|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | ||||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22376135] Napisała posta z prośbą o udostępnienie testów do 5 klasy z historii, rzecz jasna dla niej, nie dla syna, bo dziecko ma problemy i ona chce ukierunkować jego naukę ![]() ![]() ![]() ![]() a te testy sa dla wszystkich czy ona tak probowala zeby syncia przygotowac na zapas?? uwielbiam takich rodzicow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ================= no i u nas po slonku ![]() wczoraj pomylismy okna, szlo pranie na calego i inne duperele, malz kupil sobie motocykl wczoraj! chodzi szczesliwy i dumny jak paw, w sumie tanio wylapal i moj ulubiony model, honde shadowke, niech tam mu bedzie ![]() a dzisiaj wyciagne malza na bowling, pojdziemy z rana, nie bedzie za duzo ludzi, malutki bedzie sobie w foteliku siedzial ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja gada inaczej.. 'Bedziesz rozwalała mi kwiatki, firanki ściagała, malowala po ścianach. A jak będę robiła ciasto to będziesz rozsypywała mąkę wszędzie. A potem damy kurkom jeść i z dziadkiem pojedziesz traktorkiem, a mama bedzie w pracy" itp itd.. koniecznie chce z niej zrobić łobuziare ![]() ![]() No i oczywiście pomijam fakt że chce mnie koniecznie teraz już wysłać do pracy, zeby siedzieć z nią w domu i cieeeplutko ubierac i lezec 'pod pierzyną' ![]() Cytat:
piękne zdjęcia! o maamo jak zimno! 5 stopni, wiatr, deszcz. buu.. Blanka dziś o 4 zjadła 30ml i teraz o 9 30ml.. Noo kurde taki ma apetyt ze hohoh.. Wasze odprawiają psalmy, a moja zamilkła ![]() Jedynie co robi teraz to piszy ijaaa unosząc przy tym kopytka jak na focie niżej. I non stop robi pffff pffff plujac wszystko naokoło. z jedzeniem w ustach też tak robi ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-09-30 o 09:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Zakorzenienie
|
Bry dzień!
![]() Ja w fantastycznym humorze ![]() Waga znowu była przychylna i jest kolejny spadek o 800g ![]() Fakt, idę jak burza... przynajmniej na początku bo potem już nie jest tak fajnie ![]() Dzięki dziewczyny za miłe słowa ![]() ![]() Seba odkrył, że można walić ręką w grzechotkę zawieszoną na szczebelkach łóżeczka.. no i od wczoraj rąbie w nią nieustannie. Boje się, że sobi siniaki nabije bo tylko prawą ręką tam sięga leżąc na plecach.. może jakoś go zmuszę żeby się obrócił na bok ![]() Dziś mamy usg bioderek, drugie.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Oddane ![]() Cytat:
![]() Muszę ten żel kupić, bobodent mocno średni jest ![]() Jak po lekarzu??? Cytat:
![]() Poka motora ![]() Dziecko godzinę pospało, już wstała. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22396419]Zęby?
Muszę ten żel kupić, bobodent mocno średni jest ![]() [/QUOTE] No właśnie, wydałam 16 zeta na bobodent i o doope potłuc, w ogóle nie pomaga. Dzisiaj w nocy Agatka o 4.30 zażyczyła sobie mleczka, podałam, odłożyłam do łóżeczka i się zaczęło - godzinę skrzeczała, piszczała tak że cały blok ją chyba słyszał - na gadanie się dziecku zebrało ![]()
#2586 |
Rozeznanie
|
Tu znowu Wasza podczytywaczka lipcowa, super zabawki tu widzę - inspirujące do zakupów. Może podpowiecie jaka matę kupić???? Bo tak się noszę z zamiarem już od tygodnia, i pytam o tamto i owamto, najpierw napaliłam się na tropikalna wyspę, ale w sumie tak sobie myślę, że nie cierpię zabawek z dźwiękiem, a już karuzelę mamy, więc może inną. Macie coś sprawdzonego godnego polecenia (z dźwiękiem czy bez), najlepiej, żeby zachęcało do leżenia na brzuchu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja też ostatnio przy cycu ma najwięcej do powiedzenia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() JKa dzisiaj w nocy miałam to samo co Ty. Pobudki co 1-2 godz. ![]() Cytat:
Lea, Darianna, Kardashi przecudne maleństwa ![]() Dziewczyny pdam dzisiaj na pysk, nie dość, że nocka do doopy, to jeszcze to przeziębienie daje mi się we znaki. Bratko co bierzesz na przeziębienie, bo ty też cycowa jesteś?? Kurcze dziewczyny co się stało z moim dzieckiem, które przesypiało całe noce?? Teraz jest masakra, mam wrażenie, że co noc coraz gorzej. Dzisiaj wzięłam ją do nas do łóżka, bo myślałam, że pośpi dłużej, ale gdzie tam. max 2 godz. snu i pobuda ![]() Bydgoszczanko zagłosowane ![]() Edytowane przez sonia1981 Czas edycji: 2010-09-30 o 10:05 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam taką, zadowolona bardzo jestem ![]() http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/inn...st-deluxe.html Właśnie dziewczę na niej szaleje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trafiliśmy na upały, było ponad 30 stopni, więc dzieciaki w samych pieluszkach a i tak się pociły a babcia "Mama rozebrała a mi tak zimno, takie zimne nózie mam a mama nie chce skarpetek założyć". No myślałam, że mnie kur...wica weźmie. I co chwilę przykrywała je albo pieluszkami albo, co gorsza kocykami. Szlak by mnie trafił, jakbym miała ją na co dzień. I co się dzieciak odezwał to bach - smoczek w dziub ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22396419]Poka motora
![]() Dziecko godzinę pospało, już wstała.[/QUOTE] a prosze uprzejmie ![]() http://www.finn.no/finn/mc/used/view...nkode=24229861 no to mamusia niezle wymyslila, moze jeszcze za synka by poszla na sprawdzian? Cytat:
![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja piszu wy nie czytaju ![]() ![]() Wiesz ja do nosa albo disnemar albo euphorbium i jeszcze brałam witaminę C (cebion). Właściwie stosuję to co młodemu pediatra przepisała. Myślę, że skoro dla niego było dozwolone to tym bardziej mu nie zaszkodzę. ![]() Kardashi super kopytka ![]() Młody zalicza dziś drugą drzemkę. Ciekawe ile pośpi tym razem?? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2592 |
Raczkowanie
|
justin18061976 a co pomogło?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |
Rozeznanie
|
nam pomogl norweski krem na kazda pogode dr,greve, (jak chcesz to ci wysle
![]() ale dobry jest tez wg mnie nievea SOS teraz smaruje tez emolium, zobaczymy, po tamtym nie bylo ani lepiej ani gorzej, ale moze twojej niunci pomoze ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() ciesze sie, ze wszystko gra ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Zadomowienie
|
hej
![]() dzieki za podpowiedzi odnośnie dziurki ![]() dałam jej rade .troche igłą troche nożyczkami . moja panna dziś w nocy troche mniej sie rajtoliła to i wyspałyśmy sie ![]() ![]() ![]() wiecie co Gabi je wieczorem 160ml mleka i budzi sie gdzieś miedzy 1 a 2gą w nocy - dodawałam kleiku żeby spawdzic czy pośpi dłużej i doopa te same godziny pobudek - powiekszyłam dziś tą dziurke dam wiecej kleiku - zobaczymy ![]() pogoda u nas dalej paskudna ale chyba jutro sie poprawi to wreszcie pospacerujemy a dziś zabrałam małą i mate na pieterko ![]() ![]() zajeła sie obgryzaniem nowej zawieszki - powiesiłam szeleszczącą książeczke - zawsze to coś nowego - zainteresowanie było ![]() a w czoraj byłam po wyniki morfologii młodej - niedobór żelaza spowodowany infekcją wyrównuje sie , za to jest niedobór kwasu foliowego i znów musze małą meczyc tabletkami - 3 tygodnie ![]()
#2595 |
Rozeznanie
|
dzien dobry, ja na szybko a za chwile siadam do lektury
![]() my dzis po szczepieniu mala plakala ale byla bardzo dizelna i jak zwykle bajerowala pielegniarki ![]() wazy rowno 6 kilo ![]() ![]() zimno i wieje a ja w krotkiej kurtalce... brrrr w moją jesienna sie nie dopinam zwlaszcza w cyckach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dużą laskę może pocieszy to, że ktos ma gorzej ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Konto usunięte
|
No właśnie, kaloszki muszę zakupić. Głównie chodzi mi o sytuacje, gdy na drodze wielka kałuża albo schody
![]() Kurtkę mam, chociaż kilka lat ma i ledwo trzyma deszcz ;/ Melduję, że młoda chyba jeść zaczęła ![]() ![]() Wieczorem późnym zjadła, rano dzisiaj też, a teraz kaszkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22399445]No właśnie, kaloszki muszę zakupić. Głównie chodzi mi o sytuacje, gdy na drodze wielka kałuża albo schody
![]() Kurtkę mam, chociaż kilka lat ma i ledwo trzyma deszcz ;/ Melduję, że młoda chyba jeść zaczęła ![]() ![]() Wieczorem późnym zjadła, rano dzisiaj też, a teraz kaszkę.[/QUOTE] A może ból jej osłabl i postanowiła jeść ![]() Bo skoro nutri podałaś we wtorek a brak apetytu był dopiero w piątek ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | ||||
Rozeznanie
|
margo, wielkie gratulacje za ząbki!!!!!!!!!!!!!!
![]() olivka tesciową to tylko wziąc i utluc za przeproszeniem, a tobie więcej odwagi zebys sie jej postawila a nei czekalaaz twoj facet to zalatwi widac nic ja doswiadczenie nei uczy i aj bym dzieck az taka osoba na 5 minut nei zostawila co do ubierania, ja zakladam malej na noc spodenki i body z dlugim albo spodenki i body z krotkim i bluzkę z dlugim i przykrywam kocykiem okno mamy otwarte caly dzien i tylko maly kaloryfer wlaczony na cale mieszkanie, Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla mnie homeo to to samo co placebo. Cytat:
dla mnie szok to bylo jak sprzedali stocznię, zamiast jeszcze w nią inwestowac |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama głodzi dziecko, dziecko głodne. i zimno dziecku, nóżki ma zimne trzeba ubrać ![]() Alee ostatnio mowi że mam racje że nie ubieram tak grubo małej bo w tv (ona wierzy tylko w to co w telewizji mowią albo sąsiadka powie ![]() ![]() a dziękuję ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22399445]No właśnie, kaloszki muszę zakupić. Głównie chodzi mi o sytuacje, gdy na drodze wielka kałuża albo schody ![]() Kurtkę mam, chociaż kilka lat ma i ledwo trzyma deszcz ;/ Melduję, że młoda chyba jeść zaczęła ![]() ![]() Wieczorem późnym zjadła, rano dzisiaj też, a teraz kaszkę.[/QUOTE] Ja mam i kurtkę i kalosze. Ale złapał mnie leń i nie chce mi się wyjść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Raczkowanie
|
A ile ona ci zjada w nocy? U nas też tak było z Igą ale w nocy tylko pomymlała butlę i zmęczyła może z 90 ml, więc stwierdziłam, że spróbuję ją oszukać i kilka nocy z rzędu nie dałam jej mleka tylko smoczek. Po 3 może 4 nocach przestała się budzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22399445]No właśnie, kaloszki muszę zakupić. Głównie chodzi mi o sytuacje, gdy na drodze wielka kałuża albo schody ![]() Kurtkę mam, chociaż kilka lat ma i ledwo trzyma deszcz ;/ Melduję, że młoda chyba jeść zaczęła ![]() ![]() Wieczorem późnym zjadła, rano dzisiaj też, a teraz kaszkę.[/QUOTE] dokladnie, wlasnei zauwazylam ze z wozkiem to jzu nei tak latwo omijac kaluze... bo przewaznie na drodze tam gdzie sie da podjechac wózkiem to jest najwieksza kaluza. a gdzie sucho to krawęznik do nieba... wiec cisnę przez kaluze, a potem mokro mam w butkach ![]() kalosze i koniec,dla wielu dziewczyn to nawet bardziej niz wygodne to modne sa teraz ![]() hmmm trudno powiedziec... moze i przez nutri.... najwazniejsze ze je z apetytem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Zadomowienie
|
A ja w dordze po córe do szkoły kupiłam dynię. Zrobie sobie purre z kaszą jaglana i jajeczko sadzone do tego.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak było u was na chrzcinach? Chrzestny kupował świeczkę a chrzestna szatkę? Nam ksiądz nic nie mówił ani o świecy ani o szatce jak byliśmy uzgadniać chrzest
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | ||||
Konto usunięte
|
Darianna,
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzy ostatnie fotki naj, nja... jak Ty całujesz Sebka- rozczulające, a Sebek na Malysza wymiata. ![]() Cytat:
![]() U nas też tylko 5 stopni, ale nie pada, nie wieje, więc Tymek w wozku na podwórku śpi. Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Zakorzenienie
|
fotograf to mój najlepszy przyjaciel
![]() I szatki sa na kazdym chrzcie wszedzie czy róznie to bywa?
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Konto usunięte
|
Siala, czy to ten gej? Znam jednego fotografa geja od nas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22401475]Siala, czy to ten gej? Znam jednego fotografa geja od nas
![]() od których "nas"? on jest fotografem amatorem zupelnym, bardziej dziala intuicyjnie niz fachowo i celowo ![]() ![]() spupcam na usg bioderek
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Szatki są na każdym chrzcie. Symbolika szatki: "Biała szatka, choć dla jednych może być jedynie białym kawałkiem tkaniny, niesie ze sobą podwójną symbolikę. Najpierw trzeba zwrócić uwagę na sam fakt założenia szaty. W symbolice biblijnej szata oznacza błogosławieństwo. Obok pożywienia i dachu nad głową ubranie jest nieodzownym warunkiem ludzkiego życia. W stworzonym i uporządkowanym przez Boga świecie, szata jawi się jako znak osoby ludzkiej w jej tożsamości i odrębności.Szata chrzcielna musi być koloru białego. Jej kolor wskazuje na to, jakie powinno być to nowe życie człowieka ochrzczonego. W tradycji chrześcijańskiej biel jest kolorem światła i życia. Oznacza także świąteczną radość, podziw, triumf oraz czystość i niewinność."
![]() |
#2610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wieczorem po kąpieli tak około 19,30 - butla i tu różnie zależy jak jadła wcześniej ale próbuje tak jej kąbinowac żeby po kąpieli jadła i wyciąga od 110 do 160 ml . potem miedzy 1 a 2gą w nocy - 160ml - zawsze i potem miedzy 5.00 a 7.00 rano też od 110- do 160 ml . [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22400931] U nas też tylko 5 stopni, ale nie pada, nie wieje, więc Tymek w wozku na podwórku śpi. [/QUOTE] wyrodna matka ![]() u nas 8 stopni i co chwile pada a do tego potwornie wieje zimny wiatr - wiec czekam do jutra ze spacerami - ma byc poprawa pogody - mam nadzieje bo lało bez przerwy przez 3 dni ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.