|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
ale jak bym za darmo dostała ot czemu nie |
|
|
|
|
#4112 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
|
|
|
|
|
#4113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. super, ja też bym chciała mieć taki program, bo czasami nastawiam pranie i wychodzę lub zajmuje się czymś i potem sobie przypominam, że jeszcze muszę włączyć powtórne płukanie ja tez nie dodaje płynu do płukania.jak już wyprałaś i nic się z ubrankami nie stało to spoko ![]() Cytat:
![]() dopilnuj żeby lekarz zrobił ci porządne badanie, na pewno musi zakroplić atropinę żeby się źrenica rozszerzyła, wtedy bardzo dokładnie wszystko widać (jeśli nie zakropli to idź do innego lekarza), niech zmierzy też ciśnienie w oczach i ogólnie wzrok, znaczy czytanie literek i tekstów. Masz niewiele większa wadę niż ja (-4,25dpt.) i nie chce cię straszyć ale ja mam wskazanie na cesarkę (oczywiście ty nie musisz mieć bo to sprawa bardzo indywidualna). Ja mam może dlatego też, że urodziłam się 3 tygodnie przed terminem i moja siatkówka jest słabsza i cieńsza niż u osoby z krótkowzrocznością, która siedziała dłużej u mamusi w brzuchu (dziewczyny to jest jeden z czynników przemawiających za urodzeniem dzidzi w terminie lub nawet po ) i mam zwyrodnienia (znaczy siatkówka się odkleja). W trakcie porodu może się odkleić ale nie musi, ryzyko jest jednak bardzo duże bo można stracić wzrok.Mnie badała bardzo dobra pani doktor z 45 letnim doświadczeniem, poza tym jest też specjalistą medycyny lotniczej. Nie daj się zbyć na wizycie, to bardzo ważna sprawa bo ryzyko jest. Niestety wielu okulistów (zresztą innych lekarzy też) jest przeciwnych cc i woli żeby pacjentka zaryzykowała, szkoda tylko, że swoim zdrowiem nie ryzykują. |
||
|
|
|
#4115 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a powiedzcie mi czy jak się karmi piersią to w grę wchodzą tylko ubrania odpinane z przodu dla matki? Bo tak się właśnie zastanawiam w czym Ja będę chodziła ubrana skoro większość ciuszków mam zakładanych przez głowę :/
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
M25 najwygodniejsze sa ciuchy na koperte albo rozpinane. Zima na szczescie na dworzu nie bedziemy karmic, tylko smigac szybko do domu na jedzonko. a w gosciach czy w domu to bluzke do gory podciaqgnijesz i juz.
Ja mam tylko dwie bluzki typowe do karmienia, jedna kupila mi mama, ciazowa bluzka z luznym kopertowym dekoltem, a druga dostalam od kolezanki, typowa kopertowa bawelniana.
|
|
|
|
#4117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4118 |
|
Rozeznanie
|
Joanna dziekuje
Powiem wam ze ja tez nie mam pojecia ile moja dzidzia wazy,jak mialam robione usg w 21 tyg to wazylo ok.400 gram a teraz to nie mam pojecia.19 pazdziernika bede miala robione to sie dowiem ![]() Co do tego kokonu to cena jest zabojcza i nie wydaje mi sie zeby to bylo konieczne ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Dziewczyny ile kosztuja w sklepie chusteczki pampers w pudelku??wiecie moze?!
|
|
|
|
#4119 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nic im się nie stało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rany jak mnie kręgosłup boli
|
|||||
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
zenia ja kupilam chusteczki pampers sesitive w pudelku za 16.50. I to jedeyny sklep gdzie znalazlam w pudelku
![]() edit. bo mi zalezalo na bialym pudelku e rossmanie sa nivea w niebieskim na pewno ale nie wiem po ile. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-09-30 o 19:26 |
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Andziat, miło mi, że takie istotne rady mi dałaś
Ja akurat wiem o tym sporo, bo od dawna się tym zainteresowałam, jeszcze zanim zaszłam w ciążę. Zresztą krótkowidzem jestem od lat, więc z okulistami miałam już sporo do czynienia. Ten, do którego chodzę, zajmuje się moim wzrokiem też od lat i mam do niego zaufanie, ale oczywiście będę pilnować, żeby wszystko dokładnie sprawdził
|
#4123 | |||
|
Zakorzenienie
|
No nie masz wyjscia, tzn masz, ale moze lepiej SN ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze skieruja Cie na jakies badania, bo niby skad Ty masz wiedziec co Ty masz robic za wyniki? to jest dla mnie totalnie dziwne! Oby sie okazalo ze to cień.. trzeba wierzyc! Nie no piersia, ale jak wróce do pracy to bede sciagac pokarm o ile go bede miec i z butelki bedzie mala ciagnac... a po za tym myslalam o tym zeby na niektore noce sciagac pokarm i zeby TZ wstawal i karmil ![]() Cytat:
No a ja zaszlalam w Pepco i 4 bodziaki newborn kupilam Ale niestety w sklepie nie znalazlam spodenek na 56/62.. takze chyba tylko C&A mi zostaje, albo lumpeks jakis, ale w lumpie u mnie drogo..Aha no i mowie tztowi zeby zabral kombinezon zimowy na rozmiar 9 miesiecy.. a on ze czemu a ja mowie ze za 9 miesiecy to bedzie lato! a on ze niee moze mala sie urodzi duuuuuza, no masakra! od razu roczne dziecko wyskoczy! Na cale szczescie dzis jeszcze sie nie wprowadza dopiero na weekend ![]() Zaraz bede pizze wchlaniac.. masakra coraz gorzej sie odzywam
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Bylismy dzisiaj pierwszy raz w SR - w 26 tygodniu
![]() ale lepiej pozno niz wcale. Byly tylko 3 dziewczyny w tym ja no i TZ smiesznie tak rodzinnie ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
ale ladne te zielono biale ja tez takie chce
|
|
|
|
|
#4125 |
|
Zadomowienie
|
Irsin Jestem pewna, że Twoja ciąża jest znacznie bardziej zaawansowana ;-)
|
#4126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo zamykac bede kuchenke i na to klasc przewijak Czy ten przewijak na lozko mozna tez na komode polozyc?Bardziej by mi to pasowalo.Moj tez mial 1300 g w koncowce 29 tygodnia. |
|
|
|
|
#4127 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() przeczytałam to co dzisiaj naskrobałyście, ale już dostałam kręcka Sanderinka - oby wszystko okazało się tylko tym cieniem, a dzidziolek był okazem zdrowia Kretencja - za wizytę u okulistyArtystka - za szybki powrót z IPktóraś pokyzawała brzuszek - nie pamiętam niku (wybacz proszę u mnie to masakra jakaś, tyłek jak szafa 5drzwiowa ![]() no i zdjęcia ubranek śliczne ![]() ostatnio była też mowa o przewijakach - mój ciężki nie jest ![]() ktoś też pytał o karuzelę - kupiłam FP Rainforest, ale jeszcze nie przyszła, może jutro dotrze ![]() co do naszych rodzin to dogadujemy się zarówno z moimi jak i z męża rodzicami, więc tu nie ma problemu... co do rodzeństwa - z moją siostrą widujemy się często i mamy dość dobry kontakt, ale z bratem męża i jego żoną, to masakra jakaś, ale za bardzo mi to nie przeszkadza jedyne co mnie wkurza to to, że przypomina sobie nr do męża wtedy kiedy chce pożyczyć pieniądze
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-09-30 o 20:24 |
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
anecka Ty to masz szczescie do bodziakow w pepco. dostalas rozpinane z boku! ach te zielone czad.
De28 sa lzejsze przewijaki typowe na komode bez tego sztywnego w srodku. Zamiast przewijaka mozesz klasc na komodzie kocyk grubszy zlozony, na to terte i tez bedzie dobrze. A co to znaczy niskie lozko? jak siadziesz na lzoku to chyba wysokosc lozka nie ma znaczenia
|
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
dzasta110 rodzeństwo tżta dokładnie tak samo ma - jak coś potrzebują to znają do nas drogę ale na nasz ślub to im się nie opłacało przyjechać.
Anecka sprzęt tego mojego gina jest beznadziejny na uczelni miałam lepsze do badania owiec więc może faktycznie nie jest to nic złegoehh chyba poczekam te 2 tygodnie do następnej wizyty - lekarz powiedział że w sumie teraz i tak nic z tym się nie da zrobić a jeśli na następnej wizycie znów będzie coś nie tak to wyśle mnie do szpitala na specjalistyczne badania... |
|
|
|
#4130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie tez tak sie usmiechnelam do siebie ze mam takie body bo to moje pierwsze takie i nie wiedzialam ze takie cos jest.. kurde! Cytat:
Moj lekarz tez ma takie usg ze szkoda pisać ![]() Irsin, jakby Pepco bylo blisko to bym Ci kupila jakbym znalazla, ale mam dosc daleko niestety. Niestety bo bym tam wszystkie body wykupila
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to juz nie u mnie u sereniti
|
|
|
|
|
#4132 |
|
Wtajemniczenie
|
oczywiście, że chodziło mi o Sereniti
![]() pozazdrościłam Wam zdjęć ubranek i sama popstrykałam kilka fotek ale nie mogę ich wkeić co się dzieje ![]() edit: udało mi się wkleić zdjęcia, a ostatnie to oczywiście MÓJ wózek
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-09-30 o 21:56 |
|
|
|
#4133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz tak tylko napisałam, bo ja wcześniej trafiłam do takiej beznadziejnej baby, że ręce opadają. W ogóle mi nie zakropliła atropiny tylko po zwykłym pobieżnym badaniu zastanawiała się przez 10 minut co zdecydować i na głos cały czas mówiła "no nie wiem cesarka czy naturalny? a jak pani by chciała rodzić?" ja jej na to, że to nie ważne jak ja bym chciała tylko dla mnie najważniejsze jest to jak ja MOGĘ rodzić bez żadnego ryzyka. A ona na to "no jest zwyrodnienie na siatkówce ale wie pani co, zaryzykujemy" i wtedy jej powiedziałam "że ryzykować to ona może swoim wzrokiem a nie moim" i wyszłam. Jak poszłam do tej drugiej to ona powiedziała, że jest duże ryzyko odklejenia się siatkówki więc ona pisze wskazanie na cc. Mam taki sam stosunek do tego jak ty ![]() Cytat:
![]() Anecka piękne bodziaki
Edytowane przez andziat Czas edycji: 2010-09-30 o 21:54 |
||
|
|
|
#4134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wygodne do siedzenia nie jest wogole |
|
|
|
|
#4135 |
|
Zadomowienie
|
Ja byłam umówiona na posiew u swojej lekarki, ale że trafiłam do szpitala to od razu tam pobrali mi próbkę. Na pewno warto to zrobić.
W zasadzie mozna tez wczesniej. Ja miałam robione w 29 tyg ze względu na wyjazd i poniekąd skróconą szyjkę. Jak jestes nosicielem to i tak to wykryją. Anecka sliczne bodziaki |
|
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
De28 to chyba lepiej żeby był usztywniony jak ma wystawać, zawsze to bezpieczniej.
Nawet jak robią te komody z przewijakami to półka, która jest przewijakiem jest wystająca. A może na stole będzie ci łatwiej? ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
dzasta, fajny ten dresik Super..baby
![]() A tak po za tym to chcialam napisac, ze swietnie masz dopasowana podloge do mebli, tez bym tak chciala ![]() Dzieki dziewczyny ![]() Wlasnie tez bym wymaz zrobila ale to sie samemu robi za parawanem czy babka pobiera?
|
#4138 |
|
Zadomowienie
|
babka pobiera, tak jak na cytologie
|
|
|
|
#4139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
panele nie wszystkim się podobają, dlatego, że są takie dość niespotykane, m.in. bez sęków ale mi się spodobały, a do tego były w promocji jak kupowaliśmy
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Andziat, no to faktycznie pechowo trafiłaś za pierwszym razem. Taką babę to tylko
![]() Ja się troszkę zmęczyłam, bo poczyniliśmy dalsze kroki "sprzątaniowe" - popakowaliśmy ciuchy (na które na razie nie ma szafy, mam nadzieję, że zdąży przyjść przed porodem ) w te wielkie niebieskie torby z Ikei, żeby mieć jakiś w miarę porządek w nich. Stoją teraz w przyszłym tymkowym pokoju, który i tak, póki Tymek będzie z nami w sypialni, będzie pokojem do wszystkiego Czyli będzie tam tymkowa komoda, nasza komoda (bo przy łóżeczku dziecięcym już do sypialni nie wlezie ), suszarka do ubrań... Wyrzuciliśmy też mnóstwo klamotów i kartonów po meblach Będzie można w końcu porządek zrobić Aha, poprosiłam go, żeby mi kupił w Ikei czekoladki Deim (w czerwonym opakowaniu, taki jakby twardy karmel w mlecznej czekoladzie)... Są BOSKIE ![]() Powiem Wam jeszcze, że nasze nowe łózko jest BAJECZNE No, aż mi się zachciało do łóżeczka. Idę więc pod prysznic, a potem lulu Dobrej nocki!
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-30 o 22:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

No nie masz wyjscia, tzn masz, ale moze lepiej SN 
byłam dziś u gina i na usg wyszło że mała ma powiększoną prawą komorę mózgu...
- potem nawet zrobiło mu się głupio że tak palnął prosto z mostu jak zobaczył moją minę - myślałam ze zawału dostanę. Powiedział że trzeba to obserwować ale mam się nie przejmować. poza tym powiedziałam mu o tym moim pieczeniu po prawej stronie - wg niego to wątroba ale stwierdził ze to działka internisty 

ale nie mogę ich wkeić
ale mi się spodobały, a do tego były w promocji jak kupowaliśmy