|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Cytat:
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-10-01 o 10:23 |
|
|
|
|
#2522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn nic nie wiedze tylko wyczuwam i narazie krew sie nie polała..lata praktyki heheAle tez mi juz coraz ciezej...założyc skarpetki , butów naszczescie nie wiaze tak wsuwam...a pedicure (chyba dobrze napisalam) to masakra..musze sie niecle nagimnastykowac...juz daruje sobie malowanie paznokci u nog...a nastepnym razem o obciecie paznokci i spilowanie meza poprosze..bo juz ciężko...i jak sie nachylam myjac glowe albo golac nogi..uuu moj kregoslup...boli...juz ja co dzwigac brzuszek spory
|
|
#2523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Buty zakładam na siedząco . Kobitki, co to z nami będzie w styczniu .A co do usg 3d jeszcze to zdecydowaliśmy z mężem, że pójdziemy zrobić w grudniu przed świętami jakoś...płytkę z filmem można przegrać i dać rodzicom pod choinkę . A my zamiast prezentów dla siebie to wybulimy kaskę i popodglądamy maluszka . Tyle, że chyba pojedziemy do Bydzi, bo czytałam, że to w Toruniu jest nie za specjalne.
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-10-01 o 10:29 |
|
|
|
|
#2524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2525 |
|
Rozeznanie
|
Pochwalę się Wam dziewuszki, co zamówiłam dla naszego niedźwiadka małego
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1240565350 http://allegro.pl/show_item.php?item=1240564232 |
|
|
|
#2526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez chce juz wiedziec
|
|
#2527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A jeśli nie, to swoją drogą niezły fart, że wśród tylu chłopców ukryła się jedna panienka .
|
|
|
|
|
#2528 |
|
Rozeznanie
|
witajcie..
no i niestety płytki spadły mi do 70tys.. jeszcze to nie poziom zły w moim przypadku ale spadły.. choc wszyscy mowili ze spadna to i tak lipa.. nie wiem na co ja liczyłam.
|
#2529 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie paskudnie - ołowiane chmury. Cytat:
Cytat:
[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22417473]Witam wszystkie mamusie. Czy mogę się do was przyłaczyć ? w lutym zostane mamusią poraz 3. I milo by było w te jasienne i zimowe dni spedzić na plotkowaniu w waszym toważystwie. Pozdrawiam[/QUOTE] Witamy i zapraszamy do dyskusji... Cytat:
Trzymaj się ciepło. Rozumiem, że sytuacja cięzka, ale trzeba być dobrej mysli. |
|||||
|
|
|
#2530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Justine - nie wiem czemu, ale byłam przekonana, że masz w brzuszku dziewczynkę .Ja mykam szukać ciepłych rzeczy w szafie...chyba jednak miałyście rację z tą wczesną zimą - dziś na tvn24 też potwierdzali te informacje...brrrr. |
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do mieszkanka nie moge narzekac mam cieplutko od pierwszych chlodnych dni , jakos od poczatku wrzesnia juz pala...
|
|
#2532 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja za tę przyjemność będę musiała zapłacić 200 zł (o ile się zdecydujemy, zależy od funduszy).Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też mamy taki plan co do USG. Ale się zobaczy Prezent byłby wspaniały.
|
||||
|
|
|
#2533 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22417695]Cytrynko dziekuję mile powitanie
Witam!I gratuluje 3 córeczki...a imie macie juz wybrane?? ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
|
#2534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znalazłam u siebie "Dziadka do orzechów", to jakaś nagroda była. Z ilustracjami Szancera właśnie. Może u rodziców coś się jeszcze znajdzie. |
|
|
|
|
#2535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zresztą na wyjście z domu to napewno pampersy będą szły bo wygodniej
|
|
|
|
|
#2536 | |||
|
Zadomowienie
|
Anula witaj
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Też lalki wycinałam i kredkami rysowałam im ubranka . Mam w domu taką teczkę, gdzie mama zbierała mi moje pierwsze "dzieła" - rysunki, wycinanki, wyklejanki - mam np. na kartce laleczki z nitek wyklejone, albo motylka z kulek z gazety - kiedyś to dzieciaki z każdej pierdółki zabawkę wymyślały. Teraz, jak patrzę na moje młodsze kuzynki to nie żałuję, że się urodziłam w 1986 roku. Niby jest teraz multum zabawek, ale przez to dzieciaki są nieco ogłupione tym wszystkim. Moja 6 letnia kuzynka dostaje na święta taką furę zabawek, że można by tym obdzielić pół zerówki i co z tego? Pobawi się każdym prezentem kilka minut i wszystko do szafy wędruje. Teraz jest moda, żeby dziecko jak najwcześniej "podłączać do sieci" - często widzę na spotkaniach rodzinnych, że dla rodziców to duma, ze 2 latek potrafi sam kompa włączyć i wejść na stronkę z grami dla najmłodszych...okej, rozumiem, że trzeba być postępowym, ale dla mnie to przegięcie. My z mężem uważamy, że dziecko nie musi od najmłodszych lat kompa obsługiwać... |
|
|
|
|
#2538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez szybko musiałam pojsc do pracy...miałam niecałe 16 lat...ciezko było finansowo i mama wyjechała za praca i nie wrocila, tata sie załamał...stracil prace...w sumie ja jakos to ciagnelam...sama sie sobie dziwie jak ja to wszystko znioslam...a maz to nie moze wyjsc z podziwu jak mu opowiadalam co przeszlam, ze tak dalam sobie rade i po tej calej patologi nie zmarnowalam sie i walczylam...miałam super motywacje..moja siostrzyczka. Znalazłam prace by miec na podstawowe wydatki w wakacje zaczelam pracowac w sklepie i potem zaczelam skzole srednia popracowałam tam pol roku, potem znalazlam lepiej platna prace w restauracji jako barmanko-kelnerka..pamietam jak do matury uczylam sie miedzy klientami bo pracowalam po 17 godzin potem obowiazki w domku..gdyby nie dziadkowie nie dalabym rady wiele im zawdzeczam..a pozniej zdalam mature...i dostalam sie na staz do Urzedu Gminy..powiedzialam dosc pracowania za barem...i tam sie odnalazalam..potem mnie zatrudnili.. jedna umowa, potem druga coraz odpwiedzialniejsze stanowiska.Tam poznałam meza...i potem to juz razem...z gorki..studiowalam administracje, zareczyny, slub , mieszkanie,.i jest Nie przejmuj sie , że jestes jedynaczka..poprostu potraktuj to jako pewne doswiadczenie..wiesz jak to jest jesli uwazasz, że niefajnie. to... ZADBAJ O TO BY KAROLEK NIE BYŁ JEDYNAKIEM ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- No ja nie wspo inam najlepiej...moze jedno z tych co juz jialam a tez bylo z 6 bylo takie dokladniejsze a reszta to na szybkiego by serduszko zobaczyc i tyle...ale lekarka mi wytlumaczyla ostatnio ze i tak ponad program ze tak powiem mi robila, bo na fundusz mam refundowane tylko 3 usg...takze juz pozniej jej nie marudzilam i juz nawet o zdjecie nie prosilam..poczekam do tego polowkowego i jak zrobi lipne to ide prywatnie.
|
|
#2539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Nawet sobie nie wyobrażam, co przejść musiałaś! No parapetówka musi być - trzeba należycie oblać mieszkanko, żeby dobrze się Wam mieszkało .A my z mężem na pewno nie chcemy jedynaka, bo oboje nimi jesteśmy i postanowiliśmy, że chcemy mieć dużą rodzinkę .
|
|
|
|
|
#2540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My tez planujemy isc na usg 3d 4d i tez kosztuje 250 zł, robi je sie w 30 tygodniu najlepiej wiec...hmmm kiedy to bedzie za 10 tygodni to bedzie tez jakos grudzien..no to super....milky prezencik dla nas bedzie
|
|
#2541 |
|
Zadomowienie
|
agape jej jak Ci zazdroszczę umiejętności szycia
Ja na maszynie to tylko proste rzeczy wykonuję....ehh a też bym sobie uszyła takich otulaczy i po prostu kupiłabym wkłady.A tak przymierzam się do kupna tych wszystko w jednym....Na początek kupię z 5 sztuk. Zobaczymy jak mi pójdzie i czy będę na tyle cierpliwa ![]() anula_79 witam! mysiopez kaskup nie martw się tymi wynikami, przetoczą Ci płytki i będzie znowu ok. Taki niestety jest urok małopłytkowości . Jesteś pod opieką lekarzy więc nie masz powodów do obaw. Trzymam za Ciebie kciuki madelinem z tetrą trochę gorzej bo będzie przemakać.....chyba że kupisz do niej otulacze i będziesz w nie wkładać tetrę. Fajnie, że masz wsparcie w mamie, ja jak powiedziałam o tych pieluszkach to wszyscy na mnie jak na wariatkę spojrzeli..... Tak jeszcze odnośnie tych pieluszek to pooglądajcie sobie te otulacze ![]() http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=213 Nie wiem czy chciałabym założyć na to jakieś portki dziecku ![]() Te getry też fajne http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=201
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-10-01 o 11:19 |
|
|
|
#2542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przeglosowany w kazdej kwesti,. najgorzej jesli chodzi o telewizor...oj ciezko mu sie dostac na meczyk...Dobra znikam bo juz siedze z wami od 2 godzinek i nic nie zrobilam... Jade do dziadkow...w koncu przyszla moja spozniona 2 miesiace wyplata z ZUSU...masakra 2 miesiace bez kaski...ciezko bylo ale dalismy rade....teraz mam za to dwie wyplaty..ale pszaleje.juz dawno maluszkowi nic nie kupilam..papap,Milego dnia
|
|
#2544 |
|
Zadomowienie
|
http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=318
Już wiudzę, jak mój mężulek wkłada na siebie coś takiego . Ale niektóre rzeczy z tej stronki ciekawe, no i ekologiczne. Trzeba się nad tym zastanowić.Ja też uciekam, muszę trochę ogarnąć chałupę. Miłego piątku! |
|
|
|
#2545 |
|
Rozeznanie
|
konsultowałam wyniki z moim docentem.. i on sie ucieszył
ze dobrze ze jest lepiej niz przed leczeniem.. nic na razie nie trzeba robic.. kontrola za 3 tygodnie ale ze 12.10 mam robic morfologie do ginekologa to i tak bede znac wyniki plytek.. w sumie od poczatku ciazy miałam 0k 40tys wiec te 70 tys moze rzeczywiście nie jest zle.. poza tym wedlug mojego hematologa przy 50 mozna naturalnie rodzic..
|
#2546 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My np. jak jechaliśmy do kuzynki TŻa, niedługo po tym jak urodziła córkę, nie mieliśmy pojęcia co kupić, więc zapytaliśmy. Ona, że najlepiej to pampersy (dodam, że na wyrost), bo tego nigdy za wiele. ![]() Cytat:
A co do komputera - to mnie przeraża bardziej, niż cokolwiek innego. Chłopak, który potrafi uderzyć matkę krzesłem jak mu komputer wyłączy, bo właśnie coś niezwykle ważnego działo się w grze XYZ... Dramat. Jednak nie chciałabym przeginać w drugą stronę. Wystarczy, że telewizora nie mamy. Moja kuzynka (13 lat) pyta mnie ostatnio: "Kiedy kupicie telewizor?" Cytat:
|
|||
|
|
|
#2547 |
|
Rozeznanie
|
cześć Dziewczyny,
Weekend się niedługo zaczyna ale fajnie, poszalejemy pewnie znowu z mężem na zakupach dla MałegoMarika, mam pytanie do Ciebie, czy kłucie takie jakby szpileczką w pochwie, może oznaczać skracanie się szyjki?? Czasem tak mnie coś zakuje (ale nie jest to częste i nie codziennie), jakby igiełką, we wtorek idę do gina na połówkowe, ale chciałabym wiedzieć teraz ![]() ![]() Witaj, Anula, fajnie, że dołączyłaś Saj, fajne ubranka ![]() Poza tym, znowu czuję lekki ból w boku, eh,, chyba pójdę sobie zrobić okład, miłego dnia dziewczyny
|
|
#2548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Powiem Wam że moj synus ma ogromną wyobraznie... po tym jak pomagal tacie naprawiac kran u tesciowej.... pozniej sam wymyslil taka zabawe u siebie w pokoju... Potrafi naprawiac kran u siebie na scianie ( ktory jest oczywiscie wymyslony) godzinami. Gdy pytam co robi go co robi mowi ze meska robote bo naprawia magiczny kran ![]() Kręgle ktore ma sluza mu najczesciej za butelki z mlekiem i karmi pluszaki... albo sa to butelki z farba i maluje sciany... Pomyslow ma tyle ze ja czasem nie nadazam... Ostatnio jak lykalam witaminy to zapytal czy to dla dzidziusia... Powiedzialam ze tak i wtedy zapytal Mamusiu a to jak wrzucasz do gardla to dzidzius je lyka??? teraz siedzimy sobie juz u tesciow na wsi bo Tż ma wolne juz od dzisiaj, niestety pogoda nie ladna a maly ma angine wiec siedzimy w domku ale to zawsze milej
|
|
|
|
|
#2549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja bratowa przy porodzie miała bodajże 35 tysięcy i jej mówili że przy takich płytkach to może rodzić jak chce. Zresztą jej ginekolog jak i mój z którym konsultowałam jej przypadek mówiła, że poród naturalny przy małopłytkowości jest bezpieczniejszy. co innego mówił hematolog ale w zasadzie to tak na prawdę nie ma znaczenia bo jak jest za mało płytek to przed samym porodem przetoczą i będziesz przecież miała ich tyle że to będzie obojętne jak będziesz rodzić. Nie przejmuj się tak tymi płytkami, ważne że kontrolujesz je i w razie zmniejszonej ilości przetoczą ci płytki. A co do tych pieluszek ekologicznych to nie wiedziałam o nich nic ale przeczytałam i moje wnioski: Pieluszki wielorazowe trzeba prać. A pranie w proszku dla dzieci już nie wychodzi tak ekonomicznie. Gdzieś czytałam o różnicy w cenie w używaniu pieluszek tetrowych i pampersów - wyszło że nawet używając najdroższych pampersów cenowo jednorazówki wypadają taniej. Koszt pieluch jednorazowych jest mniejszy niż koszt pieluch tetrowych + energia za wodę + energia za prąd + cena proszku, nie wspominając już o tym, ze trzeba jeszcze czas poświęcić na pranie no i trzeba mieć miejsce na suszenie tych rzeczy. A pieluszki wielokrotne to są nawet dużo droższe od tetrowych a nie różnią się dużo od tetrowych jedynie ceną i tym, że mają w sobie ceratką której już nie trzeba zakładać dodatkowo na tetrę. Wydaje mi się, ze to jednak strata pieniędzy. A co do odnuczania siusiu to rzeczywiście pampersy przeszkadzają w nauce ale wtedy może warto poświecić ten czas i wtedy te tetrowe zakładać. Tak się też zastanawiam ile dziecko powinno mieć lat jak się je oducza siusiania w pieluszkę - jeżeli 1,5 roku to wtedy akurat nasze dzieci będą w czasie lata a to sprzyja oduczaniu
|
|
|
|
|
#2550 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moim zdaniem 1,5 roku to za wczesnie na odpieluchowanie. Moj synus chodzi bez pieluchy od 22 miesiaca |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

nie mówiąc o depilacji "tam"
na razie korzystam z lusterka, tż się boi mnie tam dotknąć maszynką 
ja tez chce juz wiedziec
. A jeśli nie, to swoją drogą niezły fart, że wśród tylu chłopców ukryła się jedna panienka

usg z NFZtu masakra...wlasnie chyba warto zainwestowa i pojsc prywatnie.
ze dobrze ze jest lepiej niz przed leczeniem.. nic na razie nie trzeba robic.. kontrola za 3 tygodnie ale ze 12.10 mam robic morfologie do ginekologa to i tak bede znac wyniki plytek..