Od samego początku mam poczucie że zawiodłam. Nie potrafiłam donosić i te jej problemy zdrowotne przypisuję chcąc nie chcąc sobie, nie karmiłam, w szpitalu też nie siedziałam non stop, a potem też często się na nią denerwowałam no i na koniec opuściłam dziecko i wróciłąm do pracy i to do innego miasta.
Tylko niestety czasami nie mamy wyjścia. Live is brutal.
.
Pop - popieram to co napisała mrowak robisz wszystko co najlepsze dla małej , nie Twoja wina że nie donosiłas ciązy , że nie mogłaś karmic . Mała jest zdrowa i szczęśliwa i to się liczy . A Ty jesteś najlepszą mamą dla małej .

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci tez uwielbiaja lancuszki i medaliki? moja za tym medalionem co mam na szyi chce sie skichac bo sie ladnie swieci i chce mi go zjesc, nawet nie wie jakie to cenne ale coz dla niej wszystko smaczne.
Moja kocha mój kolczyk w pępku bo się świeci , jest jak skora kocha brylanciki i wszelkie kamyczki łańcuszka nie nosze bo Szymek sie nad nim pastwił i przestalam

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dziewczyny wyslane nie bede odpisywala na meilach ze wyslalam dobrze ??
a i wystawilam nowa aukcje moze komus sie spodoba jest drozsza bo welna grubsza i drozsza i wiecej zchodzi na czapke
http://allegro.pl/czapeczki-szydelko...4.html#gallery
Piekne te czpusie ale ja po przegladzue poczekam do wiosny mała ma na jesień ze 4 czapki a na zime 3 szt . przeginka a pewnie bym ze dwie kupiła ale na wiosne napewno coś zamówie u ciebie Zrobie jutro fote mam nadzieje że wyjdzie bo mam dla ciebie inspiracje nową pewnie troszkę pracochłonną ale dostałam dziś od koleżanki piękna czpusie szydełkową z koralikami i cekinkami myslę że ci się spodoba

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
kto mi tu zapodal linka do forum o nianiach!!?! wsiaklam na caly dzien... zdradzam wizaz
ja tez wczoraj zamiast iść kimać czytałam , nie raz było śmiesznie ale czasem też laski przegonały .

Ja dzis byłam u kolezanki i załatwić tesciowej pismo do NFZtu dostała aparat na noge ale pczywiście załatiwa się w wawie .. co za p.. kraj kobieta jakby była sama to nie wiem jakby miała się tam dostac a jeszcze na chorą noge a jakbym nie załatwiła to by u nas czekała miesiąc
BYłam dziś w HM jest troszkę przecen kupiłam kilka rzeczy dla Oli po 10-20 zł i dla Szymka koszulki także jak ktoś coś potrzebuje walcie do HM
Stary 2010-09-29, 21:32   #1963
libra777
Zakorzenienie

Dziewczyny chciałam wam napisać na temat kurtek zimowych kupujcie nawet z dwa rozmiary większe , bo ja kupiłam 86 kurtkę i kamizelkę a normalnie Miko teraz nosi 80 i co i jest na styk do zimy nie przetrzyma teraz nosimy a na zimę muszę następną nie pomyślałam że to się przeciez ubiera jeszcze na bluzę i co jeszcze mogę dodać to rękawy kurtki w mojej są dość wąskie to znaczy nie są na tyle szerokie żebym tam wsadziła palce w celu złapania rączki Mika żeby mu się rękawek nie podciągnął ani swojej reki razem z jego też nie wsadzę więc patrzcie żeby rękawek był szerszy z jakimś ściągaczem ewentuel to tak dla wygody ubierania bo wiadomo jak dzieci się chcą ubierać.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Ania a ibufen D chyba też może być nie? Ja nieraz na wieczór dawałam jak mały był strasznie marudny i jakoś w nocy spokój później był
Stary 2010-09-29, 21:39   #1964
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Ania a ibufen D chyba też może być nie? Ja nieraz na wieczór dawałam jak mały był strasznie marudny i jakoś w nocy spokój później był
I jak małemu smakował? Michaś się krztusi, płacze bardziej niż przy szczepieniu, aż boję się każdej dawki (mamy zalecone przez lekarza kilka dni ibufenu)

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 21:43   #1965
libra777
Zakorzenienie

Miko to sie tym jakby delektuje to takie podrabiane truskawkowe , ale pyrosalu nie lubi bo jest z czarną porzeczką

Przeczytajcie ten pierwszy post aż się poryczałam
http://www.okiemniani.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=167
Stary 2010-09-29, 22:11   #1966
cigi
Rozeznanie

Za dnia nie mialam czasu, a chcialam jeszcze dodac, ze Barbarka skonczyla dzis 6 miesiecy! Moja kochana duza dziewczynka
Stary 2010-09-29, 22:19   #1967
libra777
Zakorzenienie

Gratki dla Basi
Stary 2010-09-29, 22:35   #1968
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
I potwierdzam. Takiej bojowej pewnej siebie to mi Ciebie brakuje. Od razu lepiej jak ktoś człowieka tak porządnie huknie
I taką chcę Cie tu wiedzieć częściej.
Oczywiście jak masz te gorsze dni to też pisz

dobra, dobra-Ty mi tu nie słódź tylko pisz czy dotarło do Ciebie co napisałam
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 22:47   #1969
cigi
Rozeznanie

Dziekuje bardzo w imieniu corci;
A co do tych zebolow to nie jestem pewna czy to naprawde to; tak przypuszczalam, ale na razie ni widu ni slychu ; Basia dzis w dzien byla spokojniejsza. Tylko caly czas nie wiadomo dlaczego jak zasnie po kolacji, to co jakis czas sie przebudza z krzykiem(ze 2, 3 razy, az do karmienia), usypia w moich ramionach;
Stary 2010-09-29, 22:52   #1970
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Za dnia nie mialam czasu, a chcialam jeszcze dodac, ze Barbarka skonczyla dzis 6 miesiecy! Moja kochana duza dziewczynka
Ucałuj i wyściskaj Małą od Cioć wizażowych tylko rano niech teraz spokojnie śpi
Stary 2010-09-29, 23:09   #1971
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
STO LAT DLA BASI

A moja Ola się chyba zepsuła, buuu...
W dzień zawsze usypiała przy cycu, po czym przenosiłam ją do wózka (częściej)/ łóżeczka (rzadziej), a od wczoraj coś jej się zmieniło. Cycuś jest do jedzenia, a jak jest śpiąca to już go nie ssie tylko się nim bawi - znaczy się GRYZIE Wogóle jakoś tak nerwowo wszystko gryzie, i moją bluzkę i swoje ręce, moje ręce, i wszystkie zabawki. Od dawna je wkłada do buzi, ale to, co robi od dwóch dni zupełnie inaczej wygląda. Dotąd to wszystko mymlała, a teraz to już nie przelewki. GRYZIE jak stary.
No i poryczałam się dziś kilka razy jak mnie uchlała, zwracam uwagę, trochę krzyczę, że nie wolno, że mamę boli, że cycusia nie da. I co wtedy robi me dziecię? Śmieje się i znowu GRYZIE!!!
RATUNKU!!!! Czy to koniec ssania piersi? Ja nie dam rady w ten sposób. Dziś, żeby ją nakarmić musiałam ja najpierw uśpić (na chodzonego, bujanego w wózku, kołysanego na rękach, uffff), a potem myk, cycuś do buzi i jakoś ssała. A jak tylko się obudzi GRYZIE!!!
Aha -za to ssak z niej nocny całkiem. Dziś wisiała przy cycu od 3 ej nad ranem do 7ej.
Ja rozumiemn, że może to zęby, że jedynki górne powodują ten cholerny katar, że boli bardziej, niż przy dolnych, ale żeby mamusię swoją tak gryźć???
Czy Wy też tak macie (mamy cycowe)? Jak sobie radzicie? Jak oduczyć Olę gryzienia?

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 23:31   #1972
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam wam napisać na temat kurtek zimowych kupujcie nawet z dwa rozmiary większe , bo ja kupiłam 86 kurtkę i kamizelkę a normalnie Miko teraz nosi 80 i co i jest na styk do zimy nie przetrzyma teraz nosimy a na zimę muszę następną nie pomyślałam że to się przeciez ubiera jeszcze na bluzę i co jeszcze mogę dodać to rękawy kurtki w mojej są dość wąskie to znaczy nie są na tyle szerokie żebym tam wsadziła palce w celu złapania rączki Mika żeby mu się rękawek nie podciągnął ani swojej reki razem z jego też nie wsadzę więc patrzcie żeby rękawek był szerszy z jakimś ściągaczem ewentuel to tak dla wygody ubierania bo wiadomo jak dzieci się chcą ubierać.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

co do kurtek to ja je bym odradzała dla naszych dzieci na ten rok wogóle , raczej bym się skupiła na jakimś fajnym luźnym kombinezonie kjednoczęsciowym , raz to wygodniejsze dla dziecka ( kurtka zwykle się kończy na plecach ) a dwa pod kombinezon włożysz zwykle co tylko chcesz bo jest luźniejszy . ja dla Oli mam kurtke kupiłam w lumpie ale raczej się nastawiam na kombinezon . i kombinezon można nabyć większy .
ibufen d pewno też przeczytaj skład czy ma ibuprofen .
86 to nosi mój Szymek z wójcika jeszcze w tym roku jest dobry
takze róznie to z rozmiarami . rekawy sa fajne jak maja taki sciagacz jakby swetrowy a nie z tego co jest kurtka bo te sciagacze sie super rozciagają
dla dzieciaków naszych starszych można kupić taki z odpinanymi butami bo nic nigdy nie wiadomo moze jakieś dzieciaczki już będa chodziły w zime np Pop Oliwka bo ona sprytna i starsza

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2010-09-29 o 23:32
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 23:33   #1973
mrowak
Zakorzenienie

to ja sie zaczynam bac, bo Gabryska pozki co bezzebna, ale jak czytam o tym gryzieniu to moze powinnam sie cieszyc ze jeszcze nic jej nie wyroslo...
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 00:09   #1974
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Cigi - mój TZ pracuje codziennie (w weekend-y także). Zarządza dość dużym zakładem produkcyjnym. Ale pomimo tego codziennie zajmuje się dzieckiem. Gdy przychodzi po pracy do domu to małą jest jego (babcia ma wolne). To on do niej wstaje w nocy (no chyba że ja jestem). To on ją karmi i kąpię wieczorami. To on ją usypia - tu to za wiele do roboty nie ma. No i oczywiście to on jej śpiewa piosenki na dobrnoc. Strasznie fałszuje.
Ja wiem PoP; Twoj Tz porzadny czlek jest. Wszystkie wiemy, ze go sobie wychowujesz , ale i on daje sie wychowac . Na mojego niestety nic nie dziala. I nawet nie chodzi tutaj o zajmowanie sie dzieckiem czy pomoc w domu(to ostatnie akurat robi); Ja to robie z przyjemnoscia i lubie, tylko o jego stosunek do mnie i traktowanie mnie. Nie czuje sie zbytnio szanowana . Jest kiepsciutko. Mojego wychowac latwo nie jest, a wierz mi, ze probowalam. Tez mam swoj charakterek.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mój tak robi jak jest już najedzony, niby dalej je, ale kwęka przy tym, następny etap to jest brum brum, to wtedy już nawet nie połknie. Może jej po prostu chce sie popićdaj jej troszke wody czy soczku.

-
Cytat:
Cigi mi Daniel też tak robi,ja wyczaiłam,że jemu o to chodzi,że nie leci cały czas i niby chce jeśc ale się denerwuje i zaczyna płakac,mój sposób w trakcie podaję mu butelkez woda do popicia,wypije troszkę i je dalej spróbuj może się uda
Dziewczyny, ja ja karmie papka warzywna, ale na ogol robie ja sama i jest taka wodnista raczej. Sporo tam wody, to nie wiem czy jej sie tak pic chce. Lyzeczka jej daje, a wody z butelki nie pije, zadnych tam smokow nie chce ta moja cwaniarka; Lyzka tylko sie da.
Czy ona sie najada? Marudzila zjadlszy niewiele, wiec nie wiem. Moze ona byla po prostu zmeczona i cyca chciala na usniecie, tak domniemam. Dzis bylo lepiej. Tez mruczala, ale nie bylo jekow stekan i placzy. Mam nadzieje, ze tak juz zostanie
No ale moze sprobuje jej cos tam wcisnac do picia jakos.

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Mały chyba znowu chory, w nocy trochę kaszlał, rano jak zakaszlał to zwymiotował. A jutro mieliśmy iść na przegląd do dzieci zdrowych, chyba sobie daruję...
Spać nie śpi, jak się budzi to z takim krzykiem, że chyba sąsiadów wszystkich wybudza. to samo jak go kładę spać - krzyk taki gardłowy ... I jakiś dziwny jest, wczoraj wieczorem przed zasnięciem przewracał się na brzuszek i w końcu tak zasnął, po raz pierwszy...
Wspolczuje, biedny maluszek; zycze zdrowka A, ze przewraca sie na brzuszek, to moze nic dziwnego,tak mu sie widocznie umyslalo, spodobalo i praktykuje. Moja teraz upatrzyla sobie przewracanie sie na brzuszek, kiedy ja przewijam, albo ubieram. Powiem, ze czasem mnie tym wyprowadza z rownowagi, bo musze ja odziac przeciez (jeszcze z ciuchami sobie poradze, ale gorzej z pielucha), a co ja przewroce na plecy, to ta fik, a jak nie, to ryk. Och ten moj Barbek Odkrywca. Teraz sie sporo przekreca. A spi praktycznie zawsze na brzuszku. Tak mniej boli (brzuch).

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Wciągali te biedne krowy do tej ciężarówy i ja nie wiem czy to ja jakaś głupia jestem i nie wiem,że to się tak robi czy oni są wyjątkowo brutalni,bo te krowy tak na chama,walili je jakimś kołkiem,pysk miały na ziemi,reszta ciała w normalnej pozycji i to tego ten okropny ryk,wciągnąc ich nie mogli i tak wszystko nerwami,silą,a to przecież biedne ,wystraszone zwierzęta-okropne to było i nie wiem nie wyglądało to humanitarne.
Normalnie może się dziac się na tym świecie wszystko,ale nie jestem w stanie zniesc krzwdy zwierząt i dzieci.

Byłam w pracy z szefem się dogadałam i pracuję w domu,ale narazie choc to mi czas wypełnia to mnie w ogóle nie cieszy.
Jejku, wspolczuje tych widokow. Mnie przemoc w stosunku do zwierzat doprowadza do rozpaczy, a dodatkowo nie recze za siebie, moglabym byc agresywna. Dzieja sie tak straszne rzeczy, o ktorych niewiele wiemy. Moj znajomy byl swiadkiem jak ladowano swinie do ciezarowy do rzezni (ze nie wspomne przez co zwierzeta tam przechodza), jak nimi rzucali, zeby sobie konczyny lamaly, bo wtedy taniej mogli dla siebie takie poranione zakupic. Ludzie traktuja zwierzeta jak rzeczy, jak towar, a nie istoty czujace. A co sie dzieje w hodowlach... Swinie hodowane w malych boksach po kilkadziesiat, bez sciolki, ktore wariuja (bo sa troche slepe i najczulszy maja dotyk- ryjkiem, potrzebuja czegos do rycia, inaczej sa pozbawione jakby to rzec kontaktu z otoczeniem), sa agresywne, odgryzaja sobie ogony, tratuja sie. Kurczaki ktore cale zycie siedza w klateczce na pretach i nigdy nie skubna trawki. Itd itd. Mozna by mnozyc przyklady traktowania zwierzat w duzych hodowlach, w transporcie ( i konie tez) i w wiejskich zagrodach niektorych tez.
Ja bylam jakis czas wegetarianka, z tego powodu, ze zwierzeta sa zle traktowane. Nie mialabym nic przeciwko zjedzeniu mieska ze zwierzaka ktory zyl sobie szczesliwie i bez stresu. I czasem zdarzylo mi sie (wiec nie zasluguje na miano wegetarianki ), jak wiedzialam skad miesko bylo. Przerwalam w ciazy, zaczelam troche wiecej jesc, ale niewiele. No i od porodu, bo bylam na diecie i niewiele co zostawalo mi do jedzenia. Wiec jem miesko teraz.
Dlatego dziewczyny, jesli nie jest wam obojetny los zwierzat nawoluje was, abyscie decydowaly w swoim codziennym zyciu o tym, jak maja byc traktowane zwierzeta. Dokonujcie wlasciwych wyborow w miare mozliwosci. Ja teraz kupuje jajka np tylko z chowu na swiezym powietrzu (czyli nie z hali i nie na pretach bez sciolki), tylko nie wiem czy takie mozna dostac w Polsce. Ale mozna takie znalezc na wsiach, biegajace po trawie kurczaki. I misko tez staram sie brac z ekohodowli tzw. Kurczaki przynajmniej. Troszeczke to wiecej kosztuje, ale nie obzeram sie tez miesem, bo nie widze takiej potrzeby. A to tez i dla naszego zdrowia, bo takie zle odzywione, zyjace w stresie zwierze, to miecho pelne toksyn, trucizny.
uff, przepraszam, ze ja tutaj taka epopeje, ale bardzo wazny to dla mnie temat i chcialabym zeby stosunek do zwierzat sie na swiecie zmienil, a mozemy miec na to wplyw.

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Cigi - ja mojej cyckowej pannie zawsze po obiadku daję cyca. Nie traktuję słoiczka jako pełnego posiłku, no może jak już będzie jadła te większe słoiczki po 190ml, ale póki co, wcina 125 ml plus cycuś. A jak wrócę do pracy, to mam nadzieję, że zamiast cycucia po obiadku będzie właśnie wcinać te większe porcje.
No moze i tak bede robila. Na razie dawalam jej jakos po godzince, jesli nie domagala sie bardzo. Mysle, ze moze jak tam bedzie miesko, jakas kaszka to i bardziej kaloryczne to bedzie i wtedy jej starczy.

Cytat:
właśnie koleżanka mi podsunęła pomysł żebym została w domu i wzięła jeszcze jedno dziecko do opieki bo jest wiele mam które tak wolą niż dac do żłobka.
co do ząbków smarujecie czymś?bo ja mam d....coś tam ale on mi to zjada jak chce posmarowac,chociaż źle tego nie znosi ale jest trochę bardziej marudny niż zwykle.Właśnie patrzy z zainteresowaniem jak pisze ale on jest śmieszniutki czasami
ja tez mam taki pomysl. Na razie nie mam wielkich mozliwosci, szkoda mi zostawiac corke, zeby zarabiac minimum i placic je dla opiekunki, skoro sama moge byc opiekunka. A teraz tak bardzo kocham dzieciaczki. No po prostu z porodem, zupelnie inna wrazliwosc mi sie zrobila i kocham je wszystkie ; Tylko na razie basia jest zbyt absorbujaca, ale moze juz niedlugo.
Do zebow ja mam cos co sie nazywa dolodent i przekichane tym smarowac. Basce jezyczek pracuje i niewiele laduje na dziaselkach. A na ulotce napisane zeby nie lykac.

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
To ja też mam aniołka pod względem spania. Widzę że jest zmęczony, odkładam do łóżeczka, smok, pieluszka buziak w czółko, 5 min i śpi. Czasem wierci się 20min ale nie płacze i zaśnie w końcu... Ale poza spaniem to marudka straszna z niego, najlepiej na rękach
No moja pod wzgl spania to jest aniolek, ale tylko przy cycusiu . To dzis jej sie zdarzylo zasnac tak samej ; a poza spaniem to jest aniolek. Caly czas sie usmiecha i smieje (procz ostatnich dni). Czyli dokladnie na odwrot niz u ciebie.

Ferrou- dziekuje; I nie martw sie, ani mi w glowie leciec ja obsciskiwac natychmiast ; jeszcze mi sen mily

Przepraszam za te dlugalne posty, ale odpowiadam hurtowo jak mam chwile, a mam ja teraz. jak wy znajdujecie czas, zeby cos tam caly czas skrobac za dnia?

dusiaka- dziekuje slicznie

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

O rany, dusiaka, no to niezle; A to paskudny gryziulec ; Pewnie beda jej szly zebuchy. A ja wypatruje u mojej, bo jakos tak mi sie wydawalo symptomy dostrzegalam i na razie nic. No i mnie nie dziabie (na razie... ) I jak to od 3-7??? Tzn 4 godziny bez ustanku przyssana byla???
Stary 2010-09-30, 05:30   #1975
libra777
Zakorzenienie

Ania pewnie kombinezon lepszy , ale chodziło mi głównie o to żeby kupić większy niż normalnie ubranka bo się nie zmieści
Stary 2010-09-30, 07:14   #1976
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Witam

Cigi Wszystkiego naj z okazji 1/2 roczku

Dusiaka mój też podgryza. Ale jak go karmię przez sen to tego nie robi Tylko on nauczony zasypiać bezemnie, nawet jak jestem obok to mu to przeszkadza.

Wasze dzieci te z katarkiem, też mają z tyłu na główce węzły chłonne powiększone? bo mój ma, i chyba dzisiaj z nim do lekarza pójdę.

Ważyłam się dzisiaj i mam 70 kgwięc cos się ruszyło. Diety ciąg dalszy Chcialabym 66 kg, ale to mniej niż przed ciążą, bo wtedy lekko miałam 2 kg więcej po rzuceniu palenia. A teraz może się uda. Już niedługo osiągnę swój cel.

No i się pochwalę, bylam wczoraj w UP zarejestrować się, i zabrakło mi 18 dni żeby otrzymać zasiłek a to przez to że Macierzyński mi się nie liczy, więc to 5 mc+ 3 tyg czekałam na zaświadczenie od nich+że mój poprzedni szef żeby ograniczyć wydatki bez powiadomienia mnie zmienił mi w deklaracji do zusu etat na 1/2 etatu. Jakbym nie przedłużyła macieżyńskiego i się zarejestrowała to bym dostała. I jak widzę od jutra będę w pracyale tylko na 1/8 etatu jako programista żeby wychowawczy dostać. No ale co zrobić.Doła trochę mam przez to, bo tak jakoś nie mam teraz swojej kasy, tylko to co tz zarobi, a to dla mnie straszne

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 08:14   #1977
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
co do kurtek to ja je bym odradzała dla naszych dzieci na ten rok wogóle , raczej bym się skupiła na jakimś fajnym luźnym kombinezonie kjednoczęsciowym , raz to wygodniejsze dla dziecka ( kurtka zwykle się kończy na plecach ) a dwa pod kombinezon włożysz zwykle co tylko chcesz bo jest luźniejszy . ja dla Oli mam kurtke kupiłam w lumpie ale raczej się nastawiam na kombinezon . i kombinezon można nabyć większy .
Ja tez uważam, że lepszy kombinezon. Ja mam taki który można zapiąć na dwa sposoby. Albo z nogawkami albo jako śpiworek. Ile takich kombinezonów powinnam mieć? 2 starczą?

A ja jestem dumna z tż-ta. Dał sobie świetnie radę z małą. Jak wróciłam to już dawno spała jak suseł, wykąpana, nakarmiona... i nawet pampek dobrze założony i co najlepsze- nie narzekał. A jak go pytałam jak było to stwierdził "a jak miało być- dobrze..."

A tak mi było żal wychodzić bo jak wychodziłam to akurat się obudziła po ponad 2 godzinach spania, głodna i tak żałośnie płakała. Musiałam się pożegnać z taką załzawioną, smutną... samej łzy cisnęły mi się do oczu... Boże, jak ja wrócę do pracy...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-30, 08:17   #1978
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tez tak mam i nie powiem, momentami jest to strasznie wkur****ce ale tz mi tlumaczy ze on pracuje a ja pracuje 100 razy ciezej mimo jego nie zliczonej ilosci przenoszonych ton.
I wtedy sobie tlumacze ze ma racje, przeciez my tez pracujemy tylko prawie 24h do dobe wiec .......
Zreszta tż z kazdej sytuacji nie zbyt dla nas dobrej znajdzie rozwiazanie i jak trzeba zawsze mnie wyciagnie z dołka.
Przeczytalam a teraz zmykam.
A.Camus
Stary 2010-09-30, 08:26   #1979
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
tez tak mam i nie powiem, momentami jest to strasznie wkur****ce ale tz mi tlumaczy ze on pracuje a ja pracuje 100 razy ciezej mimo jego nie zliczonej ilosci przenoszonych ton.
I wtedy sobie tlumacze ze ma racje, przeciez my tez pracujemy tylko prawie 24h do dobe wiec .......
Zreszta tż z kazdej sytuacji nie zbyt dla nas dobrej znajdzie rozwiazanie i jak trzeba zawsze mnie wyciagnie z dołka.
Przeczytalam a teraz zmykam.
Ja akurat nie uważam, że mam cięższą prace od pracy np. Twojego męża... A Ty tak uważasz? Przecież po pierwsze- masz grzeczne dziecko, po drugie ładnie śpi w nocy wiec już ok 10 godzin pracy odpada poza tym jak On jest w domu to się nią zajmuje. Więc chyba jednak Twój tz pracuje ciężej

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-30, 08:41   #1980
sismuerte
Rozeznanie

Witajcie
Jak zwykle zostałam wywołana i przywołana.... do porządku Nie odzywam się, bo zwyczajnie nie mam czasu ani sił. Już od miesiąca pracuje i od razu po powrocie miałam (i mam kupę roboty). Najpierw się wstrzeliłam w otwarcie dużej wystawy do której pracowałam przy oprawie plastycznej, teraz szykuję na koniec listopada - początek grudnia swoją wystawę, więc pracy mam jeszcze więcej, a i jeszcze standardowo to co robię zwyczajowo poza wystawami (które są okazjonalnie) czyli obrabiam materiał z wykopalisk. Jak wracam do domu to chcę jak najwięcej czasu spędzić z Antkiem, w między czasie coś trzeba ugotować, albo do sklepu wyskoczyć, z psem wyjść itd. A jak dochodzi 20.00 to padam na pysk

A mój Antonio dziś skończył 6 miesięcy:jupi : Ma dwa zęby i trzeci w drodze. Dalej nie znosi spacerów, ale za to nie ma już problemów z kąpielą . Niezły gagatek z tego mojego synka, ma swoje ulubione zabawki, skubie psa i najbardziej zajmuje go światło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości