|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
![]() Cytat:
; z drugim roznie bywa, teraz raczej marniej;Wiesz, przed porodem wiele rzeczy tolerowalam i staralam sie tlumaczyc, choc walczylam z nimi. Nie znosze pozostawac w sytuacji konfliktowej i daze do jej rozwiazania. Moglabym zostac psychologiem... Jednakze teraz, po porodzie, moj zakres tolerancji bardzo sie zmniejszyl, oczekiwalam pewnych zmian i zawiodlam sie. Nie moge tez tolerowac pewnych rzeczy, bo jest tez Malenstwo. Musze niestety przyznac ze jestem w dosc trudnej dla mnie sytuacji. i nie bardzo mam juz ochote na wychowywanie tz... A jesli mozna zapytac , skoro byl to najlepszy gosciu w Twym zyciu, to czemu z nim nie jestes (jesli mozesz odpowiedziec)?No i oby Twoj TZ tego nie czytal niedobra ; biedak Cytat:
Nie no naprawde, jogurt nie ma nic prostszego, przeczytaj sobie instrukcje jeszcze raz. Mieszasz tylko cieple mleko z jogurtem i tyle pracy; Mozna tez mleko od razu z kupionymi bakteriami, ale tak nie robilam. Chyba taniej jogurt. Dziekuje za wsparcie ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Jestem bardzo dumna z mojej niuni, no naprawde! Wczoraj po cycku pokapielowym przebudzila sie, ale wlozylam ja do lozeczka i.... USNELA, pospiewalam jej troche, ona sie pousmiechala, ale usnela. Przebudzala sie znowu potem, ale usypialam ja tylko tulac, bez piersi. Ale to chyba dlatego ze faktycznie ja boli. Dzisiaj kolezanka zajrzala jej w paszczeke i potwierdzila moja obserwacje, dziaselka spuchniete. Wiec czekamy... Juz ponad 10 dni.I dzis w dzien tez mi zasnela. Polulalam na rekach, przymknela mi oczka wiec ja ja buch do lozeczka i zasnela. Jupi. Oby tak dalej
|
|||
|
|
|
#2162 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
hahhaha. to mi przypomniało mojego kota który kilka lat temu wlazł do wentylacji i trzeba było kuć ściane żeby ją wyciągnąć. ale jaja były. kot miauczy i nik nie umiał go znaleść a miałczenie w ścianie. zaklinowała sie między kominami.
|
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
u mojego byłego lekarza koszt mireny 1100, a tej co ja mam 500 zł, wiec za 200zł jechałam do innego miasta 30 km
|
|
#2164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tu informacja od producenta. Oli pediatra poleciła to, jak poszłam z problemem zbyt małej wagi - wg informacji na opakowaniu stosuje się go jako urozmaicenie diety u m.in. osób z niedoborami masy ciała. Tu na wątku AniaP bardzo go polecała, a ja mogę potwierdzić, że to fajna sprawa a Oli baardzo smakuje |
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jako gluten podaję pierwsze ciasteczka Hipp. Biore jedno lub dwa, kruszę w miseczce i dodaję 2-3 łyżki soczku. Robi sie taka papka i moja wcina aż jej się uszy trzęsą ![]() Dziś była u mnie ta pani ktore będzie zajmowała się Wercią (hlip,hlip...). Rozmawiałysmy o wynagrodzeniu o tym co bedzie należalo do jej obowiazkow itp. Babka fajna, Wercia od razu ją polubiła- chyba za okulary Umówiłyśmy się na 5 zl za godzinę, bo ona będzie taka dochodząca. W weekendy nie, czasem w tygodniu też nie, tylko czasami od 8-17 a czasem tylko na godzinkę, dwie... Boże, przeraża mnie to Moje dziecie cos przestalo ładnie sypiać w dzeń. Chyba dorasta Tak to sypiala co 2-3 godziny i potrafila nawet 3 godziny spac a teraz od wczoraj spi 2 razy i to po 30-40 minut ![]() Pop- dołączam do niedyskretnego pytania Why?
|
|
#2166 |
|
Raczkowanie
|
A wogóle to byłam dzisiaj u mojej kumpeli pierwszy raz od kilku lat bo zawsze ona do mnie przychodziła i jak weszłam to sie przeraziłam.
Ona mieszka wraz z mężem i dzieckiem w małym domu ze swoimi rodzicami którzy nic innego nie umią powiedziueć tylko ( ku..wa, c..j. i całą wiązanke łacińską)z jej braćmi i narzeczoną brata. ale to nie ważne bo można tak żyć ale jaki tam jest syfff. masakra. podłogi czarne z błota, pełno farfocli i czegoś dziwnego na podłodze, na stole 2 cm warstwa nie wiem czego. a najgorsze jest to ze tam jest roczne dziecko które wiadomo ze wkłada różne rzeczy do buzi, kolanka całe brudne. no mówie wam masakra. aha najlepsze moja Lenka zaczęła coś marudzić i ona jej dała takiego żółtego brudnego misia i jakąś grzechotke na której pełno kurzu. oczywiście wziełąm to młodej. o zapachu w tym domu nie wspomne. kurde dziewczyny ja rozumiem ze można życ biednie i skromnie ale ku.wa ile kosztuje ta szmata i woda zeby te podłogi zetrzec i chociaż odkurzyć? szczególnie ze dziecko małe. ja bym nie umiałą tak żyć. nie myślcie sobie że ze mnie jakaś strażniczka porządku, co to to nie ale mam czysto, zawsze odkurzone, starte, gary umyte, no ku.wa nie kumam tego aha najlepsze to jak wchodziłam to kazała mi buty zdjąć i już ich chyba nie dopiore. takich skarpetek to po tygodniu chodzenia po polu bym nie miała. hahha Edytowane przez ice woman Czas edycji: 2010-10-01 o 20:05 |
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecie śpi już od 40 minut. Ostatnio zasypia mi przy wieczornej butli, musze nią (butlą) wciąz krecić zeby ssała bo zasypia. Oczy jej tak fajnie "odlatują"
Potem wkladam ją do lózeczka i momentalnie śpi. Nigdy nie było problemów ale teraz to w ogóle bajka chyba przez to, że w dzień tak malo sypia...---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
|
|
#2168 |
|
Raczkowanie
|
[
ja to samo, no ale nie chciałabym zobaczyc swojej miny jak to usłyszałam, pełno błota a ja mam latac chyba nad tą podłogą ![]() no ale z grzecznośći zdjęłam. nie musze dodawać ze wiecej tam nie pójde ![]() ale tą córeczke ma superową, taka laska ze
|
|
|
|
#2169 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sprzedaży są specjalne mleka np z whiskasa lub rossmannowskie. Z jedzenia najlepsze to są z brid'a lub royal'a. Jednak moje koty jedzą typowe żarcie ze sklepów - najbardziej lubią takie małe paszteciki i mięso w torebkach , z puszki nie lubią.Cytat:
![]() Cytat:
dla Oli za kolejnego ząbka ![]() Cytat:
no to super że Malusia zasnęła sama ![]() U nas zaczyna się odwrotnie, drze się niemiłosiernie, dzisiaj na nocne spanie usnął mi na rękach.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Coś chciałam napisać i już nie wiem Jest nowy konkurs na wizażu Główna nagroda: biały iPhone za tylko 2,5 tyś
|
|
#2170 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tez mam taką koleżankę syf że masakra jak do niej idę raz na ruski rok to spodnie ubieram takie bylejakie bo nie wiem czy się do krzesła nie przykleję ![]() A podłoga to samo jak on chodzi na boso to słychać jak jej się nogi przyklejają no masakra i dodam ze tez małe dziecko jest roczne a ona w domu siedzi nie pracuje nie mam pojęcia z kąd się tacy ludzie biorą bo to widać bałagan zrobiony w ciągu jednego dnia na przykład a w ciągu miesięcy nie sprzątane Darusia ta ryba to musi być łosoś nie cierpię może być makrela wędzona?albo jakies szprotki czy co? ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Gratuluję nowych zębów
|
||||
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Chwalę się - mamy zęba
|
|
#2172 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
aha, już wiem co min miałam napisać.
Tż mi dzisiaj mówił że jakieś zabawki firmy Mattel zostają wycofane bo posiadają niebezpieczne elementy dla dziecka. Min do firmy Mattel należy Fisher Price. Sprawdźcie na stronie czy czegoś takiego nie macie: http://service.mattel.com/pl/recall/recall_info.asp
|
#2174 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki catro za link. Fajny ten produkt. Nie wiem czy potrzebuje czegos takiego dla Basi, ale dobrze wiedziec.
|
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Izazula
za zęba
|
|
|
|
#2177 |
|
Rozeznanie
|
witam
My dalej walczymy z katarem Zakupiłam ten wynalazek KATAREK , dałam za to całe 56,80 zł (ale swoją drogą, to szok, żeby kawałek rurki gumowej i plastiku tyle kosztowało Przyszłam ucieszona do domu, że moje dziecię nareszcie zaśnie spokojnie, zapoznałam ją z urządzeniem , oczywiście jak zaczęłam wyciągać to ryk był, bo już nosek ma podrażniony od gruszki przez te dni, ale ... i tu się zaczyna problem.![]() Bo albo ja jakaś nie teges, albo nie rozumiem już nic ![]() Założyłam wszystko dobrze, odkurzacz mam dobry o mocy 360-1400 ale małej bardzo mało tego ściąga. Oddycha przez nos , jakby nic tam nie było, a jak ssie cyca, to ino furczy! A dziś jak już ją odessałam tym KATARKIEM , nakarmiłam to wpadła w taką histerię, że szok! I nie wiedziałam co robić..Nosiłam, pocieszałam, zagadywałam i nic, coraz gorzej było. W końcu zaczęłam ją rozbierać (myślę, może coś ubranko nie teges) i ta mi się zanosi i w końcu jak nie żygnie na przewijak. I takie ogromne gluty z niej wyszły...ale nie wiem skąd, czy z nosa, czy z żołądka (czy ona to połykała?). Aż ochrypła mi bidula od tych wrzasków...I nic nie rozumiem teraz... Takich glutów to ja się spodziewałam w tym odciągaczu , a tam było ich tyci. I mam pytanie do mam, które tego KATARKA używają. Jak Wy to robicie? Jak dziecko układacie-leży, siedzi? Jak długo odsysacie, ile minut, sekund? Jaką moc ma odkurzacz? Ja swój dałam tak na 1/3 mocy, więcej się bałam Czy najpierw psikacie coś do noska maluchowi? Plisss.... poratujcie...Narazie młoda śpi , umęczona. Ja zresztą też mam już dziś dość. I słyszę, że w nosie jej dalej furczy , ehhh... Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-10-01 o 21:54 |
|
|
|
#2178 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
whiskasy i kitkaty- jest taka reklama ze sloganem "twoj kot kupowalby whiskas"-moja odpowiedz: "jesli twoj kot kupowalby whiskas to tak, jakby twoje dziecko jadlo w McDonaldzie" dobre karmy: royal canin, hill's, purina Cytat:
(moze juz teraz capo di tutti capi-czy jak to sie pisze)Cytat:
a co do wagi to poltorra tygodnia temu wazyla 7320 (kurcze, cos niewiele chyba, nie?) no pieknie!
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-10-01 o 22:12 |
||||
|
|
|
#2179 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez nie rozumiem jak mozna miec taki syf w domu, ale... mozna.
Mam znajomego u ktorego po prostu.......uffffffff... ........ I raz bylam u ludzi i czegos takiego w zyciu nie widzialam! A lazienka!!! no po prostu Nie mialam gdzie kosmetyczki postawic, ze nie wspomne o ciuchu.A najgorsze bylo to, ze musialam tam spac, syf, kurz i jeszcze na materac (moj, czysty) przylazl syfiasty pies.........;; Ale tez nie uwazam, zeby nie mozna bylo poprosic kogos aby zdjal buty. Nie wyobrazam sobie, zeby komus wwalic sie na dywany po przejsciu miasta w sniegu lub w deszczu, a Wy? I uwazam wrecz za niegrzeczne ze gosc sam na to nie wpadnie, tylko stawia gospodarza w niezrecznej sytuacji ze ten musi go prosic. I jeszcze jak sa dzieci w domu? Oczywiscie, nie w kazdej sytuacji. Jesli jest impreza i goscie przychodza w specjalnym obuwiu, oczywiscie, ze nie mozna ich o to prosic, ale wtedy i mieszkanie moze byc tez przygotowane. Tak samo, jesli nie ma dywanow w domu, to tez nie widze wiekszego problemu. jesli do mnie wpadaja znajomi na wieczor, nie wspominam o tym, ale nikt nie wchodzi na dywan (ktory jest maly). Latem tez, nie sprawia to problemu jesli ktos wejdzie w sandalkach. Ale np jesli przyjezdzaja do mnie goscie na noc, lub dluzej, no nie wyobrazam sobie. Toz to dla ich wlasnego komfortu nawet. I tak samo, jak dziecko bedzie pelzalo po podlodze to juz na pewno kazdy, jesli sam sie nie domysli uslyszy, zeby zdjal obuwie. Noz, razem z ciaza i narodzinami dzieciucha staje sie coraz bardziej niegrzeczna ; Zakazy palenia, zakazy chodzenia w butach. Ehh...![]() Aha, np na Krymie wszyscy muzulmanie tamtejsi sciagaja przed wejsciem do domu obuwie z szacunku dla gospodarzy zdaje sie. I nikt nie musi ich prosic o to. (ale wyobrazam sobie ze w zasyfionym mieszkaniu moze byc to niezbyt mile°) Ogolnie rzecz biorac, uwazam ze to zalezy od sytuacji, i to gosc powinien na to wpadac sam. (Zdarza sie tez, ze gosc strudzony moze miec nieprzyjemny zapach w butach, lub... dziurawe skarpetki i sie wstydzi) |
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka ja jestem bardzo zadowolona z katarka wcześniej miałam fridę ale nie jest rewelacyjna a gruszką to już sobie w ogóle nie wyobrażam
Ja przed odciąganiem psikam do noska wodą morską i ściskam za nosek ale wolę to robić na siedząco tzn. Miko siedzi mi na kolanach bo na leżąco to wydaje mi się że to wszystko razem ze smarkami wcieka do gardełka i odciąganie trwa kilka sekund , może ok. pół minuty i nosek czysty .Miko nie płacze bo jest fanem odkurzacza , a odkurzacz ma moc taką jak do odkurzania nie wiem jaką dokładnie bo w moim się nie przełancza na większą i mniejszą . Tam na katarku jest napisane że siła ssąca jest tak zredukowana żeby nie sprawiała dyskomfortu dla dziecka A może jej się wcześniej nazbierało tej flegmy czy glutków w gardełku to zwymiotowała i może i dobrze bo to już za głeboko siedziało żeby wyciągnąć. Ja nieraz jak odciągnę to juz umyję sprzęt i słyszę że jeszcze coś furczy to drugi raz i tak chwilke potrzymam przy jednej dziurce i jeszcze coś wyleci. A z ceną to masz rację kawałek węzyka i plastiku a taka cena , no ale ktoś to wymyslił ja uważam że genialne. Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2010-10-01 o 22:21 |
|
|
|
#2181 | |
|
Rozeznanie
|
A no i nie znaczy ze jak ludzie biedni albo niewyksztalceni to brud maja. Nic z tego. Sa ludzie bardzo ubodzy i czysciutenko maja jak w pudeleczku.
A mieszkala kiedys ze mna dziewczyna, jak mnie nie bylo tak mi zapuscila lazienke ze... Brodzik z bialego stal sie brazowy (autentycznie!! I ona mi powiedziala, ze ona nie widzi problemu, ze rozumie, ze kuchnia powinna byc czysta (a myla naczynia gabeczka na raczce taka byla brzydliwa, toster stal zasyfiony b dlugo, bo brzydzila sie go myc, kurze muskala sciereczka), ale lazienki to nie widzi problemu, ze brudna Cytat:
A jak on sie rozmnaza, tak sam z siebie? Trzeba mu jakies warunki zapewnic? I kwasny jak jest ich za duzo w jednej kolonii tak? Tez gratuluje zebow |
|
|
|
|
#2182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no niby wszystko robiłam tak samo... ![]() Zakropiłam małej nos disnemarem, siedziała w foteliku samochodowym, odkurzacza się nie boi, tylko jak zaczęłam odsysać to w ryk, bo już ma dość chyba gmerania w nosku, ale wyszła mizerna tego ilość i miałam wrażenie, że to była ta woda, co zakropiłam... Robiłam to może 20 sek i nic .... A potem jak zwymiotowała, to mega te gluty były, gęste , ale całe szczęście przeźroczyste. Ja dotąd fridy nie miałam, bo nie musiałam, Hania nie miała kataru, a kozy to gruszką, i ona to lubiła, śmiała się zawsze ![]() A teraz musiałam coś kupić i jak poczytałam opinie, to na ten katarek się zdecydowałam. Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-10-01 o 22:25 |
|
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten co ja mam to tam powinno go być zdaje się łyżka grudek na szklankę mleka nie pamiętam dokładnie ja to już na oko jak mi za kwaśne wyjdzie to odbieram i wyrzucam bo nikt nie chce a rozmnaża się bo to zywe jest tzn. żywe kultury bakterii , nie jakoś tam szybko że to widać ale po jakimś czasie jest go więcej , ale mnoży się w mleku a można go przechować w wodzie jak się chce zrobić przerwę tylko trzeba zmieniać tą wodę Niby ma bardzo dużo włąściwości a skutków ubocznych zero , w ciąży też go piłam Tu jest coś o tym http://mamzdrowie.pl/grzybek-tybetan...i-wlasciwosci/ ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Fasolka to na pewno w gardełku jej siedziało wszystko i było za głęboko, zobaczysz jutro jak wstanie. A na pewno jest zrażona co do noska tak jak mój jak widział fridę to już się szarpał , kiedyś jak ją sięgnął to tak nabił że mało nie płakałam ze śmiechu z taką złością jak to już wie o co chodzi a zakropić czy coś to też musiałam się mega na trudzić aby go przytrzymać. A katarkiem był zaciekawiony bo nie wiedział co to ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Idę spać bo znowu pewnie cogodzinna pobudka będzie Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2010-10-01 o 22:38 |
|
|
|
|
#2184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś miałam coś podobnego, takie małe jakby żelki przeźroczyste, zalewało się to wodą i dodawało rodzynki i taki pyszny napój wychodził i też się to rozmnażało ![]() A wracając do tego katarka, to jak czyścisz mu jedną dziurkę to zatykasz drugą jakoś? I kiedy mu ściskasz ten nosek? |
|
|
|
|
#2185 |
|
Rozeznanie
|
Fasolka, ja tam jestem zupelnie niedoswiadczona. Ja od poczatku sol fizjologiczna waciczek i krecenie; Ale moja prawdziwego kataru nie miala;
Chcialam Wam sprzedac moj smakowity pomysl. taki anty-marnotrawienie. Otoz zaczelam mojej Barburce wprowadzac gluten w postaci kaszki manny. Wg tego co zrozumialam powinnam jej dawac na poczatek 1 lyzeczke juz ugotowanej manny?? No wiec musialabym jej tam sypnac jakies mikroskopijne ilosci. Zrobilam wiec 2 lyzeczki (suchej) na 100 ml wody. dodalam do posilku i jedna lyzeczke do posilku na dzien nastepny i zostala mi w garnuszku pewna niewielka ilosc, z ktora niewiadomo co robic. Wrzucilam tam wiec 2 tafelki gorzkiej czekolady, do mikrofali i....... mama miala PYYYSZNY DESEREK. mniam mniam; polecam; a tym co sie odchudzaja
|
|
|
|
#2186 |
|
Rozeznanie
|
moja też się bawi tym katarkiem
Gryzie tą rurkę i wywija ją we wszystkie strony podoba jej się narazie jako zabawka .Pewnie masz rację, że to w gardełku było ![]() ale takie ilości..... |
|
|
|
#2187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam nawet jakies forum o grzybku http://grzybektybetanski.foreo.pl/ nie nie zatykam drugiej a ściskam tak kilka razy lekko po zakropieniu żeby te glutki co tam ma się rozrzedziły trochę. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() Człowiek tu głodny jak wilkołak siedzi a Ty tu o deserkach
|
||
|
|
|
#2188 |
|
Rozeznanie
|
Libra znalazlam, zwie sie to Kombucza; Moze to faktycznie to toto ona ma; Opis napoju faktycznie by odpowiadal temu, co probowalam; Najlepiej jak sie jej zapytam, tylko kiedy ja ja zobacze... A pyszny jest ten napoj. Jak jakies mlode winko slodkie, cos w tym stylu.
|
|
|
|
#2189 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I tak ci jada i obiad i deserek na raz ? nie lepiej to rozłożyć ? Obiad i troche mleka ew soczek i potem deserek i mleko lub soczek ? Ja tez jade na słoikach i tak do roku mam zamiar , a w nosie mam gotowanie ![]() Cytat:
ten sinlac to taka kaszka bardzo łagodna polecana tez dla alergicznych dzieci można robić sama ew dodać do obiadku czy deserku bywa w marketach koło kaszek w takich sporych pudłach kosztuje ok 20 zeta Cytat:
Cytat:
Cytat:
zawsze mi frida wystarczała . Szymek na szczescie już sam dmucha nos a Ola nie miała nigdy kataru i oby szybko go nie miała za to ja mam mega katar i zapchany nos oby tylko mała się nie zaraziła Urodził mi się sąsiad na przeciwko . mają już jednego synka i teraz drugi wiem tylko że ma 52 cm .
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
A propo anty-marnotrawienia znacie tą stronkę?
http://www.niemarnuje.pl/ Miałam spać iść
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

. Teraz to może i jest jak sam Tony
.
; biedak 
Juz ponad 10 dni.

Tak to sypiala co 2-3 godziny i potrafila nawet 3 godziny spac a teraz od wczoraj spi 2 razy i to po 30-40 minut 

na przewijak. I takie ogromne gluty z niej wyszły...ale nie wiem skąd, czy z nosa, czy z żołądka (czy ona to połykała?). Aż ochrypła mi bidula od tych wrzasków...