Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-01, 13:26   #1351
justynacz80
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Itakasia a jak się nazywa Twoja huśtawka?
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 13:28   #1352
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

nie wiem, ona jest z fisher price, ale ma juz swoje lata bo jest po trzech synach mojej szwagierki a oni ja kupili w stanach
Stary 2010-10-01, 13:37   #1353
justynacz80
Rozeznanie

Niezawsze, aż musze Ci sie pochwalić: sciągam co 5 godzin ponad 200 ml tylko wieczorem 100- 150 ml. Cierpliwość i upór się opłaciły. A noiedawno było 50 ml z wielkim trudem Wiesz, jak to cieszy
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 13:39   #1354
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
maciezyskim 2200zl, a tak wogole to 2600zl, a TZ ostanio dostal 2100zl, ale ma dostac znow bonusa...
Karolcia jak kilka razy pisalas, ze tz zarabia mniej od Ciebie to myslalam, ze jest to jakas duza roznica a tyle to nic a biednego chlopaka w kompleksy wpedzasz Ja jak sie poznalam z tz to zarabial 3 razy mniej niz ja a teraz zarabia 2x wiecej, wiec to sie zmienia, ale nigdy nie podreslalam, ze zarabiam wiecej od tz, bo to by go dobijalo.

Justyna
ja bym rozowa kupila, bo te chustawki sa do 9kg, wiec i tak zaraz wyrosnie, no i ladne sa obie.

Agravka fajne foty a to gdzie Ada jest z kolezanka i sie usmiechaja jest super.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 13:39   #1355
kinia656
Zadomowienie

karolcia mam 19 lat, jeeny jaki masz ładny brzuszek ! Super

niezawsze tak 19 lat roznicy :O Wiem że sporo :P ale tak jakoś wyszło, że przez mojego kuzyna się poznaliśmy z którym mój TŻ pracuje (mój kuzyn brał ślub i zrobił takie coś że radiowozy i parę policjantów było na weselu- bo mój kuzyn razem z moim pracuje w policji) no i akurat tak wypadło że mieliśmy miejsca na przeciwko siebie W życiu bym nie przypuszczała, że będę z tyle starszym facetem, ale kocham go bardzo, mimo że też czasem mnie wkurza, ale narzekać nie mogę bo jest cudowny A i dodam jeszcze, że TŻ miało nie być na weselu bo nie chciał ale w ostatniej chwili się zdecydował Już na weselu podczas tańca zaiskrzyło :P jeeny jak on za** tańczy ! chyba to mnie w nim urzekło na samym początku ;p

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Ale tak sobie pomyślałam, że jakbym nie miała nawet dziecka to i tak każda poszłaby w swoją stronę (na studia) i każda by poznała nowych ludzi i prędzej czy później kontakt by się urwał, bo tak zazwyczaj bywa..
Za rok będę już miała z kim iść do towarzystwa gdzieś, bo mój przyjaciel też zostanie tatusiem z przypadku :P a jego dziewczyna jest rok starsza ode mnie, fajna jest
Także ja już będę szła pewnie za rączkę z Natankiem a oni z wózeczkiem
TŻ mówi i ciągle pociesza, że skoro one takie są to mam je olać bo widocznie nie zasługują na moją uwagę (tak jak wcześniej pisałam że jedna zrobiła domówkę wcześniej naobiecywała a później nawet nie zaprosiła)...

Szczerze to chyba nie mam czego żałować..

Wiecie co? Wczoraj byłam u mamy bo się stęskniła za Natankiem i jak wracałyśmy (bo mnie odprowadziła) to jeszcze weszłam do biedronki po chusteczki do pupy dla maluszka.. wychodzę.. podeszłam do mamy i słyszymy jakieś piski opon za sobą.. odwracamy się tam jakiś młody koleś siedzi za kółkiem, w ładnym srebrnym samochodzie (nie wiem jaka marka :P) i walił popisówkę (tzn. szpanował że umie jechać szybko do tyłu ) iii.... walnął w słup z lapmą a lampa potem wisiała

Ciągle edytuję

Wystaje wam jeszcze pępek po porodzie? Bo mój nie jest taki jak przed ciążą ;/ mam troszkę wypukły ;/

Edytowane przez kinia656
Czas edycji: 2010-10-01 o 13:45
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 13:45   #1356
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dzień dobry, czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta??
Stary 2010-10-01, 13:48   #1357
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Niezawsze, aż musze Ci sie pochwalić: sciągam co 5 godzin ponad 200 ml tylko wieczorem 100- 150 ml. Cierpliwość i upór się opłaciły. A noiedawno było 50 ml z wielkim trudem Wiesz, jak to cieszy
no brawo radocha nie widzisz jak co 5 h sciagasz to wyjmujesz piersi tylko 5 razy w ciagu doby a nie chcesz co 6h ?4 byloby wtedy razy i wiecej mleczka dla malej. Ja specjalnie tak rozpracowalam to, bo i wyjsc bezprobemu mozna i cos zorganizowac.

-

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Ty nie zadawaj gloopich pytan tylko mow co u Ciebie i Jagodki slychac!

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 13:54   #1358
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Pokazuj

Jo wom nie wierzę baby bo pewno piszecie mi na pocieszenie
Ale i taaak miło
jak Ł. wróci z pracy

Cytat:

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 13:56   #1359
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ty nie zadawaj gloopich pytan tylko mow co u Ciebie i Jagodki slychac!

A u nas to bywa różnie, kwadratowo i podłużnie.
Mała jest w dzień bardzo aktywna. Mało śpi. Non stop chce wisieć przy cycusiu. Jakoś się chyba nie umie najeść, a z drugiej strony przybiera na wadze, bo tydzień temu ważyła 4450g, więc sama nie wiem, nie potrafię tego wyregulować.
Teraz walczymy z lekką infekcją wirusową.. czyli katar, zatkany nos i te sprawy.
No i ciemieniucha się Jagódce zrobiła. Więc z tym też walczymy.

U mnie w miarę dobrze. Wiadomo są lepsze i gorsze dni.
Jestem trochę zmęczona i chciałabym przespać choć raz całą noc...
Chciałabym mieć chwilę dla siebie, pofarbować włosy itp. ale cały czas jestem z Małą, szczególnie teraz kiedy mama chodzi do pracy, a nawet jak jest w domu to Jagódka zbyt długo z nią nie wytrzymuje...

Matko... nie wiem co u Was. Wiem tylko co u Dzidzi i Anuszki. Nie zdołam Was nadrobić.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Stary 2010-10-01, 14:01   #1360
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Karolcia - piźnij mu nie no, najlepiej mu powiedz to co myślisz i mówisz nam a jak nie chce słuchac to może mu napisz? Ja pisałam listy Jak bałam się z kimś porozmawiać poważnie albo wiedziałam, że rozmowa nie wypadnie tak jak powinna to pisałam list, opisałam wszystko co mnie boli, czego oczekuję itd i już list przeczyta choćby z ciekawości po kryjomu a tobie może powiedzieć, że nie czytał ;]
Niestety.. przy moim mężu ta genialna metoda się nie sprawdza.. pisałam, czytał ale guzik z tego. Tobie życzę powodzenia
siala gratuluje spadku wagi!! a co do pisania listow mialam to samo, pisalam takie poematy ze hoho, ale wtedy mialam pewnosc ze przekaze wszystko co mialam do powiedzenia, a i mialam gwarancje ze delikwent przeczyta. no ale z mezem zrobilam tak tylko raz, podzialalo. teraz mowie mu juz wszystko jak krowie na rowie, bez ogrodek

Cytat:
UWAGA! DRASTYCZNE! Tylko dla ludzi o mocnych nerwach !
mam identyczne rozstepy, tylko ponizej pepka... no i na boczkach a brzuch jak go nie wciagam wyglada jakbym byla w 4 miesiacu zygac mi sie chce na swoj widok, ale jakos poki co mam lenia by cos z tym robic, aczkolwiek smaruje to cholerstwo i nawet raz poskakalam na skakance, po czym myslalam ze ducha wyzione, do tego mialam wrazenie ze cycki mi odpadna, a mam male!

ja wczoraj dzwonilam do poradni zapytac o wyniki corci... no i dobrze zrobilam idac na ta wizyte i robiac morfologie bo malej hemoglobina spadla z 14,6 na 11,9 wiec znaczny spadek przez 2 miesiace, no i moje slonko bedzie dostawac zelazo, a do tego ma nieznacznie podwyzszone TSH wiec to tez musze kontrolowac.

a ja jestem zalamana, bo pobyt u matki mi sie przedluzy moj maz od dzisiaj poszedl do nowej pracy i okazalo sie ze w niedziele wyjezdza na dwa tygodnie na szkolenie takim sposobem lacznie nie bede go widziec 3 tygodnie! umre tym bardziej ze mamuska zaczyna mnie denerwowac... a za nim mi sie juz zatesknilo a wczoraj wyslal mi fotke w mundurze w ktorym bedzie chodzil do pracy
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 14:05   #1361
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
lazurku kochany, pisz szybko co u Ciebie!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 14:16   #1362
itakasia
Zakorzenienie

justyna
wow, no to super produkcja. ja wlasnie chyba musze troche pouzywac mojej medeli zeby zwiekszyc ilosc mleczka bo jakos wydaje mi sie ze jest mniej
lazurku
fajnie ze zagladasz

ciekawe co u kashy

ide smazyc nalesniki - dzis beda ze szpinakiem
Stary 2010-10-01, 14:18   #1363
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
lazurku kochany, pisz szybko co u Ciebie!!!
Kochana, napisałam trochę wyżej co u Nas.

W ogóle jestem w szoku bo Mała już śpi ponad 2 godziny (tfu tfu żeby nie zapeszyć) a w dzień jej się to nie zdarzało.
Stary 2010-10-01, 14:18   #1364
papeteria
Zakorzenienie

Nadrobiłam wątek poki co do 39str.....
i wszystkie mamuski i dzieciaczki śliczne
Cytat:
Mi zaworki wymienili, posprzatalam juz Na obiad dzis nalesniki zapiekane z mieskiem mielony i fasolka czerwona w sosie pomidorowym
dawaj przepis
alutka moj Adasko robi wielkie oczy ale jak widzi cos nowego i sie dziwi i uwazam ze to jest normalne....
entertete moj maly ma jakby takie pozatykane pory...musze dojsc przez co bo ma to na udkach i podbrzuszkiem na glowce na klacie kilka ...mysle ze albo oliwka albo lovela i nie robie nic z tym mysle ze kiedys te krostki znikna...
lilka bidoku pewnie hemoglobina ci spadla ...a ja mam nadzwyczajnie wysoka na czyszczeniu mi wyszla 14 (po porodzie mialam 9,6 )
vette super z ta nocka .... gdy ja byłam w szpitalu moje dziecko tez chodziło jak w zegarku

marta a jaka masz mate ? co do rany smaruje conratubex ładnie sie goi jest jeszcze czerwona ale zaj******** krzywa
dzidzia przykro mi z powodu pieska
eleomoremio super ze sie przeprowadzacie a w jaki sposob od 14 mala daje popalic ? kolki ?
frania co za kretyn z tego lekarza

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-01 o 14:20
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 14:20   #1365
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
lazurku
fajnie ze zagladasz

ciekawe co u kashy

Z tego co wiem, to u Kashhy w miarę w porządku.
Oczywiście jakieś tam problemy się zdarzają... to z ojcem, to z M. ...
Ostatnio mamy tylko kontakt mailowy albo smsowy.
Stary 2010-10-01, 14:21   #1366
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Byłyśmy na pierwszym szczepieniu (zdecydowaliśmy się na państwowe) i mała nawet aż tak nie płakała, za to od razu po zasnęła

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 14:22   #1367
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
karolcia a co to za praca, że tak dobrze płacą?
U nas na termometrze aż 9 stopni, ale chyba wybierzemy się na spacer bo już dawno nie byłam i w końcu skisnę.
Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Kaarolcia no co to za praca!
Maasakra ja zarabiam 1100 zł
Pracuje w firmie transportowej jako ksiegowa, pracownik biurowy, ale po powrocie, mam nadzieje na podwyzke bo przed ciaza cos wspominali

niezawsze - ja wiem ze to nie wiele, ale wiesz uraza to meska dume...kiedys mi sie pozalil...ale juz mu lepiej bo dostaje premie

Dziekuje za kaplemety brzuszka...wcale nie taki fajny, boczki sa...niestety
Bylam na spacerku, strazak pomog mi wniesc wozek i posiedzial u mnie troszke na kawce zjadl ze mna obiadek
Siala szkoda ze cie nie bylo

agravka - sliczne zdjecia

dzidzia - moja tez zawsze po szczepieniu spi
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 14:31   #1368
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
siala - to ja zarabiam na maciezyskim 2200zl, a tak wogole to 2600zl, a TZ ostanio dostal 2100zl, ale ma dostac znow bonusa...tyle ze mam kredyt 1700zl miesiecznie, 370 za mieszkanie ze wszystkim, internet i cyfra zaplacona do konca roku i 200zl abonament razem wydatki 2270, wiec zostaje 2000zl na zycie ale zakupy, paliwo do samochodu...i sie rozchodzi...kiedys mialam 1000zl na wszystko i starczala a tera....w miare jedzenia apetyt rosnie...
A i moj TZ sie troche wkurza ze ja zarabiam wiecej na maciezynskim niz on normalnie, no ale co ja poradze, wazne ze jest dobra praca...dlatego ja musze wrocic do pracy same rozumiecie dlaczego
Dziekuje za kaplement co do brzucha
No to fajna masz prace.

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość

A ja nie zarabiam nic bo bezrobotna jestem Za nim mnie zwolnili to miałam najpierw 1600, a później nam opcieli wypłaty to 1300 i było mi mało bo wydawałam na pierdoły, a teraz to marzę o tych 1300 a nie mam nic. I nie wiem gdzie ja robotę znajdę, masakra u nas jakaś. Tym bardziej, że nie mam już 20 lat i nie jestem długonogą blondynką
Ja tez bezrobotna.
Cytat:
dzien doberek!
wstawiam fotki mojej adusi, bo dawno tego nie robilamsa to zdjecia w wiekszosci z wyjazdu do krakowa
Ale szcypiorek z Ciebie. Tez mam ten model X-landera, tylko w kolorze jungle. Jestem bardzo zadowolona z niego, a Ty?
Cytat:
Wieki Cie nie bylo!!!Witaj!!!
Stary 2010-10-01, 14:36   #1369
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Wieki Cie nie bylo!!!Witaj!!!
Stary 2010-10-01, 14:37   #1370
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość

Ale szcypiorek z Ciebie. Tez mam ten model X-landera, tylko w kolorze jungle. Jestem bardzo zadowolona z niego, a Ty?
ja mam tako jumpera, x-lander jest mojego szwagra z tego co zauwazylam sa zadowoleni
Stary 2010-10-01, 14:38   #1371
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Bylam na spacerku, strazak pomog mi wniesc wozek i posiedzial u mnie troszke na kawce zjadl ze mna obiadek

Dzidzia - mój darł się jak zarzynany ale jak wyszliśmy z przychodni to spał jak dzik

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 14:39   #1372
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
ja mam tako jumpera, x-lander jest mojego szwagra z tego co zauwazylam sa zadowoleni
A Ty Agravko jesteś zadowolona ze swojego jumpera? Bo ja bardzo. Tylko już wszyscy mają dość znoszenia i wnoszenia go na 3 piętro.
Stary 2010-10-01, 14:42   #1373
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
A Ty Agravko jesteś zadowolona ze swojego jumpera? Bo ja bardzo. Tylko już wszyscy mają dość znoszenia i wnoszenia go na 3 piętro.
jestem bardzo zadowolona na szczescie mam winde i nie musze go dzwigac a propoo wozka-lece na spacerek
Stary 2010-10-01, 14:44   #1374
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
jestem bardzo zadowolona na szczescie mam winde i nie musze go dzwigac a propoo wozka-lece na spacerek
Zazdroszczę windy.
Ja niestety jestem uwięziona przez kilka dni, lekarka mówiła żeby lepiej nie wychodzić z Małą jak jest chora.
Stary 2010-10-01, 14:50   #1375
Basia84
Rozeznanie

czesc mamuski
widze ze piszecie o swoich tz. ja jestem zadowolona w 100%, wiadomo czasem dziala mi na nerwy ale nie ma osob idealnych, potrafi zajac sie dzieckiem, posprzatac, ugotowac obiad, itp razem jestesmy juz prawie 7 lat a malzenstwem od 1,5 roku. wyszalelismy sie oboje przed dlatego teraz nam nie teskno do tego typu rozrywek
a co do dziecka to tez nie zaluje ze sie zdecydowalismy, jest moim najwiekszym skarbem.
i zalacze wam zdjecia najstarszego kawalera na watku
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 14:54   #1376
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
czesc mamuski
widze ze piszecie o swoich tz. ja jestem zadowolona w 100%, wiadomo czasem dziala mi na nerwy ale nie ma osob idealnych, potrafi zajac sie dzieckiem, posprzatac, ugotowac obiad, itp razem jestesmy juz prawie 7 lat a malzenstwem od 1,5 roku. wyszalelismy sie oboje przed dlatego teraz nam nie teskno do tego typu rozrywek
a co do dziecka to tez nie zaluje ze sie zdecydowalismy, jest moim najwiekszym skarbem.
i zalacze wam zdjecia najstarszego kawalera na watku
Śliczny
To super ze jestes zadowolona

Moja niunia spi dalej w wozeczku

Stary 2010-10-01, 15:23   #1377
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

No nic. Mała się obudziła. Spała 3 godziny ponad- to cud!
Teraz babcia przebiera Jagódkę i się obie cieszą, bo Jagoda puszcza bąki
Ciekawe ile teraz będzie trwało karmienie... pewnie znów ze 3 godziny..
Stary 2010-10-01, 15:43   #1378
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
witaj kochana

to ja też pokazuję mój brzuszek, nie jest źle ale mógłby być bardziej płaski (rozstępów nie mam na szczęście)...
zdj. 1- normalnie wypuszczony
zdj. 2 - wypuszczony z przodu
zdj. 3 - wciągnięty

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2010-10-01 o 15:44
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 15:58   #1379
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Ale fajna pogoda sie zrobiła. Byłam na spacerze i kupiłam sobie pas poporodowy. Nie powiem, nieźle spłaszcza

Ryz z jabłkami dochodzi w piekarniku, mały wcina i zbieramy sie do mamy.

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

marta a jaka masz mate ? co do rany smaruje conratubex ładnie sie goi jest jeszcze czerwona ale zaj******** krzywa
Mam taka zwykłaa i teraz widze, że jest badziewna i mocno uboga. Nie ma melodyjki, zawieszki są beznadziejne. Franio zwraca uwage póki co tylko na lusterko. Ale chyba nie będę innej kupowac. Chociaż widziałam świetną z fisher prica.
Też mam tą maść i już mi się kończy. Chyba nie będę już jej kupować. Ja nie mogę narzekać na rane, bo pięknie mnie zszyli

agravka ale śliczną mas córeczkę. Taka kruszynka, chyba po mamusi. Ślicznie wyglądasz.

lazurka wrócisz do nas na stałe? Witaj kochana. Karmisz Jagódke 3 godziny? No to współczuję.

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-10-01 o 15:51
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 16:12   #1380
karolcia228
Zakorzenienie

ola - fajny brzuszek

ja zrobilam obiad dla TZ i czekamy z córcią, obudziła się, zjadła i lezy sobie w lezaczku

Mam pytanie jak reaguja wasze dzieci na halas...moja czasem sie wystraszy, az wzdrygnie, a czasem nic jej nie rusza...reguje na moj glos bo sie odwraca...ale czasem mam wraznie jak by sie wylaczyla z otoczenia i jak ubijam kotlety to jej to nie przeszkadza

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości