|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Konto usunięte
|
A my nicccc. Chyba firmy wyczuły, że młoda nie chce jeść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzik trzyma biodra, dziecko nie zna ciężaru ciała, odpycha się. Gdybyś siedziała na rowerze (bez pedałów) to też byś się tak odpychała, prawda? ![]() A że się dopiero uczy, to swojego ciężaru nie rozumie. Przy tym często inaczej stawia stopy, np. do wewnątrz, tak że potem chodzi na krawędziach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Raczkowanie
|
Byc moze ktoś juz o to pytał, ale dostajecie te rzeczy ot tak? Czy piszecie do nich że chcecie próbki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O, mus zjemy owocowy i te marchewkową z ryżem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Zakorzenienie
|
Ja wypełniałam jakieś ankiety w szpitalu.
#2647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba na podstawie ankiet, które rozdawali w szpitalu. Ja miałam dwa pudła z próbkami i dwie ankiety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Zadomowienie
|
Ja straszej dałam i bebilon 2 i kasze. Sliniak w sumie tez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Raczkowanie
|
Tfu,tfu.W porzednim poście o chodzikach napisałam terapeutka.Oczywiście miało być rehabilitantka.
kropka poraz kolejny oświeciłaś mnie tak do końca ![]() Ja też jestem na nie,za to myśle o pchaczu,ale mam jeszcze na to kupę czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tyle że na płytkach lub panelach strasznie ucieka do przodu, można orła wyrżnąć. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zresztą zaraz poszukam mojego konta na youtube i wkleję Wam Maksia. A co się tyczy chodzenia na palcach, mojej szwagierki syn nie mial chodzika (bardzo ostrożne dziecko, do 13 miesiaca tylko przy meblach chodził lub za rączke, jak się go puścilo, to od razu na czworaki), a i tak na palcach chodził, w sumie teraz jeszcze mu się zdarza, a ma już 15 miesięcy. EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=n0h6zg2sBVI jakość nie powala, ale widać, że nie odpychał się palcami, tylko dreptal na calych stópkach. Jeszcze Tymka wkleję, dzisiejszy spacerek po ogródku. Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2010-09-30 o 21:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Raczkowanie
|
lea on zapindala chyba setką
![]() Filmik bomba!!!Uśmiałam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22412906]t EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=n0h6zg2sBVI jakość nie powala, ale widać, że nie odpychał się palcami, tylko dreptal na calych stópkach. [/QUOTE] Filmik super ale mały miał motorek w tyłku ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Rozeznanie
|
witam nocą
![]() to niejedzenie to chyba zaraźliwe! mały zrobił sobie ponad 6 godzinną przerwę w ciągu dnia ![]() ![]() ![]() a ja kurtki zimowej nie kupiłam bo wszędzie jeszcze przejściówki ![]() ![]() bydgoszczanka głosy oddane lea Tymuś ma słodki uśmiech ![]() ![]() farminka ja mam matę plac zabaw tiny love i jestem bardzo zadowolona ![]() margo twoja mała chyba chce szybko dorosnąć ![]() miałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam ![]() dobranoc
#2655 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22412906]
EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=n0h6zg2sBVI jakość nie powala, ale widać, że nie odpychał się palcami, tylko dreptal na calych stópkach. Jeszcze Tymka wkleję, dzisiejszy spacerek po ogródku.[/QUOTE] Tymuś ![]() Filmik super ![]() djerba, zagłosowałam na Twoją córeczkę ![]() Luiza wieczorem zaczęła się odpychać nóżkami od moich nóg ( stoi na sztywnych nogach ) i skakała. Ale miała zabawę ![]() Nocka jak zwykle, co 2 godziny amciu ![]()
#2656 |
Raczkowanie
|
ja bez cytowania bo nie wiem czy zdążę przed pobudką małej
niejedzenie chyba faktycznie zaraźliwe u nas też kiepskawo, mała przez ostatnie kilka dni je 4x100 mleka, 1x160 kleiku i po 1/3 słoiczka owoców i warzyw no i do buzi wszystko wkłada nawet moje palce próbuje ![]() bydgoś głosy oddane malchaczarmała podobna ale wiem co czujesz u nas też wszyscy mówią że Zuzia do taty podobna ![]() sialafotki superowe i trzymam kciuki za dietę leafajniutkie dzieciaki kropkawłaśnie miałam pytać o coś na buźkę bo nam się wysuszyła jakoś tak niefajnie coś jeszcze chciałam ale mała się słyszę budzi miłego dnia kurczę czy wasze dzieciaczki jak chcą się na boczka odwrócić albo z pleców na brzuszek też tak główkę do tyłu odginają????
Agusiek ![]() Edytowane przez tygrysek99 Czas edycji: 2010-10-01 o 07:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Zakorzenienie
|
Ranek zaczął się ok, choć wieczór z przygodami... już myślałam, że noc będzie całkiem niespana. Młody nie umiał zasnąć, wybudzał się co godzinę i wszystko z płaczem.
![]() A do tego parę razy włożył sobie palec do buzi jakoś tak chyba paznokciem w kierunku dziąsła, bo od razu był ryk niesamowity, łzy, czerwony się robił i nie można było uspokoić. Chyba dziąsła pęcznieją... ![]() Na razie jest ok. Pogadał pół godz. do karuzeli, ja w tym czasie zjadłam śniadanie, teraz będzie pierwsza i jedyna w ciągu dnia normalna drzemka, tak do 9 pewnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
a ja wczoraj młodego położyłam na kocyku na podłodze. Wyszłam na chwile do kuchni, wracam, patrze, a on leży w zupełnie innym miejscu niz go zostawaiłam. Pytam chłopa: przestawiałeś go? Chłop, ze nie. Normalnie sie przekaturlał dwa razy wokół własnej osi. ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
hahahaha, skad ja to znam ![]() tylko, ze ja juz mówie, ze nie zycze sobie dotykania mojego dziecka pzrez obce osoby. raz do jednej mówię: a chce pani sprawdzić jeszcze moje? to meganiegrzeczne, ale jak go 10 bab dziennie obcych wymacywało, to mnie szlag trafiał. ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22409007]Śliczności ![]() ![]() 1. No tak, ale jak mi rano zjadła sporo, potem troszkę banana, o 11:30 kleik ryżowy i od tamtej pory guzik. Próbowałam brokuła dać, paskudztwo, nie chciała. Brawo za postępy ![]() A że tak spytam - ile wózków widziałaś? Wczoraj spacer 1,5h, fakt, pogoda paskudna, ale 3 dzień nie chciałam siedzieć - wózków 0. Dzisiaj - szaro, ale nie pada, słabiutki wiatr - wózków 0. Komedyja. 1. A tu różnie, mam koleżankę, pielęgniarka na internie w szpitalu - 2tys. na rękę za 5 nocnych dyżurów i 7 dziennych. Nie tak znów mało. Ale wiem, że jest naprawdę różnie. 2. Tu bym polemizowała. U mnie na 74 nauczycieli 8 to emeryci jeszcze w zeszłym roku. I w momencie, gdy zwalnia się młodego n-la (dobrego n-la, nie olewusa), i zatrudnia się emerytkę - człowieka autentycznie kurnizna bierze ![]() Chodzika nie polecam - żadnego ![]() Tak - nos i oczka twoje ![]() Córka mnie rozwala. Właśnie zeżarła 200ml kaszki. Za to ryk, nie może usnąć, latam co chwilę, wyje ze smokiem w buzi ![]() ja tez nei poelcam chodzika, to zuuo, autentyczne, zuuo. Po co ten chodzik w ogóle? ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22410362]A ja nie, bo nie zawsze konczy się na siniaku,
![]() Każde dziecko jest inne- Maksiu był (wciąż jest ![]() Jestem przeciwna wkładaniu do chodzika dziecka które dopiero siedzi (a czasem ledwo siedzi) i rodzice chcą , żeby w chodziku nauczyły się chodzić. Ale jeśli dziecko już umie chodzić, chodzi samodzilenie bez trzymania, ale ma w tyłku motorek i zapyla jak struś pędziwiatr , to chodzik jest dobrym rozwiązaniem, bo chroni przed upadkami. No i oczywiście chodzik jak najmniej, wtedy kiedy rzeczywiście nie można przy dziecku czuwać non stop. ![]() przykro to mówic, ale - tzreba dzeicko pilnować, tj. jak nauczy sie chhodzic, to łazic za nim krok w krok. Nie rozumiem tego - nie obraź sie - skoro nosisz w chuscie dziecko, to wiesz, co najlepsze dla jego bioderek?? ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
ja cos w szpitalu wypełniałam, ankietę. Dostałam z hippa, bobovity i nutricii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Miesiąc nie miałam internetu...remont i przeprowadzka do własnej małej norki ![]() ![]() ![]() Adrian skończył 4 miesiące ale ten czas leci 2 tyg temu na szczepieniach ważył 7kg i mierzył 65 cm ![]() ![]() ![]() A właśnie mam pytanko,dziewczyny jak schodzicie po schodach z wózkami,ja do tej pory mieszkałam na parterze wiec nie było problemu,teraz mam Ip i nie wiem jak mam wyjść z tym ciężkim grzmotem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rozkładam - kółka osobno, zostawiam na dole, a góę z dzieckiem osobno biorę. Mój mąż w nocy pobił wszelkie rekordy absurdu ![]() Poszliśmy spać ok 23:30, mała wciągnęła kaszkę o 8, więc mówię - nie karm jej teraz, nie ma sensu, najwyżej wstaniesz potem (taaa, podła ja ![]() ![]() NIGDY nocą córka z nami nie spała, więc pytanie i zachowanie od czapy totalnie, myślałam że się zsikam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak jest mąż w domu, to pomaga mi znosić, albo syn. Sama nie dam rady chyba, jeszcze nie próbowałam ![]()
![]() |
#2664 | |
Zadomowienie
|
dzien dobry.Misia wróciła do dawnych przyzwyczajeń tj. budzi się na jedzenie o1.30 i wstaje o 5.30.
Już wolę to rozwiązanie bo nie uśmiecha mi się wstawać o 3 w nocy ![]() Bardzo mnie korci dać jej na noc kleiku żadkiego.....moze prześpi wtedy całą noc. ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2665 | |||||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22412906] EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=n0h6zg2sBVI jakość nie powala, ale widać, że nie odpychał się palcami, tylko dreptal na calych stópkach. Jeszcze Tymka wkleję, dzisiejszy spacerek po ogródku.[/QUOTE] o kurka jak zapitalal hehe, a jak dobzre wsteczny mu wychodzil, ja jestem za pchaczami Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() odnosnie chodzika ogladalam program w tv nie tak dawno, bardzo odradzali, krzywda dla kregoslupa przede wszystkim, lepiej jest kupic takiego pchacza, dziecko wtedy lepiej sie ksztaltuje i nabywa dobre nawyki w zwiazku z chodzeniem i trzymaniem sie pionu, ja zamierzam sia na takiego pchacza ![]() Cytat:
ja tez!!!!!!!!!!!!!!!!! ======================== czesc kobity, u nas juz zimno i wiatr, bleeeeee malz pojechal po motora a ja z malym chyba na jakies zakupki wyskocze, ten moj paczek juz powoli z body 74 wyrasta ![]() wczoraj na all kupilam malemu klocki sassy (kropcia ![]() ![]() ![]() ![]() co do chrztu ja kupilam wszystko sama, szykuje mi sie kolejna@, juz mnie nosi po scianach ide cos podjesc i spadam na zakupy z brzdacem ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet nie mogę się skupić w toalecie bo słyszę jak płacze..... nawet teraz marudzi ![]()
![]() |
#2667 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() U nas szaro i ponuro ale jeszcze mam nadzieję na słońce ![]() moje dziecko jak zobaczyło, że umie coś złapać rączką to teraz cały czas to robi ![]() ![]() Muszę dzisiaj przejrzeć wszystkie większe rzeczy, które jeszcze w ciąży kupowałam z myślą o tej zimie bo młody tak szybko rośnie, że mam obawy czy będą dobre, szczególnie martwi mnie kombinezon ![]() dilaya jaki irokezik ![]() iza może to tylko przejściowe? ![]()
#2668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jak byliśmy jeszcze u teściowej to zrobiłam taki test,mianowicie ona wróciła z pracy ok 16 i ja liczyłam czy przyjdzie do pokoju do małego,specjalnie z nim nie wychodziłam do niej pierwsza...i co?nie przyszła,dopiero o 19:30 TŻ poprosił ją czy by na 30 min z małym nie została,to łaskawie się zgodziła,a jak wróciłam i pytam czy był grzeczny,to ona ze ją opluł i mu się ulało...wyobrażacie sobie...??a ja czasai z pokoju wyjsc nie mogłam nawet do toalety bo mały zaraz sie darł... ![]() z tym wózkiem to sprawa ciężka ja waże 47kg a wózek z dzieckiem ok 20kg!!i boję się ze poprostu go nie dam rady utrzymac więc chyba najpierw zniosę wózek a później już Adrianka...i tak samo n górę wniose dziecko i wrócę po wózek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
jezeli zacznie gadke to po prostu olej, wyjdz, udawaj ze go wogole nie ma, ignoruj. mialam w pracy takiego, to poza sluzbowymi sprawami nei rozmawialam z nim wcale, choc bardzo sie staral mnie sprowokowac w pracy to ja bylam jędza troche ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22409007] A że tak spytam - ile wózków widziałaś? Wczoraj spacer 1,5h, fakt, pogoda paskudna, ale 3 dzień nie chciałam siedzieć - wózków 0. Dzisiaj - szaro, ale nie pada, słabiutki wiatr - wózków 0. Komedyja. ![]() u mnie to samo i jak ide to sie czuje jak ufolud jedna na calej planecie ktoregos dnia ostatnio co bylo tak cieplo(niedziela..?) rozebralam sie na spacerze do samej tuniki z krotkim i cisnę po parku a jedna za druga stare babki taaakie galy na mnie i do wozka żurawia czy moze dzieciak tez w krótkim... same pozapinane po szyje [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22417295] Mój mąż w nocy pobił wszelkie rekordy absurdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moj gada przez sen o gniazdkach, kablach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zadomowienie
|
witam
iza-wspułczuje ![]() jedyny problem ona śpi w dzien bardzo mało - nie umie zasnąc , nigdy nie mogła i , strasznie sie ślini i nawet jak sie sama bawi nie moge spóścic jej z oka bo czesto dławi sie śliną ![]() wiecie ile wczoraj młoda spała w dzien po butli z kleikiem ![]() ![]() pobiła swój życiowy rekord ![]() na noc też dałam taką butle i nic - obudziła sie o zwykłej porze ![]() za to chyba raz dziennie bede jej dawac tak mocniej zageszczone mleko żeby choc raz w ciągu dnia pospała solidnie . no i od kilku dni młoda juz nie zasypia tak szybko wieczorem - o ile dawniej to był moment bez gadania - tak teraz przedłuża sie do godziny bo jej sie gadac chce i wierci sie na wszystkie strony ... wczoraj po południu miałyśmy gości - dwie moje koleżanki i młoda dostała fajną sukienke na zime - lubie takie odwiedziny - już nam sie sporo uzbierało takich prezentów ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.