3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-30, 16:07   #4051
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

ja mam 2 opakowania belli

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ale mam doła byłam dziś u gina i na usg wyszło że mała ma powiększoną prawą komorę mózgu... niby mam się nie martwic - ta jasne - ale on sam powiedział na głos - " ooo jest jakiś płyn w komorze" - potem nawet zrobiło mu się głupio że tak palnął prosto z mostu jak zobaczył moją minę - myślałam ze zawału dostanę. Powiedział że trzeba to obserwować ale mam się nie przejmować. poza tym powiedziałam mu o tym moim pieczeniu po prawej stronie - wg niego to wątroba ale stwierdził ze to działka internisty . Potem jeszcze zmierzył główkę małej i wychodzi ze to 36 tydzień!!! a całą ciąże on, inny gin u którego byłam prywatnie i dwa usg w szpitalu mówiły ze ciąża jest o tydzień młodsza a tu nagle 3 tygodnie do przodu!!! chyba ze to przez ten płyn w mózgu....niby powiedział że to może być cień od mojego pełnego pęcherza bo główkę trzyma dokładnie na nim...już sama nie wiem co myśleć siedzę poryczana,
jeszcze stwierdził że ta zwiększona waga dziecka może być związana z problemami z tarczycą - kurde i miał pretensje że sobie SAMA NIE ZROBIŁAM badań w tym kierunku, choć na początku ciąży mówiłam mu że moja mama ma nadczynność i jakieś guzy na tarczycy!!! normalnie porażka, na szczęście szyjkę mam zamkniętą ale miękką więc to też kwestia 2 - 3 tygodni a przy mojej wadzie wzroku nie mogę pozwolić żeby zacząć rodzin naturalnie - nawet początkowe skurcze mogą źle wpłynąć na siatkówkę...ehh jestem załamana dodatkowo żeby mnie dobić okazało się że przytyłam znów 2 kg więc mam już 22 na plusie - chyba się powieszę
moja mala tez jest 2-3 tygodnie do przodu - to nie jest nic strasznego ani zlego - poprostu szybciej rosna.

A skierowal cie na jakies badania dodatkowe czy cos?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 16:15   #4052
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Sereniti, nie martw się na zapas, bardzo często usg się myli

Martinixx, już pisałyśmy kiedyś o tych szyjkach Ja tam się trzymam tego, że jak gin mówi, że jest OK to jest OK W internecie można znaleźć informacje od "prawidłowa szyjka ma od 1,5 do 2,5 cm" do "3cm to już mało, gin kazał mi leżeć"
Skoro mój mi nie kazał to nie leżę. Poza tym on to badał ręcznie, nie była mierzona na usg, więc pewnie błąd pomiaru jest rzędu kilku mm...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 16:17   #4053
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Apolonia ja ostatnio zrezygnowałam z golarki w strachu przed rozlewem krwi i użyłam kremu depilującego. Można się paćkać na oślep bez użycia lusterka Wszystkie włoski równiutko, gładziutko odpadły i nie ma podrażnień ani krwi
ja kilka razy oparzyłam sobie nogi tym kremem więc trochę się boję go używać na miesjca intymne ale chyba przed porodem zaszaleje

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Zakochałam się w tych pierwszych Możesz napisać skąd masz? Bo też bym w chęcią taki sobie sprawiła
to H&M

sereniti

idz do innego gin i nie mów na początku że w/g drugiego coś jest nie tak
zobaczysz czy powie to samo

----------------------------------

Ja już po wizycie mała waży 1,800 więc nie jest aż tak źle jak na koniec 29tc

przypisał mi nospe forte 3 razy dziennie
i mówił że te bóle na okres jeśli trwają długo to nie jest tak złe
gorzej jeśli są chwilowe
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 16:18   #4054
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Wkrótce zabieram się za zakup rzeczy do szpitala. Wy już w większości pokupowałyście, więc mam więc dwa pytania:
1. W jakim rozmiarze podkłady poporodowe?? Są 27x7,5 cm i 34x9 cm
2. Ile kupić majtek poporodowych (tych siateczkowych)? Dwie sztuki wystarczą? Wyglądają na szybkoschnące.
1. te większe
2. ja mam 4 sztuki, myślę, że to wystarczy

bella mama są podobno najlepsze, bardzo chłonne i duże, ja mam dwie paczki ale zastanawiam się czy jeszcze dokupić

serenity nic się nie martw może to faktycznie twój pełny pęcherz, a wyjaśni się na następnej wizycie, trzeba było mu powiedzieć, że to on jest lekarzem i on powinien ci zlecać badania bo niby skąd ty masz wiedzieć jakie badania robić, co za palant. Może dla spokoju idź do innego lekarza.
Jeśli chodzi o siatkówkę i skurcze to się nie martw tymi początkowymi, nic nie powinno się stać z siatkówką, najpierw powinnaś mieć skurcze przepowiadające, które pojawiają od 2 tygodni do kilku dni przed porodem i wtedy najlepiej iść na cc. Też mam problem z siatkówką i pewnie będę musiała tak zrobić bo się boję, żeby akcja porodowa nie zabrnęła zbyt daleko i żeby można było zrobić cc.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 16:18   #4055
vikicullen
Zadomowienie

Sereniti ja bym poszla jeszcze do innego gina, co dwie glowy to nie jedna, ale nie martw sie na zapas, lekarze czesto coś palną:?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 16:24   #4056
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
usg czasem nie jest miarodajne....ja bym jeszcze poszła do innego lekarza. nie martw sie i nie win sie o nic.
idz na jeszcze jedno do kogos innego i wypytaj dokładnie co robic.
ja po usg dzidziusia mam poszczegolne czesci ciała na inne tygodnie od 29 do 32
u mnie tez tak ostatnio było, właśnie się zastanawiałam czy to normalne

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
j
Ja już po wizycie mała waży 1,800 więc nie jest aż tak źle jak na koniec 29tc
jejciu a moja córcia w 31 tc ważyła 1,500 dlatego w 33 tc musze iść do lekarza żeby zobaczyła jak przybiera na wadze
Stary 2010-09-30, 16:33   #4057
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
Ubranka dla dzidziusia już poprane, czekają na prasowanie. Jeszcze tylko pościel i kombinezony wypiorę w proszku dla dzieci i wszystko będzie gotowe
Ja się dziś zmobilizowałam i własnie piorę ubranka dla dzidziusia, mam jakiś taki dziwny program w pralce specjalnie to prania ubranek dla dziecka, który trwa dwie godziny! Dlatego dopiero druga pralka leci a jeszcze dwie przedemną. Nie wiem jak wy ale ja piorę kolory i biel osobno, bawełnę i welur z polarkami osobno, dlatego wyszły mi aż 4 pralki i to w dodatku pełne!

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Moje brodawki także się mocno powiększyły i są ciemniejsze, jednak co do rozmiaru piersi to myslalam ze będą naprawde dużo większe a one urosły tylko troszeczke...
Ja bardzo przytyłam zwłaszcza pod biustem z 75C mam teraz 90C
Stary 2010-09-30, 16:37   #4058
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ale mam doła byłam dziś u gina i na usg wyszło że mała ma powiększoną prawą komorę mózgu... niby mam się nie martwic - ta jasne - ale on sam powiedział na głos - " ooo jest jakiś płyn w komorze" - potem nawet zrobiło mu się głupio że tak palnął prosto z mostu jak zobaczył moją minę - myślałam ze zawału dostanę. Powiedział że trzeba to obserwować ale mam się nie przejmować. poza tym powiedziałam mu o tym moim pieczeniu po prawej stronie - wg niego to wątroba ale stwierdził ze to działka internisty . Potem jeszcze zmierzył główkę małej i wychodzi ze to 36 tydzień!!! a całą ciąże on, inny gin u którego byłam prywatnie i dwa usg w szpitalu mówiły ze ciąża jest o tydzień młodsza a tu nagle 3 tygodnie do przodu!!! chyba ze to przez ten płyn w mózgu....niby powiedział że to może być cień od mojego pełnego pęcherza bo główkę trzyma dokładnie na nim...już sama nie wiem co myśleć siedzę poryczana,
jeszcze stwierdził że ta zwiększona waga dziecka może być związana z problemami z tarczycą - kurde i miał pretensje że sobie SAMA NIE ZROBIŁAM badań w tym kierunku, choć na początku ciąży mówiłam mu że moja mama ma nadczynność i jakieś guzy na tarczycy!!! normalnie porażka, na szczęście szyjkę mam zamkniętą ale miękką więc to też kwestia 2 - 3 tygodni a przy mojej wadzie wzroku nie mogę pozwolić żeby zacząć rodzin naturalnie - nawet początkowe skurcze mogą źle wpłynąć na siatkówkę...ehh jestem załamana dodatkowo żeby mnie dobić okazało się że przytyłam znów 2 kg więc mam już 22 na plusie - chyba się powieszę
ja też bym poszła do innego gina na konsultacje
Nie martw się na zapas - na pewno wszystko będzie ok
Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
dziewczynki... u mnie w linku pisze ze w czasie aktywności powinnam naliczyć 1o ruchów na godz... mnie sie wydaje ze ona przez cały dzien sie tyle nie rusza...
moja też w dzień sie malutko rusza, czasami to może ze 2-3 razy na cały dzień - bryka w nocy jak śpię
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 16:37   #4059
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość

TŻ w nocy chrapał, mała się wierciła
a ja oczywiście nie spałam....

dziś wizyta u lekarza jestem ciekawa co powie
ciągle mam takie bóle jak na okres
A mój mąż twierdzi, że zaczęłam w ciąży chrapać i to teraz on przezemnie nie śpi :P To wszystko przez ten wiecznie zatkany nos...
Stary 2010-09-30, 16:38   #4060
sereniti
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za wsparcie od razu mi lepiej - ja jestem taka panikara więc mam już 1000 złych wizji
Andziat ja mam już skurcze przepowiadające tzn wg mojego gina to są takie bóle jak na @ kłucie mocne w pochwie które promieniują do kręgosłupa plus ten mój ciągle twardniejący brzuch a moja siatkówka naprawdę jest w bardzo złym stanie no ale teraz moje oczy mnie nie obchodzą - myślę tylko o mojej dzidzi. mała waży 2770 g więc to nie jest jakoś bardzo za dużo jak na ten tydzień ciąży z tego co czytam na necie. wizytę mam za 2 tygodnie ale chyba pójdę na jakieś lepsze usg bo sprzęt mojego gina jest delikatnie mówiąc średniej jakości. najgorsze jest to że gościu zrobił pauzę w tym miejscu gdzie jest ten cień na główce i sama widziałam ze COŚ tam jest nie tak... troszkę się znam na interpretacji takich zdjęć wprawdzie u świń ale przecież to nie aż taka różnica...ehh cały czas mam ten obraz przed oczami i modle się żeby to faktycznie był tylko cień. mój tż teraz mi powiedział ze on się urodził z wtórnym wodogłowiem ale nie miał w związku z tym żadnych problemów nawet neurolog go po urodzeniu nie badał - co pewnie jest przyczyną lenistwa jego matki, ona z nim nigdzie nie chodziła dlatego teraz ma wadę wątroby i serca ale to inny temat...
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 16:40   #4061
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
jejciu a moja córcia w 31 tc ważyła 1,500 dlatego w 33 tc musze iść do lekarza żeby zobaczyła jak przybiera na wadze

moja w 26 tc 71o g ... tez mi sie wydawalo ze cos nie tak ale kazde dziecko inaczej rosnie

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 16:40   #4062
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
u mnie tez tak ostatnio było, właśnie się zastanawiałam czy to normalne

Normalne

To kiedy idziesz podglądać swojego chudzielca???
Ja idę w poniedziałek - ciekawe ile przytyła
Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Ja się dziś zmobilizowałam i własnie piorę ubranka dla dzidziusia, mam jakiś taki dziwny program w pralce specjalnie to prania ubranek dla dziecka, który trwa dwie godziny! Dlatego dopiero druga pralka leci a jeszcze dwie przedemną. Nie wiem jak wy ale ja piorę kolory i biel osobno, bawełnę i welur z polarkami osobno, dlatego wyszły mi aż 4 pralki i to w dodatku pełne!
Ja wrzuciłam wszystko razem
Stary 2010-09-30, 16:41   #4063
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
ja kolory i biel piorę razem, chyba, że coś jest dosyć ciemne ale takich ubranek mam chyba ze 3 sztuki bawełnę, welur, polarek, pieluchy, ręczniki, prześcieradła frotte też piorę razem i mi wyszły 3 pralki oczywiście razy dwa, bo ja piorę dwukrotnie
To dobrze, że masz taki specjalny program, a ile jest tam stopni w tym programie? Ja piorę w 30 stopniach i potem nastawiam na jeszcze jedno płukanie.
Stary 2010-09-30, 16:47   #4064
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość

Wzięłam się za szydełkowanie. Wprawdzie umiem raptem kilka wzorów, mama mnie kiedyś nauczyła, ale stwierdziłam, że poszukam starych kłębków włóczki i będe robic młodemu kocyk wychodzi mi narazie składak z każdego możliwego koloru nie wygląda bardzo reprezentatywnie, ale mam choć poczucie, że robię coś pożytecznego a koc może być do wózka hehehe zakryje się, jak będzie bardzo paskudny
A moja mam zrobiła dla małej już dwa sweterki na drutach Sa cudowne, takich to już się nigdzie nie kupi.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
wrzucam fotki kocyków
Faktycznie mozna się zakochać
Stary 2010-09-30, 16:52   #4065
kotek81
Zakorzenienie

Ja prałam wszystko w 60 stopniach
Stary 2010-09-30, 16:54   #4066
andziat
Zakorzenienie

sereniti a to nie za wcześnie na przepowiadające?
ja bym poszła do innego lekarza, upewnisz sie i będziesz bardziej spokojna.

Cytat:
Normalne

To kiedy idziesz podglądać swojego chudzielca???
Ja idę w poniedziałek - ciekawe ile przytyła

Ja wrzuciłam wszystko razem
swoją chudzinkę idę zobaczyć we wtorek i tez jestem ciekawa ile przytyła, mam nadzieję, że sporo

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-09-30 o 16:56
Stary 2010-09-30, 16:55   #4067
zenia2211
Rozeznanie

Gustawek dzieki
Kretencja jaka kupilas ta lampke do kontaktu??kupilas z internetu??bo tez takiej poszukuje ale sa duzo drozsze.
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 16:57   #4068
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Ja prałam wszystko w 60 stopniach
ja na wszystkich ubrankach miałam napisane żeby prać najwięcej w 40 stopniach
Stary 2010-09-30, 17:08   #4069
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ja na szczescie nie mam klopotow z siostra tzeta, poza jednym. Czasami zapomni jej sie oddac pieniadze Np. skladaja sie na prezent dla tescia, ale tz ten prezent kupuje, a ona ma polowe przelac na konto i tego nie robi. A moj tz mowi, ah daj spokoj, to w koncu moja siostra. Mi sie to jednak nie podoba, bo ona zarabia wiecej od tzeta poza tym ma w domu dwie wyplaty, bo jej maz rowniez pracuje. U nas w sumie jest tylko jedna wyplata i dziecko w drodze i nie pasuje mi, gdy np.100 euro nam nie odda. Bo ja sobie dorabiam i na te 100 euro musze pare dni pracowac.
Ale tak to czesto sama meza gonie by sie z nia spotkal jak brat z siostra itp.
A mój mąż jest jedynakiem, więc nie mam problemów z jego rodzeństwem, ale za to on ma chyba problem z moim. Ja generalnie nie utrzymuje kontaktów z siostra bo nasze drogi już dawno się rozeszły, chyba po to żeby się nie kłócić. Ale jak już się zdarzy to tż się czepia, że nie utrzymujemy ze sobą kontaktów a jej się nagle zechciało np. przyjechać. W ogóle to powiedział, że nie weźmiemy ja na chrzestna dla małej, bo on nie chce żeby jego dziecko miało taka chrzestną. Z jednej strony rozumiem go a a drugiej zrobiło mi sie przykro, bo on moją rodzinę zawsze traktuje jak gorszą :/

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Apolonia ja ostatnio zrezygnowałam z golarki w strachu przed rozlewem krwi i użyłam kremu depilującego. Można się paćkać na oślep bez użycia lusterka Wszystkie włoski równiutko, gładziutko odpadły i nie ma podrażnień ani krwi

Ja jestem w trakcie 36 tc i mam już dosyć bólu nerki. Gdyby nie ten ból, to mogłabym sobie jeszcze w ciąży pochodzić. A tak postanowiłam sobie, że stanę na głowie, byleby młody wyszedł w 38 tc, tak jak mój poprzedni syn
A więc Ishka streszczaj się, bo za 2 tygodnie ja chcę już rodzić
Weronisia to jak ty za dwa tygodnie to ja za 4 i wcale nie chce mi sie dłużej czekać :P

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

Jeszcze pytanie co do butelek, jakie macie? Bo ja mysle nad Aventem. Mam jedna, ale jeszcze druga by sie przydala a skoro juz jade na zakupy to bym kupila...
Anecka a po co ci butelki, nie bedziesz karmila piersia?
Stary 2010-09-30, 17:08   #4070
De28
Wtajemniczenie

Moze dlatego, ze wlasnie malo kontaktu pomiedzy nim a twoja siostra?
Moj tz ma podobny stosunek do moich rodzicow, tzn. do matki, poniewaz nie moze jej wybaczyc, tego jak mnie traktuje. Wiec zawsze jest temat tylko jego rodziny, o mojej wogole sie nie mowi, tak jakbym zadnej nie miala. Nie uwzglednia sie odwiedzin itp. Fakt, ze nie uwzglednia, bo wie, ze bym nie pojechala, ale to przykre, ze caly czas spedzamy czas tylko z jego rodzina a z moja nie. Ale to akurat nie wina tzeta, tylko mojej matki.

Caly czas zastanawiam sie nad przewijakiem na lozko. Widze, ze jest on szerszy niz lozeczko, dosyc sporo.Juz teraz mam ciasno i zmierzylam, to raczej trzeba bedzie go zdejmowac, bo polowe dziecka mi zakryje Wiem, ze nie trzeba, ale to optycznie chyba glupio wyglada. Zalozylam nawet baldachim, choc nie wiem, czy bede go uzywac i falbanke. Niech sobie tak postoi,potem wypiore i schowam tak do polowy listopada. Bardzo mi sie calosc podoba. To lozeczko klupsa. Ladnie wykonane,stabilne, latwe w montazu.Narazie zamontowalam najwyzej jak sie dalo. Pod lozeczko zmiescil sie pojemnik na posciel, bo narazie ja schowalam

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-30 o 17:11
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 17:09   #4071
kretencja
Zakorzenienie

Zenia, kupiłam na all, u faceta, u którego zamówiłam też legginsy, stanik, koszulę do karmienia:
http://allegro.pl/show_user_auctions...021947&p=2&p=0
Niestety aukcja skończyła się wczoraj i już tych lampek nie ma... Ale może jeszcze będą

M25, wszędzie piszą (w różnych folderach i książkach dla przyszłych mam), żeby zakupić 1-2 butelki na początek. Na wszelki wypadek.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-30 o 17:10
Stary 2010-09-30, 17:09   #4072
zenia2211
Rozeznanie

Dzieki za linka.Moze wystawi ponownie.
I my z dzisiaj rozpoczety 7 miesiac...ale ten czas leci.

Edytowane przez zenia2211
Czas edycji: 2010-09-30 o 17:12
Stary 2010-09-30, 17:11   #4073
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Miałam KTG, USG i badanie.
Wg. lekarki jeszcze posiedzi 2 tygodnie na pewno, szyjka sie skraca i stad moje klucia.

I uwaga! Wazymy 3200

Anecka, za te 4 kilo
No to za dwa tygodnie bedzie 3500 i możesz rodzić

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Kurna, właśnie na Onecie przeczytałam, że faktycznie ma być ostra zima i do tego wcześnie się zacznie
Trzeba będzie jednak kupić jakiś płaszcz ciepły, który wejdzie na brzuszek, i to szybko
kretencja a lato mialo byc upalne od maja do wrzesniaa wiecej lalo niz swiecilo ;-)
Stary 2010-09-30, 17:12   #4074
kretencja
Zakorzenienie

Zenia, masz zgrabniutki brzuszek

Z tą pogodą to prawda Mam nadzieję, że i tym razem się nie sprawdzi

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-30, 17:12   #4075
De28
Wtajemniczenie

Zania jaka ty szczupla Ja takie uda to mialam przed ciaza a teraz to masakra

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-30 o 17:14
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 17:13   #4076
Artystka23
Dragonfly

witam dziewczyny,kaloryfer nie podzialalposzlismy z tztem zarejestrowac mnie do urologa a tam babki postraszyly nas zatruciem ciazowym ,bo coraz mniej sikam i efekt jest taki, ze spakowali mi torbe i zaraz wywoza na IP..moze dzisiaj jeszcze wroce do domu,a moze mnie przetrzymaja,ja tam zostac nie chce
Stary 2010-09-30, 17:13   #4077
zenia2211
Rozeznanie

Kretencja a to nie czasem ta http://allegro.pl/led-kolorowa-lampk...4.html#gallery
Dzieki dziewczynki kochane za komplementy

Edytowane przez zenia2211
Czas edycji: 2010-09-30 o 17:15
Stary 2010-09-30, 17:18   #4078
kretencja
Zakorzenienie

O, faktycznie, ta
Widocznie już wystawił nowe, bo jak wczoraj kupowałam, to te lampki były na samym początku lity i miały 6 godzin do końca

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-30, 17:21   #4079
zenia2211
Rozeznanie

No widzisz A ciekawe jakie swiatlo daje...
A powiedz mi u niego placi sie raz za przesylke??Bo ma duzo fajnych i nie drogich rzeczy np. chusteczki pampers za 5,50zl...taniocha.
Stary 2010-09-30, 17:21   #4080
_paulinka2
Wtajemniczenie

Zenia bardzo zgrabny brzuś

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości