![]() |
#1501 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam już kartę ciąży i poryczałam się z tego wszystkiego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Rozeznanie
|
Anulinka bardzo się cieszę,że wszystko OK
![]() ![]() ![]() Witam nowoprzybyłą Mamę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje, no to teraz zycze spokoju i dbaj o was oboje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Wg ostatniej @ bejbik ma 7t i 3 d, te 7 t i 5d wyszło z usg ![]() A ja jeszcze nie ochłonęłam z wrażenia.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poradzcie, co robic z przeziebieniem? Lykam witamine C i calcium, pije herbate z cytryna i sokiem z maliny i lipy, ale to nic nie pomaga! Glowa mi dudni, glut leci z nosa, zrobil sie zolty, mam cale gardlo zawalone. Jak sobie z tym poradzic? Nie moge isc na zwolnienie lekarskie i jakos musze dzialac, ale pojecia juz nie mam jak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Zadomowienie
|
U mnie jest po 25 zł... W Poznaniu w CM LIM
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama go zamówiłam w aptece, aby mieć go w domu, gdyby coś. To, że nie możesz iść na L4 nie znaczy, że nie możesz się poradzić lekarza, co zażywać, a dobrze będzie, jak Cię przy okazji osłucha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie, Mamuśki!
Chwilę mnie nie było, ale miałam kocioł, każdą wolną chwilę SPAŁAM:P Cytat:
A poza tym witam nowe Mamuśki i życzę zdrówka ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Anulinko, ale masz już sporą Fasolkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() To teraz trzymajcie kciuki za mnie, bo za 2-3 tyg. [promotor jeszcze nie wie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Raczkowanie
|
Jestem po wizycie u gina w związku z tymi krwawieniami. Dał zwolnienie do 11.10.11 i wtedy mam iść na USG by potwierdzić czy zarodek żyje czy obumarł. Zrobię sobie betę w poniedziałek i wtedy będę wiedziała na czym stoję.
U mnie beta (Olsztyn) kosztuje 22 zł (w tym 2 zł za strzykawkę). |
![]() ![]() |
![]() |
#1512 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale i tak najlepiej jak byc jednak lezala w lozeczku ![]() jak bedzie gorzej idz koniecznie do lekarza Edytowane przez asionek31 Czas edycji: 2010-09-30 o 17:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
Poprosiłam Mamę, żeby wpadła do mnie na chwilę i prosto z mostu powiedziałam Jej o co kaman, BARDZO się ucieszyła, Tacie i reszcie rodzinki powiedziałam po kilku dniach, bo musiałam się oswoić z nowinką
![]() Zresztą pierwszy wiedział TŻ, potem przyjaciółka, a potem Mama ![]() Natomiast rozmyślam, jak powiedzieć Rodzicom TŻ, bo jedziemy do Nich w połowie października. Coś musimy śmiechowego wykombinować, bo "Teściowie" świetni i na pewno się ucieszą ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- o, tak, tak! Dobry pomysł! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bylam taka chora w zeszlym tygodniu plus w weekend, leczylam sie witaminkaC, mleczkiem z miodem i czosnkiem, syropkiem z cebuli, plus lezalam i lezalam, mialam 38 stopni goraczki, ale nei chcialam brac paracetu, wiec zbijalam goraczke zimnymi okladami i wypacalam w nocy wszysko pod 5 koldrami..i troche przeszlo,d zisiaj zostalo troche kataru i bol glowy ale czuje sie o niebo lepiej. ale i tak przeziebienie trwalo tydzien. trzymaj sie kochana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Dawno mnie nie było, ale nie mam wogóle siły na nic. Po pracy najchętniej, położyłabym sie spać, ale muszę zając sie córcią. Poza tym mdłosci i spotkania z kielkiem męczą mnie okrutnie. Dosłownie co zjem, to ląduje w kiblu ![]() ![]() Mam nadzieję, ze jak będę się czuła lepiej, to wrócę tu do Was na dobre ![]() Buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zapraszam na sernik
![]() Właśnie wyciągnęłam z pieca i czekam, aż przestygnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Zakorzenienie
|
O, zaraz tam jestem
![]() a tak poważnie, to zainspirowałaś mnie, bo zastanawiałam się, jakie ciacho upiec Rodzicom na rocznicę ślubu i sernik będzie idealny ![]() Masz jakiś ciekawy przepis? ![]() Dziś zajadam się pomidorami. Na kolację pożarłam TRZY! z cebulką i śmietaną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze wychodzi i błyskawicznie znika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Rozeznanie
|
anulinka2009 gratuluję
![]() ![]() ![]() Ja dalej przeziębiona, syrop Prenalen piję dzielnie, choć momentami woń i smak czosnku tak wychodzi spod malin i jeżyn, że muszę zatkać nos, żeby bezpiecznie przełknąć ![]() ![]() Wczoraj na wizycie u gin też miałam założoną kartę ciąży, skierowanie na brakujące badania krwi (toxo i kiła) bo morfologię, cukier mocz i grupę krwi robili mi w szpitalu tydzień temu. Usg kolejne mam pod koniec października, w 12 tygodniu. Gin uważa, że powinnam raczej starać się leżeć, ale raz na kilka dni wychodzę z domu: do apteki, do sklepu. Lubię te wyjścia, bo chociaż trochę powietrza łapię i świata zobaczę. Obecnie brzuch boli mnie sporadycznie i od kilku dni nie plamię, ale chyba odruchu sprawdzania w toalecie czy wszystko ok tak szybko się nie pozbędę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
O, basta! Aleś mi smaku narobiła! Koniecznie muszę zrobić taki
![]() ![]() caffelate05, dobrze, że dbasz o siebie, oszczędzaj się maksymalnie! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Zadomowienie
|
Milo czytac,ze wasze fasoleczki tak rosna
![]() Zastanawiam sie jak ja jutro po 6 wstane, wczorajsza cala noc sie budzilam co godzzine od 1 godz. i tylko siku i siku. Oby dzis nie bylo tak zle bo zwarjuje, no i dzis pierwszy dzien bez bolu brzucha. odpukac ![]()
#1523 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czy ten pociąg do pomidorów to jakiś udokumentowany objaw ciąży? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1524 |
Zadomowienie
|
Widze wszystkie chorujemy, bede miala na dniach fajny przepis na eliksir z czosnku, ktory nie smierdzi
![]() ![]()
#1525 |
Zakorzenienie
|
spice1985, może nasze mądre fasolki domagają się potasu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby tak sięgnąc pamięcia to conajmniej do końca I trymestru Cytat:
bo ja się nakreciłam na dochedzenie u mnie 2tyg róznicy a teraz się dowiedziałam że u siostry koleżanki róznica była 4tyg ![]() ![]() niepocytowało mi ![]() wiec to co pamietam ja tez paliłam w tej ciazy chyba ze 2 wypaliłam i jakoś nie mogłam rzucić z chwili na chwile dopóki nie zobaczyłam swojego linku babyastrology-mam w podpisie.Od razu mi sie odechciało.Moze na was tez podziała W tej ciąży odnotowuje zdecydowanie mniejszy apetyt.Kolacji mogłabym w ogole nie jesc...hmmm Spice-moze nie doczytałam, albo nie chesz napisac, ale pytałam w jakiej dzielnicy Pn mieszkasz?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-09-30 o 19:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Zadomowienie
|
no całkiem pokaźne grono mamusiek się szykuje
![]() no to licząc od ostatniej @ to był środek 6 tygodnia, lekarza muszę na szybko załatwić bo normalanie bym czekała bardzo długo. póki co nie mam żadnych mdłości,czasem czuje brzuch trochę jak przed okresem no i mam drażliwe piersi, trochę mi urosły i są inne jakies ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Zakorzenienie
|
Dolaczam do grupy pomidorozercow
![]() ![]() Lykam witamine C i pije herbate z sokiem malinowym, jutro dzwonie do mojego lekarza, co tez ja moge lykac w ciazy. Jak mnie bedzie glowa bolala, to poradze sobie jakos bez paracetamolu - w domu sie poloze i przespie, a w pracy skupie sie na pracy i jakos minie. Jak spedzilyscie Dzien Chlopaka? Moj dostal ode mnie winko i ksiazke o policyjnych profilerach, a godzine temu wyjechal za granice zalatwiac interesy i tyle mielismy ze swieta. |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | |||
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie na watku
![]() Widze, ze pojawilo sie juz kilka czerwcowek ![]() Ostatnio nie wchodze czesto na wizaz, bo czuje, ze przesiadywanie przed komputerem mi nie sluzy, staram sie ograniczac. Ale za to duzo czytam, nadrabiam wszystkie zaleglosci czytelnicze! ![]() Jest fajnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i juz uciekam... Dobrej, spokojnej nocy wszystkim ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też tak myślę jako że w sensie o nim ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
A powiedz prosze jakie miałaś usg?? Przez brzuch czy "dowcipne" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
Mi lekarz przepisał syrop flavamed miałam brać przez 5 dni i przeszło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Z tymi olejkami to ostrożnie!!!! Mi lekarz zabronił nawet do inhalacji a pozatym na każdej ulotce od takiego olejku piszę że niewskazany dla kobiet w ciąży ![]()
Żegnamy Cię Aniołku... ;( [*] Edytowane przez jagodka71 Czas edycji: 2010-09-30 o 22:15 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.