"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-30, 22:25   #2491
Molalala
BAN stały

GG do Molalala
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
bylam dzis na usg i bedzie CÓRECZKA
brak tylko imienia bo miał być Bartuś ale najważniejsze ze Maleństwo zdrowe

a teraz ide doczytać reszte

doczytalam za duzo nie napisalyśscie
Niunia waży 395g i z usg jest mniejsza o 6 dni czyli wychodzi ze 21 tydz a nie jak z OM 22

a pozaty pytanie do Mariki: ilosc wod plodowych jest dość niska , jeszcze nie malowodzie , ale malo, i jakies rady, co robic bo za tydz ide do swojego gina dopiero, a ten mi nie odpowiedzial tylko kazal ze swoim lekarzem konsultowac??
gratki!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
udało sie, załączam zdjęcia na dwóch dzidziuś z profilu, na jednym stópka a na jednym rączka w piąstke zacisnięta
sliczne

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Jak ja nie lubię tych USG z NFZtu ... Miałam połówkowe dzisiaj. Facet prawie się do mnie nie odzywał, a dziecka nawet nie widziałam. Sam sobie oglądał na monitorku Wg. miesiączki to 21 tydz, ale dziecko jest w 20tym. Prawdopodobnie córa!!! Ale powiedział, że ciężko dojrzeć i na 100% narazie się nie nastawiać. Od głowki do pupki 16cm a waga 330gram. Powiedział, że jest do mnie podobna bo szczupła, mały brzuszek i dłuuugie nogi i pociągła twarz także czysta mamusia
Dumna jestem jak paw

Ale za miesiąc pójdę chyba prywatnie żeby chociaż dzidzie zobaczyć i upewnić się dziewczynki

A zdjęcie jedno też do kitu. Sam kręgosłup to nawet nie wstawiam

gratki ze zdrowa i ze moze cora....

a u mnie spedzilam wcozraj upojna nocke z TZ.... i poranek...i pol dnia....:rolley es:

mam wiesci od Agrafiki-U niej dobrze pojechala do Angli do swego TZ bedzie miec 3 chlopcow i 1 dziewczynke
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 22:34   #2492
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Mnie odstrasza jednorazowy wydatek, ale sama idea jest świetna. Jakby nie było, z pampersami jest tak, że nie kupuje się ich na rok z góry, więc wydatek się rozkłada.
Sama nie wiem...
ja mam podobne zdanie, teraz przed nami i tak nie małe wydatki a miesięcznie na pampki idzie o ile dobrze pamietam max 150 zł..

ja tez juz ide spac...
DOBRANOC!!
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 22:53   #2493
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Molalala Pokaż wiadomość

mam wiesci od Agrafiki-U niej dobrze pojechala do Angli do swego TZ bedzie miec 3 chlopcow i 1 dziewczynke
To ona będzie mieć 4??

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 23:24   #2494
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Mariko Afi mam 11on powieszial ze w dolneh granicy normy ale jeszcze sie miesci, a reszte mam sie dopytac swojego prowadzacego, a jesli chodzi o wode to moze faktycznie to zaczne pic wode, bo teraz jak wypije 0,75 l to dobrze... ja raczej nie mam potrzeby duzo pic

Agrafko gratulacje POCZWÓRNEGO SZCZEŚCIA

a u nas bedzie chyba Natalka tak Tż wymyslil a mi sie podoba , choc wolalabym Weronike, albo Kornelke... ale o tych Tż nie chce slyszec
Stary 2010-09-30, 23:46   #2495
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Poczwórne szczęście? Chyba bym nie podołała... Ale gratuluję odważnej mamusi.

Co do pieluszek jeszcze - zawsze się można bawić w zwykłą tetrę.

Ach te konflikty odnośnie imion. Co do dziewczynki to już ustalone i kropka. Jesteśmy zgodni. Jeśli będzie jednak chłopak to się wahamy, ale to TŻ ma podjąć ostateczną decyzję (bo jeśli by chodziło o dziewczynkę to musiałabym postawić na swoim).
Swoją drogą, bardzo już chciałabym wiedzieć, kto do nas zawita...

Dobranoc dziewczęta
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 04:41   #2496
insomnia_00
Raczkowanie

Witam wszystkie mamusie
Ja tu tylko z obwieszczeniem, że jednak będzie SYNUŚ
Na początku siadł sobie na dupce i nie chciał pokazać co ma między nóżkami... ale zaczęłam prosić by się zaczął ruszać i nagle zaczął machać szkitkami... ginka powiedziała, że już wyraźnie widzi siuraczka i jajeczka... mój tż był wniebowzięty...
Pozdrawiam wszystkie mamusie i obiecuje czasem zaglądnąć i coś tu naskrobać

"Nie oszukuj sam siebie - wokół Ciebie jest pełno ludzi, którzy chętnie Cię w tym wyręczą..."
insomnia_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 05:32   #2497
_havana_
Raczkowanie

Molalala masz rację najważniejsze, że zdrowe i że podobne do mamusi będzie
A tych upojnych nocy zazdroszczę bo mój się ostatnio jakiś leniwy zrobił, ale robimy remont i może faktycznie jest padnięty

insomnia_00 gratuluję siuraczka!! Widzę,że nie tylko ja nie mogę dospać... Dopadł mnie mały głód! Zabiłam go kanapką z powidłami i kubkiem mleka

A Agrafka to nie miała mieć trojaczków? Znaleźli jeszcze jedno dziecko w brzuszku ?

Ja idę spać dalej Od rana jadę wydać wszystkie moje pieniądzę na drzwi i futryny i meble do kuchni. A to nawet nie jest połowa remontu Chyba sprzedam nerkę
Stary 2010-10-01, 08:22   #2498
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Dziękuję Aspargin mam w domu, to będę brać, no-spę też mam brać bez względu na to czy boli czy nie. Na razie idę wziąć ciepłą kąpiel, bo już padam z nóg...

A co do pieluszek - ja jestem za leniwa na te wielorazowe I radzę na początek kupić tylko kilka i opakowanie pampersów, bo znam już dwie takie co nastawiały się na wielorazowe i po kilku dniach rzucały je z wściekłości w kąt i pampki szły w ruch
ale moze mimo wszystko lepiej ze swoim lekarzem skonsultować? On oprócz opisu zrobi badanie i wszystko zobaczy dokładnie...

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
A tych upojnych nocy zazdroszczę bo mój się ostatnio jakiś leniwy zrobił, ale robimy remont i może faktycznie jest padnięty

insomnia_00 gratuluję siuraczka!! Widzę,że nie tylko ja nie mogę dospać... Dopadł mnie mały głód! Zabiłam go kanapką z powidłami i kubkiem mleka

A Agrafka to nie miała mieć trojaczków? Znaleźli jeszcze jedno dziecko w brzuszku ?

Ja idę spać dalej Od rana jadę wydać wszystkie moje pieniądzę na drzwi i futryny i meble do kuchni. A to nawet nie jest połowa remontu Chyba sprzedam nerkę
ja bym się załamała, wcale nie w przenośni;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 08:58   #2499
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
mogę sobie pomarudzić jak to kijowo się czuję, oddychając połową nosa?;-) Juz mi lepiej hi hi
Podobno jutro delikatnie lepsza pogoda
CZy Wam tez już coraz ciężej przewrócić się z boku na bok, albo "ruszyć" z łóżka? Fokom trudno:-(

Wypiłam czekoladę na gorąco i choć mało smaku czuję przez katar to mnie zmuliło, ale chociaż cieplej...

Ja zbieram biblioteczkę klasyczną dla córki Hani/Nataszy/Kaliny/Natalii/.../.../.../... mam juz "po sobie" 2 t Muminków, Kubusia i Chatkę (klasyczne), 30-letniego K garbuska z cudnymi rysunkami Szancera, jeszcze pradziadka była i inne podobne baśnie, Anię z ZW, Ronję, Narnię po angielsku ( ma byc dzieckiem 2-dwujęzycznym;-)), Andersena, Brzechwę- po mamie i tacie No i oczywiście Braci Lwie Serce A Lindgren, co polecam, wspaniała książka dla dzieci, już paroletnich, która pięknie i spokojnie przybliża problem odchodzenia, tam do Karju KwitnącychWiśni (nie mylić z Japonią) Polecam.
Moja mama uczyła polskiego, stąd to zbieractwo,od małego mi czytała. Szkoda, że juz nie ma Poczytaj mi Mamo
Moja mama przechowuje wszystkie książeczki od czasów, kiedy byłam mała...także serię Poczytaj mi Mamo mój Maluszek będzie miał prawie całą. Bardzo lubię te bajeczki i autorów - Musierowicz, Szelburg - Zarębinę etc. Szkoda, że teraz coraz mniej bajeczek, których wydawcy stawiają przede wszystkim na treść, a nie tylk na ogrom obrazków i "oczo***ne" kolory.

Cytat:
Napisane przez insomnia_00 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
Na początku siadł sobie na dupce i nie chciał pokazać co ma między nóżkami... ale zaczęłam prosić by się zaczął ruszać i nagle zaczął machać szkitkami... ginka powiedziała, że już wyraźnie widzi siuraczka i jajeczka... mój tż był wniebowzięty...
Gratuluję Syneczka! Kolejny do naszego grona!!

Agrafce gratuluję tych 4 raczków - ja tam już ją podziwiam - 3 chłopaczków - o matko!!

O pieluchach wielorazowych słyszałam, ale nikt ze znajomych nie używa...w jakiejś gazecie czytałam artykuł, że pewna mama wychowała na nich chyba 3 dzieci, są ekologiczne na pewno. Ale to tyle, co wiem na ten temat.

Jak tam pogoda u Was? W Toruniu pochmurno, zimno i w ogóle blee...nic mi się nie chce. Na szczęście już piątek.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:10   #2500
muron
Zakorzenienie

poszłam do EMPiKu a tam jak książki to z paskudnymi komputerowymi ilustracjami. Nie ma wydan z cudnymi rysunkami np.:Szancera. Dobrze, że mamy staruszki. Chcę połazić po antykwariatach. Ja miałam tony książek, ksiązka była święta. Po mnie dostawali młodsi. No i niestety.... nie wróciły, a jak nie musiały to jak je potem zobaczyłam-popisane, pobazgrane, potargane okładki, wciśnięte w pawlaczu. Część uratowałam i wywiozłam do mamy
Patrzcie na Pana kleksa feeee

Z nowych zawsze lubiłam Martynkę, tzn jak siostra była mała Takie słodkie;-)

Stary 2010-10-01, 09:11   #2501
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez insomnia_00 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
gratuluje

Cytat:

nas też czeka remont, już mi słabo na myśl o tym, ile pieniędzy trzeba będzie wydać... ale nadal czekamy na zwolnienie mieszkania

Cytat:
Napisane przez Molalala Pokaż wiadomość
gratki!!!!!!!!!!

sliczne

gratki ze zdrowa i ze moze cora....

a u mnie spedzilam wcozraj upojna nocke z TZ.... i poranek...i pol dnia....:rolley es:

zazdroszczę upojniej nocy u nas ostatnio cisza w tym temacie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Poczwórne szczęście? Chyba bym nie podołała... Ale gratuluję odważnej mamusi.

Co do pieluszek jeszcze - zawsze się można bawić w zwykłą tetrę.

Ach te konflikty odnośnie imion. Co do dziewczynki to już ustalone i kropka. Jesteśmy zgodni. Jeśli będzie jednak chłopak to się wahamy, ale to TŻ ma podjąć ostateczną decyzję (bo jeśli by chodziło o dziewczynkę to musiałabym postawić na swoim).
Swoją drogą, bardzo już chciałabym wiedzieć, kto do nas zawita...

Dobranoc dziewczęta
moja mama mówi, żebym spróbowała z tetrowymi, nie jestem do końca do tego przekonana, ale zobaczymy, tym bardziej, że to ona je kupi

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Moja mama przechowuje wszystkie książeczki od czasów, kiedy byłam mała...także serię Poczytaj mi Mamo mój Maluszek będzie miał prawie całą. Bardzo lubię te bajeczki i autorów - Musierowicz, Szelburg - Zarębinę etc. Szkoda, że teraz coraz mniej bajeczek, których wydawcy stawiają przede wszystkim na treść, a nie tylk na ogrom obrazków i "oczo***ne" kolory.

Gratuluję Syneczka! Kolejny do naszego grona!!

Agrafce gratuluję tych 4 raczków - ja tam już ją podziwiam - 3 chłopaczków - o matko!!

O pieluchach wielorazowych słyszałam, ale nikt ze znajomych nie używa...w jakiejś gazecie czytałam artykuł, że pewna mama wychowała na nich chyba 3 dzieci, są ekologiczne na pewno. Ale to tyle, co wiem na ten temat.

Jak tam pogoda u Was? W Toruniu pochmurno, zimno i w ogóle blee...nic mi się nie chce. Na szczęście już piątek.
u mnie zimno, szaro za oknem... a wczoraj tak słoneczko świeciło.. chyba rozpalę w piecu zaraz...
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:14   #2502
muron
Zakorzenienie

śliczne rzeczy do dekoracji pokojów maluchów
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2921216

Stary 2010-10-01, 09:19   #2503
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
poszłam do EMPiKu a tam jak książki to z paskudnymi komputerowymi ilustracjami. Nie ma wydan z cudnymi rysunkami np.:Szancera. Dobrze, że mamy staruszki. Chcę połazić po antykwariatach. Ja miałam tony książek, ksiązka była święta. Po mnie dostawali młodsi. No i niestety.... nie wróciły, a jak nie musiały to jak je potem zobaczyłam-popisane, pobazgrane, potargane okładki, wciśnięte w pawlaczu. Część uratowałam i wywiozłam do mamy
Patrzcie na Pana kleksa feeee

Z nowych zawsze lubiłam Martynkę, tzn jak siostra była mała Takie słodkie;-)
To prawda - zauważ też, że dawniej książeczki wyglądały mniej - więcej tak, że jedna strona była ilustracją, a na drugiej był tekst. Teraz na obu stronach jest mega rysunek, a do tego 2-3 linijki tekstu. Mi się wydaje, że jak mniej było narysowane, to dziecko rozbudzało to wyobraźnię, można było pomarzyć, jak mama czytała. A teraz to nawet za dużo nie poczytasz.

W ogóle tęsknię trochę do dawnego nie-plastikowego świata z naszego dzieciństwa. Gdzie kolocki były drewniane, koniki na biegunach wyglądały, jak prawdziwe koniki, lalki nie siusiały naprawdę i nie mówiły, tylko trzeba to było sobie wyobrazić...a teraz w sklepach niby ogrom zabawek, ale które tak naprawdę warto kupić. Tak, żeby były nie tylko ładne, ale i pożyteczne, rozwijające.

madelinem - Ale masz fajnie z tym piecem...u mnie w bloku kaloryfery zimne, jak lody...ciekawe, na co spółdzielnia czeka.

Stary 2010-10-01, 09:24   #2504
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
make_up_istka to szybciutko weź kąpiel i połóż się do łóżka.
Jakie położenie ma Twoja mała? Też główkowe tak jak moja?

Pieluchy wielorazowe wyglądają jak pampersy tylko, że dziecko czuje, że ma mokro, trzeba je częściej wymieniać no i prać.
Ja gdybym kupowała to kupiłabym takie All In One, czyli wszystko w jednym i na cały okres pieluchowania bo są rosnące z dzieckiem.
Są jeszcze takie alternatywy, że kupuje się takie wkłady np. bambusowe albo bawełniane i na to zakłada otulacze które nie przeciekają....ale jak dla mnie to za dużo zachodu
Nie wiem sama, bo na pampersy też sporo kasy pójdzie jak się zliczy koszty z całego roku....

Gdybym kupowała to takie:

http://ekomaluch.pl/bumgenius-pielus...y,p766,l1.html

Jak wstajecie z łózka to najprościej tak:
- obrócić się w łóżku na bok, w kierunku wyjścia
- spuszczać powoli nogi, jednocześnie unosząc się na łokciu

Tak nie będzie Was nic ciągnęło, zapewniam. Po operacjach brzusznych tak się wstaje z wyrka

A mój gin jest bardzo delikatny. Ostatnio mu nawet powiedziałam, że on to w porównaniu do jednej lekarki z oddziału to anioł jest Zawstydził się trochę
ja też chciałabym używać wielorazowych ale raczej otulacz+ wkład. dużo czytałąm na ten temat i ponoć dziecko łatwiej nauczyć z nocnika korzystać. aha i mam dużo dziecięcej flaneli z której już uszyłam jeden próbny otulacz i musze się zabrać za szycie pozostałych. otulacze z osobnym wkładem szybciej schną i mama która będzie się potem opiekować dzieckiem popiera ten pomysł

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:26   #2505
muron
Zakorzenienie

w 85 roku hitem polskich zabawkowych była lalka-dzdziuś chłopiec z siusiakiem. Wystali mi dwie, jedną dziadek drugą mama, w koncu jedną oddali;-) Z koleżanką igłą do strzykawek robiłyśmy dziurę w pisiorku, odkręcałyśmy ogłowe, wlewałysmy wodę, naciskały brzuszek i lalka sikała;-)
Miałam też postępową, dzidziusia czarnego Nie wiem gdzie wyczaili;-) Ale chyba jakaś zagramaniczna była, bo śliczne ubranko było, aposciel do wózka to mama z firanek szyła

Stary 2010-10-01, 09:28   #2506
agape
Zadomowienie

Cytat:
mnie nic z książeczek dla najmłodszych nic nie zostało - mama oddała w ręce innych młodszych dzieci ale chyba pobuszuje w antykwariatach - lubie książki z historią, mają duszę

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:28   #2507
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Konto usunięte

Witam wszystkie mamusie. Czy mogę się do was przyłaczyć ? w lutym zostane mamusią poraz 3. I milo by było w te jasienne i zimowe dni spedzić na plotkowaniu w waszym toważystwie.
Pozdrawiam
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:33   #2508
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
w 85 roku hitem polskich zabawkowych była lalka-dzdziuś chłopiec z siusiakiem. Wystali mi dwie, jedną dziadek drugą mama, w koncu jedną oddali;-) Z koleżanką igłą do strzykawek robiłyśmy dziurę w pisiorku, odkręcałyśmy ogłowe, wlewałysmy wodę, naciskały brzuszek i lalka sikała;-)
Miałam też postępową, dzidziusia czarnego Nie wiem gdzie wyczaili;-) Ale chyba jakaś zagramaniczna była, bo śliczne ubranko było, aposciel do wózka to mama z firanek szyła
To rzeczywiście postępowi rodzice - ja nigdy nie miałam laleczki - murzynka, nie pamiętam, żeby u nas były w sklepach takie nawet - pewnie z zagramanicy faktycznie. No, kiedyś to były zabawy. Jak się bawiło w kuchnię prawdziwymi garnkami, albo w sklep z wszystkim, co się znalazło w pokoju.

Cytat:
mnie nic z książeczek dla najmłodszych nic nie zostało - mama oddała w ręce innych młodszych dzieci ale chyba pobuszuje w antykwariatach - lubie książki z historią, mają duszę
Dobry pomysł z tym antykwariatem - można tam cudeńka wydawnicze znaleźć!

[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22417473]Witam wszystkie mamusie. Czy mogę się do was przyłaczyć ? w lutym zostane mamusią poraz 3. I milo by było w te jasienne i zimowe dni spedzić na plotkowaniu w waszym toważystwie.
Pozdrawiam[/QUOTE]

Witaj w naszym gronie! No i gratuluję kolejnego już potomka. Znasz już płeć dzidziusia?

Stary 2010-10-01, 09:38   #2509
muron
Zakorzenienie

Cytat:
To rzeczywiście postępowi rodzice - ja nigdy nie miałam laleczki - murzynka, nie pamiętam, żeby u nas były w sklepach takie nawet - pewnie z zagramanicy faktycznie. No, kiedyś to były zabawy. Jak się bawiło w kuchnię prawdziwymi garnkami, albo w sklep z wszystkim, co się znalazło w pokoju.

Dobry pomysł z tym antykwariatem - można tam cudeńka wydawnicze znaleźć!

Witaj w naszym gronie! No i gratuluję kolejnego już potomka. Znasz już płeć dzidziusia?
najbardziej lubiłam warzyć cukier, groch etc. Moja mam nie;-) No i 2 zestawy klocków lego przez całe dziecinstwo kupionych w Peweksie, cała rodzina się zrzucała;-) A rodziców swoją drogą mam mocno postępowych, jak byłam w podstawówce, to chciałam mieć starszych i statecznych jak inni. Przeszło mi;-)

Śniło mi się, ze ma już to dziecko i jechała z takim wielkim foteliko-nosidełkiem, ale jak krzesło taki ooo jak leżak co kiedyś z rurek się składało;-)

Stary 2010-10-01, 09:41   #2510
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Konto usunięte

Cytrynko dziekuję mile powitanie . Tak będzie trzecia córcia
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:43   #2511
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
bylam dzis na usg i bedzie CÓRECZKA
brak tylko imienia bo miał być Bartuś ale najważniejsze ze Maleństwo zdrowe

a teraz ide doczytać reszte

doczytalam za duzo nie napisalyśscie
Niunia waży 395g i z usg jest mniejsza o 6 dni czyli wychodzi ze 21 tydz a nie jak z OM 22

a pozaty pytanie do Mariki: ilosc wod plodowych jest dość niska , jeszcze nie malowodzie , ale malo, i jakies rady, co robic bo za tydz ide do swojego gina dopiero, a ten mi nie odpowiedzial tylko kazal ze swoim lekarzem konsultowac??
Moje gratulacje

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:45   #2512
mysiopez
Zadomowienie

Dzień Dobry dziewczynki!
Ja dzis od rana mam z***... humor. Mama zadzwoniła po 7 do mojego męża bo chciała delikatnie powiedzieć, że moja babcia w cieżkim stanie trafiła do szpitala.. ale ja usłyszałam wszystko.. Nie moge dziś jechać do niej, bo małz w pracy do północy a nawet jak bym tesc po mnie przyjechał, to dopiero po 19 jak zarejestruje sie na piepr... zajęcia i pożniej musiałby jezdzić ze mną, bo ja nie nadaje się na autobusy.. Jestem załamana. WIdziałam ją w poniedziałek i wyglądała dobrze, śmiała się i widać było, że dobrze się czuje..

Stary 2010-10-01, 09:45   #2513
cytrynka3002
Zadomowienie

[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22417695]Cytrynko dziekuję mile powitanie . Tak będzie trzecia córcia [/QUOTE]

O...no to mężulek prawdziwy rodzynek u Was w domku.

Muron
- ja pamiętam, że w podstawówce zawsze chciałam, żeby moja mam ubierała się bardziej "po dorosłemu" czyli na bizneswoman, podczas, gdy ona w tym okresie przypominała bardziej hipiskę. Ciekawe, co o nas nasze dzieciaczki będą mówiły za kilka lat.

mysiolopez - współczuję . Może w weekend dacie radę jakoś odwiedzić babcię. Mam nadzieję, że jej się poprawi, może to przez tą pogodę okropną.

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-10-01 o 09:47
Stary 2010-10-01, 09:52   #2514
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
O widzisz - dobrze wiedzieć! W takim razie też będę musiała popatrzeć w sklepach.

Tak w ogóle to czasem zdumiewa mnie moja niewiedza....ja na początku nawet nie wiedziałam, że np. są pieluchy flanelowe. Do czego można użyć tetrowych poza kładzeniem sobie na ramię, jak się bierze maluszka po jedzeniu...wiecie, ja czuję, że u mnie to będzie cyrk na kółkach, jak maluch się urodzi
A mi sie wydaje Cytrynko, że świetnie sobie poradzisz jako świeżo upieczona mamusia.Bedzie dobrze. Ja tam głównie stawiam na instynkt macierzyński, mam nadzieje , że poprostu sama bede wiedział co i jak. A Instynkt w moim pryzpadku juz w ciazy sie przejawia. Zdaje sobie juz teraz sprawe z tego , że dzieciatko jest całkowicie ode mnie zalezne i bardzo uwazam na siebie, od poczatku czuje na co moge sobie pozwolic a na co nie...poki co mój maluszek ma sie dobrze wiec chyba źle nie jest.

A jesli chodzi o sama praktyke...ja mam to szczescie, że jak moja mała siorka się urodziła ja juz miałam 14 lat i uwielbialam sie ja zajmowac...robilam przy niej wszystko ( najpierw podpatrzylam jak mama to robi) i jako noworodka juz ja kapalam , przewijalam , karmiłam chodziłam na spacerki, wiedzialam co na kolke, wiedzialam co na odparzenia, ...a jak skonczyla 2 i pol roku..juz byla zdana tylko n mnie i babcie..zostalysmy z nia same...

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-10-01, 09:52   #2515
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Dzień Dobry dziewczynki!
Ja dzis od rana mam z***... humor. Mama zadzwoniła po 7 do mojego męża bo chciała delikatnie powiedzieć, że moja babcia w cieżkim stanie trafiła do szpitala.. ale ja usłyszałam wszystko.. Nie moge dziś jechać do niej, bo małz w pracy do północy a nawet jak bym tesc po mnie przyjechał, to dopiero po 19 jak zarejestruje sie na piepr... zajęcia i pożniej musiałby jezdzić ze mną, bo ja nie nadaje się na autobusy.. Jestem załamana. WIdziałam ją w poniedziałek i wyglądała dobrze, śmiała się i widać było, że dobrze się czuje..
no niestety my w takim wieku, że babcie już coraz bardziej leciwe i coraz więcej chorób ich dotyka;-( Dla mnie moi są nadal młodzi, jak na dziadków, dziadek nadal pracuje (jest lekarzem bbb czynnym). Dopiero jak policzę ile mają lat... SMutne. 3 mamy kciuki za babcię.

Drugi dzien z rzędu jakiś pies wyjeeeeeeee

Stary 2010-10-01, 10:03   #2516
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
A mi sie wydaje Cytrynko, że świetnie sobie poradzisz jako świeżo upieczona mamusia.Bedzie dobrze. Ja tam głównie stawiam na instynkt macierzyński, mam nadzieje , że poprostu sama bede wiedział co i jak. A Instynkt w moim pryzpadku juz w ciazy sie przejawia. Zdaje sobie juz teraz sprawe z tego , że dzieciatko jest całkowicie ode mnie zalezne i bardzo uwazam na siebie, od poczatku czuje na co moge sobie pozwolic a na co nie...poki co mój maluszek ma sie dobrze wiec chyba źle nie jest.

A jesli chodzi o sama praktyke...ja mam to szczescie, że jak moja mała siorka się urodziła ja juz miałam 14 lat i uwielbialam sie ja zajmowac...robilam przy niej wszystko ( najpierw podpatrzylam jak mama to robi) i jako noworodka juz ja kapalam , przewijalam , karmiłam chodziłam na spacerki, wiedzialam co na kolke, wiedzialam co na odparzenia, ...a jak skonczyla 2 i pol roku..juz byla zdana tylko n mnie i babcie..zostalysmy z nia same...
No to faktycznie - siorka pewnie trochę jak Mamę Ciebie traktuję...podziwiam! Ostatnio właśnie czytałam o dziewczynie, która sama swoją siostrę wychowała, od nastolatki pracowała, opłacała wynajęte mieszkanie, skończyła studia i siorkę wysłała też na studia...aż mi się łezka w oku zakręciła. Szkoda, że jestem jedynaczką, bo takiej siostrzanej miłości nie zaznam nigdy.

Stary 2010-10-01, 10:13   #2517
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
mnie gin z nfz powiedział ze usg dopiero w 30 tyg. mi zrobi wiec poszlam prywatnie na połówkowe - dałam 50zł i jestem baaardzo zadowolona bo gin sprawdził wszystko dokładnie (prawie pół godziny badał) i 4 zdj dał

ciezko mi ale to dla TZ a cichutko marze o chłopaku ale dziewczybke bede kochac równie mocno bo jak mozna nie kochac dzieci

Stokrotka gratulacje
Ja tez sie zastanawiam bardzo powaznie nad tym by pojsc na usg prywatnie...w sumie ja juz ich mialam duzo, ale zadnego takiego dokladnego z opisaniem i pokazaniem czesci ciala maluszka...wogole jestem w 20 tygodniu a te polowkowe mam dopiero za 3 tygodnie..tyle czekania:-(i zreszta jak mam lekarke na fundusz to moze nie poswieci mi tyle czasu ile bym chciala, wiadomo kolejki ma straszne..albo najwyzej do niej prywatnie sie umowic...musze to skonsultowac z mezem.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Jak ja nie lubię tych USG z NFZtu ... Miałam połówkowe dzisiaj. Facet prawie się do mnie nie odzywał, a dziecka nawet nie widziałam. Sam sobie oglądał na monitorku Wg. miesiączki to 21 tydz, ale dziecko jest w 20tym. Prawdopodobnie córa!!! Ale powiedział, że ciężko dojrzeć i na 100% narazie się nie nastawiać. Od głowki do pupki 16cm a waga 330gram. Powiedział, że jest do mnie podobna bo szczupła, mały brzuszek i dłuuugie nogi i pociągła twarz także czysta mamusia
Dumna jestem jak paw

Ale za miesiąc pójdę chyba prywatnie żeby chociaż dzidzie zobaczyć i upewnić się dziewczynki

A zdjęcie jedno też do kitu. Sam kręgosłup to nawet nie wstawiam
Hmmmusg z NFZtu masakra...wlasnie chyba warto zainwestowa i pojsc prywatnie.

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-10-01, 10:16   #2518
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Hmmmusg z NFZtu masakra...wlasnie chyba warto zainwestowa i pojsc prywatnie.
To chyba ja jestem jedyna, która nie marudzi na USG z NFZtu;P Miałam już 3 razy robione 3D a wogóle już 6 razy !

Stary 2010-10-01, 10:17   #2519
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja ten zestaw aventu kupuje w Niemczech , nie wiem jakie tu sa lepsze, a te firmy co wymieniacie chyba tu nie ma, ale pewna nie jestem, bo ja do tylu z nowosciami dla bejbikow jestem
Agape piekne zdjecia, ja tez mam bardzo wyrazne, ale zeskanuje jutro albo zrobie fotke z fotki to wstawie
U mnie 21 tydzien plus 3 dni, mala jes dziewczynka tak jak myslalam, dala dzis sie ladnie podejrzec, wiec dzieciaki zachwycone, wazy 453 gram i ma 21 cm, slodko popijala wody, lekarka wszystko dzieciakom dokladnie tlumaczyla, a ja odetchnelam z ulga, bo wszystko ok, serduszko w calosci, a balam sie, zeby po mezu cos nie miala, ale 4 komory sa, jak sie nalezy
Maz twierdzi, ze podobna do mnie, mi sie wydaje, ze taka mieszanina obu siostr, ale zmieni sie jeszcze wiec nie gdybam.
Ale slodko tak wyraznie malenstwo widziec, jednak 3D i 4 D to technika, ale fotki mam w 3D czarno-biale
Gratuluje córuni. A mąż hmm...co zrobił to bedzie miał..płec tylko od nich zależy....najwazniejsze ze zdrowa

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-10-01, 10:20   #2520
s_a_j
Rozeznanie

[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22417473]Witam wszystkie mamusie. Czy mogę się do was przyłaczyć ? w lutym zostane mamusią poraz 3. I milo by było w te jasienne i zimowe dni spedzić na plotkowaniu w waszym toważystwie.
Pozdrawiam[/QUOTE]

Witamy nową mamusię, gratuluję trzech księżniczek ))

W Zielonej Górze nie tak najgorzej dziś, oczywiście dość chłodno, ale padać to chyba nie będzie. Wczoraj mąż postanowił, że rano na grzyby idziemy, ale efekt jest taki, że ja dopiero szamam śniadanko a on jeszcze pod kołderką

Mysiopez trzymam kciuki za babcię, na pewno wszystko będzie dobrze
s_a_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości