Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-01, 19:31   #2161
cigi
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość

A mój kociak niestety awansował do kotłowni. Bo skubaniec jak tylko mu sie chce załtwić to chce sie zabic na schodach zeby zdążyc do Kuby na łóźko. Wiec go juz wyczaiłam ze jak pedzi na góre to znaczy że do "toalety" ale niestety nie jestem w stanie ciagle go pilnować i czasami musi posiedziec w kotłowni albo garazu.
No niezly jest skorkowaniec; milusi

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Jesteś bardzo tolerancyjną osobą i wiesz co to kompromis. I najważniejsze że jesteś z tym szczęśliwa

No coś w tym stylu. To było jakieś 16 lat temu i on wtedy był tak jakby jednym z ludzi Tonego. Teraz to może i jest jak sam Tony.
Ale to był najlepszy facet w moim życiu. Nikt mnie tak nie "nosił na rękach" jak on. Pod wszystkimi względami był wspaniały.
Dziekuje za mile slowa. Co do tego pierwszego, to owszem ; z drugim roznie bywa, teraz raczej marniej;
Wiesz, przed porodem wiele rzeczy tolerowalam i staralam sie tlumaczyc, choc walczylam z nimi. Nie znosze pozostawac w sytuacji konfliktowej i daze do jej rozwiazania. Moglabym zostac psychologiem...
Jednakze teraz, po porodzie, moj zakres tolerancji bardzo sie zmniejszyl, oczekiwalam pewnych zmian i zawiodlam sie. Nie moge tez tolerowac pewnych rzeczy, bo jest tez Malenstwo. Musze niestety przyznac ze jestem w dosc trudnej dla mnie sytuacji. i nie bardzo mam juz ochote na wychowywanie tz...

A jesli mozna zapytac , skoro byl to najlepszy gosciu w Twym zyciu, to czemu z nim nie jestes (jesli mozesz odpowiedziec)?
No i oby Twoj TZ tego nie czytal niedobra ; biedak

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Ale to chyba z nowości dla Ciebie to jedynie Sinlac może być

Robienie jogurtu - rany dla mnie o brzmi jak kosmos Ja się zabieram za upieczenie chleba z gotowej mieszanki i mi nie wychodzi
Tobie gratuluję chęci
A i jeszcze co do zaległego tematu TZ - to współczuję, bo bycie niedocenianym przez tak bliską osobę boli Nam zawsze możesz się wygadać
A co to jest ten Sinlac? Niech mnie ktos prosze oswieci.

Nie no naprawde, jogurt nie ma nic prostszego, przeczytaj sobie instrukcje jeszcze raz. Mieszasz tylko cieple mleko z jogurtem i tyle pracy; Mozna tez mleko od razu z kupionymi bakteriami, ale tak nie robilam. Chyba taniej jogurt.

Dziekuje za wsparcie

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Jestem bardzo dumna z mojej niuni, no naprawde!
Wczoraj po cycku pokapielowym przebudzila sie, ale wlozylam ja do lozeczka i.... USNELA, pospiewalam jej troche, ona sie pousmiechala, ale usnela. Przebudzala sie znowu potem, ale usypialam ja tylko tulac, bez piersi.
Ale to chyba dlatego ze faktycznie ja boli. Dzisiaj kolezanka zajrzala jej w paszczeke i potwierdzila moja obserwacje, dziaselka spuchniete. Wiec czekamy... Juz ponad 10 dni.
I dzis w dzien tez mi zasnela. Polulalam na rekach, przymknela mi oczka wiec ja ja buch do lozeczka i zasnela. Jupi. Oby tak dalej
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 19:40   #2162
ice woman
Raczkowanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
boshesh Ale ja mam durnego kota

Wlazła na szafę i "zesiznęła" się za nią - tam jest taka wnęka więc jest dużo miejsca.. tylko że teraz wyjść głupia nie może, a ja nie odsunę szafy Drapie i miauczy Drugi kot chce ją ratować z zewnątrz i wkłada łapki ... Jak nie zwieje z domu to za szafę pójdzie

hahhaha. to mi przypomniało mojego kota który kilka lat temu wlazł do wentylacji i trzeba było kuć ściane żeby ją wyciągnąć. ale jaja były. kot miauczy i nik nie umiał go znaleść a miałczenie w ścianie. zaklinowała sie między kominami.
ice woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 19:47   #2163
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
mam @ fajne,ale skoro jest aż taka niepewnosc w miedzianych co do ciąż to mowy nie ma,biorę mirene bo ja drugiego dziecka absolutnie nie chcę.
Tylko kurcze muszę znalezc kogoś kto zrobi to po normalnej cenie,bo 600zł dawac za niewiadomo za co to mi się nie uśmiecha.
u mojego byłego lekarza koszt mireny 1100, a tej co ja mam 500 zł, wiec za 200zł jechałam do innego miasta 30 km

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 20:01   #2164
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość

Wczoraj po cycku pokapielowym przebudzila sie, ale wlozylam ja do lozeczka i.... USNELA, pospiewalam jej troche, ona sie pousmiechala, ale usnela. Przebudzala sie znowu potem, ale usypialam ja tylko tulac, bez piersi.
Ale to chyba dlatego ze faktycznie ja boli. Dzisiaj kolezanka zajrzala jej w paszczeke i potwierdzila moja obserwacje, dziaselka spuchniete. Wiec czekamy... Juz ponad 10 dni.
I dzis w dzien tez mi zasnela. Polulalam na rekach, przymknela mi oczka wiec ja ja buch do lozeczka i zasnela. Jupi. Oby tak dalej

Tu informacja od producenta.

Oli pediatra poleciła to, jak poszłam z problemem zbyt małej wagi - wg informacji na opakowaniu stosuje się go jako urozmaicenie diety u m.in. osób z niedoborami masy ciała.
Tu na wątku AniaP bardzo go polecała, a ja mogę potwierdzić, że to fajna sprawa a Oli baardzo smakuje

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 20:01   #2165
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jadę tylko na słoiczkach - taki leniwiec ze mnie ALe nie mam żadnych zaufanych źródeł, więc czuję się (częściowo) usprawiedliwiona

Z tymi biszkoptami to fajny patent (to tak w ramach wprowadzania glutenu??) A one się ładnie rozpuszczają? Nie pływają farfocle?
Heh, ja tez. Jeszcze nic sama nie ugotowałam mojej kruszynie... echhh... taki ze mnie leser...

Ja jako gluten podaję pierwsze ciasteczka Hipp. Biore jedno lub dwa, kruszę w miseczce i dodaję 2-3 łyżki soczku. Robi sie taka papka i moja wcina aż jej się uszy trzęsą

Dziś była u mnie ta pani ktore będzie zajmowała się Wercią (hlip,hlip...). Rozmawiałysmy o wynagrodzeniu o tym co bedzie należalo do jej obowiazkow itp. Babka fajna, Wercia od razu ją polubiła- chyba za okulary Umówiłyśmy się na 5 zl za godzinę, bo ona będzie taka dochodząca. W weekendy nie, czasem w tygodniu też nie, tylko czasami od 8-17 a czasem tylko na godzinkę, dwie... Boże, przeraża mnie to

Moje dziecie cos przestalo ładnie sypiać w dzeń. Chyba dorasta Tak to sypiala co 2-3 godziny i potrafila nawet 3 godziny spac a teraz od wczoraj spi 2 razy i to po 30-40 minut no coz... damy radę

Pop- dołączam do niedyskretnego pytania Why?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 20:04   #2166
ice woman
Raczkowanie

A wogóle to byłam dzisiaj u mojej kumpeli pierwszy raz od kilku lat bo zawsze ona do mnie przychodziła i jak weszłam to sie przeraziłam.
Ona mieszka wraz z mężem i dzieckiem w małym domu ze swoimi rodzicami którzy nic innego nie umią powiedziueć tylko ( ku..wa, c..j. i całą wiązanke łacińską)z jej braćmi i narzeczoną brata. ale to nie ważne bo można tak żyć ale jaki tam jest syfff. masakra. podłogi czarne z błota, pełno farfocli i czegoś dziwnego na podłodze, na stole 2 cm warstwa nie wiem czego. a najgorsze jest to ze tam jest roczne dziecko które wiadomo ze wkłada różne rzeczy do buzi, kolanka całe brudne. no mówie wam masakra. aha najlepsze moja Lenka zaczęła coś marudzić i ona jej dała takiego żółtego brudnego misia i jakąś grzechotke na której pełno kurzu. oczywiście wziełąm to młodej. o zapachu w tym domu nie wspomne.
kurde dziewczyny ja rozumiem ze można życ biednie i skromnie ale ku.wa ile kosztuje ta szmata i woda zeby te podłogi zetrzec i chociaż odkurzyć? szczególnie ze dziecko małe. ja bym nie umiałą tak żyć. nie myślcie sobie że ze mnie jakaś strażniczka porządku, co to to nie ale mam czysto, zawsze odkurzone, starte, gary umyte, no ku.wa nie kumam tego
aha najlepsze to jak wchodziłam to kazała mi buty zdjąć i już ich chyba nie dopiore. takich skarpetek to po tygodniu chodzenia po polu bym nie miała. hahha

Edytowane przez ice woman
Czas edycji: 2010-10-01 o 20:05
Stary 2010-10-01, 20:19   #2167
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A moje dziecie śpi już od 40 minut. Ostatnio zasypia mi przy wieczornej butli, musze nią (butlą) wciąz krecić zeby ssała bo zasypia. Oczy jej tak fajnie "odlatują" Potem wkladam ją do lózeczka i momentalnie śpi. Nigdy nie było problemów ale teraz to w ogóle bajka chyba przez to, że w dzień tak malo sypia...

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez ice woman Pokaż wiadomość
A wogóle to byłam dzisiaj u mojej kumpeli pierwszy raz od kilku lat bo zawsze ona do mnie przychodziła i jak weszłam to sie przeraziłam.
Ona mieszka wraz z mężem i dzieckiem w małym domu ze swoimi rodzicami którzy nic innego nie umią powiedziueć tylko ( ku..wa, c..j. i całą wiązanke łacińską)z jej braćmi i narzeczoną brata. ale to nie ważne bo można tak żyć ale jaki tam jest syfff. masakra. podłogi czarne z błota, pełno farfocli i czegoś dziwnego na podłodze, na stole 2 cm warstwa nie wiem czego. a najgorsze jest to ze tam jest roczne dziecko które wiadomo ze wkłada różne rzeczy do buzi, kolanka całe brudne. no mówie wam masakra. aha najlepsze moja Lenka zaczęła coś marudzić i ona jej dała takiego żółtego brudnego misia i jakąś grzechotke na której pełno kurzu. oczywiście wziełąm to młodej. o zapachu w tym domu nie wspomne.
kurde dziewczyny ja rozumiem ze można życ biednie i skromnie ale ku.wa ile kosztuje ta szmata i woda zeby te podłogi zetrzec i chociaż odkurzyć? szczególnie ze dziecko małe. ja bym nie umiałą tak żyć. nie myślcie sobie że ze mnie jakaś strażniczka porządku, co to to nie ale mam czysto, zawsze odkurzone, starte, gary umyte, no ku.wa nie kumam tego
aha najlepsze to jak wchodziłam to kazała mi buty zdjąć i już ich chyba nie dopiore. takich skarpetek to po tygodniu chodzenia po polu bym nie miała. hahha
nie wyobrażam sobie powiedzieć komus żeby zdjął buty... nawet jak bym chwile wcześniej polerowała podłogi... a mając taki syf??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-01, 20:28   #2168
ice woman
Raczkowanie

[
nie wyobrażam sobie powiedzieć komus żeby zdjął buty... nawet jak bym chwile wcześniej polerowała podłogi... a mając taki syf?? [/QUOTE]

ja to samo, no ale nie chciałabym zobaczyc swojej miny jak to usłyszałam, pełno błota a ja mam latac chyba nad tą podłogą
no ale z grzecznośći zdjęłam.
nie musze dodawać ze wiecej tam nie pójde
ale tą córeczke ma superową, taka laska ze , miała 9 m-cy jak chodziła
Stary 2010-10-01, 20:49   #2169
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
A mój kociak niestety awansował do kotłowni. Bo skubaniec jak tylko mu sie chce załtwić to chce sie zabic na schodach zeby zdążyc do Kuby na łóźko. Wiec go juz wyczaiłam ze jak pedzi na góre to znaczy że do "toalety" ale niestety nie jestem w stanie ciagle go pilnować i czasami musi posiedziec w kotłowni albo garazu.

A no własnie powiedzcie mi bo ja zupełnie ciemna w sprawie kotów. Bo nie wiem tak naprawde czym ją karmic. Narazie dostaje puszki wiskas albo kitkat ale ona jakieś rzadkie kupy robi. Czasami daje jej mleko ale czytała ze się nie powinno. Ja jeszcze nie kociara to pliiiiiiiiiiisss pomóżcie
Tak jak dziewczyny już pisały, koty nie powinny pić mleka bo rozwolnienie murowane W sprzedaży są specjalne mleka np z whiskasa lub rossmannowskie. Z jedzenia najlepsze to są z brid'a lub royal'a. Jednak moje koty jedzą typowe żarcie ze sklepów - najbardziej lubią takie małe paszteciki i mięso w torebkach , z puszki nie lubią.

Cytat:

Z tymi biszkoptami to fajny patent (to tak w ramach wprowadzania glutenu??) A one się ładnie rozpuszczają? Nie pływają farfocle?

ja wrzucam do blendera z owocami i jest taka papka, nic nie pływa, choć widoczne są pojedyncze okruszki

Cytat:
A u Oli się pojawił czwarty ząbek!!
Lewa górna jedynka Taka szczerbOlka się zrobiła (bo oprócz tego, ma 3 na dole)
dla Oli za kolejnego ząbka

Cytat:

oooo no to super że Malusia zasnęła sama
U nas zaczyna się odwrotnie, drze się niemiłosiernie, dzisiaj na nocne spanie usnął mi na rękach..

Cytat:
hahhaha. to mi przypomniało mojego kota który kilka lat temu wlazł do wentylacji i trzeba było kuć ściane żeby ją wyciągnąć. ale jaja były. kot miauczy i nik nie umiał go znaleść a miałczenie w ścianie. zaklinowała sie między kominami.
zawsze uważałam koty za mądre zwierzęta ale mój i Twój przykład pokazuje że jednak nie do końca

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

nie wyobrażam sobie powiedzieć komus żeby zdjął buty... nawet jak bym chwile wcześniej polerowała podłogi... a mając taki syf??
Pomijam fakt, że u tej koleżanki Ice był syf, ale ja nie widzę w tym nic dziwnego że poprosi się kogoś o ściągnięcie butów... dla mnie to normalne, że wchodzę do kogoś do domu to buty ściągam, bo różne rzeczy na nich mogą być i niekoniecznie właściciel domu chciałby mieć coś takiego na dywanie

Coś chciałam napisać i już nie wiem

Jest nowy konkurs na wizażu Główna nagroda: biały iPhone za tylko 2,5 tyś
Stary 2010-10-01, 20:50   #2170
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Libra może nie zamieniaj-wszędzie w dietach polecają ciemne pieczywo,bo zawiera więcej błonnika i zazwyczaj ziaren,a to syci na dłużej i jak wiadomo błonnik wpływa też na przemianę materii.
No sama nie wiem tego razowego wychodzi mi na 50g na pzrykład 2 kromeczki a zwykłego 3 i po tych dwóch trochę pzrygłodnawa jestem albo będę mieszać
Cytat:
Dziewczyny zainteresowane robieniem jogurtow, chcialam uscislic moj opis. Jogurt oczywiscie musi byc naturalny, najlepiej bez jakichs dziwnych dodatkow (np zelatyna) W tym termosie jogurt trzeba zostawic, np na cala noc. nie trzymac za dlugo tak, od razu potem do lodowki, albo spozyc. Mozna zostawic mala ilosc, jak maly jogurcik i znowu z mlekiem i do termosu na nast. porcje. Potem na ogol kupuje nowy jogurt, bo bakterii mlekowych wiecej.

Acha no i wlasnie tym sie rozni jogurt, czy kefir od sera zoltego np, ze ma bakterie, a nie tylko wapn.

Podobno ten kefirek (grzybek) co Libra stosuje ma bardzo duzo bakterii mlekowych, a poza tym probowalam, jest pyszny. Musze tez skads wytrzasnac.

A i bakterie mlekowe sa tez w kiszonkach (kapusta, grzyby kiszone, ogorki). Smacznego.
Grzybka można kupic na allegro a ja dostałam od znajomej i to się robi podobnie wygląda to jak serek w grudkach i zalewa się mlekiem na 24h i kefirek gotowy pychota i to się rozmnaża więc co jakiś czas trzeba wyrzucić albo oddać komuś bo jak jest za dużo to za kwaśne będzie
Cytat:
Moje dziecie cos przestalo ładnie sypiać w dzeń. Chyba dorasta Tak to sypiala co 2-3 godziny i potrafila nawet 3 godziny spac a teraz od wczoraj spi 2 razy i to po 30-40 minut no coz... damy radę

Pop- dołączam do niedyskretnego pytania Why?
he co 2-3 godz boże kiedy to było? mój śpi 2 razy dziennie po pół godz albo po 15 min
Cytat:
ja bym nie ściągneła powiedziałabym że mam dziurawe skarpety
Tez mam taką koleżankę syf że masakra jak do niej idę raz na ruski rok to spodnie ubieram takie bylejakie bo nie wiem czy się do krzesła nie przykleję
A podłoga to samo jak on chodzi na boso to słychać jak jej się nogi przyklejają no masakra i dodam ze tez małe dziecko jest roczne a ona w domu siedzi nie pracuje nie mam pojęcia z kąd się tacy ludzie biorą bo to widać bałagan zrobiony w ciągu jednego dnia na przykład a w ciągu miesięcy nie sprzątane

Darusia ta ryba to musi być łosoś nie cierpię może być makrela wędzona?albo jakies szprotki czy co?

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Gratuluję nowych zębów
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 21:10   #2171
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

mam @ fajne,ale skoro jest aż taka niepewnosc w miedzianych co do ciąż to mowy nie ma,biorę mirene bo ja drugiego dziecka absolutnie nie chcę.
Tylko kurcze muszę znalezc kogoś kto zrobi to po normalnej cenie,bo 600zł dawac za niewiadomo za co to mi się nie uśmiecha.
Pewnie że tak. Można jeszcze taniej jak dostaniesz recepte i sama kupisz np w hurtowni jak masz znajomości. Ja poszłam po najmniejszej linii oporu. Nie chciało mi się biegać z receptą i szukać nawet w necie.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Chwalę się - mamy zęba
Stary 2010-10-01, 21:11   #2172
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Aixa ja po pierwszym zabiegu mikrocośtam, i się teraz świecę
Co ile takie zabiegi sie powtarza, bo ja chce sie pozbyć plam pociążowych
Najlepiej rób zabieg raz w tygodniu. I pamiętaj że nie możesz wtedy się opalać w solarium ani wystawiać na promienie słoneczne(których teraz nie ma )

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 21:11   #2173
Ferrou
Zakorzenienie

aha, już wiem co min miałam napisać.
Tż mi dzisiaj mówił że jakieś zabawki firmy Mattel zostają wycofane bo posiadają niebezpieczne elementy dla dziecka. Min do firmy Mattel należy Fisher Price. Sprawdźcie na stronie czy czegoś takiego nie macie: http://service.mattel.com/pl/recall/recall_info.asp
Stary 2010-10-01, 21:15   #2174
cigi
Rozeznanie

Dzieki catro za link. Fajny ten produkt. Nie wiem czy potrzebuje czegos takiego dla Basi, ale dobrze wiedziec.
Stary 2010-10-01, 21:19   #2175
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

Pomijam fakt, że u tej koleżanki Ice był syf, ale ja nie widzę w tym nic dziwnego że poprosi się kogoś o ściągnięcie butów... dla mnie to normalne, że wchodzę do kogoś do domu to buty ściągam, bo różne rzeczy na nich mogą być i niekoniecznie właściciel domu chciałby mieć coś takiego na dywanie

Coś chciałam napisać i już nie wiem

Jest nowy konkurs na wizażu Główna nagroda: biały iPhone za tylko 2,5 tyś
No wiesz, ja też jak idę do kogos to normalne, ze sciągam buty. Nawet jak ktoś nalega zeby nie ściągać. Tak samo jak do mnie ktoś przychodzi to raczej ściągają buty. Natomiast jeśli zdarzy się, że ktoś ich nie ściąga to ja nie nalegam. Tym bardziej, że podobno to nie wypada. No i mi to po prostu nie przeszkadza, bo w muzeum nie mieszkam

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-01, 21:38   #2176
libra777
Zakorzenienie

Izazula za zęba
Stary 2010-10-01, 21:50   #2177
fasolka73
Rozeznanie

witam
My dalej walczymy z katarem
Zakupiłam ten wynalazek KATAREK , dałam za to całe 56,80 zł Pani w mojej aptece specjalnie po to dziś gdzieś jechała (ale swoją drogą, to szok, żeby kawałek rurki gumowej i plastiku tyle kosztowało ) , ale cóż, jak tak polecany jest i potrzeba taka... Na all wyszłoby podobnie z kosztami przesyłki, a się czeka, a mi toto potrzebne już.
Przyszłam ucieszona do domu, że moje dziecię nareszcie zaśnie spokojnie, zapoznałam ją z urządzeniem , oczywiście jak zaczęłam wyciągać to ryk był, bo już nosek ma podrażniony od gruszki przez te dni, ale ... i tu się zaczyna problem.

Bo albo ja jakaś nie teges, albo nie rozumiem już nic
Założyłam wszystko dobrze, odkurzacz mam dobry o mocy 360-1400 ale małej bardzo mało tego ściąga. Oddycha przez nos , jakby nic tam nie było, a jak ssie cyca, to ino furczy! A dziś jak już ją odessałam tym KATARKIEM , nakarmiłam to wpadła w taką histerię, że szok! I nie wiedziałam co robić..Nosiłam, pocieszałam, zagadywałam i nic, coraz gorzej było. W końcu zaczęłam ją rozbierać (myślę, może coś ubranko nie teges) i ta mi się zanosi i w końcu jak nie żygnie na przewijak. I takie ogromne gluty z niej wyszły...ale nie wiem skąd, czy z nosa, czy z żołądka (czy ona to połykała?). Aż ochrypła mi bidula od tych wrzasków...
I nic nie rozumiem teraz... Takich glutów to ja się spodziewałam w tym odciągaczu , a tam było ich tyci.

I mam pytanie do mam, które tego KATARKA używają.
Jak Wy to robicie? Jak dziecko układacie-leży, siedzi? Jak długo odsysacie, ile minut, sekund? Jaką moc ma odkurzacz? Ja swój dałam tak na 1/3 mocy, więcej się bałam Czy najpierw psikacie coś do noska maluchowi? Plisss.... poratujcie...

Narazie młoda śpi , umęczona. Ja zresztą też mam już dziś dość.
I słyszę, że w nosie jej dalej furczy , ehhh...

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-10-01 o 21:54
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 22:10   #2178
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
musiałabym mieć zatyczki, bo za małe mieszkanie, i słyszę wszystko wiec skupić się nie mogę zeby zasnąć
polecam zdecydowanie!

Cytat:
A no własnie powiedzcie mi bo ja zupełnie ciemna w sprawie kotów. Bo nie wiem tak naprawde czym ją karmic. Narazie dostaje puszki wiskas albo kitkat ale ona jakieś rzadkie kupy robi. Czasami daje jej mleko ale czytała ze się nie powinno. Ja jeszcze nie kociara to pliiiiiiiiiiisss pomóżcie
krotko i wezlowato: mleka nie dajemy, bo laktozy kot nie toleruje i potem sa problemy-do picia woda
whiskasy i kitkaty- jest taka reklama ze sloganem "twoj kot kupowalby whiskas"-moja odpowiedz: "jesli twoj kot kupowalby whiskas to tak, jakby twoje dziecko jadlo w McDonaldzie"
dobre karmy: royal canin, hill's, purina

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
No coś w tym stylu. To było jakieś 16 lat temu i on wtedy był tak jakby jednym z ludzi Tonego. Teraz to może i jest jak sam Tony.
Ale to był najlepszy facet w moim życiu. Nikt mnie tak nie "nosił na rękach" jak on. Pod wszystkimi względami był wspaniały.
no no no, nasz PoP miała do czynienia z capo (moze juz teraz capo di tutti capi-czy jak to sie pisze)

Cytat:
Mrowak - welcome back!! Wpadaj częściej - tak żeby huknąć

A i jeszcze dziewczyny Mrowak i Pop - ile wasze kruszynki ważą? Bo pamiętam, że nasze szły jakoś tak w jednym tempie a moja wczoraj na szczepieniu była i wyszło, że ma 7700 i chciałam porównać
dzieki
a co do wagi to poltorra tygodnia temu wazyla 7320 (kurcze, cos niewiele chyba, nie?)

Cytat:
no pieknie!

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-10-01 o 22:12
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 22:10   #2179
cigi
Rozeznanie

Ja tez nie rozumiem jak mozna miec taki syf w domu, ale... mozna.
Mam znajomego u ktorego po prostu.......uffffffff... ........
I raz bylam u ludzi i czegos takiego w zyciu nie widzialam! A lazienka!!! no po prostu Nie mialam gdzie kosmetyczki postawic, ze nie wspomne o ciuchu.
A najgorsze bylo to, ze musialam tam spac, syf, kurz i jeszcze na materac (moj, czysty) przylazl syfiasty pies.........;;

Ale tez nie uwazam, zeby nie mozna bylo poprosic kogos aby zdjal buty.
Nie wyobrazam sobie, zeby komus wwalic sie na dywany po przejsciu miasta w sniegu lub w deszczu, a Wy? I uwazam wrecz za niegrzeczne ze gosc sam na to nie wpadnie, tylko stawia gospodarza w niezrecznej sytuacji ze ten musi go prosic. I jeszcze jak sa dzieci w domu?
Oczywiscie, nie w kazdej sytuacji. Jesli jest impreza i goscie przychodza w specjalnym obuwiu, oczywiscie, ze nie mozna ich o to prosic, ale wtedy i mieszkanie moze byc tez przygotowane. Tak samo, jesli nie ma dywanow w domu, to tez nie widze wiekszego problemu. jesli do mnie wpadaja znajomi na wieczor, nie wspominam o tym, ale nikt nie wchodzi na dywan (ktory jest maly). Latem tez, nie sprawia to problemu jesli ktos wejdzie w sandalkach.
Ale np jesli przyjezdzaja do mnie goscie na noc, lub dluzej, no nie wyobrazam sobie. Toz to dla ich wlasnego komfortu nawet. I tak samo, jak dziecko bedzie pelzalo po podlodze to juz na pewno kazdy, jesli sam sie nie domysli uslyszy, zeby zdjal obuwie. Noz, razem z ciaza i narodzinami dzieciucha staje sie coraz bardziej niegrzeczna ; Zakazy palenia, zakazy chodzenia w butach. Ehh...
Aha, np na Krymie wszyscy muzulmanie tamtejsi sciagaja przed wejsciem do domu obuwie z szacunku dla gospodarzy zdaje sie. I nikt nie musi ich prosic o to.
(ale wyobrazam sobie ze w zasyfionym mieszkaniu moze byc to niezbyt mile°)
Ogolnie rzecz biorac, uwazam ze to zalezy od sytuacji, i to gosc powinien na to wpadac sam. (Zdarza sie tez, ze gosc strudzony moze miec nieprzyjemny zapach w butach, lub... dziurawe skarpetki i sie wstydzi)
Stary 2010-10-01, 22:12   #2180
libra777
Zakorzenienie

Fasolka ja jestem bardzo zadowolona z katarka wcześniej miałam fridę ale nie jest rewelacyjna a gruszką to już sobie w ogóle nie wyobrażam
Ja przed odciąganiem psikam do noska wodą morską i ściskam za nosek ale wolę to robić na siedząco tzn. Miko siedzi mi na kolanach bo na leżąco to wydaje mi się że to wszystko razem ze smarkami wcieka do gardełka i odciąganie trwa kilka sekund , może ok. pół minuty i nosek czysty .Miko nie płacze bo jest fanem odkurzacza , a odkurzacz ma moc taką jak do odkurzania nie wiem jaką dokładnie bo w moim się nie przełancza na większą i mniejszą .
Tam na katarku jest napisane że siła ssąca jest tak zredukowana żeby nie sprawiała dyskomfortu dla dziecka
A może jej się wcześniej nazbierało tej flegmy czy glutków w gardełku to zwymiotowała i może i dobrze bo to już za głeboko siedziało żeby wyciągnąć.
Ja nieraz jak odciągnę to juz umyję sprzęt i słyszę że jeszcze coś furczy to drugi raz i tak chwilke potrzymam przy jednej dziurce i jeszcze coś wyleci.
A z ceną to masz rację kawałek węzyka i plastiku a taka cena , no ale ktoś to wymyslił ja uważam że genialne.

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2010-10-01 o 22:21
Stary 2010-10-01, 22:21   #2181
cigi
Rozeznanie

A no i nie znaczy ze jak ludzie biedni albo niewyksztalceni to brud maja. Nic z tego. Sa ludzie bardzo ubodzy i czysciutenko maja jak w pudeleczku.
A mieszkala kiedys ze mna dziewczyna, jak mnie nie bylo tak mi zapuscila lazienke ze... Brodzik z bialego stal sie brazowy (autentycznie!! ) ze nie wspomne o sedesie, uuuuuuu, co tam sie dzialo w srodku. I ona mi powiedziala, ze ona nie widzi problemu, ze rozumie, ze kuchnia powinna byc czysta (a myla naczynia gabeczka na raczce taka byla brzydliwa, toster stal zasyfiony b dlugo, bo brzydzila sie go myc, kurze muskala sciereczka), ale lazienki to nie widzi problemu, ze brudna

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Grzybka można kupic na allegro a ja dostałam od znajomej i to się robi podobnie wygląda to jak serek w grudkach i zalewa się mlekiem na 24h i kefirek gotowy pychota i to się rozmnaża więc co jakiś czas trzeba wyrzucić albo oddać komuś bo jak jest za dużo to za kwaśne będzie

Gratuluję nowych zębów
Moja znajoma ma zdaje sie tego grzyba, ale juz b dlugo jej nie widzialam, wiec nie mam jak zapytac. Musze ja poprosic przy nastepnej okazji. Ale wiesz, ona robi nie taki kefir mleczny, tylko zdaje sie na wodzie. Nie wiem dokladnie jak, tez musze zapytac. Wychodzi z tego pyyyyszny napoj, lekko alkoholizowany. Na prawde pyszny i orzezwiajacy. Polecam.
A jak on sie rozmnaza, tak sam z siebie? Trzeba mu jakies warunki zapewnic? I kwasny jak jest ich za duzo w jednej kolonii tak?

Tez gratuluje zebow
Stary 2010-10-01, 22:23   #2182
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Fasolka ja jestem bardzo zadowolona z katarka wcześniej miałam fridę ale nie jest rewelacyjna a gruszką to już sobie w ogóle nie wyobrażam
Ja przed odciąganiem psikam do noska wodą morską i ściskam za nosek ale wolę to robić na siedząco tzn. Miko siedzi mi na kolanach bo na leżąco to wydaje mi się że to wszystko razem ze smarkami wcieka do gardełka i odciąganie trwa kilka sekund , może ok. pół minuty i nosek czysty .Miko nie płacze bo jest fanem odkurzacza , a odkurzacz ma moc taką jak do odkurzania nie wiem jaką dokładnie bo w moim się nie przełancza na większą i mniejszą .
Tam na katarku jest napisane że siła ssąca jest tak zredukowana żeby nie sprawiała dyskomfortu dla dziecka
Dzięki za odp.
no niby wszystko robiłam tak samo...
Zakropiłam małej nos disnemarem, siedziała w foteliku samochodowym, odkurzacza się nie boi, tylko jak zaczęłam odsysać to w ryk, bo już ma dość chyba gmerania w nosku, ale wyszła mizerna tego ilość i miałam wrażenie, że to była ta woda, co zakropiłam...
Robiłam to może 20 sek i nic .... A potem jak zwymiotowała, to mega te gluty były, gęste , ale całe szczęście przeźroczyste.

Ja dotąd fridy nie miałam, bo nie musiałam, Hania nie miała kataru, a kozy to gruszką, i ona to lubiła, śmiała się zawsze
A teraz musiałam coś kupić i jak poczytałam opinie, to na ten katarek się zdecydowałam.

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-10-01 o 22:25
Stary 2010-10-01, 22:36   #2183
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

Moja znajoma ma zdaje sie tego grzyba, ale juz b dlugo jej nie widzialam, wiec nie mam jak zapytac. Musze ja poprosic przy nastepnej okazji. Ale wiesz, ona robi nie taki kefir mleczny, tylko zdaje sie na wodzie. Nie wiem dokladnie jak, tez musze zapytac. Wychodzi z tego pyyyyszny napoj, lekko alkoholizowany. Na prawde pyszny i orzezwiajacy.
Polecam.
A jak on sie rozmnaza, tak sam z siebie? Trzeba mu jakies warunki zapewnic? I kwasny jak jest ich za duzo w jednej kolonii tak?

Tez gratuluje zebow
Może Twoja znajoma ma kombuchę to jeszcze coś innego i się robi albo na herbacie albo na wodzie nie pamiętam.
A ten co ja mam to tam powinno go być zdaje się łyżka grudek na szklankę mleka nie pamiętam dokładnie ja to już na oko jak mi za kwaśne wyjdzie to odbieram i wyrzucam bo nikt nie chce
a rozmnaża się bo to zywe jest tzn. żywe kultury bakterii , nie jakoś tam szybko że to widać ale po jakimś czasie jest go więcej , ale mnoży się w mleku a można go przechować w wodzie jak się chce zrobić przerwę tylko trzeba zmieniać tą wodę
Niby ma bardzo dużo włąściwości a skutków ubocznych zero , w ciąży też go piłam
Tu jest coś o tym
http://mamzdrowie.pl/grzybek-tybetan...i-wlasciwosci/

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Fasolka to na pewno w gardełku jej siedziało wszystko i było za głęboko, zobaczysz jutro jak wstanie.
A na pewno jest zrażona co do noska tak jak mój jak widział fridę to już się szarpał , kiedyś jak ją sięgnął to tak nabił że mało nie płakałam ze śmiechu z taką złością jak to już wie o co chodzi
a zakropić czy coś to też musiałam się mega na trudzić aby go przytrzymać.
A katarkiem był zaciekawiony bo nie wiedział co to

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Idę spać bo znowu pewnie cogodzinna pobudka będzie

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2010-10-01 o 22:38
Stary 2010-10-01, 22:36   #2184
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Może Twoja znajoma ma kombuchę to jeszcze coś innego i się robi albo na herbacie albo na wodzie nie pamiętam.
A ten co ja mam to tam powinno go być zdaje się łyżka grudek na szklankę mleka nie pamiętam dokładnie ja to już na oko jak mi za kwaśne wyjdzie to odbieram i wyrzucam bo nikt nie chce a rozmnaża się bo to zywe jest tzn. żywe kultury bakterii , nie jakoś tam szybko że to widać ale po jakimś czasie jest go więcej
Niby ma bardzo dużo włąściwości a skutków ubocznych zero , w ciąży też go piłam
Tu jest coś o tym
http://mamzdrowie.pl/grzybek-tybetan...i-wlasciwosci/
Fajny ten grzybek, muszę go nabyć
Ja kiedyś miałam coś podobnego, takie małe jakby żelki przeźroczyste, zalewało się to wodą i dodawało rodzynki i taki pyszny napój wychodził i też się to rozmnażało

A wracając do tego katarka, to jak czyścisz mu jedną dziurkę to zatykasz drugą jakoś? I kiedy mu ściskasz ten nosek?
Stary 2010-10-01, 22:39   #2185
cigi
Rozeznanie

Fasolka, ja tam jestem zupelnie niedoswiadczona. Ja od poczatku sol fizjologiczna waciczek i krecenie; Ale moja prawdziwego kataru nie miala;

Chcialam Wam sprzedac moj smakowity pomysl. taki anty-marnotrawienie. Otoz zaczelam mojej Barburce wprowadzac gluten w postaci kaszki manny. Wg tego co zrozumialam powinnam jej dawac na poczatek 1 lyzeczke juz ugotowanej manny??
No wiec musialabym jej tam sypnac jakies mikroskopijne ilosci. Zrobilam wiec 2 lyzeczki (suchej) na 100 ml wody. dodalam do posilku i jedna lyzeczke do posilku na dzien nastepny i zostala mi w garnuszku pewna niewielka ilosc, z ktora niewiadomo co robic.
Wrzucilam tam wiec 2 tafelki gorzkiej czekolady, do mikrofali i.......
mama miala PYYYSZNY DESEREK. mniam mniam; polecam; a tym co sie odchudzaja , he he. Ja tam z tych skorzasto-koscistych
Stary 2010-10-01, 22:39   #2186
fasolka73
Rozeznanie

moja też się bawi tym katarkiem Gryzie tą rurkę i wywija ją we wszystkie strony podoba jej się narazie jako zabawka .

Pewnie masz rację, że to w gardełku było
ale takie ilości.....
Stary 2010-10-01, 22:47   #2187
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Fajny ten grzybek, muszę go nabyć
Ja kiedyś miałam coś podobnego, takie małe jakby żelki przeźroczyste, zalewało się to wodą i dodawało rodzynki i taki pyszny napój wychodził i też się to rozmnażało

A wracając do tego katarka, to jak czyścisz mu jedną dziurkę to zatykasz drugą jakoś? I kiedy mu ściskasz ten nosek?
To moze jakies kryształki to też coś ala grzybek
znalazłam nawet jakies forum o grzybku
http://grzybektybetanski.foreo.pl/
nie nie zatykam drugiej a ściskam tak kilka razy lekko po zakropieniu żeby te glutki co tam ma się rozrzedziły trochę.

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
mama miala PYYYSZNY DESEREK. mniam mniam; polecam; a tym co sie odchudzaja , he he. Ja tam z tych skorzasto-koscistych
Cigi grabisz sobie oj grabisz
Człowiek tu głodny jak wilkołak siedzi a Ty tu o deserkach
Stary 2010-10-01, 22:48   #2188
cigi
Rozeznanie

Libra znalazlam, zwie sie to Kombucza; Moze to faktycznie to toto ona ma; Opis napoju faktycznie by odpowiadal temu, co probowalam; Najlepiej jak sie jej zapytam, tylko kiedy ja ja zobacze... A pyszny jest ten napoj. Jak jakies mlode winko slodkie, cos w tym stylu.
Stary 2010-10-01, 22:48   #2189
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zainteresowane robieniem jogurtow, chcialam uscislic moj opis. Jogurt oczywiscie musi byc naturalny, najlepiej bez jakichs dziwnych dodatkow (np zelatyna) W tym termosie jogurt trzeba zostawic, np na cala noc. nie trzymac za dlugo tak, od razu potem do lodowki, albo spozyc. Mozna zostawic mala ilosc, jak maly jogurcik i znowu z mlekiem i do termosu na nast. porcje. Potem na ogol kupuje nowy jogurt, bo bakterii mlekowych wiecej.

Acha no i wlasnie tym sie rozni jogurt, czy kefir od sera zoltego np, ze ma bakterie, a nie tylko wapn.

Podobno ten kefirek (grzybek) co Libra stosuje ma bardzo duzo bakterii mlekowych, a poza tym probowalam, jest pyszny. Musze tez skads wytrzasnac.

A i bakterie mlekowe sa tez w kiszonkach (kapusta, grzyby kiszone, ogorki). Smacznego.
ten grzybek można dostac na allegro pełno tego tybetański się zwie chyba

Cytat:
Ja jadę tylko na słoiczkach - taki leniwiec ze mnie ALe nie mam żadnych zaufanych źródeł, więc czuję się (częściowo) usprawiedliwiona

Ja mogę podać mojej jadłospis:
7 - pierś
10:30 - MM 210 ml
14 - zupka z mięsem + deserek
17 - Sinlac 150 ml (choć czasem otwiera dzióbka i chce więcej - więc bywa że dostaje 300 ml )
20:30 - pierś

Ale to chyba z nowości dla Ciebie to jedynie Sinlac może być

chleb z gotowej mieszanki super wychodzi w maszynach ja wogóle chleba nie kupuje
I tak ci jada i obiad i deserek na raz ?
nie lepiej to rozłożyć ? Obiad i troche mleka ew soczek i potem deserek i mleko lub soczek ?
Ja tez jade na słoikach i tak do roku mam zamiar , a w nosie mam gotowanie

Cytat:
Mrowak - welcome back!! Wpadaj częściej - tak żeby huknąć

Sismuerte - a czym ty się zajmujesz i co to za Twoja wystawa ma być??

Aixa - ja też czytam i dzielnie sobie poradziłaś (a Lenka to już w ogóle)

Pop - wkręć swojego TZta żeby jakiś większy samolot kupił, bo nas to na forum trochę jest

A i jeszcze dziewczyny Mrowak i Pop - ile wasze kruszynki ważą? Bo pamiętam, że nasze szły jakoś tak w jednym tempie a moja wczoraj na szczepieniu była i wyszło, że ma 7700 i chciałam porównać

Czy u któregoś dzieciaczka po szczepieniu zrobiło się takie zgrubienie w miejscu wkłucia? Taka podskórna gula? Mam się martwić czy nie?

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Jak tylko sie pojawiłam, od razu wszystkie się pochowały

Nie raz już czytałam nawet na Szymkowym o takich zgrubieniach po szczepieniu nie raz się kilak tyg nawet to utrzymywało ale wiem że laski pytały lekarzy i nie było w tym nic groźnego .

Cytat:
ten sinlac to taka kaszka bardzo łagodna polecana tez dla alergicznych dzieci można robić sama ew dodać do obiadku czy deserku bywa w marketach koło kaszek w takich sporych pudłach kosztuje ok 20 zeta

Cytat:
Ło matko biedne dziecko

Cytat:
No wiesz, ja też jak idę do kogos to normalne, ze sciągam buty. Nawet jak ktoś nalega zeby nie ściągać. Tak samo jak do mnie ktoś przychodzi to raczej ściągają buty. Natomiast jeśli zdarzy się, że ktoś ich nie ściąga to ja nie nalegam. Tym bardziej, że podobno to nie wypada. No i mi to po prostu nie przeszkadza, bo w muzeum nie mieszkam
A ja nalegam odkad mam dzieci to nikt w buciorach prawa nie ma wejść . nie jestem jakimś mega czyściochem ale on się bawi wkońcu na podłodze .

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
witam
My dalej walczymy z katarem
Zakupiłam ten wynalazek KATAREK , dałam za to całe 56,80 zł Pani w mojej aptece specjalnie po to dziś gdzieś jechała (ale swoją drogą, to szok, żeby kawałek rurki gumowej i plastiku tyle kosztowało ) , ale cóż, jak tak polecany jest i potrzeba taka... Na all wyszłoby podobnie z kosztami przesyłki, a się czeka, a mi toto potrzebne już.
Przyszłam ucieszona do domu, że moje dziecię nareszcie zaśnie spokojnie, zapoznałam ją z urządzeniem , oczywiście jak zaczęłam wyciągać to ryk był, bo już nosek ma podrażniony od gruszki przez te dni, ale ... i tu się zaczyna problem.

Bo albo ja jakaś nie teges, albo nie rozumiem już nic
Założyłam wszystko dobrze, odkurzacz mam dobry o mocy 360-1400 ale małej bardzo mało tego ściąga. Oddycha przez nos , jakby nic tam nie było, a jak ssie cyca, to ino furczy! A dziś jak już ją odessałam tym KATARKIEM , nakarmiłam to wpadła w taką histerię, że szok! I nie wiedziałam co robić..Nosiłam, pocieszałam, zagadywałam i nic, coraz gorzej było. W końcu zaczęłam ją rozbierać (myślę, może coś ubranko nie teges) i ta mi się zanosi i w końcu jak nie żygnie na przewijak. I takie ogromne gluty z niej wyszły...ale nie wiem skąd, czy z nosa, czy z żołądka (czy ona to połykała?). Aż ochrypła mi bidula od tych wrzasków...
I nic nie rozumiem teraz... Takich glutów to ja się spodziewałam w tym odciągaczu , a tam było ich tyci.

I mam pytanie do mam, które tego KATARKA używają.
Jak Wy to robicie? Jak dziecko układacie-leży, siedzi? Jak długo odsysacie, ile minut, sekund? Jaką moc ma odkurzacz? Ja swój dałam tak na 1/3 mocy, więcej się bałam Czy najpierw psikacie coś do noska maluchowi? Plisss.... poratujcie...

Narazie młoda śpi , umęczona. Ja zresztą też mam już dziś dość.
I słyszę, że w nosie jej dalej furczy , ehhh...
Ja jakoś nie wyobrażam sobie tego katarka .
zawsze mi frida wystarczała . Szymek na szczescie już sam dmucha nos a Ola nie miała nigdy kataru i oby szybko go nie miała

za to ja mam mega katar i zapchany nos oby tylko mała się nie zaraziła
Urodził mi się sąsiad na przeciwko . mają już jednego synka i teraz drugi wiem tylko że ma 52 cm .
Stary 2010-10-01, 22:49   #2190
libra777
Zakorzenienie

A propo anty-marnotrawienia znacie tą stronkę?
http://www.niemarnuje.pl/

Miałam spać iść
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości