|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
|
|
#2132 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Apel!!!!!
jak możecie to piszcie jak wprowadzacie coś nowego zupełnie do diety maluszka,czasami jest coś banalnego a człowiek na to nie wpadnie,dobrze? ![]() u mnie narazie z deserków króluje jabłuszko z bananem zmiksowane-surowe,marchewka z jabłuszkiem-surowe na tarce obiadki jarzynowa z piersią i buraczkowa bardzo smakowała ale i tak większosc daje ze słoiczków |
|
|
|
#2133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cI SIE UDA |
|
|
|
|
#2134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z lekarzem to nie wiem ale jak jakaś w porządku to chyba powinna wypisac,chociaż kiedyś chciałam odwrotnie bo byłam u ginki i chciałam żeby mi wypisała receptę na witaminki dla małego i nie mogła bo powiedziała,że nawet nie wie jak to się pisze bo jakoś inaczej coś za mną chodzi na coś mam ochotę alle nie mogę sprecyzowac smaku....chyba ide na zakupy może zupę chińską,nie mam pojęcia co ugotowac,albo jakiś kapuśniak czy cuś Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-10-01 o 13:53 |
|
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
boshesh
Wlazła na szafę i "zesiznęła" się za nią - tam jest taka wnęka więc jest dużo miejsca.. tylko że teraz wyjść głupia nie może, a ja nie odsunę szafy
|
#2136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
uff..sam durna wylazła, jakimś sposobem się wdrapała na samą górę i ja mogłam ściągnąć. Co za durny kot
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale jakos tak głupio mi na niego kontrole wysłać, bo jak ja przeszłam pod główny oddział bez przedstawiciela który on był, to machnęłam ręka na tą sprawę, i że za urlop mi nie zapłacił też. No i niby pracowalam w tym samym miejscu i to samo robilam, ale pracodawca się zmienił, i się okazało po miesiącu że jestem w ciąży. Tak sobie myślę że jeszcze moge coś od tego "dziada" potrzebować w przyszłości![]() Od dzisiaj jestem zatrudniona w firmie informatycznej, przez ten brak kuronia, ale tylko na kawałek etatu żeby muc się małym zajmować, a staż pracy leci. Poczekam miesiąc i idę na wychowawczy.
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
oliwka ja do deserków czasami wrzuam 2-3 biszkopty,Nina lubi banan+brzoskwinia+biszkop t
Raz owoców nie miałam to zrobiłam jej mleczko i w nim rozpackałam biszkopty-smakowało bardzo Kurczę to pewnie ta moja miągwa mi nie wypiszę;/ostatnio problem robiła z Wit D i nie wypisała.Jezuu,że te tabsy muszą byc na recepte...pójde do ginki do umówię sie z nią na założenie spirali i spokój będę miała A przez neta można kupic antykoncepty
|
#2140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#2141 | ||
|
Rozeznanie
|
Chyba raczej ne bo jak to na receptę to nie wydaje mi się
Ja zamowiłam KATAREK(dwa dni temu) i myslałam ze dzisiaj mi dojdzie a oni dopiero dzsiaj przysłali ze dostali moje zamówienie. ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
Póxniej odbieramy Kube i idziemy na urodziny 30 do mojej kuzynki i przy okazji parapetówke robi. Bliźniaki zostaja po raz pierwszy z moimi rodzicami a tak w ogóle to moje mialy wczoraj brokułową z kurczakiem i marchewka. Coś ostatnio mają moje gotowanie w nosie i coraz częściej otwieram im słoiczki. A ogólnie to i tak często daję im naraz obiadek i owoce bo one coś słodkie bardziej lubia i muszę je oszukiwać ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
A no własnie powiedzcie mi bo ja zupełnie ciemna w sprawie kotów. Bo nie wiem tak naprawde czym ją karmic. Narazie dostaje puszki wiskas albo kitkat ale ona jakieś rzadkie kupy robi. Czasami daje jej mleko ale czytała ze się nie powinno. Ja jeszcze nie kociara to pliiiiiiiiiiisss pomóżcie Edytowane przez izaizula Czas edycji: 2010-10-01 o 14:27 |
||
|
|
|
#2142 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma dla mnie żadnego usprawiedliwienia. U nas są sklepiki małe do których nie ma możliwości wjazdu wiec nie wjeżdżam. Bez zakupów świat się nie zawali a bez dziecka TAK. Cytat:
Żona mojego chrześniaka urodziła martwą dzidzię w 5-tym miesiącu a później był pogrzeb. Ten koszmar będzie mnie prześladował do końca życia. Danonki chyba są dla starszych dzieci. Osobiście żadnych słodkich jogurówbym nie podawała. Cytat:
. A tak wogóle to dobrze że wyniki wygladaja na prawidłowe. Będzie dobrzeCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Żadne koleżeństwo nie usprawiedliwia łamania prawa pracy. Taka łajza tak właśnie wykorzystuje ludzi. Ja bym nie odpuściała
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po whiskasach i kitkeach ma sraczkę i w ogóle to jest sam syf-zmielone pióra i kości,żadne tam mięsko. Moja je non stop suche i dostaję mięso-piers surowa z kurczaka,dziczyzne i sarnine,a tak to nie wiem co jeszcze można dawac,aaa i jeszcze je,bo lubi bardzo sałatę i ser żółty
|
|
#2144 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Madziwina i Michasi - jak to dobrze że już wyszłyście.
ice woman - straszna ta historia. Bardzo współczuję matce i tak samo jak dziewczyny nie potrafię i nie chcę sobie wyobrażać przez co ona przeszła. Tylko z tego co wiem nie zawsze jest to jednak wina lekarzy. Oczywiście nie chcę ich bronić ale wiem że bardzo ciężko jest dobrać odpowiednią dawkę chemii. Ona ze swej natury musi zatruwać i zabijać. I cała sztuka polega n tym aby było to na granicy. A to nie jest łatwe w przypadku dorosłego człowieka a w przypadku dziecka jeszcze trudniejsze. Niestety ale nie można wszystkiego przewidzieć. Z rakiem jestem trochę obyta. Ojciec zmarł na raka. Moja młodsza siostra ma wyciętą całą tarczyce z powodu raka no i moja siostrzenica gdy miała około 3 latka wylądowała w szpitalu z początkiem białaczki. Wzięła chemię i jest do dzisiaj OK. Ale oczywiście co roku przechodzi badania w Lublinie. Rak to jest jednak bardzo ciężka choroba. Cytat:
Cytat:
. Teraz to może i jest jak sam Tony .Ale to był najlepszy facet w moim życiu. Nikt mnie tak nie "nosił na rękach" jak on. Pod wszystkimi względami był wspaniały ![]() .PS. A mój inny były właśnie kupił sobie mały samolot. I dzwonił do mnie i obiecała że mnie "przeleci" tym samolotem .Powiedziałam o tym TZ-owi to stwierdził że też idzie na kurs i też sobie kupi ![]() .Cytat:
Ja polecam szklankę wody zamiast ![]() Cytat:
|
|
#2145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
to temu nie przyzwyczajony
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
hehe pop fajnych byłych miałaś-zresztą fajnie jest miec taki kontakt z nimi jak Ty
![]() mówisz szklanka wody yhmm nawet butelki malibu by nie pomogły... ![]() dziewczyny spiralowe pl madzia wiem,że Ty zakładałaś,napisz proszę:ile trwało zakładanie? bolało? i czy hmm można jeszcze tego samego dnia wypróbowac jej działanie?;D i jaką Ty masz?mirene?i ile płaciłaś? bo ja pójde do ginki i się z nią umówię na zakładanie tylko nie wiem co ona ma w swojej ofercie,bo jak poszłam po porodzie do gina(innego)to mi zaproponował miedzianą,a w sumie ja nie wiem czym one się różnia...eeh
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj mam w domu warunki bytu jak za króla Świeczka, zakręcili wodę, jakaś awaria, i nie pomyśleli żeby wczoraj kartkę wywiesić, a wiedzieli że dzisiaj wyłączą. Więc wodę spuszczam wodą z wiadra przyniesioną z beczkowozu, w misce w kuchni woda do mycia garów, zmywara zawalona, i tylko to co najpotrzebniejsze myję, mam nadzieję że to tylko dzisiaj bo pranie czeka
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DUSIAKA dołączam, przyszła dzisiaj kopertka( rozmawialysmy nad morzem ze mnie pewnie tez przyjdzie) 100zl 2 pkt w Białym Borze, predkosc przekroczona o 18. Dodam , ze to moj 1 mandat od prawie 5 lat:P Anakazar o matko to bardzo dobry komentarz co do naszych rachunkow za prad;/ a te biszkopty to takie zwykle czy jakies dla dzieci specjalne? Co do kociego żarcia moj Marianek tak sie zatruł whiskasem, że weterynarz go pod kroplowy podlaczal bo juz cienko z nim bylo;/ ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- pl_ madzia ciesz sie ze masz tak jeden dzien, u nas robia kanalizacje i non stop wody brak!!! teraz to juz nalewamy w baniaki 5 litrowe i mamy zapas bo nigdy nic nie bylo oglaszane kiedy co i jak;/ a potem woda z kranu leci brazowa jak nie wiem;/
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jest to osobiście nie wiem,bo ja badań nie przeprowadzałam. Trzeba wziąc też pod uwagę,że polskie żarcie ,a niemieckie to jak dzień i noc-tam mają pewne normy i się ich trzymają,a u nas wcisną wszysto oby sprzedac.
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po założeniu brałam przez 2 dni nospę i apap,żeby nie było odrzutu, ja zakładalam bez okresu, a najlepiej podczas okresu bo wtedy szyjka macicy bardziej miękka. Teraz po okresie tylko wymacałam czy czuć nitkę i była, a normalnie to gdzieś się chowa, tylko po okresie jest![]() 4 dni postu od tulenia, i teraz można bez ograniczeń. Nic jej nie czuć, a nawet powiem że jest dużo lepiej, może przez pewność że niczym nie grozi
|
|
|
#2151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() kurczę jaki znowu sznureczek?a nie czuc nic podczas przytulania? a ja właśnie przy tabsach nic,a nic się nie boję,a ta spirala jakaś dla mnie niepewna-nieracjonale to wiem,ale wiem przecież,że taka sama ochrona jak przy tabletkach. Jeszcze jak to miedziana to ile płaciłaś?bo ten lekarz co proponował mi miedzianą to chciał z robocizną 450zł,a mirena u ginki co prowadziła mi ciąże 1500.Czyli dobrze zrozumiałam przy miedzianych okres jest?a przy mirenie nie?
|
|
#2152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja mam katar wwrr ale jak tu go nie mieć jakl jest taka zimnica no szlag by to trafił do tego dziś trąbili w TV że za dwa trzy tyg ma się już zacząc zima i że do tego będzie długa i mrożna .. jak ja nie trawie zimy bbuu BYl am dziś na lumpku kupiłam oczywiście małej kilka rzeczy bo dla Szymka to niewiele bylo . ale mała ma piękna kurtke na wiosne z HM kilka bluzek i spodnie . jakoś dla dziewczynek zawsze jest wiecej na lumpkach
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kotów jeszcze to słyszałam to samo,że te karmy zawieraja uzależniacze i jeszcze mój weterynasz powiedział mi tak"karmienie zwierząt whiskasem lub pedigri to tak jakbyśmy my ludzie codziennie żywili się fast foodem. A z tą zimną to porażka,nienawidzę zimy,jeszcze teraz sama muszę w piecu palic bleee Mam nadzieję,że jeszcze za dwa tygodnie nic takiego nie będzie,chociaż z drugiej strony pewnie wiedzą co mówią-super ![]() Cytat:
pójdę do ginki to zobaczę co ona mi powie.
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ta co ja mam miedziana, juz troche gorzej bo na 1000 kobiet 18 zachodzi , ale ja z zajściem bez zabezpieczenia mialam straszne problemy, wiec się nie obawiam.To jak co to opłaca sie tobie ten kawałek przejechać do mojego lekaża do Wałcza, lub Tuczna ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- lekaża
|
|
|
#2156 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zainteresowane robieniem jogurtow, chcialam uscislic moj opis. Jogurt oczywiscie musi byc naturalny, najlepiej bez jakichs dziwnych dodatkow (np zelatyna) W tym termosie jogurt trzeba zostawic, np na cala noc. nie trzymac za dlugo tak, od razu potem do lodowki, albo spozyc. Mozna zostawic mala ilosc, jak maly jogurcik i znowu z mlekiem i do termosu na nast. porcje. Potem na ogol kupuje nowy jogurt, bo bakterii mlekowych wiecej.
Acha no i wlasnie tym sie rozni jogurt, czy kefir od sera zoltego np, ze ma bakterie, a nie tylko wapn. Podobno ten kefirek (grzybek) co Libra stosuje ma bardzo duzo bakterii mlekowych, a poza tym probowalam, jest pyszny. Musze tez skads wytrzasnac. A i bakterie mlekowe sa tez w kiszonkach (kapusta, grzyby kiszone, ogorki). Smacznego.
|
|
|
|
#2157 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ALe nie mam żadnych zaufanych źródeł, więc czuję się (częściowo) usprawiedliwiona ![]() Ja mogę podać mojej jadłospis: 7 - pierś 10:30 - MM 210 ml 14 - zupka z mięsem + deserek 17 - Sinlac 150 ml (choć czasem otwiera dzióbka i chce więcej - więc bywa że dostaje 300 ml )20:30 - pierś Ale to chyba z nowości dla Ciebie to jedynie Sinlac może być Cytat:
Ja czasem takie byki walę, że sama się wstydzę Na szczęście mam Firefoxa z wbudowanym słownikiem ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
Tobie gratuluję chęci ![]() A i jeszcze co do zaległego tematu TZ - to współczuję, bo bycie niedocenianym przez tak bliską osobę boli |
|||
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- To pojechałaś po bandzie
|
|
#2159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
Tylko kurcze muszę znalezc kogoś kto zrobi to po normalnej cenie,bo 600zł dawac za niewiadomo za co to mi się nie uśmiecha.
|
|
#2160 |
|
Rozeznanie
|
Mrowak - welcome back!! Wpadaj częściej - tak żeby huknąć
![]() Sismuerte - a czym ty się zajmujesz i co to za Twoja wystawa ma być?? ![]() Aixa - ja też czytam Pop - wkręć swojego TZta żeby jakiś większy samolot kupił, bo nas to na forum trochę jest A i jeszcze dziewczyny Mrowak i Pop - ile wasze kruszynki ważą? Bo pamiętam, że nasze szły jakoś tak w jednym tempie a moja wczoraj na szczepieniu była i wyszło, że ma 7700 i chciałam porównać Czy u któregoś dzieciaczka po szczepieniu zrobiło się takie zgrubienie w miejscu wkłucia? Taka podskórna gula? Mam się martwić czy nie? ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Jak tylko sie pojawiłam, od razu wszystkie się pochowały Ankazar - właśnie chodziło mi o takie okruszki jak biszkopt się kruszy, ale jak mówisz że jest ok, to też spróbuję A u Oli się pojawił czwarty ząbek!! Lewa górna jedynka Taka szczerbOlka się zrobiła (bo oprócz tego, ma 3 na dole )I łącze się w bólu z dziewczynami pracującymi - w poniedziałek wracam Już od dawna siedzę i chlipię jak głupia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

) ale jakos tak głupio mi na niego kontrole wysłać, bo jak ja przeszłam pod główny oddział bez przedstawiciela który on był, to machnęłam ręka na tą sprawę, i że za urlop mi nie zapłacił też. No i niby pracowalam w tym samym miejscu i to samo robilam, ale pracodawca się zmienił, i się okazało po miesiącu że jestem w ciąży. Tak sobie myślę że jeszcze moge coś od tego "dziada" potrzebować w przyszłości

Nie ma dla mnie żadnego usprawiedliwienia. U nas są sklepiki małe do których nie ma możliwości wjazdu wiec nie wjeżdżam. Bez zakupów świat się nie zawali a bez dziecka TAK.
. A tak wogóle to dobrze że wyniki wygladaja na prawidłowe. Będzie dobrze
.