|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Witam kobietki
![]() My jeszcze w dwupaku a Junior rośnie sobie w brzucholku heh co mnie powoli przeraża mam nadzieje że za duzo nie urośnie ![]() ![]() Idziemy dziś o 21:00 do lekarza ortopedy z tym moim rozłażeniem sie kości bo ledwo co juz chodze o spaniu nie ma mowy...eh zobaczymy co mi powie. Ok kobietki życze wszystkim miłego dzionka Ja mykam do rodziców bo w domu mi sie nie chce siedzieć ostatnie chwile luzu heh
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
Mój gin podaje mi zawsze skończone tygodnie więc jak mówi 32 t 3 d to już jest 33 tydzień rozpoczęty. Z tp to mi wychodzi, ze 22.11 kończę już 40 tc i 23.11 będzie 40 t 1 d czyli zaczęty 41 tydzień Chyba namieszałam ![]() No ale sama się motam z tym liczeniem i dlatego zawsze dla pewności sprawdzam w swoim suwaczku
|
|
|
|
|
#3933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
irsin, apolonia za wizytę
Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-09-30 o 10:34 |
|
|
|
|
#3934 |
|
Rozeznanie
|
Anecka
widzę że masz podobne problemy siostra moje TŻ udaje dorosłą chyba że jej się powodzi to olewa nas totalnie i nawet jeśli o coś poprosisz to zapomnij.... do tego okropna zazdrość skarpetek nie możesz mieć lepszych od niej |
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Biejatka, super, że się odezwałaś
ja też się trochę połogu obawiam, znaczy się najbardziej tego, bym była w pełni "na chodzie" by odpowiednio zaopiekować się dzieckiem.Dobrze, ze samochodu nie ukradli, ale to straszny pech!! mojemu ojcu 2 razy ukradli koło zapasowe. Koło można przeboleć, ale najgorsze, że wybili szybę, by się dostać do koła, ojciec mówi, że wolałby już im otwarty bagażnik zostawić, bo koło to pal licho, ale szyba byłaby cała. A co do tych badań, przecież z Wami mieszka córeczka TŻ, jest jej dobrze, traktuje Ciebie jak mamę i teraz przez jakieś testy mogą odebrać ją Wam odebrać? Mi się wydaję, że czasem na wyrost są czy jakieś ośrodki decydujące komu dziecko zostawić, myślą stereotypowo, ze najlepiej z mamą biologiczną, to czasem jest g... prawda. ![]() tak wczoraj narzekałyście na kłucia w pochwie, ze w wczoraj jak już szłam spać to poczułam takie ukłucie, chyba jakby w pęcherzu, że sie az zgięłam. Potem córcia zaczęła mnie kopać i każdy jej kop sprawiał mi własnie tego typu ból. A dziś też coś "tam" się niewyraźnie czuję, ale już nie boli jak córka kopie. Mam nadzieję, żeto żadna infekcja pęcherza
|
#3936 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, wróciłam od rodziców, teraz leże i was czytam
Przeptraszam, że tak mało piszę, ale obiecuje sie poprawić, poza tym będzie mi łatwiej, kiedy mam kompa i czas tylko dla siebie. W domu w rodziców, na wsi to wiecznie coś do zrobienia było, bo chata poniemiecka, wielka, pomieszczeń sporo, to sprzątanie choćby. |Sad wielki rodzice mają, to jabłka akurat spadają i gruszki, zrobiłam słoiki sobie i mamie, zawsze na zimowe wieczory będą jakieś przetwory. Wzięłam też z ogrodu cukinie i będę dzisiaj robić placek po węgiersku powolutku was sobie teraz podczytuję, pisałyście o strachu odośnie porodu... ja ostatnio mam schizę nie o porodzie i połogu, ale o wychowaniu już dziecka i to kilkulayka i w wzwyż ;/ przeraża mnie syn w wieku nastoletnim, jak z nim rozmawiać, żeby jako taki kontak mimo wszystko był... ja wiem, że to jeszcze kuuuuuuuuupe czasu, ale po prostu siedzę czasami i się zastanawiam, jak moje kochane dziecko będzie się zmieniało, pyskowało (bo obawiam się, że nikt nie jest w stanie tego uniknąć, choćby starał się ze wszystkich sił,) przeraża mnie fakt, że mogę kiedys nie mieć kontaktu z własnym dzieckiem... hehehhe głupol ze mnie ![]() Wzięłam się za szydełkowanie. Wprawdzie umiem raptem kilka wzorów, mama mnie kiedyś nauczyła, ale stwierdziłam, że poszukam starych kłębków włóczki i będe robic młodemu kocyk wychodzi mi narazie składak z każdego możliwego koloru nie wygląda bardzo reprezentatywnie, ale mam choć poczucie, że robię coś pożytecznego a koc może być do wózka hehehe zakryje się, jak będzie bardzo paskudny
|
|
|
|
#3937 | |
|
Rozeznanie
|
w którym jesteś tygodniu? z tego co pamiętam to obawiałaś się dużej wagi dziecka moja też jest ogromna kończę 29tc i nastawiam się na ponad 2 kg ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam nie kupować kocyka (mam dwa małe po córce) ale dziś na targu znajoma miała takie cudne
![]() Wzięłam 2 sztuki - jeden z Arielką a drugi z jakimis księżniczkami - dam dziewczynom na mikołaja
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciągle tylko wykorzystuje mojego męża dzisiaj tez u niej coś robi.Codziennie coś znajduje.Przez to on nie ma czasu dla mnie. Dzisiaj się z nim posprzeczałam bo stwierdzilam ze jak bedziemy mieli dziecko to on czasu dla dziecka w ogóle nie bedzie miał bo ciągle tylko jego siostrunia. Ale gdybyśmy my czegoś od niej chcieli to ona ciągle nie ma czasu. To taka wredna baba że aż strach.I na dodatek ciągle mi dogryza. Jak ją zobacze w szpitalu po urodzeniu dziecka to sie tak wkurze że chyba bedą mi dozylne leki uspokajające potrzebne
|
|
|
|
|
#3940 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh.. Spoko ciekawa jestem co powie tz jak mu oznajie ze ta kurtka ze spodniami narciarskimi to na lato bedzie ![]() Cytat:
Obym sie mylila, zobaczymy jak dobrze go znam...Obstawiam 4 kilo Cytat:
![]() 3mam kciuki za wizyte!!!! Cytat:
A w ogole to teraz mam caly dzien rozwalony przez nią.
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-09-30 o 10:56 |
||||
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś nie mam weny dziś... Ponury dzień, na moim parterze, osłoniętym drzewami, ciemno... Siedzę wśród bałaganu, którego chwilowo nie da się posprzątać z powodu braku części mebli. Mam nadzieję, że mężowi uda się dziś wymienić w ikei te felerne półki i złożymy drugi regał najpóźniej w weekend... A moje myśli pochłaniają kwestie "ocieplenia" atmosfery. Przeglądam w necie naklejki ścienne, zasłony, ramki na zdjęcia...
A powinnam za obiad się wziąć
|
#3942 |
|
Wtajemniczenie
|
Anecka to ona bardzo młodo urodziła...
Może jak jego dziecko przyjdzie na świat to się zmieni... OBY !
Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-09-30 o 11:01 |
|
|
|
#3943 |
|
Dragonfly
|
heh tz nie ma rodzenstwa,ale moj byly to ciagle mnie zostawial sama w domu,bo jego braciszek piardnal i cos potrzebowal,koledzy na piwo chcieli a tesciowa to byla chodzacy falsz-nigdy wiecej takiej poczwary kolo siebie nie chce
No a ja od wczoraj sie wygrzewam,pije sok zurawinowy,wlewaja we mnie hektolitry wody,jade na no-spie a nerki nadal nie pracuja...tyle ile wypilam,zastanawiam sie,gdzie ta cala woda znika ale jeszcze do szpitala mnie nie wywiezli,a mnie te najgorsze bole przeszly
|
|
#3944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze że nie tylko mój TŻ jest taki.Mam nadzieje ze jak na świat przyjdzie nasze dziecko to on troche oprzytomnieje. On daje się wykorzystywać swojej siostrze na maxa ,ale tego jak go obgaduje do kogo sie da to już nie słyszy. Mnie wyzywa jak tylko potrafi ale przy mnie udaje ze jest ok.Ale ja nawet nie mam o czym z nią rozmawiać. |
|
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucam fotki kocyków
|
|
|
|
#3947 |
|
Rozeznanie
|
ale tematy
![]() idę porobić zdjęcia części ubranek i powklejam boję się tej wizyty fajne kocyki n a prezent jak znalazł
Edytowane przez apoolonia Czas edycji: 2010-09-30 o 11:18 |
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Ale macie z tymi rodzeństwami i szwagrami...
Mój Brat to fantastyczny człowiek, kończy informatykę na polibudzie, studiuje grafikę na prywatnej uczelni, podróżuje i ma milion zainteresowań. Choć ciężko się z nim umówić, bo ma też milion znajomych, to można na niego liczyć, jest zawsze chętny do pomocy jesli tylko ma czas, no i w ogóle jest świetnym człowiekiem i facetem Jedna siostra męża ma dopiero 16 lat, właśnie zaczęła liceum, ale nie mam z nią żadnych trudności, wreszcie niedawno weszła w wiek, że naprawdę można z nią sensownie pogadać (a ja pamiętam ją z czasów jak zaczynała podstawówkę! ).Druga jest rok młodsza od mojego męża (tak jak ja), mieszka w innym mieście (ta młodsza razem z rodzicami też mieszka w innym mieście niż my). Razem ze swoim wieloletnim już partnerem zbudowali domek, mieszkają tam sobie całkiem wygodnie, jest niezależną, fajna kobitką, na którą też można zawsze liczyć ![]() Kotek, mnie się niestety te kocyki kompletnie nie podobają Będzie miły prezent
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-30 o 11:19 |
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3950 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na szczescie nie mam klopotow z siostra tzeta, poza jednym. Czasami zapomni jej sie oddac pieniadze
Np. skladaja sie na prezent dla tescia, ale tz ten prezent kupuje, a ona ma polowe przelac na konto i tego nie robi. A moj tz mowi, ah daj spokoj, to w koncu moja siostra. Mi sie to jednak nie podoba, bo ona zarabia wiecej od tzeta poza tym ma w domu dwie wyplaty, bo jej maz rowniez pracuje. U nas w sumie jest tylko jedna wyplata i dziecko w drodze i nie pasuje mi, gdy np.100 euro nam nie odda. Bo ja sobie dorabiam i na te 100 euro musze pare dni pracowac. Ale tak to czesto sama meza gonie by sie z nia spotkal jak brat z siostra itp. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-09-30 o 11:28 |
|
|
|
#3951 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja was doskonale rozumiem co przechodzicie z rodzinami tż. U mnie jest to samo. Moja rodzinka spoko, zero nacisków na cokolwiek a z jego strony to masakra. A o siostrach tż to już w ogóle brak slów. Idiotki do kwadratu które mnie nie uważają od początku, wszystkie sprawy jakie mają tylko do tż a ze mną to nawet nie rozmawiają... Dlatego ciesze się ze jestesmy tak daleko od nich bo tutaj mamy święty spokój, a nie wyobrazam sobie co by to było gdybyśmy w Polsce mieszkali gdzies blisko nich... Życie bym miała tak zatrute i pewnie z tżtem non stop bym sie kłóciła przez nie...
Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-09-30 o 11:34 |
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) jak te kocyki i przywykłam - a nawet samej zaczęło mi się to jakiś czas temu podobać Zresztą najważniejsze, że wiem, ze córa będzie zachwycona a to w końcu jej ma się najbardziej podobać |
|
|
|
|
#3953 |
|
Rozeznanie
|
idę na drugie śniadanie podsmażyć pierogi
|
|
|
|
#3954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Po za tym ja cuzje ze jestem jakas inna, bo ja nie lubie rozmawiac o dzieciach ze znajomymi. Zawsze mnie dziwilo to ze jak sasiadka urodzila to ciagle o dzieciach z sasiadkami rozmaiala doslownie ZADNEGO innego tematu nie mialy do rozmow. Troche przykre. Cytat:
Mnie sie podoba pierwszy bo ksiezniczek nie lubie Jak pojade dzis do Pepco to bym cosik tam kupila,, Robie zupke grzybową a teraz wcinam kielbase z beczki bo ja kocham
|
|
#3955 |
|
Rozeznanie
|
Wybrałam wczoraj karuzelę
a dziś się rozmyśliłam ![]() kupiła już któraś ten gadżet? |
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Te co ja wzięłam sa akurat duże bo 160*200 ale że są cienkie to jak się złoży na pół albo na 4 to będzie akurat
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- ja nie kupowałam - dostałam jakąś jako gratis do łóżeczka ale wcale mi się nie podoba i raczej nie będę jej używać
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3958 |
|
Rozeznanie
|
mi bardzo zależny na karuzeli
ale nie mam pojęcia jaką kupić........ chcę z projektorem ale coś mi się wydaje że mała będzie go miała w d.. wątpię by ja zainteresowały cienie na suficie jak maluchy rozpoznają tylko kontrastowe kolory pierogi zjedzone idę pstryknąć zdjęcia
|
|
|
|
#3959 |
|
Zadomowienie
|
kotek81 mi sie kocyki podobają, hehe ja lubie takie z księżniczkami, z misiami, kolorowe
![]() Po nocy tak mnie spojenie boli ze ciężko mi wstac eh:/ potem juz w dzien jak sie rozchodzi to jest lepiej, niewiele lepiej ale lepiej ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- A ja dzis robie 2 ciasta na imieniny mamy- snicers (mniaaaaaaam) i zebre (też mniaaam) ![]()
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Heh wiecie co do tego "podobania" albo "nie podobania" to dla maluszków można się kierować tylko i wyłącznie własnym gustem ale niestety po ok. 2 latach trzeba zacząć brać pod uwagę tez gusta i guściki dzieciaków - chociaż to czasami łatwe nie jest
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.

za wizytę 

Będzie miły prezent
Bo ja sobie dorabiam i na te 100 euro musze pare dni pracowac.