Biedronka - produkty godne polecenia - cz. VI - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-30, 22:10   #2911
rejiche
Raczkowanie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia - cz. VI

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
hej

Powiedzcie mi jak się używa tego mopa z mikrofibry? Widzę że jest w ofercie, chyba fajna cena a zawsze mnie takie mopy ciekawiły - tylko czy to sie jakoś wyciska?

W zestawie masz dwa zapasy mikrofibry tzn. jeden juz nałożony na mopa. Przed pierwszym użyciem ściągasz ten mop i zamaczasz, na kilka minut, w gorącej wodzie (tak podali w "przepisie" ) Potem wykręcasz go, jest fajny, mięciutki i nakładasz na tą plastikową stopkę. Jest to dziecinnie łatwe, stopka ma przycisk odblokowujący, wtedy można ją zgiąć i nałożyć wkład z mikrofibry. Jestem bardzo zadowolona z tego mopa, obleciałam nim całe mieszkanie dwa razy, tak mi się spodobało Jak zauważysz, że wkład zebrał juz sporo brudu, to po prostu ściągasz go, płuczesz (w zwykłej wodzie! Bez chemii) i kontynuujesz. Na koniec zamocz go w wodzie z jakimś proszkiem, wypłucz i osusz. Świetnie się z niego wszystko spiera i bardzo ładnie czyści powierzchnie. Ja jeszcze wykorzystałam go do umycia kafelków w łazience, mam do sufitu a nie jestem najwyższego wzrostu
Jest wzmianka, że można go też używać"na sucho" - więc to tez fajna opcja, zwłaszcza, jak ktoś zapowie się do nas "na ostatnią chwilę" - wyciągasz, przelecisz parę razy podłogę i masz czyściutko. A ta ruchoma stopka wlezie w każdy kąt . Długość drążka można regulować, ale ja ustawiłam na najwyższa, po co się pochylać?

EDIT: "Przed pierwszym uzyciem ściągasz wkład z mikrofibry, z mopa" ( a nie - jak napisałam -"ściągasz mop", sorry)

Edytowane przez rejiche
Czas edycji: 2010-09-30 o 22:14
rejiche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 22:19   #2912
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
W mojej biedronce tych orzeszków nigdy nie było
u mnie były wczoraj, ale nie kupiłam, a dziś jak chciałam to babka mi powiedziała, że nie ma i już nie będzie muszę pokuszać w innych biedronkach.

Cytat:
Napisane przez niem Pokaż wiadomość
Chciałam Was jeszcze zapytać czy dostanę w biedronce te rzeczy i jeśli tak to czy warto je kupić?
  • Pianka do golenia
  • Czekolada do picia
  • Woda destylowana
czekolada do picia jest, taka w saszetkach, jeśli się nie mylę to dr.oetkera. Ja nie piłam, ale słyszałam opinie, że b.dobra

Cytat:
Napisane przez Aguu Pokaż wiadomość
Mam zamiar zrobić rogaliki z kremem czekoladowym (oczywiście też biedronkowym )
Też tak kiedyś zrobiłam. Były pyszne!

Cytat:
Napisane przez Tynusia Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj migdały w czekoladzie mlecznej z cynamonem
REWELACJA NIEBO W GĘBIE
a gdzie takie cudo znalazłaś? Leżało tam gdzie nowości?

Cytat:
to ile kosztuja? i jak wygladaja, mozesz opisac

a nie ma czekolady do picia na goraco? a jesli czekolade do jedzenia z biedronki to jaka polecacie?
ja uwielbiam tą małą z ryżem preparowanym, innych nie jadłam, zawsze najchętniej kupuję milkę

Cytat:
Napisane przez Aguu Pokaż wiadomość
Z czekolad - kupiliśmy dziś Allegro z nadzieniem śmietankowym - świetna!
a to one znowu są? coś mi sie obiło o uszy, że ostatnio już ich nie było, a podobno bardzo dobre i tanie

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 23:31   #2913
unBeatable
Raczkowanie

dziewczyny, gdzie u Was można znaleźć te migdały w czekoladzie/w cynamonie? ja ich kompletnie nie mogę znaleźć
unBeatable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 23:36   #2914
anula3333
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez unBeatable Pokaż wiadomość
dziewczyny, gdzie u Was można znaleźć te migdały w czekoladzie/w cynamonie? ja ich kompletnie nie mogę znaleźć
U mnie leżały w koszu z promocyjnymi artykułami.
Stary 2010-10-01, 00:10   #2915
evanaeve
Zadomowienie

GG do evanaeve

Cytat:
to ile kosztuja? i jak wygladaja, mozesz opisac

a nie ma czekolady do picia na goraco? a jesli czekolade do jedzenia z biedronki to jaka polecacie?

Sa takie saszetki z "czekolada na goraco" z Gelwe, a jak nie ma to na zime pewnie sie pojawia. Ale one nie sa dobre. To taki bardziej napoj czekoladopodobny.

U mnie te micele w ofgole nie schodza. Wczoraj jak bylam w Biedronie to bylo ich z 8 ,a dzisiaj jak bylam to tylko pudelko z nimi przestawili w inne miejsce a sztuk bylo tyle samo.

U mnie migdalow w czekoladzie i cynamonie juz nie ma. Na ich miejscu lezy resztka orzeszkow z pieprzem i z sola.

Życie takie ma klimaty, że co dobre to na raty
Jacek Kaczmarski
evanaeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 00:19   #2916
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evanaeve Pokaż wiadomość
U mnie migdalow w czekoladzie i cynamonie juz nie ma. Na ich miejscu lezy resztka orzeszkow z pieprzem i z sola.
U mnie tak samo. Leżały obok lodówek z masłem i mixem sałat, a teraz są tam orzeszki z pieprzem i te podwójnie solone.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 00:22   #2917
camillet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agness_111 Pokaż wiadomość
ahh, jakoś nigdy ich nie widziałam
A nie wiesz może czy są też z serem lub truskawkami?
ja spotkałam tylko mięsne i kapustki z grzybami

Cytat:
hej

Powiedzcie mi jak się używa tego mopa z mikrofibry? Widzę że jest w ofercie, chyba fajna cena a zawsze mnie takie mopy ciekawiły - tylko czy to sie jakoś wyciska?
łapusiami

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
nigdy nie widziałam "swojskiej chaty" z kapustą i grzybami - jedynie z mięsem i ruskie... czyżby jakieś oszustwo w mojej B.??
a z kolei ja nie widziałam ruskich a chętnie bym zjadła

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
U mnie tak samo. Leżały obok lodówek z masłem i mixem sałat, a teraz są tam orzeszki z pieprzem i te podwójnie solone.
ja ich nie mogę znaleźć, juz dwa razy się pytałam pana czy są i mi przyniósł też sposób jak nie wiem gdzie co leży
camillet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 00:56   #2918
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez camillet Pokaż wiadomość

ja ich nie mogę znaleźć, juz dwa razy się pytałam pana czy są i mi przyniósł też sposób jak nie wiem gdzie co leży
jak się jakiś miły pan nawinie to pewnie, można pytać
Stary 2010-10-01, 01:20   #2919
camillet
Raczkowanie

Cytat:
jak się jakiś miły pan nawinie to pewnie, można pytać
w mojej biedronce jest mega miła obsługa przefajni ludzie!! pan zawsze wszystko podaje a trzeba zaznaczyć że do demonów sexu nie nalezę (9 miesiąc )
camillet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 03:26   #2920
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez camillet Pokaż wiadomość
w mojej biedronce jest mega miła obsługa przefajni ludzie!! pan zawsze wszystko podaje a trzeba zaznaczyć że do demonów sexu nie nalezę (9 miesiąc )
są różne upodobania, ale poważnie to też mam takie wrażenia jeśli chodzi o obsługę kilkakrotnie już mi się zdarzyło, że na moje marudzenie przy kasie, że czegoś nie mogłam znaleźć, kasjerka rzucała wszystko i biegła szukać tego dla mnie na sali. A we wtorek gdy okazało się, że wykupili mi sprzed nosa rowerek to pan z obsługi obdzwonił okoliczne biedronki i przybiegł z informacją, gdzie znajdę jeszcze rowerek Zastanawiałam się, gdzie możnaby napisać takie pozytywne opinie klienta na temat konkretnego sklepu kiedyś była książka wniosków i zażaleń, a teraz pewnie jak wszystko, w sieci się załatwia. Może dziewczyny, które pracują w biedronce podpowiedzą jak to zrobić, tak aby szefostwo danego sklepu dowiedziało się..
Stary 2010-10-01, 07:42   #2921
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
U mnie leżały w koszach przy samych kasach. Obok były chipsy, jakieś tam promocyjne ciasteczka, czekoladki.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 08:01   #2922
zoila
Klientka w krawacie

Też bym chciała opisać do kierownictwa o mojej Biedro. U mnie obsługa ok, poza jedną kobietą... Dziękuję bardzo, ale nie lubię latać za swoimi pieniędzmi po całym sklepie, bo kobieta rzuca mi resztę gdzie popadnie, zamiast położyć na ladzie. Kiedyś chyba stanę, zatamuję kolejkę i wezwę kierownika, bo mnie szlag trafia powoli.
Ale z drugiej strony jest tez jedna miła pani, która śmieje się i jak się człowiek o coś zapyta to odpowiada. Jeszcze czasem doradzić potrafi

Piłyście te napoje sojowe z nowej gazetki? Ktoś ma porównanie do Alpro Soyi?

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 08:07   #2923
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

dzięki za tak dokładny opis, nie wiem jak jest w innych mopach tego typu - czy wszystkie trzeba ręcznie wyciskać? Bo ja się przyzwyczaiłam do klasycznych mopów, czasami muszę posprzątac po mojej córce która ma wrazliwy żoładek (wymioty) i wtedy chyba klsayczny mop się sprawdza bardziej; ale mam ochotę i na takiego

Cytat:
Napisane przez rejiche Pokaż wiadomość
W zestawie masz dwa zapasy mikrofibry tzn. jeden juz nałożony na mopa. Przed pierwszym użyciem ściągasz ten mop i zamaczasz, na kilka minut, w gorącej wodzie (tak podali w "przepisie" ) Potem wykręcasz go, jest fajny, mięciutki i nakładasz na tą plastikową stopkę. Jest to dziecinnie łatwe, stopka ma przycisk odblokowujący, wtedy można ją zgiąć i nałożyć wkład z mikrofibry. Jestem bardzo zadowolona z tego mopa, obleciałam nim całe mieszkanie dwa razy, tak mi się spodobało Jak zauważysz, że wkład zebrał juz sporo brudu, to po prostu ściągasz go, płuczesz (w zwykłej wodzie! Bez chemii) i kontynuujesz. Na koniec zamocz go w wodzie z jakimś proszkiem, wypłucz i osusz. Świetnie się z niego wszystko spiera i bardzo ładnie czyści powierzchnie. Ja jeszcze wykorzystałam go do umycia kafelków w łazience, mam do sufitu a nie jestem najwyższego wzrostu
Jest wzmianka, że można go też używać"na sucho" - więc to tez fajna opcja, zwłaszcza, jak ktoś zapowie się do nas "na ostatnią chwilę" - wyciągasz, przelecisz parę razy podłogę i masz czyściutko. A ta ruchoma stopka wlezie w każdy kąt . Długość drążka można regulować, ale ja ustawiłam na najwyższa, po co się pochylać?

EDIT: "Przed pierwszym uzyciem ściągasz wkład z mikrofibry, z mopa" ( a nie - jak napisałam -"ściągasz mop", sorry)
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 08:24   #2924
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
nigdy nie widziałam "swojskiej chaty" z kapustą i grzybami - jedynie z mięsem i ruskie... czyżby jakieś oszustwo w mojej B.??
u mnie też tylko z mięsem i z kapustą a ja wole ruskie

Cytat:
w koszach promocyjnych. W jednej B. bardziej przy kasach w koszach a w innej B. od strony lodówek zależy jak mają poukładane ale były w koszach

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 08:39   #2925
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
są różne upodobania, ale poważnie to też mam takie wrażenia jeśli chodzi o obsługę kilkakrotnie już mi się zdarzyło, że na moje marudzenie przy kasie, że czegoś nie mogłam znaleźć, kasjerka rzucała wszystko i biegła szukać tego dla mnie na sali. A we wtorek gdy okazało się, że wykupili mi sprzed nosa rowerek to pan z obsługi obdzwonił okoliczne biedronki i przybiegł z informacją, gdzie znajdę jeszcze rowerek Zastanawiałam się, gdzie możnaby napisać takie pozytywne opinie klienta na temat konkretnego sklepu kiedyś była książka wniosków i zażaleń, a teraz pewnie jak wszystko, w sieci się załatwia. Może dziewczyny, które pracują w biedronce podpowiedzą jak to zrobić, tak aby szefostwo danego sklepu dowiedziało się..
http://www.biedronka.pl/kontakt/klienci/

generalnie naszym obowiązkiem jest dla klienta pokazać co, gdzie leży
Stary 2010-10-01, 08:44   #2926
rejiche
Raczkowanie

Cytat:
dzięki za tak dokładny opis, nie wiem jak jest w innych mopach tego typu - czy wszystkie trzeba ręcznie wyciskać? Bo ja się przyzwyczaiłam do klasycznych mopów, czasami muszę posprzątac po mojej córce która ma wrazliwy żoładek (wymioty) i wtedy chyba klsayczny mop się sprawdza bardziej; ale mam ochotę i na takiego
Te z Biedronki, co teraz sa w sprzedaży, trzeba - niestety - ręcznie wycisnąć. Natomiast wiem, że są też takie płaskie mopy z naciąganym wkładem ale dodatkowo ze specjalnym wiadrem, które jest zaprojektowane do wyciskania takiego płaskiego mopa i wtedy wyciskasz jak tradycyjne mopy. Na pewno trzeba by poszukać w sklepach agd. Ja mam malutkie moieszkanie, wszystkie kąty już zajęte, więc taki mop jest dla mnie po prostu praktyczny, zajmuje b.mało miejsca
rejiche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:02   #2927
patusia22
Zakorzenienie

dziś kupiłam 3-pak pasty signal i widziałam, że pojawiły się 4 kartony żelu micelarnego-a w poniedziałek był tylko jeden

Edytowane przez patusia22
Czas edycji: 2010-10-01 o 09:50
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:13   #2928
hugo43
Przyczajenie

w ząbkach zel micelarny wczoraj jeszcze byl.kupilam za wasza namowa i jestem zachwycona!
hugo43 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 10:53   #2929
Aguu
Rozeznanie

Cytat:
A w naszej skolei nigdy nie widziałam ruskich - a z chęcią bym zjadła, bo jestem fanką!

Cytat:
Napisane przez BeeAnn Pokaż wiadomość

Też tak kiedyś zrobiłam. Były pyszne!

a to one znowu są? coś mi sie obiło o uszy, że ostatnio już ich nie było, a podobno bardzo dobre i tanie
Pyszne wyszły! Małż wmłócił zanim jeszcze ostygły

A czekolady leżały obok limitek Paryskich - więc może to chwilowy rzut - aczkolwiek byłabym rada jakby wróciły, bo śmietankowa jest pyszna!

Aguu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 11:24   #2930
Siwaaa21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,

mam pytanie o sztućce - kupiła je któraś??Jak się sprawują?
ja posiadam dwa komplety tych sztucców....tyle że kupiłam je jakiś czas temu i za 89 zł za komplet z Realu
bardzo fajne i nic się z nimi nie dzieje złego, tak że polecam
Zresztą chyba dokupie jeszcze komplet dla mamy bo naprawde w tej cenie się opłaca
Siwaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 12:01   #2931
kalina121
Wtajemniczenie

Cytat:
A u mnie niema ruskich,ale są z mięsem i z kapustą i grzybami.
kalina121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 12:32   #2932
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
Napisane przez rejiche Pokaż wiadomość
Te z Biedronki, co teraz sa w sprzedaży, trzeba - niestety - ręcznie wycisnąć. Natomiast wiem, że są też takie płaskie mopy z naciąganym wkładem ale dodatkowo ze specjalnym wiadrem, które jest zaprojektowane do wyciskania takiego płaskiego mopa i wtedy wyciskasz jak tradycyjne mopy. Na pewno trzeba by poszukać w sklepach agd. Ja mam malutkie moieszkanie, wszystkie kąty już zajęte, więc taki mop jest dla mnie po prostu praktyczny, zajmuje b.mało miejsca
kupiłam, wydaje się fajny ale jeszcze nie zmywałam podłogi

tylko zastanawia mnie co mam zrobić jak mi się te nakładki z mikrofibry zużyją? Są dwie - na jakiś czas starczą, ale to jest produkowane dla biedronki więc nie wiadomo czy jeszcze to będzie, a jak nawet to nie będę znowu kupowała całego mopa - może zacznę szyć

były wczoraj u was te książeczki dla dzieci po 2zł? Ja nie byłam wczoraj tylko dziś i ani ślau...

Edytowane przez gothika
Czas edycji: 2010-10-01 o 12:41
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 13:07   #2933
marlena_m
Rozeznanie

Cytat:

były wczoraj u was te książeczki dla dzieci po 2zł? Ja nie byłam wczoraj tylko dziś i ani ślau...

U mnie było bardzo dużo, każda wersja i kupiłam "Boje się dentysty"-byłam dzisiaj
Jak syn "odziedziczy zęby " po mnie, to z dentystą będzie się spotykał bardzo często ..

Miałam jeszcze nadzieję na migdały z cynamonem,ale już nie było.
marlena_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 13:09   #2934
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Siwaaa21 Pokaż wiadomość
ja posiadam dwa komplety tych sztucców....tyle że kupiłam je jakiś czas temu i za 89 zł za komplet z Realu
bardzo fajne i nic się z nimi nie dzieje złego, tak że polecam
Zresztą chyba dokupie jeszcze komplet dla mamy bo naprawde w tej cenie się opłaca

Dzięki też chyba pobiegne po nie
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 13:55   #2935
thess
Raczkowanie

Cytat:
u siebie znalazłam je na samym dole półki z czekoladami i batonikami, obok orzeszków w czekoladzie - niezłe są, ale przyznaję, że bardziej smakowały mi lidlowe kulki marcepanowe w cynamonie...
thess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 13:58   #2936
princesssilence
Raczkowanie

Czy któraś z Was stosowała ciasto francuskie z Biedrony?
Ja dzisiaj kupiłam i chciałam zrobić kwadraty ze śliwkami, ale nie mam pewności co do ciasta ponieważ ma specyficzny zapach i zastanawiam się czy uda mi się upiec te kwadraciki
princesssilence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 14:03   #2937
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Piłyście te napoje sojowe z nowej gazetki? Ktoś ma porównanie do Alpro Soyi?
Ono w biedronce jest już od dawna Jest smaczne, TŻ mówi, że smakuje jak alpro. Kiedyś na forum wegetarian dziewczyny porównywały te dwa produkty i skład mają identyczny, w dodatku biedronkowe jest produkowane w Niemczech, czy Austrii, więc myślę, że jest spoko. Piję je od jakiegoś roku regularnie 3/4 kartony miesięcznie i czuję się bdb

A o te kalosze zapytałam, bo w B. bywam często i nigdy ich nie widzałam a na wątku jestem od niedawna. Już kończę temat
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 14:48   #2938
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princesssilence Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was stosowała ciasto francuskie z Biedrony?
Ja dzisiaj kupiłam i chciałam zrobić kwadraty ze śliwkami, ale nie mam pewności co do ciasta ponieważ ma specyficzny zapach i zastanawiam się czy uda mi się upiec te kwadraciki
ja stosowałam i to bardzo często zresztą bardzo dużo osób je sobie chwali. A co do zapachu, to fakt, ma taki trochę specyficzny zapach, może nawet trochę śmierdzi, ale to tylko jak jest surowe

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 15:07   #2939
agness_111
Rozeznanie

Cytat:
U mnie też ich nie ma Widziałam jedynie za 5.99 z jakiejś innej firmy, więc ostatecznie kupiłam krokiety te z kapustą i grzybami pycha

A i ja też już nie widziałam tych migdałów, ani w czekoladzie ani z cynamonem szkoda, takie pyszne były Myślicie, że jeszcze sie pojawią?

Za to winogrona pychota Takie słodziutkie

12.08.2010 Prawko zdane
agness_111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 16:08   #2940
kobieta_wamp
Wtajemniczenie

Ale jestem zła! Kupiłam dzisiaj termos z pompką i co?! Nie działa Jak wygląda reklamacja z Biedrze? Normalnie podejść do kasjerki i powiedzieć jej, ze chciałabym towar wymienić czy tam oddać, ponieważ nie działa czy gdzieś muszę pójść?

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości