|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
A próbowałaś te nakładki już??
|
#2043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja dzisiaj zakupilam i bede probowala nimi karmic moze sie uda
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Nakładki silikonowe są fajne ale nie wiem czy starczą na ząbki. Na ciągnięcie i "podgryzanie" dziąsłami pomagało ale tylko troszkę. Warto jednak spróbować
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KO?CU maj? frajd? z
A ja ju? w pociagu
. Mam nadzieje ?e si? dzisiaj nie popsuje. O 19 bede ju? sciskac swojego bachorka.W czasie mojej nieobecnosci dzieckiem zajmuje si? babcia a wieczorami TZ. Dopiero w weekend mamusia ![]() Ja od poczatku mam problemy z ubierniem malej. Oczywiscie ju? id dawna stosujemy zabawe i szukanie raczek ale to nie pomaga. Lubi byc nago
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
z tym moim byłym pracodawca, to ja nie wyrażałam zgody na zmianę, bo nawet się nikt mnie nie pytał. Ale tak sie kończy jak się jest za miłym i pozwala na za dużo. Macierzyński mi sie nie liczy bo na rękę dostawałam co innego niż to co było wykazywane(wykazywane minimum)Więc zus dał zaświadczenie że macieżyńskie wyszło poniżej minimalnej, bo jakieś sobie kwoty poodejmowali
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- drcron pisałaś że czapeczki mogą być grubsze, bo ja bym chciała coś takiego na jesień, taką nie letnią, a nie zimową. Bo ta z uszkami brązowa mi się podoba ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- jak mi tz wróci to jadę do sklepu dzieciowego, i może tez wypróbuję nakładki, choć w moim przypadku raczej nie zadziałają. Muszę kupić to takie urządzenia na kawałki owoców, bo mój bezzębny malec dzisiaj po drodze ze szkoły Eryka, lizał sobie kawałek jabłka, no i ugryzł spory kawałek, aż mi się gorąco zrobiło jak widziałam że do gardła mu wpada i ten się dławi
|
|
#2048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To napisze Ci juz tutaj Psiaka właśnie chciałam w szarosciach jasna cała i ciemne uszy jakbyś mogła a co do kociaka kurcze ni bardzo wiem ale może jakiś fiolet i np seledynowy kwiatek ? Moze byc jak myślisz? Doradx mi. a co do rozmiarów to oboje mają po 44,5. To nie rób za dużej co by im na oczy nie spadała. Dzięki bardzo a na kiedy moge sie ich spodziewac? Edytowane przez izaizula Czas edycji: 2010-09-30 o 15:49 |
|
|
|
|
#2049 |
|
Wtajemniczenie
|
przyszedł mi wkońcu fotelik
a jak mu się czerwony kolorek podoba![]() co do jedzenia:gotowana marchewka z jabłuszkiem na mus beeee surowa marchewka z jabłuszkiem starta na tarce cacy i o co kaman? mam nadzieję,że można surowe-jabłko to juz dawno dostawał ale marchew 1 raz Drcron jak się obrobisz to ja też coś zamówię |
|
|
|
#2050 | ||
|
Rozeznanie
|
nie
Nakładki mi kupi TŻ za dwie godzinki, jak będzie wracał z pracy. Na razie dałam jej obiadek ze słoiczka, potem ponosiłam na rękach, w końcu ululałam w wózku i jak zasnęła dałam jednego i trochę drugiego cyca. Trochę mi ulżyło, ale to nie jest dobre rozwiązanie. ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
Cytat:
Tylkooliwka- też kupiłaś ten słynny Espiro? Fajnie, że jesteście oboje, Ty i Danielek zadowoleni. Ja małej tylko raz ugotowałm coś sama- zupkę jarzynową z ziemniaczka i marchewki. Średnio jej podchodziło, może muszę się podszkolić. Dziś natomiast pierwszy raz zjadła dynię z ziemniaczkiem Hippa, tak jej smakowało, że myślałam, że aż nosem zacznie wciągać. Buzię miała cały czas otwartą, nawet jak słoiczek się kończył. Albo to przez to niedojadanie cycków dziecię wygłodziłam ![]() W avatarku Danielek? Ładne zdjęcie, śliczny model
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
|
|
|
#2051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A rachunki takie mamy za każdym razem,poniżej 350zł nie schodzą i też nie wiemy za co?stawiamy na centralne ogrzewanie,bo tam pełno różnych pomp chodzi i może jeszcze czajnik elektryczny tak nabija?ale znowu przecież centralne nie chodzi cały rok-ale zaraz przeciez dopiero teraz palę w piecu,więc sama nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- dziewczyny a jak sie nazywaja te nakladki?bo ja tez bym kupila,a gdzie?w dzieciowym sklepie?
|
|
#2052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak espiro optima mierzyłam go w sklepie do wielu ale ten wygląda mi na najwygodniejszy do jego wagi i wzrostu,wygląd estetyczny tez do mnie przemówił.tak to jest Danielek ![]() w Realu właśnie jest promocja na słoiczki z hippa 6,5 za 2x190 a nie pokazywałam Wam zadnej fotki w garniaczku? Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-09-30 o 17:17 |
|
|
|
|
#2053 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zebów zazdroszcze u nas nadal śladu nie widać![]() Cytat:
jo jo jo Cytat:
Dziewczyny opuściłam, nie wiem jak ale opuściłam i teraz znaleźć nie mogę...
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2055 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
u nas się choróbsko rozwija... Ja zaraziłam katerem Hanię, i dziś nocka w plecy, bo ona co zasnęła, to buuuu....i rykk i tylko na rączkach, i żali się tak strasznie, mówię Wam. Nosiliśmy ją na zmianę z mężem i tak ok 5 nad ranem przysnęła bidulka. Ale i tak non stop cycuś. Więc "spałyśmy" razem, ona cycek w buzi, w nosie bulgocze, a ja zwinięta w precel przysypiałam obok. Dziś w dzień trochę lepiej, bardzo dobre są te kropelki euphorbium (przynajmniej dla nas), maść majerankowa pod nos i wit c w kropelkach. Gorączki jako takiej nie ma (37,5) ale maruuudna Bidula, pewnie ją głowa boli, teraz przysnęła to co jakiś czas pojękuje tak. Ja padam, niewyspana, tż pracuje, a tu obiad sam się nie zrobi, trza to ogarnąć wszystko....Mam pytanie do Ani P odnośnie tranu, bo Ty chyba już Oli podajesz? Ja kupiłam go i już dałam 2 x Hani (paskudne to, ale ona wciąga jak soczek ) i nie wiem ile dawać, bo tam pisze, że zacząć od 2,5ml, a potem 5ml- czyli mała łyżeczka. Jak dla mnie to 2,5ml to już jest mała łyżeczka, a 5ml to już duża (a może moje łyżki takie dziwne? ).Ile Ty dajesz Oli? Gratuluję kolejnych ząbków - u nas narazie bezzębnie ![]() Dobra, spadam trochę odpocząć i nabrać sił, bo wykończona jestem.... Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-09-30 o 17:36 |
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
oliwka Twój Danio jest tak strasznie podobny do dzieciaczka moich dobrych znajomych,którym przez parę miesięcy się opiekowałam i ja tak uwielbiałam maluszka,taki słodziak i normalnie oni podobni jak bracia i przez to mam słabośc do Twojego synka.
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
a słyszałyście wczoraj w tv (we wszystkich wiadomościach mówili) o aferze u mnie w busku??hihi zamknęli 8 policjantów z drogówki (a mamy ich w drogówce 10) za banie łapówek
teść ze szfagrem pewnie trzepią portkami bo jak się wydało co w drogówce się działo to za pozostałych też się wezmą (bo mój "kochany" szfagier policjant ) ten idealny syn mojego teścia![]() a ja dzisiaj z okazji dnia chłopaka kupiłam mojemu chłopczykowi pianinko takie w kształcie żyrafy grające i zadające pytania po angielsku i trzeba zwierzątko właściwe wcisnąć i takie fajne muzyczki wygrywa i jeszcze kupiłam mu taką gąsienicę ruchomą z grzechotką lusterkiem i gryzakiem - strasznie fajne
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymajcie sie z Hanulka i do zdrowka wracajcie A Fasolka jaki tran podajesz?bo ja tez chce zaczac,ale nie wiem czy ten mollersa(mozliwe,ze zle napisalam) czy jaki?
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te wozki maja dwie opcje, sa czterokolowe i trzykolowe, mnie osobiscie sie podoba ten trojkolowiec chociaz nigdy jakos ich nie lubilam to ten, wlasnie ten mi sie podoba! ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- uciekam, zajrze wieczorem co tam u was.
|
|
|
#2060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fasolka zdróweczka dla Was Baobabku dobrze im tak jaki szał jest u nas na reklamach,dziecko mi się wyłącza |
|
|
|
|
#2061 |
|
Rozeznanie
|
Anakazar, Tylkooliwka dzięki
To ten tran, tak http://allegro.pl/mollers-tran-norwe...223567715.html zresztą ja go kupiłam za radą naszego guru, AniP ![]() A daję go przez strzykaweczkę małą, potem Hania jeszcze się nią chwilę bawi i "sama się nią karmi" |
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza
![]() Pop tuli Oliwcię swoją, laski pewnie kąpią maluchy albo usypiają ![]() moja kima, usnela NA BOKU- eureka. Chociaz niech tak z pol godzinki wytrzyma bedzie cud.
|
|
#2063 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Julka dzisiaj zadlawila sie brzoskwinia tez dalam jej kawalek zeby polizala i nawet nie zauwazylam kiedy odgryzla Cytat:
i dlatego czasem podpisuje z tamtego co do fioletu z seledynem wydaje mi sie ze bedzie sie gryzlo a jesli by zrobic fioletowa czape taka ciemna i tego kwiatka i reszte takie jasne fioletowe albo jasny roz ?? ewentualnie krem ?? Cytat:
a mi sie w koncu udalo skonfigurowac laptop z mamy siecia wiec moge pisac ze swojego konta a dzisiaj u nas to znaczy u mojej mamy w miescie ukradli dziecko z pod sklepu akurat wozkiem wjechalam do srodka z Juleczka a mialam ja tez zostawic jak tamta kobieta ale cos mnie tknelo przypomnialam sobie jak u kolezanki na placu zabaw w swidnicy dziecko porwali na oczach rodzicow i tamci nawet nie zdazyli zareagowac tutaj bylo podobnie ja weszlam do sklepu ta kobieta byla juz przy kasie niecala minuta a wozka nie bylo doslownie szok jak by ktos ukradl moja niunie to chyba bym oszalala
|
|
#2064 |
|
Raczkowanie
|
czesc laseczki. podczytuje Was codziennie ale jakoś nie mam weny aby pisać. Miałam dzisiaj masakryczny dzień. Mojej dobrej koleżanki dziecko zmarło(miało 2,5 roku) dzisiaj był pogrzeb i masakra jakaś. Boje sie ze Sabina (bo tak sie nazywa matka) coś sobie zrobi. sorry ze pisze takie rzeczy ale tak jakoś mam taką potrzebe. Jestem taka wściekła na tych lekarzy bo u dzieciaka wykryli 3 tyg temu białaczke ale tą lżejszą i mówili ze napewnio wyzdrowieje a dali za dużą chemie i Nikola sie otruła.
A u nas ok. mała rośnie chociaż wydaje mi się ze chudzina z niej. 26 skończyłą 5 m-cy przewraca sie z boku na bok od jakiegoś miesiąca i wszystko ok ale taka jakaś wysuszona.. a taka kluska sie urodził bo miała 3800. nie wiem dokładnie ile waży ale 4 tygodnie temu na szczepieniu w 18 tygodniu życia miała 6400. Wydaje mi sie ze to mało. jak sądzicie?? a dzień jedzenia wygląda mniej wiecej tak: 8-9 rano mleko ok 120-150 ml 11 mleko 90 mleko 13 zupa z warzywami i mięsem 16-17 deserek 18- 120 mleka i 19.30 kaszka mleczno ryżowa 150-220 ml myślicie ze to ok? aha od kiedy można dziecu podawać danonki??? |
|
|
|
#2065 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tz sie ze mnie smieje ze odkad czapki ida hurtowo to tak jakos mniej sie czepiam a jeszcze zapomnialam napisac moje dziecko znalazlo sobie nowa zabawke moj lokiec
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
ja pierdziele;/ jak mozna zostawic dziecko pod sklepem? to do cholery nie jest pies;/, ja nawet psa nie zostawiam tylko jak wracam ze spaceru z nim to wejde do sklepu i poprosze pania zeby mi podala bo jestem z psem i nie chce wchodzic. Masakra jakas;/
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- ice straszne to co piszesz!!!!!! PRZYKRE CHOLERNIE! I tu jest przyklad tego jak bardzo mozna ufac naszym lekarzom, ja bym tym skur**** nie popuscila, przepraszam ale sie zbulwersowalam!!!! Jak przez błąd lekarski taki maluszek mogl odejsc no to hu*a po co oni sa!!!! Banda idiotow. Wspolczuje rodzicom tej dziewczynki, co za tragedia
|
|
#2068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jejciu tak współczuje tej koleżance nawet nie chcę myślec na taki temat ale jak to lekarze taką pomyłkę zrobili???pewnie sprawa będzie,mam nadzieję,że jej mama ma kogoś bliskiego może niech skorzysta z pomocy jakiegoś psychologa,ja też bym chyba ześwirowała-współczuję bardzo mocno Drcron,że co?????????jak to dziecko ukradli? hehe nie obrazić tylko obrobić
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-09-30 o 21:05 |
|
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Powinni miec zakaz wykonywania zawodu, jak mozna za mocna chemie podac..... o Boze!
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Czasami jak tak czytam to jakas masakra to co sie dzieje, matki dzieci pod sklepem zostawiaja, porwania jakies, tragedia! Tu pseudo lekarze, no po prostu BRAK SŁÓW!!!!
|
|
#2070 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja dziś byłam z Szymkiem na bilansie no i mówie wam komedia wiecie dobrze ze SZymek nie jest mały ani jakis chudy ma 94c,m i wage 15.5 kg i pani mi powiedziała że wazy za mało do tego wzrostu . No myślałam że umre tam ze śmiechu he he . biedny zagłodzony Szymuś he he . dziś chciałam dać Oli kaszke jakąs z próbki bebilon czy coś . Ola kaszek nie lubi pluje dalej niż widzi . Oj chyba będą z nią przeprawy jedzeniowe
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

o zgrozo moja mala kluska wazy 9,600 i mierzy 84 cm

a zebów zazdroszcze u nas nadal śladu nie widać
- u nas narazie bezzębnie
i dlatego czasem podpisuje z tamtego