|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Itakasia a jak się nazywa Twoja huśtawka?
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
nie wiem
, ona jest z fisher price, ale ma juz swoje lata bo jest po trzech synach mojej szwagierki a oni ja kupili w stanach
|
#1353 |
|
Rozeznanie
|
Niezawsze, aż musze Ci sie pochwalić: sciągam co 5 godzin ponad 200 ml
tylko wieczorem 100- 150 ml. Cierpliwość i upór się opłaciły. A noiedawno było 50 ml z wielkim trudem Wiesz, jak to cieszy
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak sie poznalam z tz to zarabial 3 razy mniej niz ja a teraz zarabia 2x wiecej, wiec to sie zmienia, ale nigdy nie podreslalam, ze zarabiam wiecej od tz, bo to by go dobijalo.Justyna ja bym rozowa kupila, bo te chustawki sa do 9kg, wiec i tak zaraz wyrosnie, no i ladne sa obie. Agravka fajne foty a to gdzie Ada jest z kolezanka i sie usmiechaja jest super. |
|
|
|
|
#1355 |
|
Zadomowienie
|
karolcia mam 19 lat, jeeny jaki masz ładny brzuszek ! Super
![]() niezawsze tak 19 lat roznicy :O Wiem że sporo :P ale tak jakoś wyszło, że przez mojego kuzyna się poznaliśmy z którym mój TŻ pracuje (mój kuzyn brał ślub i zrobił takie coś że radiowozy i parę policjantów było na weselu- bo mój kuzyn razem z moim pracuje w policji) no i akurat tak wypadło że mieliśmy miejsca na przeciwko siebie W życiu bym nie przypuszczała, że będę z tyle starszym facetem, ale kocham go bardzo, mimo że też czasem mnie wkurza, ale narzekać nie mogę bo jest cudowny A i dodam jeszcze, że TŻ miało nie być na weselu bo nie chciał ale w ostatniej chwili się zdecydował Już na weselu podczas tańca zaiskrzyło :P jeeny jak on za** tańczy ! chyba to mnie w nim urzekło na samym początku ;pDzięki dziewczyny za słowa otuchy. Ale tak sobie pomyślałam, że jakbym nie miała nawet dziecka to i tak każda poszłaby w swoją stronę (na studia) i każda by poznała nowych ludzi i prędzej czy później kontakt by się urwał, bo tak zazwyczaj bywa.. Za rok będę już miała z kim iść do towarzystwa gdzieś, bo mój przyjaciel też zostanie tatusiem z przypadku :P a jego dziewczyna jest rok starsza ode mnie, fajna jest ![]() Także ja już będę szła pewnie za rączkę z Natankiem a oni z wózeczkiem TŻ mówi i ciągle pociesza, że skoro one takie są to mam je olać bo widocznie nie zasługują na moją uwagę (tak jak wcześniej pisałam że jedna zrobiła domówkę wcześniej naobiecywała a później nawet nie zaprosiła)...Szczerze to chyba nie mam czego żałować.. Wiecie co? Wczoraj byłam u mamy bo się stęskniła za Natankiem i jak wracałyśmy (bo mnie odprowadziła) to jeszcze weszłam do biedronki po chusteczki do pupy dla maluszka.. wychodzę.. podeszłam do mamy i słyszymy jakieś piski opon za sobą.. odwracamy się tam jakiś młody koleś siedzi za kółkiem, w ładnym srebrnym samochodzie (nie wiem jaka marka :P) i walił popisówkę (tzn. szpanował że umie jechać szybko do tyłu ) iii.... walnął w słup z lapmą a lampa potem wisiałaCiągle edytuję Wystaje wam jeszcze pępek po porodzie? Bo mój nie jest taki jak przed ciążą ;/ mam troszkę wypukły ;/ Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2010-10-01 o 13:45 |
|
|
|
#1356 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta??
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
radocha nie widzisz jak co 5 h sciagasz to wyjmujesz piersi tylko 5 razy w ciagu doby a nie chcesz co 6h ?4 byloby wtedy razy i wiecej mleczka dla malej. Ja specjalnie tak rozpracowalam to, bo i wyjsc bezprobemu mozna i cos zorganizowac.- Ty nie zadawaj gloopich pytan tylko mow co u Ciebie i Jagodki slychac! |
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A u nas to bywa różnie, kwadratowo i podłużnie. Mała jest w dzień bardzo aktywna. Mało śpi. Non stop chce wisieć przy cycusiu. Jakoś się chyba nie umie najeść, a z drugiej strony przybiera na wadze, bo tydzień temu ważyła 4450g, więc sama nie wiem, nie potrafię tego wyregulować. Teraz walczymy z lekką infekcją wirusową.. czyli katar, zatkany nos i te sprawy. No i ciemieniucha się Jagódce zrobiła. Więc z tym też walczymy. U mnie w miarę dobrze. Wiadomo są lepsze i gorsze dni. Jestem trochę zmęczona i chciałabym przespać choć raz całą noc... Chciałabym mieć chwilę dla siebie, pofarbować włosy itp. ale cały czas jestem z Małą, szczególnie teraz kiedy mama chodzi do pracy, a nawet jak jest w domu to Jagódka zbyt długo z nią nie wytrzymuje... Matko... nie wiem co u Was. Wiem tylko co u Dzidzi i Anuszki. Nie zdołam Was nadrobić. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam identyczne rozstepy, tylko ponizej pepka... no i na boczkach a brzuch jak go nie wciagam wyglada jakbym byla w 4 miesiacu zygac mi sie chce na swoj widok, ale jakos poki co mam lenia by cos z tym robic, aczkolwiek smaruje to cholerstwo i nawet raz poskakalam na skakance, po czym myslalam ze ducha wyzione, do tego mialam wrazenie ze cycki mi odpadna, a mam male!ja wczoraj dzwonilam do poradni zapytac o wyniki corci... no i dobrze zrobilam idac na ta wizyte i robiac morfologie bo malej hemoglobina spadla z 14,6 na 11,9 wiec znaczny spadek przez 2 miesiace, no i moje slonko bedzie dostawac zelazo, a do tego ma nieznacznie podwyzszone TSH wiec to tez musze kontrolowac. a ja jestem zalamana, bo pobyt u matki mi sie przedluzy moj maz od dzisiaj poszedl do nowej pracy i okazalo sie ze w niedziele wyjezdza na dwa tygodnie na szkolenie a wczoraj wyslal mi fotke w mundurze w ktorym bedzie chodzil do pracy
|
|
|
|
|
#1361 |
|
Wtajemniczenie
|
lazurku kochany, pisz szybko co u Ciebie!!!
|
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
justyna
wow, no to super produkcja . ja wlasnie chyba musze troche pouzywac mojej medeli zeby zwiekszyc ilosc mleczka bo jakos wydaje mi sie ze jest mniej![]() lazurku fajnie ze zagladasz ciekawe co u kashy ![]() ide smazyc nalesniki - dzis beda ze szpinakiem
|
#1363 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana, napisałam trochę wyżej co u Nas.
W ogóle jestem w szoku bo Mała już śpi ponad 2 godziny (tfu tfu żeby nie zapeszyć) a w dzień jej się to nie zdarzało.
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam wątek poki co do 39str.....
![]() i wszystkie mamuski i dzieciaczki śliczne Cytat:
![]() alutka moj Adasko robi wielkie oczy ale jak widzi cos nowego i sie dziwi i uwazam ze to jest normalne.... entertete moj maly ma jakby takie pozatykane pory...musze dojsc przez co bo ma to na udkach i podbrzuszkiem na glowce na klacie kilka ...mysle ze albo oliwka albo lovela i nie robie nic z tym mysle ze kiedys te krostki znikna... lilka bidoku pewnie hemoglobina ci spadla ...a ja mam nadzwyczajnie wysoka na czyszczeniu mi wyszla 14 (po porodzie mialam 9,6 ) vette super z ta nocka .... gdy ja byłam w szpitalu moje dziecko tez chodziło jak w zegarku ![]() marta a jaka masz mate ? co do rany smaruje conratubex ładnie sie goi jest jeszcze czerwona ale zaj******** krzywa ![]() dzidzia przykro mi z powodu pieska eleomoremio super ze sie przeprowadzacie a w jaki sposob od 14 mala daje popalic ? kolki ? frania co za kretyn z tego lekarza Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-01 o 14:20 |
|
|
|
|
#1365 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co wiem, to u Kashhy w miarę w porządku. Oczywiście jakieś tam problemy się zdarzają... to z ojcem, to z M. ... Ostatnio mamy tylko kontakt mailowy albo smsowy.
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Byłyśmy na pierwszym szczepieniu (zdecydowaliśmy się na państwowe) i mała nawet aż tak nie płakała, za to od razu po zasnęła
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo przed ciaza cos wspominali![]() niezawsze - ja wiem ze to nie wiele, ale wiesz uraza to meska dume...kiedys mi sie pozalil...ale juz mu lepiej bo dostaje premie ![]() Dziekuje za kaplemety brzuszka...wcale nie taki fajny, boczki sa...niestety ![]() Bylam na spacerku, strazak pomog mi wniesc wozek i posiedzial u mnie troszke na kawce zjadl ze mna obiadek Siala szkoda ze cie nie bylo ![]() agravka - sliczne zdjecia ![]() dzidzia - moja tez zawsze po szczepieniu spi
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1368 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wieki Cie nie bylo!!!Witaj!!!
|
|
#1369 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tego co zauwazylam sa zadowoleni
|
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzidzia - mój darł się jak zarzynany ale jak wyszliśmy z przychodni to spał jak dzik
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1372 |
|
Wtajemniczenie
|
A Ty Agravko jesteś zadowolona ze swojego jumpera? Bo ja bardzo. Tylko już wszyscy mają dość znoszenia i wnoszenia go na 3 piętro.
|
#1373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na szczescie mam winde i nie musze go dzwigac a propoo wozka-lece na spacerek
|
|
|
|
|
#1374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja niestety jestem uwięziona przez kilka dni, lekarka mówiła żeby lepiej nie wychodzić z Małą jak jest chora.
|
|
#1375 |
|
Rozeznanie
|
czesc mamuski
![]() widze ze piszecie o swoich tz. ja jestem zadowolona w 100%, wiadomo czasem dziala mi na nerwy ale nie ma osob idealnych, potrafi zajac sie dzieckiem, posprzatac, ugotowac obiad, itp razem jestesmy juz prawie 7 lat a malzenstwem od 1,5 roku. wyszalelismy sie oboje przed dlatego teraz nam nie teskno do tego typu rozrywek ![]() a co do dziecka to tez nie zaluje ze sie zdecydowalismy, jest moim najwiekszym skarbem. i zalacze wam zdjecia najstarszego kawalera na watku
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To super ze jestes zadowolona ![]() Moja niunia spi dalej w wozeczku
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1377 |
|
Wtajemniczenie
|
No nic. Mała się obudziła. Spała 3 godziny ponad- to cud!
Teraz babcia przebiera Jagódkę i się obie cieszą, bo Jagoda puszcza bąki Ciekawe ile teraz będzie trwało karmienie... pewnie znów ze 3 godziny..
|
#1378 |
|
Zadomowienie
|
witaj kochana
![]() to ja też pokazuję mój brzuszek, nie jest źle ale mógłby być bardziej płaski (rozstępów nie mam na szczęście)... zdj. 1- normalnie wypuszczony zdj. 2 - wypuszczony z przodu zdj. 3 - wciągnięty Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-10-01 o 15:44 |
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajna pogoda sie zrobiła. Byłam na spacerze i kupiłam sobie pas poporodowy. Nie powiem, nieźle spłaszcza
![]() Ryz z jabłkami dochodzi w piekarniku, mały wcina i zbieramy sie do mamy. Cytat:
Też mam tą maść i już mi się kończy. Chyba nie będę już jej kupować. Ja nie mogę narzekać na rane, bo pięknie mnie zszyli ![]() agravka ale śliczną mas córeczkę lazurka wrócisz do nas na stałe? Witaj kochana. Karmisz Jagódke 3 godziny? No to współczuję. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-10-01 o 15:51 |
|
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
ola - fajny brzuszek
![]() ja zrobilam obiad dla TZ i czekamy z córcią, obudziła się, zjadła i lezy sobie w lezaczku ![]() Mam pytanie jak reaguja wasze dzieci na halas...moja czasem sie wystraszy, az wzdrygnie, a czasem nic jej nie rusza...reguje na moj glos bo sie odwraca...ale czasem mam wraznie jak by sie wylaczyla z otoczenia i jak ubijam kotlety to jej to nie przeszkadza
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.

, ona jest z fisher price, ale ma juz swoje lata bo jest po trzech synach mojej szwagierki a oni ja kupili w stanach
tylko wieczorem 100- 150 ml. Cierpliwość i upór się opłaciły. A noiedawno było 50 ml z wielkim trudem 
Ja jak sie poznalam z tz to zarabial 3 razy mniej niz ja a teraz zarabia 2x wiecej, wiec to sie zmienia, ale nigdy nie podreslalam, ze zarabiam wiecej od tz, bo to by go dobijalo.
W życiu bym nie przypuszczała, że będę z tyle starszym facetem, ale kocham go bardzo, mimo że też czasem mnie wkurza, ale narzekać nie mogę bo jest cudowny 

radocha nie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
moj maz od dzisiaj poszedl do nowej pracy i okazalo sie ze w niedziele wyjezdza na dwa tygodnie na szkolenie