"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-01, 17:15   #2581
gabishing
Rozeznanie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
z tego co wiem to w łodzi jest świetny szpital/centrum kliniczne więc Wawa, wcale nie musi być lepsza

dr Katarzyna Janiak

pracuje w :Zakładzie Diagnostyki i Profilaktyki Wad Wrodzonych Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki i Uniwersytetu Medycznego w Łodzi
http://www.iczmp.fetalecho.pl/index....kcja=show&id=7
ojej nie o to mi chodziło ja poprostu chodzę do jednego z tych specjalistów o których pisałam i mogę go z czystym sumieniem polecić a o drugim słyszałam same dobre opinie - jeste natomist nie miły jako człowiek natomiast nie wiem nic o Pani Doktor i być może ona też nie słyszała a ja mam tak ze wolę iść do lekarza którego ktoś zna jak mam jakiś poważniejszy dylemat

obyśmy miały jak najwięcej dobrych specjalistów w swoich okolicach a nie musiałay się bujac po kraju na badania
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 17:16   #2582
s_a_j
Rozeznanie

Dziewczyny dostałam tu na wizazu od pewnej miłej wizazanki "Język niemowląt". Dopiero zaczęłam czytać, ale już mi się bardzo podoba. Jeśli któraś mamusia nie dotarła jeszcze do tej książeczki to bardzo polecam, mogę na maila wysłać

Ściskam Was kochane, idę mężowi kolację przyszykować przed pracą
s_a_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 17:24   #2583
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
tak jak na moim cudnym rysunku?
tak dokładnie
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 17:25   #2584
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Konto usunięte

Dziekuje Dziewczynki ze mnie przygarniecie. mysiopaez -dobrze ze nic sie nie stało...a pasy i tak warto zapinać. mika_am mam nadzieję ze wszystko bedzie dobrze...poczekajcie do wtorku moze to pomyłka (ale wiem ze dla ciebie to cała wieczność)
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 17:28   #2585
s_a_j
Rozeznanie

Kaskup dziękuję za specyfikację właśnie czytam
Stary 2010-10-01, 17:30   #2586
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Kaskup dziękuję za specyfikację właśnie czytam
Stary 2010-10-01, 17:46   #2587
muron
Zakorzenienie

a ja dziś jeszcze przeziębiona więc bryknęłam w moim nowym płaszczyku, miejsce na brzuch jest, w ramionach więc będzie i po (tu nie przytyłam;-)

znalazłam jeszcze na alle

pościel z Puchatkiem-bobasem
http://allegro.pl/kubus-puchatek-slo...242109353.html
http://allegro.pl/carters-disney-koc...250891532.html

śliczna wyprawka
http://allegro.pl/angielska-wyprawka...248069257.html

kombinezonki
http://allegro.pl/sliczny-kombinezon...244979220.html

http://allegro.pl/kombinezon-reniferek-i1253750876.html
http://allegro.pl/kombinezon-angiels...245335316.html

alaska
http://allegro.pl/next-plaszczyk-ala...254920799.html

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-10-01 o 17:53
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 17:50   #2588
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
a ja dziś jeszcze przeziębiona więc bryknęłam w moim nowym płaszczyku, miejsce na brzuch jest, w ramionach więc będzie i po (tu nie przytyłam;-)
Śliczny płaszczyk!!!!

Dziewczyny w H&M są wyprzedaże. Ubrania letnie są w promocji! i dla maluchów również. Ja kupiłam sobie koszulkę ze stójką.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 18:01   #2589
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Śliczny płaszczyk!!!!

Dziewczyny w H&M są wyprzedaże. Ubrania letnie są w promocji! i dla maluchów również. Ja kupiłam sobie koszulkę ze stójką.
u mnie dla maluchów małe rampersy typowo na lato, spodenki r 0 i kaftanik za 20 zł;-(

Stary 2010-10-01, 18:02   #2590
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
pewnie chodzi ze przyczepione jest do tylnej ściany macicy - to dobrze . Dobrze że wszystko w porządku z dzieciaczkiem i z Tobą.

A właśnie dziewczyny tak sie zastanawiam nad tymi pasami, bo już mamy ciąże widoczną, i zgodnie z kodeksem możemy jeździć bez pasów bezpieczeństwa, ja je zapinam ale wyciągam tak, że mi brzuszka nie uciskają, ale nie wiem czy to ma jakiś sens bo w momencie kiedy miałyby zadziałać i tak bym pofrunęła do przodu. Tak sie zastanawiam czy zapinać czy nie?

nie wiem czy znacie taką stronke ale można oglądnąć odcinki programów tvn, tutaj mamo to ja http://vod.onet.pl/mamo-to-ja,2511,serial.html

pasy powinno sie zapinac jak jest mozliwosc ulozenia pasa pod brzuchem...u mnie ni jak sie tak nie da wiec czasem jeżdżę bez ale wtedy kaze mezusiowi uwazac...bo raz mi sie pas wbil w brzuch i panikowałam bo wcześniej lekarz na usg miał podejrzenie o chorobe która mogla byc wywołaną właśnie skutkiem wypadku - ucisku na brzuch przez pas..wiec wole miec połamane rece od zapierania sie o deskę rozdzielcza w razie czego..
wolała bym jeździć w pasach ale czasem po prostu sie nie da a nie wszystkie samochody da sie dostosować
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 18:14   #2591
MARIKA.S
Zadomowienie

Jeszcze raz apropo pieluszek, to 26 w zupełności mi wystarczy to nawet na wyrost postanowiłam kupić.
Wkłada się w nie specjalne wkłady, które są w komplecie i to one się moczą a nie całe pieluszki więc, całych pieluch od razu nie trzeba prać a po prostu zaopatrzyć się w te wkłady
No ale nie będę Wam truć tyłków pieluchami

Pasy bezpieczeństwa też zapinam tak jak tutaj pisałyście. To znaczy zapinam je bez pasażera, a potem wchodzę pod ten pas przechodzący przez ramię. Ten brzuszny zostaje z tyłu
I tak muszę coś zapiąć bo jak nie zapnę pasa to mi piszczy sygnalizacja jakby zaraz miał samochód wybuchnąć

mika_am bardzo mi przykro, że tak musisz się martwić. Wiem co to znaczy usłyszeć taką diagnozę.
Ale jest nadzieja, że postawiona jest źle. Wybierz się do naprawdę dobrego specjalisty w tym zakresie.
Już pisałam tutaj ostatnio, że moja kuzynka kiedy była w ciąży, potwierdzili jej w USG, że synek nie ma żołądka!
U specjalisty okazało się to nieprawdą.
Bądź dobrej myśli
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 18:18   #2592
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
Dziewczyny wróciłam ze szpitala, nie mam sił na czytanie Was!jestem załamana!w szpitalu nic mi nie mówiono co dokładnie podejrzewają u mojej dzidzi, dopiero na wypisie napisano że jest podejrzenie przepukliny przeponowej płodu!zrobiono mi usg i na tej podstawie stwierdzono, że żoładek jest po prawej stronie, odwrócona oś serca, jelito hyperechogeniczne!lekarz kazał skontaktować się z dr Janiak z łodzi i tam zapisać na dokładne usg, powiedział też że sprzęt szpitalny nie jest dokładny i można się mylić!nie wiedziałam dokładnie co ta diagnoza może oznaczać, dopiero jak poczytałam jestem w szoku!jeśli naprawde stwierdzono by tą przepukline to szansa mojego dziecka po urodzeniu na pzeżycie jest minimalna!niestety w łonie matki się tego nie leczy!
mam nadzieje, że na tych badaniach okaże się to wszystko nieprawdą! a to dopiero we wtorek o 18!mieliśmy robić zakupy dla małego...nie wiem czy jest sens!
mysiopez tez mam łożysko na tylnej ścianie!czytałam, że to nic nie szkodzi!
trzymaj się i nie zalamuj!! wiem ze to banalnie brzmi ale grunt sie nie zalamywac i nie poddawac..
ja juz w ciazy dwa razy slyszalam złe rokowania i duzo lez wylalam ale wiem ze trzeba walczyc i sama nie czytaj za duzo bo tylko niepotrzebnie bedziesz sie zamartwiac..ja za pierwszym razem tez sie naczytałam mimo ze lekarz kazal mi na razie nic nie czytac na ten temat.. a ja sie nie posluchalam i ryczalam jak bóbr..na szczescie ta sprawa mi juz odpadla ale zostala druga ktora wyjdzie lub nie dopiero po urodzeniu dzidziusia ale staram sie narazie dla niego wszystko ladnie przygototwywac i miec pozytywne nastawienie..
bo wiem ze jak ja sie zalamie to malemu to nie pomoze..
niestety specjalistow w polsce zawsze jak trzeba to sie okazuje ze są jednostki ale warto sie starac chociażby drugiego lekarza spytac czy to potwierdza a później poszukac jakiegos doświadczonego profesora lub kogos i umowic sie na badania i porade..jak bedziesz chciala to dam ci namiary na lekarza ktory za pierwszym razem podniosl mnie na duchu i to co inni zle oceniali on mi jednym mailem obalil i wyjasnil.. a on nie czaruje tylko mowi prawde w oczy i takiego lekarza szukalam bo wole suche realne rady od kogos kto sie zna niz pocieszanie i udawanie ze bedzie ok od innych lekarzy..
musisz byc teraz silna!
Stary 2010-10-01, 18:24   #2593
cytrynka3002
Zadomowienie

mika_am - Smutne wiadomości, ale bądź dobrej myśli...może okaże się to wszystko źle postawioną diagnozą...

Co do stłuczek - u nas zaczął się nowy rok akademicki, od razu ruch się wzmógł i trzeba po prostu uważać i tyle. Najbardziej moje miasto lubię latem, kiedy studenci wyjeżdżają i jest mały ruch i miejsc pełno na parkingach . Ja pasy też zapinam i zapinać będę - tak, jak pokazała chyba Muron na fotce.

A ja się obżarłam sernikiem z cukierni i mi niedobrze...blee. Byliśmy na lumpkach i kupiłam kolejny śpiworek, sztruksowe ogrodniczki i fajne ocieplane dresiki dla małego.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 18:29   #2594
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Jeszcze raz apropo pieluszek, to 26 w zupełności mi wystarczy to nawet na wyrost postanowiłam kupić.
Wkłada się w nie specjalne wkłady, które są w komplecie i to one się moczą a nie całe pieluszki więc, całych pieluch od razu nie trzeba prać a po prostu zaopatrzyć się w te wkłady

Pasy bezpieczeństwa też zapinam tak jak tutaj pisałyście. To znaczy zapinam je bez pasażera, a potem wchodzę pod ten pas przechodzący przez ramię. Ten brzuszny zostaje z tyłu
I tak muszę coś zapiąć bo jak nie zapnę pasa to mi piszczy sygnalizacja jakby zaraz miał samochód wybuchnąć
Ja normalnie trzymam pasy w dłoni, tą część brzuszną, ale dziś najpierw nam kot wyskoczył i ja się przestraszyłam i puściłam i potem ta kolizja...
a kot nawet czarny ni był...

Stary 2010-10-01, 18:33   #2595
agrafka26
BAN stały

hej dziewczyny, bardzo mało sie udzielam a w tej czesci to własciwie wcale
tylko sie chwale ze bede miała 2 boys i 1 girl i prosze Molalala o dopisanie do listy
agrafka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 18:40   #2596
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agrafka26 Pokaż wiadomość
tylko sie chwale ze bede miała 2 boys i 1 girl i prosze Molalala o dopisanie do listy
To jednak 3jeczka będzie!! Ale masz fajno!!

mysiolopez
- może spróbuj ten motyw Mariki? Ja jutro spróbuję się tak zapiąć, że tylko między cyckami pas będę miała...a tak w ogóle ta kolizja była przy Waszym akademcu? Bo jak wracaliśmy to pełno szkła tam było...masakra dziś na mieście.

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-10-01 o 18:42
Stary 2010-10-01, 18:44   #2597
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
OJ TO WIEEEEEEEEELKIE GRATULACJE !!!
PODZIWIAM
Stary 2010-10-01, 18:57   #2598
_havana_
Raczkowanie

Ale Was ciężko nadrobić. Od rana aż 4 strony

mika_am trzymaj się Kochana Wszystkie trzymamy za maleństwo kciuki!!!

mysiopez
dobrze, że nic Wam się nie stało U mnie dzisiaj też nie za ciekawie... Kupowaliśmy drzwi i ościeżnice i jedna stwierdziliśmy, że weźniemy sami sami bo trzeba ją zamontować a pozostałe nam dowiozą za 4 tyg. Wszystko pięknie ładnie udało nam się zapakować w moją corse.
I co się stało? Mój Tż zapie....lał jak szalony bo chciał zdążyć na pomarańczowym, samochód przed nim zahamował, on zahamował i ościeżnica wybiła mi przednia szybę ....
Czasami brakuję mi sił na niego... Ja ciężko znosze jakiekolwiek awarie mojego auta. Miałam w styczniu dachowanie i wszystko mi się przypomniało

Piję już trzecią meliskę chyba mi nie zaszkodzi ?

Co do pieluszek wielorazowych to poprostu jestem na nie zbyt leniwa
Stary 2010-10-01, 19:00   #2599
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość

mysiolopez
- może spróbuj ten motyw Mariki? Ja jutro spróbuję się tak zapiąć, że tylko między cyckami pas będę miała...a tak w ogóle ta kolizja była przy Waszym akademcu? Bo jak wracaliśmy to pełno szkła tam było...masakra dziś na mieście.
nie koło nas, na Bema, babka wyjechała ze Sportowej, tam koło paluszka...

Stary 2010-10-01, 19:14   #2600
cytrynka3002
Zadomowienie

mysiolopez Aha, no tam nie jeździmy za często. Jutro jedziemy do Bobasa i Atalana - może się spotkamy.

Miłego wieczorku dziewczyny, buziaki!!

Stary 2010-10-01, 19:15   #2601
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość

mysiopez dobrze, że nic Wam się nie stało U mnie dzisiaj też nie za ciekawie... Kupowaliśmy drzwi i ościeżnice i jedna stwierdziliśmy, że weźniemy sami sami bo trzeba ją zamontować a pozostałe nam dowiozą za 4 tyg. Wszystko pięknie ładnie udało nam się zapakować w moją corse.
I co się stało? Mój Tż zapie....lał jak szalony bo chciał zdążyć na pomarańczowym, samochód przed nim zahamował, on zahamował i ościeżnica wybiła mi przednia szybę ....
Czasami brakuję mi sił na niego... Ja ciężko znosze jakiekolwiek awarie mojego auta. Miałam w styczniu dachowanie i wszystko mi się przypomniało

lo matko tez nie ciekawie, dobrze ze Tobie sie nic nie stało...
Stary 2010-10-01, 20:04   #2602
Justine1988
Zadomowienie

Hej kochane moje!!!Ale padam z nóg, ciężki dzień...cały dzien na nogach..najpier u jednych dziadkow potem u babci...robilam jej zakupy obiad bo chodzi o kulach troche mnie poganiala potem poszlam na moje zakupki i wrocilam do domku a potem jeszcze a zakupy do supermarketu...niestety ale mam powtorke z imienin meza jego rodzinka jutro sie zjawia bo w czwartek nieraczyli...i powtorka z rozrywki..troche musze na szykowac..zaraz mykam robic ciacho...

Ale moje zakupki udaneKupilam cos i sobie i meleństwu i siostrzyczce a z mezem wybiore sie na zakuoy nie bede go uszczesliwiac na sile...Takie gatki, skarpetki czy koszule kupuje mu sama ale jesli chodzi o spodnie wole zeby sam wybral ...
wiec tak sobie kupilam szaliczek, troszke bielizny i sliczna rozowa pizamke...a wszystko w pepeco, ktoras zachecała do pepco...warto, super rzeczy), siostrzyczce kupilam superanckie czarne rurki ze srebrnymi dodatkami..normalnie bomba juz ja w nich widze...ale przymierzy dopiero w niedziele jak wroci od babci, a maleństwu::
- kocyk w pepcko za 9.99 taki polarowy zielony, dosyc duzy
- skarpetki za 1.99 zł..wzielam blekitne bo takie ubiore i chlopcu i dziewczynce nie ryzykowalam z rozowymi a tez byly. Wogole problem jest z zakupami jak sie nie zna płci dziecka, nawet głupie skarpetki sa typowo dla chlopca i takie typowo dla dziewczynki, ale jakos wybrnelam
- kupilam taki komplecik miekka szczoteczke do włosków i grzebyk za 7.99
- body za 6.99
- i pieluszke taka flanelowa ze wzorkami prawie 5 zł..to tyle narazie...jutro ja znajde chwilke pojde do lumpka popatrzec, bo nowe ciuszki bede kupowala jak poznam plec.
Uwielbiam robic zakupy szczegolnie dla maluszka..od razu lepiej...ale padnieta jestem marze o ciepłej kapieli i dzis poleze sobie w wannie , wezme mp3 , zapale swieczki i sie zrelaksuje. To zrobi dobrze i dzidzi i maleństwu...juz was nadrabiam..musze troche odpoczac zanim pojde do kuchni
A najwazniejsze!!!!Juz mamy akt notarialny..mieszkanie jest nasze....jeszcze tylko bank kaske przeleje i mamy chate!!!Ale prawnie juz nasza jest ale jestem szczesliwa..może uczcze to lapka czerwonego winka..co o tym myslicie??
Siedze sama w domciu,(tzn z maluszkiem) siostrzyczka u dziadków, mężuś na imprezce zakładowej...dobrze ze mamy Was:-*

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
pewnie chodzi ze przyczepione jest do tylnej ściany macicy - to dobrze . Dobrze że wszystko w porządku z dzieciaczkiem i z Tobą.

A właśnie dziewczyny tak sie zastanawiam nad tymi pasami, bo już mamy ciąże widoczną, i zgodnie z kodeksem możemy jeździć bez pasów bezpieczeństwa, ja je zapinam ale wyciągam tak, że mi brzuszka nie uciskają, ale nie wiem czy to ma jakiś sens bo w momencie kiedy miałyby zadziałać i tak bym pofrunęła do przodu. Tak sie zastanawiam czy zapinać czy nie?

nie wiem czy znacie taką stronke ale można oglądnąć odcinki programów tvn, tutaj mamo to ja http://vod.onet.pl/mamo-to-ja,2511,serial.html
Tez sie nad tym zastanawiałam.Gdzies wyczytałamze mimo to bezpieczniej jest zapiac pasy niz tego nie zrobic. Dziecko i tak jest skutecznie chronione, macica amortyzuje wszelkie wstrzasy i uciski...

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Ja się wszystko pieprzy to już wszystko... pojechałam z mezem na zakupy. i co? w drodze powrotnej mieliśmy kolizję. Babka wymusiła na nas pierszeństwo, niestety nie było jak zachamować i skończyło się na tym, ze w bok się jje wbiliśmy, a mi pas w brzuch.. Przyjechała policja a pózniej do szpitala pojechałam. Jakaś jędza mnie zbadała i powiedziała, ze wszytsko w porządku. Zrobiła mi też USG.. 30 sek trwało, pokazała serducho i stwierdziła, ze nie ma cech odklejenia się łożyska, które jest na tylniej ściance (co to oznacza?) i że jak bedzie boleć to mam nospe i paracetamol wziąć! Normalnie piątek 13!!!!!!
Bidulko...co za dzień...całe szczescie ze sie to skonczyło tak jak sie skonczyło..dobrze ze macie sie dobrze

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Dziewczyny wróciłam ze szpitala, nie mam sił na czytanie Was!jestem załamana!w szpitalu nic mi nie mówiono co dokładnie podejrzewają u mojej dzidzi, dopiero na wypisie napisano że jest podejrzenie przepukliny przeponowej płodu!zrobiono mi usg i na tej podstawie stwierdzono, że żoładek jest po prawej stronie, odwrócona oś serca, jelito hyperechogeniczne!lekarz kazał skontaktować się z dr Janiak z łodzi i tam zapisać na dokładne usg, powiedział też że sprzęt szpitalny nie jest dokładny i można się mylić!nie wiedziałam dokładnie co ta diagnoza może oznaczać, dopiero jak poczytałam jestem w szoku!jeśli naprawde stwierdzono by tą przepukline to szansa mojego dziecka po urodzeniu na pzeżycie jest minimalna!niestety w łonie matki się tego nie leczy!
mam nadzieje, że na tych badaniach okaże się to wszystko nieprawdą! a to dopiero we wtorek o 18!mieliśmy robić zakupy dla małego...nie wiem czy jest sens!
Bądź dobrej myśli , może jeszcze okaże się, że wszystko z maleństwem w porządku. Z całego serca Ci tego życzę...nie załamuj się Jesteśmy z Toba

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Moje gratulacje, to normalnie cud...trojaczki, super

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png

Edytowane przez Justine1988
Czas edycji: 2010-10-01 o 19:26
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 20:04   #2603
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Marika tylko, ze jeżeli byś chciała używać tylko ekologicznych pieluszek to 26 pieluszek to jest za mało, takie pieluchy zmienia się dużo częściej niż jednorazówki. Więc nie można liczyć że dziennie zużyje ich 10 tylko znacznie więcej.
mama mówiła, że jak używała tetrowych to 30 stykało
ale ja to się nie znam- zbieram info tylko

Cytat:
Pisałyście o kłuciu w pochwie - ja tak ze 2 tygi temu też kilka dni tak miałam, ale mi przeszło. Za to ostatnio przestraszyłam się, bo czułam kopanie małego w samej pochwie! Miałam wrażenie, że jego nóżki zaraz będzie widać. Moja ginka powiedziała, że Mały prawdopodobnie kopie w nerw pęcherza i ból promieniuje na pochwę - stąd to uczucie głupie.
tez tak miałam, a jak trafi w pęcherz to masakra

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
co do pieluszek ja mam plan by na dzien używać wielorazowych, a w nocy i na wyjscie w gości pampersów żeby dzidzia wiekszy konfort suchości miała, jak będzie zobaczymy
oooo, właśnie myślałam też o takim systemie

Cytat:
Ja się wszystko pieprzy to już wszystko... pojechałam z mezem na zakupy. i co? w drodze powrotnej mieliśmy kolizję. Babka wymusiła na nas pierszeństwo, niestety nie było jak zachamować i skończyło się na tym, ze w bok się jje wbiliśmy, a mi pas w brzuch.. Przyjechała policja a pózniej do szpitala pojechałam. Jakaś jędza mnie zbadała i powiedziała, ze wszytsko w porządku. Zrobiła mi też USG.. 30 sek trwało, pokazała serducho i stwierdziła, ze nie ma cech odklejenia się łożyska, które jest na tylniej ściance (co to oznacza?) i że jak bedzie boleć to mam nospe i paracetamol wziąć! Normalnie piątek 13!!!!!!
dobrze, że wszystko ok, z Tobą i dzidzią

Cytat:
mam nadzieję, że dokładniejsze badanie pokaże, że nie ma się czym martwić... trzymaj się

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Dziewczyny dostałam tu na wizazu od pewnej miłej wizazanki "Język niemowląt". Dopiero zaczęłam czytać, ale już mi się bardzo podoba. Jeśli któraś mamusia nie dotarła jeszcze do tej książeczki to bardzo polecam, mogę na maila wysłać

Ściskam Was kochane, idę mężowi kolację przyszykować przed pracą
ja poproszę: madelinem1@o2.pl

Cytat:
gratuluje

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość

mysiopez
dobrze, że nic Wam się nie stało U mnie dzisiaj też nie za ciekawie... Kupowaliśmy drzwi i ościeżnice i jedna stwierdziliśmy, że weźniemy sami sami bo trzeba ją zamontować a pozostałe nam dowiozą za 4 tyg. Wszystko pięknie ładnie udało nam się zapakować w moją corse.

dziś dzień nieszczęśliwych wypadków, chyba taka aura...

dobrze, że Ci nic nie jest

MARIKA.S z moją mamą nie zawsze miałam takie stosunki, kiedyś było wręcz tragicznie, ale odkąd wyprowadziłam się z domu to się poprawiło,
a jak dowiedziała się, że będzie babcią to w ogóle...
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 20:10   #2604
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
pasy powinno sie zapinac jak jest mozliwosc ulozenia pasa pod brzuchem...u mnie ni jak sie tak nie da wiec czasem jeżdżę bez ale wtedy kaze mezusiowi uwazac...bo raz mi sie pas wbil w brzuch i panikowałam bo wcześniej lekarz na usg miał podejrzenie o chorobe która mogla byc wywołaną właśnie skutkiem wypadku - ucisku na brzuch przez pas..wiec wole miec połamane rece od zapierania sie o deskę rozdzielcza w razie czego..
wolała bym jeździć w pasach ale czasem po prostu sie nie da a nie wszystkie samochody da sie dostosować
jeździj(ale głupio brzmi) tak jak ja- obrazek na poprzedniej stronce

Stary 2010-10-01, 20:11   #2605
agrafka26
BAN stały

dziękuje dziewczyny ale tak kolorowo nie jest, brzuszek wielki juz a co dopiero potem bedzie, masa lekow i wizyty teraz co tydzien, ale nie narzekam
agrafka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 20:12   #2606
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość

mika_am bardzo mi przykro, że tak musisz się martwić. Wiem co to znaczy usłyszeć taką diagnozę.
Ale jest nadzieja, że postawiona jest źle. Wybierz się do naprawdę dobrego specjalisty w tym zakresie.
Już pisałam tutaj ostatnio, że moja kuzynka kiedy była w ciąży, potwierdzili jej w USG, że synek nie ma żołądka!
U specjalisty okazało się to nieprawdą.
Bądź dobrej myśli
też mam sygnalizację niezapiętych pasów, jeździć by się nie dało, a że ja częściej kierowca- TŹ busem do pracy, ja jeżdżę, on popołudniami (poza tym dopiero 2 mies temu zrobił prawko;-)) to jestem bardziej narazona, pasażer obroni, podeprze się rękami, ja koncentruję się na kierownicy i wyjściu z nieciekawej sytuacji

Stary 2010-10-01, 20:12   #2607
Chantalle
Raczkowanie

Cytat:
agrafka,ja ponoc bede miec 2 dziewczyny

Widze, że pisałyście o zapinaniu pasów, zapinajcie koniecznie, mi lekarz tak doradzil, poza tym jest świetny adapter do pasow samochodowych, mam własnie taki i na brzuch nic pas nie uciska:
http://allegro.pl/besafe-adapter-do-...241781940.html

nie czytałam i nie pisałam caly tydzien,miałam gościa-przyjaciolka wpadła do nas na 6 dni,wlasnie wrocilam z lotniska, bo ją odwozilam, nie wiem czy dam rade was nadrobic w czytaniu

od dzisiaj jestem na chorobowym,nie dawalam rady juz w pracy (21+2 tydz.ciazy).
pozdrawiam serdecznie

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 20:14   #2608
muron
Zakorzenienie

Cytat:

mysiolopez
czemu mysiolopez...?

Stary 2010-10-01, 20:16   #2609
s_a_j
Rozeznanie

Madelinem wysłane!
Stary 2010-10-01, 20:16   #2610
muron
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje dziewczyny ale tak kolorowo nie jest, brzuszek wielki juz a co dopiero potem bedzie, masa lekow i wizyty teraz co tydzien, ale nie narzekam
kurcze a mieliscie jakies ciąże mnogie w rodzinie już??

Ja mam inna wstydliwą;-) przypadłość ciążową jak dostanę ataku śmiechu, lub bardzo zacznę kaszleć albo ostro kichać...oj to lepiej żeby pęcherz był pusty. Niemiłe. Jak u babci, choć tylko kilka kropel. Wiem, że powinnam zacząć ćwiczyć mięśnie Kegla, co prawda CC, ale to minie po ciąży co??

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-10-01 o 20:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości