Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-01, 13:22   #2131
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
z tym moim byłym pracodawca, to ja nie wyrażałam zgody na zmianę, bo nawet się nikt mnie nie pytał. Ale tak sie kończy jak się jest za miłym i pozwala na za dużo. Macierzyński mi sie nie liczy bo na rękę dostawałam co innego niż to co było wykazywane(wykazywane minimum)Więc zus dał zaświadczenie że macieżyńskie wyszło poniżej minimalnej, bo jakieś sobie kwoty poodejmowali . Coś mam pecha, a w sądy nie wierzę. Tylko sobie wrogów narobię, i nic nie zyskam.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

drcron pisałaś że czapeczki mogą być grubsze, bo ja bym chciała coś takiego na jesień, taką nie letnią, a nie zimową. Bo ta z uszkami brązowa mi się podobaI jaki termin oczekiwania? bo z tego co widzę to masz tyle zamówien że wizaż opuszczasz

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

jak mi tz wróci to jadę do sklepu dzieciowego, i może tez wypróbuję nakładki, choć w moim przypadku raczej nie zadziałają. Muszę kupić to takie urządzenia na kawałki owoców, bo mój bezzębny malec dzisiaj po drodze ze szkoły Eryka, lizał sobie kawałek jabłka, no i ugryzł spory kawałek, aż mi się gorąco zrobiło jak widziałam że do gardła mu wpada i ten się dławipróbowałam go szybko posadzić na tyle ile pasy pozwalały, oczy we łzach i jakoś przełknął taki kawałek wielkości 50 gr. Zła matka ze mnie bo tego nie przewidziałam, mogło się źle skończyć.
Kilka kontroli przyda sie Twojemu pracodawcy węc na początek proponuję PIP (koniecznie). Walcz kochana w sądzie o swoje. Mój Tż wygrał w sądzie pracy ze swoim byłym pracodawcą więc zwsze warto się za to zabrać.
Stary 2010-10-01, 13:38   #2132
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Apel!!!!!
jak możecie to piszcie jak wprowadzacie coś nowego zupełnie do diety maluszka,czasami jest coś banalnego a człowiek na to nie wpadnie,dobrze?

u mnie narazie z deserków króluje jabłuszko z bananem zmiksowane-surowe,marchewka z jabłuszkiem-surowe na tarce

obiadki jarzynowa z piersią i buraczkowa bardzo smakowała

ale i tak większosc daje ze słoiczków
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 13:40   #2133
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Libra może nie zamieniaj-wszędzie w dietach polecają ciemne pieczywo,bo zawiera więcej błonnika i zazwyczaj ziaren,a to syci na dłużej i jak wiadomo błonnik wpływa też na przemianę materii.
aixa a jak Ty robisz te obiadki?wsadzasz w słoiczek porcje,zakręcasz i co?do zamrażaki?bo ja dzisiaj gotuje więcej i nie wiem co z nimi zrobic tzn.czy tak od razu do zamrażarki?

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Dziewczyny orientujecie się może czy lekarz rodzinny wypisze mi recepte na tabletki anty?bo moja ginka ma urlop
mOJA MI KIEDYS WYPISAŁA, TAKJZE SPRÓBUJ MOZE
cI SIE UDA
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 13:40   #2134
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Kilka kontroli przyda sie Twojemu pracodawcy węc na początek proponuję PIP (koniecznie). Walcz kochana w sądzie o swoje. Mój Tż wygrał w sądzie pracy ze swoim byłym pracodawcą więc zwsze warto się za to zabrać.
popieram,mi się wydaje,że jakby miał chociaż jedną kontrolę to zaraz by inaczej rozmawiał nie można się poddawac w takiej sprawie tym bardziej że przez to możesz dużo stracic pieniążków,a jak każdej z nas tego teraz najwięcej potrzeba i cierpliwości oczywiście

a z lekarzem to nie wiem ale jak jakaś w porządku to chyba powinna wypisac,chociaż kiedyś chciałam odwrotnie bo byłam u ginki i chciałam żeby mi wypisała receptę na witaminki dla małego i nie mogła bo powiedziała,że nawet nie wie jak to się pisze bo jakoś inaczej

coś za mną chodzi na coś mam ochotę alle nie mogę sprecyzowac smaku....chyba ide na zakupy może zupę chińską,nie mam pojęcia co ugotowac,albo jakiś kapuśniak czy cuś

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-10-01 o 13:53
Stary 2010-10-01, 13:53   #2135
Ferrou
Zakorzenienie

boshesh Ale ja mam durnego kota

Wlazła na szafę i "zesiznęła" się za nią - tam jest taka wnęka więc jest dużo miejsca.. tylko że teraz wyjść głupia nie może, a ja nie odsunę szafy Drapie i miauczy Drugi kot chce ją ratować z zewnątrz i wkłada łapki ... Jak nie zwieje z domu to za szafę pójdzie
Stary 2010-10-01, 13:54   #2136
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
boshesh Ale ja mam durnego kota

Wlazła na szafę i "zesiznęła" się za nią - tam jest taka wnęka więc jest dużo miejsca.. tylko że teraz wyjść głupia nie może, a ja nie odsunę szafy Drapie i miauczy Drugi kot chce ją ratować z zewnątrz i wkłada łapki ... Jak nie zwieje z domu to za szafę pójdzie
kurczaki może poproś sąsiada
Stary 2010-10-01, 14:03   #2137
Ferrou
Zakorzenienie

uff..sam durna wylazła, jakimś sposobem się wdrapała na samą górę i ja mogłam ściągnąć. Co za durny kot
Stary 2010-10-01, 14:10   #2138
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Kobiecie w UP mówiłam że moge jej przynieść wyciągi bankowe ile zarabiałam u tamtego, a ona że ją obchodzi tylko to co było zgłaszane do ZUSu A właśnie popełniłam taki błąd że z pracodawcą byliśmy na ty, i się zaprzyjaźniliśmy(teraz już nie) ale jakos tak głupio mi na niego kontrole wysłać, bo jak ja przeszłam pod główny oddział bez przedstawiciela który on był, to machnęłam ręka na tą sprawę, i że za urlop mi nie zapłacił też. No i niby pracowalam w tym samym miejscu i to samo robilam, ale pracodawca się zmienił, i się okazało po miesiącu że jestem w ciąży. Tak sobie myślę że jeszcze moge coś od tego "dziada" potrzebować w przyszłości
Od dzisiaj jestem zatrudniona w firmie informatycznej, przez ten brak kuronia, ale tylko na kawałek etatu żeby muc się małym zajmować, a staż pracy leci. Poczekam miesiąc i idę na wychowawczy.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 14:14   #2139
anakazar
Zakorzenienie

oliwka ja do deserków czasami wrzuam 2-3 biszkopty,Nina lubi banan+brzoskwinia+biszkop t

Raz owoców nie miałam to zrobiłam jej mleczko i w nim rozpackałam biszkopty-smakowało bardzo

Kurczę to pewnie ta moja miągwa mi nie wypiszę;/ostatnio problem robiła z Wit D i nie wypisała.Jezuu,że te tabsy muszą byc na recepte...pójde do ginki do umówię sie z nią na założenie spirali i spokój będę miała

A przez neta można kupic antykoncepty

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 14:17   #2140
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Apel!!!!!

u mnie narazie z deserków króluje jabłuszko z bananem zmiksowane-surowe,marchewka z jabłuszkiem-surowe na tarce
Ja mojemu od kilku dni dodaje do miksu banan+jabłko kilka malinek, lub kilka winogron, mały szczęśliwy że smak się zmienia. Choć i tak najbardziej uwielbia słone smaki(bez soli dosypywanej) dzisiaj ma zupę brokułową właśnie się rozmraża, w mikrofali podgrzeję i ma.Ja zamrażam w workach specjalnych do zamrażania bo sie jedzenie nie przykleja, więc prosto z zamrażalnika taki sopel do miski i się rozmraża(worki w rosmanie 3 zł za 30 szt)

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:

coś za mną chodzi na coś mam ochotę alle nie mogę sprecyzowac smaku....chyba ide na zakupy może zupę chińską,nie mam pojęcia co ugotowac,albo jakiś kapuśniak czy cuś
ja też tak miałam, i mam na obiad kopytka z kapustą kiszoną zasmażaną

Stary 2010-10-01, 14:30   #2141
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Chyba raczej ne bo jak to na receptę to nie wydaje mi się
Ja zamowiłam KATAREK(dwa dni temu) i myslałam ze dzisiaj mi dojdzie a oni dopiero dzsiaj przysłali ze dostali moje zamówienie.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Ja mojemu od kilku dni dodaje do miksu banan+jabłko kilka malinek, lub kilka winogron, mały szczęśliwy że smak się zmienia. Choć i tak najbardziej uwielbia słone smaki(bez soli dosypywanej) dzisiaj ma zupę brokułową właśnie się rozmraża, w mikrofali podgrzeję i ma.Ja zamrażam w workach specjalnych do zamrażania bo sie jedzenie nie przykleja, więc prosto z zamrażalnika taki sopel do miski i się rozmraża(worki w rosmanie 3 zł za 30 szt)

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

ja też tak miałam, i mam na obiad kopytka z kapustą kiszoną zasmażaną
O ranyyyyyyyy jak ja bym to zjadła. chyba jutro zrobie. a ie guzik zrobie jutro musze leciec na zakupy bo mój Kubaidzie na dżampę hehe. Jest zaproszony na urodziny do kolegi które bedą we figloraju. Kuba juz od tygonia przeżywa i siedoczekac nie może. Nie bardzo wiem co mu kupic. Chyba Kuba najlepiej wybierze .
Póxniej odbieramy Kube i idziemy na urodziny 30 do mojej kuzynki i przy okazji parapetówke robi. Bliźniaki zostaja po raz pierwszy z moimi rodzicami Niech sobie radzą mama i tata idą sie w koncu wyluzować - pierwszy raz od narodzin blixniaków

a tak w ogóle to moje mialy wczoraj brokułową z kurczakiem i marchewka. Coś ostatnio mają moje gotowanie w nosie i coraz częściej otwieram im słoiczki. A ogólnie to i tak często daję im naraz obiadek i owoce bo one coś słodkie bardziej lubia i muszę je oszukiwać

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
uff..sam durna wylazła, jakimś sposobem się wdrapała na samą górę i ja mogłam ściągnąć. Co za durny kot
A mój kociak niestety awansował do kotłowni. Bo skubaniec jak tylko mu sie chce załtwić to chce sie zabic na schodach zeby zdążyc do Kuby na łóźko. Wiec go juz wyczaiłam ze jak pedzi na góre to znaczy że do "toalety" ale niestety nie jestem w stanie ciagle go pilnować i czasami musi posiedziec w kotłowni albo garazu.

A no własnie powiedzcie mi bo ja zupełnie ciemna w sprawie kotów. Bo nie wiem tak naprawde czym ją karmic. Narazie dostaje puszki wiskas albo kitkat ale ona jakieś rzadkie kupy robi. Czasami daje jej mleko ale czytała ze się nie powinno. Ja jeszcze nie kociara to pliiiiiiiiiiisss pomóżcie

Edytowane przez izaizula
Czas edycji: 2010-10-01 o 14:27
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 14:39   #2142
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
a dzisiaj u nas to znaczy u mojej mamy w miescie ukradli dziecko z pod sklepu akurat wozkiem wjechalam do srodka z Juleczka a mialam ja tez zostawic jak tamta kobieta ale cos mnie tknelo przypomnialam sobie jak u kolezanki na placu zabaw w swidnicy dziecko porwali na oczach rodzicow i tamci nawet nie zdazyli zareagowac tutaj bylo podobnie ja weszlam do sklepu ta kobieta byla juz przy kasie niecala minuta a wozka nie bylo doslownie szok jak by ktos ukradl moja niunie to chyba bym oszalala
nNo jak mozna zostawić wózek w tych czasach pod sklepem ? Trochę niepoważny opiekun Nie ma dla mnie żadnego usprawiedliwienia. U nas są sklepiki małe do których nie ma możliwości wjazdu wiec nie wjeżdżam. Bez zakupów świat się nie zawali a bez dziecka TAK.

Cytat:
Napisane przez ice woman Pokaż wiadomość
czesc laseczki. podczytuje Was codziennie ale jakoś nie mam weny aby pisać. Miałam dzisiaj masakryczny dzień. Mojej dobrej koleżanki dziecko zmarło(miało 2,5 roku) dzisiaj był pogrzeb i masakra jakaś. Boje sie ze Sabina (bo tak sie nazywa matka) coś sobie zrobi. sorry ze pisze takie rzeczy ale tak jakoś mam taką potrzebe. Jestem taka wściekła na tych lekarzy bo u dzieciaka wykryli 3 tyg temu białaczke ale tą lżejszą i mówili ze napewnio wyzdrowieje a dali za dużą chemie i Nikola sie otruła.
A u nas ok. mała rośnie chociaż wydaje mi się ze chudzina z niej. 26 skończyłą 5 m-cy przewraca sie z boku na bok od jakiegoś miesiąca i wszystko ok ale taka jakaś wysuszona.. a taka kluska sie urodził bo miała 3800. nie wiem dokładnie ile waży ale 4 tygodnie temu na szczepieniu w 18 tygodniu życia miała 6400. Wydaje mi sie ze to mało. jak sądzicie??
a dzień jedzenia wygląda mniej wiecej tak:
8-9 rano mleko ok 120-150 ml
11 mleko 90 mleko
13 zupa z warzywami i mięsem
16-17 deserek
18- 120 mleka
i 19.30 kaszka mleczno ryżowa 150-220 ml

myślicie ze to ok?
aha od kiedy można dziecu podawać danonki???
Tragedia straszna. Zaraz przypomniała mi się nasza rodzinna tragedia.
Żona mojego chrześniaka urodziła martwą dzidzię w 5-tym miesiącu a później był pogrzeb. Ten koszmar będzie mnie prześladował do końca życia.

Danonki chyba są dla starszych dzieci. Osobiście żadnych słodkich jogurówbym nie podawała.
Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
widać jak czytacie posty pisałam o tym nieco wcześniej. W 3mcu życia Lenki na rutynowej kontroli okulistycznej wykryli małej oczopląs. Polega na tym, że gałki oczne nie stoją w miejscu tylko "pływają". Malutka miała badane oczy u 3 różnych okulistów oraz w Pomorskiej Akademii Medycznej w Szczecinie. Badania nie wykazały żadnych uchybień w budowie oka lecz Lenusia była za mała aby ją zbadać dokładniej. Neurolog też nie widział zastrzeżeń co do rozwoju małej. Zrobił usg przezciemiączkowe które też nic nie wykazało. Przyczyn oczopląsu jest milion i ciężko stwierdzić dlaczego ona go ma. Im jest starsza tym bardziej trzyma gałki oczne w jednym miejscu i potrafi skupiać wzrok na interesujących ją przedmiotach. Neurolog polecił badanie rezonansem magnetycznym, aby znaleźć przyczynę. Rezonans prześwietla móżg i móżdżek badanego milimetr po milimetrze jest to obecnie jedno z najdokładniejszych i najdroższych badań w Polsce. Wyklucza bądź potwierdza niektóre choroby związane z tzw. CUN czyli Centralnym Układem Nerwowym. Poza tym widzi ewentualne guzy mózgu, tętniaki, uciski na nerwy, wodogłowie itp. choroby. Teraz czekamy na dokładny opis z badania ale lekarz od razu na sali uspokoił nas, że wtępne badanie nic nie znalazło i nie ma powodu do obaw. Pozostało nam tylko poczekać do roczku Lenki(lekarze twierdzą, że czasami mięśnie oka wolniej się rozwijają i są niedojrzałe dlatego ona nie potrafi utrzymać gałki ocznej w jednym miejscu) do roczku może minąć samoistnie. Jeśli nie minie to być może pomogą okularki lub ewentualnie operacja laserem. Uffff mam nadzieję, że opisałam to dość zrozumiale.
Ja czytałam i pamiętam . A tak wogóle to dobrze że wyniki wygladaja na prawidłowe. Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo!
Wczesniej nie bylaz AŻ TAK wrażliwa.
Po urodzeniu Oliwci placze 100 razy czesciej, kazda taka wiadomosc zostaje mi strasznie dlugo w glowie i nie moge sie tego pozbyc.
Zawsze byłam niezrównoważona emocjonalnie a od ciąży to jest masakra. Bardzo łatwo się emocjonuję

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Witam!!!

Dziś wyszłysmy ze spitala
Na wypisie było rozpoznanie: infekcja górych dróg oddechowych czy cos takiego..
bez sensu miała tylko czerwone gardeło ecale nie kaszlała i płucka czyste wyszły..\
Pediatra powiedziała że to była jakas infekcja i tyle wiem
Wszystkie wyniki krew mocz, posiew rtg usg brzuszka ok.
Więc nie wiem na co jej ten antybiotyk podawali
Bo i gorączki od pniedziałku nie miała.

Juz jest super, w szpitalu była ANIOŁ zero róznicy miedzy pobytemw domu a w szpitali w szoku byłam!!!!

Pielęgniarki i lekarze podziwiali jej kolorowe pieluszki wielorazowe i szacun do nie że "mi sie chce" bo to tak zdrowo itp.

We wtorek wyleciałam na godzine o 20 do CH kupiłam sukienke i koszule na chrzciny
srednio zadowolona jestem bo zrobłam to w 30 minut!!! buuu i wydałam z koralami 260 zł!!!

Dalej... chrzciny w sobote a ja jutro nie wiem w co rece włozyc dzis tylko alkohol kupilismy i soki.

Ten strój dziergany co zamawiałam na allegro na żywo jest 100000razy piekniejszy!!!!!!!! dzis go odebrałam.

W dodatku nie mieszkam w domu tylko od 20-tej jestem u tesciów...
bo gosc który ma kuchnie robic wyjeżdza za tydzien do niemiec na 2 msc i szybko T. mój musi skonczyc kotłownie robic zeby posprawdzac grzejniki i rury a gosc musi zalać potem te wykłute w podłodze dziury i w tydzien musza oboje sie wyrobic wiec mamy MEGA SAJGON TERAZ.. i przymusowo całe auto spakowałam rzeczy i mieszkamy sobie na drugim koncu wsi.. ale mamy ciepło hihih bo pal.a w piecu .. w domku nie mamy jeszcze OC.. ale tydzien max i bede w raju ..

w wyczekiwanym od czerwca raju!!!

nie mam czasu was nadrobic mam chrzciny na głowie i cierpie na brak czasu...
Dobrze ze już w domku Dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

ktoś pytał o danonki .
jak dla mnie nigdy nie jest na nie dobra pora .
ogólnbie nabiał mniej wieecj od 8 miecha .
danonki smakowe są od 3 roku życia ( kiedys wyczytałam to na stronie danona ) jak dla mnie te serki sa syfne i SZymek ich nie jada . raz ze małe i drogie - musia lby zjeść cztery żeby poczuc że zjadł a dwa że mają pełno cukru . ludzie to kupują bo wierza w głupie reklamy z wit D i wapnem . wole podac dziecku D z kropelek i sama zrobić serek . ja kupuje naturalne serki czsto biore owoce - truskawki ( mrożone zimą ) czy inne co tam dziecko lubi miksuje blenderem do serka i tak je Szymek . jada też jogurtsy -bardzo lubi pitne czy maslanke smakową .
EW ze smakowyh je normalne serki jogobelli czy bakomy ale nie danonki . to oczywiscie moje prywatne zdanie . ogólnie kupujac serek i owoce taniej nas wyjdzie niż danonki no i zdrowiej przy okazji .
a czasem kupowałam takie malutkie serki z bakomy sa pakowane po 6 i kazde 2 szt mają inny smak np dwa brzoskwiniowe, truskawkowe , waniliowe. 4 zeta za 6 szt to kosztowało
Nie lubię firmy Danon. Wszysko jest dla mnie za słodkie. Niedawno też mówili w DDTVN że lepiej dziecku dać plaster żółtego sera bo jest więcej wapnia niż w jogurciku. Reklama mówi że one są najlepsze bo maja wapno atak naprawdę po badaniach się okazuje że są w nm śladowe ilości wapnia

Cytat:
ja kg schudlam przez te kolejne 3 dni
juz jest coraz lepiej, wchodze w spodnie w ktore nie wchodzilam i pociesze cie- tez dostalam wczoraj @ i czuje sie tak samo jak ty! ;/

ja jem zwykly chleb.
GRATULACJE

Cytat:

Dziewczyny orientujecie się może czy lekarz rodzinny wypisze mi recepte na tabletki anty?bo moja ginka ma urlop
Pred ciążą lekarz rodzinny stale mi ypisywał recepty na antykoncepcję bez żadnego problemu

Cytat:
Kobiecie w UP mówiłam że moge jej przynieść wyciągi bankowe ile zarabiałam u tamtego, a ona że ją obchodzi tylko to co było zgłaszane do ZUSu A właśnie popełniłam taki błąd że z pracodawcą byliśmy na ty, i się zaprzyjaźniliśmy(teraz już nie) ale jakos tak głupio mi na niego kontrole wysłać, bo jak ja przeszłam pod główny oddział bez przedstawiciela który on był, to machnęłam ręka na tą sprawę, i że za urlop mi nie zapłacił też. No i niby pracowalam w tym samym miejscu i to samo robilam, ale pracodawca się zmienił, i się okazało po miesiącu że jestem w ciąży. Tak sobie myślę że jeszcze moge coś od tego "dziada" potrzebować w przyszłości
Od dzisiaj jestem zatrudniona w firmie informatycznej, przez ten brak kuronia, ale tylko na kawałek etatu żeby muc się małym zajmować, a staż pracy leci. Poczekam miesiąc i idę na wychowawczy.

Żadne koleżeństwo nie usprawiedliwia łamania prawa pracy. Taka łajza tak właśnie wykorzystuje ludzi. Ja bym nie odpuściała
Stary 2010-10-01, 14:41   #2143
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Chyba raczej ne bo jak to na receptę to nie wydaje mi się
Ja zamowiłam KATAREK(dwa dni temu) i myslałam ze dzisiaj mi dojdzie a oni dopiero dzsiaj przysłali ze dostali moje zamówienie.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

O ranyyyyyyyy jak ja bym to zjadła. chyba jutro zrobie. a ie guzik zrobie jutro musze leciec na zakupy bo mój Kubaidzie na dżampę hehe. Jest zaproszony na urodziny do kolegi które bedą we figloraju. Kuba juz od tygonia przeżywa i siedoczekac nie może. Nie bardzo wiem co mu kupic. Chyba Kuba najlepiej wybierze .
Póxniej odbieramy Kube i idziemy na urodziny 30 do mojej kuzynki i przy okazji parapetówke robi. Bliźniaki zostaja po raz pierwszy z moimi rodzicami Niech sobie radzą mama i tata idą sie w koncu wyluzować - pierwszy raz od narodzin blixniaków

a tak w ogóle to moje mialy wczoraj brokułową z kurczakiem i marchewka. Coś ostatnio mają moje gotowanie w nosie i coraz częściej otwieram im słoiczki. A ogólnie to i tak często daję im naraz obiadek i owoce bo one coś słodkie bardziej lubia i muszę je oszukiwać

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

A mój kociak niestety awansował do kotłowni. Bo skubaniec jak tylko mu sie chce załtwić to chce sie zabic na schodach zeby zdążyc do Kuby na łóźko. Wiec go juz wyczaiłam ze jak pedzi na góre to znaczy że do "toalety" ale niestety nie jestem w stanie ciagle go pilnować i czasami musi posiedziec w kotłowni albo garazu.

A no własnie powiedzcie mi bo ja zupełnie ciemna w sprawie kotów. Bo nie wiem tak naprawde czym ją karmic. Narazie dostaje puszki wiskas albo kitkat ale ona jakieś rzadkie kupy robi. Czasami daje jej mleko ale czytała ze się nie powinno. Ja jeszcze nie kociara to pliiiiiiiiiiisss pomóżcie
Izaizula mleka się nie daje,bo zawiera laktoze,której koty nie tolerują i potem mają sraczkę(sorry)Jest dla kotóe specjalne mleko whiskasa i czasami jej kupię,bo bardzo lubi-miła odmiana dla niej.

Po whiskasach i kitkeach ma sraczkę i w ogóle to jest sam syf-zmielone pióra i kości,żadne tam mięsko.

Moja je non stop suche i dostaję mięso-piers surowa z kurczaka,dziczyzne i sarnine,a tak to nie wiem co jeszcze można dawac,aaa i jeszcze je,bo lubi bardzo sałatę i ser żółty

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-10-01, 15:04   #2144
P0P70
Zakorzenienie

Madziwina i Michasi - jak to dobrze że już wyszłyście.

ice woman - straszna ta historia. Bardzo współczuję matce i tak samo jak dziewczyny nie potrafię i nie chcę sobie wyobrażać przez co ona przeszła.
Tylko z tego co wiem nie zawsze jest to jednak wina lekarzy. Oczywiście nie chcę ich bronić ale wiem że bardzo ciężko jest dobrać odpowiednią dawkę chemii. Ona ze swej natury musi zatruwać i zabijać. I cała sztuka polega n tym aby było to na granicy. A to nie jest łatwe w przypadku dorosłego człowieka a w przypadku dziecka jeszcze trudniejsze. Niestety ale nie można wszystkiego przewidzieć. Z rakiem jestem trochę obyta. Ojciec zmarł na raka. Moja młodsza siostra ma wyciętą całą tarczyce z powodu raka no i moja siostrzenica gdy miała około 3 latka wylądowała w szpitalu z początkiem białaczki. Wzięła chemię i jest do dzisiaj OK. Ale oczywiście co roku przechodzi badania w Lublinie. Rak to jest jednak bardzo ciężka choroba.

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Dobrze, ze masz takie przekonanie. Swiadczy to, ze dobrze trafialas w swoim zyciu i potrafisz sobie radzic i wierzysz w to, ze zawsze sobie poradzisz.
Nie wszyscy jednak maja takie szczescie.
Ja znam slabe punkty mojego Tzta, i wcale on ich jakos nie ukrywa i wlasnie trudno sie z nimi zyje. Moj Tz rozpieszczany przez matke nie byl, wychowywal sie bez niej, nie mial przykladu kobiecego w domu, nie zna kobiet wystarczajaco i wrecz odnosze wrazenie, ze traktuje je jak wrogow. Jest to tez osobowosc neurotyczna. wydaje mi sie, ze to jak mnie traktuje, wynika z jego kompleksow i obaw. Probowalam sie z tym zmierzyc, ale bezskutecznie. Niektorych mezczyzn sie wychowuje, a jak juz sie nie da, to sie ich rzuca. A ja, coz...( moze nie zareagowalam w pore).
Jesteś bardzo tolerancyjną osobą i wiesz co to kompromis. I najważniejsze że jesteś z tym szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
nie wytrzymam z ciekawosci i zapytam:PoP, ten Twoj byly Bialorusin "zbierajacy podatki" to taki ala Tony Soprano?
No coś w tym stylu. To było jakieś 16 lat temu i on wtedy był tak jakby jednym z ludzi Tonego. Teraz to może i jest jak sam Tony.
Ale to był najlepszy facet w moim życiu. Nikt mnie tak nie "nosił na rękach" jak on. Pod wszystkimi względami był wspaniały.

PS. A mój inny były właśnie kupił sobie mały samolot. I dzwonił do mnie i obiecała że mnie "przeleci" tym samolotem.
Powiedziałam o tym TZ-owi to stwierdził że też idzie na kurs i też sobie kupi.

Cytat:
Napisane przez sponsa_bella Pokaż wiadomość
Heja, dziewczynki! Nie sposób Was nadrobić, masakra jakaś. Od 20.09 chodzę do pracy i wsystko byłoby ekstra, gdyby mi Matylda nie zachorowała. Od wczoraj na zwolnieniu. Eh... Dzisiaj tłukłam się z gondolą do lekarza i o mało mnie szlag nie trafił, takie ten wózek gramotny (Quinny Speedi). I co? I już nie mogę się doczekać aż przyjdzie paczka z zamówionym przez nas Maclarenem Techno Mam nadzieję, że tym razem wybór okaże się lepszy!

Kochane, czy Wasze maluchy też łapią takie infekcje? Jak teraz dzieciaczki ubieracie? Bo może Minka moja tak choruje, bo ja robię coś nie teges...
Przypominam że dziecko powinno mieć około 5 infekcji rocznie. To je uodparnia. I dobrze jak to są drobne infekcje.

Cytat:

A przez neta można kupic antykoncepty
Ja polecam szklankę wody zamiast

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Mleka kotki nie powinny pić. Wystarczy im zwykła woda. Po mleku jest rozwolnienie.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 15:34   #2145
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Po whiskasach i kitkeach ma sraczkę i w ogóle to jest sam syf-zmielone pióra i kości,żadne tam mięsko.
Kolega pracuje w niemieckim whiskasie i mówi że to jedzenie przechodzi takie badania jak jedzenie dla dzieci. Wczesniej pracował w polskiej firmie produkującej spożywke dla ludzi, i się śmial że gorzej przejść niemieckie kontrole dla żarcia dla kotków

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Mleka kotki nie powinny pić. Wystarczy im zwykła woda. Po mleku jest rozwolnienie.
No bo i jak w lesie kot ma mleko od krowy wypićto temu nie przyzwyczajony

Stary 2010-10-01, 15:37   #2146
anakazar
Zakorzenienie

hehe pop fajnych byłych miałaś-zresztą fajnie jest miec taki kontakt z nimi jak Ty
mówisz szklanka wody yhmm nawet butelki malibu by nie pomogły...

dziewczyny spiralowe pl madzia wiem,że Ty zakładałaś,napisz proszę:ile trwało zakładanie?
bolało?
i czy hmm można jeszcze tego samego dnia wypróbowac jej działanie?;D
i jaką Ty masz?mirene?i ile płaciłaś?

bo ja pójde do ginki i się z nią umówię na zakładanie tylko nie wiem co ona ma w swojej ofercie,bo jak poszłam po porodzie do gina(innego)to mi zaproponował miedzianą,a w sumie ja nie wiem czym one się różnia...eeh

Stary 2010-10-01, 15:40   #2147
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

A ja dzisiaj mam w domu warunki bytu jak za króla Świeczka, zakręcili wodę, jakaś awaria, i nie pomyśleli żeby wczoraj kartkę wywiesić, a wiedzieli że dzisiaj wyłączą. Więc wodę spuszczam wodą z wiadra przyniesioną z beczkowozu, w misce w kuchni woda do mycia garów, zmywara zawalona, i tylko to co najpotrzebniejsze myję, mam nadzieję że to tylko dzisiaj bo pranie czeka

Stary 2010-10-01, 15:45   #2148
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
Apel!!!!!
jak możecie to piszcie jak wprowadzacie coś nowego zupełnie do diety maluszka,czasami jest coś banalnego a człowiek na to nie wpadnie,dobrze?

Moja to juz wcina chyba wszystko, na poczatku zwracalam bardzo uwage i 3-4 lyzeczki dawalam, teraz wcina cale sloiczki i jest ok.

DUSIAKA dołączam, przyszła dzisiaj kopertka( rozmawialysmy nad morzem ze mnie pewnie tez przyjdzie) 100zl 2 pkt w Białym Borze, predkosc przekroczona o 18. Dodam , ze to moj 1 mandat od prawie 5 lat:P

Anakazar o matko to bardzo dobry komentarz co do naszych rachunkow za prad;/
a te biszkopty to takie zwykle czy jakies dla dzieci specjalne?
Co do kociego żarcia moj Marianek tak sie zatruł whiskasem, że weterynarz go pod kroplowy podlaczal bo juz cienko z nim bylo;/

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

pl_ madzia ciesz sie ze masz tak jeden dzien, u nas robia kanalizacje i non stop wody brak!!!
teraz to juz nalewamy w baniaki 5 litrowe i mamy zapas bo nigdy nic nie bylo oglaszane kiedy co i jak;/ a potem woda z kranu leci brazowa jak nie wiem;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 15:46   #2149
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Kolega pracuje w niemieckim whiskasie i mówi że to jedzenie przechodzi takie badania jak jedzenie dla dzieci. Wczesniej pracował w polskiej firmie produkującej spożywke dla ludzi, i się śmial że gorzej przejść niemieckie kontrole dla żarcia dla kotków

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Madzia jak kota kupiłam to poleciałam po jedzonko i kupiłam whiskasa,bo reklamy takie super i ble ble.Pózniej zaczęłam czytac o karmach dla kotów,wgłębiłam się w temat,rozmawiałam z kilkoma hodowcami i swoim wetem i wszyscy mówią to samo.Ze whiskas i kitiket to najprościej mówiąc gó..no.Nawet tu na wizażu dziewczyny o tym szeroko piszą.
Jak jest to osobiście nie wiem,bo ja badań nie przeprowadzałam.
Trzeba wziąc też pod uwagę,że polskie żarcie ,a niemieckie to jak dzień i noc-tam mają pewne normy i się ich trzymają,a u nas wcisną wszysto oby sprzedac.

Stary 2010-10-01, 15:47   #2150
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
dziewczyny spiralowe pl madzia wiem,że Ty zakładałaś,napisz proszę:ile trwało zakładanie?
bolało?
Ja mam miedzianą. Więc mam normalne okresy tylko o jeden dzień dłuższe niż normalnie, bezbólowe. Zakładanie trwa około 3 min, do tego usg przed i po. Nie boli, tylko takie nieprzyjemne uczucie jak lekki skurcz partypo założeniu brałam przez 2 dni nospę i apap,żeby nie było odrzutu, ja zakładalam bez okresu, a najlepiej podczas okresu bo wtedy szyjka macicy bardziej miękka. Teraz po okresie tylko wymacałam czy czuć nitkę i była, a normalnie to gdzieś się chowa, tylko po okresie jest
4 dni postu od tulenia, i teraz można bez ograniczeń. Nic jej nie czuć, a nawet powiem że jest dużo lepiej, może przez pewność że niczym nie grozi

Stary 2010-10-01, 16:03   #2151
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Moja to juz wcina chyba wszystko, na poczatku zwracalam bardzo uwage i 3-4 lyzeczki dawalam, teraz wcina cale sloiczki i jest ok.

DUSIAKA dołączam, przyszła dzisiaj kopertka( rozmawialysmy nad morzem ze mnie pewnie tez przyjdzie) 100zl 2 pkt w Białym Borze, predkosc przekroczona o 18. Dodam , ze to moj 1 mandat od prawie 5 lat:P

Anakazar o matko to bardzo dobry komentarz co do naszych rachunkow za prad;/
a te biszkopty to takie zwykle czy jakies dla dzieci specjalne?
Co do kociego żarcia moj Marianek tak sie zatruł whiskasem, że weterynarz go pod kroplowy podlaczal bo juz cienko z nim bylo;/

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

pl_ madzia ciesz sie ze masz tak jeden dzien, u nas robia kanalizacje i non stop wody brak!!!
teraz to juz nalewamy w baniaki 5 litrowe i mamy zapas bo nigdy nic nie bylo oglaszane kiedy co i jak;/ a potem woda z kranu leci brazowa jak nie wiem;/
Darusia mam z biedronki"ringo"mięciutki e,okrągłe i sama też je jem,bo dobre

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Ja mam miedzianą. Więc mam normalne okresy tylko o jeden dzień dłuższe niż normalnie, bezbólowe. Zakładanie trwa około 3 min, do tego usg przed i po. Nie boli, tylko takie nieprzyjemne uczucie jak lekki skurcz partypo założeniu brałam przez 2 dni nospę i apap,żeby nie było odrzutu, ja zakładalam bez okresu, a najlepiej podczas okresu bo wtedy szyjka macicy bardziej miękka. Teraz po okresie tylko wymacałam czy czuć nitkę i była, a normalnie to gdzieś się chowa, tylko po okresie jest
4 dni postu od tulenia, i teraz można bez ograniczeń. Nic jej nie czuć, a nawet powiem że jest dużo lepiej, może przez pewność że niczym nie grozi
Jezus jak 4 dni postu to zakładam jak tżta nie będzie
kurczę jaki znowu sznureczek?a nie czuc nic podczas przytulania?

a ja właśnie przy tabsach nic,a nic się nie boję,a ta spirala jakaś dla mnie niepewna-nieracjonale to wiem,ale wiem przecież,że taka sama ochrona jak przy tabletkach.

Jeszcze jak to miedziana to ile płaciłaś?bo ten lekarz co proponował mi miedzianą to chciał z robocizną450zł,a mirena u ginki co prowadziła mi ciąże 1500.
Czyli dobrze zrozumiałam przy miedzianych okres jest?a przy mirenie nie?

Stary 2010-10-01, 16:10   #2152
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pamiętam jeszcze w liceum zimą w drodzę do szkoły namiętanie piłam ten actimel i jakoś mnie nie chronił.Teraz mama kupuję go mojej siostrze,ale powiedziałam jej,żeby przestała,bo szkoda kasy-ja gdzieś w necie czytałam i teraz nawet w DDTV mówili ostatnio,że prodkukty zawierające probiotyki,reklamowane w tv są nic nie warte,tam nie ma nic wartościowego i przestrzegali,żeby nie ufac reklamom i nie wydawac kasy,bo to nas w żaden sposób przed niczym nie chroni.

Dzięki za pomysł dziewczyny za te serki i jogurty własnej roboty.
Ja wczoraj dostałam od sąsiadki malinki z ogródka i dzisiaj dam małej z bananem.

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------
dużo można takich deserów zrobić można tez ser biały zrobić w owocami czy serek wiejski , ew jogurt naturalny z owocami czy kefir lub maslanke .

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ania a jogobella i bakoma jest mniej syfiasta od danona? ja myslę że to wszystko jeden ....
Zadziwia mnie jakim cudem te wszystkie przecierki dla dzieci co kupuję ( nie w słoiczkach tylko w tych jogurtowych pojemniczkach) mają datę ważności aż do któregoś tam miesiąca do 2011 roku
a zwykłe seki i jogurty dla starszych dzieci np. do 12 października

Pewnie też jest syfiasta ale wydaje mi się mniej słodka a jak gdzies wychodze np i chce sać Szymkowi jakiś serek to wole jakoś to niż danona . Bo czasem jadł np na placu zabaw czy w innymmiejscu gdzie się samemu nic zrobić nie dało

Cytat:

a słyszałam za to cos innego o whiskasie i pedegre nie wiem jak się to pisze . że tam sa dodane różnego rodzaju uzależniacze . nie wiem ile w tym prawdy ale moich rodziców kot to jest uzalezniony od tegojedzenia . kiedyś nie było whiskasa i tata mu kupił inną puszke to kot wył płakał ale nie zjadł . głodował biedak cały dzień bo mój tata wyszedł z założenia że zgłodnieje to zje . POtem poleciał puszek szukac bo kota było szkoda . tak mojej cioci jakis wet powiedział .

A ja mam katar wwrr ale jak tu go nie mieć jakl jest taka zimnica no szlag by to trafił do tego dziś trąbili w TV że za dwa trzy tyg ma się już zacząc zima i że do tego będzie długa i mrożna .. jak ja nie trawie zimy bbuu
BYl am dziś na lumpku kupiłam oczywiście małej kilka rzeczy bo dla Szymka to niewiele bylo . ale mała ma piękna kurtke na wiosne z HM kilka bluzek i spodnie . jakoś dla dziewczynek zawsze jest wiecej na lumpkach
Stary 2010-10-01, 16:11   #2153
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
hehe pop fajnych byłych miałaś-zresztą fajnie jest miec taki kontakt z nimi jak Ty
mówisz szklanka wody yhmm nawet butelki malibu by nie pomogły...

bolało?

bo ja pójde do ginki i się z nią umówię na zakładanie tylko nie wiem co ona ma w swojej ofercie,bo jak poszłam po porodzie do gina(innego)to mi zaproponował miedzianą,a w sumie ja nie wiem czym one się różnia...eeh
Ja mam mirenę od 2 tygodni, czy jakoś tak. Wypróbowaliśmy ją równe 24 godz. po założeniu. Zakładanie trwało kilka minut i w trakcie @ bo wtedy dyskomfort jest mniejszy. Jakoś tak n ieszcególny ból czułam, bardziej szczypanie. @ jeszcze nie miałam więc nie wiem jak wyglądają krwawienia. Mogą natomiast występować kilka mieisęcy niezależnie od przewidywanych terminów @. Później sytuacja się normuje a krwawienia mają być mniejsze. Za wszystko płaciłam 900 pln i nic sama nie musiałam załatwiać ale jak ktoś chce sam kupić bo ma możliwość załatwienia taniej (np. w hurtowni) to gin daje receptę.
Stary 2010-10-01, 16:40   #2154
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
dużo można takich deserów zrobić można tez ser biały zrobić w owocami czy serek wiejski , ew jogurt naturalny z owocami czy kefir lub maslanke .

Pewnie też jest syfiasta ale wydaje mi się mniej słodka a jak gdzies wychodze np i chce sać Szymkowi jakiś serek to wole jakoś to niż danona . Bo czasem jadł np na placu zabaw czy w innymmiejscu gdzie się samemu nic zrobić nie dało

a słyszałam za to cos innego o whiskasie i pedegre nie wiem jak się to pisze . że tam sa dodane różnego rodzaju uzależniacze . nie wiem ile w tym prawdy ale moich rodziców kot to jest uzalezniony od tegojedzenia . kiedyś nie było whiskasa i tata mu kupił inną puszke to kot wył płakał ale nie zjadł . głodował biedak cały dzień bo mój tata wyszedł z założenia że zgłodnieje to zje . POtem poleciał puszek szukac bo kota było szkoda . tak mojej cioci jakis wet powiedział .

A ja mam katar wwrr ale jak tu go nie mieć jakl jest taka zimnica no szlag by to trafił do tego dziś trąbili w TV że za dwa trzy tyg ma się już zacząc zima i że do tego będzie długa i mrożna .. jak ja nie trawie zimy bbuu
BYl am dziś na lumpku kupiłam oczywiście małej kilka rzeczy bo dla Szymka to niewiele bylo . ale mała ma piękna kurtke na wiosne z HM kilka bluzek i spodnie . jakoś dla dziewczynek zawsze jest wiecej na lumpkach
Ty to masz szczęście do tych lumpków.
A co do kotów jeszcze to słyszałam to samo,że te karmy zawieraja uzależniacze i jeszcze mój weterynasz powiedział mi tak"karmienie zwierząt whiskasem lub pedigri to tak jakbyśmy my ludzie codziennie żywili się fast foodem.

A z tą zimną to porażka,nienawidzę zimy,jeszcze teraz sama muszę w piecu palic bleee
Mam nadzieję,że jeszcze za dwa tygodnie nic takiego nie będzie,chociaż z drugiej strony pewnie wiedzą co mówią-super
Cytat:
Ja mam mirenę od 2 tygodni, czy jakoś tak. Wypróbowaliśmy ją równe 24 godz. po założeniu. Zakładanie trwało kilka minut i w trakcie @ bo wtedy dyskomfort jest mniejszy. Jakoś tak n ieszcególny ból czułam, bardziej szczypanie. @ jeszcze nie miałam więc nie wiem jak wyglądają krwawienia. Mogą natomiast występować kilka mieisęcy niezależnie od przewidywanych terminów @. Później sytuacja się normuje a krwawienia mają być mniejsze. Za wszystko płaciłam 900 pln i nic sama nie musiałam załatwiać ale jak ktoś chce sam kupić bo ma możliwość załatwienia taniej (np. w hurtowni) to gin daje receptę.
Kurczę to u Ciebie o ile taniej ta mirena.Nie wiem na którą mam się zdecydowacpójdę do ginki to zobaczę co ona mi powie.

Stary 2010-10-01, 17:15   #2155
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Jezus jak 4 dni postu to zakładam jak tżta nie będzie
kurczę jaki znowu sznureczek?a nie czuc nic podczas przytulania?

a ja właśnie przy tabsach nic,a nic się nie boję,a ta spirala jakaś dla mnie niepewna-nieracjonale to wiem,ale wiem przecież,że taka sama ochrona jak przy tabletkach.

Jeszcze jak to miedziana to ile płaciłaś?bo ten lekarz co proponował mi miedzianą to chciał z robocizną450zł,a mirena u ginki co prowadziła mi ciąże 1500.
Czyli dobrze zrozumiałam przy miedzianych okres jest?a przy mirenie nie?
Za miedzianą 300 zł, a za mirene 900. Mirena ma pewność taką jak sterylizacja , ta co ja mam miedziana, juz troche gorzej bo na 1000 kobiet 18 zachodzi, ale ja z zajściem bez zabezpieczenia mialam straszne problemy, wiec się nie obawiam.
To jak co to opłaca sie tobie ten kawałek przejechać do mojego lekaża do Wałcza, lub Tuczna

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

lekaża normalnie juz sama siebie przeszłam

Stary 2010-10-01, 18:19   #2156
cigi
Rozeznanie

Dziewczyny zainteresowane robieniem jogurtow, chcialam uscislic moj opis. Jogurt oczywiscie musi byc naturalny, najlepiej bez jakichs dziwnych dodatkow (np zelatyna) W tym termosie jogurt trzeba zostawic, np na cala noc. nie trzymac za dlugo tak, od razu potem do lodowki, albo spozyc. Mozna zostawic mala ilosc, jak maly jogurcik i znowu z mlekiem i do termosu na nast. porcje. Potem na ogol kupuje nowy jogurt, bo bakterii mlekowych wiecej.

Acha no i wlasnie tym sie rozni jogurt, czy kefir od sera zoltego np, ze ma bakterie, a nie tylko wapn.

Podobno ten kefirek (grzybek) co Libra stosuje ma bardzo duzo bakterii mlekowych, a poza tym probowalam, jest pyszny. Musze tez skads wytrzasnac.

A i bakterie mlekowe sa tez w kiszonkach (kapusta, grzyby kiszone, ogorki). Smacznego.
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 18:29   #2157
catro
Rozeznanie

Cytat:
Apel!!!!!

Ja jadę tylko na słoiczkach - taki leniwiec ze mnie ALe nie mam żadnych zaufanych źródeł, więc czuję się (częściowo) usprawiedliwiona

Ja mogę podać mojej jadłospis:
7 - pierś
10:30 - MM 210 ml
14 - zupka z mięsem + deserek
17 - Sinlac 150 ml (choć czasem otwiera dzióbka i chce więcej - więc bywa że dostaje 300 ml )
20:30 - pierś

Ale to chyba z nowości dla Ciebie to jedynie Sinlac może być

Cytat:
oliwka ja do deserków czasami wrzuam 2-3 biszkopty,Nina lubi banan+brzoskwinia+biszkop t

Raz owoców nie miałam to zrobiłam jej mleczko i w nim rozpackałam biszkopty-smakowało bardzo
Z tymi biszkoptami to fajny patent (to tak w ramach wprowadzania glutenu??) A one się ładnie rozpuszczają? Nie pływają farfocle?

Cytat:

Ja czasem takie byki walę, że sama się wstydzę Na szczęście mam Firefoxa z wbudowanym słownikiem

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Dziewczyny zainteresowane robieniem jogurtow, chcialam uscislic moj opis. Jogurt oczywiscie musi byc naturalny, najlepiej bez jakichs dziwnych dodatkow (np zelatyna) W tym termosie jogurt trzeba zostawic, np na cala noc. nie trzymac za dlugo tak, od razu potem do lodowki, albo spozyc. Mozna zostawic mala ilosc, jak maly jogurcik i znowu z mlekiem i do termosu na nast. porcje. Potem na ogol kupuje nowy jogurt, bo bakterii mlekowych wiecej.

Acha no i wlasnie tym sie rozni jogurt, czy kefir od sera zoltego np, ze ma bakterie, a nie tylko wapn.

Podobno ten kefirek (grzybek) co Libra stosuje ma bardzo duzo bakterii mlekowych, a poza tym probowalam, jest pyszny. Musze tez skads wytrzasnac.

A i bakterie mlekowe sa tez w kiszonkach (kapusta, grzyby kiszone, ogorki). Smacznego.
Robienie jogurtu - rany dla mnie o brzmi jak kosmos Ja się zabieram za upieczenie chleba z gotowej mieszanki i mi nie wychodzi
Tobie gratuluję chęci
A i jeszcze co do zaległego tematu TZ - to współczuję, bo bycie niedocenianym przez tak bliską osobę boli Nam zawsze możesz się wygadać

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 18:31   #2158
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

Kurczę to u Ciebie o ile taniej ta mirena.Nie wiem na którą mam się zdecydowacpójdę do ginki to zobaczę co ona mi powie.
Jeżeli miasz obfite i bolesne @ to mój gin nie poleca miedzianych bo może być gorzej. Skuteczność mireny 1 ciąża na 1000

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
To pojechałaś po bandzie
Stary 2010-10-01, 18:41   #2159
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Za miedzianą 300 zł, a za mirene 900. Mirena ma pewność taką jak sterylizacja , ta co ja mam miedziana, juz troche gorzej bo na 1000 kobiet 18 zachodzi, ale ja z zajściem bez zabezpieczenia mialam straszne problemy, wiec się nie obawiam.
To jak co to opłaca sie tobie ten kawałek przejechać do mojego lekaża do Wałcza, lub Tuczna

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

No cowszystkie wiemy o co chodzi
Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Ja jadę tylko na słoiczkach - taki leniwiec ze mnie ALe nie mam żadnych zaufanych źródeł, więc czuję się (częściowo) usprawiedliwiona

Ja mogę podać mojej jadłospis:
7 - pierś
10:30 - MM 210 ml
14 - zupka z mięsem + deserek
17 - Sinlac 150 ml (choć czasem otwiera dzióbka i chce więcej - więc bywa że dostaje 300 ml )
20:30 - pierś

Ale to chyba z nowości dla Ciebie to jedynie Sinlac może być

Z tymi biszkoptami to fajny patent (to tak w ramach wprowadzania glutenu??) A one się ładnie rozpuszczają? Nie pływają farfocle?

Ja czasem takie byki walę, że sama się wstydzę Na szczęście mam Firefoxa z wbudowanym słownikiem

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Robienie jogurtu - rany dla mnie o brzmi jak kosmos Ja się zabieram za upieczenie chleba z gotowej mieszanki i mi nie wychodzi
Tobie gratuluję chęci
A i jeszcze co do zaległego tematu TZ - to współczuję, bo bycie niedocenianym przez tak bliską osobę boli Nam zawsze możesz się wygadać
Biszkopty nie rozpuszczają się,ja małej nie daje już czysto gładkiej papki do jedzenia,je z grudkami,no np.taki banan rozwalony widelcem,czy starte jabłuszko czy te biszkopty,albo zupke ze słoiczka z ziemniaczkiem rozwalonym widelcem-muszę jej słoiki mieszac,bo samych jeśc nie chcę.

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Jeżeli miasz obfite i bolesne @ to mój gin nie poleca miedzianych bo może być gorzej. Skuteczność mireny 1 ciąża na 1000

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

To pojechałaś po bandzie
mam @ fajne,ale skoro jest aż taka niepewnosc w miedzianych co do ciąż to mowy nie ma,biorę mirene bo ja drugiego dziecka absolutnie nie chcę.
Tylko kurcze muszę znalezc kogoś kto zrobi to po normalnej cenie,bo 600zł dawac za niewiadomo za co to mi się nie uśmiecha.

Stary 2010-10-01, 19:13   #2160
catro
Rozeznanie

Mrowak - welcome back!! Wpadaj częściej - tak żeby huknąć

Sismuerte - a czym ty się zajmujesz i co to za Twoja wystawa ma być??

Aixa - ja też czytam i dzielnie sobie poradziłaś (a Lenka to już w ogóle)

Pop - wkręć swojego TZta żeby jakiś większy samolot kupił, bo nas to na forum trochę jest

A i jeszcze dziewczyny Mrowak i Pop - ile wasze kruszynki ważą? Bo pamiętam, że nasze szły jakoś tak w jednym tempie a moja wczoraj na szczepieniu była i wyszło, że ma 7700 i chciałam porównać

Czy u któregoś dzieciaczka po szczepieniu zrobiło się takie zgrubienie w miejscu wkłucia? Taka podskórna gula? Mam się martwić czy nie?

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Jak tylko sie pojawiłam, od razu wszystkie się pochowały

Ankazar - właśnie chodziło mi o takie okruszki jak biszkopt się kruszy, ale jak mówisz że jest ok, to też spróbuję

A u Oli się pojawił czwarty ząbek!!
Lewa górna jedynka Taka szczerbOlka się zrobiła (bo oprócz tego, ma 3 na dole)

I łącze się w bólu z dziewczynami pracującymi - w poniedziałek wracam
Już od dawna siedzę i chlipię jak głupia

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości